Πώς να αγοράσετε εισιτήρια για το London Eye το 2023

Σε έναν τεράστιο και διασκεδαστικό προορισμό όπως το Λονδίνο, δεν υπάρχει έλλειψη πραγμάτων για τους επισκέπτες. Ενώ κάθε επισκέπτης είναι βέβαιο ότι θα έχει τις δικές του προτεραιότητες, η εύρεση κάπου που προσφέρει εκπληκτική θέα σε όλη την πόλη είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα. Το Λονδίνο έχει πολλές καλές επιλογές για θέα στην πόλη, συμπεριλαμβανομένου του Shard of London. Ωστόσο, αυτό που επιλέγουν οι περισσότεροι είναι το London Eye, ένας τροχός παρατήρησης δίπλα στον Τάμεση.

Όταν επισκέπτεστε το London Eye, θα έχετε τη χαρά να δείτε το Λονδίνο από το δεύτερο υψηλότερο σημείο δημόσιας θέασης. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την επίσκεψή σας σε αυτό το βασικό αξιοθέατο, αξίζει να γνωρίζετε τις λεπτομέρειες της επίσκεψης, από το πώς να αγοράσετε εισιτήρια για το London Eye έως το πότε είναι ανοιχτό και τι είδους εμπειρίες προσφέρει. Για όλα αυτά και πολλά άλλα, διαβάστε αυτόν τον οδηγό και θα είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε.

Διαβάστε επίσης:10 καλύτερες περιηγήσεις, εκδρομές και δραστηριότητες στο Λονδίνο

Γρήγορη απάντηση – Πώς να αγοράσετε εισιτήρια για το London Eye: Εκτός αν σας αρέσει να περνάτε τις διακοπές σας περιμένοντας σε μεγάλες ουρές, σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα αγοράστε το εισιτήριο εισόδου σας στο London Eye εκ των προτέρων εδώ.

Οι καλύτεροι τρόποι για να αποκτήσετε εισιτήρια για το London Eye

Μέρος του λόγου για τον οποίο το London Eye είναι το πιο επισκέψιμο τουριστικό αξιοθέατο στο Λονδίνο είναι ότι επιτρέπει στους επισκέπτες να επιλέξουν τι είδους εμπειρία θέλουν. Με τόσες πολλές πιθανές εμπειρίες, υπάρχουν πολλές επιλογές για την απόκτηση εισιτηρίων. Αυτό μπορεί να κάνει λίγο δύσκολο να μάθετε πώς και πού να αγοράσετε εισιτήρια για το London Eye, επομένως επιτρέψτε μας να σας δείξουμε τους διαφορετικούς τρόπους για να αποκτήσετε εισιτήρια με βάση την ποικιλία επιλογών εκεί έξω.

1. Γραμμή αυτοπροσώπως (Δεν συνιστάται)

Μόνο άτομα που απολαμβάνουν να στέκονται στις ουρές και να πληρώνουν περισσότερα από όσα χρειάζεται θα πρέπει να φύγουν για να αγοράσουν εισιτήρια στο London Eye μέχρι να φτάσουν. Το London Eye είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα τουριστικά αξιοθέατα της πόλης, επομένως όχι μόνο θα υπάρχει ουρά στην πόρτα για εισιτήρια της τελευταίας στιγμής, αλλά μπορεί να βρεθείτε να περιμένετε λίγο για την επόμενη διαθέσιμη θέση εισόδου, χάνοντας περαιτέρω τον χρόνο σας. Επιπλέον, χάνετε επίσης την έκπτωση 20% που είναι διαθέσιμη για online κρατήσεις.

2. Κάντε κράτηση μέσω Διαδικτύου (Συνιστάται)

Η πολύ πιο έξυπνη προσέγγιση είναι να κάνετε online κράτηση εισιτηρίων για το London Eye. Κάνοντας κράτηση εκ των προτέρων, όχι μόνο λαμβάνετε τη μειωμένη τιμή και την ευκαιρία να επιλέξετε τη θέση εισόδου σας, αλλά έχετε επίσης την ησυχία σας ότι το μόνο που έχετε να κάνετε τη μέρα είναι να εμφανιστείτε. Όλα τα εισιτήρια που είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τη γραμμή στο γραφείο εισιτηρίων, αλλά ο πιο γρήγορος τρόπος είναι μέσω της γραμμής προτεραιότητας που διατίθεται αποκλειστικά με εισιτήρια skip-the-line για το London Eye.

Τα εισιτήρια διατίθενται μέσω του επίσημη ιστοσελίδα για το London Eye. Αν και αυτά τα εισιτήρια σάς επιτρέπουν να αλλάξετε την ώρα της επίσκεψής σας, δεν επιστρέφονται χρήματα. Γι’ αυτό συνιστούμε να κάνετε κράτηση των εισιτηρίων σας μέσω αυτού του συνδέσμουτο οποίο σας επιτρέπει να αγοράζετε εισιτήρια Standard και Fast Track ουσιαστικά στην ίδια τιμή, με το πρόσθετο πλεονέκτημα της δωρεάν ακύρωσης για πλήρη επιστροφή χρημάτων έως και 24 ώρες πριν από την κράτησή σας.

3. Κλείστε ένα πακέτο εισιτηρίων

Οι επισκέπτες που θέλουν να κάνουν περισσότερα αξιοθέατα κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Λονδίνο και επιθυμούν να εξοικονομήσουν χρήματα θα πρέπει να κοιτάξουν τα διάφορα διαθέσιμα πακέτα εισιτηρίων. Αυτά τα πακέτα συνδυάζουν την είσοδο στο London Eye με άλλα δημοφιλή αξιοθέατα, προσφέροντάς σας εξοικονόμηση στο κόστος αγοράς εισιτηρίων για κάθε αξιοθέατο ξεχωριστά.

Υπάρχουν όλων των ειδών τα πακέτα εισιτηρίων, αλλά μακράν η πιο κοινή είναι αυτό το πακέτο που προσφέρει εισιτήρια Sea Life Λονδίνο πάνω από την είσοδο στο London Eye. Επίσης μεγάλη αξία είναι αυτό το πακέτο που προσθέτει ένα εισιτήριο στο Madame Tussauds στο προηγούμενο πακέτο, που θα σας οδηγήσει σε αυτά τα τρία αξιοθέατα σε ανταγωνιστική τιμή. Αυτά τα πακέτα και άλλα είναι διαθέσιμα για αγορά μέσω του επίσημου ιστότοπου, αλλά και πάλι αυτοί οι σύνδεσμοι συνοδεύονται από δωρεάν ακύρωση και κοστίζουν σχεδόν το ίδιο.

Songquan Deng/shutterstock.com

Χρήσιμες πληροφορίες για επίσκεψη στο London Eye

Ποια είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το London Eye;

Η επιλογή της καλύτερης στιγμής για να απολαύσετε τη θέα από το London Eye περιλαμβάνει την εξέταση ορισμένων παραγόντων. Όχι μόνο πρέπει να λάβετε υπόψη πόσο απασχολημένο θα είναι το αξιοθέατο, αλλά θα θέλετε επίσης να λάβετε υπόψη πώς θα είναι η θέα από το λοβό σας.

Οι πιο πολυσύχναστες εποχές του χρόνου για να πάτε στο London Eye είναι το καλοκαίρι και κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών, οπότε φροντίστε να κάνετε κράτηση πολύ νωρίτερα, αν είναι τότε το ταξίδι σας. Όσο για το πότε να πάτε κατά τη διάρκεια της ημέρας, προσπαθήστε να φτάσετε εκεί είτε το πρώτο πράγμα το πρωί είτε λίγο πριν από την ώρα κλεισίματος, καθώς τα πλήθη τείνουν να κορυφώνονται στη μέση της ημέρας.

Όταν πρόκειται να έχετε την καλύτερη θέα, ο καιρός και το φως της ημέρας μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά. Ο υγρός καιρός και οι μικρότερες μέρες κάνουν το φθινόπωρο και τον χειμώνα μια μέτρια εποχή για καθαρή θέα, ενώ το καλοκαίρι προσφέρει συνήθως τις καλύτερες συνθήκες περιήγησης στα αξιοθέατα. Η καλύτερη ώρα, ανεξαρτήτως εποχής, είναι πριν και μετά τη δύση του ηλίου, όταν το φως είναι σωστό.

London Eye Hours of Operation

Οι ώρες λειτουργίας του London Eye είναι από τις 11:00 έως τις 18:00. Ο τροχός είναι ανοιχτός κάθε μέρα της εβδομάδας και είναι κλειστός μόνο στις 25 Δεκεμβρίου και για μια περίοδο κάθε Ιανουαρίου όταν γίνεται συντήρηση.

Πώς να φτάσετε στο London Eye

Χάρη στο εκτεταμένο δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών που συνδέει το Λονδίνο, δεν θα δυσκολευτείτε να φτάσετε στο London Eye. Ωστόσο, ο τροχός παρατήρησης βρίσκεται σε μια βολική κεντρική τοποθεσία κοντά σε ορισμένα άλλα σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα, όπως το Αβαείο του Γουέστμινστερ, οπότε ίσως μπορείτε ακόμη και να περπατήσετε εκεί.

Πιθανώς οι πιο εύκολες επιλογές για να φτάσετε στο London Eye είναι το μετρό του Λονδίνου ή το τρένο. Για το μετρό, έχετε πολλούς σταθμούς για να διαλέξετε, αλλά ο σταθμός Waterloo στις γραμμές Bakerloo, Jubilee, Northern και Waterloo είναι ο πλησιέστερος. Όσο για την είσοδο με τρένο, ο σταθμός Waterloo βρίσκεται επίσης σε κοντινή απόσταση.

Εάν επιλέξετε να έρθετε με λεωφορείο, οι γραμμές λεωφορείων 211, 77 και 381 σταματούν στην οδό York Road έξω από το σταθμό Waterloo. Μια άλλη επιλογή είναι να ταξιδέψετε με πλοίο κατά μήκος του Τάμεση. Για αυτήν την επιλογή, μπορείτε να πάρετε την υπηρεσία RB1 με το Uber Boat by Thames Clippers στην προβλήτα London Eye Waterloo.

Πώς λειτουργούν τα London Eye Tickets;

Για κάτι που φαίνεται σαν ένα τόσο απλό τουριστικό αξιοθέατο, υπάρχει στην πραγματικότητα λίγη πολυπλοκότητα γύρω από το London Eye και τα εισιτήριά του. Ίσως το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να καταλάβετε είναι ότι υπάρχουν μερικές διαφορετικές επιλογές για εισιτήρια London Eye με βάση το είδος της εμπειρίας που αναζητάτε και το πόσο γρήγορα θέλετε να ξεκινήσετε την επίσκεψή σας.

Υπάρχουν τρεις τύποι εισιτηρίων για το London Eye. Το ένα είναι το Τυπικό εισιτήριοτο οποίο παρέχει είσοδο σε επιλεγμένο χρονικό διάστημα, ενώ τα άλλα δύο, το Εισιτήρια Fast Track και Flexi Fast Track, είναι και τα δύο skip-the-line εισιτήρια London Eye. Με αυτά τα εισιτήρια, μπορείτε να παρακάμψετε τις κανονικές γραμμές, με τη μόνη διαφορά ότι το Fast Track έχει προγραμματισμένη ώρα εισόδου και το Flexi Fast Track σάς επιτρέπει να το επισκεφτείτε οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της ημέρας της κράτησής σας.

Οι άλλοι τύποι εισιτηρίων που διατίθενται σχετίζονται με ειδικές εμπειρίες που μπορεί να θέλετε να έχετε. Το Champagne Experience συνοδεύεται από ένα ποτήρι σαμπάνια που περιλαμβάνεται στο εισιτήριο, ενώ η εμπειρία Pub Pod σάς επιτρέπει να οδηγείτε σε ένα ειδικό pod με θέμα την παμπ και συνοδεύεται από δύο ποτά. Αυτές οι εμπειρίες περιλαμβάνουν την είσοδο Fast Track μέσω της γραμμής προτεραιότητας.

Κατά την κράτηση των περισσότερων εισιτηρίων, θα πρέπει να επιλέξετε ημέρα και ώρα εισόδου από τα χρονικά διαστήματα των 15 λεπτών. Σε περίπτωση που επιλέξετε λάθος ώρα, μπορείτε να επαναπρογραμματίσετε την επίσκεψή σας δωρεάν μέσω του ιστότοπου. Την ημέρα της επίσκεψής σας, θα πρέπει να παρουσιάσετε τα εισιτήρια που σας έχουν αποσταλεί μέσω email, είτε εκτυπωμένα είτε στο smartphone σας.

Πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια για το London Eye;

Υπάρχουν τρεις παράγοντες που θα καθορίσουν πόσο κοστίζουν τα εισιτήριά σας στο London Eye. Το ένα είναι εάν κάνετε κράτηση μέσω Διαδικτύου ή περιμένετε μέχρι να φτάσετε εκεί, καθώς είναι δυνατό να λάβετε έκπτωση έως και 20% όταν κάνετε κράτηση μέσω Διαδικτύου. Ο επόμενος παράγοντας είναι τι είδους εισιτήριο για το London Eye θα κλείσετε. Τέλος, οι τιμές επηρεάζονται από τη ζήτηση και ενδέχεται να ανεβαίνουν σε ιδιαίτερα κουρασμένες ημέρες.

Οι τιμές για τα τυπικά εισιτήρια London Eye ξεκινούν από 29,50 £ για ενήλικες όταν γίνονται online κράτηση και 26 £ για παιδιά ηλικίας 3 έως 15 ετών. Τα εισιτήρια Fast Track κοστίζουν online από 39,50 £ για ενήλικες και 26 £ για παιδιά και τα εισιτήρια Flexi Fast Track κοστίζουν 50 £ για ενήλικες και 43,50 £ για παιδιά. Τα οικογενειακά εισιτήρια είναι επίσης διαθέσιμα μερικές φορές. κοστίζουν 26 £ ανά ενήλικα και παιδί και καλύπτουν τουλάχιστον έναν ενήλικα και δύο παιδιά. Παιδιά κάτω των τριών εισέρχονται δωρεάν αλλά εξακολουθούν να απαιτούν έγκυρο εισιτήριο.

© Craig Russell / shutterstock.com

Τα καλύτερα ξενοδοχεία για το London Eye

Όταν αποφασίζετε πού να μείνετε στο Λονδίνο για την επίσκεψή σας, μπορεί να είναι χρήσιμο να χρησιμοποιήσετε ένα αξιοθέατο που σας ενδιαφέρει ως εστίαση για να καθοδηγήσετε την αναζήτησή σας. Από αυτή την άποψη, το London Eye είναι μια έξυπνη επιλογή, καθώς βρίσκεται σε μια υπερκεντρική τοποθεσία, κοντά σε άλλα αξιοθέατα και συνδέσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Αν και δεν θα πρέπει να δυσκολεύεστε να βρείτε μέρη για να μείνετε κοντά στο London Eye, ακολουθούν μερικές προτάσεις για να ξεκινήσετε.

Η πολυτέλεια είναι βέβαιο ότι θα είναι η πρώτη σας σκέψη καθώς φτάσετε στο London Marriott Hotel County Hall ακριβώς δίπλα στο London Eye. Τα δωμάτια και οι σουίτες σε αυτό το αναγνωρισμένο ξενοδοχείο πέντε αστέρων είναι τεράστια και εξαιρετικά κομψά και προσφέρουν εκπληκτική θέα στο ποτάμι. Οι επισκέπτες θα απολαύσουν επίσης τη μεγάλη λίστα των ανέσεων, όπως ένα σύγχρονο γυμναστήριο, εσωτερική πισίνα και ψητοπωλείο.

Για άνεση σε λογική τιμή, είναι δύσκολο να παρατήσετε τη διαμονή σας Ξενοδοχείο The Sanctuary House. Με αυτό το ξενοδοχείο τριών αστέρων κοντά στο Αβαείο του Γουέστμινστερ, έχετε μια υπέροχη τοποθεσία για περιηγήσεις στα αξιοθέατα και άνετα δωμάτια μέσα σε ένα μεγαλοπρεπές βικτοριανό ξενοδοχείο γεμάτο με τις συνηθισμένες βασικές ανέσεις. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες εξαιρετικές επιλογές μπουτίκ και μεσαίας κατηγορίας στον οδηγό μας Airbnb για το Λονδίνο.

Δεν υπάρχουν πάρα πολλοί ξενώνες στο κέντρο του Λονδίνου, οπότε η πλησιέστερη καλή επιλογή σας είναι η Astor Museum Hostel ακριβώς απέναντι από το Βρετανικό Μουσείο. Το εξυπηρετικό προσωπικό και η εξαιρετική τοποθεσία είναι τα κύρια σημεία πώλησης αυτού του ξενώνα που προσφέρει κοιτώνες και ιδιωτικά δωμάτια. Μπορείτε να βρείτε άλλους υπέροχους ξενώνες στον οδηγό μας για ξενώνες στο Λονδίνο.

Διαδικασία ασφαλείας στο London Eye

Η γνώση των κανόνων και της διαδικασίας ασφάλειας για τη μετάβαση στο London Eye μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε προβλήματα κατά την επίσκεψή σας. Όλοι οι επισκέπτες πρέπει να περάσουν από έλεγχο ασφαλείας τύπου αεροδρομίου που περιλαμβάνει έλεγχο των αντικειμένων τους και πιθανή διέλευση από ανιχνευτή μετάλλων ή αψίδα ασφαλείας.

Τα αντικείμενα που απαγορεύονται στο London Eye περιλαμβάνουν όπλα, αιχμηρά αντικείμενα, πυροτεχνήματα, γυάλινα μπουκάλια, αλκοόλ, ναρκωτικά και drones. Επίσης δεν επιτρέπονται αποσκευές και μεγάλες τσάντες. Καθώς δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος αποθήκευσης αποσκευών για τους επισκέπτες, είναι σημαντικό να στοιβάζετε τις αποσκευές σας πριν φτάσετε.

Επίσκεψη στο London Eye with a Disability

Το London Eye έχει θέσει σε εφαρμογή μια ποικιλία μέτρων για να βοηθήσει τους επισκέπτες με αναπηρία. Αυτά τα μέτρα είναι επιπλέον της παροχής δωρεάν εισόδου για τους χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων και τους φροντιστές επισκεπτών με αναπηρία.

Οι λοβοί στο London Eye χωρούν το πολύ δύο αναπηρικά καροτσάκια το καθένα, ενώ ο τροχός μπορεί να φιλοξενήσει μόνο οκτώ ανά πάσα στιγμή. Διατίθενται αναπηρικά αμαξίδια προς ενοικίαση. Τα σκούτερ κινητικότητας μπορούν επίσης να χωρέσουν στους λοβούς.

Εγκαταστάσεις T-Loop εγκαθίστανται στην αίθουσα εισιτηρίων του London Eye για να βοηθήσουν τους επισκέπτες με προβλήματα ακοής. Οι σκύλοι βοηθείας επιτρέπονται στο London Eye.

FAQ – Γεγονότα για το London Eye

Τι είναι το London Eye;

Το London Eye είναι ένας πρόβολος τροχός παρατήρησης με θέα στην πόλη.

Πότε κατασκευάστηκε το London Eye;

Η κατασκευή στο London Eye ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 1999.

Πόσο χρονών είναι το London Eye;

Το London Eye άνοιξε στο κοινό στις 9 Μαρτίου 2000, με αποτέλεσμα να είναι πάνω από 20 ετών.

Ποιος έφτιαξε το London Eye;

Ο Όμιλος Tussauds, η British Airways και η Marks Barfield Architects έχτισαν το London Eye. Σχεδιάστηκε από την Julia Barfield και τον David Marks της Marks Barfield Architects.

Γιατί κατασκευάστηκε το London Eye;

Αρχικά χτίστηκε ως προσωρινό αξιοθέατο αλλά γρήγορα δόθηκε μόνιμο καθεστώς.

Πόσο ψηλό είναι το London Eye;

Το London Eye έχει ύψος 135 μέτρα (443 πόδια), καθιστώντας το τον ψηλότερο τροχό παρατήρησης με πρόβολο στην Ευρώπη και το δεύτερο υψηλότερο σημείο δημόσιας θέασης στο Λονδίνο.

Πού βρίσκεται το London Eye;

Το London Eye βρίσκεται στο Βατερλώ, στη νότια όχθη του ποταμού Τάμεση στο Λονδίνο, Αγγλία.

Τώρα που έχετε όλες αυτές τις πληροφορίες, θα πρέπει να περάσετε υπέροχα βιώνοντας τη θέα από το London Eye. Απλώς θυμηθείτε ότι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι να ταξινομήσετε τα εισιτήριά σας για το London Eye εκ των προτέρων, ώστε να μην χάσετε την επίσκεψή σας σε αυτό το αξιοθέατο που δεν χάνετε όσο το δυνατόν πιο εύκολη.

Διαβάστε επίσης:Λονδίνο | 10 καλύτερα πράγματα να κάνετε

“Κλείστε Τώρα και Πληρώστε Λιγότερα! Απίστευτες Τιμές Ξενοδοχείων με Ένα Κλικ!”

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.