Περού

Οι καλύτερες και οι χειρότερες στιγμές για να επισκεφτείτε το Περού

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε το Περού;

Ο Μάιος έως τον Αύγουστο είναι η καλύτερη περίοδος για να επισκεφθείτε το Περού, προσφέροντας δροσερό, ξηρό καιρό, ιδανικό για πεζοπορίες στις Άνδεις και επισκέψεις στο Μάτσου Πίτσου λόγω προσβάσιμων μονοπατιών και ελάχιστης βροχής. Είναι επίσης ευνοϊκό για τις εξερευνήσεις του Αμαζονίου, με λιγότερη βροχή και χαμηλότερες θερμοκρασίες. Αυτή η φορά συμπίπτει με την περίοδο των φεστιβάλ του Περού, με έντονες γιορτές όπως το φεστιβάλ Inti Raymi και το Corpus Christi.

Το Περού είναι μια υπέροχη χώρα για να ανακαλύψετε, είτε είναι η πρώτη σας φορά στη Νότια Αμερική είτε επιστρέφετε στην ήπειρο για μια επαναλαμβανόμενη επίσκεψη. Η χώρα είναι πλούσια σε ιστορία, από αρχαίες πόλεις των Ίνκας όπως το Μάτσου Πίτσου μέχρι καλοδιατηρημένες αποικιακές πόλεις όπως το Κούσκο.

Το εντυπωσιακό τοπίο των Άνδεων και τα ψηλά βουνά είναι ένα όνειρο για πεζοπόρους και πεζοπόρους από όλο τον κόσμο. Η Λίμα, η πρωτεύουσα, είναι μια ζωντανή πόλη με μια από τις καλύτερες γαστρονομικές σκηνές στον κόσμο.

Η επίσκεψη στο Περού έχει να κάνει με τον σωστό χρόνο, καθώς ορισμένες απομακρυσμένες τοποθεσίες δεν είναι προσβάσιμες όλο το χρόνο. Θα σας δείξουμε την καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε μαζί με τις λιγότερο πολυάσχολες, φθηνότερες και χειρότερες ώρες για να πάτε. ας γίνουμε ο οδηγός σας!

Ζήστε το ταξίδι σας όπως ακριβώς το ονειρεύεστε:
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber <<

Με αυτόν τον τρόπο, θα λαμβάνετε άμεση πρόσβαση στις τελευταίες ενημερώσεις και προσφορές μας μέσω του Viber! 👈✈️🌍

Διαβάστε επίσης :Πολυτελή ταξίδια στο Περού – Κορυφαίες 10 συμβουλές για να αξιοποιήσετε στο έπακρο μια πολυτελή περιήγηση στο Περού

25 διασκεδαστικά και ενδιαφέροντα γεγονότα για το Περού

Επίσκεψη στο Μάτσου Πίτσουτο

Συνολικά, η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Περού

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Περού είναι κατά τη διάρκεια του χειμώνα (Μάιος-Αύγουστος), όταν ο καιρός είναι δροσερός αλλά ξηρός και οι πιο απομακρυσμένες τοποθεσίες των Άνδεων είναι προσβάσιμες στους επισκέπτες.

Περού

όταν ο καιρός είναι δροσερός αλλά ξηρός, και πιο απομακρυσμένες τοποθεσίες στις Άνδεις είναι προσβάσιμες στους επισκέπτες.

Το Περού είναι μια τεράστια χώρα με ποικίλες κλιματικές ζώνες . Οι ακτές έχουν ημίξηρο υποτροπικό κλίμα, ενώ τα υψίπεδα έχουν πιο αλπικό κλίμα. Η περιοχή του Αμαζονίου και οι πεδιάδες έχουν κλίμα τροπικού δάσους.

Και οι τρεις κλιματικές ζώνες μοιράζονται κάποια παρόμοια καιρικά μοτίβα. Δεδομένου ότι όλο το Περού βρίσκεται κάτω από τον ισημερινό, στο νότιο ημισφαίριο, οι εποχές είναι αντίθετες από ό,τι θα συναντούσατε βόρεια – με χαμηλότερες θερμοκρασίες από τον Μάιο έως τον Αύγουστο.

Ο Ιούλιος στη Λίμα έχει μέσες θερμοκρασίες περίπου 60 βαθμούς Φαρενάιτ, το πιο κρύο όλο το χρόνο. Ο χειμώνας συμπίπτει με την ξηρή περίοδο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Ο Ιούνιος, ο Ιούλιος και ο Αύγουστος έχουν τις λιγότερες βροχές σε σύγκριση με ολόκληρο τον υπόλοιπο χρόνο. Αυτός είναι ο καλύτερος καιρός για πεζοπορία στις Άνδεις και για επίσκεψη σε απομακρυσμένες ορεινές τοποθεσίες όπως το Μάτσου Πίτσου. Προφανώς, είναι πολύ πιο ευχάριστο να κάνετε πεζοπορία στον ήλιο παρά στη βροχή, αλλά ένας μεγαλύτερος λόγος είναι η προσβασιμότητα του μονοπατιού.

Κατά την ξηρή περίοδο, τα μονοπάτια είναι σε παρθένα κατάσταση, ενώ την περίοδο των βροχών μπορεί να λασπώσουν. Ενώ το Μάτσου Πίτσου είναι ανοιχτό όλο το χρόνο , πιο απομακρυσμένες αρχαιολογικές τοποθεσίες μερικές φορές κλείνουν κατά τη διάρκεια της εκτός εποχής.

Η ξηρή περίοδος είναι επίσης η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε κάποιες άλλες περιοχές του Περού. Το τροπικό δάσος και οι πεδιάδες του Αμαζονίου έχουν τροπικό κλίμα, που σημαίνει ότι ο καιρός είναι σταθερά ζεστός και βροχερός όλο το χρόνο, αλλά οι βροχές υποχωρούν κάπως από τον Μάιο έως τον Αύγουστο.

Αυτή είναι μια εξαιρετική στιγμή για να εξερευνήσετε τη ζούγκλα ή να κάνετε ένα ταξίδι με πλοίο στον Αμαζόνιο. Οι θερμοκρασίες είναι λίγο πιο χαμηλές, επομένως είναι πιο ευχάριστο να εξερευνήσετε περιοχές όπως το Εθνικό Πάρκο Tambopata. Μάιος-Αύγουστος συμπίπτει επίσης με την περίοδο του φεστιβάλ στο Περού.

Θα γνωρίσετε το μοναδικό μείγμα ιθαγενών θρησκειών και καθολικισμού που ασκούν πολλοί Περουβιανοί σε παραδοσιακά φεστιβάλ όπως:

  • Corpus Christi , ένα καθολικό φεστιβάλ με θεαματικές παρελάσεις, ειδικά στο Κούσκο (Μάιος/Ιούνιος)
  • Qoyllurit’i,  μια συγκριτική θρησκευτική παρέλαση που προστατεύεται από την UNESCO (Μάιος/Ιούνιος)
  • Inti Raymi,  ένα παραδοσιακό φεστιβάλ Ίνκας (24 Ιουνίου)
  • Virgen del Carmen , ένας τεράστιος καθολικός διαγωνισμός με παρελάσεις (Ιούλιος)

Η φθηνότερη ώρα για να επισκεφθείτε το Περού

Η φθηνότερη περίοδος για να επισκεφθείτε το μεγαλύτερο μέρος του Περού είναι την περίοδο των βροχών, από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο, αλλά ποικίλλει ανάλογα με την περιοχή.

Από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο είναι η περίοδος των βροχών στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των δημοφιλών υψιπέδων των Άνδεων και των τροπικών περιοχών. Ο χειρότερος καιρός σημαίνει ότι τα ξενοδοχεία έχουν λιγότερες δουλειές και μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα για διαμονή.

Για παράδειγμα, τα ξενοδοχεία στο Κούσκο τον Νοέμβριο προσφέρουν εκπτώσεις 20-40% μόλις τελειώσει η υψηλή περίοδος για επισκέψεις στο Μάτσου Πίτσου.

Ωστόσο, η λιγότερο δαπανηρή περίοδος για να επισκεφθείτε τη Λίμα και την ακτή είναι λίγο διαφορετική. Πολλοί άνθρωποι συρρέουν στην παραλία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του Περού (Δεκέμβριος-Φεβρουάριος), οπότε επισκεφθείτε αυτήν την περιοχή αφού τελειώσει το καλοκαίρι, τον Μάρτιο-Απρίλιο.

Τον Απρίλιο, μπορείτε να βρείτε 20-30% εκπτώσεις σε ξενοδοχεία στη Λίμα. Μπορείτε να βρείτε φθηνές πτήσεις προς το Περού κατά τη διάρκεια του μεγαλύτερου μέρους του χρόνου, εκτός της υψηλής τουριστικής περιόδου που διαρκεί από τον Μάιο έως τον Αύγουστο.

Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος έχουν συνήθως τις χαμηλότερες τιμές για πτήσεις, καθώς λιγότεροι άνθρωποι παγκοσμίως ταξιδεύουν μετά την Πρωτοχρονιά, αλλά μπορείτε επίσης να βρείτε εκπτώσεις κατά τη διάρκεια της σεζόν του ώμου.

Απλώς φροντίστε να αποφύγετε τα ταξίδια κατά τις μεγάλες περιόδους διακοπών, όπως το Πάσχα ή τα Χριστούγεννα, όταν πολλοί διεθνείς επισκέπτες και ντόπιοι πηγαίνουν διακοπές. Οι τιμές σε δημοφιλείς προορισμούς διακοπών τείνουν να αυξάνονται.

Περού

Λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε το Περού

Οι λιγότερο πολυάσχολοι χρόνοι για να επισκεφθείτε το Περού είναι κατά τις εποχές Απριλίου-Μαΐου και Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου. Η επίσκεψη κατά τις εποχές του ώμου σας επιτρέπει να νικήσετε τα πλήθη, αλλά και πάλι να προλάβετε λίγο από τον καλό καιρό.

Κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου, οι δημοφιλείς τοποθεσίες των Άνδεων, όπως το Μάτσου Πίτσου, γίνονται εξαιρετικά πολυσύχναστες. Η επίσκεψη λίγους μήνες νωρίτερα ή αργότερα σημαίνει ότι η μεγαλοπρέπεια του ιστότοπου αυξάνεται από τη σχετική έλλειψη πολυκοσμίας.

Η Λίμα είναι στα καλύτερά της τον Απρίλιο και τον Μάιο. Το πλήθος δεν έχει έρθει ακόμα, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιο εύκολο να κάνετε κρατήσεις για τα κορυφαία εστιατόρια του.

Είναι ακόμα καλύτερο να κάνετε κράτηση νωρίς, καθώς ορισμένοι απαιτούν κρατήσεις μήνες νωρίτερα. Η ομίχλη της περιόδου των βροχών (και η ρύπανση) είναι επίσης πολύ πιο διαχειρίσιμη. Μάρτιος-Μάιος είναι μια από τις καλύτερες εποχές για φεστιβάλ, παραδοσιακά Ίνκα και Καθολικά.

Αυτά τα φεστιβάλ τείνουν να έχουν λιγότερους διεθνείς επισκέπτες από τα φεστιβάλ της υψηλής περιόδου, με αποτέλεσμα να αισθάνονται πιο τοπικά. Μερικά από τα καλύτερα περιλαμβάνουν:

Σεπτέμβριος-Οκτώβριος είναι μια από τις καλύτερες εποχές για να επισκεφθείτε την παράκτια περιοχή. Τα πλήθη δεν είναι ακόμα εδώ, αλλά ο καιρός μόλις αρχίζει να ζεσταίνει πριν το καλοκαίρι.

Είναι μια καλή στιγμή για να κάνετε μια βόλτα κατά μήκος του πεζόδρομου και να δοκιμάσετε αθλήματα όπως το αλεξίπτωτο. Είναι επίσης μια καλή στιγμή για να επισκεφτείτε τροπικούς προορισμούς, συμπεριλαμβανομένου του Iquitos, πριν ξεκινήσουν οι χειρότερες βροχές.

Η χειρότερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Περού

Η χειρότερη περίοδος για να επισκεφθείτε το Περού είναι κατά τη διάρκεια της αιχμής της περιόδου των βροχών, από τον Δεκέμβριο έως τον Φεβρουάριο. Το μεγαλύτερο μέρος του Περού, συμπεριλαμβανομένων των υψίπεδων των Άνδεων και του τροπικού δάσους του Αμαζονίου, έχει την περίοδο των βροχών τους από τον Δεκέμβριο έως τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας , η μέση ετήσια βροχόπτωση κατά τη διάρκεια αυτών των τριών μηνών είναι 544,21 χιλιοστά (21,4 ίντσες). Οι υγρές συνθήκες καθιστούν αρκετά δυσάρεστη την εξερεύνηση και προσθέτουν επιπλέον εξοπλισμό στη λίστα συσκευασίας σας.

Μπορεί ακόμη και να είναι αδύνατο να κάνετε κάποιες από τις διαδρομές που είχατε προγραμματίσει. Το εμβληματικό μονοπάτι των Ίνκας κλείνει εντελώς τον Φεβρουάριο , που είναι ο πιο βροχερός μήνας, για να αποφευχθούν ατυχήματα λόγω των συνεχών καταιγίδων. Ωστόσο, ορισμένα άλλα μονοπάτια των Άνδεων παραμένουν ανοιχτά.

Εάν δεν σας πειράζει η βροχερή πεζοπορία, αυτή είναι μια καλή στιγμή για να πάτε αν πραγματικά δεν θέλετε να δείτε κανέναν άλλο στο μονοπάτι. Αυτή είναι επίσης μια καλή στιγμή για να επισκεφθείτε την παράκτια περιοχή του Περού, συμπεριλαμβανομένης της Λίμα.

Αυτή η περιοχή έχει αντίθετες εποχές σε σύγκριση με την υπόλοιπη χώρα, και ο Δεκέμβριος-Φεβρουάριος είναι στην πραγματικότητα η πιο ξηρή εποχή. Η ομίχλη στη Λίμα σηκώνεται, και ο καιρός είναι φωτεινός για μια φορά. Αυτή είναι μια εξαιρετική στιγμή για να πάτε στην παραλία και να εξερευνήσετε τη μεγάλη ακτογραμμή του Περού.

Ο καιρός είναι ζεστός και ηλιόλουστος (αν και μερικές μέρες μπορεί να είναι αρκετά ζεστές). Είναι υπέροχος καιρός για κολύμπι και σέρφινγκ. Απλώς να είστε προετοιμασμένοι για επιπλέον πλήθη, καθώς πολλές περουβιανές οικογένειες έρχονται στην παραλία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Περού

Περού ανά μήνα: Κλίμα και δραστηριότητες

Ακόμα δεν είστε σίγουροι για την καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε το Περού; Ρίξτε μια ματιά στην περίληψη του καιρού και του κλίματος ανά μήνα παρακάτω:

Ιανουάριος

Ο Ιανουάριος φέρνει ζεστές καλοκαιρινές θερμοκρασίες στο Περού, ειδικά στην ακτή. Η Λίμα έχει θερμοκρασίες γύρω στους 18-28°C (64-82°F). Αυτός ο μήνας είναι εξαιρετικός για δραστηριότητες στην παραλία στο Βόρειο Περού, για εξερεύνηση της ζωντανής πόλης της Λίμα και για να απολαύσετε το πολύχρωμο Fiesta de la Marinera στο Trujillo .

Φεβρουάριος

Ο Φεβρουάριος συνεχίζεται με θερμές θερμοκρασίες και είναι ο πιο υγρός μήνας στις Άνδεις. Είναι ιδανικό για σέρφινγκ στη Máncora, για να παρακολουθήσετε τους εορτασμούς του Καρναβαλιού σε όλη τη χώρα και να εξερευνήσετε το τροπικό δάσος του Αμαζονίου, το οποίο είναι καταπράσινο και ζωντανό κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Μάρτιος

Καθώς η περίοδος των βροχών αρχίζει να μειώνεται στις Άνδεις, οι θερμοκρασίες σε παράκτιες περιοχές όπως η Λίμα κυμαίνονται από 18-27°C (64-80°F). Ο Μάρτιος είναι ιδανικός για φεστιβάλ συγκομιδής σταφυλιών στην Ica, επίσκεψη στα νησιά Ballestas και εξερεύνηση των Γραμμών Nazca.

Απρίλιος

Ο Απρίλιος σηματοδοτεί το τέλος της περιόδου των βροχών στις Άνδεις, με θερμοκρασίες στο Κούσκο γύρω στους 7-21°C (45-70°F). Είναι μια καλή στιγμή για να κάνετε πεζοπορία στο μονοπάτι των Ίνκας στο Μάτσου Πίτσου, να εξερευνήσετε την Ιερή Κοιλάδα και να επισκεφθείτε τη λίμνη Τιτικάκα, την υψηλότερη πλεύσιμη λίμνη στον κόσμο.

Ενδέχεται

Τον Μάιο, το Περού βλέπει πιο ξηρό καιρό στις Άνδεις, ιδανικό για να επισκεφθείτε το Μάτσου Πίτσου και το Κούσκο, με θερμοκρασίες γύρω στους 4-20°C (39-68°F). Στον Αμαζόνιο, τα χαμηλότερα επίπεδα νερού τον καθιστούν έναν εξαιρετικό μήνα για πεζοπορίες στη ζούγκλα και εντοπισμό άγριων ζώων.

Ιούνιος

Ο Ιούνιος φέρνει δροσερό, ξηρό καιρό στις Άνδεις, ιδανικό για υπαίθριες περιπέτειες. Το φεστιβάλ Inti Raymi στο Κούσκο είναι ένα αποκορύφωμα, μαζί με ιδανικές συνθήκες για να επισκεφθείτε το Μάτσου Πίτσου. Ο Αμαζόνιος είναι επίσης εξαιρετικός για θέαση άγριας ζωής.

Ιούλιος

Ο Ιούλιος είναι η κορυφαία τουριστική περίοδος στις Άνδεις λόγω του ξηρού, ηλιόλουστου καιρού. Το Κούσκο και το Μάτσου Πίτσου είναι πολυσύχναστα, αλλά προσφέρουν εξαιρετικές συνθήκες πεζοπορίας. Η ακτή, όπως η Λίμα, είναι πιο δροσερή και συχνά συννεφιασμένη, με θερμοκρασίες γύρω στους 15-20°C (59-68°F).

Αύγουστος

Τον Αύγουστο, οι ξηρές εποχές του Περού συνεχίζονται στις Άνδεις. Είναι ιδανικό για πεζοπορία σε περιοχές όπως το Huaraz και για επίσκεψη στο φαράγγι Colca. Στη Λίμα και σε άλλες παράκτιες περιοχές, περιμένετε δροσερό, ομιχλώδη καιρό.

Σεπτέμβριος

Ο Σεπτέμβριος σηματοδοτεί την έναρξη της ανοιξιάτικης περιόδου. Οι Άνδεις παραμένουν ξηρές, καλές για να επισκεφθείτε το Μάτσου Πίτσου, ενώ η περιοχή του Αμαζονίου αρχίζει να βρέχει περισσότερο, ενισχύοντας την πλούσια βλάστηση του τροπικού δάσους.

Οκτώβριος

Τον Οκτώβριο, οι Άνδεις αρχίζουν να βρέχουν περιστασιακά, αλλά εξακολουθεί να είναι καλή στιγμή για να επισκεφθείτε το Μάτσου Πίτσου. Η παράκτια περιοχή αρχίζει να ζεσταίνεται, με τη Λίμα να παρουσιάζει θερμοκρασίες γύρω στους 15-21°C (59-70°F).

Νοέμβριος

Τον Νοέμβριο, το Περού βλέπει την έναρξη της περιόδου των βροχών στις Άνδεις, αλλά οι αρχές του μήνα είναι ακόμα ευνοϊκές για να επισκεφθείτε το Κούσκο και το Μάτσου Πίτσου. Η ακτή, συμπεριλαμβανομένης της Λίμα, γίνεται πιο ζεστή και ηλιόλουστη, ιδανική για περιηγήσεις στην πόλη και δραστηριότητες στην παραλία.

Δεκέμβριος

Ο Δεκέμβριος φέρνει το καλοκαίρι στις παράκτιες περιοχές του Περού, με ζεστό, ηλιόλουστο καιρό ιδανικό για παραλίες. Η Λίμα βλέπει θερμοκρασίες γύρω στους 18-26°C (64-79°F). Οι Άνδεις είναι πιο υγρές, αλλά οι αρχές Δεκεμβρίου μπορεί ακόμα να είναι μια καλή στιγμή για επισκέψεις στο Μάτσου Πίτσου.

Περού

Συχνές Ερωτήσεις

Για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε την καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε το Περού, ελέγξτε αυτές τις ερωτήσεις:

Ποιος είναι ο καλύτερος μήνας για να ταξιδέψετε στο Περού;

Ο καλύτερος μήνας για να ταξιδέψετε στο Περού είναι ο Μάιος, όταν έχετε τις περισσότερες πιθανότητες να έχετε καλό καιρό και στις τρεις μεγάλες περιοχές.

Ποιοι είναι οι καλύτεροι μήνες για να πάτε στο Μάτσου Πίτσου;

Οι καλύτεροι μήνες για να πάτε στο Μάτσου Πίτσου είναι ο Απρίλιος-Μάιος ή ο Σεπτέμβριος-Οκτώβριος, που έχουν ξηρό καιρό αλλά λιγότερο κόσμο.

Ποιοι είναι οι βροχεροί μήνες στο Περού;

Οι βροχεροί μήνες στο Περού είναι από τον Δεκέμβριο έως τον Μάρτιο στις Άνδεις και τον Αμαζόνιο, αλλά από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο κατά μήκος της ακτής.

Πού είναι ο καλύτερος καιρός στο Περού;

Αν θέλετε δροσερές, ήπιες θερμοκρασίες, κατευθυνθείτε προς τις Άνδεις το χειμώνα, αλλά αν προτιμάτε τις υψηλές θερμοκρασίες, επισκεφθείτε την ακτή το καλοκαίρι.

Είναι φθηνό να πάω στο Περού;

Είναι δυνατό να επισκεφθείτε το Περού με μικρό προϋπολογισμό. Απλώς προετοιμαστείτε για δραστηριότητες που μπορεί να κοστίζουν περισσότερο, όπως η επίσκεψη στο Μάτσου Πίτσου.

Λοιπόν, ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Περού;

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τα περισσότερα δημοφιλή αξιοθέατα του Περού, συμπεριλαμβανομένου του Μάτσου Πίτσου, είναι κατά τη χειμερινή ξηρή περίοδο από τον Μάιο έως τον Αύγουστο. Κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών, τα καταλύματα έχουν έκπτωση, αλλά ο καιρός είναι δύσκολος, εκτός από τη Λίμα και την ακτή, που έχει τον καλύτερο καιρό από τον Δεκέμβριο έως τον Φεβρουάριο.

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε και πολλές καταπληκτικές στιγμές για να επισκεφτείτε, τι περιμένετε — κάντε κράτηση για το ταξίδι σας σήμερα και ζήστε μόνοι σας όλα όσα έχει να προσφέρει το Περού. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber <<

Διαβάστε επίσης : Τι κοστίζει ένα ταξίδι στο Μάτσου Πίτσου

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια