Πώς να επισκεφτείτε τον διάσημο κρυστάλλινο μύλο το 2023

Οι πιθανότητες είναι, κάποια στιγμή στη ζωή σας, να έχετε δει μια φωτογραφία του Crystal Mill και να μην το γνωρίζατε καν. Το παλιό ξύλινο κτίριο, σκαρφαλωμένο ψηλά πάνω από ένα γαλαζοπράσινο ποτάμι, με μια σκάλα που οδηγεί στην άκρη του νερού, είναι μια κλασική φωτογραφία.

Θα το βρείτε σε εστιατόρια, ξενοδοχεία και γραφεία σε όλη την Αμερική, με πιο συχνά τα έντονα κίτρινα και πορτοκαλί φύλλα που εμφανίζονται το φθινόπωρο.

Είναι μια εικόνα που αξίζει να την εκτιμήσετε, και πολλοί λάτρεις της υπαίθριας εκδρομής και λάτρεις της φωτογραφίας θέλουν να αποκτήσουν τη δική τους. Καλα ΝΕΑ! Αν σκοπεύετε να βρεθείτε στην περιοχή Carbondale, είναι μια εύκολη στάση.

Εάν θέλετε απλώς μια εκπληκτική περιπέτεια, τότε βάλτε το Εθνικό Δρυμό White River – πανέμορφο από μόνο του, ειδικά το φθινόπωρο – στο δρομολόγιό σας.

Στη σημερινή ανάρτηση, ρίχνουμε μια ματιά στην ιστορία του Crystal Mill, τα logistics για να φτάσετε εκεί και να το φωτογραφίσετε, και μερικές αλλαγές που πρέπει να γνωρίζετε για την περιοχή.

Πού να μείνετε στο Κολοράντο

Τι είναι ο κρυσταλλικός μύλος του Κολοράντο;

Μια παλιά καμπίνα σε έναν βράχο που περιβάλλεται από δέντρα κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής περιόδου.

davisdeatonphotography/Shutterstock

Αρχικά χτισμένο το 1893, το Crystal Mill εξυπηρέτησε ρεύμα στην πόλη Crystal του Κολοράντο για χρόνια, δημιουργώντας το από τον ταραγμένο ποταμό κάτω από αυτό. Βρίσκεται σε μια προεξοχή του Crystal River, με ένα μακρύ σωλήνα μέχρι τη βάση όπου ρέει το νερό.

Οι κάτοικοι της πόλης της εξόρυξης, που κάποια στιγμή είχε πληθυσμό περίπου 500 κατοίκων, το χρησιμοποιούσαν για να ψύχουν τα κοντινά ορυχεία και να τροφοδοτούν τα εργαλεία τους.

Η πόλη είχε επίσης σαλόνια, αίθουσα πισίνας, καταστήματα και δική της εφημερίδα, Η ασημένια λόγχη. Σήμερα, τα ορυχεία ψευδαργύρου, αργύρου και μολύβδου είναι όλα κλειστά και λειτουργούν για περισσότερα από 100 χρόνια.

Ωστόσο, η πόλη και ο «μύλος» (πιο σωστά γνωστός ως σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας) εξακολουθούν να βρίσκονται εκεί, με τα ξεπερασμένα ξύλα να δανείζουν απόδειξη για το μακρύ πέρασμα του χρόνου.

Γιατί να δεις τον μύλο;

Λοιπόν, γιατί να βάλετε τον μύλο στην ατζέντα σας; Ο πιο συναρπαστικός λόγος που οι φωτογραφίες το αναζητούν εδώ και δεκαετίες είναι η γαλήνια αλλά ανατριχιαστική ομορφιά του. Μπορεί κανείς να καταλάβει και μόνο κοιτάζοντας το ότι στα χρόνια της ακμής του, ήταν αντικείμενο υπερηφάνειας και χρησιμότητας για όσους ήταν κοντά.

Στη σύγχρονη εποχή, όμως, είναι απλώς μια άλλη απόδειξη ότι οι πολλές και ποικίλες βιασύνες εξόρυξης της Αμερικής έχουν τελειώσει. Η μεθυστική νοσταλγία κάνει πάντα μια υπέροχη φωτογραφία, σωστά;

Επιπλέον, η εγγενής επισφάλεια της θέσης του στην κορυφή του προεξοχής καθιστά σαφές ότι δεν θα παραμείνει για πάντα, κάτι που παρακινεί ορισμένους ανθρώπους να φτάσουν εκεί και να τραβήξουν τη φωτογραφία τους όσο ακόμα μπορούν. Επιπλέον, είναι πολύ απλά μια υπέροχη λήψη.

Πλαισιωμένο από δέντρα, βουνά και ουρανό στην κορυφή, με γκρεμούς και ποτάμια κάτω από αυτό, δεν θα δυσκολευτείτε να βγάλετε μια βατή φωτογραφία.

Ωστόσο, οι λάτρεις της φωτογραφίας το λατρεύουν για την πρόκληση που παρουσιάζει με τη λήψη φωτογραφιών σε διαφορετικές ώρες της ημέρας ή τη σύλληψη της απαράμιλλης ποιότητας του κινούμενου νερού.

Πώς πας εκεί?

Χωματόδρομος περιτριγυρισμένος από μικρά δέντρα.

Lisa Fitzthum Photography/Shutterstock

Οι επισκέπτες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Crystal Mill κατευθυνόμενοι κατά μήκος της County Road 3 από το Marble του Κολοράντο. Ο μύλος βρίσκεται περίπου 6 μίλια έξω από την πόλη κατά μήκος ενός πολύ ανώμαλου δρόμου, κατάλληλο μόνο για Jeep και άλλα οχήματα εκτός δρόμου.

Μπορείτε επίσης να κάνετε πεζοπορία, αλλά να θυμάστε ότι θα πρέπει να κάνετε πεζοπορία και έξω, και δεν επιτρέπεται το κάμπινγκ στην περιοχή. Οι δυνατοί πεζοπόροι μπορούν να το κάνουν, αλλά προετοιμαστείτε για μια κουραστική μέρα.

Φέρτε άφθονο φαγητό και νερό, ντυθείτε με στρώσεις για να εξηγήσετε τον συνεχώς μεταβαλλόμενο καιρό του Κολοράντο (ναι, ακόμα και το καλοκαίρι) και μην ξεχνάτε το αντηλιακό σας. Οι περιηγήσεις με τζιπ κοστίζουν συνήθως περίπου 75 $ ανά άτομο.

Συμβουλές φωτογραφίας για λήψη επαγγελματιών

Μπορείτε να πάρετε μια ζωντανή φωτογραφία του Crystal Mill χρησιμοποιώντας μόνο το smartphone σας. Τα σημερινά smartphone μπορούν να τραβούν φωτογραφίες μακράς έκθεσης (γνωστές και ως αργό κλείστρο) στο τηλέφωνό σας, οι οποίες αφήνουν το κλείστρο ανοιχτό για δευτερόλεπτα ή λεπτά, επιτρέποντάς σας να θολώσετε το νερό.

Δύο πράγματα πρέπει να σημειώσετε σχετικά:

  1. Θα χρειαστείτε ένα τρίποδο. Δεν μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες μεγάλης έκθεσης με το χέρι, γιατί όλα τα άλλα θα θολώσουν επίσης.
  2. Μάλλον δεν θα είστε ο μόνος επισκέπτης κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου – καλοκαίρι και φθινόπωρο. Η περιοχή δέχεται χιλιάδες επισκέπτες την εβδομάδα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αναφέρει η Colorado Sun. Επομένως, θα χρειαστεί να κινηθείτε γρήγορα διαφορετικά οι άλλοι μπορεί να εκνευριστούν.

Κατά τα άλλα, μπορείτε να ακολουθήσετε μερικές προσεγγίσεις. Το ένα είναι να περιμένεις μέχρι αργά το απόγευμα. Οι συνθήκες φωτισμού είναι υπέροχες, δίνουν μια ζεστή λάμψη στη σκηνή και διευκολύνουν την αποτύπωση της ατμόσφαιρας της Old West για την οποία πολλοί γυρίζουν (χωρίς λογοπαίγνιο).

Μια προειδοποίηση: μην το αναβάλλετε μέχρι την τυπική «χρυσή ώρα» λίγο πριν τη δύση του ηλίου, γιατί σε εκείνο το σημείο ο ήλιος θα έχει περάσει πίσω από τα βουνά και θα χάσετε πολλές από τις λεπτομέρειες της σκηνής.

Αν και μπορεί να είναι μια ωραία εικόνα για να τραβήξετε επισης, πιθανότατα θα χάσετε τον αντίκτυπο. Μια άλλη φορά που λειτουργεί καλά είναι όταν ο ουρανός είναι συννεφιασμένος.

Αυτό είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό όταν τα δέντρα φορούν το φωτεινό φθινοπωρινό παλτό τους, επειδή η απουσία γαλάζιου ουρανού τους επιτρέπει να πάρουν το επίκεντρο μαζί με τον μύλο. Τέλος, οι φωτεινές καθαρές μέρες είναι επίσης όμορφες.

Ο ήλιος φωτίζει το νερό κάτω, δίνοντας στη φωτογραφία σας αυτές τις πολύτιμες τιρκουάζ και γαλαζοπράσινες αποχρώσεις. Αν θέλετε να έχετε την ευκαιρία να φωτογραφίσετε σε πολλές διαφορετικές χρονικές στιγμές, μπορείτε πάντα να μείνετε στο κοντινό Marble.

Κλείσιμο διαδρομής δημόσιας πρόσβασης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Μια καμπίνα δίπλα σε ένα ποτάμι που περιβάλλεται από δάση και βουνά.

Marilyn D. Lambertz/Shutterstock

Λόγω κακής συμπεριφοράς από την πλευρά των τουριστών, το μονοπάτι που οδηγεί στον Κρυστάλλινο Μύλο – ο οποίος για χρόνια διοχέτευε τον κόσμο στην παραλία κάτω από τον μύλο – είναι πλέον κλειστό.

Ο ιδιοκτήτης Chris Cox έχει σβήσει το μονοπάτι, το σκέπασε με κούτσουρα και τοποθέτησε ταμπέλες “No Trespassing” σε όλη την περιοχή. Το γενικό κατάστημα, το οποίο σέρβιρε σνακ και έλαβε την αμοιβή των 10 $, είναι επίσης κλειστό.

Προς το παρόν, φαίνεται ότι μπορείτε ακόμα να οδηγείτε κατά μήκος του δρόμου, περνώντας από τον μύλο προς την πόλη-φάντασμα του Crystal, στο Κολοράντο. Εκεί θα βρείτε ένα καταφύγιο, καμπίνες και μερικές άλλες κατασκευές. Λάβετε υπόψη ότι οι καμπίνες είναι στην πραγματικότητα ενοικιαζόμενες, επομένως δεν μπορείτε απλώς να περιπλανηθείτε σε αυτές.

Συχνές Ερωτήσεις

Ακολουθούν μερικές συχνές ερωτήσεις σχετικά με το διάσημο Crystal Mill:

Μπορείτε ακόμα να τραβήξετε φωτογραφίες του μύλου;

Ναι, αλλά θα πρέπει να το κάνετε από το δρόμο. Η παραλία κάτω από τον μύλο δεν είναι πλέον προσβάσιμη με τα πόδια.

Αξίζουν οι φωτογραφίες από το δρόμο;

Οι φωτογραφίες από το δρόμο είναι ακόμα όμορφες, αποτυπώνοντας την ουσία της σκηνής του Κολοράντο: μύλος, ποτάμι, δέντρα, βουνά και ηλιόλουστοι ουρανοί.

Να κάνω μια περιοδεία;

Εάν έχετε όχημα 4WD ή AWD με μεγάλη απόσταση, μπορείτε να οδηγήσετε μόνοι σας μέχρι το μύλο. Εάν δεν το κάνετε, απαιτείται ξενάγηση εκτός και αν θέλετε να κάνετε πεζοπορία από την πόλη Marble που απέχει 5,6 μίλια.

Κοστίζει τίποτα να δεις το Crystal Mill;

Τώρα που δεν χρειάζεται να πληρώσετε για την πρόσβαση στο μονοπάτι, δεν κοστίζει τίποτα να φωτογραφίσετε τον μύλο από απέναντι – εκτός εάν, όπως αναφέρθηκε, πρέπει να πληρώσετε για μια περιήγηση με όχημα.

Πώς σέβομαι το Crystal Mill και τις γύρω περιοχές;

Ο λόγος που το μονοπάτι έκλεισε είναι επειδή πάρα πολλοί άνθρωποι άφησαν σκουπίδια, παραβίασαν τις κοντινές καμπίνες ή έκαναν πάρτι κοντά σε αυτό το κομμάτι της ιστορίας.

Ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσετε ότι οι μελλοντικές γενιές θα τραβήξουν τις δικές τους φωτογραφίες είναι να μην αφήσετε κανένα ίχνος, να έχετε την εμπειρία σας και να επιστρέψετε στο σπίτι σας όσο ήσυχα ήρθατε!

Θυμηθείτε ότι το Μάρμαρο φιλοξενεί ανθρώπους (όχι φαντάσματα!) που έχουν μια ζωή να ζήσουν πέρα ​​από το να φιλοξενήσουν τουρίστες που θέλουν απλώς ένα στιγμιότυπο. Οδηγήστε αργά μέσα στην πόλη, μην αφήνετε τα οχήματα στο ρελαντί και διατηρήστε μια ήσυχη ψυχραιμία.

Προσθέστε τον κρυσταλλικό μύλο στη λίστα στο Κολοράντο σήμερα

Ενώ ο προορισμός μπορεί να έχει πάρει διαφορετική μορφή τα τελευταία χρόνια, το Crystal Mill εξακολουθεί να είναι ένα αξιόλογο στοιχείο για να βάλετε στην τουριστική σας ατζέντα. Απολαύστε και φέρτε πίσω μια άξια εικόνα για να μοιραστείτε με την τάξη.

Ποιο αεροδρόμιο εξυπηρετεί το Κολοράντο

Το Κολοράντο διαθέτει 21 αεροδρόμια, εκ των οποίων τα 10 είναι διεθνή. Τα πιο σημαντικά αεροδρόμια του Κολοράντο είναι:

  • Διεθνές Αεροδρόμιο Denver (DEN): Το μεγαλύτερο και πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του Κολοράντο, βρίσκεται στο Ντένβερ, την πρωτεύουσα της πολιτείας.
  • Διεθνές Αεροδρόμιο Colorado Springs (COS): Το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Κολοράντο, βρίσκεται στο Κολοράντο Σπρινγκς, μια πόλη που είναι γνωστή για τα θέρετρα και τα αξιοθέατα της.
  • Διεθνές Αεροδρόμιο Denver-Boulder (BJC): Ένα μικρό αεροδρόμιο που εξυπηρετεί τις κοινότητες του Μπόλντερ και του Ντελ Άρντ.
  • Διεθνές Αεροδρόμιο Pueblo (PUB): Ένα μικρό αεροδρόμιο που εξυπηρετεί την πόλη Πουέμπλο.

Μέσω του Ticketswe μπορείτε να βρείτε αεροπορικά εισιτήρια για το Κολοράντο από διάφορες αεροπορικές εταιρείες, όπως η American Airlines, η Delta Air Lines, η United Airlines και η Southwest Airlines. Ενδεικτικές τιμές για πτήσεις από την Αθήνα προς το Κολοράντο

  • Αθήνα – Ντένβερ: Από 700 ευρώ
  • Αθήνα – Κολοράντο Σπρινγκς: Από 720 ευρώ

Οι τιμές αυτές μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία, την ημερομηνία αναχώρησης και επιστροφής, καθώς και την κατηγορία θέσης.

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

Αεροπορικά εισιτηρια

Ενοικίαση αυτοκινήτου

ξενοδοχεία

Ασφάλιση 

Διαβάστε επίσης:Τι κοστίζει ένα ταξίδι στο Κολοράντο το 2023

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια