Ταξίδια – Συμβουλές για οικογενειακά αεροπορικά ταξίδια

Τα αεροπορικά ταξίδια με μικρά παιδιά μπορεί να είναι πηγή άγχους για τους γονείς που ταξιδεύουν. Για να γίνει το ταξίδι πιο άνετο για τους γονείς και τα παιδιά, λαμβάνονται τα ακόλουθα μέτρα

Είναι σημαντικό να φτάσετε στο αεροδρόμιο 2-1 ώρα πριν από την προγραμματισμένη ώρα. Το παιδί σας θα έχει αρκετό χρόνο για να εξοικειωθεί με τον χώρο και θα υπάρχει αρκετός χρόνος για να αγοράσει σνακ.

Θα πρέπει πάντα να θυμάστε να έχετε μαζί σας στο ταξίδι σας το διαβατήριό σας, καθώς και την ταυτότητα ενηλίκου. Θυμηθείτε να συσκευάσετε όλα τα σημαντικά έγγραφα για την οικογένειά σας, όπως αριθμούς τηλεφώνου έκτακτης ανάγκης και ιατρικά αρχεία.

Κορυφαία πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Άμστερνταμ(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες δεν επιτρέπουν την επιβίβαση σνακ στο αεροσκάφος, οπότε παρακαλείσθε να φέρετε μαζί σας μερικά σνακ που διατηρούνται στο ράφι για τα παιδιά σας. Πολλές αεροπορικές εταιρείες συνιστούν σνακ, όπως αποξηραμένα φρούτα, σφολιατοειδές σιτάρι ή τυρί σε φέτες.

Μεταφέρετε επεξεργασμένο νερό για να το αναμίξετε με γάλα σε σκόνη. Αποφύγετε τη χρήση νερού βρύσης στο πλοίο, καθώς δεν γνωρίζετε αν το νερό είναι επεξεργασμένο ή όχι. Για να διασφαλίσετε ότι το παιδί σας θα νιώθει άνετα, φέρτε μαζί σας μια ελαφριά κουβέρτα, ένα μπουφάν ή ένα πουλόβερ που μπορεί εύκολα να φορεθεί και να βγει ανάλογα με τη θερμοκρασία στο πλοίο.

Οι πιο όμορφες παραλίες της Σουηδίας: από ηλιοθεραπεία κοντά στον Αρκτικό Κύκλο μέχρι χαλάρωση δίπλα στη λίμνη(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Τα μικρά παιδιά βαριούνται εύκολα, γι’ αυτό καλό είναι να έχετε στην τσάντα σας μια μικρή τσάντα με τα αγαπημένα τους παιχνίδια και βιβλία με παραμύθια. Αν έχετε κάποια διασκεδαστικά βιβλία ή περιοδικά για εσάς και τα παιδιά, αυτό μπορεί να είναι πολύ ενδιαφέρον. Θα τους αρέσει ιδιαίτερα να σας βοηθούν να απαντάτε στις ερωτήσεις του περιοδικού.

Ενώ περνάτε από τα διάφορα σημεία ελέγχου, ο ένας γονέας μπορεί να στέκεται στην ουρά, ενώ ο άλλος φροντίζει τα παιδιά στον ανοιχτό χώρο του σαλονιού. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι όλα τα μέλη της οικογένειας βρίσκονται κοντά σε περίπτωση που ο ταξιδιωτικός πράκτορας χρειαστεί να συναντήσει όλους τους επισκέπτες.

Πώς θα ταξιδεύουν αεροπορικώς στα νησιά τα παιδιά έως 12 ετών(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Οι γονείς που ταξιδεύουν με μωρό σε κάθισμα αυτοκινήτου πρέπει να μεταφέρουν το κάθισμα αυτοκινήτου μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους. Στο καροτσάκι θα πρέπει να επικολλάται μια ετικέτα με τις απαραίτητες πληροφορίες, όπως διεύθυνση, όνομα και στοιχεία επικοινωνίας, κατά προτίμηση σε μια τσάντα.

Εάν η πτήση σας καθυστερήσει μετά την επιβίβαση, ρωτήστε το πλήρωμα του αεροσκάφους αν το παιδί σας μπορεί να παίξει στο αεροσκάφος για να αποφύγετε την πλήξη και να το απασχολήσετε με ήσυχο παιχνίδι.

Οι καλύτερες ταξιδιωτικές συμβουλές για υπέροχες διακοπές(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Για να μειώσετε την πίεση στα αυτιά όταν απογειώνεται το αεροπλάνο, προσφέρετε τσίχλα στα μεγαλύτερα παιδιά και γάλα στα μικρότερα μωρά. Μπορείτε επίσης να τα βοηθήσετε να χαλαρώσουν διαβάζοντάς τους μια ιστορία ή τραγουδώντας τους ήσυχα πριν από τον ύπνο. Δώστε παιχνίδια μόνο όταν το παιδί τα ζητάει. Δώστε ένα πράγμα κάθε φορά για να αποφύγετε την πλήξη.

5 ταξιδιωτικές συμβουλές για τις Μαλδίβες που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν προγραμματίσετε το ταξίδι σας(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια