Οι καλύτερες και οι χειρότερες στιγμές για να επισκεφθείτε την Ισλανδία

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Ισλανδία;

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Ισλανδία είναι το καλοκαίρι, όταν οι πιο ήπιες θερμοκρασίες και οι χαμηλότερες βροχοπτώσεις κάνουν τις απομακρυσμένες περιοχές προσβάσιμες και τις υπαίθριες δραστηριότητες πιο ευχάριστες. Παρά το γεγονός ότι είναι η υψηλή περίοδος με δυνητικά πολυσύχναστα δημοφιλή σημεία, το καλοκαίρι προσφέρει τον μοναδικό ήλιο του μεσάνυχτα, ζωντανά τοπικά φεστιβάλ στο Ρέικιαβικ και τις καλύτερες ευκαιρίες για θέαση της άγριας ζωής, συμπεριλαμβανομένων των φουσκωτών και των μεταναστευτικών φαλαινών.

Η χώρα της Ισλανδίας είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο και κάθε χρόνο προσελκύει ακόμη περισσότερους τουρίστες. Η Ισλανδία είναι συμπαγής και πολλές από τις πιο δημοφιλείς τοποθεσίες της, όπως η Blue Lagoon και η οδική διαδρομή Golden Circle, βρίσκονται σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο από την πρωτεύουσα Ρέικιαβικ.

Πιο μακριά, μπορείτε να εξερευνήσετε τα απομακρυσμένα υψίπεδα, να τραβήξετε φωτογραφίες από τη δραματική ακτογραμμή κατά μήκος των Westfjords ή να επισκεφθείτε τη χερσόνησο Snaefellsnes. Η Ισλανδία φημίζεται για τη γεωλογική της δραστηριότητα, επομένως η εξερεύνηση των θερμοπίδακες ή τα ηφαίστεια είναι απαραίτητη.

Το κλίμα της Ισλανδίας είναι εκπληκτικά ήπιο για μια χώρα που βρίσκεται τόσο βόρεια, αλλά ο καιρός και οι συνθήκες στο έδαφος διαφέρουν δραστικά ανάλογα με την εποχή. Θα σας δείξουμε την καλύτερη ώρα για να επισκεφθείτε την Ισλανδία παρακάτω.

Σχεδιάστε το ταξίδι μονοί σας

  • 20 καλύτερα Airbnbs στην Ισλανδία
  • Οι 10 καλύτερες περιηγήσεις στην Ισλανδία
  • 3 ημέρες στο Ρέικιαβικ: Καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Ρέικιαβικ

Συνολικά η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Ισλανδία

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Ισλανδία είναι το καλοκαίρι, όταν το έδαφος είναι βατό ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Η Ισλανδία βρίσκεται κοντά στην Αρκτική, αλλά η επίδραση του Ρεύματος του Κόλπου σημαίνει ότι έχει ηπιότερο κλίμα από πολλά άλλα μέρη στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος.

Ακόμη και με αυτό το ήπιο κλίμα, οι χειμώνες μπορεί να είναι σκληροί, αλλά τα καλοκαίρια είναι πολύ πιο ευχάριστα. Οι μέσες ημερήσιες θερμοκρασίες είναι περίπου 12 βαθμούς Κελσίουή 53 βαθμούς Φαρενάιτ.

Δεν θα πακετάρετε σορτς, αλλά τουλάχιστον οι θερμοκρασίες είναι πάνω από το μηδέν. Πιο σημαντικό από τις υψηλότερες θερμοκρασίες είναι η χαμηλότερη βροχόπτωση. Το κλίμα της Ισλανδίας είναι βροχερό και θυελλώδες, και κατά τη διάρκεια του μεγαλύτερου μέρους του έτους, μπορείτε να περιμένετε συχνές βροχοπτώσεις.

Το καλοκαίρι, ο καιρός είναι στο πιο κρύο. Η χώρα δέχεται τις λιγότερες βροχοπτώσεις τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Υπάρχει πάντα μια πιθανότητα καταιγίδας, αλλά έχετε τη μεγαλύτερη πιθανότητα ηλιοφάνειας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Επιπλέον, η μέρα είναι μεγάλη — αυτή είναι η ώρα του περίφημου ήλιου του μεσονυχτίου.

Χάρη στον καλό καιρό, πιστεύουμε ότι το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για επίσκεψη. Έχετε επίσης τις μεγαλύτερες πιθανότητες να τραβήξετε καλές φωτογραφίες χάρη στον καθαρό ουρανό και να δείτε άγρια ​​ζωή όπως οι διάσημες αποικίες φουσκωτών ή οι μεταναστευτικές φάλαινες.

Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ισλανδίας, ειδικά τα εσωτερικά υψίπεδα. Λόγω του ήπιου καιρού, ακόμη και απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές είναι προσβάσιμες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο Τουριστικό Συμβούλιο της Ισλανδίας, απαιτητικά μονοπάτια όπως το Landmannalaugar είναι προσβάσιμα μόνο από τα μέσα Ιουνίου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου. Οι δρόμοι είναι κλειστοί τον υπόλοιπο χρόνο γιατί είναι αδιάβατοι.

Το καλοκαίρι είναι απολύτως η υψηλή περίοδος της Ισλανδίας και τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα μπορεί να είναι γεμάτα με τουρίστες και να απαιτούν προηγμένο σχεδιασμό.

Ωστόσο, το πλεονέκτημα της επίσκεψης κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου είναι ότι υπάρχουν περισσότερες ανοιχτές επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό, όπως οργανωμένες εκδρομές σε απομακρυσμένες τοποθεσίες. Επιπλέον, η πρωτεύουσα Ρέικιαβικ είναι εξαιρετικά ζωντανή κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν χάρη στις μεγάλες μέρες και τον σχετικά ζεστό καιρό.

Πολλές από τις εθνικές εορτές και τα κορυφαία φεστιβάλ της Ισλανδίας είναι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, όπως:

Η φθηνότερη ώρα για να επισκεφθείτε την Ισλανδία

Η φθηνότερη περίοδος για να επισκεφθείτε την Ισλανδία είναι κατά τη διάρκεια της εκτός εποχής, που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του χειμώνα (Νοέμβριο έως μέσα Δεκεμβρίου και Ιανουάριο έως Μάρτιο).

Οι χειμώνες της Ισλανδίας δεν είναι τόσο κρύοι όσο εκείνοι άλλων σκανδιναβικών χωρών, αλλά εξακολουθούν να είναι αρκετά παγωμένοι και θυελλώδεις. Η κακοκαιρία διώχνει πολλούς τουρίστες, επομένως η χαμηλότερη ζήτηση μειώνει τις τιμές.

Υπάρχει μια αύξηση στις τιμές προς τα τέλη Δεκεμβρίου, καθώς ορισμένοι τουρίστες εκμεταλλεύονται τις διακοπές τους για να έρθουν στην Ισλανδία, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του χειμώνα έχει πιο προσιτές τιμές. Ένα από τα μεγαλύτερα έξοδα όταν έρχεστε στην Ισλανδία είναι η διαμονή.

Τα δωμάτια ξενοδοχείων και οι ενοικιάσεις διακοπών στην Ισλανδία μπορεί να είναι αρκετά ακριβά, αλλά μπορείτε να κερδίσετε εκπτώσεις εάν το επισκεφτείτε κατά τη διάρκεια της εκτός σεζόν. Στο Ρέικιαβικ, τα δωμάτια του ξενοδοχείου έχουν έκπτωση από 20% έως 35%, και αν ψωνίζετε γύρω, μπορείτε να βρείτε ακόμη και κάποια δωμάτια με έκπτωση 50% στην τιμή αιχμής.

Η πτήση προς την Ισλανδία είναι εκπληκτικά προσιτή, καθώς είναι αρκετά κοντά στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη. Ο Νοέμβριος, ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι οι φθηνότεροι μήνες για να βρείτε προσφορές πτήσεων προς Ισλανδία.

Λάβετε υπόψη ότι τα καθημερινά σας έξοδα στην Ισλανδία θα παραμείνουν τα ίδια ανεξάρτητα από το πότε θα το επισκεφτείτε, καθώς το φαγητό είναι ομοιόμορφα ακριβό. Κάποιο κόστος μπορεί ακόμη και να αυξηθεί, καθώς πιο απομακρυσμένα μέρη είναι δυνατό να επισκεφθείτε μόνο το χειμώνα με ξενάγηση αντί για αυτοοδήγηση.

Λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε την Ισλανδία

Οι λιγότερο πολυάσχολοι χρόνοι για να επισκεφθείτε την Ισλανδία είναι κατά τις εποχές του ώμου από τα τέλη Απριλίου έως τον Μάιο και από τον Σεπτέμβριο έως τον Οκτώβριο. Η άνοιξη και το φθινόπωρο είναι σύντομες στην Ισλανδία, με χαμηλότερες θερμοκρασίες και διαρκώς μεταβαλλόμενο καιρό – μια καταιγίδα μπορεί να σχηματιστεί μέσα σε λίγα λεπτά.

Οι μέσες ημερήσιες θερμοκρασίες την άνοιξη είναι περίπου 32 έως 50 μοίρες Φαρενάιτ, και το εύρος θερμοκρασίας είναι παρόμοιο το φθινόπωρο. Ο καιρός είναι θυελλώδης και βροχερός, αν και αν σταθείς τυχερός, μπορείς να πιάσεις πολλές ηλιόλουστες μέρες.

Στα τέλη της άνοιξης και στις αρχές του φθινοπώρου, ο καιρός είναι ακόμα αρκετά ζεστός για πεζοπορία και εξερεύνηση στην ύπαιθρο, αν και ορισμένες απομακρυσμένες περιοχές όπως τα υψίπεδα είναι απρόσιτες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Επιπλέον, υπάρχει το πλεονέκτημα της αποφυγής των περισσότερων από τα πλήθη που έρχονται στην Ισλανδία κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου και κάνουν πραγματικά πιο δημοφιλείς τοποθεσίες δύσκολο να επισκεφθείτε.

Το φθινόπωρο είναι μια από τις καλύτερες εποχές για να επισκεφθείτε το Ρέικιαβικ και τις γύρω περιοχές, εν μέρει χάρη στα λιγότερα πλήθη. Αυτή είναι μια καλή στιγμή για να επισκεφθείτε ένα από τα πολλά ιαματικά λουτρά και τις φυσικές ιαματικές πηγές, καθώς δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για τα εισιτήρια εισόδου με χρονοδιάγραμμα.

Το φθινόπωρο είναι επίσης μια από τις πιο ζωντανές εποχές για το πολιτιστικό ημερολόγιο στο Ρέικιαβικ, με εκδηλώσεις όπως Iceland Airwaves να διαλύσει τον χαμό του χειμώνα που έρχεται. Έξω από τις πόλεις, δείτε ένα κατάλοιπο του παραδοσιακού ποιμενικού τρόπου ζωής της Ισλανδίας, όπως το είναι η απόρριψη γιορτές βοσκής.

Η χειρότερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Ισλανδία

Η χειρότερη περίοδος για να επισκεφθείτε την Ισλανδία είναι ο χειμώνας, όταν ο καιρός είναι στο πιο απρόβλεπτο. Οι χειμώνες της Ισλανδίας δεν είναι κρύοι για τα σκανδιναβικά πρότυπα, με τις μέσες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας τον Ιανουάριο να κυμαίνονται γύρω από το σημείο παγώματος.

Ωστόσο, το κρύο είναι το λιγότερο από τις ανησυχίες σας. Όπως κάθε χώρα σε αυτό το γεωγραφικό πλάτος, η Ισλανδία δέχεται βαρύ χιόνι, το οποίο καθιστά αδιάβατο μεγάλο μέρος του εσωτερικού και καθιστά δύσκολη την προβολή πολλών δημοφιλών αξιοθέατων. Οι καταιγίδες είναι συχνές με ισχυρούς ανέμους, παγωμένη βροχή και πυκνό χιόνι.

Κάποιος μπορεί να εμφανιστεί ανά πάσα στιγμή και μπορεί να βρεθείτε ξαφνικά στη μέση μιας χιονοθύελλας ενώ κάνετε πεζοπορία ή οδηγείτε. Οι συνθήκες οδήγησης χειροτερεύουν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ωστόσο, η επίσκεψη κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι η καλύτερη στιγμή για να δείτε την πεμπτουσία της Ισλανδίας, το τοπίο που πιθανώς φαντάζεστε στο μυαλό σας όταν σκέφτεστε τη χώρα. Εξερευνήστε χιονισμένα τοπία σε περιηγήσεις με snowmobile.

Επιπλέον, το Βόρειο Σέλας είναι ορατό μόνο κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Το να τα δεις θέλει λίγη τύχη, αφού τα φώτα είναι ορατά μόνο τις καθαρές νύχτες και ο καιρός στην Ισλανδία είναι περίφημος θυελλώδης, αλλά αν σταθείς τυχερός, θα φτιάξεις μια ισλανδική ανάμνηση για μια ζωή.

Συχνές Ερωτήσεις

Ακολουθούν ορισμένες συνήθεις ερωτήσεις που έχουν οι άνθρωποι για να τους βοηθήσουν να επιλέξουν την καλύτερη στιγμή για να επισκεφθούν την Ισλανδία:

Ποιος μήνας είναι καλύτερος για να επισκεφθείτε την Ισλανδία;

Ο Ιούνιος είναι ο καλύτερος μήνας για να επισκεφθείτε την Ισλανδία γιατί έχει τον καλύτερο καιρό, με τις πιο ζεστές θερμοκρασίες και τις μικρότερες πιθανότητες βροχής.

Ποιος είναι ο φθηνότερος μήνας για να επισκεφθείτε την Ισλανδία;

Ο φθηνότερος μήνας για να επισκεφθείτε την Ισλανδία είναι ο Ιανουάριος, ο οποίος έχει τις καλύτερες προσφορές για διαμονή και πτήσεις.

Ποιοι είναι οι καλύτεροι και οι χειρότεροι μήνες για να πάτε στην Ισλανδία;

Μερικοί από τους καλύτερους μήνες για να πάτε είναι ο Σεπτέμβριος και ο Μάιος λόγω του καλού καιρού και των λιγότερων συνωστισμών, ενώ ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι οι χειρότεροι μήνες από άποψη καιρού στην Ισλανδία.

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να δείτε το Βόρειο Σέλας στην Ισλανδία;

Η καλύτερη εποχή για να δείτε το Βόρειο Σέλας στην Ισλανδία είναι ο χειμώνας, ειδικά από τον Φεβρουάριο έως τα τέλη Μαρτίου.

Είναι πολύ ακριβή η Ισλανδία;

Η Ισλανδία είναι μια πολύ ακριβή χώρα για επίσκεψη. Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα επισκεπτόμενοι εκτός της υψηλής περιόδου και κάνοντας περισσότερα από τα γεύματά σας σε αντίθεση με το φαγητό σε εστιατόρια.

Λοιπόν, ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Ισλανδία;

Η Ισλανδία είναι στα καλύτερά της το καλοκαίρι, όταν ο καιρός είναι ο πιο εύχρηστος και όλα τα μέρη της χώρας είναι προσβάσιμα. Αν δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεστε, θα πρέπει να έρθετε στα τέλη της άνοιξης ή στις αρχές του φθινοπώρου για να ξεπεράσετε τα πλήθη, αλλά κάθε άτομο θα πρέπει να δει τη δόξα ενός ισλανδικού καλοκαιριού τουλάχιστον μία φορά.

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε και πολλές καταπληκτικές στιγμές για να επισκεφθείτε, τι περιμένετε — κάντε κράτηση για το ταξίδι σας σήμερα και ζήστε μόνοι σας όλα όσα έχει να προσφέρει η Ισλανδία. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.