Πώς να ταξιδέψετε με κάθισμα αυτοκινήτου

Το να ταξιδεύεις με παιδιά είναι γνωστό ότι είναι ένα είδος πράγματος. Σνακ, κουβέρτες, εξοπλισμός για πάνες, επιπλέον παπούτσια (πώς είναι πάντα βρέχονται τα παπούτσια τους;), μικρά σακίδια πλάτης, δραστηριότητες… τελειώνει ποτέ η λίστα των εργαλείων;

Και μετά είναι το κάθισμα αυτοκινήτου. Αυτή η αξιόπιστη συσκευή ασφαλείας πετά κάτω από το ραντάρ ενώ είστε στο σπίτι, καθισμένος ήρεμα στο αυτοκίνητό σας και περιμένοντας να προστατεύσει το παιδί σας στο δρόμο. Ωστόσο, όταν αφήνετε το αυτοκίνητο πίσω, γίνεται λίγο πρόβλημα:

Να το φέρω; Να το αφήσω πίσω μου; Πρέπει να νοικιάσω άλλο κάθισμα αυτοκινήτου; Μήπως πρέπει απλώς να αφησω το παιδί μαζί με το κουτάβι και να το αποκαλέσω καλό; ( αστείο ετσί!***)

Εντάξει, κανείς δεν τρέφει παιδιά εδώ γύρω. (Αν και, tbh, πολλά 5χρονα θα ήθελαν να μείνουν στον παιδικό σταθμό σκυλιών για λίγες ώρες.) Και επειδή τα παιδιά σίγουρα έρχονται μαζί σας, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να καταλάβετε τι να κάνετε με το κάθισμα.

Στη σημερινή ανάρτηση, ας ρίξουμε μια ματιά στα καθίσματα αυτοκινήτου καθώς αφορούν διάφορες μορφές μεταφοράς. Θα εξετάσουμε επίσης το ενδεχόμενο να νοικιάσουμε καθίσματα αυτοκινήτου, να τα προστατεύσουμε καθ’ οδόν και ορισμένες συχνές ερωτήσεις.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ >>

>> Ελα στο Viper <<

Διαβάστε επίσης : Τι είναι ένα κάθισμα διαφράγματος σε αεροπλάνο;

Αεροπλάνα, τρένα και αυτοκίνητα: Η βασική ανάλυση

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη ανάλογα με το πώς ταξιδεύετε.

Αεροπλάνα

Αρχικά, ας κάνουμε μια γρήγορη παράκαμψη για να συζητήσουμε τις επιλογές για ταξίδια με μικρά παιδιά σε αεροπλάνα. Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες επιτρέπουν σε παιδιά έως 2 ετών να κάθονται στην αγκαλιά των γονιών τους δωρεάν, χωρίς να χρειάζεται να πληρώσουν για επιπλέον εισιτήριο.

Μόλις γίνουν 2 ετών, λήγει ο κανόνας «βρέφος αγκαλιά» και πρέπει να τους αγοράσετε το δικό τους κάθισμα. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, όμως, δεν νομίζω ότι τα παιδιά άνω των 18 μηνών πρέπει να κάθονται στην αγκαλιά των γονιών τους, αν είναι δυνατόν.

Είναι πολύ πιο δύσκολο να συγκρατηθούν σε αυτή την ηλικία και θα έχουν πιο εύκολο χρόνο να αποκοιμηθούν σε μεγάλες πτήσεις, αν κάθονται δίπλα σε έναν γονέα παρά σε αυτούς.

Ωστόσο, αυτή είναι μια απόφαση που εξαρτάται από τα οικονομικά και την ατομική επιλογή. Γνωρίζοντας αυτό, ορισμένοι γονείς επιλέγουν να φέρουν βρεφικά καθίσματα αυτοκινήτου στο αεροπλάνο.

Εάν αγοράσετε ατομικό εισιτήριο για το παιδί σας ώστε να έχει τη δική του θέση, θα πρέπει να πληρώσετε ανεξάρτητα από την ηλικία του. Τα καθίσματα αυτοκινήτου θεωρούνται αποσκευές, επομένως θα πρέπει να πληρούν τις απαιτήσεις διαστάσεων για να μπουν στην καμπίνα.

Μπορείτε επίσης να φέρετε καθίσματα αυτοκινήτου σε ένα αεροπλάνο, αλλά να τα βάλετε στο αμπάρι.

Για να το κάνετε αυτό, απλώς ελέγχετε τη θέση στο γκισέ εισιτηρίων ή στο πεζοδρόμιο όταν φτάσετε στο αεροδρόμιο. Είναι δωρεάν και μπορείτε να παραλάβετε το κάθισμα του αυτοκινήτου μαζί με τις υπόλοιπες αποσκευές σας κατά την άφιξή σας στον προορισμό σας.

Διαβάστε επίσης:Πώς να αποκτήσετε το καλύτερο κάθισμα σε αεροπλάνο

τρένα

Ταξιδεύοντας με τρένο; Η πιο σημαντική σημείωση εδώ είναι ότι τα τρένα δεν έχουν ζώνες ασφαλείας ή μάνδαλα. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει πουθενά να ασφαλίσετε ένα βρεφικό κάθισμα, σε αντίθεση με το αεροπλάνο ή το αυτοκίνητο.

Εάν επιλέξετε να πάτε με τρένο, μπορείτε είτε να καθίσετε τα παιδιά σας στα καθίσματα δίπλα σας είτε, εάν το βρέφος σας είναι σε κάθισμα αυτοκινήτου, να το τοποθετήσετε στο κάθισμα.

Ωστόσο, εάν κουνιέται, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλισμένο με το χέρι όταν το τρένο σταματά, ξεκινάει ή τραυλίζει. Διαφορετικά το κάθισμα μπορεί να πέσει, παίρνοντας το μωρό μαζί του.

Αυτοκίνητα

Μερικές φορές θέλετε απλώς ένα καλό παλιομοδίτικο οδικό ταξίδι, το οποίο κάνει το ταξίδι με το κάθισμα του αυτοκινήτου σας πολύ πιο εύκολο – είναι ήδη εκεί!

Ωστόσο, εάν κάνετε ένα οδικό ταξίδι που φεύγει από κάπου αλλού, τότε πρέπει να ρωτήσετε αν θα φέρετε μαζί σας τη θέση σας ή θα νοικιάσετε. Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτό στη συνέχεια.

Ενοικίαση καθίσματος αυτοκινήτου

Πολλές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων προσφέρουν θέσεις προς ενοικίαση. Αυτό μπορεί να σώσει την πλάτη σας στη διαδρομή και να κάνει το ταξίδι με παιδιά πολύ λιγότερο επαχθές.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικές επιφυλάξεις εδώ:

  1. Δεν πρέπει να υπολογίζετε σε πωλητές που γνωρίζουν πώς να τοποθετούν καθίσματα αυτοκινήτου. Θα πρέπει να το κάνετε μόνοι σας και να βεβαιωθείτε ότι έχει εγκατασταθεί σωστά
  2. Το παιδί σας μπορεί να μην αρέσει ένα διαφορετικό κάθισμα αυτοκινήτου. Εάν σκοπεύετε να το κάνετε αυτό, δοκιμάστε πρώτα να δοκιμάσετε ένα άλλο κάθισμα αυτοκινήτου στο σπίτι – ας πούμε, το κάθισμα ενός φίλου ή ενός αδερφού
  3. Τα καθίσματα αυτοκινήτου κοστίζουν μεταξύ 10 και 20 $ την ημέρα, συν φόρους. Εάν έχετε πολλά παιδιά, τότε η επιπλέον ταλαιπωρία να φέρετε θέσεις μάλλον αξίζει τον κόπο για να αποφύγετε τα τέλη, δεδομένου ότι ο έλεγχος τους είναι δωρεάν

Αφήνοντας πίσω το κάθισμα του αυτοκινήτου

Σε ορισμένα ταξίδια, μπορείτε να ξεφύγετε αφήνοντας εντελώς πίσω το κάθισμα του αυτοκινήτου σας. Εάν σκοπεύετε να πάρετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς, για παράδειγμα, τότε το να φέρετε καθίσματα αυτοκινήτου δεν είναι πιο ασφαλές από το να τα αφήσετε, καθώς δεν υπάρχει τρόπος να τα ασφαλίσετε σε λεωφορεία, τρένα και μετρό. Αυτό είναι επίσης μια προσωπική επιλογή.

Πώς να προστατέψετε το κάθισμα αυτοκινήτου σας κατά τη μεταφορά

Εάν σκοπεύετε να φέρετε το κάθισμα του αυτοκινήτου σας, προσέξτε. Οι υπάλληλοι της Tarmac δεν έχουν χρόνο να τοποθετήσουν με αγάπη το κάθισμά σας σε μια ασφαλή περιοχή όπου δεν θα χτυπήσει, δεν θα χτυπήσει και δεν θα γρατσουνιστεί.

Το φορτώνουν στον μεταφορικό ιμάντα, όπου πέφτει στο αμπάρι – και τα τσιπ πέφτουν όπου μπορούν.

Οι περισσότεροι γονείς θέλουν να αποφύγουν τη βρωμιά και τις γρατζουνιές, όπου μπαίνουν οι τσάντες καθισμάτων αυτοκινήτου. Αυτές είναι εξαιρετικά χρήσιμες, επιτρέποντάς σας να προστατεύσετε την τσάντα σας τραβώντας ένα στιβαρό στρώμα από νάιλον ή καμβά πάνω από το κάθισμά σας πριν ταξιδέψετε.

Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με αυτό το κάλυμμα καθίσματος αυτοκινήτου, αν και θα πω ότι μερικές φορές είναι δύσκολο να βολευτείς γιατί οι λαβές δεν είναι τόσο εύκολες. Άλλα μοντέλα έχουν άλλα σχέδια, υφάσματα και ούτω καθεξής.

Μια λέξη προσοχής: βεβαιωθείτε ότι όταν επιλέγετε την τσάντα σας έχετε το σωστό μέγεθος. Οι βρεφικές τσάντες και εκείνες για μεγαλύτερα παιδιά δεν έχουν το ίδιο μέγεθος ή διαστάσεις, επομένως δεν είναι εναλλάξιμες. Κάντε την έρευνά σας και μπορείτε να αποφύγετε την ταλαιπωρία να χρειαστεί να επιστρέψετε κάτι.

Συχνές Ερωτήσεις

Ακολουθούν μερικές από τις πιο συχνές ερωτήσεις όταν ταξιδεύετε με κάθισμα αυτοκινήτου:

Χρειάζεται να φέρω ένα κάθισμα αυτοκινήτου για τα παιδιά μου;

Το αν θα φέρετε ένα κάθισμα αυτοκινήτου στο ταξίδι σας εξαρτάται από εσάς. Μπορείτε να τα νοικιάσετε στην Αμερική σε όλες σχεδόν τις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων και συχνά μπορείτε να το κάνετε και στο εξωτερικό. Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να πάρουν τα δικά τους, ωστόσο, αφού ξέρουν πώς να τα χειρίζονται σωστά, γεγονός που οδηγεί σε υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας για το παιδί.

Μπορώ να πάρω ένα κάθισμα αυτοκινήτου σε ένα αεροπλάνο;

Ναί. Εάν το παιδί σας εξακολουθεί να κάθεται σε βρεφικό κάθισμα αυτοκινήτου, μπορείτε να το πάρετε απευθείας στο αεροπλάνο και να το βάλετε σε θέση, υποθέτοντας ότι έχετε αγοράσει ένα εισιτήριο για αυτό. Εάν δεν θέλετε το κάθισμα του αυτοκινήτου σας στην καμπίνα, μπορείτε να το ελέγξετε.

Πώς μπορώ να ελέγξω ένα κάθισμα αυτοκινήτου;

Για να ελέγξετε ένα κάθισμα αυτοκινήτου, απλώς φέρτε το στο γκισέ αποσκευών ή σε έναν σταθμό ελέγχου στο πεζοδρόμιο. Συμπληρώστε μια ετικέτα για το κάθισμα, τοποθετήστε το σε μια λαβή και δώστε το στο προσωπικό του αεροδρομίου να περάσει από το μηχάνημα ακτίνων Χ και να το φορτώσει στο αεροπλάνο.

Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε μια τσάντα για να προστατεύσετε το κάθισμά σας, φορέστε την πριν φτάσετε στον πάγκο. Είναι λίγη δοκιμασία και οι άνθρωποι πίσω σας δεν θα εκτιμήσουν την αναμονή.

Χρειάζεται να πληρώσω για να φέρω το κάθισμά μου;

Όχι, δεν χρειάζεται να πληρώσετε για να φέρετε τη θέση σας σε ένα αεροπλάνο. Είναι δωρεάν να το ελέγξετε.

Ταξιδέψτε έξυπνα με αδιάβροχο σε κάθισμα αυτοκινήτου

Λοιπόν… να έχετε θέση, θα ταξιδέψετε; Ναι, είναι λίγο πολύ απλό. Σκεφτείτε το έγκαιρα, κάντε δοκιμές αν χρειάζεται και αποφασίστε για την πιο έξυπνη πορεία δράσης για εσάς – μετά απολαύστε τις διακοπές σας χωρίς άγχος!

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ >>

>> Ελα στο Viper <<

Διαβάστε επίσης:Ενοικίαση αυτοκινήτου – Κορυφαίες δέκα συμβουλές για ταξίδια στην Ευρώπη

Συμβουλές για οικογενειακά αεροπορικά ταξίδια

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια