Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Κιργιστάν το 2023;

Η χώρα της Κεντρικής Ασίας, το Κιργιστάν, μπορεί να μην είναι ο πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός στον κόσμο, αλλά για όσους κάνουν το ταξίδι εκεί, είναι ένα ταξίδι με αναμνήσεις για μια ζωή.

Το 2019, το Κιργιστάν δέχτηκε εννέα εκατομμύρια ξένους τουρίστες , δείχνοντας ότι η τουριστική βιομηχανία γίνεται όλο και πιο σημαντική για τη χώρα. Τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Κιργιστάν είναι να μπείτε στη φύση και να δείτε τα εντυπωσιακά ορεινά τοπία.

Θέα όπως το φαράγγι Ala Archa, το εθνικό πάρκο Chon Kemin (το οποίο φιλοξενεί σπάνιες λεοπαρδάλεις του χιονιού) και τα παρθένα νερά της λίμνης Issyk Kul δεν μοιάζουν πουθενά αλλού στον κόσμο.

Φροντίστε να σταματήσετε σε πόλεις όπως το Μπισκέκ και το Καρακόλ για να δείτε την τοπική κουλτούρα, ειδικά το φαγητό.

Εκατομμύρια άνθρωποι ταξιδεύουν στο Κιργιστάν κάθε χρόνο, επομένως πρέπει να είναι κάπως ασφαλές για τους επισκέπτες. Ωστόσο, είναι πάντα καλό να κάνετε τη δική σας έρευνα πριν κλείσετε ένα αεροπορικό εισιτήριο για να πετάξετε οπουδήποτε.

Αυτός ο ταξιδιωτικός οδηγός θα σας δώσει λεπτομερείς πληροφορίες για το ταξίδι στο Κιργιστάν. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερών πληροφοριών για το έγκλημα.

Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Κιργιστάν το 2023;

Το Κιργιστάν είναι δύσκολο να επισκεφθείτε, αλλά είναι δυνατό να ταξιδέψετε εκεί αρκεί να λάβετε τις σωστές προφυλάξεις.

Οι ταξιδιώτες κινδυνεύουν να εμπλακούν σε εμφύλιες αναταραχές και συγκρούσεις ή να πέσουν θύματα βίαιων εγκλημάτων. Ορισμένες περιοχές είναι πιο επικίνδυνες από άλλες, επομένως πρέπει να είστε προσεκτικοί για να τις αποφύγετε.

Πολλές χώρες είναι επιφυλακτικές σχετικά με το να συμβουλεύουν τους πολίτες τους να ταξιδέψουν στο Κιργιστάν. Η Νέα Ζηλανδία  καλεί τους πολίτες της να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και να αποφεύγουν τα μη απαραίτητα ταξίδια σε ορισμένες περιοχές.

Άλλες χώρες είναι λίγο πιο χαλαρές. Οι Ηνωμένες Πολιτείες  λένε στους ταξιδιώτες να λαμβάνουν κανονικές προφυλάξεις, αλλά να αποφεύγουν ορισμένες περιοχές, ειδικά κατά μήκος των συνόρων της Κιργιζίας.

Τα κοινά προβλήματα για τα οποία προειδοποιούν οι χώρες στις ταξιδιωτικές τους συμβουλές για το Κιργιστάν περιλαμβάνουν:

 • Πορτοφολάδες
 • Αρπαγή τσάντας
 • Απάτες
 • Ληστεία
 • Ενοπλη ληστεία
 • Ποτό αιχμηρό
 • Απαγωγή
 • Τρομοκρατία

Πολλοί ταξιδιώτες περνούν από το Κιργιστάν χωρίς να αντιμετωπίσουν ούτε ένα από αυτά τα προβλήματα. Ωστόσο, όλα αυτά υπάρχουν στη χώρα. Καλό είναι να τα γνωρίζεις για να μπορείς να λάβεις τις σωστές προφυλάξεις.

Το ποσοστό εγκληματικότητας στο Κιργιστάν είναι αρκετά υψηλό και τα εγκλήματα συχνά επηρεάζουν αλλοδαπούς. Η ευαίσθητη πολιτική κατάσταση της Κιργιζίας συμβάλλει στον κίνδυνο που μπορεί να βιώσουν οι ταξιδιώτες.

Η χώρα έχει συνεχείς συνοριακές διαφορές με ορισμένους από τους γείτονές της, το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν. Περιστασιακά, αυτές οι παγωμένες διαμάχες ξεσπούν σε βία. Τον Σεπτέμβριο του 2022 , ξέσπασε ένας τετραήμερος πόλεμος που σκότωσε περίπου 51 πολίτες και εκτόπισε 130.000 ανθρώπους.

Αποφύγετε τις παραμεθόριες περιοχές καθώς ενδέχεται να συμβούν συγκρούσεις ανά πάσα στιγμή. Οι εμφύλιες αναταραχές είναι επίσης συχνό φαινόμενο στο Κιργιστάν. Το 2022, οι διαμαρτυρίες για μια προγραμματισμένη συνοριακή συμφωνία με το Ουζμπεκιστάν κατεστάλησαν από την κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση της Κιργιζίας αναπτύσσει τη φήμη  της πιο βάναυσης καταστολής της διαφωνίας, επομένως είναι καλή ιδέα οι ξένοι να μείνουν μακριά από οποιεσδήποτε διαδηλώσεις.

Η τρομοκρατία προκαλεί επίσης ανησυχία στο Κιργιστάν, αν και μόνο σε ορισμένες περιοχές, όπως η περιοχή νοτιοδυτικά του Osh. Η πόλη και η περιοχή γύρω της ήταν εδώ και πολύ καιρό κόμβος ριζοσπαστικής ισλαμιστικής δραστηριότητας .

Τον Μάιο του 2023, αξιωματούχοι της Κιργιζίας σκότωσαν  έναν ένοπλο ύποπτο για τρομοκρατική δραστηριότητα. Υπήρξαν επιθέσεις με στόχο κτίρια που συνδέονται με ξένους, όπως πρεσβείες, στο παρελθόν.

Αν και οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Κιργιστάν δεν είναι συχνές, συμβαίνουν, επομένως είναι καλό να ληφθούν ορισμένες προφυλάξεις.

Να είστε προσεκτικοί σε πολυσύχναστες περιοχές, ειδικά γύρω από πιθανούς στόχους, όπως κυβερνητικά κτίρια, θρησκευτικούς χώρους και περιοχές όπου συχνάζουν ξένοι. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιοχές μετά από τρομοκρατική επίθεση, καθώς ενδέχεται να υπάρξουν περιστατικά αντιγραφής.

 Έγκλημα στο Κιργιστάν

Το υψηλό επίπεδο βίαιης εγκληματικότητας στο Κιργιστάν αναφέρεται από τις περισσότερες χώρες όταν εκδίδουν ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις για την περιοχή. Δυστυχώς, το Κιργιστάν έχει υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας. Τα εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένων των βίαιων εγκλημάτων, επηρεάζουν συχνά τους τουρίστες.

Ορισμένες στατιστικές εγκληματικότητας μπορούν να σας δώσουν μια καλύτερη εικόνα για τη φύση του προβλήματος. Σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, το ποσοστό ανθρωποκτονιών στο Κιργιστάν από το 2018 ήταν 3 περιστατικά ανά 100.000 άτομα .

Αυτό ήταν μια απότομη πτώση μετά το μέγιστο ποσοστό ανθρωποκτονιών το 2010, το οποίο ήταν 17 περιστατικά ανά 100.000 άτομα. Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι το Κιργιστάν σημειώνει κάποια πρόοδο όσον αφορά τον περιορισμό του βίαιου εγκλήματος.

Ωστόσο, τα ποσοστά άλλων βίαιων εγκλημάτων στο Κιργιστάν είναι ανησυχητικά. Το πιο συνηθισμένο βίαιο έγκλημα που επηρεάζει αλλοδαπούς είναι η ληστεία.

Το ποσοστό ληστειών είναι 10,4 περιστατικά ανά 100.000 άτομα . Οι ληστές συχνά στοχεύουν ξένους επειδή τους αντιλαμβάνονται ως πιο προσοδοφόρους στόχους από τους ντόπιους. Το επίσημο ποσοστό βιασμού είναι 4,8 περιστατικά ανά 100.000 άτομα .

Ωστόσο, το πραγματικό ποσοστό βιασμών είναι πιθανώς πολύ υψηλότερο, καθώς η χώρα είναι βαθιά πατριαρχική και οι γυναίκες δεν ενθαρρύνονται να αναφέρουν όταν είναι θύματα αυτού του εγκλήματος.

Οι γυναίκες πέφτουν συχνά θύματα άλλων βίαιων εγκλημάτων, όπως η απαγωγή. 1 στους 3 γάμους στην αγροτική Κιργιζία εξακολουθεί να συμβαίνει ως αποτέλεσμα «απαγωγής νυφικών», όταν ομάδες ανδρών απαγάγουν μια ανυποψίαστη γυναίκα και την αναγκάζουν να παντρευτεί μια από αυτές.

Το επίσημο ποσοστό απαγωγής είναι μόλις 0,3 περιστατικά ανά 100.000 άτομα , αλλά τα περιστατικά απαγωγής νυφικών σπάνια αναφέρονται, καθώς είναι τόσο βαθιά ομαλοποιημένα σε ορισμένα μέρη της κοινωνίας της Κιργιζίας.

Μερικές ξένες γυναίκες έχουν πέσει θύματα απαγωγής νυφικών στο παρελθόν. Άλλες στατιστικές για την εγκληματικότητα στο Κιργιστάν δείχνουν επίσης ελπιδοφόρες τάσεις. Το 2022, οι τοπικές ειδήσεις δημοσίευσαν ότι σύμφωνα με το Numbeo, το Κιργιστάν ήταν η 36η χώρα με τη μεγαλύτερη  εγκληματικότητα στον κόσμο.

Σήμερα, ο ιστότοπος αναφέρει ότι το Κιργιστάν βαθμολογείται με 55,93 στα 100 στον δείκτη εγκληματικότητας, που είναι μια μέτρια τιμή. Το έγκλημα για το οποίο οι άνθρωποι ανησυχούν περισσότερο στο Κιργιστάν, σύμφωνα με την έρευνα του Numbeo είναι η διαφθορά και η δωροδοκία, για τα οποία οι άνθρωποι αναφέρουν ότι κυριαρχούν.

Άλλες αιτίες ανησυχίας περιλαμβάνουν επιθέσεις, εγκλήματα μίσους και κλοπές. Τα βίαια εγκλήματα προκαλούν μεγαλύτερη ανησυχία από τις μικροκλοπές, αν και τα εγκλήματα κλοπής και ιδιοκτησίας είναι επίσης διαδεδομένα.

Τα ποσοστά των εγκλημάτων κατά της ιδιοκτησίας είναι υψηλότερα από τα ποσοστά των βίαιων εγκλημάτων. Για παράδειγμα, το ποσοστό των διαρρήξεων είναι 28 περιστατικά ανά 100.000 άτομα .

Τα ποσοστά μικροκλοπών όπως πορτοφολάδες είναι πιο δύσκολο να εντοπιστούν, αλλά είναι πιθανότατα ακόμη υψηλότερα. Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους το Κιργιστάν έχει τόσο υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας. Το ένα είναι η επικράτηση του οργανωμένου εγκλήματος.

Σύμφωνα με τον Δείκτη Οργανωμένου Εγκλήματος , το Κιργιστάν είναι η δεύτερη χειρότερη χώρα της Κεντρικής Ασίας όσον αφορά το οργανωμένο έγκλημα.

Αυτές οι ομάδες βρίσκονται πίσω από εγκλήματα όπως η εμπορία ανθρώπων, η διακίνηση ναρκωτικών (το Κιργιστάν είναι ένας από τους σημαντικότερους σταθμούς στην ευρασιατική οδό των ναρκωτικών) και ο εκβιασμός. Το Κιργιστάν έχει υψηλό επίπεδο διαφθοράς και κρατικοί παράγοντες όπως οι αστυνομικοί συνεργάζονται συχνά με εγκληματίες.

Αυτό δημιουργεί μια κουλτούρα ατιμωρησίας που επιτρέπει στους εγκληματίες να λειτουργούν ελεύθερα. Κοινωνικοί παράγοντες, όπως τα υψηλά ποσοστά φτώχειας και τα υψηλά ποσοστά εθισμού, συμβάλλουν στο υψηλό ποσοστό μικροεγκλημάτων.

Το μεγαλύτερο μέρος της εγκληματικότητας στο Κιργιστάν επηρεάζει κυρίως τους ντόπιους. Ωστόσο, και οι αλλοδαποί πρέπει να είναι σε επιφυλακή, ιδιαίτερα κατά του εγκλήματος κατά της ιδιοκτησίας.

Κάρτα Revolut: Η καλύτερη λύση για τους ταξιδιώτες!Αποκτήστε την δωρεάν & κάντε συναλλαγές χωρίς προμήθειες! Κάντε εγγραφή εδώ

Κλοπή

Αν και το βίαιο έγκλημα είναι σίγουρα μια ανησυχία στο Κιργιστάν, τα πιο συνηθισμένα εγκλήματα που θα συναντήσετε είναι μορφές μικροκλοπών. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου προειδοποιεί τους πολίτες της για πορτοφολάδες , οι οποίοι είναι οι πιο τυπικοί τύποι μικροεγκληματιών που δρουν στο Κιργιστάν.

Οι πορτοφολάδες λειτουργούν συνήθως σε πολυσύχναστες περιοχές που είναι δημοφιλείς στους τουρίστες. Στο Μπισκέκ, αυτό περιλαμβάνει περιοχές όπως το Osh Bazaar και άλλες υπαίθριες αγορές.

Όταν ταξιδεύετε γύρω από το Κιργιστάν, να είστε επιφυλακτικοί σε αγορές, αεροδρόμια και σταθμούς τρένων και λεωφορείων υπεραστικών, καθώς και στα μικρά λεωφορεία που χρησιμοποιούν συνήθως οι άνθρωποι για να μετακινούνται. Βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε προφυλάξεις όσο βρίσκεστε στο Κιργιστάν για να ασφαλίσετε τα τιμαλφή σας από πορτοφολάδες.

Βεβαιωθείτε ότι τα σημαντικά υπάρχοντά σας, συμπεριλαμβανομένου του διαβατηρίου και της ταυτότητάς σας, είναι πάντα ασφαλισμένα.

Επενδύστε σε μια τσάντα που να είναι ασφαλής, όπως μια χιαστί τσάντα, μια συσκευασία fanny ή μια ζώνη χρημάτων. Οι κλέφτες θα αρπάξουν μερικές φορές τα πορτοφόλια για τους ώμους, οπότε αν έχετε μια τσάντα με ιμάντα ώμου, κρατήστε τους ιμάντες καθώς περπατάτε στην πόλη.

Ασφάλεια ταξιδιού έχετε? Έναν όχι Κλικ εδω

Ληστεία

Εκτός από τις μικροκλοπές, οι αλλοδαποί που επισκέπτονται το Κιργιστάν πρέπει να λαμβάνουν προφυλάξεις ενάντια σε πιο βίαιες μορφές ληστείας. Η αυστραλιανή κυβέρνηση προειδοποιεί για τον κίνδυνο βίαιης ληστείας κατά αλλοδαπών, συμπεριλαμβανομένων των πολιτών της.

Ο κίνδυνος ξεκινά όταν φτάσετε στο αεροδρόμιο, καθώς οι ληστές θα παρουσιαστούν ως οδηγοί συνάντησης και χαιρετισμού. Επαληθεύετε πάντα εάν κάποιος αποστέλλεται για να σας συναντήσει ότι είναι αυτός που λέει ότι είναι.

Ένα άλλο συνηθισμένο τέχνασμα που χρησιμοποιούν οι ληστές για να δελεάσουν ανυποψίαστους αλλοδαπούς είναι να παρουσιάζονται ως αστυνομικοί ή αστυνομικοί εκτός υπηρεσίας. Ζητούν από τους ταξιδιώτες να έρθουν μαζί τους για να επαληθεύσουν κάτι ή να πληρώσουν ένα τέλος και μετά τους ληστεύουν.

Αεροπορικά εισιτήρια για όλους Airtickets

Εάν σας σταματήσει κάποιος αστυνομικός, ζητήστε του να έρθει μαζί σας στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα, ώστε να μπορείτε να επαληθεύσετε την ταυτότητά του πριν πάτε οπουδήποτε αλλού. Μερικοί ληστές χρησιμοποιούν πιο άμεσες μεθόδους και κρύβουν τα θύματά τους στο δρόμο.

Σύμφωνα με την ταξιδιωτική οδηγία της κυβέρνησης της Νέας Ζηλανδίας  , οι ληστές συχνά τριγυρνούν σε τοποθεσίες που γνωρίζουν ότι είναι δημοφιλείς στους αλλοδαπούς, όπως ξενοδοχεία, δημοφιλή μπαρ μεταναστών και τερματικά μέσα μαζικής μεταφοράς.

Αποφύγετε να μεταφέρετε πολλά μετρητά ή να αναβοσβήνουν πολλά τιμαλφή που μπορεί να σας ξεχωρίσουν ως ταξιδιώτη ακόμη περισσότερο από ό,τι ξεχωρίζετε ήδη λόγω του ότι είστε ξένος. Επειδή οι περισσότερες ληστείες συμβαίνουν τη νύχτα, περιορίστε τις κινήσεις σας μετά το σκοτάδι.

Αποφυγή κακών περιοχών

Μπισκέκ, Κιργιστάν – 9 Μαΐου 2022: Οι δυνάμεις του στρατού της Κιργιζίας βαδίζουν κατά τη διάρκεια μιας στρατιωτικής παρέλασης την Ημέρα της Νίκης/Collab Media/Shutterstock

Ορισμένα μέρη της Κιργιζίας είναι πολύ επικίνδυνα για να τα επισκεφτείτε. Αποφύγετε περιοχές κοντά στα σύνορα Τατζικιστάν-Κιργιστάν, συμπεριλαμβανομένης της αμφισβητούμενης κοιλάδας Fergana, λόγω του κινδύνου βίαιων συνοριακών συγκρούσεων, λαθρεμπορίου και ναρκών ξηράς.

Αποφύγετε να ταξιδεύετε στα σύνορα Κιργιζίας-Ουζμπεκίας για πολλούς από τους ίδιους λόγους καθώς και αυτά τα σύνορα αμφισβητούνται.

Τμήματα των συνόρων έχουν ασήμαντες νάρκες ξηράς. Αποφύγετε τα ταξίδια στις επαρχίες Osh και Jalal-Abad λόγω του κινδύνου αναταραχής και βίαιου εγκλήματος, συμπεριλαμβανομένης της τρομοκρατίας.

Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Σίδνεϊ το 2023;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν μερικές επιπλέον ταξιδιωτικές συμβουλές για να επισκεφθείτε το Κιργιστάν:

 • Χρησιμοποιείτε μόνο επίσημα σημεία ελέγχου όταν εισέρχεστε στο Κιργιστάν από ξηράς. Πολλά χερσαία σύνορα είναι ναρκοθετημένα και τα ναρκοπέδια δεν είναι σημειωμένα. Οι συνοριακές διαβάσεις μπορούν να κλείσουν χωρίς προειδοποίηση, γι’ αυτό πάντα κάνετε έρευνα εκ των προτέρων.
 • Προσέχετε πάντα τα ποτά σας. Οι εγκληματίες συχνά πίνουν ποτά ανυποψίαστων θυμάτων και στη συνέχεια τα ληστεύουν ή τα επιτίθενται. Μην αφήνετε ποτέ τα ποτά χωρίς επίβλεψη και ποτέ μην δέχεστε φαγητό, ποτά, τσίχλες ή τσιγάρα από αγνώστους.
 • Οι έλεγχοι ταυτότητας είναι συνηθισμένοι στο Κιργιστάν. Έχετε πάντα το διαβατήριό σας ή ένα επικυρωμένο αντίγραφο. Θα μπορούσατε να πληρώσετε πρόστιμο εάν η αστυνομία σας σταματήσει και δεν έχετε διαβατήριο να επιδείξετε.
 • Φυσικές καταστροφές όπως σεισμοί, χιονοστιβάδες και κατολισθήσεις συμβαίνουν στο Κιργιστάν. Να ελέγχετε πάντα τις τοπικές ειδήσεις για ειδοποιήσεις, ειδικά πριν ξεκινήσετε για πεζοπορίες ή άλλες υπαίθριες περιπέτειες.

Είναι η Νορβηγία ασφαλής για επίσκεψη το 2023;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Συχνές Ερωτήσεις

Iryna Hromotska/Shutterstock

Ακολουθούν μερικές άλλες ερωτήσεις στις οποίες οι ταξιδιώτες στο Κιργιστάν πιθανότατα θέλουν να μάθουν τις απαντήσεις πριν πάνε:

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στη Βοστώνη το 2023;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πόσο ασφαλές είναι το Κιργιστάν για τους τουρίστες;

Το Κιργιστάν είναι ένα μέρος όπου οι τουρίστες πρέπει να λαμβάνουν πολλές προφυλάξεις. Οι τουρίστες γίνονται συχνά στόχος εγκλημάτων, τόσο βίαιων όσο και μη.

Επιπλέον, υπάρχει κίνδυνος να παγιδευτείτε σε βίαιες διαδηλώσεις ή συγκρούσεις εάν περιπλανηθείτε στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή. Τούτου λεχθέντος, εκατομμύρια άνθρωποι ταξιδεύουν στο Κιργιστάν κάθε χρόνο χωρίς προβλήματα.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι στο Κιργιστάν;

Υπάρχουν κίνδυνοι ένοπλων συγκρούσεων και ναρκών ξηράς εάν περιπλανηθείτε κατά μήκος των παραμεθόριων περιοχών, που και τα δύο μπορεί να είναι θανατηφόρα. Σε άλλα μέρη, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος επίθεσης και ληστείας, ειδικά τη νύχτα.

Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Κουρασάο το 2023;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Είναι το Κιργιστάν ασφαλές για τα κορίτσια;

Πολλές γυναίκες ταξιδεύουν μόνες στο Κιργιστάν και περνούν υπέροχα. Οι ξένες γυναίκες είναι πιο ασφαλείς από πολλές ντόπιες. Ενώ οι αλλοδαπές γυναίκες μπορεί να πρέπει να αντιμετωπίσουν σεξουαλική παρενόχληση και ανεπιθύμητη προσοχή, τα Κιργιζιστά κορίτσια συχνά εξαναγκάζονται να παντρευτούν και κατά τα άλλα είναι θύματα βίας.

Είναι ασφαλές στο Μπισκέκ Κιργιστάν;

Το Μπισκέκ είναι ως επί το πλείστον ασφαλές για τους ταξιδιώτες. Ωστόσο, υπάρχει υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας στο δρόμο. Κρατήστε τα τιμαλφή σας, ειδικά σε πολυσύχναστες περιοχές όπως οι αγορές, και αποφύγετε τις νυχτερινές εξόδους.

Τι να αποφύγετε στο Κιργιστάν;

Αποφύγετε την περιπλάνηση σε άγνωστες περιοχές τη νύχτα στο Κιργιστάν. Το ποσοστό εγκληματικότητας αυξάνεται δραστικά μετά το σκοτάδι.

Είναι η Νέα Ζηλανδία ασφαλής για επίσκεψη το 2023;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Λοιπόν, είναι ασφαλές να επισκεφτείτε το Κιργιστάν;

Πολλοί κίνδυνοι περιμένουν ανυποψίαστους ταξιδιώτες στο Κιργιστάν, από μικροκλοπές μέχρι ένοπλες συνοριακές συγκρούσεις. Ωστόσο, αυτό είναι μόνο για τον «ασυνείδητο» ταξιδιώτη.

Εφόσον κάνετε την έρευνά σας και λαμβάνετε βασικές προφυλάξεις ασφαλείας, το ταξίδι σας στο Κιργιστάν θα πρέπει να είναι μια συναρπαστική εμπειρία. Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε, τι περιμένετε — κλείστε το ταξίδι σας σήμερα!

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια