Οι καλύτερες και οι χειρότερες στιγμές για να επισκεφθείτε τη Σιγκαπούρη

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε τη Σιγκαπούρη;

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Σιγκαπούρη είναι από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο, με σχετικά ξηρό καιρό και πολλά πολιτιστικά φεστιβάλ. Αυτή η περίοδος αποφεύγει την περίοδο αιχμής των μουσώνων και περιλαμβάνει σημαντικές εκδηλώσεις όπως η Κινεζική Πρωτοχρονιά και το Χόλι, εμπλουτίζοντας την εμπειρία σας με έντονους εορτασμούς. Παρά το τροπικό κλίμα της Σιγκαπούρης όλο το χρόνο, αυτοί οι μήνες παρέχουν μια μικρή ανακούφιση από τη συνηθισμένη ζέστη και υγρασία.

Η χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας της Σιγκαπούρης είναι ένας μοναδικός παγκόσμιος προορισμός χάρη στις σύγχρονες υποδομές και την τοποθεσία της στο σταυροδρόμι του κόσμου.

Η Σιγκαπούρη είναι μια παγκόσμια εμπορική δύναμη και το κέντρο πολλών καινοτομιών, τις οποίες μπορείτε να δείτε στον υπερσύγχρονο ορίζοντα και σε άλλα αξιοθέατα. Απολαύστε τη θέα από τον κόλπο Marina ή επισκεφθείτε τους φουτουριστικούς κήπους δίπλα στον κόλπο.

Χάρη στη θέση και τον ρόλο της, η πόλη-κράτος είναι επίσης ένα έθνικ χωνευτήρι, το οποίο μπορείτε να καταλάβετε εξερευνώντας τις κινεζικές, ινδικές, μαλαισιανές και άλλες γειτονιές και δοκιμάζοντας το καταπληκτικό φαγητό των αγοριών.

Η Σιγκαπούρη είναι ένας τόσο εκπληκτικός προορισμός που ακόμη και το αεροδρόμιο είναι παγκοσμίως γνωστό. Αλλά η αξιοποίηση του ταξιδιού σας στο έπακρο σημαίνει να επιλέξετε την καλύτερη στιγμή για να το επισκεφτείτε. Θα σας δείξουμε αυτό και περισσότερα παρακάτω.

Κάντε κλικ στο κουμπί και βρείτε όλες τις πλατφόρμες αναζήτησης και κλείστε μόνοι σας το επόμενο ταξίδι σας.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Διαβάστε επίσης : Καλύτεροι Ξενώνες στη Σιγκαπούρη

3 ημέρες στη Σιγκαπούρη

Συνολικά η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Σιγκαπούρη

Η γενικά καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Σιγκαπούρη είναι από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο , όταν θα έχετε τον καλύτερο συνδυασμό αξιοπρεπούς καιρού και πολλών εκδηλώσεων.

Η Σιγκαπούρη είναι ένας προορισμός όλο το χρόνο για αρκετούς λόγους. Η πόλη-κράτος είναι διαρκώς πολυσύχναστη, φιλοξενώντας διεθνείς εκδηλώσεις ή τοπικά πολιτιστικά φεστιβάλ (με τόσες πολλές εθνοτικές ομάδες που αποκαλούν τη Σιγκαπούρη πατρίδα, δεν είναι περίεργο που το πολιτιστικό ημερολόγιο είναι γεμάτο).

Κάθε φορά που πηγαίνετε, είναι σίγουρο ότι θα βρείτε κάτι να κάνετε. Ο καιρός είναι επίσης αρκετά σταθερός όλο το χρόνο. Η Σιγκαπούρη έχει τροπικό κλίμα επειδή βρίσκεται μόνο λίγες μοίρες μακριά από τον ισημερινό.

Αυτό σημαίνει ότι ο καιρός είναι σταθερά ζεστός, υγρός και βροχερός όλο το χρόνο, με μικρές μόνο διακυμάνσεις ως προς την ποσότητα βροχόπτωσης και τη θερμοκρασία.

Ο Φεβρουάριος έως τον Απρίλιο είναι όταν μπορείτε να αποφύγετε τις χειρότερες καιρικές συνθήκες της Σιγκαπούρης, επειδή, σύμφωνα με την επίσημη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Σιγκαπούρης , αυτοί οι μήνες εμπίπτουν στην ξηρή φάση της βορειοανατολικής εποχής των μουσώνων και της περιόδου μεταξύ των μουσώνων.

Αν και θα έχετε ακόμα συχνές καταιγίδες, αποφεύγετε τους χειρότερους μουσώνες. Αν και η Σιγκαπούρη είναι βροχερή όλο το χρόνο, ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος είναι μερικοί από τους πιο ξηρούς μήνες του έτους, με μόνο 9-12 βροχερές ημέρες το μήνα.

Ο Απρίλιος είναι πιο βροχερός, αλλά εξακολουθεί να μην είναι τόσο κακός. Αυτοί οι μήνες σάς επιτρέπουν επίσης να νικήσετε τη χειρότερη ζέστη, η οποία τείνει να αυξάνεται από τον Μάιο και να παραμένει αρκετά καταπιεστική κατά τη διάρκεια του Ιουνίου και του Ιουλίου.

Όλος ο χρόνος στη Σιγκαπούρη είναι γεμάτος με πολιτιστικά φεστιβάλ, αλλά αυτή η περίοδος ξεχωρίζει επειδή φιλοξενεί μερικούς από τους πιο σημαντικούς εορτασμούς για πολλές εθνοτικές και θρησκευτικές ομάδες της Σιγκαπούρης.

Πολλά από αυτά τα φεστιβάλ δεν έχουν ακριβείς ημερομηνίες επειδή ακολουθούν σεληνιακά ημερολόγια, αλλά εμπίπτουν σε αυτήν την περίοδο. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά είναι το Κινεζικό Νέο Έτος, του οποίου η ακριβής ημερομηνία αλλάζει κάθε χρόνο, αλλά συνήθως συμβαίνει στα τέλη Ιανουαρίου ή Φεβρουαρίου.

Η Chinatown ζωντανεύει  με χιλιάδες περίτεχνα φανάρια, καθώς και παραστάσεις, κροτίδες, παρελάσεις και πωλητές που πουλάνε σνακ ειδικά για τις γιορτές.

Τον Μάρτιο, είναι η σειρά της ινδικής κοινότητας να γιορτάσει με τον Χόλι. Αυτό το παραδοσιακό φεστιβάλ γιορτάζει τον ερχομό της άνοιξης με προσευχές—και με πολύχρωμες πούδρες που πετούν στους περαστικούς. Πολλοί τοπικοί οργανισμοί  διοργανώνουν διαδρομές Holi και γιορτές—απλώς φροντίστε να φοράτε τα παλιά σας ρούχα.

Aκολουθήστε μας στο facebook

Η φθηνότερη ώρα για να επισκεφθείτε τη Σιγκαπούρη

Η φθηνότερη περίοδος για να επισκεφθείτε τη Σιγκαπούρη είναι τον Αύγουστο και τις αρχές Σεπτεμβρίου, αλλά ακόμα και τότε, μην περιμένετε μεγάλες οικονομίες. Το ζήτημα της επίσκεψης στη Σιγκαπούρη με προϋπολογισμό δεν είναι πότε είναι το φθηνότερο, αλλά πότε θα είναι το λιγότερο ακριβό.

Η χώρα είναι διαβόητη ακριβή και είναι δύσκολο να την επισκεφτείς με προϋπολογισμό. Οι τιμές αυξάνονται κατά τη διάρκεια διακοπών όπως η Κινεζική Πρωτοχρονιά ή δημοφιλών εκδηλώσεων όπως ο νυχτερινός αγώνας Formula One στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Πριν κάνετε κράτηση, ελέγξτε το ημερολόγιο εκδηλώσεων για να βεβαιωθείτε ότι αποφεύγετε μεγάλες διακοπές. Ωστόσο, ο Αύγουστος και οι αρχές Σεπτεμβρίου σηματοδοτούν ένα είδος πιο ήσυχης περιόδου όταν δεν υπάρχουν τόσες μεγάλες διακοπές, επομένως η ζήτηση για δωμάτια ξενοδοχείου δεν θα είναι τόσο υψηλή.

Μπορείτε ακόμη να βρείτε προσφορές σε δημοφιλή ξενοδοχεία με έκπτωση 20%-30%. Κάντε κράτηση μερικούς μήνες νωρίτερα για να επωφεληθείτε από αυτές τις οικονομίες, καθώς ακόμη και τους πιο αργούς μήνες, τα δωμάτια του ξενοδοχείου τείνουν να ανεβαίνουν στην τιμή όσο πιο κοντά στην ημερομηνία που φτάνετε.

Αυτή τη φορά είναι επίσης η καλύτερη στιγμή για να πετάξετε στη Σιγκαπούρη. Ο Αύγουστος έχει τη μικρότερη ζήτηση, επομένως οι τιμές τείνουν να πέφτουν. Η Singapore Airlines έχει συνήθως εκπτώσεις  γύρω στο Πάσχα, τη Μαύρη Παρασκευή και τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Αυτή η περίοδος είναι και η φθηνότερη περίοδος για ψώνια. Το Great Singapore Sale , μια τεράστια εκδήλωση που διοργανώνεται από τοπικούς λιανοπωλητές όταν πολλές επιχειρήσεις στην πόλη έχουν έντονες εκπτώσεις, λαμβάνει χώρα συνήθως κάποια στιγμή μεταξύ Ιουλίου και αρχές Οκτωβρίου.  

Λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε τη Σιγκαπούρη

Η Σιγκαπούρη είναι αρκετά απασχολημένη όλο το χρόνο, αλλά ο λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να την επισκεφτείτε είναι κατά τη σχετικά ήσυχη περίοδο από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο. Ο Αύγουστος, ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος έχουν λιγότερο κόσμο σε σύγκριση με τον υπόλοιπο χρόνο.

Τα παιδιά επιστρέφουν στο σχολείο σε πολλές γειτονικές χώρες και στη Σιγκαπούρη, όπου το διάλειμμα διαρκεί μόνο τον Ιούνιο .

Το μεγαλύτερο γεγονός είναι ο νυχτερινός αγώνας Formula One, ο οποίος προσελκύει πολύ κόσμο στα τέλη Σεπτεμβρίου, αλλά εκτός αυτής της εβδομάδας, τα πλήθη είναι πολύ πιο διαχειρίσιμα στην πόλη. Αυτή η περίοδος πέφτει στην εποχή των νοτιοδυτικών μουσώνων , αλλά αυτή η περίοδος δεν είναι τόσο κακή.

Αν και μπορείτε να περιμένετε συχνές καταιγίδες, υπάρχει λιγότερη βροχή τον Αύγουστο, την κορύφωση αυτής της εποχής των μουσώνων, από ό,τι τον Απρίλιο.

Μπορείτε πάντα να εξερευνήσετε τα πολλά εσωτερικά αξιοθέατα της Σιγκαπούρης, όπως τα πολλά εμπορικά κέντρα και το Εθνικό Μουσείο της Σιγκαπούρης , τα οποία είναι επίσης άνετα κλιματιζόμενα. Δεδομένου ότι είναι η Σιγκαπούρη, υπάρχουν πολλά φεστιβάλ ακόμα και κατά τη διάρκεια αυτής της σχετικά ήσυχης περιόδου στο ημερολόγιο.

Η 9η Αυγούστου είναι η Εθνική Ημέρα της Σιγκαπούρης, οπότε περιμένετε παρελάσεις και άλλες γιορτές. Η σεζόν φιλοξενεί επίσης πολλά κινέζικα φεστιβάλ που δεν είναι τόσο γεμάτα όσο η κινεζική Πρωτοχρονιά, αλλά είναι εξίσου ενδιαφέροντα.

Το Hungry Ghost Festival προς τιμήν των αποθανόντων προγόνων λαμβάνει χώρα τον Αύγουστο και μπορείτε να δείτε το κάψιμο των τελετουργικών προσφορών και τους εορτασμούς της γειτονιάς.

Λιγότερο σκοτεινό είναι το Mid-Autumn Festival , που πραγματοποιείται τον Σεπτέμβριο/Οκτώβριο, όταν οι άνθρωποι συγκεντρώνονται για να γιορτάσουν το φεγγάρι με πάρτι θέασης φεγγαριού, παρελάσεις γεμάτες φώτα και νόστιμα φεγγαρόπιτα.

Η χειρότερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη Σιγκαπούρη

Η χειρότερη περίοδος για να επισκεφθείτε τη Σιγκαπούρη είναι κατά την περίοδο των μουσώνων Νοεμβρίου-Ιανουαρίου, αλλά ακόμα και τότε, μπορείτε να βρείτε πολλούς τρόπους για να μείνετε στεγνοί. Οι χειρότεροι μήνες για να επισκεφθείτε ως προς τον καιρό είναι ο Νοέμβριος, ο Δεκέμβριος και ο Ιανουάριος.

Αυτοί οι μήνες εμπίπτουν στην υγρή φάση της εποχής των βορειοανατολικών μουσώνων , της πιο δραματικής από τις δύο εποχές των μουσώνων της Σιγκαπούρης. Αυτοί οι μήνες έχουν σχεδόν 20 βροχερές ημέρες το μήνα και τον υψηλότερο όγκο βροχών όλο το χρόνο στη Σιγκαπούρη.

Οι βροχές κορυφώνονται τον Δεκέμβριο με σχεδόν 350 mm (13,7 ίντσες) βροχής το μήνα. Οι καταρρακτώδεις βροχές προκαλούν συχνά πλημμύρες στη χώρα.

Ευτυχώς, η Σιγκαπούρη έχει καλές υποδομές, επομένως οι περισσότερες πλημμύρες δεν οδηγούν σε απώλεια ζωών, παρά μόνο υλικές ζημιές. Εάν το επισκεφτείτε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, είναι μια καλή στιγμή για να δείτε δραστηριότητες σε εσωτερικούς χώρους, όπως ψώνια, επίσκεψη σε μουσεία και φαγητό στα κορυφαία εστιατόρια της χώρας.

Οι βροχές δροσίζουν επίσης κάπως τα πράγματα, καθιστώντας λίγο πιο ευχάριστο να βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους μόλις σταματήσει η βροχή. Φυσικά, υπάρχουν πολλά γεγονότα και αυτή την περίοδο.

Τέλη Δεκεμβρίου και αρχές Ιανουαρίου σηματοδοτούν την περίοδο διακοπών για τους χριστιανούς της χώρας, αλλά οι άνθρωποι όλων των θρησκειών απολαμβάνουν τη διακόσμηση κατά μήκος του Orchard Road . Σε μια λιγότερο πιστή νότα, ο Δεκέμβριος είναι όταν οι άνθρωποι του πάρτι της Νοτιοανατολικής Ασίας κατεβαίνουν στη Σιγκαπούρη χάρη στο ZoukOut,  ένα τεράστιο φεστιβάλ χορευτικής μουσικής.

Σιγκαπούρη ανά μήνα: Κλίμα και δραστηριότητες

Ακόμα δεν είστε σίγουροι για την καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε τη Σιγκαπούρη; Δείτε το κλίμα και τις διαθέσιμες δραστηριότητες ανά μήνα:

Ιανουάριος

Τον Ιανουάριο στη Σιγκαπούρη, μέρος της εποχής των βορειοανατολικών μουσώνων, υπάρχουν θερμοκρασίες από 76 έως 86°F (24 έως 30°C). Είναι ιδανικό για να εξερευνήσετε τους εμβληματικούς Gardens by the Bay, να απολαύσετε τις γιορτές του Pongal (ένα φεστιβάλ συγκομιδής Ταμίλ) και να κάνετε αγορές στη διάσημη συνοικία Orchard Road.

Φεβρουάριος

Ο Φεβρουάριος συνεχίζεται με ζεστό και υγρό καιρό, ιδανικό για τον εορτασμό της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς με ζωντανές παρελάσεις στο δρόμο και χορούς λιονταριών, εξερευνώντας τους πολιτιστικούς θύλακες όπως η Chinatown και η Μικρή Ινδία και για να επισκεφθείτε το Μουσείο Τέχνης της Σιγκαπούρης.

Μάρτιος

Καθώς η περίοδος των βροχών επιμένει, ο Μάρτιος φέρνει θερμοκρασίες από 76 έως 88°F (24 έως 31°C). Απολαύστε εσωτερικά αξιοθέατα όπως η Εθνική Πινακοθήκη της Σιγκαπούρης, εξερευνήστε το ιστορικό πάρκο Fort Canning και ζήστε τη ζωντανή νυχτερινή ζωή στο Clarke Quay.

Απρίλιος

Ο ζεστός καιρός του Απριλίου, με θερμοκρασίες μεταξύ 77 και 89°F (25 έως 32°C), σας προσκαλεί στον όμορφο Βοτανικό Κήπο της Σιγκαπούρης, ένα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, και να απολαύσετε το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σιγκαπούρης.

Ενδέχεται

Ο Μάιος προσφέρει πιο ζεστές μέρες, από 79 έως 90°F (26 έως 32°C), ιδανικές για να δροσιστείτε στο υδάτινο πάρκο Wild Wild Wet, να εξερευνήσετε τα διαδραστικά εκθέματα στο ArtScience Museum και να απολαύσετε τις γαστρονομικές απολαύσεις στο ετήσιο Singapore Food Φεστιβάλ.

Ιούνιος

Ο Ιούνιος, που σηματοδοτεί την έναρξη της εποχής των νοτιοδυτικών μουσώνων με θερμοκρασίες μεταξύ 79 και 90°F (26 έως 32°C), είναι ιδανικός για ψώνια στο Great Singapore Sale, για επίσκεψη στον παγκοσμίου φήμης ζωολογικό κήπο της Σιγκαπούρης και για εξερεύνηση του πολύχρωμου πτηνού Jurong Πάρκο.

Ιούλιος

Το ζεστό κλίμα του Ιουλίου, που κυμαίνεται από 79 έως 89°F (26 έως 32°C), είναι ιδανικό για να παρακολουθήσετε το Νυχτερινό Φεστιβάλ της Σιγκαπούρης, να εξερευνήσετε το μοναδικό θεματικό πάρκο Haw Par Villa και να απολαύσετε την παραλία και τα θαλάσσια σπορ στο νησί Sentosa.

Αύγουστος

Τον Αύγουστο, με θερμοκρασίες από 79 έως 89°F (26 έως 32°C), γιορτάστε την Εθνική Ημέρα της Σιγκαπούρης με πυροτεχνήματα και εορτασμούς, επισκεφθείτε το Μουσείο Ασιατικών Πολιτισμών και απολαύστε το Φεστιβάλ Κήπου της Σιγκαπούρης.

Σεπτέμβριος

Καλωσορίζοντας το τέλος του μουσώνα, τον Σεπτέμβριο, με θερμοκρασίες από 77 έως 89°F (25 έως 32°C), είναι ιδανικό για να παρακολουθήσετε το Grand Prix της Σιγκαπούρης, να εξερευνήσετε τη ζωντανή Haji Lane και να επισκεφθείτε το Μουσείο Peranakan.

Οκτώβριος

Οι θερμότερες μέρες του Οκτωβρίου, από 77 έως 88°F (25 έως 31°C), είναι ιδανικές για να εξερευνήσετε τους πολυσύχναστους δρόμους του Geylang, να επισκεφθείτε το καταφύγιο Sungei Buloh Wetland Reserve και να απολαύσετε τους εορτασμούς Deepavali στη Μικρή Ινδία.

Νοέμβριος

Ο Νοέμβριος, καθώς η περίοδος των βροχών επιστρέφει, οι θερμοκρασίες από 77 έως 88 ° F (25 έως 31 ° C), είναι μια εξαιρετική στιγμή για εσωτερικά αξιοθέατα όπως το SEA Aquarium, για να απολαύσετε τις πολιτιστικές παραστάσεις στο Esplanade και να εξερευνήσετε το φουτουριστικό Jewel Changi Airport .

Δεκέμβριος

Ο Δεκέμβριος φέρνει εορταστική ευθυμία, με θερμοκρασίες που κυμαίνονται από 76 έως 86°F (24 έως 30°C). Γιορτάστε τα Χριστούγεννα στο φως του Orchard Road, εξερευνήστε τις εορταστικές αγορές και κουδουνίστε το νέο έτος με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα στο Marina Bay.

Συχνές Ερωτήσεις

Ακολουθούν μερικές κοινές ερωτήσεις που έχουν κάνει οι άνθρωποι σχετικά με την επίσκεψη στη Σιγκαπούρη στο παρελθόν:

Ποιος είναι ο καλύτερος μήνας για να πάτε στη Σιγκαπούρη;

Ο καλύτερος μήνας για να πάτε στη Σιγκαπούρη είναι ο Φεβρουάριος, ο οποίος έχει πολύχρωμες γιορτές και σχετικά δροσερό και ξηρό καιρό.

Ποια είναι η φθηνότερη περίοδος για να επισκεφθείτε τη Σιγκαπούρη;

Ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος είναι οι φθηνότερες περίοδοι για να επισκεφθείτε τη Σιγκαπούρη χάρη στις σχετικά χαμηλές τιμές ξενοδοχείων, τις εκπτώσεις σε πτήσεις από μεγάλες αεροπορικές εταιρείες και τις μεγάλες εκπτώσεις στη Σιγκαπούρη.

Τι μήνα είναι η εποχή των βροχών στη Σιγκαπούρη;

Οι δύο εποχές υγρών μουσώνων στη Σιγκαπούρη είναι ο Νοέμβριος-Ιανουάριος και ο Ιούνιος-Αύγουστος, αλλά αναμένεται βροχή οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Ποιοι μήνες είναι ζεστοί στη Σιγκαπούρη;

Η Σιγκαπούρη είναι ζεστή όλο το χρόνο επειδή έχει τροπικό κλίμα, οπότε περιμένετε ζεστό καιρό, ανεξάρτητα από το πότε θα την επισκεφτείτε.

Πόσες μέρες στη Σιγκαπούρη είναι αρκετές;

Θα πρέπει να περάσετε τουλάχιστον πέντε ημέρες στη Σιγκαπούρη για να δείτε όλα τα αξιοθέατα της, να εξερευνήσετε τις διαφορετικές γειτονιές και να φάτε την καρδιά σας.

Λοιπόν, ποια είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη Σιγκαπούρη;

Η Σιγκαπούρη είναι ένας εξαιρετικός προορισμός όλο το χρόνο. Ο Φεβρουάριος-Απρίλιος σας προσφέρει τον πιο δροσερό και ξηρό καιρό, ενώ ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος είναι οι καλύτεροι για προσφορές.

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε και πολλές καταπληκτικές στιγμές για να επισκεφθείτε, τι περιμένετε — κάντε κράτηση για το ταξίδι σας σήμερα και ζήστε μόνοι σας όλα όσα έχει να προσφέρει η Σιγκαπούρη. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Κάντε κλικ στο κουμπί και βρείτε όλες τις πλατφόρμες αναζήτησης και κλείστε μόνοι σας το επόμενο ταξίδι σας.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Διαβάστε επίσης :

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.