Πότε να πάτε στη Σκωτία; Κλίμα και Περίοδος

Ξέρω πότε να πάω στη Σκωτία και την καλύτερη στιγμή, με βάση κλίμα, δελτίο καιρού και θερμοκρασία μας επιτρέπει να οργανώσουμε καλύτερα το ταξίδι σε αυτή την υπέροχη χώρα Ηνωμένο Βασίλειο. Σε αυτόν τον οδηγό, θα μάθουμε για το κλίμα της Σκωτίας κατά τη διάρκεια της εποχέςεπιτρέποντάς μας να οργανώσουμε το ταξίδι σύμφωνα με τις ανάγκες μας και με βάση ζώνη που θέλουμε να επισκεφτούμε. Η Άγρια Σκωτία είναι μια χώρα στα βόρεια της Μεγάλης Βρετανίας που χαρακτηρίζεται από ένα τοπίο ορεινός με μαγευτικό valli και λίμνες. Ας ανακαλύψουμε λοιπόν μαζί το η καλύτερη στιγμή να επισκεφθείτε τη χώρα, κάνοντας έτσι τέλειο το ταξίδι σας στη Σκωτία!

Το κλίμα της Σκωτίας

Για να οργανώσετε καλύτερα το ταξίδι σας στη Σκωτία, είναι σημαντικό να γνωρίζετε το θερμοκρασίες και κλίμα ανάλογα με την κάθε εποχή και στο ζώνη που θέλετε να επισκεφτείτε. Μάθετε λοιπόν ποια είναι η καλύτερη στιγμή για να πάτε στη Σκωτία. Στην πραγματικότητα, το κλίμα μπορεί να επηρεάσει την ταξιδιωτική μας εμπειρία. Το κλίμα της Σκωτίας είναι χαρακτηριστικό ωκεάνιοςόντας στο βόρεια της Μεγάλης Βρετανίας. Βροχερός, ανεμώδης και υγρό το μεγαλύτερο μέρος του έτους, με μικρή διακύμανση της θερμοκρασίας. Εδιμβούργο μι Γλασκώβη έχουν μέσους όρους χειμώνας Του 4°Cσαν το απομονώστε τα Shetland, Orcad και Breedπηγαίνοντας στο μέγιστο 15°C κατά μέσο όρο τον Ιούλιο. Η πλευρά δυτικός δεν Highlands είναι οι περιοχές με τις υψηλότερες βροχοπτώσεις, επομένως η Γλασκώβη είναι πιο βροχερή πόλη από το Εδιμβούργο.

ο βροχέςΩστόσο, είναι παρόντες σε όλη τη χώρα και όλο το χρόνο. όπως και με το ιρλανδικό κλίμα. Οι μεγάλες πόλεις βρίσκονται στο ανατολική και νότια πλευρά, καθώς το δυτικό τμήμα, τα νησιά και το βόρειο τμήμα είναι τα πιο ανεμώδη. Από Νύχτα ιδιαίτερα κατά τον αντικυκλώνα είναι συχνό ομίχλη. Οι πιο ηλιόλουστες περίοδοι είναι από Μάιο έως Ιούνιο, με μεγάλες μέρες, ενώ από Νοέμβριο έως Ιανουάριο είναι σπάνιο. Εξαιτίας γεωγραφικό πλάτος της Σκωτίας, εδώ οι μέρες του Νοεμβρίου και του Ιανουαρίου είναι σύντομες, φτάνουν στο Αυπνες νύχτες του Ιουλίου στο Σέτλαντ. Ενώ δεν υπάρχουν ακατάλληλες στιγμές, το η καλύτερη στιγμή να πάει στη Σκωτία είναι το περιουσία.

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά πότε θα πάμε με βάση τον καιρό, το κλίμα και τη θερμοκρασία της Σκωτίας, ανακαλύπτοντας την καλύτερη περίοδο.

Διαβάστε επίσης: Σκωτία :Τι να δείτε και να κάνετε

  • Τα καλύτερα κάστρα στη Σκωτία
  • 15 καλύτερες ημερήσιες εκδρομές από το Εδιμβούργο, Σκωτία
  • 10 καλύτερα μέρη για επίσκεψη στα Highlands της Σκωτίας

Κλίμα των ορεινών περιοχών και των νησιών

Το κλίμα, ο καιρός και οι θερμοκρασίες στη Σκωτία, στην περιοχή Highlands είναι πιο κρύο από ό,τι στην υπόλοιπη χώρα. Εδώ, στην πραγματικότητα, μπορούν να συμβούν χιονόπτωση επίσης άφθονη και η θερμοκρασία αλλάζει ελάχιστα με την αλλαγή των εποχών. Για το λόγο αυτό τα χιόνια μπορούν να αντισταθούν περισσότερο, επίσης λόγω του vento συχνή και έντονη στην περιοχή ορεινός. Ανεβαίνοντας σε υψόμετρο, όπως και στο εξής Mount Cairn Gorm, στα 1.245 μ., περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας. Υπάρχει επίσης λιφτ του σκι εδώ και ο άνεμος μπορεί επίσης να φτάσει μέχρι 200 χλμ/ώρα μεταξύ Νοεμβρίου και Μαρτίου.

Ακόμα και το καλοκαίρι έτυχε να φτάσει η θερμοκρασία 0°C κοντά στην ψηλότερη κορυφή, το Μόντε Μπεν Νέβις, από 1.344 μ. Προς Fort Augustus στις όχθες του Λίμνη Λοχ Νες, οι βροχοπτώσεις είναι συχνές. Το κλίμα σε εσωτερικά και εξωτερικά νησιά είναι γενικά ήπιο, με συχνές βροχοπτώσεις όπως ο γενικός καιρός στη Σκωτία, με χειμερινές θερμοκρασίες μεταξύ 4 και 7°C, ενώ οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες σπάνια ξεπερνούν τους 20°C.

Τα Χάιλαντς το φθινόπωρο

Κλίμα της Γλασκώβης

Προχωρώντας στο μέρος δυτικός, ας μάθουμε το κλίμα, τον καιρό και τις θερμοκρασίες στη Σκωτία στην περιοχή της Γλασκώβης. Εδώ, ο καιρός είναι σίγουρα πιο βροχερή και, λαμβάνοντας υπόψη το γεωγραφικό πλάτος il φοράδα Δεν κάνει πολύ κρύο το χειμώνα, αλλά εξακολουθεί να κάνει πολύ κρύο κρύο το καλοκαίρι να μπορώ να κάνω μπάνιο. Οι θερμοκρασίες εδώ στη Σκωτία είναι δέντρα γενικά, ενώ το συχνές βροχές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Εκεί ετήσιος μέσος όρος είναι 9°C, από Δεκέμβριο έως Φεβρουάριο μεταξύ 0 και 5°C και σε περιουσία μεταξύ 14 και 18°C. Η πιο βροχερή περίοδος εδώ είναι το φθινόπωρο και ο χειμώνας, όταν ο άνεμος είναι επίσης ισχυρότερος. Οι χειμερινές χιονοπτώσεις είναι σπάνιες.

Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης

Κλίμα Εδιμβούργο

Στο κεφάλαιο της Σκωτίας, Εδιμβούργο στην ακτή ανατολικός και στις όχθες του Βόρεια Θάλασσα το κλίμα και ο καιρός είναι λιγότερο βροχερό. Ο καιρός σε αυτή την περιοχή της Σκωτίας έχει συνήθως δυνατή, ελαφριά βροχή, αυξάνοντας την υγρασία και την ομίχλη. Οι καλύτεροι μήνες για να πάτε εδώ με βάση τις θερμοκρασίες του είναι αυτοί του Μάιο, Ιούνιο και Σεπτέμβριο, όταν ο ουρανός είναι πιο καθαρός, αν και είναι δυνατή η βροχή. Ακόμη και στο Εδιμβούργο το χειμώνα οι χιονοπτώσεις είναι σπάνιες, δεδομένων των θερμοκρασιών εδώ στη Σκωτία σπανίως φτάνουν στο 0.

Κάστρο του Εδιμβούργου

Θερμοκρασίες Σκωτίας, Πότε να πάτε;

Όπως είδαμε, με βάση τις περιοχές που θέλουμε να επισκεφτούμε, μπορούμε να βρούμε διαφορετικούς τύπους κλίμα, θερμοκρασία μι καιρός στη Σκωτία. Γενικά, οποιαδήποτε εποχή του χρόνου είναι ιδανική για ένα ταξίδι εδώ, αν και η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Σκωτία είναι σίγουρα το καλοκαίρι. Η άνοιξη, ο χειμώνας και το φθινόπωρο επίσης δεν συνιστώνται για ένα ταξίδι εδώ, αλλά πρέπει να λάβετε υπόψη τις θερμοκρασίες και τον καιρό στη Σκωτία και τις βροχοπτώσεις.

Παρακάτω, θα αναλύσουμε κάθε εποχή αναφέροντας επίσης οποιαδήποτε αργία και εκδηλώσεις. Σας συμβουλεύουμε για ταξίδια και την καλύτερη στιγμή για επίσκεψη με βάση το κλίμα και τον καιρό στη Σκωτία.

Χειμώνας στη Σκωτία

Όπως ήταν αναμενόμενο, αν σκέφτεστε πότε να πάτε στη Σκωτία την καλύτερη περίοδο, ο χειμώνας δεν είναι μεταξύ αυτών. Ο χειμώνας της Σκωτίας διαρκεί από τον Νοέμβριο έως τις αρχές Νοεμβρίου Μάρτιος συχνά ήδη από τον Οκτώβριο στις περιοχές ορεινός. Αυτούς τους μήνες, πολλά αξιοθέατα είναι κλειστά ειδικά σε Highlands. Σε αυτή την περίοδο, όμως, πολλά μέρη αποκτούν και μια μοναδική γοητεία.

Χάρη στο εύκρατο κλίμα της, οι χειμερινοί μήνες στη Σκωτία έχουν θερμοκρασίες και καιρό μεταξύ 5 και 7°Cυψηλότερα από τοποθεσίες στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος, όπως π.χ Στάβανγκερ σε Νορβηγία. Στα βόρεια της Σκωτίας ο καιρός προβλέπεται συχνά χιονόπτωση που είναι πιο συχνά, όπως το βροχές, στη δυτική ακτή. Ο αέρας είναι κρύος και τραγανός και οι δρόμοι μπορεί να είναι πυκνοί παγωμένος. Για αυτή τη σεζόν και οδεύοντας προς τον χειμώνα στη Σκωτία είναι απαραίτητο να το έχετε θερμικά ρούχα και αδιάβροχο.

Άνοιξη στη Σκωτία

Χάρη στις καιρικές θερμοκρασίες και το κλίμα της, η επίσκεψη στη Σκωτία την άνοιξη θα μας επιτρέψει να βρούμε θερμοκρασίες δέντρα αν και συχνές βροχές. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, αν και αργά. Απρίλιος είναι ακόμα ένας κρύος μήνας, με ψηλά γύρω 12°C, αλλά οι μέρες είναι πολύ πιο ηλιόλουστες. Η άνοιξη διαρκεί από τον Μάρτιο έως τον Μάιο και, αυτή την περίοδο, η φύση αναγεννιέται, τα φυτά ανθίζουν και τα χωράφια γεμίζουν με λουλούδια.

Ακόμη, γιορτάζεται το Πάσχα και πολλές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Κωμωδίας της Γλασκώβης και το Φεστιβάλ Επιστημών του Εδιμβούργου μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου. Maggioωστόσο, είναι ο μήνας αφιερωμένος στο εθνικό ποτό: ιλ ουίσκι! Επιπλέον, αυτή η εποχή είναι ιδανική για να περπατήσετε το μονοπάτι του Σκωτσέζικα κάστρα στην περιοχή του Aberdeenshire.

Καλοκαίρι στη Σκωτία

Το καλοκαίρι στη Σκωτία, χάρη στον καιρό, το κλίμα και τις θερμοκρασίες, είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερες στιγμές για να πάτε εδώ! Ωστόσο, μην ξεχνάμε ότι το καλοκαίρι της Σκωτίας είναι πάντα ένα δροσερή εποχή, για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο να έχουμε αδιάβροχα και ενδύματα μεσαίας σεζόν, ειδικά αν πάμε στα νησιά ή στις ακτές. Μέσες θερμοκρασίες καλοκαιριού σε νησιά Shetland στην πραγματικότητα, φτάνει στο 15°CΕνας γιος Εβρίδη και Orkney.

Στις κύριες πόλεις της Σκωτίας, ωστόσο, η μέγιστη αντιληπτή θερμοκρασία του καλοκαιριού ήταν επίσης 20°C. Ο καιρός στη Σκωτία το καλοκαίρι είναι βροχερός, αλλά οι μέρες είναι πιο ηλιόλουστες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. ιδανικό για να περάσετε διαφορετικές διακοπές Αυγούστου εδώ! Σε αυτή τη σεζόν Εδιμβούργο γεμίζει με φεστιβάλ και διοργανώνονται εκδηλώσεις Παιχνίδια Highland: διάφορα παραδοσιακά σκωτσέζικα και σκωτσέζικα αθλήματα Κελτική κουλτούρα. Επιπλέον, είναι επίσης η ιδανική περίοδος για την ομαδική μας περιοδεία: Scotland of Enchantment.

Ομαδική περιήγηση: Μαγεμένη Σκωτία

Εν συντομία: Περιήγηση στη Σκωτία από τη Γλασκώβη στο Εδιμβούργο ανάμεσα στη φύση και τα κάστρα.
Δρομολόγιο: Γλασκώβη, Arran, Loch Lomond, Skye, Dunnottar, Edimburgo.
Διάρκεια: 8 ημέρες – 7 νύχτες
Επιβεβαιωμένες αναχωρήσεις
Κώδικας: SCARCH0801

Φθινόπωρο στη Σκωτία

Τέλος, το φθινόπωρο στη Σκωτία, με το κλίμα και τις θερμοκρασίες του, δεν είναι από τις καλύτερες στιγμές για να πάτε εδώ. Στην πραγματικότητα, αυτή η σεζόν είναι ιδιαίτερα άνεμος και βροχερός μπορεί επίσης να συμβούν καταιγίδες και ριπές ανέμου. Επιπλέον, το φθινόπωρο στη Σκωτία κάνει σκοτεινά νωρίς Η ηλιακή ώρα επαναφέρεται τον Οκτώβριο, επομένως στις 18:00 συχνά μοιάζει ήδη σαν νύχτα και πολλά αξιοθέατα Είμαι σε αυτή την περίοδο κλειστό. ο εκδρομές με σκάφος, για παράδειγμα, αναστέλλονται μέχρι τον Σεπτέμβριο ή πραγματοποιούνται μόνο εφόσον ο καιρός το επιτρέπει. Επιπλέον, το φθινόπωρο είναι συχνό ομίχλη ειδικά στο Highlands και τη νύχτα.

Κλίμα Σκωτία, πότε να πάτε;

Αφού σας δείξαμε ποια είναι η καλύτερη εποχή για να πάτε στη Σκωτία με βάση το κλίμα, είδαμε ότι η ιδανική εποχή για να επισκεφθείτε τη χώρα είναι καλοκαίρι

Ετσι, ποια είναι η καλύτερη στιγμή για τη Σκωτία? Ας δούμε μαζί τον πίνακα με όλες τις λεπτομέρειες για να μάθουμε πότε θα πάμε με βάση τους μήνες του χρόνου.

ΜήναςΚλίμαΕποχικότηταPrezzo
Ιανουάριος**Χαμηλός**
Φεβρουάριος**Χαμηλός**
Μάρτιος***Χαμηλός**
Απρίλιος***Μεσο ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ***
Maggio***Μεσο ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ***
Ιούνιος****Άλτα****
Ιούλιος****Άλτα****
Αύγουστος****Άλτα****
Σεπτέμβριος***Μεσο ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ***
Οκτώβριος***Μεσο ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ***
Νοέμβριος**Χαμηλός**
Δεκέμβριος**Χαμηλός**
Μήνες ανά έτος*****=ακάρι
*=κρύο/ζεστό
Υψηλό/Μεσαίο/Χαμηλό*=φθηνό
*****= πιο ακριβό

Συχνές ερωτήσεις, Σκωτία Πότε να πάτε

Παρακάτω θα τα βρείτε Συχνές ερωτήσεις των ταξιδιωτών μας για να δούμε μαζί ποια είναι η καλύτερη εποχή για να πάτε με βάση τον καιρό στη Σκωτία, το κλίμα και τις θερμοκρασίες της.

Πότε είναι καλύτερο να πάτε στη Σκωτία;

Το καλοκαίρι, από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο.

Πότε να μην πάτε στη Σκωτία;

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες περίοδοι που να μην συνιστώνται για να πάτε στη Σκωτία.

Πώς να επισκεφτείτε τη Σκωτία και πότε να πάτε με βάση το κλίμα;

Τώρα αυτό χάρη στο άρθρο μας Πότε να πάτε στη Σκωτία έχετε μια πιο ξεκάθαρη ιδέα, σας συμβουλεύουμε να ενημερωθείτε για τα απαραίτητα έγγραφα για να εισέλθετε στη χώρα και να επισκεφτείτε την ενότητα Ασφαλή Ταξίδια για όλες τις πληροφορίες σχετικά με την πρόσβαση.

Αν και είναι δυνατό να οργανώσετε το ταξίδι σας στη Σκωτία ανεξάρτητα, εμείς στο Arché Travel συνιστούμε πάντα να βασίζεστε σε έναν εξειδικευμένο τουριστικό πράκτορα για να οργανώσετε το ομαδικό σας ταξίδι. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε σίγουρα μια εξαιρετική εμπειρία ταξίδι συνολικά ασφάλεια και αξιοπιστία, γνωρίζοντας πότε να πάτε στη Σκωτία.

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.