Πόσο κοστίζει ένα ταξίδι στις Μαλδίβες

Πόσο κοστίζει ένα ταξίδι στις Μαλδίβες | Βρίσκονται στον Ινδικό Ωκεανό και αποτελούνται από 1.000 κοραλλιογενή νησιά γνωστά για τα κρυστάλλινα νερά, την πολύχρωμη θαλάσσια ζωή και τους κοραλλιογενείς υφάλους, οι Μαλδίβες είναι μια πολύ γνωστή, αποκλειστική και πλούσια ρομαντική απόδραση.

Φυσικά, όπως συμβαίνει με οποιονδήποτε προορισμό διακοπών, ο χρόνος που ταξιδεύετε, το πόσοι είναι στο πάρτι σας και ο τρόπος που σχεδιάζετε το ταξίδι σας θα έχουν μεγάλη σχέση με το συνολικό σας κόστος.

Ωστόσο, ακόμα και χωρίς να περάσετε από ένα θέρετρο και να συνδυάσετε το κόστος σε ένα ταξίδι all-inclusive, μπορείτε να σχεδιάσετε τη δική σας απόδραση στις Μαλδίβες με λίγη έρευνα. Για να σας βοηθήσουμε, συγκεντρώσαμε μια ανάλυση των τυπικών δαπανών που σχετίζονται με ένα ταξίδι σε αυτόν τον τροπικό παράδεισο.

Μέσα από αυτές τις χρήσιμες πληροφορίες, θα δείτε πώς μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα όταν επισκέπτεστε αυτήν την περιοχή καθώς και να εξετάσετε θέματα που ίσως θέλετε να μάθετε πριν φύγετε για το ταξίδι σας.

Θα μάθετε επίσης ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς δραστηριότητες που πρέπει να απολαύσετε όταν επισκέπτεστε και θα μάθετε μερικές απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις σχετικά με αυτόν τον προορισμό.

Για να διασφαλίσουμε ότι όλα τα στοιχεία λειτουργούν, και στην πραγματικότητα σας βοηθάμε να συγκρίνετε τα μήλα με τα μήλα, θα βασίσουμε όλα τα στοιχεία στο κόστος ενός ατόμου για ταξίδι και διαμονή στις Μαλδίβες για διάρκεια επτά ημερών.

Ας βουτήξουμε!

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ >>

>> Ελα στο Viper <<

Διαβάστε επίσης :Είναι οι Μαλδίβες ασφαλείς για επίσκεψη ;

Μήνας του μέλιτος στις Μαλδίβες, τα 12 καλύτερα θέρετρα

Μέσο κόστος ταξιδιού στις Μαλδίβες

Αυτοί οι αριθμοί βασίζονται στον μέσο όρο των δαπανών που μπορείτε να περιμένετε να πληρώσετε για μια επταήμερη διαμονή ενός ατόμου στις Μαλδίβες:

  • Μέσο κόστος διαμονής: 5.800 $
  • Μέσο κόστος πτήσης:(Αεροπορικά τις στιγμής από Ελλάδα δείτε εδώ)
  • Φαγητό, ποτό και δραστηριότητες: 1.020 $
  • Μεταφορικά: $420

Κόστος ταξιδιού στις Μαλδίβες: Μέσος όρος ανά είδος

Anna Jedynak/Shutterstock

Έξοδα διαμονής

Όπως μπορείτε να περιμένετε, το κόστος διαμονής ή διαμονής σας θα ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με την πολυτέλεια μιας τοποθεσίας και το πότε ταξιδεύετε. Όσο υψηλότερος είναι ο προορισμός ή το θέρετρο, τόσο περισσότερα μπορείτε να περιμένετε να πληρώσετε.

Πολλά από τα ξενοδοχεία και τα θέρετρα έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν στους επισκέπτες μια πολυτελή και αποκλειστική εμπειρία, η οποία τελικά είναι δαπανηρή. Ωστόσο, εάν προσπαθείτε να επισκεφτείτε τις Μαλδίβες με χαμηλό προϋπολογισμό, ο καλύτερος τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα είναι να μείνετε σε ξενοδοχεία σε νησιά της περιοχής ή σε ξενώνες αντί για πιο αποκλειστικά θέρετρα.

Προφανώς, το κόστος διαμονής σας θα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στους τύπους ανέσεων που θα επιλέξετε. Οι τιμές μπορεί να φτάσουν τα 200 $ USD ανά διανυκτέρευση για ένα δωμάτιο στο χαμηλότερο άκρο του φάσματος και να κυμαίνονται μέχρι και τα 2.000 $ ανά διανυκτέρευση σε ένα από τα πιο αποκλειστικά θέρετρα.

Επιπλέον, η εποχή του χρόνου που επισκέπτεστε, σε σεζόν ή εκτός, το χρονικό διάστημα που θα μείνετε και πολλά άλλα μπορούν να επηρεάσουν το συνολικό κόστος διαμονής σας. Επιπλέον, πολλά από τα ξενοδοχεία και τα θέρετρα στις Μαλδίβες προσφέρουν προσφορές, κουπόνια ή πακέτα για να συμβάλουν στη μείωση του συνολικού κόστους.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις πιο ακριβές περιόδους του χρόνου για να επισκεφθείτε τις Μαλδίβες. Ενώ μπορείτε να το επισκεφθείτε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, καθώς είναι μια ευχάριστη θερμοκρασία 80 βαθμών όλο το χρόνο, οι τιμές ποικίλλουν ανάλογα με τις εποχές, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως.

Οι πιο δαπανηρές ώρες για να επισκεφθείτε την περιοχή είναι μεταξύ Δεκεμβρίου και Μαρτίου.

Η υγρή περίοδος είναι από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο, η οποία είναι η πιο οικονομική περίοδος για επίσκεψη. Ο Νοέμβριος έως τον Απρίλιο είναι η ξηρή περίοδος και είναι φθηνότερες από την πιο δαπανηρή περίοδο, αλλά όχι τόσο προσιτές όσο η υγρή περίοδος.

Κόστος πτήσης

Το κόστος της πτήσης σας προς τις Μαλδίβες θα ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με το από πού πετάτε και ποια εποχή του χρόνου πετάτε. Ιδανικά, είναι καλή ιδέα να κάνετε κράτηση πτήσεων όσο το δυνατόν νωρίτερα και να ψωνίζετε με πολλές αεροπορικές εταιρείες για την καλύτερη προσφορά.

Λάβετε υπόψη ότι η εκτίμηση του κόστους πτήσης δεν περιλαμβάνει τις χρεώσεις που σχετίζονται με τις αποσκευές. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι αν και οι Μαλδίβες είναι ένας όμορφος προορισμός, μέρος αυτού που τις καθιστά ιδανική τοποθεσία είναι η απομόνωσή τους.

Επομένως, να είστε προετοιμασμένοι για μια πτήση που διαρκεί το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας και περιλαμβάνει τουλάχιστον μία στάση για αλλαγή αεροπλάνου. Ωστόσο, το ταξίδι αξίζει τον κόπο χάρη στην ομορφιά που σας περιμένει στην άλλη άκρη της πτήσης σας.

Μια γρήγορη ματιά στις πτήσεις δείχνει ένα εύρος από 1.000 $ για μετ’ επιστροφής έως 1900 $ για μια τυπική, οικονομική πτήση. Αυτό υπολογίζεται από το Σικάγο στο Μαλέ, στις Μαλδίβες.

Εάν έχετε ταξιδιωτικά σημεία ή επιπλέον τρόπους για να το κάνετε αυτό πιο προσιτό, η χρήση τους στην πτήση σας μπορεί να είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος για να κάνετε περισσότερα μόλις φτάσετε στον προορισμό σας. Επίσης, ορισμένα θέρετρα και ξενοδοχεία προσφέρουν πακέτα χωρίς αποκλεισμούς που μπορούν να σας βοηθήσουν να λάβετε επίσης πιο προσιτό κόστος πτήσης.

Κόστος φαγητού, ποτού και δραστηριότητας

Όσον αφορά τις επιλογές φαγητού στις Μαλδίβες, τα περισσότερα ξενοδοχεία και θέρετρα προσφέρουν μια σειρά από επιλογές, όπως θαλασσινά, τοπικά πιάτα, ακόμη και διεθνή κουζίνα. Συνολικά, μπορείτε να περιμένετε να πληρώσετε οπουδήποτε από $20 έως $100 ανά γεύμα.

Αυτό θα διαφέρει ανάλογα με την πολυτέλεια του εστιατορίου και τις επιλογές. Επιπλέον, ορισμένα θέρετρα προσφέρουν πακέτα που περιλαμβάνουν φαγητό.

Αν προσπαθείτε να εξοικονομήσετε χρήματα για φαγητό, μπορείτε να επιλέξετε πωλητές τροφίμων που βρίσκονται στο δρόμο ή ακόμα και να επισκεφτείτε τοπικά εστιατόρια που είναι λίγο πιο οικονομικά. Σε αυτά, μπορείτε να βρείτε επιλογές από 5 έως 15 $ ανά άτομο, ανά γεύμα.

Όσον αφορά τις δραστηριότητες στις Μαλδίβες, οι επιλογές σας είναι τόσο άφθονες όσο και η καταγάλανη θάλασσα. Θα εξετάσουμε μόνο μερικά από τα πιο δημοφιλή. Πρώτον, μπορείτε να κάνετε κολύμβηση με αναπνευστήρα με 30 έως 100 $ το άτομο.

Οι κρουαζιέρες στο ηλιοβασίλεμα για να δείτε το όμορφο ηλιοβασίλεμα των Μαλδίβων είναι επίσης δημοφιλείς και συνήθως κυμαίνονται από $50 έως $200 ανά άτομο. Το ταξίδι σε νησί ανάμεσα στα νησιά των Μαλδίβων είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να περάσετε το χρόνο σας όταν επισκέπτεστε.

Αυτός είναι ένας ιδανικός τρόπος για να επισκεφθείτε τις τοπικές κοινότητες των Μαλδίβων και να εκτεθείτε στον τοπικό πολιτισμό. Συχνά, μπορείτε να κάνετε άλμα σε νησί μέσω μιας περιήγησης που έχει σχεδιαστεί για να σας δείξει όλα όσα μπορείτε να δείτε στις Μαλδίβες. Το κόστος κυμαίνεται συνήθως μεταξύ $50 και $150 ανά άτομο.

Το εκτιμώμενο κόστος για φαγητό και δραστηριότητες περιλαμβάνει επτά ημέρες γευμάτων, τρία γεύματα την ημέρα και ένα μέσο κόστος όλων των δημοφιλών δραστηριοτήτων που περιγράφονται.

Λάβετε υπόψη σας, αυτό απέχει πολύ από τις μόνες δραστηριότητες που μπορείτε να απολαύσετε στις Μαλδίβες. Αυτό είναι απλώς για να σας δώσει μια ιδέα για το είδος της δραστηριότητας που μπορείτε να περιμένετε όταν βρίσκεστε στις διακοπές.

ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Όπως μπορείτε να περιμένετε όταν επισκέπτεστε ένα νησιωτικό έθνος όπως οι Μαλδίβες, θα πρέπει να λάβετε υπόψη το κόστος μεταφοράς ως μέρος της διαμονής σας.

Υπάρχουν δύο βασικές επιλογές για να φτάσετε από τη μια τοποθεσία στην άλλη στις Μαλδίβες είναι το δημόσιο φέρι ή τα ταχύπλοα. Πολλοί ξενώνες και θέρετρα προσφέρουν δωρεάν ταξίδια με ταχύπλοο εάν μένετε εκεί, τουλάχιστον από το αεροδρόμιο προς την ιδιοκτησία.

Ωστόσο, εάν πληρώνετε για μια βόλτα με ταχύπλοο για να πάτε από τη μια τοποθεσία στην άλλη για να κάνετε μια δραστηριότητα ή κάτι άλλο, μπορείτε να περιμένετε να πληρώσετε μεταξύ 25 και 200 ​​$ ανά άτομο.

Το δημόσιο φέρι είναι σίγουρα η πιο οικονομική επιλογή, καθώς συνήθως κοστίζει λιγότερο από 5 $ το άτομο για μια βόλτα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι διαδρομές με φέρι δεν είναι πάντα γρήγορες και αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με τον προγραμματισμό.

Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το πλοίο, βεβαιωθείτε ότι έχετε υπόψη σας αυτή την πιθανή καθυστέρηση όταν σχεδιάζετε δραστηριότητες και εκδρομές. Η ανάλυση κόστους που αναφέρεται παραπάνω περιλαμβάνει ένα εκτιμώμενο ταξίδι ημερησίως για επταήμερη διάρκεια.

Φυσικά, εάν πρέπει να ταξιδεύετε πιο συχνά, αυτό το κόστος θα είναι μεγαλύτερο και εάν το θέρετρό σας προσφέρει φθηνότερες επιλογές μεταφοράς, τότε θα μπορούσατε να εξοικονομήσετε αυτό το κόστος.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

South Ari Atoll, Dhidhoofinolhu, Μαλδίβες – 15 Δεκεμβρίου 2015: Υδροπλάνο στα κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά του Ινδικού Ωκεανού κοντά σε τροπικά νησιά/Icemanphotos/Shutterstock

  • Είναι αρκετά ενδιαφέρον ότι δεν λειτουργούν όλα τα νησιά των Μαλδίβων από την ίδια ζώνη ώρας. Στην πραγματικότητα, πολλά νησιά-θέρετρα εντός της χώρας έχουν πραγματικά τη δική τους ζώνη ώρας. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χάσετε μία ή δύο ώρες κατά την πλοήγηση μεταξύ τοποθεσιών.
  • Είναι παράνομο να παίρνετε μαζί σας κοχύλια στο σπίτι. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το τοπικό οικοσύστημα είναι εξαιρετικά εύθραυστο στις Μαλδίβες και η κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για να προστατεύσει τη γη τους. Κατά συνέπεια, υπάρχει μια πολιτική κατά της συλλογής κοχυλιών χελώνας, κοχυλιών και κοραλλιών.
  • Είναι σημαντικό να φέρετε μαζί σας άλατα επανυδάτωσης εάν το σχέδιό σας είναι να μείνετε για μεγάλο χρονικό διάστημα στα νησιά, καθώς οι Μαλδίβες έχουν περιορισμένη παροχή γλυκού νερού.
  • Η επίσημη θρησκεία στις Μαλδίβες είναι το Ισλάμ. Στην πραγματικότητα, το 100% του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι. Ως εκ τούτου, υπάρχουν αυστηροί κανόνες σχετικά με τα προϊόντα χοιρινού κρέατος και το αλκοόλ σε πολλές περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του Αρσενικού. Επιπλέον, λόγω του εορτασμού του Ραμαζανιού, μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου, ορισμένοι μουσουλμάνοι νηστεύουν και θα κλείσουν καταστήματα και εστιατόρια.
  • Κατά πάσα πιθανότητα θα πρέπει να αντιμετωπίσετε το κόστος επικοινωνίας και Wi-Fi όταν επισκέπτεστε τις Μαλδίβες. Φυσικά, αν σκοπεύετε να βγείτε από το grid, αυτό μπορεί να μην είναι πρόβλημα. Ωστόσο, εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το δικό σας κινητό τηλέφωνο όταν επισκέπτεστε, το τηλέφωνό σας θα περιπλανηθεί σε ένα διεθνές δίκτυο, το οποίο μπορεί να είναι ακριβό. Ρωτήστε τον πάροχο σας ποια είναι η καλύτερη επιλογή για επικοινωνία πριν φύγετε, καθώς ίσως είναι καλύτερα να αγοράσετε μια τοπική κάρτα SIM ή φορητό σημείο πρόσβασης Wi-Fi για χρήση κατά τη διάρκεια της διαμονής σας.

Συχνές Ερωτήσεις

PhotoSunnyDays/Shutterstock

Ποια γλώσσα ομιλείται στις Μαλδίβες;

Η γλώσσα των Μαλδίβων είναι επίσημα Dhivehi ή Maldivian. Ωστόσο, σε όλη τη χώρα, τα αγγλικά ομιλούνται αρκετά ευρέως, ειδικά στις περιοχές του ξενοδοχείου και των θερέτρων όπου συχνάζουν οι τουρίστες.

Τι νόμισμα χρησιμοποιείται στις Μαλδίβες;

Το τυπικό νόμισμα που χρησιμοποιείται στις Μαλδίβες είναι το ρουφιάα των Μαλδίβων. Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι τα δολάρια ΗΠΑ είναι επίσης παγκοσμίως αποδεκτά στην περιοχή.

Επιπλέον, μπορείτε να πληρώσετε με τις περισσότερες σημαντικές πιστωτικές κάρτες σε εστιατόρια, θέρετρα και καταστήματα στο Μαλέ, ειδικά, καθώς και σε ορισμένα από τα άλλα μικρότερα νησιά. Ωστόσο, είναι απίθανο να μπορείτε να κάνετε ανάληψη χρημάτων από ένα ΑΤΜ.

Είναι οι Μαλδίβες ένας προορισμός για οικογένειες;

Ενώ οι Μαλδίβες θεωρούνται γενικά ένας ρομαντικός προορισμός και συχνά επιλέγονται ως μέρος για μήνα του μέλιτος, όλη η οικογένεια μπορεί να απολαύσει εκεί διακοπές.

Ωστόσο, δεν είναι πάντα εύκολο να βρείτε ξενοδοχεία που απευθύνονται σε παιδιά ή προσφέρουν επιλογές φιλικές προς τα παιδιά, οπότε αυτό είναι κάτι που πρέπει να λάβετε υπόψη. Ωστόσο, υπάρχουν, απλά πρέπει να αναζητήσετε σκόπιμα μέρη που είναι πιο φιλικά για την οικογένεια.

Τι τάση και ποια πρίζα χρησιμοποιείται στις Μαλδίβες;

Συνήθως, όταν επισκέπτεστε τις Μαλδίβες, θα βρείτε πρίζες της ποικιλίας 220-240, που είναι το στυλ τριών ακίδων που συναντάται συνήθως στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ορισμένα θέρετρα θα προσφέρουν προσαρμογείς ή μετατροπείς για να μπορούν οι επισκέπτες να χρησιμοποιούν τις ξυριστικές τους μηχανές και πολλά άλλα. Ωστόσο, μην εξαρτάστε από αυτό και φέρτε το δικό σας για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις πρίζες.

Ποια είναι μερικά σημαντικά αντικείμενα που πρέπει να συσκευάσετε για τις Μαλδίβες;

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε και να σεβαστούμε το γεγονός ότι οι Μαλδίβες είναι μουσουλμανική χώρα. Συνεπώς, θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι αν βγείτε έξω από την περιοχή του θέρετρου ή ακόμα και στο Μαλέ, που είναι ένα κατοικημένο νησί, είναι συνετό να φέρετε κάποιο είδος κάλυψης, μακριά μανίκια ή μια μακριά φούστα για να καλύψετε το σώμα σας.

Χρειάζεστε διαβατήριο για να επισκεφθείτε τις Μαλδίβες;

Ναι, σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, Γραφείο Προξενικών Υποθέσεων, πρέπει να έχετε έγκυρο διαβατήριο τουλάχιστον έξι μήνες πριν από την αναμενόμενη ημερομηνία αναχώρησής σας. Επιπλέον, απαιτούνται τουριστικές βίζες που μπορούν να ληφθούν στο αεροδρόμιο.

Λοιπόν, ποιο είναι το μέσο κόστος ταξιδιού στις Μαλδίβες;

🛎️ Μέσο Κόστος Διαμονής5.800$ συνολικά
✈️ Μέσο κόστος πτήσης
  • Μέσο κόστος πτήσης:(Αεροπορικά τις στιγμής από Ελλάδα δείτε εδώ)
🍽️ Φαγητό, Ποτό & Δραστηριότητες$1.020 συνολικά
🚕 Μεταφορές$420 συνολικά
💲 Συνολικό κόστος$8,600

Οι Μαλδίβες είναι σίγουρα ένας ιδεαλιστικός προορισμός που χρησιμοποιείται μια φορά στη ζωή και είναι ιδανικός για μια ρομαντική απόδραση ή για μια οικογένεια.

Το συνολικό κόστος είναι 8.600 $ ανά άτομο, το οποίο περιλαμβάνει το κόστος διαμονής, καθώς και το κόστος των δραστηριοτήτων και του φαγητού κατά την επίσκεψη.

Πρέπει επίσης να σκεφτείτε το κόστος της μεταφοράς μεταξύ των νησιών καθώς η περιοχή είναι απομακρυσμένη και θα χρειαστείτε κάποια μορφή μεταφοράς με σκάφος για τις περισσότερες δραστηριότητες. Ωστόσο, ακόμη και με όλους τους παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη, αυτός ο τροπικός παράδεισος στον Ινδικό Ωκεανό αξίζει να επισκεφθείτε.

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε, τι περιμένετε — κάντε κράτηση για το ταξίδι σας σήμερα και ζήστε μόνοι σας όλα όσα έχουν να προσφέρουν οι Μαλδίβες. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!
ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ >>

>> Ελα στο Viper <<

5 ταξιδιωτικές συμβουλές για τις Μαλδίβες που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν προγραμματίσετε το ταξίδι σας

Τι κοστίζει ένα ταξίδι στο Μπαλί το 2023 | Μέσες Τιμές

 

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια