Πώς να αγοράσετε εισιτήρια για το Stonehenge

Όταν οι τουρίστες σκέφτονται να ταξιδέψουν στην Αγγλία, σίγουρα θα υπάρχουν μερικά δημοφιλή μέρη που βρίσκουν αμέσως το δρόμο τους στο δρομολόγιο. Το Λονδίνο θα είναι αναμφίβολα ένα από αυτά, αλλά ένα άλλο από τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη στην Αγγλία για τα οποία οι άνθρωποι πάντα αφιερώνουν χρόνο είναι το Στόουνχεντζ. Αυτό το μυστηριώδες αρχαίο μνημείο έχει ιντριγκάρει τους επισκέπτες για αιώνες και το καταφέρνει ακόμα. 

Επειδή η επίσκεψη στο Στόουνχεντζ παραμένει τόσο δημοφιλής στους τουρίστες, είναι εξαιρετικά σημαντικό να προγραμματίσετε την επίσκεψή σας για να μην απογοητευτείτε. Η οργάνωση των εισιτηρίων σας στο Stonehenge εκ των προτέρων είναι ένα από τα βασικά βήματα που θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο την εμπειρία, γι’ αυτό έχουμε συγκεντρώσει αυτόν τον οδηγό για το πώς να αγοράσετε εισιτήρια για το Stonehenge με όλες τις πληροφορίες που θα μπορούσατε ενδεχομένως να χρειαστείτε.

Γρήγορη απάντηση – Πώς να αγοράσετε εισιτήρια για Στόουνχεντζ: Αν δεν σας αρέσει να περάσετε τις διακοπές σας περιμένοντας σε μεγάλες ουρές, σας συνιστούμε να κλείσετε τα εισιτήριά σας στο Στόουνχεντζ ηλεκτρονικά εδώ . Ωστόσο, εάν δεν θέλετε να νοικιάσετε αυτοκίνητο ή να ασχοληθείτε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, σας συνιστούμε να κάνετε κράτηση για μια ξενάγηση από το Λονδίνο .

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber << 👈✈️🌍

Διαβάστε επίσης : 15 καλύτερα μέρη για επίσκεψη στην Αγγλία

Οι καλύτεροι τρόποι για να αποκτήσετε εισιτήρια για το Stonehenge

Δεδομένου ότι το Stonehenge είναι ένα τόσο εμβληματικό αγγλικό αξιοθέατο που προσελκύει αμέτρητους επισκέπτες, υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές για εισιτήρια. Για να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε όλα αυτά, θα σας δείξουμε παρακάτω ποιες είναι αυτές οι επιλογές, πού μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια για το Stonehenge και γιατί πραγματικά δεν έχετε κανένα λόγο να μην αγοράσετε εισιτήρια για το Stonehenge.

1. Γραμμή αυτοπροσώπως (Δεν συνιστάται)

Αν και είναι δυνατό να αγοράσετε εισιτήρια για το Στόουνχεντζ όταν φτάσετε την ημέρα, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους αυτή είναι κακή ιδέα. Όχι μόνο θα χρειαστεί να αφιερώσετε χρόνο στην ουρά για να αγοράσετε τα εισιτήριά σας, αλλά διατρέχετε επίσης τον κίνδυνο να διαπιστώσετε ότι τα εισιτήρια έχουν κλείσει για την επιθυμητή ώρα ή ημέρα. Είναι επίσης πιο ακριβό να αγοράσετε εισιτήρια στο κέντρο επισκεπτών από το να τα προμηθευτείτε online. Αυτό σημαίνει ότι η ουρά για τα εισιτήρια σας κοστίζει περισσότερο, διαρκεί περισσότερο και μπορεί ακόμη και να σημαίνει ότι δεν μπορείτε να το επισκεφτείτε καθόλου.

2. Κάντε κράτηση μέσω Διαδικτύου (Συνιστάται)

Η πολύ πιο λογική προσέγγιση για να επισκεφθείτε αυτό το κλασικό τουριστικό αξιοθέατο είναι να κάνετε online κράτηση εισιτηρίων για το Στόουνχεντζ. Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν οποιαδήποτε στιγμή από μήνες νωρίτερα μέχρι τις 9:00 της ημέρας που σκοπεύετε να επισκεφθείτε. Κάνοντας κράτηση με αυτόν τον τρόπο, θα λάβετε εισιτήρια skip-the-line για το Stonehenge και θα μπορείτε να αποφασίσετε πότε ακριβώς θα ξεκινήσετε την επίσκεψή σας, τα οποία σας βοηθούν να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χρόνο σας εκεί.

Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια για το Stonehenge μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του , αλλά είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι αυτά τα εισιτήρια δεν επιστρέφονται και δεν μπορούν να αλλάξουν μετά την κράτηση. Αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα εάν αλλάξουν τα σχέδιά σας, γι’ αυτό συνιστούμε να κάνετε κράτηση εισιτηρίων γενικής εισόδου μέσω αυτού του συνδέσμου . Χρησιμοποιώντας αυτήν την επιλογή, λαμβάνετε ακριβώς το ίδιο είδος εισιτηρίου στην ίδια τιμή, αλλά απολαμβάνετε επίσης το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι μπορείτε να ακυρώσετε έως και 24 ώρες νωρίτερα και να λάβετε πλήρη επιστροφή χρημάτων.

3. Κάντε κράτηση για ξενάγηση

Οι τουρίστες που ελπίζουν να επωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότερο από αυτήν την εμπειρία μπορεί να θελήσουν να εξετάσουν το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσουν μια ξενάγηση στο Stonehenge ως μέρος της επίσκεψής τους. Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν απλώς τον δωρεάν διαθέσιμο ηχητικό οδηγό, αλλά ένας ηχητικός οδηγός δεν είναι ακριβώς ο ίδιος με έναν έμπειρο, εκπαιδευμένο οδηγό που μπορεί να απαντήσει σε όλες τις καυτές ερωτήσεις σας.

Έχετε δύο βασικές επιλογές για να περιηγηθείτε στο Stonehenge, είτε να κάνετε κράτηση για το Stone Circle Experience μετά το ωράριο λειτουργίας μέσω του επίσημου ιστότοπου είτε να αναζητήσετε μία από τις αποκλειστικές τοπικές τουριστικές εταιρείες του Stonehenge και να κάνετε κράτηση μέσω αυτών.

4. Κλείστε μια ημερήσια εκδρομή

Ψάχνετε να ζήσετε όσο το δυνατόν περισσότερα ενώ επισκέπτεστε την Αγγλία; Στη συνέχεια, η κράτηση μιας ημερήσιας εκδρομής μπορεί κάλλιστα να είναι η καλύτερη επιλογή που καταλήγετε να κάνετε. Η τυπική προσέγγιση είναι να κάνετε κράτηση για μια ημερήσια εκδρομή από το Λονδίνο και να συνδυάσετε πολλά υπέροχα αξιοθέατα, συμπεριλαμβανομένου του Stonehenge, για να δημιουργήσετε μια μέρα γεμάτη διασκέδαση στα αξιοθέατα. Οι περισσότεροι επισκέπτες επιλέγουν να κάνουν κράτηση είτε για ένα δρομολόγιο που περιλαμβάνει το Stonehenge, το Windsor Castle και την Oxford είτε ένα δρομολόγιο που περιλαμβάνει το Stonehenge, το Windsor Castle και το Bath . Και μην ανησυχείτε, σε αντίθεση με ορισμένες εκδρομές, αυτή στην πραγματικότητα συνοδεύεται από το εισιτήριό σας στο Stonehenge.

Χρήσιμες πληροφορίες για επίσκεψη στο Στόουνχεντζ

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε το Στόουνχεντζ;

Ως ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα στην Αγγλία, αλλά και ως ένα που είναι εκτεθειμένο στα στοιχεία, μερικές φορές είναι καλύτερο από άλλες για να προγραμματίσετε το ταξίδι σας στο Στόουνχεντζ. Ο συνυπολογισμός τόσο του πλήθους όσο και του καιρού στο χρονοδιάγραμμα της επίσκεψής σας μπορεί να είναι λίγο δύσκολος, επομένως εδώ είναι οι συστάσεις μας για το πότε να το επισκεφτείτε.

Όπως πολλά άλλα αγγλικά αξιοθέατα, η πιο πολυσύχναστη εποχή του χρόνου στο Stonehenge είναι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο. Εξάλλου, τότε είναι που η Αγγλία απολαμβάνει τον καλύτερο καιρό της και όταν ο κόσμος πηγαίνει για τις καλοκαιρινές του διακοπές. Εξαιτίας αυτού, σας συνιστούμε να έρθετε την άνοιξη και το φθινόπωρο αντ ‘αυτού, καθώς είναι πιθανό να είναι πιο ήσυχο και θα έχετε ακόμα λογικό καιρό για να είστε έξω.

Πιο συγκεκριμένα, το Στόουνχεντζ είναι πιο πολυσύχναστο τα Σαββατοκύριακα και ειδικά τις αργίες, οπότε στοχεύστε σε μια επίσκεψη μεσοβδόμαδα αν μπορείτε. Όσο για το πότε θα έρθει τη μέρα, είναι γενικά καλύτερο να έρθετε πρώτο πράγμα το πρωί ή να περιμένετε μέχρι το μεσημέρι. Αυτό συμβαίνει επειδή οι περισσότεροι επισκέπτες έρχονται στο Στόουνχεντζ σε μια περιοδεία ή ημερήσια εκδρομή και συνήθως φτάνουν αργά το πρωί.

Ώρες Λειτουργίας Stonehenge

Το Stonehenge είναι ανοιχτό για το κοινό κάθε μέρα του χρόνου εκτός από την ημέρα των Χριστουγέννων. Για το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, οι ώρες λειτουργίας για το Stonehenge είναι από τις 9:30 έως τις 17:00. Ωστόσο, οι ώρες παρατείνονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με τον ιστότοπο να είναι ανοιχτός από τις 9:30 έως τις 19:00 μεταξύ 28 Μαΐου και 4 Σεπτεμβρίου. Η τελευταία είσοδος είναι γενικά δύο ώρες πριν από την ώρα κλεισίματος.

Οι επισκέψεις που αποτελούν μέρος του Stone Circle Experience πραγματοποιούνται αποκλειστικά εκτός των συνηθισμένων ωρών λειτουργίας, είτε το πρωί πριν ανοίξει ο ιστότοπος είτε το βράδυ που κλείνει.

Πώς να φτάσετε στο Στόουνχεντζ

Οι ταξιδιώτες στην πραγματικότητα δεν έχουν τόσες πολλές επιλογές για να φτάσουν στο Στόουνχεντζ λόγω της τοποθεσίας του στην αγγλική ύπαιθρο. Ο ευκολότερος τρόπος για να φτάσετε στο τουριστικό αξιοθέατο είναι με το αυτοκίνητο. είναι δυνατό να φτάσετε στο Στόουνχεντζ από το Λονδίνο σε λιγότερο από δύο ώρες. Μπορείτε να κάνετε κράτηση για φθηνά ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα στο Rentalcars.com.

Ωστόσο, εάν δεν έχετε πρόσβαση στους δικούς σας τροχούς, τότε θα πρέπει να βασιστείτε στα μέσα μαζικής μεταφοράς, πρώτα να πάρετε το τρένο από το σταθμό Waterloo στο Salisbury και μετά να πάρετε το ειδικό λεωφορείο Stonehenge Tour από τον σταθμό στο κέντρο επισκεπτών. Από το τέλος μέχρι το τέλος, το ταξίδι θα πρέπει να διαρκέσει περίπου 2 ώρες και 15 λεπτά.

Εάν δεν θέλετε να ασχοληθείτε μόνοι σας με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, μπορείτε επίσης να κλείσετε μια βασική περιήγηση στο Stonehenge που περιλαμβάνει μεταφορά από το Λονδίνο .

Πώς λειτουργούν τα εισιτήρια Stonehenge;

Τα εισιτήρια για το Stonehenge έχουν σχεδιαστεί ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο απλά, πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχει σχεδόν καμία σύγχυση όσον αφορά την κατανόηση του τρόπου λειτουργίας τους.

Υπάρχουν βασικά μόνο δύο τύποι εισιτηρίων, ένα για γενική είσοδο και ένα για το Stone Circle Experience, με τη διαφορά ότι το Stone Circle Experience σάς επιτρέπει πραγματικά να περπατάτε μέσα στο μνημείο εκτός ωρών.

Κατά την κράτηση ενός εισιτηρίου, θα χρειαστεί να επιλέξετε μια προγραμματισμένη ώρα για την επίσκεψή σας, η οποία θα σας επιτρέψει να εισέλθετε στον ιστότοπο μέσα σε ένα παράθυρο 30 λεπτών από την επιλεγμένη ώρα. Δεν υπάρχει όριο στο πόσο νωρίτερα μπορείτε να κάνετε κράτηση εισιτηρίων.

Την ημέρα, θα πρέπει να φέρετε και να σαρώσετε τον γραμμωτό κώδικα στο email επιβεβαίωσης, είτε με το smartphone σας είτε με μια εκτύπωση.

Πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια για το Stonehenge;

Το κόστος των εισιτηρίων του Stonehenge για γενική είσοδο μέσω της επίσημης ιστοσελίδας εξαρτάται από την ημέρα που θα επιλέξετε να επισκεφθείτε.

Οι ημέρες στο ημερολόγιο του ιστότοπου επισημαίνονται ως τυπικές, αιχμής ή εκτός αιχμής. Οι ημέρες αιχμής είναι αυτές που είναι οι πιο δημοφιλείς για επίσκεψη κατά την υψηλή περίοδο, ενώ οι ημέρες εκτός αιχμής είναι για τις λιγότερο δημοφιλείς περιόδους του χρόνου. Οι τυπικές ημέρες καλύπτουν συνήθως όλες τις άλλες ημέρες κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου, καθώς και τα Σαββατοκύριακα και τις επίσημες αργίες κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου έτους.

Τα εισιτήρια για ενήλικες κοστίζουν 23,60 £ για εισιτήρια αιχμής, 21,10 £ για τυπικά εισιτήρια και 19,50 £ για εισιτήρια εκτός αιχμής. Το κόστος για παιδιά ηλικίας 5 έως 17 ετών είναι 14,10 £ για εισιτήρια αιχμής, 12,70 £ για τυπικά εισιτήρια και 11,70 £ για εισιτήρια εκτός αιχμής. Τα εισιτήρια εκπτώσεων για φοιτητές και ηλικιωμένους ηλικίας 65 ετών και άνω κοστίζουν 19,00 £ για τα τυπικά εισιτήρια και 17,60 £ για εισιτήρια εκτός αιχμής, ενώ η τιμή για τα εισιτήρια αιχμής δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμη.

Είναι επίσης δυνατή η αγορά οικογενειακών εισιτηρίων, με επιλογές που περιλαμβάνουν έναν ενήλικα με τρία παιδιά ή δύο ενήλικες με τρία παιδιά. Παιδιά κάτω των 5 ετών και συνοδοί ή βοηθοί επισκεπτών με αναπηρία εισέρχονται δωρεάν.

Λόγω της πιο αποκλειστικής φύσης του Stone Circle Experience, τα εισιτήριά του είναι κατανοητά πιο ακριβά. Πριν από την 1η Απριλίου 2022, τα εισιτήρια για ενήλικες είναι 47,00 £, ενώ για παιδιά 28,20 £. Από την 1η Απριλίου 2022, τα εισιτήρια για ενήλικες είναι 48,00 £ και τα εισιτήρια για παιδιά 29,00 £. Δεν προσφέρονται εισιτήρια έκπτωσης για αυτόν τον τύπο επίσκεψης.

Τα καλύτερα ξενοδοχεία για το Στόουνχεντζ

Οι ταξιδιώτες συνήθως επισκέπτονται το Στόουνχεντζ ενώ μένουν σε μία από τις πόλεις στη νότια Αγγλία, όπως το Λονδίνο, την Οξφόρδη ή το Μπαθ. Αλλά ίσως αναρωτιέστε ποιες είναι οι επιλογές λίγο πιο κοντά στο ορόσημο, ειδικά αν σκοπεύετε να επισκεφθείτε το αξιοθέατο πρώτο πράγμα το πρωί ή το βράδυ. Τα καλά νέα είναι ότι θα βρείτε μια επιλογή καταλυμάτων στις γύρω πόλεις και κωμοπόλεις που θα κάνουν τη μετάβαση στο Στόουνχεντζ εύκολη.

Από τις λίγες πολυτελείς επιλογές διαμονής στην περιοχή, πιστεύουμε ότι το The Merchant’s House είναι ένας πραγματικός νικητής. Αυτό το ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων βρίσκεται στο Salisbury και διαθέτει δωμάτια με άφθονο χαρακτήρα, αλλά και τις σύγχρονες ανέσεις που θα περιμένατε.

Για την τέλεια ισορροπία αξίας, τοποθεσίας και ανέσεων, είναι δύσκολο να παραβλέψετε τη γοητεία του Cricket Field House . Αυτός ο ξενώνας τεσσάρων αστέρων, περίπου 15 λεπτά με το αυτοκίνητο από το Στόουνχεντζ, φαίνεται απόλυτα γραφικός εξωτερικά και προσφέρει σύγχρονη άνεση στο εσωτερικό με τα κομψά δωμάτια και τα διαμερίσματα του.

Οικονομικά καταλύματα είναι δύσκολο να βρεθούν στην ύπαιθρο, επομένως όσοι θέλουν να εξοικονομήσουν χρήματα θα θέλουν να πάνε με το The Penruddocke Arms . Μένοντας σε αυτό το οικογενειακά διοικούμενο πανδοχείο, θα διαπιστώσετε ότι τα απλά δωμάτιά του αναβαθμίζονται από φιλικούς ιδιοκτήτες και το εστιατόριο και το μπαρ, τα οποία είναι ιδανικά για μια εύκολη βραδιά. Όσο για το Stonehenge, απέχει 20 λεπτά με το αυτοκίνητο. 

Διαφορετικά, σας συνιστούμε να δείτε τον οδηγό μας για τους καλύτερους ξενώνες στο Λονδίνο και να πάρετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς από εκεί.

Κανόνες στο Στόουνχεντζ

Παρόλο που είναι ένας εξαιρετικά σημαντικός πολιτιστικός και ιστορικός χώρος, δεν υπάρχουν πάρα πολλοί ειδικοί κανόνες για το Stonehenge. Χρησιμοποιήστε την κοινή λογική και κολλήστε στα μονοπάτια όταν είστε στις πέτρες, και θα πρέπει να είστε καλά.

Ένας ρητά αναφερόμενος κανόνας είναι ότι, ενώ επιτρέπεται η γενική φωτογραφία, η εμπορική φωτογραφία και η κινηματογράφηση πρέπει να λάβουν επίσημη άδεια από τη διεύθυνση του ιστότοπου. Η χρήση drones πάνω από το μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς απαιτεί επίσης άδεια.

Με εξαίρεση τους σκύλους βοήθειας, οι σκύλοι επιτρέπονται μόνο γύρω από το κέντρο επισκεπτών και τα καθορισμένα πεδία. Δεν επιτρέπονται στο Stone Circle ή Monument Field ούτε στα λεωφορεία επισκεπτών.

Επίσκεψη στο Stonehenge με αναπηρία

Μια σειρά από μέτρα έχουν εφαρμοστεί γύρω από τους χώρους και στο κέντρο επισκεπτών στο Stonehenge για να γίνει πιο προσβάσιμο για όλους τους επισκέπτες. Τα μονοπάτια στο μνημείο, το κέντρο επισκεπτών και το πάρκινγκ είναι γενικά επίπεδα και κατάλληλα για χρήση αναπηρικών αμαξιδίων. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να δανειστούν ένα αναπηρικό καροτσάκι από το κέντρο επισκεπτών εάν το χρειαστούν.

Οι τουρίστες με προβλήματα όρασης θα βρουν απτικά μοντέλα στην έκθεση καθώς και δύο συγκινητικές πέτρες κοντά στα νεολιθικά σπίτια. Οι επισκέπτες με προβλήματα ακοής μπορούν να συλλέγουν μεταγραφές περιηγήσεων και ηχητικών εγκαταστάσεων από το κέντρο επισκεπτών και υπάρχουν βρόχοι επαγωγής σε όλα τα εκθέματα ήχου.

FAQ – Στοιχεία για το Stonehenge

Τι είναι το Stonehenge;

Το Stonehenge είναι μια διάταξη δύο δακτυλίων από όρθιες πέτρες και πέτρες υπέρθυρου στην Αγγλία.

Πότε χτίστηκε το Στόουνχεντζ;

Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, το Στόουνχεντζ εκτιμάται ότι χτίστηκε μεταξύ 3000 π.Χ. και 2000 π.Χ.

Πόσο χρονών είναι το Stonehenge;

Το Stonehenge πιστεύεται ότι είναι μεταξύ 4.000 και 5.000 ετών.

Ποιος έχτισε το Στόουνχεντζ;

Είναι άγνωστο ποιος συγκεκριμένα ή ποιος πολιτισμός έχτισε το Στόουνχεντζ αφού δεν υπάρχουν γραπτές μαρτυρίες από την περίοδο που χτίστηκε.

Γιατί κατασκευάστηκε το Στόουνχεντζ;

Ο σκοπός του Stonehenge έχει συζητηθεί εδώ και καιρό και υπάρχουν πολλοί μύθοι γύρω από αυτό. η πιο δημοφιλής σύγχρονη θεωρία είναι ότι ήταν αρχαίο ημερολόγιο.

Πού βρίσκεται το Stonehenge;

Το Stonehenge βρίσκεται στο Salisbury Plain, ένα ανοιχτό οροπέδιο στην κομητεία Wiltshire, νοτιοδυτική Αγγλία.

Με όλες αυτές τις πληροφορίες στη διάθεσή σας, θα πρέπει να είστε άνετα προετοιμασμένοι να κλείσετε τα εισιτήριά σας για το Stonehenge και να οργανώσετε μια επερχόμενη επίσκεψη. Ας ελπίσουμε ότι τώρα καταλαβαίνετε γιατί ο προσεκτικός προγραμματισμός της επίσκεψής σας σε αυτό το εμβληματικό αγγλικό ορόσημο θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο την εμπειρία.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber << 👈✈️🌍

Διαβάστε επίσης : “Κλείστε Τώρα και Πληρώστε Λιγότερα! Απίστευτες Τιμές Ξενοδοχείων με Ένα Κλικ!”

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια