Οδήγηση στον περιφερειακό δρόμο της Ισλανδίας: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Από παγετώδεις λιμνοθάλασσες μέχρι βροντερούς καταρράκτες, ο περιφερειακός δρόμος της Ισλανδίας είναι ο απόλυτος προορισμός περιήγησης. Είτε αντιμετωπίζετε τον κυκλικό αυτοκινητόδρομο της χώρας σε μια περιήγηση χωρίς οδήγηση είτε κάνοντας οτοστόπ, δεν υπάρχει ποτέ αρκετός χρόνος για να απολαύσετε τα επικά αξιοθέατα στη διαδρομή. 

Σε αυτό το άρθρο, παρουσιάζουμε αναλυτικά τον καλύτερο τρόπο οργάνωσης ενός ταξιδιού στην Περιφερειακή Οδό της Ισλανδίας, συμπεριλαμβανομένων των συμβουλών για τον περιφερειακό δρόμο για αυτοοδήγηση, του καθημερινού δρομολογίου με στάσεις στα αξιοθέατα και της καθοδήγησης για την καλύτερη εποχή του χρόνου για να ταξιδέψετε στη διάσημη Διαδρομή 1 της Ισλανδίας.

Τι είναι ο περιφερειακός δρόμος στην Ισλανδία; 

Ο περιφερειακός δρόμος της Ισλανδίας είναι μια κυκλική διαδρομή περιήγησης που ξεκινά και τελειώνει στο Ρέικιαβικ, ακολουθώντας κυρίως την ακτή καθώς ταξιδεύει σε όλη την περιφέρεια του νησιού. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσετε τα πιο διάσημα αξιοθέατα και αξιοθέατα της Ισλανδίας. 

Ο Περιφερειακός Δρόμος είναι επίσημα γνωστός ως «Διαδρομή 1». Η διαδρομή (με επιλογές για πολλαπλές παρακάμψεις φυσικά) ακολουθεί το περίγραμμα της εθνικής οδού της Ισλανδίας. Αυτός είναι ο κύριος δρόμος που συνδέει την πρωτεύουσα με τους σημαντικότερους οικισμούς της χώρας, κατευθυνόμενοι ανατολικά προς το Χοφν, μετά βόρεια προς το Ακουρεϊρί και πάλι πίσω στο Ρέικιαβικ. 

Παρά το γεγονός ότι είναι η κύρια οδός μεταφοράς, έξω από το Ρέικιαβικ, ο περιφερειακός δρόμος στην Ισλανδία είναι ένας τυπικός αυτοκινητόδρομος δύο λωρίδων κυκλοφορίας. Ορισμένες διαβάσεις ποταμών έχουν επίσης χώρο μόνο για να περάσει ένα αυτοκίνητο τη φορά. 

Ο περιφερειακός δρόμος της Ισλανδίας απολαμβάνει τα καλύτερα αξιοθέατα της χώρας, όπως παραλίες με μαύρη άμμο, ηφαιστειακές κορυφές, παγετώδεις λιμνοθάλασσες και εντυπωσιακά φιόρδ. Υπάρχουν ευκαιρίες για πεζοπορία, ορειβασία, σπηλαιολογία (και σπηλαιολογία στον πάγο), παρατήρηση φαλαινών και πολλά άλλα. Επισκεφτείτε την την κατάλληλη εποχή του χρόνου και μπορείτε να δείτε το Βόρειο Σέλας.

Ενώ η Διαδρομή 1 προσκολλάται κυρίως στην ακτή, ένα ταξίδι στην Περιφερειακή Οδό της Ισλανδίας μπορεί να συνδυαστεί με παρακάμψεις στην ενδοχώρα προς τον εμβληματικό Χρυσό Κύκλο ή, δυτικά, στη χερσόνησο Snaefellsnes.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber << 👈✈️🌍

Διαβάστε επίσης : 13 καλύτερα περιφερειακά και εθνικά πάρκα στη Γαλλία

Χάρτης του περιφερειακού δρόμου της Ισλανδίας

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσετε τον περιφερειακό δρόμο;

Η Ισλανδία δεν είναι ακριβώς γνωστή για τις εξαιρετικές συγκοινωνιακές συνδέσεις της (αν και υπάρχουν ένα ή δύο καλοκαιρινά λεωφορεία από το Ρέικιαβικ προς το Akureyri, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ισλανδίας), οπότε ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσετε τον Περιφερειακό Δρόμο είναι μια περιήγηση με το αυτοκίνητο ή οργανωμένη ομαδική ξενάγηση

Πολλές οργανωμένες περιηγήσεις στην περιφερειακή οδό αναλαμβάνουν τα σημαντικότερα σημεία, που εκτείνονται σε διάστημα μιας εβδομάδας έως δέκα ημερών ταξιδιού. Εάν δεν έχετε άδεια οδήγησης, δεν αισθάνεστε άνετα με την οδήγηση στην Ισλανδία ή ταξιδεύετε μόνοι σας, τότε οι ομαδικές εκδρομές είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε ταξιδιώτες και να δείτε τα σημαντικότερα σημεία με λογικό προϋπολογισμό. 

Τους καλοκαιρινούς μήνες, πολλοί ατρόμητοι ταξιδιώτες με εξαιρετικά χαμηλό προϋπολογισμό επιλέγουν να κάνουν ωτοστόπ στη διαδρομή αντί να οδηγούν οι ίδιοι τον Περιφερειακό δρόμο στην Ισλανδία. Καθώς αυτή είναι η πιο δημοφιλής διαδρομή με αυτόματο αυτοκίνητο στη χώρα, θα είστε ασφαλείς γνωρίζοντας ότι υπάρχουν πολλοί άλλοι τουρίστες που πηγαίνουν προς το μέρος σας. Εκτός από τους καλοκαιρινούς μήνες, όμως, το ωτοστόπ δεν είναι καλή ιδέα – θα κάνει πολύ κρύο!

Για απόλυτη ευελιξία και την ελευθερία να κάνετε όσες παρακάμψεις και να κάνετε όσες στάσεις φωτογραφιών θέλετε (και εμπιστευτείτε μας, θα ψάχνετε συνεχώς για φωτογραφίες), ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσετε την Περιφερειακή Οδό της Ισλανδίας είναι η αυτοκίνηση περιοδεία. 

Τα τετρακίνητα οχήματα μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τον παγωμένο, χιονισμένο καιρό τους πιο κρύους μήνες του χρόνου και να σας προσφέρουν την ευκαιρία να βγείτε από την πεπατημένη. Ωστόσο, η κίνηση στους τέσσερις τροχούς δεν είναι απαραίτητη για το μεγαλύτερο μέρος του έτους, εάν πρόκειται να οδηγήσετε συγκεκριμένα τον περιφερειακό δρόμο της Ισλανδίας. Η διαδρομή 1 είναι καλοδιατηρημένη και καλά συντηρημένη σε όλο τον αυτοκινητόδρομο.  

Κατά τη θερινή περίοδο αιχμής, συνιστάται να κάνετε κράτηση για ενοικιάσεις αυτοκινήτων πολύ νωρίτερα, ιδιαίτερα εάν έχετε συγκεκριμένες ανάγκες (όπως αυτόματο ή τετρακίνητο). Οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων είναι περιορισμένες και μπορούν να εξαντληθούν γρήγορα.

Σύσταση: Χρησιμοποιήστε το Rentalcars.com για να βρείτε τις καλύτερες προσφορές ενοικίασης αυτοκινήτων. Αναζητούν και συγκρίνουν τιμές ενοικίασης από όλες τις μεγάλες εταιρείες ενοικίασης στην Ισλανδία, ώστε να είστε σίγουροι ότι λαμβάνετε την καλύτερη δυνατή τιμή για το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο σας.

Πού να μείνετε στον περιφερειακό δρόμο;

Ο περιφερειακός δρόμος στην Ισλανδία είναι αραιοκατοικημένος έξω από το Ρέικιαβικ, και αυτό σημαίνει ότι η διαμονή μπορεί να είναι περιορισμένη. 

Υπάρχουν ξενώνες, bed and breakfast και επιλογές Airbnb στις περισσότερες μεγάλες πόλεις κατά μήκος της διαδρομής και μεγαλύτερα ξενοδοχεία διεθνούς στιλ σε τοποθεσίες όπως το Akureyri.

Σχετικά: 20 καλύτερα Airbnb στην Ισλανδία

Το καλοκαίρι, οι επιλογές διαμονής μπορούν να κλείσουν γρήγορα, επομένως θα πρέπει να προγραμματίσετε τις διανυκτερεύσεις σας εκ των προτέρων για να έχετε καλές προσφορές. Η Booking.com είναι μακράν το καλύτερο μέρος για να βρείτε καλές προσφορές για διαμονή στην Ισλανδία.

Τα κάμπινγκ είναι ανοιχτά για τους καλοκαιρινούς μήνες και είναι μια εξαιρετική επιλογή αν έχετε οικονομικό προϋπολογισμό. Τα τροχόσπιτα είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή αν θέλετε να συνδυάσετε μεταφορά και διαμονή. 

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να οδηγήσετε τον περιφερειακό δρόμο της Ισλανδίας;

Η διαδρομή 1 έχει μήκος 822 μίλια. Αυτό δεν περιλαμβάνει παρακάμψεις από τον ίδιο τον αυτοκινητόδρομο, που προσθέτουν επιπλέον χιλιόμετρα. 

Χρειάζεστε τουλάχιστον επτά ημέρες για να πάτε ένα οδικό ταξίδι στην Ισλανδία. Ωστόσο, θα περνάτε αρκετές ώρες την ημέρα οδηγώντας. Το παρακάτω δρομολόγιό μας στην Περιφερειακή Οδό διαρκεί επτά ημέρες για να ολοκληρωθεί, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τυχόν επιπλέον ημέρες που μπορεί να θέλετε να εξοικονομήσετε για να επισκεφθείτε τα μουσεία της Ισλανδίας και να απολαύσετε τα αξιοθέατα της πρωτεύουσας. 

Με πιο χαλαρό ρυθμό, οι 10 ημέρες είναι ένα εξαιρετικό χρονικό πλαίσιο για να εξερευνήσετε την Περιφερειακή Οδό, να απολαύσετε μερικές πρόσθετες εμπειρίες (όπως μια περιήγηση μισής ημέρας παρακολούθησης φαλαινών ) και να περάσετε λίγο περισσότερο χρόνο στο Ρέικιαβικ. 

Ποια είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου για να οδηγήσετε τον περιφερειακό δρόμο;

Αν ψάχνετε για τον καλύτερο καιρό, εγγυημένες θεάσεις φαλαινών και για να ζήσετε τον εμβληματικό Ήλιο του Μεσονυχτίου, τότε η καλύτερη εποχή του χρόνου για οδικό ταξίδι στην Περιφερειακή Οδό είναι το καλοκαίρι. Ο καιρός είναι καλύτερος και οι μέρες είναι μεγαλύτερες τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. 

Αυτή είναι η περίοδος αιχμής, όμως. Τα καλοκαιρινά ταξίδια πρέπει να είναι καλά προγραμματισμένα εκ των προτέρων, για να εξασφαλίσετε καλές προσφορές σε πτήσεις , ενοικιάσεις αυτοκινήτων και διαμονή . Οι δρόμοι είναι πολυσύχναστοι και τα αξιοθέατα είναι γεμάτα με άλλους τουρίστες. 

Αν ψάχνετε για καλύτερες τιμές και λίγο περισσότερο χώρο, τότε οι εποχές του ώμου είναι μια εξαιρετική εναλλακτική του καλοκαιριού. Ο καιρός είναι ακόμα υπέροχος και οι μέρες είναι ακόμα μεγάλες από τον Μάρτιο έως τον Μάιο, καθώς και τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Απλά να είστε προετοιμασμένοι για την περίεργη χιονοθύελλα (ο καιρός στην Ισλανδία είναι εμφανώς απρόβλεπτος) και την περιστασιακή εκτροπή λόγω χιονιού και πάγου. 

Αν ψάχνετε να δείτε φάλαινες και το Βόρειο Σέλας, τότε η άνοιξη (Μάρτιος και Απρίλιος) προσφέρει μια μεγάλη ευκαιρία να ζήσετε και τα δύο. Ο Μάρτιος είναι η αρχή της περιόδου παρακολούθησης φαλαινών και σε μια καλή, καθαρή νύχτα, μπορείτε να πιάσετε το Βόρειο Σέλας μέχρι τον Απρίλιο. 

Για εγγυημένες θεάσεις του Βόρειου Σέλας, πρέπει να βρίσκεστε στην Ισλανδία το χειμώνα. Ωστόσο, δεν είναι ώρα για αυτοοδήγηση, καθώς ακόμη και ο κεντρικός αυτοκινητόδρομος της χώρας είναι εντελώς χιονισμένος για μεγάλο μέρος της σεζόν. Η οδήγηση στην Ισλανδία το χειμώνα απαιτεί σοβαρές δεξιότητες και εμπειρία και δεν συνιστάται. 

Εάν σκοπεύετε να επισκεφθείτε την Ισλανδία το χειμώνα, σας συνιστούμε να κάνετε κράτηση για μια περιήγηση με μικρές ομάδες στην περιφερειακή οδό .

Ανθισμένα λουλούδια λούπινου στο ακρωτήρι Stokksnes στη νοτιοανατολική ισλανδική ακτή, Ισλανδία.

Συμβουλές οδήγησης για την Ισλανδία

Αν σχεδιάζετε το πρώτο σας ταξίδι με αυτοκίνηση στην Ισλανδία, μην υποτιμάτε ποτέ τον καιρό . Ακόμη και το καλοκαίρι, οι χιονοθύελλες μπορεί να χτυπήσουν από το πουθενά, και είναι πιο πιθανές όσο πιο βόρεια οδηγείτε. Να έχετε πάντα ένα μάτι στο δρόμο και ένα μάτι στον καιρό. 

Οι Ισλανδοί οδηγούν στη δεξιά πλευρά του δρόμου , και έξω από το Ρέικιαβικ, όλοι οι δρόμοι έχουν είτε μία είτε δύο λωρίδες. Οι δρόμοι είναι καλοδιατηρημένοι, αλλά αν δεν έχετε τετ-α-τετ, κρατήστε την άσφαλτο . Εάν κολλήσετε εκτός δρόμου ή επιχειρήσετε να ακολουθήσετε έναν δρόμο που έχει κλείσει λόγω κακοκαιρίας, θα πρέπει να πληρώσετε μια μικρή περιουσία για να διασωθείτε. 

Όταν οδηγείτε, να είστε προσεκτικοί με τα ζώα στο δρόμο και να είστε επιφυλακτικοί με τους τουρίστες μπροστά που ξαφνικά τραβούν το δρόμο για μια ευκαιρία φωτογραφίας!

Θέλουμε επίσης να σας υπενθυμίσουμε να αγοράσετε ταξιδιωτική ασφάλιση. Ποτέ δεν ξέρετε τι θα συμβεί και εμπιστευτείτε μας, δεν θέλετε να κολλήσετε με χιλιάδες δολάρια σε ιατρικούς λογαριασμούς. Όπως είπε κάποτε ένας σοφός άνθρωπος, «Αν δεν μπορείς να αντέχεις την ταξιδιωτική ασφάλιση, δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα να ταξιδέψεις». Μην φεύγετε λοιπόν από το σπίτι χωρίς αυτό.

Χρησιμοποιούμε προσωπικά το SafetyWing. Μόνο για περίπου 40 $ το μήνα, είναι πραγματικά απίθανο. Μπορείτε να λάβετε μια γρήγορη προσφορά παρακάτω:

Δύο άλλοι δημοφιλείς πάροχοι ταξιδιωτικής ασφάλισης είναι οι World Nomads και Heymondo.

Το απόλυτο δρομολόγιο της περιφερειακής οδού

Αυτό το δρομολόγιο είναι γραμμένο αριστερόστροφα. Αυτή είναι η πιο δημοφιλής κατεύθυνση για οδικό ταξίδι στον Περιφερειακό δρόμο, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι δεν έχει μεγάλη διαφορά αν επιλέξετε να οδηγείτε δεξιόστροφα!

Έναρξη/Τέλος 

Το δρομολόγιό μας στην περιφερειακή οδό Ισλανδίας μπορεί να ξεκινήσει ή να τελειώσει στο Ρέικιαβικ, την πρωτεύουσα, ή στο Διεθνές Αεροδρόμιο Keflavik , όπου μπορείτε να παραλάβετε το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητό σας αμέσως κατά την προσγείωση στην Ισλανδία.

Μπορείτε είτε να οδηγήσετε στην πρωτεύουσα από το αεροδρόμιο (και να περάσετε μερικές μέρες εδώ, πριν επισκεφτείτε τον Χρυσό Κύκλο της Ισλανδίας), είτε μπορείτε να κατευθυνθείτε νοτιοανατολικά στη διαδρομή 1 αφού φτάσετε και να κάνετε τη νότια ακτογραμμή και το Βικ.

Τα καλύτερα μέρη για διαμονή στο Ρέικιαβικ:
Midgardur | CenterHotel Plaza | Loft – HI Hostel

Ημέρα 1: Golden Circle + Blue Lagoon

Ο Χρυσός Κύκλος και η Μπλε Λιμνοθάλασσα είναι δύο από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Ισλανδίας και παρόλο που κανένα από τα δύο δεν αποτελεί τεχνικά μέρος της ίδιας της Διαδρομής 1, δεν έχει νόημα να τα χάσετε.

Ο Χρυσός Κύκλος βρίσκεται έξω από το Ρέικιαβικ, στην ενδοχώρα από την πρωτεύουσα. Αυτό το διάσημο τουριστικό μονοπάτι περιλαμβάνει το Εθνικό Πάρκο Thingvellir , τους Geysers και τον καταρράκτη Gullfoss . Είναι μια κυκλική διαδρομή, που ξεκινά και τελειώνει στο Ρέικιαβικ, που σας δίνει μια πραγματική αίσθηση του τι σας περιμένει στον περιφερειακό δρόμο.

Το Blue Lagoon βρίσκεται κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Keflavik και μπορείτε να το επισκεφτείτε αφού προσγειωθείτε ή πριν φύγετε. Μπορείτε επίσης να το προσθέσετε στο τέλος της διαδρομής του Χρυσού Κύκλου. Αυτή η «πρώτη μέρα» μπορεί να είναι η αρχή ή το τέλος του οδικού ταξιδιού, καθώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Ρέικιαβικ ως βάση σας για τη νύχτα πριν βγείτε στη διαδρομή 1 το επόμενο πρωί ή επιστρέψετε στο αεροδρόμιο.

Τα καλύτερα μέρη για να μείνετε στο Golden Circle:
Farmhotel Efstidalur | Selfoss Hostel | Ξενοδοχείο Frost and Fire

Ημέρα 2: Νότια ακτή προς Βικ

Τώρα βρίσκεστε στον ίδιο τον Περιφερειακό δρόμο και ήρθε η ώρα να εξερευνήσετε τη νότια ακτή της Ισλανδίας. Δεν είστε ακόμα πολύ μακριά από το Ρέικιαβικ και η εκπληκτική φύση που προσφέρεται εδώ σημαίνει ότι τα αξιοθέατα εδώ είναι απασχολημένα. 

Είναι πολυσύχναστα αλλά δραματικά και η πρώτη σας στάση θα είναι οι καταρράκτες Skogafoss και Seljalandsfoss . Αυτοί οι πανύψηλοι καταρράκτες βρίσκονται κυριολεκτικά στην άκρη του δρόμου και πλαισιώνονται από το Eyjafjallajökull – το ηφαίστειο που σταμάτησε τις πτήσεις σε όλο τον κόσμο όταν εξερράγη το 2010.

Μόλις περάσετε τους καταρράκτες, θα αρχίσετε να βλέπετε τις παραλίες με τη μαύρη άμμο για τις οποίες φημίζεται η νότια ακτή. Αν έχετε επιπλέον χρόνο το καλοκαίρι, τότε μπορείτε να παρακαμφθείτε στα νησιά Vestmannaeyjar , όπου θα βρείτε πολύχρωμα puffins που ζουν σε ένα βραχώδες, απομονωμένο αρχιπέλαγος. 

Περάστε τη νύχτα στο Vik, όπου υπάρχει ένα μικρό μουσείο και οι ψηλοί βράχοι από βασάλτη και η μαύρη άμμος της παραλίας Reynisfjara για επίσκεψη.

Τα καλύτερα μέρη για διαμονή σε Vik:
Puffin Hostel | Ο Αχυρώνας | Ξενοδοχείο Κρία

3η μέρα: Βικ προς Χοφν

Στη συνέχεια, ξεκινάτε να κατευθύνεστε βόρεια καθώς ενώνετε την ανατολική ακτογραμμή και ακολουθείτε τη Διαδρομή 1 από τη μικρή πόλη Vik προς την εξίσου μικρή πόλη Hofn. Είναι τρεις ώρες οδήγησης, αλλά ξεκινήστε νωρίς, γιατί υπάρχουν πολλά να σταματήσετε στο δρόμο.

Αρχικά, επισκέπτεστε το Skaftafell , το οποίο είναι μέρος του τεράστιου Εθνικού Πάρκου Vatnajokull . Εδώ μπορείτε να κάνετε μια πεζοπορία στο Svartifoss , τον μαύρο καταρράκτη (ονομαζόμενος για τον βασάλτη βράχο του). Εάν αισθάνεστε περιπετειώδεις, τότε θα μπορείτε επίσης να συμμετάσχετε σε μια περιήγηση με σπηλαιολογία πάγου βαθύτερα στο εθνικό πάρκο (μόνο από τα μέσα Οκτωβρίου έως όλο τον Μάρτιο), όπου θα ξεναγηθείτε στα βάθη του Vatnajokull Παγετώνας

Μετά από ένα πρωινό πεζοπορίας, συνεχίστε βόρεια και θα φτάσετε σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της Περιφερειακής Οδού, την παγετώδη λιμνοθάλασσα Jokulsarlon . Εδώ μπορείτε να δείτε παγόβουνα να επιπλέουν στη λιμνοθάλασσα καθώς κάνουν το ταξίδι τους από τον παγετώνα στον ωκεανό. Λάβετε μέρος σε μια περιήγηση με σκάφος για να έρθετε από κοντά. 

Από τη λιμνοθάλασσα των παγετώνων, είναι μια ώρα οδικώς μέχρι το Χοφν (όπου θα βρείτε το πρώτο μεγάλο σούπερ μάρκετ μετά το Ρέικιαβικ). 

Τα καλύτερα μέρη για διαμονή στο Χοφν:
Lilja Guesthouse | Ξενοδοχείο Höfn | Εργοστάσιο γάλακτος

Μπλε κρυστάλλινη είσοδος σπηλαίου πάγου και ένας υπόγειος ποταμός κάτω από τον παγετώνα στην Ισλανδία

Ημέρα 4: Hofn προς Mývatn

Σήμερα είναι μια κουραστική μέρα οδήγησης καθώς βαδίζετε βορειοανατολικά και μετά βορειοδυτικά από το Hofn στη λίμνη Mývatn

Ξεκινήστε νωρίς και κάντε την πρώτη σας στάση στο Egilsstadir , μια πόλη στην καρδιά των Eastfjords . Τα Eastfjords είναι καθαρά ισλανδική ομορφιά, ενώ στο Egilsstadir μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την τοπική ιστορία στο μουσείο. 

Από εδώ, συνεχίστε να οδηγείτε τη Διαδρομή 1. Θα προσπεράσετε επικά πεδία λάβας και τοπία παγετώνων πριν φτάσετε τελικά στο Mývatn. Αν περνάτε καλά, τότε παρακαμφθείτε βορειότερα στη διαδρομή 864 για να φτάσετε στο Detifoss , τον πιο ισχυρό καταρράκτη στην Ισλανδία, προτού φτάσετε στο Mývatn. Θα χρειαστείτε τουλάχιστον μιάμιση ώρα για να φτάσετε εκεί και να επιστρέψετε από τον αυτοκινητόδρομο (συμπεριλαμβανομένου του χρόνου προβολής).

Στο Mývatn, ελέγξτε το κατάλυμά σας και, στη συνέχεια, κατευθυνθείτε κατευθείαν στα τοπικά ιαματικά λουτρά, Mývatn Nature Baths . Είναι σαν τη Blue Lagoon, αλλά με πολύ λιγότερους τουρίστες!

Τα καλύτερα μέρη για διαμονή σε Mývatn:
Fosshótel Mývatn | Ξενοδοχείο Λαξά | Vogafjós Farm Resort

Ισλανδικά άλογα στην πλευρά της λίμνης Myvatn, Ισλανδία

5η μέρα: Myvatn προς Husavik/Akureyri 

Το Myvatn είναι μια μεγάλη λίμνη που περιβάλλεται από ηφαίστεια. Είναι μια περιοχή ακραίας βιοποικιλότητας και ακραίας γεωθερμικής δραστηριότητας. Εάν σας πιέζει ο χρόνος, τότε κατευθυνθείτε προς την ανατολική πλευρά της λίμνης, όπου μπορείτε να επισκεφθείτε τους παράξενους ηφαιστειακούς σχηματισμούς των βράχων του Dimmuborgir Lava Field

Εάν έχετε περισσότερο χρόνο, τότε σας προτείνουμε να κάνετε μια δεύτερη νύχτα γύρω από τη λίμνη για να χαλαρώσετε. Περάστε τη μέρα σας πεζοπορώντας, παρατήρηση πουλιών ή απολαμβάνοντας τα ιαματικά λουτρά. 

Για όσους από εσάς πιέζεστε για το χρόνο, μετά από μια στάση στα χωράφια λάβας ήρθε η ώρα να επιστρέψετε στο δρόμο. Αντί να επιστρέψετε κατευθείαν στη Διαδρομή 1, ωστόσο, θα πάρετε τη Διαδρομή 87 απευθείας βόρεια προς το Husavik. 

Το Husavik είναι η πρωτεύουσα της παρακολούθησης φαλαινών της Ισλανδίας. Από εδώ, μπορείτε να συμμετάσχετε σε ένα ταξίδι παρατήρησης φαλαινών μισής ημέρας στον κόλπο, όπου μπορείτε να συναντήσετε τα πάντα, από Orcas έως Humpbacks. Μόλις επιστρέψετε στην ξηρά, επισκεφθείτε το Μουσείο Φάλαινας Husavik για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη διατήρηση (και το παλιό κυνήγι) των φαλαινών, πριν κάνετε τη διαδρομή μιας ώρας με το αυτοκίνητο νότια στον καταρράκτη Godafoss , ο οποίος βρίσκεται ξανά στη Διαδρομή 1. 

Από το Godafoss, βρίσκεται σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο από το Akureyri, την αρκτική πρωτεύουσα της Ισλανδίας, όπου μπορείτε να περάσετε τη νύχτα.

Τα καλύτερα μέρη για διαμονή σε Akureyri:
Hotel Kjarnalundur | Διαμερίσματα Saeluhus | Ξενώνας Centrum

6η μέρα: Akureyri προς Borgarnes

Το Akureyri έχει πολλά μικρά μουσεία για επίσκεψη, αλλά ως επί το πλείστον, αυτή η επόμενη μέρα έχει να κάνει με την οδήγηση. Είναι μακρύ, αλλά υπάρχουν πολλά επικά τοπία που μπορείτε να θαυμάσετε καθώς κάνετε το αυτοκίνητο τεσσάρων ωρών νοτιοδυτικά προς το Borgarnes. 

Αυτή είναι η δυτική Ισλανδία, και στο Borgarnes μπορείτε να επισκεφτείτε το Settlement Center . Εδώ μπορείτε να μάθετε για τον αρχικό οικισμό της Ισλανδίας από Νορβηγούς ναυτικούς πολλούς αιώνες πριν. 

Το Borgarnes είναι μια εξαιρετική βάση για να εξερευνήσετε τη χερσόνησο Snaefellsnes , η οποία βρίσκεται δυτικά της Διαδρομής 1. Εάν έχετε επιπλέον μισή μέρα, κάντε τη να μετρήσει εδώ!

Αν όχι, τότε είναι μόνο μία ώρα από το Borgarnes μέχρι τη γραμμή τερματισμού στο Ρέικιαβικ. 

Τα καλύτερα μέρη για διαμονή σε Borgarnes:
Icelandair Hotel Hamar | Ξενοδοχείο Hafnarfjall | Ξενοδοχείο Β59

Φανταστική θέα στον καταρράκτη Kirkjufellsfoss κοντά στο βουνό Kirkjufell στο ηλιοβασίλεμα. Τοποθεσία: Kirkjufellsfoss, Grundarfjordurn, Ισλανδία

7η μέρα: Επιστροφή στο Ρέικιαβικ

Εάν δεν εξερευνάτε τη χερσόνησο Snaefellsnes, τότε καλύτερα να περάσετε το προηγούμενο βράδυ στο Ρέικιαβικ, όπου υπάρχουν περισσότερα διαθέσιμα καταλύματα. 

Εάν επιλέξετε να διανυκτερεύσετε στο Borgarnes, τότε είναι μια χαλαρή ώρα με το αυτοκίνητο πίσω στην πρωτεύουσα. 

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να εξερευνήσετε τα αξιοθέατα του Ρέικιαβικ ή απλώς κάντε μια μέρα άδεια και χαλαρώστε μετά από ένα επικό ταξίδι στον περιφερειακό δρόμο της Ισλανδίας.

Οδικό ταξίδι Ο περιφερειακός δρόμος της Ισλανδίας είναι ο καλύτερος τρόπος για να δείτε τη χώρα. Θα ζήσετε όλα όσα φημίζεται η Χώρα του Πάγου και της Φωτιάς, όπως ηφαίστεια, καταρράκτες, παγετώνες, ιαματικά λουτρά, φάλαινες και πολλά άλλα!

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber << 👈✈️🌍

Διαβάστε επίσης : Χάνα Μάουι | Ο απόλυτος οδηγός. 2023

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.