Οι καλύτερες και οι χειρότερες εποχές για να επισκεφτείτε το Κιργιστάν

Οι καλύτερες και οι χειρότερες εποχές για να επισκεφτείτε το Κιργιστάν το 2024 (Η άποψή μας)

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε το Κιργιστάν;

Η καλύτερη περίοδος για να επισκεφθείτε το Κιργιστάν είναι από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο, όταν ο καιρός είναι ζεστός, κατά μέσο όρο 70°F, ιδανικός για υπαίθριες περιπέτειες και εξερεύνηση νομαδικού πολιτισμού. Αυτή τη φορά διοργανώνονται επίσης βασικά φεστιβάλ, όπως οι Εθνικοί Αγώνες αλόγων και η Ημέρα της Ανεξαρτησίας, προσφέροντας μια βαθιά βουτιά στις παραδόσεις και τα γραφικά τοπία της χώρας.

Το Κιργιστάν μπορεί να μην είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο, αλλά η χώρα έχει πολλούς λόγους για να επισκεφτεί ο ατρόμητος ταξιδιώτης. Η εκπληκτική φύση είναι ο μεγαλύτερος λόγος για να πάτε. Μπορείτε να κάνετε πεζοπορία στην περιοχή Batken ή να κάνετε ιππασία στη στέπα.

Επιπλέον, καθώς το Κιργιστάν δεν είναι τόσο ανεπτυγμένο για τον τουρισμό, η φύση εξακολουθεί να είναι σχετικά ανέγγιχτη και αμόλυντη. Η εξερεύνηση της τοπικής κουλτούρας είναι επίσης ένα αποκορύφωμα της επίσκεψης στη χώρα. Μπορείτε να μείνετε σε μια γιούρτη με ντόπιους νομάδες, να απολαύσετε πλούσια κουζίνα της Κεντρικής Ασίας και να απολαύσετε την απαράμιλλη φιλοξενία.

Το Κιργιστάν είναι ένα ταξίδι ζωής, ειδικά αν το επισκεφτείτε τώρα πριν το ανακαλύψει ο τουρισμός. Δεδομένου ότι είναι ένα τόσο μοναδικό ταξίδι, θέλετε να το αξιοποιήσετε στο έπακρο επισκεπτόμενοι την κατάλληλη στιγμή.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ >>

>> Ελα στο Viper <<

Διαβάστε επίσης : Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Κιργιστάν;

18 μέρη με κορυφαία βαθμολογία για επίσκεψη στην Ευρώπη το καλοκαίρι

Συνολικά η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Κιργιστάν

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Κιργιστάν είναι το καλοκαίρι, από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο, όταν έχετε τις περισσότερες ευκαιρίες για να απολαύσετε την υπέροχη ύπαιθρο.

Δεδομένου ότι σχεδόν όλα τα κύρια αξιοθέατα στο Κιργιστάν βρίσκονται έξω, προφανώς ο καιρός είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας όταν αποφασίζετε πότε θα επισκεφθείτε.

Το Κιργιστάν έχει κλίμα στέπας-ορεινού, που σημαίνει ότι έχει πολύ κρύους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια, με τις τυπικές εύκρατες τέσσερις εποχές. Στα περισσότερα μέρη του Κιργιστάν, οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες είναι ζεστές αλλά υποφερτές.

Τα μέσα υψηλά από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο είναι στο 19-22 βαθμοί Κελσίου εύρος (66-71 βαθμοί Φαρενάιτ). Δεν είναι σχεδόν καιρός στην παραλία και θα χρειαστεί να πακετάρετε στρώσεις, αλλά είναι αρκετά ζεστό για να περάσετε άφθονο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους. Ακόμη και στα ψηλότερα βουνά, το χιόνι λιώνει την ώρα που κυλάει ο Ιούνιος.

Οι βροχές σταματούν επίσης τον Ιούνιο και το καλοκαίρι είναι μια κυρίως ηλιόλουστη, ξηρή περίοδος. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να περιμένετε τις καλύτερες συνθήκες δρόμου και μονοπατιών κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Αυτό δεν είναι μόνο σημαντικό όταν πρόκειται για πεζοπορία—πολλοί δρόμοι στο Κιργιστάν είναι μη ασφαλτοστρωμένοι ή κακώς συντηρημένοι, επομένως μπορεί να κολλήσετε στη λάσπη κατά τη διάρκεια άλλων εποχών. Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να μείνετε με ντόπιους νομάδες.

Όσον αφορά πρακτικούς λόγους, οι συνθήκες στα γιουρτ είναι αρκετά βασικές, χωρίς εσωτερικά μπάνια ή ηλεκτρική θέρμανση, επομένως είναι πιο υποφερτό όταν δεν κάνει πολύ κρύο.

Επιπλέον, θα αξιοποιήσετε στο έπακρο τη διαμονή σας όταν ο καιρός είναι ζεστός, όταν οι οικογένειες ασχολούνται με παραδοσιακές δραστηριότητες βοσκής και μετακίνηση ζώων από βοσκότοπο σε βοσκότοπο, και μπορείτε πραγματικά να ζήσετε τον παραδοσιακό τρόπο ζωής τους.

Το καλοκαίρι είναι επίσης όταν οι νομάδες της Κιργιζίας διοργανώνουν τα παραδοσιακά τους φεστιβάλ. Δεν υπάρχει άλλο μέρος όπου μπορείτε να δείτε τα αρχαία τους παιχνίδια, έθιμα και πολλά άλλα.

Τα δημοφιλή φεστιβάλ περιλαμβάνουν:

  • Εθνικοί Αγώνες αλόγων (Ιούλιος), όταν οι ντόπιοι επιδεικνύουν τα παραδοσιακά ιππικά σπορ
  • Ημέρα ανεξαρτησίας (31 Αυγούστου), που συχνά γιορτάζεται με παρελάσεις και λαϊκές φορεσιές
  • Φεστιβάλ Kochu (η ημερομηνία ποικίλλει, συνήθως το καλοκαίρι) γιορτάζει την παραδοσιακή κατασκευή τσόχας

Αυτά είναι απλώς τα μεγαλύτερα φεστιβάλ στη χώρα. Πολλά χωριά και πόλεις οργανώνουν τις δικές τους δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, συνήθως με στόχο να διατηρήσουν ζωντανά τα παραδοσιακά τρόφιμα, τις τέχνες και τις χειροτεχνίες και τα έθιμα όπως το κυνήγι και το χτίσιμο γιουρτ.

Ο φθηνότερος χρόνος για να επισκεφθείτε το Κιργιστάν

Καταπληκτική θέα της λίμνης Kelsuu που απεικονίζεται κατά τη διάρκεια της λιγότερο πολυάσχολης περιόδου για να επισκεφθείτε το Κιργιστάν

Lone Pine/Shutterstock

Η φθηνότερη περίοδος για να επισκεφθείτε το Κιργιστάν είναι την άνοιξη και το καλοκαίρι, αλλά η τιμή του να πάτε στο Κιργιστάν δεν κυμαίνεται πολύ ανάλογα με το πότε θα πάτε. Όσον αφορά τη διαμονή, η λιγότερο δαπανηρή περίοδος για επίσκεψη είναι στην πραγματικότητα κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής υψηλής περιόδου.

Αυτό φαίνεται αντιφατικό, καθώς είναι η πιο δημοφιλής εποχή για να επισκεφτείτε το Κιργιστάν, αλλά επειδή είναι η υψηλή περίοδος των τουριστών, έχετε απλώς περισσότερες επιλογές για το πού θα μείνετε.

Οι φθηνότερες επιλογές διαμονής στη χώρα είναι το κάμπινγκ, το οποίο είναι συνήθως δωρεάν, οι ξενώνες με ντόπιους ή η διαμονή με γιούρτες. Η κατασκήνωση και οι διαμονές με γιουρτ είναι δυνατές μόνο το καλοκαίρι, από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο, και είναι ένας μοναδικός τρόπος για να γνωρίσετε το τοπικό τοπίο, αν δεν σας πειράζει να το παραβιάσετε.

Ενοικίαση εξοπλισμού κάμπινγκ για έκπτωση στο Κιργιστάν Trekking Union. Το μεγαλύτερο κόστος που θα έχετε κατά τον προγραμματισμό του ταξιδιού σας είναι η μεταφορά.

Για να φτάσετε στο Κιργιστάν από τους περισσότερους προορισμούς του κόσμου απαιτείται μια μεγάλη πτήση, μερικές φορές πολλά σκέλη μιας πτήσης. Οι πτήσεις μπορεί να είναι πολύ ακριβές, αλλά μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα ταξιδεύοντας την άνοιξη, καθώς οι πτήσεις είναι λιγότερο ακριβές από τον Μάρτιο έως τον Μάιο.

Η επίγεια μεταφορά εντός του Κιργιστάν είναι το ίδιο κόστος καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, εξαρτάται μόνο από πόση ταλαιπωρία είστε διατεθειμένοι να ανεχτείτε.

Η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι η πιο βολική αλλά και η πιο ακριβή επιλογή, ενώ τα μέσα μαζικής μεταφοράς και το ωτοστόπ είναι οι πιο προσιτές αλλά λιγότερο βολικοί τρόποι ταξιδιού. Αν θέλετε να νοικιάσετε αυτοκίνητο, κάντε το εκτός του Μπισκέκ, το οποίο τείνει να έχει τις υψηλότερες τιμές αφού έχει και πολλούς τουρίστες.

Λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε το Κιργιστάν

Αυτοκινητόδρομος Bishkek Osh κάτω από το γαλάζιο του ουρανού με κανέναν γύρω κατά τη διάρκεια της λιγότερο πολυάσχολης στιγμής για να επισκεφθείτε το Κιργιστάν

Natalia Davidoch/Shutterstock

Ο λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε το Κιργιστάν είναι τις εποχές της άνοιξης ή του φθινοπώρου, όταν ο κόσμος είναι λιγότερος από το καλοκαίρι. Εάν το επισκεφτείτε στα τέλη της άνοιξης (τέλη Απριλίου έως τον Μάιο) ή στις αρχές του φθινοπώρου (Σεπτέμβριος-Οκτώβριος), μπορείτε να αποφύγετε τα χειρότερα καιρικά φαινόμενα και την πολυκοσμία.

Είναι πιο δροσερό από ό,τι το καλοκαίρι, και θα πρέπει να τα μαζέψεις τη νύχτα, αλλά δεν υπάρχει τίποτα σαν τον καθαρό αέρα των βουνών μόλις το ζήσεις.

Το φθινόπωρο είναι μια από τις καλύτερες εποχές για υπαίθριες περιπέτειες στο Κιργιστάν. Ο καιρός είναι ακόμα καλός για πεζοπορία, αν και υπάρχουν μονοπάτια που εμποδίζουν το χιόνι στο μεγαλύτερο υψόμετρο.

Το φθινόπωρο είναι πιο βροχερό από το καλοκαίρι, αλλά τα υψηλά επίπεδα νερού κάνουν αυτή την εποχή μια καλή εποχή για ράφτινγκ ή καγιάκ στο άσπρο νερό. Εν τω μεταξύ, η άνοιξη είναι ιδανική για πεζοπορία και θαυμασμό των ανθισμάτων των αγριολούλουδων.

Το Κιργιστάν είναι αρκετά μεγάλο και δεν είναι πολύ δημοφιλής τουριστικός προορισμός, επομένως ακόμη και κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου αιχμής, δεν αισθάνεται πολύς κόσμος.

Εξαίρεση αποτελούν οι πόλεις, που το καλοκαίρι μπορεί να αισθάνονται συνωστισμό και σκόνη. Η άνοιξη και το φθινόπωρο είναι οι καλύτερες εποχές για να επισκεφθείτε, αν θέλετε να περάσετε λίγο χρόνο και στις πόλεις και να είστε άνετα κατά την επίσκεψή σας.

Η χειρότερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Κιργιστάν

Χιόνι πάνω από τον περίφημο σχηματισμό βράχου Jety Oguz στο Terskey Alatau που απεικονίζεται κατά τη διάρκεια του χειμώνα, τη γενικά χειρότερη περίοδο για να επισκεφθείτε το Κιργιστάν

Denis Kabanov/Shutterstock

Η χειρότερη περίοδος για να επισκεφθείτε το Κιργιστάν είναι το χειμώνα, όταν ο καιρός καθιστά σχεδόν αδύνατο να απολαύσεις να κάνεις πολλά πράγματα. Όπως οι περισσότερες χώρες της Κεντρικής Ασίας, το Κιργιστάν έχει τσουχτερά κρύους χειμώνες.

Οι μέσες θερμοκρασίες τον Ιανουάριο είναι -13 βαθμοί Κελσίου (μόλις 8 βαθμοί Φαρενάιτ) σύμφωνα με Παγκόσμια Τράπεζα. Τη νύχτα, οι θερμοκρασίες μπορεί να πέσουν ακόμη χαμηλότερα, στους -17 βαθμούς Κελσίου (1 βαθμός Φαρενάιτ). Οι δυνατοί άνεμοι το κάνουν να νιώθει ακόμα πιο κρύο.

Αυτή είναι μόνο η μέση θερμοκρασία για τους χειμώνες της Κιργιζίας. Στα βουνά, μπορεί να κάνει πολύ πιο κρύο. Πυκνό χιόνι καλύπτει μεγάλο μέρος της χώρας, δυσκολεύοντας τις μετακινήσεις.

Ακόμη και οι νομάδες μαζεύουν τα γιουρτ τους και μετακομίζουν σε πιο στιβαρές χειμερινές κατοικίες. Δεν θα μπορείτε να δείτε πολλά από τα διάσημα αξιοθέατα επειδή οι δρόμοι είναι αποκλεισμένοι από χιόνι ή λάσπη κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ωστόσο, υπάρχει ένα εκπληκτικό όφελος από την επίσκεψη στο Κιργιστάν τη χειμερινή περίοδο – την περίοδο του σκι.

Η χώρα έχει περίπου α δεκάδες χιονοδρομικά κέντρα καθώς και επιλογές backcountry και εκτός πίστας στα άγρια ​​τοπία του Tien Shan.

Επιπλέον, τα τέλη θερέτρου τείνουν να είναι πιο προσιτά από ό,τι στα πολυτελή βουνά της Ελβετίας. Για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ, το σταθερό χιόνι ενός χειμώνα στο Κιργιστάν δεν είναι μειονέκτημα, αλλά πλεονέκτημα.

Συχνές Ερωτήσεις

Κιργιζικά breac tokoch απεικονίζεται σε ένα τραπέζι μπροστά από μια γυναίκα με παραδοσιακή πολιτιστική ενδυμασία, που φαίνεται την καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Κιργιστάν

Ακολουθούν μερικές από τις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με την επίσκεψη στο Κιργιστάν, οι οποίες μπορούν να σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε για το δικό σας ταξίδι:

Είναι το Κιργιστάν φιλικό προς τους τουρίστες;

Το Κιργιστάν δεν έχει πολλά με την τουριστική υποδομή, αλλά το αναπληρώνει με φιλικούς ντόπιους. Σε τελική ανάλυση, η απάντηση εξαρτάται από τον ορισμό σας για το “φιλικό προς τους τουρίστες”.

Πόσες μέρες είναι αρκετές για το Κιργιστάν;

Πρέπει να περάσετε τουλάχιστον δέκα ημέρες στο Κιργιστάν για να βυθιστείτε σε ό,τι έχει να προσφέρει η χώρα και να διαθέσετε αρκετό χρόνο για μεταφορά.

Είναι το Κιργιστάν φθηνό για τους τουρίστες;

Το κόστος του ταξιδιού γύρω από το Κιργιστάν είναι χαμηλό, ειδικά αν κατασκηνώσετε ή μένετε σε γιουρτ. Ωστόσο, το να φτάσετε εκεί είναι ακριβό, όπως και η κράτηση μιας οργανωμένης εκδρομής.

Ποιος είναι ο πιο ζεστός μήνας στο Κιργιστάν;

Ο πιο ζεστός μήνας στο Κιργιστάν είναι ο Ιούλιος, αλλά οι θερμοκρασίες είναι συνήθως ήπιες, γύρω στους 70 βαθμούς Φαρενάιτ. Μπορεί να γίνει πιο ζεστό στις πόλεις.

Είναι ασφαλές το Κιργιστάν το 2024;

Τμήματα του Κιργιστάν δεν είναι ασφαλή λόγω του κινδύνου αναταραχής, κυρίως οι παραμεθόριες περιοχές, αλλά η υπόλοιπη χώρα είναι ασφαλής.

Λοιπόν, ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Κιργιστάν;

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Κιργιστάν είναι το καλοκαίρι, όταν μπορείτε να επωφεληθείτε από τον πιο ήπιο καιρό και να περάσετε όλο τον χρόνο σας σε εξωτερικούς χώρους. Χάρη στη γκάμα επιλογών διαμονής χαμηλού προϋπολογισμού, το καλοκαίρι είναι επίσης η πιο οικονομική περίοδος για ταξίδια. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια