Ποιος είναι ο μακρύτερος ποταμός στην Ευρώπη;

Σηκώστε το χέρι σας αν σας αρέσει ένα καλό γεγονός ! Υποθέτω ότι σηκώνεις το χέρι σου. Λοιπόν, καλά νέα… είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για το μεγαλύτερο ποτάμι στην Ευρώπη, οπότε βγάζετε το σημειωματάριό σας Cool Facts και ετοιμαστείτε για το τι, το πού και πολλά άλλα!

Ποιος είναι ο μακρύτερος ποταμός στην Ευρώπη;

Ο μεγαλύτερος ποταμός στην Ευρώπη είναι ο Βόλγας. Είναι 3.645 χιλιόμετρα ή 2.266 μίλια, κατεβαίνοντας την ευρωπαϊκή πλευρά της Ρωσίας (το μεγαλύτερο μέρος της Ρωσίας βρίσκεται στην άλλη πλευρά των Ουραλίων και βρίσκεται στην Ασία).

Λάβετε υπόψη ότι η Ευρώπη είναι μια μικρή ήπειρος, επομένως δεν θα σας εκπλήξει αν μάθετε ότι δεν συγκαταλέγεται στους 10 μεγαλύτερους ποταμούς στον κόσμο.

Μετά βίας ξεπερνά τα 20 κορυφαία, φτάνοντας στο Νο. 18 πίσω από τέτοια περίφημα άφθονα συστήματα ποταμών όπως ο Νείλος, ο Αμαζόνιος, ο Γιανγκτσέ και ο Μισισιπής.

Στην Ευρώπη ακολουθείται από:

  1. Δουνάβης, που ρέει μέσω Γερμανίας, Αυστρίας, Σλοβακίας, Ουγγαρίας, Κροατίας, Σερβίας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Μολδαβίας και Ουκρανίας πριν εκκενωθεί στη Μαύρη Θάλασσα
  2. Ural, περνώντας από τη Ρωσία και το Καζακστάν και επίσης αδειάζοντας στην Κασπία Θάλασσα
  3. Δνείπερος (παραλλαγή Dnipro), που πηγάζει από τη Ρωσία και ρέει μέσω Λευκορωσίας και Ουκρανίας πριν καταλήξει επίσης στη Μαύρη Θάλασσα

Ωστόσο, ο Βόλγας παραμένει ο πιο εντυπωσιακός. Τα 2.266 τετραγωνικά μίλια του έρχονται πολύ μπροστά από τα άλλα τρία, τα οποία αντίστοιχα είναι 1.771, 1.509 και 1.368 μίλια.

Διαβάστε επίσης:Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Ευρώπη

Τι υπάρχει στην Ανατολική Ευρώπη;

Τι είναι στη Βορειοδυτική Ευρώπη;

Ένα ποτάμι με οποιοδήποτε άλλο όνομα…

Ενδιαφέρουσα είναι και η ετυμολογία του Βόλγα. Η προέλευση του «υδρώνυμου» του – μιας λέξης που σημαίνει το όνομα ενός υδάτινου όγκου – αμφισβητείται. Ορισμένες θεωρίες προβάλλουν ότι είναι μια φινλανδική λέξη που σημαίνει «φως».

Καθώς η Ρωσία συνορεύει με τη Φινλανδία στα βόρεια, αυτή δεν είναι η πιο τρελή θεωρία. Ωστόσο, καθώς το στόμιο του Βόλγα απέχει περίπου 1.200 μίλια από τη Φινλανδία, αυτό φαίνεται αμφίβολο.

Μια άλλη πιο δημοφιλής θεωρία είναι ότι το «Βόλγα» σχετίζεται με τη λέξη «υγρασία» ή «υγρασία» σε μια προ-σλαβική γλώσσα.

Αυτή είναι μια κοινή γλωσσική πρακτική και συγγενείς διατηρούνται σε πολλές από τις σημερινές σλαβικές γλώσσες, όπως η Τσεχική, η Σερβο-Κροατική, η Πολωνική και η Βουλγαρική, μεταξύ άλλων. Χωρίς αμφιβολία, τώρα είστε περίεργοι πού ακριβώς θα βρείτε τον ποταμό Βόλγα στα ταξίδια σας.

Ας ΡΙΞΟΥΜΕ μια ΜΑΤΙΑ.

Πού ακριβώς είναι ο Βόλγας;

Όπως συζητήθηκε, ο Βόλγας βρίσκεται στη Ρωσία και βρίσκεται κατά μήκος της δυτικής πλευράς του, καθισμένος στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Πηγάζει από τη βορειοδυτική Ρωσία, στη συνέχεια ρέει στον πυθμένα της χώρας, όπου εκβάλλει στην Κασπία Θάλασσα.

Αυτή η μεσόγεια υδάτινη μάζα περιβάλλεται από το Καζακστάν, το Τουρκμενιστάν, το Ιράν και το Αζερμπαϊτζάν, καθώς και τη Ρωσία.

Παρόλα αυτά, ο ποταμός Βόλγας δεν περνά από καμία άλλη χώρα στο δρόμο του προς την Κασπία, κάτι που είναι μια ισχυρή απόδειξη του μεγάλου μεγέθους της χώρας. Ο Βόλγας έχει μια λεκάνη απορροής 533.000 τετραγωνικών μιλίων – ένα εντυπωσιακό 1.380.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Αυτό σημαίνει τη γη από την οποία συλλέγει το νερό της βροχής και το διοχετεύει στη θάλασσα. Εάν λάβετε υπόψη ολόκληρο το ποτάμιο σύστημα, λέει η Εγκυκλοπαίδεια Brittanicaοι αριθμοί γίνονται αρκετά συγκλονιστικοί:

«Στη διαδικασία ο Βόλγας δέχεται το νερό περίπου 200 παραποτάμων, οι περισσότεροι από τους οποίους ενώνονται με τον ποταμό στην αριστερή του όχθη.

Το ποτάμιό του σύστημα, που περιλαμβάνει 151.000 ποταμούς και μόνιμα και διακοπτόμενα ρέματα, έχει συνολικό μήκος περίπου 357.000 μίλια». Το ποτάμι δεν είναι απλώς μεγάλο, ωστόσο… είναι επίσης σημαντικό.

Στο ταξίδι του προς την Κασπία, προσπερνά τις 11 από τις 20 μεγαλύτερες πόλεις της Ρωσίας – συγκεκριμένα, Γιαροσλάβλ, Κόστρομα, Νίζνι Νόβγκοροντ, Τσεμποκσάρι, Καζάν, Ουλιάνοφσκ, Τολιάτι, Σαμάρα, Σαράτοφ, Βόλγκογκραντ και Αστραχάν. Μικρές πόλεις και χωριά βρίσκονται επίσης στις όχθες του.

Η σημασία του για τη Ρωσία φωτίζεται από το πόσοι οικισμοί βρίσκονται κατά μήκος των όχθες της. Από πολλές απόψεις, ο Βόλγας είναι το λίκνο του ρωσικού πολιτισμού.

Ταπεινές Αρχές

Ένα από τα πιο συναρπαστικά πράγματα για τα ποτάμια είναι το πόσο ισχυροί μπορούν να γίνουν από ταπεινή αρχή. Για παράδειγμα, λέει η Brittanica, «Ο Βόλγας είναι ένα μικρό ρέμα στην ανώτερη πορεία του μέσω των λόφων Valdai, που γίνεται πραγματικός ποταμός μόνο μετά την είσοδο αρκετών από τους παραπόταμους του».

Μετά από αυτό, συνεχίζει να αναπτύσσεται καθώς «περνάει μέσα από μια αλυσίδα μικρών λιμνών, δέχεται τα νερά του ποταμού Selizharovka και στη συνέχεια ρέει νοτιοανατολικά μέσα από μια αυλακωτή τάφρο».

Μέχρι να φτάσει στη θάλασσα, έχει συγκεντρώσει έναν πραγματικά εκπληκτικό όγκο νερού. Μην κοιτάξετε πέρα ​​από το γεγονός ότι το 80% της Κασπίας Θάλασσας προέρχεται από τον Βόλγα ή το γεγονός ότι ο ποταμός εκβάλλει 284.600 κυβικά πόδια ανά δευτερόλεπτο.

Αυτό σημαίνει ότι αν είχατε 284.000 κουτιά 1 ποδιού, ο Βόλγας θα μπορούσε να τα πετάξει όλα στη θάλασσα κάθε δευτερόλεπτο. Ελάτε μαζί μου λέγοντας, Ντανγκ, Βόλγα!

Γεγονότα για τον Βόλγα

Περισσότερα στοιχεία, λέτε; Σίγουρα.

  • Πλάτος: Ενώ το πλάτος ενός ποταμού είναι δύσκολο να προσδιοριστεί, καθώς διευρύνεται και στενεύει πολλές φορές, ο Βόλγας κυμαίνεται μεταξύ 520 γιάρδες και 2 μίλια
  • Πηγή: Η πηγή του Βόλγα είναι οι λόφοι Valdai βορειοδυτικά της Μόσχας. Ωστόσο, εδώ ακριβώς ξεκινά, καθώς πιάνει επίσης μέχρι κυβικά πόδια νερού από τη λεκάνη απορροής του πριν αδειάσει στην Κασπία Θάλασσα
  • Το ΨΗΛΟΤΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ: 748 πόδια ή 228 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας στην πηγή στους λόφους Valdai
  • ΧαμηλότερΟ σημείο: 92 πόδια κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας στο στόμιο της Κασπίας Θάλασσας

Εντυπωσιακό είναι επίσης το γεγονός ότι η δεξαμενή Kuybyshev βρίσκεται κατά μήκος του Μέσου Βόλγα. Είναι η μεγαλύτερη δεξαμενή στην Ευρώπη και η τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο, ένα εκπληκτικό θέαμα από τις φωτογραφίες.

(Σοβαρά, συνιστώ ανεπιφύλακτα α γρήγορη αναζήτηση εικόνων στο Google.) Η δεξαμενή έχει το μισό μέγεθος του Κονέκτικατ. Επιπλέον, το Δέλτα του Βόλγα είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη.

«Κατά τον περασμένο αιώνα, το Δέλτα του Βόλγα αυξήθηκε από 3.222 τετραγωνικά χιλιόμετρα (1.244 τετραγωνικά μίλια) το 1880 σε 27.224 τετραγωνικά χιλιόμετρα (10.511 τετραγωνικά μίλια) σήμερα». λέει η NASA. «Αυτή η σημαντική ανάπτυξη οφείλεται τόσο στις αλλαγές της στάθμης της θάλασσας στην Κασπία όσο και στην ευρεία, ήπια κλίση του δέλτα».

Συχνές Ερωτήσεις

Ακολουθούν μερικά TL;DR και συχνές ερωτήσεις σχετικά με τον ποταμό Βόλγα:

Πού είναι ο Βόλγας;

Ο ποταμός Βόλγας βρίσκεται εξ ολοκλήρου εντός του κράτους της Ρωσίας, στο δυτικό τμήμα που βρίσκεται στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Πόσο διαρκεί ο ποταμός Βόλγας;

Ο Βόλγας έχει μήκος 3.645 χιλιόμετρα ή 2.266 μίλια.

Ποιες πόλεις περνά ο Βόλγας;

Ο ποταμός Βόλγας περνά τις μεγάλες πόλεις Yaroslavl, Kostroma, Nizhny Novgorod, Cheboksary, Kazan, Ulyanovsk, Tolyatti, Samara, Saratov, Volgograd και Astrakhan στο δρόμο του προς την Κασπία Θάλασσα.

Ποιοι άλλοι ποταμοί στην Ευρώπη είναι γνωστοί για το μήκος τους;

Μετά τον Βόλγα, τα μεγαλύτερα ποτάμια στην Ευρώπη είναι ο Δούναβης, τα Ουράλια, ο Δνείπερος και ο Δον.

Είναι η Ρωσία ασφαλής για τους Αμερικανούς αυτή τη στιγμή;

Δυστυχώς, η Ρωσία δεν είναι πλέον ένα φιλόξενο μέρος για τους Αμερικανούς τουρίστες.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, «Μην ταξιδεύετε στη Ρωσία λόγω των απρόβλεπτων συνεπειών της απρόκλητης πλήρους κλίμακας εισβολής στην Ουκρανία από ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, της πιθανότητας παρενόχλησης και του αποκλεισμού πολιτών των ΗΠΑ για κράτηση από την ασφάλεια της ρωσικής κυβέρνησης αξιωματούχοι, η αυθαίρετη επιβολή του τοπικού νόμου, οι περιορισμένες πτήσεις προς και από τη Ρωσία, η περιορισμένη ικανότητα της Πρεσβείας να βοηθήσει τους πολίτες των ΗΠΑ στη Ρωσία και η πιθανότητα τρομοκρατίας. Οι πολίτες των ΗΠΑ που διαμένουν ή ταξιδεύουν στη Ρωσία θα πρέπει να αναχωρήσουν αμέσως».

Ακόμα κι αν έχετε ήδη σχέδια να ταξιδέψετε στην περιοχή, θα πρέπει να τα βάλετε σε αναμονή μέχρι μια πιο κατάλληλη στιγμή. Σημειώστε ότι οι Αμερικανοί πολίτες που έχουν οικογένεια στη Ρωσία εξακολουθούν να διατρέχουν κίνδυνο λόγω της εθνικότητάς τους και θα πρέπει επίσης να εξετάσουν το ενδεχόμενο επαναπρογραμματισμού των ταξιδιών τους.

Volga Ho!

Τώρα που γνωρίζετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Βόλγα, είστε καλά προετοιμασμένοι να κάνετε μια στάση εκεί εάν/όταν η Ρωσία γίνει ένας ασφαλής ταξιδιωτικός προορισμός. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Κάντε κλικ στο κουμπί και βρείτε όλες τις πλατφόρμες αναζήτησης και κλείστε μόνοι σας το επόμενο ταξίδι σας.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια