ξενοδοχεία στη Φινλανδία

Οι καλύτερες περιοχές και ξενοδοχεία στη Φινλανδία

Περιεχόμενα

Με τόσα πολλά να εξερευνήσετε, το να μάθετε πού να μείνετε στη Φινλανδία είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τον προγραμματισμό των διακοπών σας. Μπορείτε να επιλέξετε τη μητροπολιτική αίγλη του Ελσίνκι, την απομακρυσμένη ομορφιά των άγριων περιοχών και πολλά άλλα.

Αυτός ο οδηγός μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε πού θα μείνετε στη Φινλανδία για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις διακοπές σας σε αυτή την τεράστια, όμορφη χώρα.

Γιατί πρέπει να επισκεφτείτε τη Φινλανδία το 2023

Μια καμπίνα δίπλα στη λίμνη που περιβάλλεται από δέντρα κατά τη διάρκεια ενός ηλιοβασιλέματος.

Η Φινλανδία προσελκύει γρήγορα την προσοχή ως ένας μοναδικός, ικανοποιητικός προορισμός στη Σκανδιναβία (αν και μερικοί άνθρωποι υποστηρίζουν ότι δεν είναι μια πραγματική σκανδιναβική χώρα). Οι άνθρωποι συρρέουν στη χώρα, ελκυσμένοι από το τοπίο, τις ενδιαφέρουσες πόλεις και την παγκοσμίου φήμης ποιότητα ζωής.

Η πανέμορφη φύση της Φινλανδίας είναι η κύρια έλξη για τους περισσότερους επισκέπτες. Η Φινλανδία έχει χιλιάδες λίμνες, οι περισσότερες από αυτές συγκεντρωμένες στην όμορφη περιοχή Lakeland.

Διαβάστε επίσης:Σκανδιναβικο ταξίδι

Υπάρχουν επίσης εντυπωσιακά βουνά, ατελείωτα δάση και διάσπαρτα νησιά κατά μήκος της ακτής της Βαλτικής Θάλασσας, που περιμένουν την εξερεύνηση σας. Η Φινλανδία είναι μια φύση των οπαδών των υπαίθριων δραστηριοτήτων και οι νόμοι είναι φιλελεύθεροι για την περιαγωγή και το κάμπινγκ, καθιστώντας την ιδανική για την περιπέτεια μιας ζωής.

Η μακρινή βόρεια περιοχή της Φινλανδίας ανήκει στην Αρκτική, μια από τις πιο αφιλόξενες αλλά και θεαματικές περιοχές του πλανήτη μας. Επισκεφτείτε το χειμώνα και ζήστε το βόρειο σέλας ή το καλοκαίρι για τον ήλιο που δεν δύει ποτέ.

Υπάρχουν επίσης πολλές διασκεδαστικές εμπειρίες, όπως η διαμονή σε ένα πραγματικό ιγκλού ή η επίσκεψη στο χωριό του Άγιου Βασίλη. Καμία επίσκεψη στη Φινλανδία δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς μια στάση στην πρωτεύουσα, το Ελσίνκι.

Το Ελσίνκι είναι μια εντυπωσιακή σύγχρονη πρωτεύουσα που εξακολουθεί να αισθάνεται σαν να είναι ένα με τη φύση χάρη στην παγκοσμίου φήμης μοντέρνα αρχιτεκτονική από αρχιτέκτονες όπως ο Alvar Aalto. Η όμορφη πόλη έχει επίσης ρωσικές και σκανδιναβικές επιρροές, δείχνοντας ότι ο μακρινός βορράς είναι επίσης πολυπολιτισμικός.

Ο πολιτισμός της Φινλανδίας είναι επίσης ένα διασκεδαστικό πράγμα για να βυθιστείτε όταν επισκέπτεστε τη χώρα. Το Ελσίνκι είναι γεμάτο με πολιτιστικές εμπειρίες, όπως μουσικούς χώρους, εμπορικά κέντρα, εστιατόρια παγκόσμιας κλάσης, ακόμη και παραδοσιακές φινλανδικές σάουνες.

Όπου κι αν πάτε στη Φινλανδία, αφιερώστε λίγο χρόνο και ακολουθήστε τι κάνουν οι ντόπιοι για να δείτε μια πλευρά της χώρας που δεν θα είχατε ποτέ να δείτε.

Τα 5 καλύτερα μέρη της Φινλανδίας

Οι αγαπημένες μας περιοχές της Φινλανδίας στις οποίες μπορείτε να μείνετε περιλαμβάνουν:

 1. Ελσίνκι: Η καλύτερη περιοχή για τέχνες, ντιζάιν και επισκέπτες για πρώτη φορά
 2. Λαπωνία:  Η καλύτερη περιοχή για εξερεύνηση στην Αρκτική και πολιτισμό των Σάμι
 3. Lakeland:  Η καλύτερη περιοχή για εξερεύνηση της φύσης και οικονομικά ταξίδια
 4. Νησιά Άλαντ:  Η καλύτερη περιοχή για κολύμπι, καγιάκ, θαλάσσια σπορ και καλοκαιρινές επισκέψεις
 5. Turku: Η καλύτερη περιοχή για οικογένειες και πολιτισμό

Οι καλύτερες περιοχές και ξενοδοχεία στη Φινλανδία

Η Φινλανδία είναι μια τόσο μεγάλη χώρα που πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά τη βάση σας, διαφορετικά θα αφιερώσετε πολύ χρόνο ταξιδεύοντας σε αυτό που θέλετε να δείτε. Μερικοί άνθρωποι επισκέπτονται τη Φινλανδία θέλοντας να περάσουν όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο στη φύση, ενώ άλλοι θέλουν να δουν τον μοντέρνο σχεδιασμό και τις σκηνές για φαγητό.

Αυτοί οι άνθρωποι θα θέλουν να μείνουν σε πολύ διαφορετικά μέρη. Αυτός ο οδηγός μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε πού θα βασιστείτε στη Φινλανδία και να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις διακοπές σας.

1. Ελσίνκι

Αεροφωτογραφία μιας κατοικημένης πόλης όπου τα δέντρα ενσωματώνονται τέλεια δίπλα στα σπίτια και άλλα κτίρια.

Το Ελσίνκι, η πρωτεύουσα της Φινλανδίας, είναι απαραίτητη για κάθε επισκέπτη στη Φινλανδία. Αν είναι η πρώτη σας φορά στη Φινλανδία, πρέπει οπωσδήποτε να περάσετε λίγο χρόνο στην πρωτεύουσα.

Το Ελσίνκι είναι μια από τις πιο όμορφες πόλεις στον κόσμο, και όχι μόνο λόγω των παρθένων καθαρών δρόμων του και της προνομιακής του θέσης στην ακτή της Βαλτικής.

Το Ελσίνκι είναι ένας εκπληκτικός συνδυασμός διαφορετικών αρχιτεκτονικών παραδόσεων, από παλαιότερα σκανδιναβικά και ρωσικά κτίρια έως αρ νουβό έως μοντέρνα αρχιτεκτονική. Περιπλανηθείτε στους δρόμους και δείτε όμορφα κτίρια όπως το φρούριο Suomenlinna.

Το Ελσίνκι είναι επίσης το κέντρο της πολιτιστικής σκηνής της Φινλανδίας. Μπορείτε να επισκεφθείτε μουσεία παγκόσμιας κλάσης όπως το Kiasma ή να παρακολουθήσετε μια συναυλία από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ελσίνκι.

Παρόλο που το Ελσίνκι είναι η πρωτεύουσα του έθνους και μια εκπληκτική σύγχρονη πόλη, μπορείτε ακόμα να δείτε τον παραδοσιακό φινλανδικό πολιτισμό στις πολλές σάουνες ή στην πλατεία της Παλιάς Αγοράς, όπου υπάρχουν πωλητές που πωλούν παραδοσιακά τρόφιμα και χειροτεχνήματα.

Η πόλη είναι επίσης γνωστή για τους δροσερούς νέους της που την τοποθετούν στην αιχμή της παγκόσμιας κουλτούρας. Δείτε γειτονιές όπως το Κάλλιο, με ένα παγκοσμίου φήμης φεστιβάλ δρόμου και ευκαιρίες για πολιτισμό και φαγητό όλο το χρόνο.

Για μοναδικά αναμνηστικά, κατευθυνθείτε στο Design District, το οποίο αναδεικνύει έργα ντόπιων καλλιτεχνών και τεχνιτών.

Το Ελσίνκι είναι μια πρωτεύουσα που είναι καλά ενσωματωμένη στη φύση. Η ίδια η πόλη έχει πολλά εκπληκτικά πάρκα και ακόμη και δάση. Εκπληκτικές φυσικές περιοχές, όπως ο Κόλπος της Φινλανδίας και το Εθνικό Πάρκο Nuuksio, βρίσκονται σε απόσταση μιας ημερήσιας εκδρομής.

Ωστόσο, εάν ο κύριος στόχος σας για να επισκεφθείτε τη Φινλανδία είναι να περάσετε όσο χρόνο στην τραχιά φύση, μάλλον δεν θα πρέπει να μείνετε στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

Πραγματα να κανεις

 • Επισκεφθείτε το νησιωτικό φρούριο Suomenlinna του 18ου αιώνα .
 • Εξερευνήστε τους δρόμους και θαυμάστε τα όμορφα κτίρια, όπως η εκκλησία Temppeliaukio.
 • Ελέγξτε τα πολλά πολιτιστικά ιδρύματα του Ελσίνκι, όπως το  Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Kiasma .
 • Δοκιμάστε μια παραδοσιακή φινλανδική σάουνα, όπως το high-end Löyly .

Που να φάω

 • Δοκιμάστε μερικά αρτοσκευάσματα σε μια λαμπερή ατμόσφαιρα στο Café Ekberg .
 • Δοκιμάστε παραδοσιακές φινλανδικές σπεσιαλιτέ από τους πάγκους στο Old Market Hall .
 • Απολαύστε τη βραβευμένη με αστέρι Michelin σκηνή φαγητού του Ελσίνκι στο Demo .

Οικονομικά ξενοδοχεία στο Ελσίνκι

 • Noli Herttoniemi . Το οικονομικό ξενοδοχείο Noli Herttoniemi είναι ιδανικό για μακροχρόνιες διαμονές. Όλοι οι επισκέπτες μένουν σε διαμερίσματα και μοιράζονται ανέσεις, όπως γυμναστήριο, σάουνα και δωρεάν ενοικίαση ποδηλάτων.
 • Ξενοδοχείο Bastian . Το Chic Hotel Bastian καλωσορίζει τους επισκέπτες με μοντέρνα, πολύχρωμα δωμάτια, απρόσκοπτες εμπειρίες check-in και μια εξαιρετική τοποθεσία ιδανική για να εξερευνήσετε το Ελσίνκι.

Ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας Ελσίνκι

 • Bob W Koti Katajanokka . Μέρος μιας τοπικής αλυσίδας ξενοδοχείων, το Bob W Koti Katajanokka καλωσορίζει τους επισκέπτες με εξαιρετικές ανέσεις και εκπληκτικά προσιτές τιμές. Απολαύστε υπέροχα διαμερίσματα και σουίτες με εκπληκτικά μπάνια σχεδόν σπα, υπέροχη θέα και εξαιρετική τοποθεσία.
 • Ξενοδοχείο F6 . Δεν μπορείτε να ξεπεράσετε την τοποθεσία του Hotel F6, το οποίο απέχει μόλις έναν δρόμο από την προκυμαία. Αυτό είναι αν μπορείτε να απομακρυνθείτε από το πανέμορφο ξενοδοχείο, το οποίο περιποιείται τους επισκέπτες με άνετα δωμάτια, ανέσεις όπως μπουρνούζια και ένα μπαρ εντός του ξενοδοχείου.

Πολυτελή ξενοδοχεία στο Ελσίνκι

 • Λαπωνία Ξενοδοχεία Bulevardi . Το κομψό Lapland Hotels Bulevardi διαθέτει δωμάτια που αποτελούν την επιτομή του σκανδιναβικού κομψού ντιζάιν, ενώ ορισμένα διαθέτουν μπανιέρα-υδρομασάζ, ακόμη και σάουνες. Το προσωπικό είναι πολύ φιλικό και εξυπηρετικό.
 • Ξενοδοχείο Kämp . Νιώστε σαν κομψός αριστοκράτης του παρελθόντος στο Hotel Kämp, το οποίο είναι ένα από τα παλαιότερα ξενοδοχεία του Ελσίνκι. Η αρ νουβό πρόσοψη κρύβει σύγχρονες ανέσεις, όπως συστήματα ροής στο δωμάτιο, σπα ξενοδοχείου και πολλά άλλα.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στη Φινλανδία

2. Λαπωνία

Ένα άτομο που στέκεται στην άκρη του πάγου και κοιτάζει την καμπίνα σε απόσταση, όπου τα πάντα γύρω είναι καλυμμένα με χιόνι.

BlueOrange Studio/Shutterstock

Το μακρινό βόρειο τμήμα της Φινλανδίας ανήκει στη διεθνή περιοχή της Λαπωνίας. Αυτή η περιοχή καλύπτει τα αρκτικά εδάφη της Φινλανδίας, καθιστώντας την το τέλειο μέρος για να επισκεφθείτε αν θέλετε να δείτε την Αρκτική και το Βόρειο Σέλας.

Η Λαπωνία φιλοξενεί επίσης τον πληθυσμό των Σάμι της Φινλανδίας, με τη μοναδική κουλτούρα και τον τρόπο ζωής τους. Η Φινλανδική Λαπωνία είναι το τέλειο μέρος για να επισκεφθείτε για να δείτε όλες τις δραστηριότητες της Αρκτικής που πάντα θέλατε να δοκιμάσετε.

Μπορείτε να κάνετε μια βόλτα με τάρανδους, να συμμετάσχετε σε ένα γεροδεμένο σαφάρι ή να μείνετε σε ένα ιγκλού. Αν σας αρέσουν τα κιτς πράγματα ή ταξιδεύετε με παιδιά, τότε πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε το χωριό του Άγιου Βασίλη.

Η Λαπωνία είναι ο τέλειος προορισμός για τους λάτρεις της φύσης. Πηγαίνετε σε μια περιήγηση για να δοκιμάσετε να δείτε το Βόρειο Σέλας, ένα από τα πιο μοναδικά αξιοθέατα του κόσμου. Εξερευνήστε την παγωμένη τούνδρα, πολλές λίμνες, συμπεριλαμβανομένης της τεράστιας Inarijärvi, και βουνά που είναι ιδανικά για σκι.

Απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε συσκευάσει άφθονα χειμερινά είδη και στρώσεις καθώς ο καιρός είναι εξαιρετικά κρύος! Έχετε μερικές επιλογές για να μείνετε πόλεις ενώ επισκέπτεστε τη Λαπωνία.

Το Ροβανιέμι, η μεγαλύτερη πόλη της Λαπωνίας, είναι όπου μένουν οι περισσότεροι και μπορεί να γεμίσει λίγο κόσμο κατά τη διάρκεια της περιόδου των Χριστουγέννων. Οι λάτρεις της φύσης θα επικοινωνήσουν για μικρότερα χωριά και πόλεις σε περισσότερες αγροτικές περιοχές.

Μπορείτε επίσης να μείνετε στο Inari, το κέντρο του πολιτισμού των Σάμι. Μάθετε για τους αυτόχθονες πληθυσμούς της Φινλανδίας στο μουσείο Siida ή μένοντας σε ένα αγρόκτημα που ανήκει στους Σάμι. Η Λαπωνία έχει τόσα πολλά από αυτά που οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι κατ’ ουσίαν φινλανδικά.

Ωστόσο, σίγουρα δεν είναι το καλύτερο μέρος για να επισκεφθείτε για άτομα που δεν τους αρέσει το κρύο, ειδικά όχι το χειμώνα.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε αγοράσει τον κατάλληλο χειμερινό εξοπλισμό προτού προγραμματίσετε το ταξίδι σας στη Φινλανδική Λαπωνία. Η Λαπωνία είναι επίσης αρκετά ακριβή, επομένως θα πρέπει να εξοικονομήσετε χρήματα για να την επισκεφτείτε.

Πραγματα να κανεις

 • Επισκεφθείτε το χωριό του Άγιου Βασίλη  (μια διασκεδαστική εμπειρία ακόμα κι αν είστε πολύ μεγάλοι για να το πιστέψετε).
 • Προσπαθήστε να εντοπίσετε το Βόρειο Σέλας και κάντε μια περιήγηση στην τούνδρα.
 • Επισκεφθείτε μια φάρμα ταράνδων  ή κάντε μια βόλτα με έλκηθρο ταράνδων.
 • Απολαύστε τη μοναδική στον κόσμο γόνδολα σκι σάουνας  στο χιονοδρομικό θέρετρο Ylläs.

Που να φάω

Οικονομικά ξενοδοχεία στη Λαπωνία

 • Ξενοδοχείο Arctic Light . Το Arctic Light Hotel στο Ροβανιέμι είναι μια εξαιρετική βάση για να εξερευνήσετε τη Λαπωνία. Το ευάερο ξενοδοχείο διαθέτει άνετα δωμάτια και ανέσεις, όπως πρωινό από σεφ.
 • Kierinki Village Majatalo . Αυτό το ξενοδοχείο είναι η τέλεια επιλογή για μια ρουστίκ, αυθεντική διαμονή. Μείνετε σε ένα αυθεντικό σπίτι με άνετο κοινόχρηστο σαλόνι, νόστιμο φαγητό και προνομιακή τοποθεσία για να παρακολουθήσετε το Βόρειο Σέλας.

Ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας Λαπωνία

 • HAAWE Boutique Apart Hotel . Αυτό το κομψό ξενοδοχείο διαθέτει μοντέρνα διαμερίσματα με δική τους κουζίνα και μπάνια και εξαιρετική ιδιωτικότητα.
 • Parkside Pyhä . Η θέα από κάθε διαμέρισμα σε αυτό το ξενοδοχείο είναι εκπληκτική και αξίζει να κάνετε κράτηση μόνοι σας. Αυτό είναι πριν καν μιλήσουμε για τις άλλες ανέσεις, όπως τα μπάνια σπα και την εξαιρετική εξυπηρέτηση.

Πολυτελή ξενοδοχεία στη Λαπωνία

 • Beana Laponia . Αυτό το πολυτελές ξενοδοχείο διαθέτει βελούδινη διακόσμηση με θέμα τα έλκηθρα και ένα μπαρ στις εγκαταστάσεις. Το μεγαλύτερο αξιοθέατο είναι η τοποθεσία και οι πολλές δραστηριότητες που μπορεί να οργανώσει το κατάλυμα—ακόμα και σαφάρι με τα χάσκι του ξενοδοχείου!
 • Συλλογή Aurora . Αυτό το ξενοδοχείο στο Inari δεν μοιάζει πολύ εξωτερικά, αλλά στο εσωτερικό του έχει εκπληκτικά δωμάτια, πρόσβαση στο υδρομασάζ και πρόσβαση στο μονοπάτι του σκι.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στη Φινλανδία

3. Lakeland

Μια περιοχή με πολλά μικρά νησάκια καλυμμένα με δέντρα, όπου δρόμος και γέφυρες συνδέουν μερικά νησιά.

ArtBBNV/Shutterstock

Η εκπληκτική Lakeland της Φινλανδίας, ή Lake District, είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να πάτε στη χώρα εάν θέλετε να γνωρίσετε τη φύση. Αυτή η περιοχή της χώρας έχει πολλές από τις εκπληκτικές δέκα χιλιάδες λίμνες της Φινλανδίας, όμορφα τοπία και άφθονο χώρο για υπαίθριες περιπέτειες.

Είναι επίσης σχετικά προσιτό, ακόμη και σε μια ακριβή χώρα όπως η Φινλανδία. Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε στη φινλανδική Lakeland είναι να βγείτε στο νερό, και με χιλιάδες λίμνες, δεν υπάρχει έλλειψη ευκαιριών.

Κάντε μια κρουαζιέρα κατά μήκος της λίμνης Paijanne ή νοικιάστε ένα καγιάκ και εξερευνήστε τις μικρότερες λίμνες, όπως οι πολλές λίμνες στο Εθνικό Πάρκο Oulanka.

Στην ακτή, μπορείτε να κάνετε πεζοπορία σε ενδιαφέροντα ορόσημα όπως το Kummakivi Balancing Rock ή να οδηγείτε κατά μήκος γραφικών διαδρομών όπως η Route 62. Το Lakeland έχει επίσης πολλές ενδιαφέρουσες πόλεις και πόλεις.

Μπορείτε να επισκεφθείτε το εκπληκτικό κάστρο της πόλης Savonlinna, το οποίο φιλοξενεί ένα διεθνώς διάσημο φεστιβάλ όπερας το καλοκαίρι. Η πόλη Kuopio βρίσκεται στο Lakeland, στις όχθες της λίμνης Kallavesi, και προσφέρει όμορφη θέα και τοπικά μουσεία.

Η Φινλανδική Lakeland διαθέτει όμορφη φύση, αλλά αν θέλετε μια πιο μητροπολιτική γεύση στην επίσκεψή σας, μπορεί να βαρεθείτε. Υπάρχουν πόλεις και κωμοπόλεις σε αυτήν την περιοχή, αλλά τείνουν να είναι μικρότερες και χαλαρές.

Πραγματα να κανεις

Που να φάω

 • Κλείστε το μοναδικό τραπέζι στο μικρότερο εστιατόριο στον κόσμο, το Ravintola Kuappi .
 • Πιείτε ένα παραδοσιακό αγγλικό τσάι σε μια αντισυμβατική τοποθεσία στο Tea House of Wehmais .
 • Ακόμα κι αν δεν μένετε στο Tertti Manor , σταματήστε στο ξενοδοχείο για εποχικά γεύματα στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.

Οικονομικά ξενοδοχεία Lakeland

 • Karkausmäen Kammari . Αυτό το άνετο ρουστίκ ξενοδοχείο καλωσορίζει τους επισκέπτες με φωτεινά δωμάτια, έναν μικρό αλλά άνετο κοινόχρηστο χώρο και όμορφη θέα στη λίμνη. Είναι αγαπημένο για ρομαντικές αποδράσεις.
 • Βίλα Saimaan Sydän . Μείνετε σε αυτό το αυθεντικό συνοικιακό σπίτι στη λίμνη και απολαύστε άνετα δωμάτια, κοινόχρηστες ανέσεις όπως μπάρμπεκιου και σάουνα, καθώς και μια εξαιρετική τοποθεσία στην παραλία.

Lakeland ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας

 • Boutique Hotel Villa Klubiranta . Αυτό το κομψό ξενοδοχείο βρίσκεται ακριβώς πάνω στη λίμνη και έχει όμορφη θέα. Στους εσωτερικούς χώρους, μπορείτε να απολαύσετε πρόσβαση στη σάουνα και άνετα, καλά σχεδιασμένα δωμάτια.
 • Café-Restaurant & Hotel Saima . Αυτό το καταπράσινο ξενοδοχείο διαθέτει φιλόξενες πινελιές, όπως μπουρνούζια για τους επισκέπτες και εξαιρετικό πρωινό στο καφέ και το εστιατόριο του ξενοδοχείου.

Lakeland Πολυτελή ξενοδοχεία

 • Lillan Boutique Hotel & Kök . Οι επισκέπτες σε αυτό το πολυτελές ξενοδοχείο μπορούν να απολαύσουν όμορφα δωμάτια και μπάνια, ένα μπαρ στο εσωτερικό του ξενοδοχείου και μια εξαιρετική τοποθεσία στην πόλη Lakeland του Τάμπερε.
 • Boutique Hotel Yöpuu . Αυτό το πανέμορφο ξενοδοχείο βρίσκεται σε ένα ιστορικό κτήριο και προσφέρει τις τυπικές πολυτελείς ανέσεις του ξενοδοχείου, όπως ένα εστιατόριο εντός του ξενοδοχείου, αλλά λάμπει σε πινελιές όπως το δωρεάν κρασί καλωσορίσματος για τους επισκέπτες.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στη Φινλανδία

4. Νήσοι Άλαντ

Ένας γηγενής ανεμόμυλος και άλλα παλιά σπίτια στο φόντο μπορούν να φανούν σε μια μικρή επαρχιακή πόλη.

Stefan Holm/Shutterstock

Μπορεί να μην συνδέετε τη Φινλανδία με το κολύμπι και τη νησιωτική ζωή. Ωστόσο, το καλοκαίρι, πολλοί Φινλανδοί συρρέουν στα νησιά Aland κατά μήκος της νοτιοδυτικής ακτής για να κάνουν ακριβώς αυτό.

Αυτό το αρχιπέλαγος είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να επισκεφθείτε για θαλάσσια σπορ και εάν επισκέπτεστε τη Φινλανδία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η ζωή στα νησιά Aland έχει να κάνει με τη χαλάρωση. Μπορείτε να σταματήσετε από την κύρια πόλη, το Mariehamn, και να εξερευνήσετε τα καφέ, τα μουσεία και τα καλοκαιρινά φεστιβάλ.

Ή ξεφύγετε από τα πλήθη και μείνετε σε ένα εξοχικό σε ένα από τα χιλιάδες νησιά που αποτελούν το αρχιπέλαγος. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για πεζοπορία, καγιάκ, ποδηλασία και πολλά άλλα.

Η διαμονή στα νησιά Aland είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χαλαρώσετε κατά τη διάρκεια των διακοπών σας στη Φινλανδία. Ωστόσο, εάν είστε περιπετειώδης ταξιδιώτης ή κάποιος που προτιμά να μείνει σε μεγάλες, πολυσύχναστες πόλεις με πολλά ψώνια και δραστηριότητες, θα πρέπει να πάτε αλλού.

Ο χαλαρός ρυθμός της ζωής στα νησιά Aland είναι βαρετός για κάποιους. Τα αξιοθέατα στα νησιά Aland έχουν ρουστίκ χαρακτήρα, επομένως δεν είναι ιδανικά ούτε για ταξιδιώτες πολυτελείας.

Πραγματα να κανεις

 • Δείτε τα πολλά καλοκαιρινά φεστιβάλ στο Mariehamn .
 • Νοικιάστε ένα ποδήλατο  και κάντε ποδήλατο στα τοπία του νησιού.
 • Πάρτε ένα πλοίο για πιο απομονωμένα νησιά, όπως το Kökar , και περάστε τη μέρα σας περιτριγυρισμένοι από φώκιες.

Που να φάω

 • Δείτε τη σκηνή της craft μπίρας στα νησιά, ξεκινώντας από την πιο διάσημη ζυθοποιία, το Stallhagen .
 • Απολαύστε την πεμπτουσία της σκανδιναβικής κουζίνας στο Smakbyn .
 • Δοκιμάστε ένα από τα πολλά χαριτωμένα καφέ στο Mariehamn, όπως το Café Victor .

Οικονομικά ξενοδοχεία στα Νησιά Άλαντ

 • Strand Pensionat Stalldalen . Αυτός ο ρουστίκ ξενώνας είναι ιδανικός για μια απόδραση στο νησί χάρη στη φυσική του τοποθεσία και τις πολλές υπαίθριες δραστηριότητες, αλλά διαθέτει επίσης ανέσεις όπως σαλόνι και είναι προσβάσιμο.
 • Granlunda Gårdshotell . Αυτό το οικογενειακό ξενοδοχείο βρίσκεται σε μια τοποθεσία βαθιά στη φύση, ιδανική για υπαίθριες δραστηριότητες. Απολαύστε βασικές ανέσεις, όπως άνετα δωμάτια, μπαρ, σάουνα και εξαιρετική εξυπηρέτηση.

Ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας Νησιά Άλαντ

 • Ξενοδοχείο Park Alandia . Το Park Alandia Hotel βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία, ιδανικό για να εξερευνήσετε άνετα τα νησιά Aland, με οργανωμένες εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν ζωντανή μουσική και κομψά δωμάτια.
 • Ξενοδοχείο Gullvivan . Αυτό το ξενοδοχείο περιβάλλεται από φύση, ιδανικό για κολύμπι, ποδηλασία και καγιάκ. Το ξενοδοχείο προσφέρει επίσης χώρο στάθμευσης, κοινόχρηστη παιδική χαρά και υπέροχη θέα.

Πολυτελή ξενοδοχεία στα Νησιά Άλαντ

 • Brudhäll Hotel & Restaurant . Αυτό το ξενοδοχείο προσφέρει στους επισκέπτες κομψά δωμάτια, εύκολη πρόσβαση σε εκδρομές με σκάφος σε άλλα νησιά και ένα εστιατόριο στις εγκαταστάσεις με εκπληκτική κουζίνα.
 • Θέρετρο HavsVidden . Αυτό το παραθαλάσσιο θέρετρο είναι μια από τις λίγες πολυτελείς επιλογές στα νησιά Aland. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν κομψά μοντέρνα δωμάτια με ευρύχωρα μπάνια, ιδιωτικό χώρο στην ακτή, ακόμη και ιδιωτικές βίλες.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στη Φινλανδία

5. Τούρκου

Ένα ήρεμο κανάλι στο κέντρο μιας πόλης, όπου φαίνονται δέντρα στις όχθες της και ένας ψηλός πύργος φαίνεται σε απόσταση.

Jamo Images/Shutterstock

Η χαλαρή πόλη Τούρκου είναι το τέλειο μέρος για να επισκεφθείτε στη Φινλανδία εάν θέλετε να μείνετε σε μια πόλη που έχει μια πιο ήσυχη αίσθηση από το Ελσίνκι, αλλά και πάλι πολλές ανέσεις.

Το Τούρκου είναι μια από τις πολιτιστικές πρωτεύουσες της Φινλανδίας και έχει πολλά να δείτε και να κάνετε, καθώς και πολλές δραστηριότητες για παιδιά. Το Turku είναι μια από τις πιο ιστορικές πόλεις της Φινλανδίας και ήταν στην πραγματικότητα η πρωτεύουσα πριν από το Ελσίνκι, και μπορείτε να εξερευνήσετε παλιούς μεσαιωνικούς δρόμους στο Old Turku.

Για πιο μοντέρνα κουλτούρα, ρίξτε μια ματιά σε φεστιβάλ όπως το Turku Jazz ή τα πολλά craft beer bar της πόλης. Το Τούρκου είναι μια ζωντανή πόλη με πολλά να κάνετε για τους νέους και έχει ακόμη και αξιοθέατα για τους νεότερους επισκέπτες.

Το Turku βρίσκεται κοντά στο Moomin World, ένα θεματικό πάρκο αφιερωμένο στους Moomins, μια δημοφιλή σειρά παιδικών βιβλίων που δημιουργήθηκε από τον Φινλανδό συγγραφέα Tove Jansson. Τα παιδιά θα πάρουν επίσης μια κλωτσιά από το Cable Ferry Föri, το οποίο προσφέρει όμορφη θέα στον ποταμό Aura.

Το Τούρκου έχει πολλά να προσφέρει για μια μικρή πόλη, όπως ευκαιρίες για ημερήσιες εκδρομές στη γύρω φύση. Ωστόσο, εάν ο κύριος στόχος σας είναι να περάσετε χρόνο στην τραχιά φύση της Φινλανδίας, μάλλον θα πρέπει να επιλέξετε μια πιο αγροτική περιοχή.

Πραγματα να κανεις

 • Επισκεφθείτε τις ιστορικές τοποθεσίες του Τούρκου, όπως το Turun Linna , το μεγαλύτερο φρούριο της Φινλανδίας.
 • Δείτε μερικά από τα διάσημα μουσικά φεστιβάλ του Τούρκου, όπως το Ruisrock .
 • Κατευθυνθείτε έξω από την πόλη στο πιο φινλανδικό θεματικό πάρκο που υπάρχει, το Moomin World .

Που να φάω

Οικονομικά ξενοδοχεία στο Τούρκου

 • Forenom Aparthotel Turku . Ιδανικό για οικογένειες που χρειάζονται λίγο περισσότερο χώρο, αυτό το ξενοδοχείο προσφέρει στους επισκέπτες άνετα δωμάτια με δική τους κουζίνα, μπάνια και wifi.
 • Ξενοδοχείο Κακόλα . Αυτό το άνετο, ρετρό ξενοδοχείο έχει φιλόξενη διακόσμηση, ένα νόστιμο εστιατόριο στις εγκαταστάσεις και άνετα, κλιματιζόμενα δωμάτια.

Ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας Τούρκου

 • Park Hotel Turku . Αυτό το κομψό ξενοδοχείο στεγάζεται σε ένα ιστορικό κτήριο με κισσό, αλλά διαθέτει σύγχρονες ανέσεις, όπως καλωδιακή τηλεόραση και σάουνα.
 • Scandic Hamburger Börs . Αυτό το πλήρως εξοπλισμένο ξενοδοχείο διαθέτει γυμναστήριο, σάουνα και μπαρ στον τελευταίο όροφο, όλα σε ένα κομψό αρ νουβό κτήριο.

Πολυτελή ξενοδοχεία Τούρκου

 • Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone . Αυτό το πολυτελές ξενοδοχείο καλωσορίζει τους επισκέπτες με κλιματιζόμενα δωμάτια, εξοπλισμένα με ανέσεις όπως μίνι μπαρ και μια ιστορική τοποθεσία.
 • Ξενοδοχείο Radisson Blu Marina Palace . Το πολυτελές ξενοδοχείο προσφέρει στους επισκέπτες δωμάτια σε στιλ μπαρόκ και γιγαντιαία κρεβάτια, ένα επιχειρηματικό κέντρο, πολλά εστιατόρια και πολλές άλλες ανέσεις.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στη Φινλανδία

Πάνω σε εσάς — Κλείστε το ταξίδι σας σήμερα!

🏆 Το καλύτερο για τους πρώτους χρόνουςΧέλσινκι
🏹 Το καλύτερο για πολιτιστική εμπειρίαΛαπωνία
🌳 Το καλύτερο για τη φύσηLakeland
🛥️ Το καλύτερο για θαλάσσια σπορΝησιά Άλαντ
👪 Το καλύτερο για οικογένειεςΤούρκου

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν αμέτρητα πράγματα να δείτε και να κάνετε στη Φινλανδία, όλα σε πολλές από τις καλύτερες περιοχές της χώρας για διαμονή. Τι περιμένετε λοιπόν — κλείστε το ταξίδι σας σήμερα και ζήστε όλα όσα έχει να προσφέρει αυτός ο γραφικός προορισμός. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια