Ισλανδία

Πότε να πάτε στην Ισλανδία; Κλίμα και περίοδος – 2024

Γνωρίζοντας πότε πρέπει να πάμε στην Ισλανδία και την καλύτερη περίοδο, με βάση το κλίμα , τον καιρό και τις θερμοκρασίες , θα μας επιτρέψει να οργανώσουμε καλύτερα το ταξίδι σε αυτό το σκανδιναβικό έθνος . Εδώ, θα μάθουμε για το κλίμα της Ισλανδίας κατά τις εποχές της , επιτρέποντάς μας να οργανωθούμε ανάλογα με τις ανάγκες μας και σύμφωνα με τις περιοχές που επιθυμούμε να επισκεφτούμε. Η υπέροχη Χώρα του Πάγου και της Φωτιάς , στη Σκανδιναβική περιοχή , αξίζει απολύτως να ανακαλύψετε, ανάμεσα σε θερμοπίδακες , καταρράκτες , ηφαίστεια και εντυπωσιακά εθνικά πάρκα . Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί την καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε τη χώρα, κάνοντας έτσι τέλειο το ταξίδι σας στην Ισλανδία!

Το κλίμα της Ισλανδίας

Για να οργανώσετε καλύτερα το ταξίδι σας στην Ισλανδία, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις θερμοκρασίες και το κλίμα της με βάση την κάθε εποχή και την περιοχή που θέλετε να επισκεφτείτε. Μάθετε ποια είναι η καλύτερη εποχή για να πάτε στην Ισλανδία. Στην πραγματικότητα, το κλίμα μπορεί να επηρεάσει την ταξιδιωτική μας εμπειρία με διάφορους τρόπους. Το ισλανδικό κλίμα είναι υποαρκτικό : άνεμος, συννεφιασμένος και κρύος σχεδόν όλο το χρόνο. Λόγω του γεωγραφικού πλάτους και της έκθεσής του στους ανέμους από τον Πόλο , που μετριάζεται ωστόσο από το Ρεύμα του Κόλπου και τον Ωκεανό, οι θερμοκρασίες είναι κρύες και ο καιρός πολύ μεταβλητός.

Κλείστε μόνοι σας το ταξίδι .
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber <<

Με αυτόν τον τρόπο, θα λαμβάνετε άμεση πρόσβαση στις τελευταίες ενημερώσεις και προσφορές μας μέσω του Viber! 👈✈️🌍
Διαβάστε επίσης: Καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Ρέικιαβικ

13 Συμβουλές οδικού ταξιδιού στην Ισλανδία (Μάθετε πριν πάτε)

Μεταξύ νύχτας και ημέρας, καθώς και καλοκαιριού και χειμώνα, υπάρχουν λίγες κλιματικές παραλλαγές , όπως οι ηλιόλουστες περίοδοι. Χωρίς να φτάσετε από το Ρεύμα του Κόλπου, η βόρεια ακτή είναι πιο κρύα. Στα νότια , οι βροχοπτώσεις είναι άφθονες, υπάρχουν σε μικρότερες ποσότητες στα βόρεια και στο κεντρικό οροπέδιο , αλλά καλά κατανεμημένες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Ως εκ τούτου, η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Ισλανδία είναι το καλοκαίρι . Αντίθετα, αν ονειρευτείτε ότι βλέπετε το Βόρειο Σέλας , η καλύτερη περίοδος είναι από τον Οκτώβριο έως τον Μάρτιο.

Ισλανδία

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά πότε θα πάμε με βάση τον καιρό, το κλίμα και τη θερμοκρασία της Ισλανδίας, ανακαλύπτοντας την καλύτερη περίοδο.

  Κλείστε Τώρα  Κατάλυμα  και Πληρώστε Λιγότερα!

Παράκτιο κλίμα

Ας δούμε το κλίμα, τον καιρό και τις θερμοκρασίες στις ακτές , όπου βρίσκονται οι κύριες πόλεις της Ισλανδίας . Στη νοτιοδυτική ακτή βρίσκουμε το Ρέικιαβικ , την πρωτεύουσα. Εδώ οι ηλιόλουστες μέρες είναι διακριτικές μεταξύ καλοκαιριού και άνοιξης και οι μέρες μεγαλώνουν. Αντίθετα, μεταξύ Νοεμβρίου και Ιανουαρίου, ο ήλιος είναι σχεδόν πάντα συννεφιασμένος και οι μέρες είναι πολύ σύντομες, καταγράφοντας μόνο 1.300 ώρες ηλιοφάνειας κατά τη διάρκεια του έτους. Η Ισλανδική Θάλασσα προς το Ρέικιαβικ έχει θερμοκρασίες από 5° έως 10°C τον Αύγουστο. Εδώ, ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί χώροι σπα που σας επιτρέπουν να κολυμπήσετε οποιαδήποτε εποχή.

Στα νότια , προς τα νησιά Vestmann για παράδειγμα, η θάλασσα τον Αύγουστο φτάνει τους 12°C. Στη βόρεια ακτή , μέσα στο φιόρδ , βρίσκουμε τη δεύτερη πόλη, το Akureyri . Εδώ στην Ισλανδία οι θερμοκρασίες του χειμώνα κυμαίνονται από -0,5 έως 12°C το καλοκαίρι. Ο καιρός και το κλίμα, καθώς είναι προστατευμένα από τους ανέμους που έρχονται από το νότο, το καθιστούν το λιγότερο βροχερό σημείο στην Ισλανδία. Στα βόρεια η θάλασσα είναι πιο κρύα, με υψηλές θερμοκρασίες 8°C. Ακόμη και το καλοκαίρι προς το βόρειο νησί Grimsey , οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες από ό,τι στο νότο, βρίσκοντας αέρα και κρύο ακόμα και το καλοκαίρι κατά τη διάρκεια της ημέρας κατά τις εκδρομές.

Κάντε κλικ στο κουμπί και βρείτε όλες τις πλατφόρμες αναζήτησης και κλείστε μόνοι σας το επόμενο ταξίδι σας.

Διαβάστε επίσης : Πόσο κοστίζει ένα ταξίδι στο Ισλανδία

Καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Ρέικιαβικ

Εσωτερικό κλίμα

Ας περάσουμε στις εσωτερικές περιοχές της Ισλανδίας, για να κατανοήσουμε την καλύτερη στιγμή για να πάτε εδώ μέσα από το κλίμα, τις θερμοκρασίες και τον καιρό. Άνυδρη γη άγονη από φωτιά και πάγο , η γεωθερμική δραστηριότητα παρουσιάζει πολλές θερμές ιαματικές πηγές , θερμοπίδακες και παγετώνες που φτάνουν ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα. Το λιώσιμο των παγετώνων, λόγω της γειτνίασης με θερμές πηγές, συχνά προκαλεί πλημμύρες . Επιπλέον, η κεντρική Ισλανδία χαρακτηρίζεται από αμμώδες έδαφος χωρίς δέντρα.

Αυτός είναι ο λόγος που οι καταιγίδες σκόνης είναι συχνές . Στην ενδοχώρα βρίσκουμε επίσης βουνά και οροπέδια , με θερμοκρασίες που μειώνονται καθώς ανεβαίνετε στο υψόμετρο στην Ισλανδία, βρίσκοντας κρύο καιρό και έντονες χιονοπτώσεις το καλοκαίρι , με πολυετές χιόνι σε μεγάλα υψόμετρα. Λόγω της υπερθέρμανσης του κλίματος , ωστόσο, οι παγετώνες και εδώ συρρικνώνονται. Στο Hveravellir , μια γεωθερμική τοποθεσία στην Ισλανδία, η θερμοκρασία φτάνει τους -15°C μεταξύ Νοεμβρίου και Απριλίου.

Aκολουθήστε μας στο facebook

Θερμοκρασίες Ισλανδίας, Πότε να πάτε;

Όπως είδαμε, με βάση τις περιοχές που θέλουμε να επισκεφτούμε, το κλίμα στην Ισλανδία, ο καιρός και οι θερμοκρασίες δεν υφίστανται πολλές διακυμάνσεις, ακόμη και κατά τις εποχιακές αλλαγές. Γενικότερα, κάθε εποχή του χρόνου είναι ιδανική για ένα ταξίδι στην Ισλανδία, καθώς αποκτά μια μοναδική γοητεία σε κάθε εποχή. Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Ισλανδία, ωστόσο, είναι σίγουρα το καλοκαίρι, επιτρέποντάς μας να ανακαλύψουμε το νησί σε όλα του τα μέρη, όπως η άνοιξη. Ο χειμώνας και το φθινόπωρο δεν ενδείκνυνται επίσης για ένα ταξίδι στη χώρα, αλλά πολλές εγκαταστάσεις στα βόρεια μπορεί να είναι κλειστές, όπως δρόμοι . Ωστόσο, ο χειμώνας παραμένει η πιο προτεινόμενη περίοδος για να θαυμάσετε την ομορφιά του Βόρειου Σέλας, καθώς υπάρχουν λιγότερες ώρες ηλιοφάνειας.

Ισλανδία

Παρακάτω, θα αναλύσουμε κάθε σεζόν , παραθέτοντας επίσης τυχόν αργίες και εκδηλώσεις. Σας συμβουλεύουμε για ταξίδια και την καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη χώρα με βάση το κλίμα και τον καιρό στην Ισλανδία.

Χειμώνας στην Ισλανδία

Όπως αναμενόταν, αν σκέφτεστε πότε να πάτε στην Ισλανδία την καλύτερη περίοδο, ο χειμώνας θα μπορούσε να είναι ένας από αυτούς αν ψάχνετε για το Βόρειο Σέλας ! Επιπλέον, οι θερμοκρασίες και το κλίμα στην Ισλανδία κατά τη διάρκεια του χειμώνα δεν είναι τόσο κρύα όσο νομίζετε . Στο Ρέικιαβικ , στην επίπεδη περιοχή , είναι γύρω στο 0 και σπάνια πηγαίνει κάτω. Επιπλέον, ενδέχεται να υπάρξουν υψηλότερες θερμοκρασίες, με βροχή αντί για χιόνι. Στις βόρειες ακτές , ωστόσο, ο χειμώνας είναι ελαφρώς πιο κρύος και η θάλασσα μέσα στα φιόρδ μπορεί να παγώσει . Ωστόσο, στην Ισλανδία η χειμερινή περίοδος είναι πολύ μεγάλη και οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν αργά.

Οι χιονοπτώσεις είναι συχνές από τον Οκτώβριο έως τον Μάιο, ενώ στα βόρεια μπορεί επίσης να χιονίσει από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο. Το χειμώνα, πρέπει επίσης να ληφθούν υπόψη τα κρύα κύματα , αν και σύντομα, τα οποία μπορούν να μειώσουν τη θερμοκρασία στους -15°C λόγω των ανέμων από τη Γροιλανδία . Ο μήνας με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες στην Ισλανδία είναι συνήθως ο Φεβρουάριος . Αν θέλετε να ταξιδέψετε στην Ισλανδία το χειμώνα, θα πρέπει να έχετε μαζί σας θερμικά και αδιάβροχα τεχνικά ρούχα , γάντζους παπουτσιών και μαγιό για το σπα !

  Κλείστε Τώρα  Κατάλυμα  και Πληρώστε Λιγότερα!

Άνοιξη στην Ισλανδία

Η άνοιξη στην Ισλανδία είναι ένας κρύος μήνας , μοιάζει πολύ με τον χειμώνα και το κλίμα της εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται από χιονοπτώσεις και παγετό, αλλά με μεγαλύτερες μέρες . Η σεζόν διαρκεί από τον Απρίλιο έως τον Μάιο , αν και η πρώτη μέρα του καλοκαιριού για τους Ισλανδούς γιορτάζεται στις 18 Απριλίου, που είναι επίσης εθνική εορτή. Στο Ρέικιαβικ τα πρώτα λουλούδια αρχίζουν να ανθίζουν, όπως κατά μήκος των ακτών, και το χιόνι λιώνει στα υψίπεδα. Τα Puffins φτάνουν επίσης στην Ισλανδία την άνοιξη , παραμένοντας στο νησί μέχρι τον Σεπτέμβριο. Οι ανοιξιάτικες θερμοκρασίες στην Ισλανδία στην πρωτεύουσα κυμαίνονται από 0 έως 10°C και είναι ακόμα δυνατό να παρατηρήσετε το Βόρειο Σέλας κατά τις ημέρες με ήπιο καιρό. Επιπλέον, καθώς δεν είναι υψηλή περίοδος, μπορεί να είναι μια ιδανική περίοδος για το λιγότερο ακριβό ταξίδι.

Ισλανδία

Καλοκαίρι στην Ισλανδία

Αν ακόμα αναρωτιέστε πότε θα πάτε στην Ισλανδία και σκέφτεστε το καλοκαίρι για το ταξίδι σας, ας δούμε τον καιρό, το κλίμα και τις θερμοκρασίες αυτή την εποχή. Το ισλανδικό καλοκαίρι, όπως φαίνεται, είναι μια από τις ιδανικές εποχές για το ταξίδι σας. Επιπλέον, το καλοκαίρι εμφανίζεται και το φαινόμενο του ήλιου του μεσονυκτίου , με πολύ μεγάλες μέρες, που φτάνουν ακόμη και τις 21 ώρες φωτός . Στο Ρέικιαβικ οι λευκές νύχτες εμφανίζονται από τις 27 Απριλίου έως τις 15 Αυγούστου. Το καλοκαίρι είναι διαθέσιμες όλες οι εκδρομές και η φύση φωτίζεται με φανταστικό τρόπο, συμπεριλαμβανομένων καταρρακτών, παγετώνων και ηφαιστείων, επιτρέποντας επίσης εξαιρετική πεζοπορία .

Ακόμη και ο καλοκαιρινός καιρός στην Ισλανδία παραμένει μεταβλητός και η τεχνική ενδυμασία συνιστάται πάντα για να ανταπεξέλθει σε οποιαδήποτε θερμοκρασία. Στην πραγματικότητα, μπορεί να κυμαίνονται από 5 έως 25°C και έχει πάντα κρύο άνεμο τις πολλές ημέρες. Το καλοκαίρι πραγματοποιούνται επίσης πολλές εκδηλώσεις, όπως το Secret Solstice Festival . Από τον Ιούνιο πολλοί δρόμοι στα υψίπεδα άνοιξαν ξανά μετά το κλείσιμο του χειμώνα και είναι η μόνη εποχή κατά την οποία μπορείτε να φτάσετε στην κοιλάδα Landmannalaugar χωρίς περιήγηση με τζιπ. όπως στην κοιλάδα Thórsmörk . Επιπλέον, η περίοδος από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο είναι ιδανική για την ομαδική μας περιοδεία: Iceland of Enchantment! Ένα ταξίδι για να ανακαλύψετε τη χώρα του Βορρά.

Ισλανδία

Φθινόπωρο στην Ισλανδία

Τέλος, το φθινόπωρο, με το κλίμα και τις θερμοκρασίες του στην Ισλανδία, δεν είναι η ιδανική εποχή, αλλά ούτε και προτείνεται για ένα ταξίδι στην Ισλανδία. Μάλιστα, χάρη στον καιρό, το κλίμα και τις θερμοκρασίες, η Ισλανδία το φθινόπωρο χρωματίζεται με υπέροχες αποχρώσεις και οι τιμές εξακολουθούν να είναι χαμηλές, περιμένοντας την πρώτη χιονόπτωση. Επιπλέον, θα μπορείτε ακόμα να θαυμάσετε μερικά Βόρειο Σέλας . Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ο καιρός στην Ισλανδία το φθινόπωρο είναι βροχερός, κρύος και θυελλώδης: τίποτα που ωστόσο δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη σωστή τεχνική ενδυμασία , χωρίς να ξεχνάμε ποτέ αδιάβροχα παπούτσια και θερμικές κάλτσες! Οι θερμοκρασίες μπορεί να κυμαίνονται από 0 έως 10°C , με περισσότερο αέρα από ότι την άνοιξη. Πολλές περιηγήσεις μπορεί να έχουν ήδη κλείσει και τα πουλιά να ξεκινήσουν τη μετανάστευση τους. Επιπλέον, το ισλανδικό φθινόπωρο διαρκεί από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο και υπάρχουν επίσης δίκαιες ώρες φωτός .

Κλίμα Ισλανδίας, Πότε να πάτε;

Αφού σας δείξαμε ποια είναι η καλύτερη εποχή για να πάτε στην Ισλανδία με βάση το κλίμα, είδαμε ότι η ιδανική εποχή για να επισκεφθείτε τη χώρα είναι το καλοκαίρι.

Λοιπόν, πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να πάτε στην Ισλανδία ; Ας δούμε μαζί τον πίνακα με όλες τις λεπτομέρειες για να μάθουμε πότε θα πάμε με βάση τους μήνες του χρόνου.

ΜήναςΚλίμαΕποχικότηταΤιμή
Ιανουάριος*Χαμηλό*
Φεβρουάριος* *Χαμηλό**
Μάρτιος**Μεσο ***
Απρίλιος***Μεσο ***
Ενδέχεται***Μεσο ***
Ιούνιος****υψηλό****
Ιούλιος****υψηλό****
Αύγουστος****υψηλό****
Σεπτέμβριος***Μεσο ***
Οκτώβριος**Χαμηλό**
Νοέμβριος*Χαμηλό**
Δεκέμβριος*Χαμηλό*
Μήνες ανά έτος*****=ήπια
*=κρύο/ζεστό
Υψηλό/Μεσαίο/Χαμηλό*=φθηνό
*****=ακριβότερο

Συχνές ερωτήσεις, Ισλανδία Πότε να πάτε

Παρακάτω θα βρείτε συχνές ερωτήσεις από τους ταξιδιώτες μας για να δείτε μαζί ποια είναι η καλύτερη εποχή για να πάτε με βάση τον καιρό στην Ισλανδία, το κλίμα και τις θερμοκρασίες της.

Πότε είναι καλύτερο να πάτε στην Ισλανδία;

Η καλύτερη εποχή για την Ισλανδία είναι το καλοκαίρι.

Πότε να μην πάτε στην Ισλανδία;

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες περίοδοι που να μην συνιστώνται για να πάτε στην Ισλανδία.

Πότε να πάτε στην Ισλανδία για να δείτε το Βόρειο Σέλας;

Επισήμως, η εποχή για να δείτε το Βόρειο Σέλας είναι από τον Οκτώβριο έως τον Μάρτιο, αν και έχουν εντοπιστεί ήδη από τον Αύγουστο ή τον Απρίλιο.

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια