Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το eTA Canada

Όπως συμβαίνει με οποιεσδήποτε διακοπές στο εξωτερικό, είναι σημαντικό να ερευνήσετε εκ των προτέρων τις απαιτήσεις βίζας για να διασφαλίσετε την ομαλή άφιξη. Σε περίπτωση ταξιδιού στον Καναδά, εάν δεν απαιτείται βίζα, είναι πιθανό να χρειαστεί να υποβάλετε αίτηση για Ηλεκτρονική Ταξιδιωτική Άδεια (eTA).

Τι είναι το eTA για τον Καναδά;

Όπως υποδηλώνει το όνομα, το eTA είναι ένας τύπος ταξιδιωτικής εξουσιοδότησης που συνδέεται ηλεκτρονικά με το διαβατήριό σας. Δεν πρόκειται για βίζα και οι περισσότεροι ταξιδιώτες θα χρειαστούν eTA για να πετάξουν στον Καναδά ή να διέλθουν μέσω καναδικού αεροδρομίου.

Τα 20 καλύτερα εθνικά πάρκα στον Καναδά(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ποιος χρειάζεται eTA για τον Καναδά;

Όλοι οι ξένοι υπήκοοι που απαλλάσσονται από την υποχρέωση θεώρησης χρειάζονται eTA για τον Καναδά. Ξένος υπήκοος που απαλλάσσεται από την υποχρέωση θεώρησης είναι κάποιος που δεν είναι πολίτης ή μόνιμος κάτοικος Καναδά και δεν χρειάζεται βίζα για να εισέλθει στη χώρα. Μπορείτε να βρείτε μια λίστα χωρών με ταξιδιώτες που απαλλάσσονται από βίζα στο επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης του Καναδά.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτοί οι ταξιδιώτες υποχρεούνται να αποκτήσουν eTA μόνο εάν ταξιδεύουν στον Καναδά με αεροπλάνο ή διέρχονται από καναδικό αεροδρόμιο. Εάν είστε από χώρα που περιλαμβάνεται στη λίστα απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης και εισέρχεστε στον Καναδά από ξηρά ή θαλάσσια, δεν θα σας ζητηθεί να αποκτήσετε eTA.

Εάν είστε από μια χώρα που απαιτεί από εσάς να αποκτήσετε βίζα ή έχετε ήδη έγκυρη καναδική βίζα, δεν θα χρειαστείτε eTA για να εισέλθετε στον Καναδά.

Οι πολίτες των ΗΠΑ με τα κατάλληλα στοιχεία ταυτότητας, όπως ένα έγκυρο διαβατήριο των ΗΠΑ, δεν απαιτείται να λάβουν eTA ή βίζα για να επισκεφθούν τον Καναδά. Ωστόσο, οι νόμιμοι μόνιμοι κάτοικοι των Ηνωμένων Πολιτειών θα πρέπει να αποκτήσουν eTA και να παρουσιάσουν την Πράσινη Κάρτα τους και ένα έγκυρο διαβατήριο κατά την άφιξη.

Οι πρόσθετες εξαιρέσεις του eTA περιλαμβάνουν Γάλλους πολίτες που ζουν στο Saint Pierre και Miquelon που πετούν απευθείας από την επικράτειά τους στον Καναδά, επιβάτες που πετούν από ή προς τις Ηνωμένες Πολιτείες σε πτήση που σταματά στον Καναδά για ανεφοδιασμό καυσίμων, επιβάτες σε πτήση που πραγματοποιούν μια απρογραμμάτιστη στάση σε Καναδάς, και επιβάτες που διέρχονται από τον Καναδά και συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Transit Without Visa ή China Transit.

αεροπορικα εισητηρια για όλους – Sky scanner

Πώς να υποβάλετε αίτηση για eTA για τον Καναδά

Ευτυχώς, είναι αρκετά γρήγορο, εύκολο και προσιτό να κάνετε αίτηση για eTA για τον Καναδά. Οι υποψήφιοι μπορούν να βρουν τις επίσημες οδηγίες στον ιστότοπο της κυβέρνησης του Καναδά και να υποβάλουν αίτηση ηλεκτρονικά.

Το μόνο που θα χρειαστείτε για να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική φόρμα είναι μια έγκυρη διεύθυνση email, το διαβατήριό σας ή άλλα ταξιδιωτικά έγγραφα και μια πιστωτική ή χρεωστική κάρτα για να πληρώσετε το τέλος των 7 $ CAD. Θα χρειαστούν από 5 έως 10 λεπτά για να συμπληρώσετε τη φόρμα και μόλις ολοκληρώσετε, θα λάβετε επιβεβαίωση μέσω email.

Οι περισσότερες αιτήσεις eTA εγκρίνονται μέσα σε λίγα λεπτά, αν και υπάρχουν εξαιρέσεις, και συνιστάται να λάβετε το eTA πριν κάνετε κράτηση για την πτήση σας. Ορισμένοι αιτούντες ενδέχεται να χρειαστεί να υποβάλουν πρόσθετη τεκμηρίωση προτού εγκριθεί το eTA τους. Σε αυτήν την περίπτωση, οδηγίες θα σταλούν στο email σας εντός 72 ωρών. Φροντίστε να συμπληρώσετε τη φόρμα προσεκτικά και να ελέγξετε ξανά όλα τα στοιχεία σας πριν την υποβάλετε. Τυχόν σφάλματα θα μπορούσαν να καθυστερήσουν την έγκριση του eTA σας.

Κλείστε Τώρα Κατάλυμα και Πληρώστε Λιγότερα!

Πόσο καιρό είναι έγκυρο ένα eTA για τον Καναδά;

Το eTA ισχύει για πέντε χρόνια ή μέχρι να λήξει το διαβατήριο με το οποίο συνδέεται, όποιο από τα δύο συμβεί πρώτο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μπορείτε να ταξιδεύετε στον Καναδά όσο συχνά θέλετε για περιόδους έως και έξι μηνών.

Ας ελπίσουμε ότι αυτός ο οδηγός βοήθησε να απαντηθούν ορισμένες από τις ερωτήσεις σας και να σας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στις διακοπές σας στον Καναδά! Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με ένα eTA για τον Καναδά και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις, ελέγξτε το Επισκεφθείτε τον Καναδά σελίδα στον επίσημο ιστότοπο της κυβέρνησης του Καναδά.

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια