Είναι ασφαλής η επίσκεψη στη Νέα Σκωτία το 2023;

Η Νέα Σκωτία, στην ανατολική ακτή του Καναδά, είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός για Καναδούς και ξένους επισκέπτες. Κάθε χρόνο, πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι επισκέπτονται την επαρχία. Η όμορφη φύση είναι η κύρια κλήρωση της Nova Scotia.

Είτε πηγαίνετε να παρακολουθείτε φάλαινες στον τεράστιο κόλπο του Fundy είτε εξερευνάτε τις δραματικές ακτές του Cape Breton, θα δείτε γιατί η Νέα Σκωτία έχει εμπνεύσει τόσους πολλούς ανθρώπους ανά τους αιώνες.

Είναι επίσης το σπίτι σε μερικά από τα πιο σημαντικά ιστορικά μνημεία του Καναδά, όπως η Ακρόπολη Χάλιφαξ. Οι επισκέπτες μπορούν να περάσουν χρόνο σε ένα από τα γοητευτικά χωριά, όπως το ψαροχώρι Peggy’s Cove, για να δοκιμάσουν έναν πιο αργό, παλιότερο ρυθμό ζωής.

Η Νέα Σκωτία είναι ένας αγαπημένος προορισμός για οικογένειες, ζευγάρια και κάθε είδους ταξιδιώτες. Μόλις πάτε, θα είναι δύσκολο να σταματήσετε τον εαυτό σας από το να επιστρέφετε ξανά και ξανά.

Ωστόσο, πριν κάνετε μια βουτιά και επισκεφτείτε ένα νέο μέρος, είναι καλή ιδέα να ερευνήσετε τι μπορεί να συναντήσετε ενώ βρίσκεστε εκεί.

Αυτός ο ταξιδιωτικός οδηγός μπορεί να σας προετοιμάσει για μια από τις πιο σημαντικές πρακτικές πτυχές του προγραμματισμού ενός νέου ταξιδιού — την ασφάλεια. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα για τη Νέα Σκωτία.

Διαβάστε επίσης:Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Νέα Σκωτία το 2023

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στη Νέα Σκωτία το 2023;

Μπρένταν Ράιλι/Σάτερστοκ

Ναι, η Νέα Σκωτία είναι πολύ ασφαλής για επίσκεψη και πολλοί Καναδοί τη θεωρούν ένα από τα ασφαλέστερα μέρη του Καναδά. Το ποσοστό εγκληματικότητας είναι αρκετά χαμηλό, ακόμη και στη μεγαλύτερη πόλη της επαρχίας, το Χάλιφαξ.

Ωστόσο, θα πρέπει να λάβετε προφυλάξεις πριν κατευθυνθείτε στη φύση για να κρατήσετε τον εαυτό σας ασφαλή. Τα περισσότερα μέρη στον Καναδά είναι ασφαλή επειδή ο Καναδάς συνολικά είναι μια ασφαλής χώρα.

Χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες  και η Νέα Ζηλανδία απλώς συμβουλεύουν τους πολίτες τους να λαμβάνουν συνήθεις προφυλάξεις όταν επισκέπτονται τον Καναδά. Προβλήματα υπάρχουν στον Καναδά όπως και οπουδήποτε αλλού, όπως το έγκλημα και ο κίνδυνος της τρομοκρατίας, αλλά ο κίνδυνος να σας συμβεί κάτι κακό είναι αρκετά χαμηλός.

Ανέκδοτα στοιχεία από Καναδούς κατοίκους δείχνουν το γεγονός ότι η Νέα Σκωτία είναι ένα από τα πιο ασφαλή μέρη στον Καναδά.

Αν είναι μια από τις ασφαλέστερες επαρχίες σε μια από τις πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο, είναι λογικό ότι η Νέα Σκωτία θα είναι ασφαλής για επίσκεψη! Το έγκλημα συμβαίνει στη Νέα Σκωτία.

Τα προβλήματα που επηρεάζουν τους τουρίστες τείνουν να είναι δευτερεύοντα, όπως:

 • Πορτοφολάδες
 • Λεκτική παρενόχληση
 • Απάτες
 • Διαρρήξεις οχημάτων

Οι περισσότεροι επισκέπτες στη Νέα Σκωτία έρχονται επειδή ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν την όμορφη φύση. Ωστόσο, κάθε φορά που πηγαίνετε στη φύση, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το κάνετε με ασφάλεια.

Δεν θέλετε να τραυματιστείτε σε ένα από τα όμορφα μονοπάτια πεζοπορίας της Nova Scotia και να μην ξέρετε τι να κάνετε. Οι τοπικές αρχές, τα πάρκα και οι ΜΚΟ μοιράζονται πολλές συμβουλές στους ιστότοπούς τους και στα κέντρα επισκεπτών για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να αλληλεπιδρούν με ασφάλεια με τη φύση.

Το καλύτερο στοίχημά σας για να ερευνήσετε τη γη πριν βγείτε έξω είναι συμβουλές ασφαλείας από τις τοπικές κυβερνήσεις ή πάρκα όπως το Εθνικό Πάρκο Cape Breton .

Για να παραμείνετε ασφαλείς στην έρημο της Nova Scotia:

 • Μείνετε σε σηματοδοτημένα μονοπάτια.
 • Ερευνήστε τις καιρικές συνθήκες και τις συνθήκες των μονοπατιών εκ των προτέρων.
 • Συσκευάστε στρώματα, συμπεριλαμβανομένου ενός αδιάβροχου στρώματος — βρέχει συχνά στη Νέα Σκωτία.
 • Φέρτε περισσότερο από αρκετό νερό και φαγητό σε περίπτωση που το ταξίδι σας διαρκέσει περισσότερο από το αναμενόμενο.
 • Μείνετε μακριά από άγρια ​​ζώα όπως άλκες ή αρκούδες. Για να κρατήσετε μακριά τις αρκούδες, κάντε πολύ θόρυβο και φροντίστε να αποθηκεύετε την τροφή σας (συμπεριλαμβανομένων των υπολειμμάτων τροφών) σε δοχεία που είναι ασφαλή για τις αρκούδες.
 • Μην ενοχλείτε τη φύση με κανέναν τρόπο. Αυτό σημαίνει ότι δεν βγαίνεις από το μονοπάτι, δεν ρίχνεις σκουπίδια ή ταΐζεις τα ζώα.

Αν και το κλίμα της Νέας Σκωτίας είναι πιο ήπιο από το κλίμα στο μεγαλύτερο μέρος του υπόλοιπου Καναδά χάρη στη θαλάσσια τοποθεσία του, οι χειμώνες μπορεί να είναι ακόμα σκληροί. Εάν επισκέπτεστε το χειμώνα, φροντίστε να έχετε μαζί σας ένα ζεστό παλτό ή πάρκο και στιβαρές μπότες.

Αν οδηγείτε, θα χρειαστείτε χειμερινά ελαστικά. Η Νέα Σκωτία, μαζί με άλλες θαλάσσιες επαρχίες του Καναδά, μερικές φορές επηρεάζεται από τυφώνες .

Οι ζημιές είναι πιο ήπιες από ό,τι στην Καραϊβική ή στην Ακτή του Κόλπου των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς οι τυφώνες χάνουν τη δύναμή τους καθώς κατευθύνονται προς τα βόρεια, αλλά οι ζημιές από τις καταιγίδες μπορούν ακόμα να προκληθούν. Οι τυφώνες φέρνουν ισχυρούς ανέμους, έντονες βροχές και πλημμύρες

Οι τυφώνες είναι πιο συνηθισμένοι στα τέλη Αυγούστου και τον Σεπτέμβριο. Εάν ταξιδεύετε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, δώστε προσοχή σε τυχόν ειδοποιήσεις καιρού που έρχονται για τυφώνες και ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών και τις συμβουλές των ντόπιων.

Έγκλημα στη Νέα Σκωτία

Χάλιφαξ, Νέα Σκωτία, Καναδάς – 10 Αυγούστου 2021: Οι άνθρωποι απολαμβάνουν ηλιόλουστη μέρα στο Halifax Harbourfront, Καναδάς/Marc Bruxelle/Shutterstock

Όπως σχεδόν σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, το έγκλημα συμβαίνει στη Νέα Σκωτία. Ωστόσο, εδώ δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα όσο σε άλλα μέρη του κόσμου ή ακόμα και σε άλλες επαρχίες του Καναδά.

Τα τελευταία χρόνια, η Νέα Σκωτία είχε ελαφρώς αυξημένο ποσοστό εγκληματικότητας. Το συνολικό ποσοστό εγκληματικότητας το 2022 ήταν 5.973,3 περιστατικά ανά 100.000 άτομα , που ήταν περίπου στον εθνικό μέσο όρο.

Το ποσοστό εγκληματικότητας της Νέας Σκωτίας αυξήθηκε το 2022, αλλά ήταν συγκρίσιμο με άλλες επαρχίες. Η εγκληματικότητα αυξήθηκε σε ολόκληρο τον Καναδά το 2022 λόγω του τέλους των περιορισμών για τον COVID-19, επομένως η σύγκριση του ποσοστού εγκληματικότητας με το 2021 είναι λίγο μια στατιστική ανωμαλία.

Ωστόσο, όταν κοιτάξετε την κατανομή του εγκλήματος ανά είδος, τότε θα δείτε γιατί η Νέα Σκωτία θεωρείται τόσο ασφαλής. Η συντριπτική πλειονότητα των εγκλημάτων που συμβαίνουν στη Νέα Σκωτία είναι εγκλήματα ιδιοκτησίας.

Αν και τα εγκλήματα ιδιοκτησίας σίγουρα επηρεάζουν τις ζωές των θυμάτων, είναι λιγότερο τραυματικά από τα βίαια εγκλήματα. Ο Δείκτης Βαρύτητας του Εγκλήματος βοηθά στην ανάλυση των εγκλημάτων με βάση το μέγεθός τους.

Ο Δείκτης Σοβαρότητας του Εγκλήματος είναι ένα στατιστικό στοιχείο της καναδικής αστυνομίας που αντί να υπολογίζει τον συνολικό αριθμό εγκλημάτων ανά πληθυσμό, ανεξάρτητα από το είδος του εγκλήματος, υπολογίζει έναν δείκτη με βάση το μέγεθος του εγκλήματος.

Το 2022, ο δείκτης σοβαρότητας του εγκλήματος στη Νέα Σκωτία ήταν 74,67 .

Για σύγκριση, η εθνική τιμή ήταν ελαφρώς υψηλότερη, στο 78,10 . Σύμφωνα με αναλύσεις βίαιων εγκλημάτων ανά επαρχία, η Νέα Σκωτία έχει το 4ο χαμηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας στον Καναδά.

Οι επαρχίες που είναι πιο ασφαλείς είναι το Κεμπέκ, το Οντάριο και το νησί του Πρίγκηπα Εδουάρδου. Το ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας στη Νέα Σκωτία το 2021 ήταν 1.498,4 περιστατικά ανά 100.000 άτομα .

Δεν είναι όλη η Νέα Σκωτία το τέλειο μέρος που βλέπετε στις καρτ ποστάλ, και προφανώς το έγκλημα εξακολουθεί να συμβαίνει στην επαρχία. Ωστόσο, το ποσοστό εγκληματικότητας είναι χαμηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο και τα περισσότερα εγκλήματα που συμβαίνουν είναι εγκλήματα ιδιοκτησίας και μη βίαια.

Πορτοφολάδες

Το πιο κοινό έγκλημα που επηρεάζει τους τουρίστες σχεδόν παντού είναι ο πορτοφολέας. Ειδικά καθώς η Νέα Σκωτία αποκτά τη φήμη του δημοφιλούς τουριστικού προορισμού, όλο και περισσότεροι κλέφτες θα προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το αυξανόμενο πλήθος.

Οι πορτοφολάδες λειτουργούν γύρω από δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα, δημοφιλείς εμπορικές περιοχές όπως εμπορικά κέντρα και σε πολυσύχναστους δρόμους. Όταν βρίσκεστε γύρω από πολλούς ανθρώπους, βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει τα τιμαλφή σας σε ασφαλές μέρος.

Δεν θέλετε να βάλετε το τηλέφωνό σας ή το πορτοφόλι σας κάπου όπου κάποιος θα μπορούσε να σας βουρτσίσει και να το πάρει, όπως η πίσω τσέπη σας. Είναι καλύτερα να βάζετε τα σημαντικά υπάρχοντά σας σε μια τσάντα με φερμουάρ ή μπροστινή τσέπη, όπου μπορείτε να την κρατάτε φυσικά σε ένα πλήθος.

Μια τάση που οι αρχές προειδοποιούν τους κατοίκους και τους τουρίστες στη Νέα Σκωτία είναι ο ηλεκτρονικός πορτοφολάδες .

Τώρα που οι περισσότερες τραπεζικές κάρτες είναι φιλικές προς την αφή και πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά πορτοφόλια στα τηλέφωνά τους, οι κλέφτες έχουν νέους τρόπους να πάρουν τα χρήματά σας. Οι ηλεκτρονικοί πορτοφολάδες χρησιμοποιούν συσκευές ανάγνωσης RFID για να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες της κάρτας ενός ατόμου και, στη συνέχεια, αγγίζουν μακριά για ανάληψη χρημάτων.

Για να αποτρέψετε τον ηλεκτρονικό πορτοφολισμό, επενδύστε σε πορτοφόλι, τσάντα ή θήκη τηλεφώνου με προστασία RFID. Αυτά τα gadget χρησιμοποιούν επένδυση από μέταλλο ή αλουμινόχαρτο για να ανακατέψουν το σήμα μιας συσκευής ανάγνωσης RFID και να αποτρέψουν αυτή τη μορφή πορτοφολισμού.

Παρόλο που οι απάτες δεν είναι τόσο συχνές στη Νέα Σκωτία όσο σε άλλους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, εξακολουθεί να είναι καλή ιδέα να είστε σε εγρήγορση για τέτοιου είδους εγκλήματα.

Ένας κοινός τύπος απάτης είναι οι άνθρωποι που προσπαθούν να περάσουν προϊόντα κατώτερης ποιότητας ως προϊόντα υψηλής ποιότητας, όπως «αυθεντικά» βιοτεχνικά αναμνηστικά, τα οποία μπορούν να πουληθούν σε υψηλότερες τιμές. Επιθεωρήστε τα αντικείμενα προσεκτικά πριν τα αγοράσετε για να δείτε αν αξίζουν την τιμή τους.

Όταν κάνετε κράτηση για ταξίδια στη Νέα Σκωτία, θα πρέπει επίσης να προσέχετε τις προσφορές που φαίνονται πολύ καλές για να είναι αληθινές. Ενοικιάσεις διακοπών που κοστίζουν τη μισή τιμή από παρόμοια καταλύματα σε κοντινή απόσταση.

Εναλλακτικά, μπορεί να συναντήσετε εκδρομές που προσφέρουν μεγάλες εκπτώσεις και ταξιδιωτικά γραφεία που υπόσχονται ατελείωτα ταξίδια για λίγα χρήματα αποτελούν συχνά μέτωπα για απατεώνες που παίρνουν την κατάθεσή σας και μετά εξαφανίζονται. Βοηθάει να διαβάζετε ανεξάρτητες κριτικές πριν κάνετε κράτηση εκ των προτέρων.

Διαρρήξεις οχημάτων

Άλλες μορφές κλοπής είναι κοινές στη Νέα Σκωτία, όπως διαρρήξεις οχημάτων. Οι διαρρήξεις οχημάτων είναι ιδιαίτερα συχνές στην πρωτεύουσα της επαρχίας, Χάλιφαξ, αλλά μπορούν επίσης να συμβούν και σε άλλα μέρη, όπως σε δημοφιλή μονοπάτια και χώρους στάθμευσης εθνικών πάρκων.

Οι κλέφτες είναι συχνά κατά συρροή παραβάτες με σειρές διαρρήξεων κάτω από τη ζώνη τους. Για προστασία από διαρρήξεις οχημάτων, μην αφήνετε ορατά αντικείμενα στο αυτοκίνητο.

Κάτι τόσο μικρό όπως μια χαλαρή αλλαγή ή ένας φορτιστής τηλεφώνου μπορεί να δώσει κίνητρο σε κάποιον να διαρρήξει το αυτοκίνητό σας. Τοποθετήστε τα αντικείμενα στο ντουλαπάκι ή το πορτμπαγκάζ σας. Προσπαθήστε να μην κυκλοφορείτε με τσάντες για ψώνια ή αποσκευές.

Κατευθυνθείτε κατευθείαν στο κατάλυμά σας μετά τα ψώνια ή πριν από την εξερεύνηση. Εάν κυκλοφορείτε με τα υπάρχοντά σας στο αυτοκίνητό σας, μην ανοίγετε το πορτμπαγκάζ σας όταν σταματήσετε γιατί δεν θέλετε κάποιος να δει τι έχει μέσα.

Τέλος, ποτέ μα ποτέ μην αφήνετε τα τιμαλφή σας στο αυτοκίνητό σας, ακόμα κι αν βγαίνετε έξω για να πάρετε βενζίνη.

Ποτέ δεν ξέρεις ποιος μπορεί να θέλει να εκμεταλλευτεί την απροσεξία μιας στιγμής. Αν δεν αφήσετε τίποτα πολύτιμο στο αυτοκίνητό σας, ακόμα κι αν αυτό διαρρήξει, ελαχιστοποιείτε τις επιπτώσεις στη ζωή σας.

Αποφυγή κακών περιοχών

Russ Heinl/Shutterstock

Η πρωτεύουσα της επαρχίας, Χάλιφαξ, έχει μερικές πιο σκιαγραφικές περιοχές. Οι ντόπιοι συμβουλεύουν να μην πηγαίνετε στην οδό Hollis γύρω από το σιδηροδρομικό σταθμό ή μεταξύ της γέφυρας McDonald και της οδού Gottingen μετά το σκοτάδι, καθώς αυτές οι περιοχές είναι λίγο πιο περίπλοκες.

Οι περισσότερες άλλες επικίνδυνες περιοχές του Χάλιφαξ απέχουν πολύ από τις τυπικές τουριστικές περιοχές. Θα πρέπει επίσης να είστε προσεκτικοί στην πόλη Dartmouth. Αν και είναι μια δημοφιλής ημερήσια εκδρομή από το Χάλιφαξ, η περιοχή του στο κέντρο της πόλης είναι υποβαθμισμένη, ακόμη και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

everst/Shutterstock

Ακολουθούν μερικές πρόσθετες συμβουλές ασφάλειας για να επισκεφθείτε τη Νέα Σκωτία:

 • Να είστε προσεκτικοί όταν οδηγείτε εάν νοικιάζετε αυτοκίνητο. Το χειμώνα, οι συνθήκες του δρόμου γίνονται δύσκολες, ειδικά αν δεν έχετε συνηθίσει να οδηγείτε στο χιόνι, τη βροχή και τον πάγο. Πολλοί δρόμοι της Νέας Σκωτίας είναι ελικοειδής και ανεπαρκώς φωτισμένοι στις αγροτικές περιοχές. Σε περίπτωση αμφιβολίας, πηγαίνετε αργά και σταθερά.
 • Προετοιμαστείτε για τον καιρό. Ο καιρός αλλάζει γρήγορα στη Νέα Σκωτία και μπορεί να βρέξει λίγες μόνο ώρες αφού δεν υπήρχε σύννεφο στον ουρανό. Να έχετε πάντα μαζί σας ένα αδιάβροχο στρώμα, ειδικά αν πρόκειται να περάσετε πολύ χρόνο σε εξωτερικούς χώρους. Ελέγξτε την πρόγνωση πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε υπαίθρια δραστηριότητα.
 • Φορέστε μακριά παντελόνια όταν κάνετε πεζοπορία, ακόμα και το καλοκαίρι. Τα δάση και τα χωράφια της περιοχής έχουν τσιμπούρια. Ελέγξτε τον εαυτό σας για τσιμπούρια αφού βρεθείτε στη φύση και αφαιρέστε τα προσεκτικά – μερικά φέρουν τη νόσο του Lyme.

Συχνές Ερωτήσεις

Curtis Watson/Shutterstock

Ακολουθούν μερικές άλλες κοινές ερωτήσεις που κάνουν οι άνθρωποι για τη Νέα Σκωτία:

Είναι η Νέα Σκωτία καλή για τους τουρίστες;

Η Nova Scotia είναι ιδανική για τους τουρίστες! Όχι μόνο έχει πολλά να δεις, αλλά είναι και πολύ ασφαλές και έχει εξαιρετική τουριστική υποδομή!

Είναι η Nova Scotia ασφαλής τη νύχτα;

Η απάντηση εξαρτάται από το πού βρίσκεστε. Οι μικρότερες πόλεις είναι συνήθως ασφαλείς τη νύχτα, αλλά μέρη της πρωτεύουσας, Χάλιφαξ, μπορεί να αισθάνονται πιο επικίνδυνα.

Είναι φιλική η Nova Scotia;

Οι κάτοικοι της Νέας Σκωτίας είναι γενικά φιλικοί προς τους επισκέπτες. Το στερεότυπο ότι οι Καναδοί είναι πολύ ωραίοι είναι συχνά ακριβές!

Είναι η Νέα Σκωτία καλή για τους μετανάστες;

Εάν έχετε μακροπρόθεσμα σχέδια για τη Νέα Σκωτία, θα χαρείτε να μάθετε ότι η Νέα Σκωτία είναι καλή για τους μετανάστες. Είναι λιγότερο ακριβό από δημοφιλείς προορισμούς όπως το Τορόντο και το Μόντρεαλ, αλλά εξακολουθεί να έχει όλα τα οφέλη της ζωής στον Καναδά.

Μιλούν αγγλικά στη Νέα Σκωτία;

Τα αγγλικά είναι η κύρια γλώσσα στη Νέα Σκωτία. Υπάρχουν μερικοί γαλλόφωνοι στην επαρχία, ειδικά στο ακρωτήριο Μπρετόν.

Κλείστε το ταξίδι σας σήμερα!

Η Nova Scotia είναι το τέλειο μέρος για ασφαλείς, διασκεδαστικές διακοπές. Απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε προετοιμαστεί σωστά για να κατευθυνθείτε στη φύση και αποθηκεύστε τον τοπικό αριθμό έκτακτης ανάγκης διάσωσης σε περίπτωση που συμβεί οτιδήποτε.

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε, τι περιμένετε — κάντε κράτηση για το ταξίδι σας σήμερα και ζήστε μόνοι σας όλα όσα έχει να προσφέρει η Νέα Σκωτία. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Διαβάστε επίσης:Τα καλύτερα ξενοδοχεία στο κάστρο στη Σκωτία 

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια