Πώς να αγοράσετε εισιτήρια για το Μουσείο Βαν Γκογκ το 2023

Περιεχόμενα

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Άμστερνταμ είναι ένας προορισμός με κάτι για όλους. Θα βρείτε αμέτρητα όμορφα σημεία κατά μήκος των καναλιών της πόλης, ενώ μπορείτε επίσης να απολαύσετε άφθονο φαγητό και διασκέδαση. Το Άμστερνταμ, ωστόσο, είναι επίσης μια σημαντική πολιτιστική πρωτεύουσα, χάρη σε μεγάλα ιδρύματα όπως το Μουσείο Βαν Γκογκ.

Η επίσκεψη στο Μουσείο Βαν Γκογκ προσφέρει στους τουρίστες την ευκαιρία να δουν τη μεγαλύτερη συλλογή έργων τέχνης στον κόσμο του διάσημου καλλιτέχνη Βίνσεντ Βαν Γκογκ και να μάθουν επίσης για την ταραγμένη ζωή του.

Επειδή το μουσείο είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να περάσετε χρόνο και ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Άμστερνταμ, δεν θα μπορούσε να είναι πιο σημαντικό να σχεδιάσετε σωστά την επίσκεψή σας. Αυτός ο οδηγός θα σας δείξει πώς να αγοράσετε εισιτήρια για το Μουσείο Βαν Γκογκ, θα εξηγήσει γιατί τα εισιτήρια για το Μουσείο Βαν Γκογκ δεν είναι πλέον απαραίτητα και θα παρέχει άλλες χρήσιμες πληροφορίες.

Γρήγορη απάντηση – Πώς να αγοράσετε εισιτήρια για το Μουσείο Βαν Γκογκ: Εκτός αν σας αρέσει να περνάτε τις διακοπές σας περιμένοντας σε μεγάλες ουρές, σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα αγοράστε τα εισιτήριά σας στο μουσείο Βαν Γκογκ εκ των προτέρων εδώ.

Οι καλύτεροι τρόποι για να αποκτήσετε εισιτήρια για το Μουσείο Βαν Γκογκ

Παρόλο που το Μουσείο Βαν Γκογκ είναι ένα τόσο δημοφιλές μέρος για επίσκεψη, υπάρχουν μόνο δύο τρόποι για να αγοράσετε εισιτήρια. Αυτό μπορεί να κάνει να φαίνεται ότι η απόκτηση εισιτηρίων είναι εύκολη, αλλά κάθε επιλογή έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Παρακάτω θα σας μάθουμε πού μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια για το Μουσείο Βαν Γκογκ και γιατί ορισμένες επιλογές δεν είναι τόσο καλές όσο νομίζετε.

1. Παρακολούθηση αυτοπροσώπως (Δεν είναι δυνατό)

Δεν είναι πλέον δυνατή η αυτοπροσώπως αγορά εισιτηρίων για το Μουσείο Βαν Γκογκ όταν φτάσετε στο μουσείο. Λόγω της πανδημίας του COVID-19, το μουσείο αφαίρεσε την επιλογή αγοράς εισιτηρίων επιτόπου και άλλαξε σε ένα προγραμματισμένο σύστημα έκδοσης εισιτηρίων για καλύτερη διαχείριση του αριθμού των επισκεπτών. Ακόμα κι αν εξακολουθούσε να είναι δυνατό να προμηθευτείτε εισιτήρια για το Μουσείο Βαν Γκογκ στην πόρτα, δεν θα το συνιστούσαμε. Εξάλλου, το να στέκεσαι στην ουρά δεν είναι ποτέ καλή χρήση του χρόνου των διακοπών.

2. Κάντε κράτηση μέσω Διαδικτύου (Συνιστάται)

Η online κράτηση εισιτηρίων για το Μουσείο Βαν Γκογκ είναι ο μόνος τρόπος για να τα αποκτήσετε. Δεδομένου ότι αυτό είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του Άμστερνταμ, τα εισιτήρια για ολόκληρες μέρες μπορεί να εξαντληθούν. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να κλείσετε τα εισιτήριά σας όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Τα καλά νέα είναι ότι η online κράτηση εισιτηρίων είναι μια γρήγορη διαδικασία. Επιπλέον, επειδή τα εισιτήρια είναι όλα προγραμματισμένα, δεν χρειάζεται να παραλείψετε εισιτήρια στο Μουσείο Βαν Γκογκ.

Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν μέσω του επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου Βαν Γκογκ. Ωστόσο, αυτά τα εισιτήρια δεν επιστρέφονται και μπορείτε να αλλάξετε την ημερομηνία και την ώρα της επίσκεψής σας μόνο έως και 48 ώρες πριν την επίσκεψη.

Γι’ αυτό συνιστούμε να κάνετε κράτηση μέσω αυτού του συνδέσμου. Αυτά τα εισιτήρια μπορούν να ακυρωθούν έως και 24 ώρες νωρίτερα για πλήρη επιστροφή χρημάτων. Δεδομένου ότι πρέπει να κάνετε κράτηση εισιτηρίων πολύ πριν από την επίσκεψή σας και τα σχέδια μπορούν να αλλάξουν, αυτή η προσέγγιση προσφέρει λίγη ησυχία μόνο σε ελαφρώς υψηλότερη τιμή.

3. Κάντε κράτηση για ξενάγηση

Ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθετε περισσότερα για τον Βίνσεντ Βαν Γκογκ και την απίστευτη συλλογή του μουσείου είναι να κάνετε μια ξενάγηση στο Μουσείο Βαν Γκογκ. Αν και κάθε μία από τις εκθέσεις συνοδεύεται από τις δικές της πληροφορίες, η περιήγηση στο Μουσείο Βαν Γκογκ με ζωντανό ξεναγό σάς επιτρέπει να κάνετε ερωτήσεις και να μάθετε περισσότερα για όσα σας ενδιαφέρουν.

Συνιστούμε να κάνετε κράτηση ξενάγηση στο μουσείο. Λάβετε υπόψη ότι δεν περιλαμβάνει είσοδο στο μουσείο, επομένως θα πρέπει να κλείσετε τα εισιτήριά σας ξεχωριστά.

4. Κλείστε ένα πακέτο εισιτηρίων

Οι τουρίστες που σχεδιάζουν να κάνουν πολλά αξιοθέατα στο Άμστερνταμ θα πρέπει να ψάξουν να αγοράσουν ένα πακέτο εισιτηρίων για πολλά αξιοθέατα. Για όσους σχεδιάζουν να πάνε στο Μουσείο Βαν Γκογκ, προτείνουμε να το εξετάσουν αυτό το πακέτο εισιτηρίων, καθώς συνδυάζει την είσοδο στο μουσείο με μια άλλη δημοφιλή δραστηριότητα του Άμστερνταμ: μια κρουαζιέρα στο κανάλι μέσα στην πόλη. Με αυτό το πακέτο εισιτηρίων, επιλέγετε την επιθυμητή ώρα εισόδου για το Μουσείο Βαν Γκογκ και, στη συνέχεια, έχετε την επιλογή των ωρών κρουαζιέρας για αργότερα μέσα στην ημέρα.

Άτομο που κοιτάζει την αυτοπροσωπογραφία του Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ, Ολλανδία
Jaroslav Moravcik / shutterstock.com

Χρήσιμες πληροφορίες για επίσκεψη στο Μουσείο Βαν Γκογκ

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Μουσείο Βαν Γκογκ;

Αν θέλετε να χρονομετρήσετε την επίσκεψή σας όταν το μουσείο είναι πιο ήσυχο, σίγουρα υπάρχουν κάποιες στιγμές που καλό είναι να αποφύγετε. Παρόλο που υπάρχει περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων που πωλούνται για κάθε προγραμματισμένο χρονικό διάστημα, δεν υπάρχει όριο στο πόσο χρόνο μπορείτε να περάσετε στο μουσείο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να σχηματιστεί πλήθος σε ώρες αιχμής.

Οι καλύτερες ώρες για να επισκεφθείτε το μουσείο είναι τις καθημερινές από Δευτέρα έως Πέμπτη, είτε το πρώτο πράγμα το πρωί πριν τις 10:30 είτε αργότερα τη μέρα μετά τις 16:00. Όσο για το πότε κατά τη διάρκεια του έτους, θα βρείτε το μουσείο πολύ πιο ήσυχο εκτός της υψηλής τουριστικής περιόδου από τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο.

Ώρες λειτουργίας του Μουσείου Βαν Γκογκ

Το Μουσείο Βαν Γκογκ είναι ανοιχτό κάθε μέρα της εβδομάδας. Οι ώρες λειτουργίας του μουσείου είναι διαφορετικές για την τουριστική περίοδο αιχμής και τη χαμηλή περίοδο. Κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, το μουσείο είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 9:00 έως τις 18:00. Τον υπόλοιπο χρόνο, είναι ανοιχτό από τις 9:00 έως τις 17:00 από Δευτέρα έως Πέμπτη και από τις 9:00 έως τις 18:00 την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο.

Πώς να φτάσετε στο Μουσείο Βαν Γκογκ

Οι τουρίστες στο Άμστερνταμ θα χαρούν να μάθουν ότι το Μουσείο Βαν Γκογκ είναι ένα εύκολο αξιοθέατο για να ενσωματωθεί στη διαδρομή τους στο Άμστερνταμ. Αυτό συμβαίνει επειδή το μουσείο βρίσκεται στη συνοικία των μουσείων της πόλης, ανάμεσα σε άλλα δημοφιλή αξιοθέατα, όπως το Rijksmuseum και το Vondelpark, από τα οποία μπορείτε εύκολα να περπατήσετε. Ωστόσο, εάν έρχεστε από αλλού στην πόλη, τότε η δημόσια συγκοινωνία θα είναι ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε εκεί.

Η ακριβής διαδρομή για να φτάσετε στο μουσείο θα εξαρτηθεί από το πού έρχεστε στην πόλη, αλλά οι επιλογές σας είναι είτε τραμ, λεωφορείο ή μετρό. Το τραμ είναι ίσως η πιο εύκολη επιλογή, καθώς μπορείτε να πάρετε οποιοδήποτε από τα τραμ 2, 5 και 12 στη στάση Museumplein ακριβώς έξω από το μουσείο. Τα λεωφορεία 347, 357 και 397 πηγαίνουν επίσης στη στάση Museumplein. Τέλος, μπορείτε να πάρετε το μετρό για τον σταθμό Vijzelgracht, αλλά είναι στη συνέχεια 10 λεπτά με τα πόδια από το μουσείο.

Πώς λειτουργούν τα εισιτήρια του Μουσείου Βαν Γκογκ;

Οι τουρίστες θα χαρούν να ακούσουν ότι τα εισιτήρια για το Μουσείο Βαν Γκογκ είναι ωραία και απλά, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει καμία σύγχυση σχετικά με το τι περιλαμβάνεται ή τον τρόπο χρήσης τους.

Υπάρχει μόνο ένας τύπος εισιτηρίου στο Μουσείο Βαν Γκογκ, το οποίο περιλαμβάνει πρόσβαση στις μόνιμες και προσωρινές εκθέσεις του μουσείου. Όταν επιλέγετε ένα εισιτήριο, θα πρέπει να επιλέξετε μια ώρα εισόδου από τα διαθέσιμα προγραμματισμένα χρονικά διαστήματα 15 λεπτών. Με την ολοκλήρωση της κράτησής σας, θα λάβετε το εισιτήριό σας μέσω email, το οποίο μπορεί να παρουσιαστεί στην είσοδο είτε τυπωμένο είτε στο smartphone σας.

Πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια για το Μουσείο Βαν Γκογκ;

Το κόστος των εισιτηρίων για το Μουσείο Βαν Γκογκ εξαρτάται πραγματικά από το πόσο χρονών είστε. Τα εισιτήρια του Μουσείου Βαν Γκογκ κοστίζουν 19 ευρώ αυτήν τη στιγμή, με την τιμή να αυξηθεί στα 20 ευρώ από τις 7 Οκτωβρίου 2022. Τα εισιτήρια για φοιτητές, τα οποία είναι διαθέσιμα μόνο τις καθημερινές, κοστίζουν 10 ευρώ με απόδειξη ταυτότητας, ενώ τα παιδιά κάτω των 18 ετών εισέρχονται δωρεάν.

Τα καλύτερα ξενοδοχεία για το Μουσείο Βαν Γκογκ

Οι ταξιδιώτες δεν θα δυσκολευτούν να βρουν μέρη για να μείνουν στο Άμστερνταμ, καθώς οι επιλογές διαμονής βρίσκονται σε όλη την πόλη. Αν και η συνοικία των μουσείων μπορεί να μην είναι τόσο κεντρική όσο η γειτονιά Binnenstad, εξακολουθεί να είναι μια εξαιρετική περιοχή για περιηγήσεις στα αξιοθέατα και έχει καλές συγκοινωνιακές συνδέσεις με άλλα μέρη της πόλης. Ακολουθούν μερικές προτάσεις για μέρη για να μείνετε στην περιοχή για να εξοικονομήσετε χρόνο.

ο Ξενοδοχείο Ωδείο είναι τέλειο αν θέλετε να περιποιηθείτε τον εαυτό σας. Αυτό το εκπληκτικά μοντέρνο ξενοδοχείο πέντε αστέρων βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το μουσείο και έχει όλα όσα θα μπορούσατε να φανταστείτε σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο, από ένα τεράστιο κέντρο ευεξίας και εσωτερική πισίνα μέχρι δύο εστιατόρια και ένα μπαρ.

Για το trifecta της άνεσης, της αξίας και της τοποθεσίας, δεν μπορείτε να νικήσετε Ξενοδοχείο Alders. Αυτό το ξενοδοχείο τριών αστέρων, μόλις ένα δρόμο πιο πάνω από το μουσείο, είναι γεμάτο παραδοσιακό χαρακτήρα και διαθέτει μπαρ εάν χρειαστείτε ένα ποτό στο τέλος της ημέρας. Σας προτείνουμε επίσης να δείτε την Airbnbs στο Άμστερνταμ για μερικές εξαιρετικές επιλογές μεσαίας κατηγορίας.

Stayokay Hostel Amsterdam Vondelpark είναι η πιο βολική οικονομική επιλογή στην περιοχή της συνοικίας των μουσείων. Προσφέρει κοιτώνες και ιδιωτικά δωμάτια διακοσμημένα με φρέσκα, πολύχρωμα σχέδια, καθώς και υπηρεσίες ενοικίασης ποδηλάτων και μπρασερί στις εγκαταστάσεις. Για περισσότερες ιδέες για ξενώνες, ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας για τους καλύτερους ξενώνες του Άμστερνταμ.

Εκθέσεις σε εξέλιξη στο Μουσείο Βαν Γκογκ

Το Μουσείο Βαν Γκογκ διοργανώνει συχνά εκδηλώσεις και προσωρινές εκθέσεις όλο το χρόνο. Είναι συνετό να ελέγξετε το ημερολόγιο εκδηλώσεων του μουσείου για να δείτε πότε μπορεί να πραγματοποιηθούν, καθώς αυτό μπορεί να επηρεάσει την απόφασή σας για το πότε θα πάτε. Όλες οι προσωρινές εκθέσεις στο Μουσείο Βαν Γκογκ περιλαμβάνονται στο εισιτήριό σας για γενική είσοδο.

Οι τρέχουσες και μελλοντικές εκθέσεις στο μουσείο περιλαμβάνουν:

  • Χρώμα ως γλώσσα: 20 Μαΐου έως 4 Σεπτεμβρίου 2022
  • Γιατί τόσο σοβαρός?: 25 Μαΐου έως 11 Σεπτεμβρίου 2022
  • Golden Boy Gustav Klimt: 7 Οκτωβρίου 2022 έως 8 Ιανουαρίου 2023

Διαδικασία ασφαλείας στο Μουσείο Βαν Γκογκ

Όπως σε κάθε μουσείο, υπάρχουν κανόνες που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι επισκέπτες στο Μουσείο Βαν Γκογκ για μια άνετη εμπειρία. Είναι καλύτερο να εξοικειωθείτε με αυτούς τους κανόνες και τη διαδικασία ασφαλείας του μουσείου πριν πάτε, ώστε να γνωρίζετε τι να περιμένετε όταν φτάσετε.

Οι μεγάλες τσάντες και οι αποσκευές δεν επιτρέπονται μέσα στο μουσείο και είναι καλύτερα να φυλάσσονται στο ξενοδοχείο σας ή σε μία από τις εγκαταστάσεις φύλαξης αποσκευών στη συνοικία των μουσείων. Ωστόσο, μικρές τσάντες και σακίδια μπορούν να αποθηκευτούν σε ντουλάπια στο Μουσείο Βαν Γκογκ, ενώ ομπρέλες και παλτά μπορούν να μείνουν στο βεστιάριο. Δεν επιτρέπονται φαγητό και ποτό εντός του μουσείου.

Η φωτογράφιση για προσωπική χρήση και χωρίς τη χρήση τρίποδου ή φλας επιτρέπεται μόνο στους σαφώς σημειωμένους χώρους του μουσείου. Τα γυρίσματα και η φωτογράφιση για επαγγελματικούς λόγους απαιτούν άδεια.

Επίσκεψη στο Μουσείο Βαν Γκογκ με Αναπηρία

Το μουσείο έχει λάβει μια σειρά από μέτρα για να βοηθήσει τους επισκέπτες με αναπηρίες και ανάγκες προσβασιμότητας. Εκτός από την προσθήκη χαρακτηριστικών γύρω από την εγκατάσταση για να διασφαλιστεί ότι τα εκθέματά της είναι προσβάσιμα, οι επισκέπτες με αναπηρία μπορούν επίσης να φέρουν έναν σύντροφο μαζί τους δωρεάν.

Μέσα στο μουσείο μπορούν να χρησιμοποιηθούν αναπηρικά αμαξίδια, περιπατητές με τροχούς και σκούτερ κινητικότητας. Διατίθενται αναπηρικά αμαξίδια για δανεισμό, αλλά πρέπει να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων. Υπάρχουν ανελκυστήρες που παρέχουν πρόσβαση σε κάθε όροφο του μουσείου.

Οι επισκέπτες με προβλήματα όρασης μπορεί να βρουν χαμηλό φωτισμό στις εκθέσεις. Για να βοηθήσει την επίσκεψή τους, το μουσείο παρέχει απτικές κατόψεις του κτιρίου και επιτρέπονται σκύλοι-οδηγοί όταν φορούν κατάλληλο λουρί. Υπάρχει επίσης το διαδραστικό πρόγραμμα Feeling Van Gogh που έχει σχεδιαστεί για επισκέπτες με μερική ή πλήρη απώλεια όρασης.

Το Μουσείο Βαν Γκογκ προσφέρει ιδιωτικές ξεναγήσεις στη διεθνή νοηματική γλώσσα και οι επισκέπτες με προβλήματα ακοής μπορούν να φέρουν έναν διερμηνέα νοηματικής γλώσσας ως δωρεάν σύντροφό τους.

FAQ – Γεγονότα για το Μουσείο Βαν Γκογκ

Τι είναι το Μουσείο Βαν Γκογκ;

Το Μουσείο Βαν Γκογκ είναι ένα μουσείο τέχνης στο Άμστερνταμ αφιερωμένο στα έργα τέχνης του Βίνσεντ Βαν Γκογκ. Διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή έργων ζωγραφικής και σχεδίων του στον κόσμο.

Πότε άνοιξε το Μουσείο Βαν Γκογκ;

Το Μουσείο Βαν Γκογκ άνοιξε για το κοινό στις 2 Ιουνίου 1973.

Ποιος έχτισε το Μουσείο Βαν Γκογκ;

Το κτίριο Rietveld του μουσείου σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Gerrit Rietveld και η πτέρυγα Kurokawa σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Kisho Kurokawa.

Γιατί χτίστηκε το Μουσείο Βαν Γκογκ;

Η ολλανδική κυβέρνηση αποφάσισε να δημιουργήσει το Μουσείο Βαν Γκογκ για να στεγάσει τη μεγάλη συλλογή έργων τέχνης που είχε προηγουμένως δανειστεί στο Μουσείο Stedelijk, επίσης στο Άμστερνταμ.

Πού βρίσκεται το Μουσείο Βαν Γκογκ;

Το Μουσείο Βαν Γκογκ βρίσκεται στη συνοικία των Μουσείων του Άμστερνταμ Oud-Zuid στην πόλη του Άμστερνταμ.

Δεν θα πρέπει να έχετε απορίες σχετικά με την αγορά εισιτηρίων για το Μουσείο Βαν Γκογκ τώρα που έχετε όλες αυτές τις πληροφορίες στη διάθεσή σας. Ο προγραμματισμός της επίσκεψής σας σε αυτό το παγκοσμίου φήμης μουσείο τέχνης θα πρέπει να είναι πολύ δύσκολο και πιστεύουμε ότι σίγουρα θα περάσετε υπέροχα.

Διαβάστε επίσης:Τα 10 καλύτερα μουσεία στο Μαϊάμι, Φλόριντα

Τα 10 καλύτερα μουσεία στο Χιούστον του Τέξας

Άμστερνταμ | 10 καλύτερα πράγματα να κάνετε

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.