Τι είναι καλύτερο για κράτηση ταξιδιού;

Η συζήτηση για την Booking.com και την Expedia θερμαίνεται καθώς φέρνουμε αντιμέτωπους αυτούς τους δύο ταξιδιωτικούς γίγαντες για να δούμε ποιος θα ξεπεράσει. Ποιος ιστότοπος μπορεί να σας αποσπάσει τις καλύτερες τιμές σε ξενοδοχεία, πτήσεις, κρουαζιέρες και ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα;

Σας καλύψαμε με μια πλήρη και λεπτομερή σύγκριση της Booking.com και της Expedia παρακάτω.

Booking.com vs Expedia: Ποιο είναι καλύτερο;

Η Booking.com και η Expedia είναι δύο από τους πιο χρησιμοποιούμενους ιστότοπους συγκέντρωσης ταξιδιωτικών ναύλων στον κόσμο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Booking.com και την Expedia για να περιηγηθείτε σε διαθέσιμες πτήσεις, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, κρουαζιέρες και εισιτήρια για αξιοθέατα με βάση τα κριτήρια αναζήτησής σας.

Αυτό μπορεί να σημαίνει αναζήτηση για τις φθηνότερες πτήσεις στις αρχές Ιουνίου, ξενοδοχεία 4 αστέρων με πισίνες κοντά στον Πύργο του Άιφελ, συμπαγή ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα με απεριόριστα χιλιόμετρα ή επερχόμενες κρουαζιέρες σε ονειρεμένους προορισμούς εντός του προϋπολογισμού σας. Καταλαβαίνετε το νόημα — η χρήση ιστοτόπων όπως η Booking.com και η Expedia έχει να κάνει με την προσαρμογή της αναζήτησής σας για να βρείτε τις τέλειες ταξιδιωτικές ρυθμίσεις για το ταξίδι σας. 

Ενώ η Booking.com και η Expedia έχουν πολλά κοινά, μελετήσαμε και χρησιμοποιήσαμε αρκετά για να γνωρίζουμε ότι είναι στην πραγματικότητα αρκετά διαφορετικά. Και οι δύο ιστότοποι σάς δίνουν τη δυνατότητα να αναζητήσετε και να κάνετε κράτηση για τις ακόλουθες ταξιδιωτικές επιλογές:

 • Ξενοδοχεία
 • Πτήσεις
 • Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων
 • Κρουαζιέρες
 • Προσφορές πακέτων

Αλλά πέρα ​​από αυτό, θα διαπιστώσετε ότι τα αποτελέσματα που λαμβάνετε κατά την αναζήτηση Booking.com εναντίον Expedia μπορεί να είναι νύχτα και μέρα. Είναι όλα σχετικά με τα ξενοδοχεία, τις αεροπορικές εταιρείες, τις εταιρείες κρουαζιέρας και τις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων με τις οποίες συνεργάζονται αυτοί οι ιστότοποι συγκέντρωσης.

Εάν η Booking.com έχει σταθερή συνεργασία με μια συγκεκριμένη επωνυμία ξενοδοχείου, για παράδειγμα, μπορεί να διαπιστώσετε ότι μπορείτε να κλείσετε ένα πολύ ωραίο δωμάτιο για ένα κλάσμα της τιμής που θα πληρώνατε σε άλλο ιστότοπο ή απευθείας μέσω του ξενοδοχείου.

Ή εάν η Expedia είναι συνδεδεμένη με μια αποκλειστική συνεργασία με μια αεροπορική εταιρεία, μπορεί να διαπιστώσετε ότι μπορείτε να εξοικονομήσετε 100+ $ κάθε φορά σε μια πτήση μόνο κάνοντας κράτηση μέσω αυτής. 

Αν δεν είστε σίγουροι τι είναι καλύτερο στη θερμή συζήτηση Booking.com εναντίον Expedia, θα λατρέψετε αυτή τη λεπτομερή ανάλυση του τι κάνει αυτούς τους δύο ταξιδιωτικούς συγκεντρωτές διαφορετικούς. Δείτε πού λάμπει το καθένα και πού υπολείπεται καθώς εξετάζουμε τα χαρακτηριστικά, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα και τη γενική χρήση της Booking.com και της Expedia!

10 μυστικά για να κλείσετε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια

Ξενοδοχεία

Ένα μοντέρνο δωμάτιο ξενοδοχείου γεμάτο με φυσικό φως μέσα από το παράθυρο για έναν οδηγό σύγκρισης Booking.com εναντίον Expedia

Svet_Feo/Shutterstock

Η περιήγηση και η κράτηση ξενοδοχείων είναι ένα από τα κύρια πράγματα για τα οποία χρησιμοποιούν οι ταξιδιώτες την Booking.com και την Expedia. Και οι δύο τοποθεσίες διαθέτουν ένα τεράστιο δίκτυο ξενοδοχείων, ενοικιαζόμενων καταλυμάτων και καταλυμάτων σε όλο τον κόσμο για τα οποία μπορείτε να κάνετε κράτηση μέσω Διαδικτύου με μια τιμή που είναι συχνά χαμηλότερη από την απευθείας κράτηση μέσω του ξενοδοχείου.

Πολλά καταλύματα συνεργάζονται με την Booking.com και την Expedia για να προσφέρουν ειδικές εκπτώσεις σε ταξιδιώτες που κάνουν κράτηση μέσω αυτών των ιστότοπων ή εφαρμογών συγκέντρωσης.

Οι αναζητήσεις ξενοδοχείων της Booking.com είναι πολύ απλές. Εάν έχετε ήδη έναν προορισμό στο μυαλό σας, απλώς εισάγετε την πόλη, ένα αξιοθέατο που θέλετε να μείνετε κοντά ή το αεροδρόμιο της άφιξής σας. Επιλέξτε τις ημερομηνίες του ταξιδιού σας πατώντας την προβολή ημερολογίου (ακριβείς ημερομηνίες ή +/- 1 έως 7 ημέρες) ή μεταβείτε στην επιλογή “Είμαι ευέλικτη” για να αναζητήσετε ταξίδια ανοιχτού Σαββατοκύριακου, μιας εβδομάδας ή ενός μήνα κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 3 μηνών που επιλέγετε.

Με επιλεγμένες συγκεκριμένες ή ευέλικτες ημερομηνίες, μπορείτε να προσθέσετε τον αριθμό των ενηλίκων και των παιδιών που ταξιδεύουν μαζί σας. Δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησής σας και επιλέξτε τυχόν φίλτρα ή επιλογές ταξινόμησης που θέλετε να περιορίσετε τα πράγματα.

Ορίστε τον ελάχιστο και μέγιστο προϋπολογισμό σας, επιλέξτε συγκεκριμένους τύπους ακινήτων, φιλτράρετε κατά ανέσεις και κριτικές και επιλέξτε επιλογές κοντά στα ορόσημα που θέλετε να επισκεφτείτε. Μπορείτε να ταξινομήσετε τα αποτελέσματά σας κατά τιμή, απόσταση από το κέντρο της πόλης, βαθμολογίες, κορυφαίες επιλογές και άλλα. 

Τα αποτελέσματά σας θα προσαρμοστούν για να σας δείχνουν τις διαθέσιμες ιδιοκτησίες μαζί με τη νυχτερινή τους τιμή, τις λεπτομέρειες δωματίου και ένα χρήσιμο σύστημα αξιολόγησης που συνδέει τις αξιολογήσεις με αστέρια με φράσεις όπως “Πολύ καλό” (8+) ή Υπέροχο (9+). Επιλέξτε μια επιλογή δωματίου για να δείτε τις λεπτομέρειες του ξενοδοχείου και των δωματίων, τι περιλαμβάνει, πόσα δωμάτια έχουν απομείνει σε αυτήν την τιμή και κάντε κράτηση του δωματίου σας αμέσως. 

Οι αναζητήσεις ξενοδοχείων Expedia λειτουργούν πολύ παρόμοια με τις αναζητήσεις της Booking.com, αλλά έχουν την πρόσθετη δυνατότητα σύγκρισης δωματίων επιλέγοντας ένα πλαίσιο στις επιλογές που σας ενδιαφέρουν. Ένα άλλο ωραίο χαρακτηριστικό της Expedia είναι η εμφάνιση της εκτιμώμενης συνολικής τιμής, συμπεριλαμβανομένων των φόρων και των τελών κάτω από τη διαφημιζόμενη διανυκτέρευση. 

Αφού επιλέξετε τον προορισμό σας (πόλη, αεροδρόμιο άφιξης ή αξιοθέατο/ορόσημο), θα επιλέξετε τις ημερομηνίες του ταξιδιού σας. Σε αντίθεση με την Booking.com, η Expedia δεν προσφέρει καμία ευελιξία εδώ — πρέπει να επιλέξετε ακριβείς ημερομηνίες για το ταξίδι σας για να δείτε αποτελέσματα. 

Μπορείτε να ταξινομήσετε τα φιλτραρισμένα αποτελέσματά σας κατά προτεινόμενα, τιμή, απόσταση από το κέντρο της πόλης, συνολική βαθμολογία με αστέρια και άλλα. 

Κάναμε μια δειγματοληπτική αναζήτηση ξενοδοχείου στο Λας Βέγκας (αρχές Μαρτίου) και στους δύο ιστότοπους για να συγκρίνουμε τα αποτελέσματα και τις τιμές. Να τι βρήκαμε:

 • Η Booking.com επέστρεψε 289 αποτελέσματα που κυμαίνονται από 25 έως 945 $/διανυκτέρευση
 • Η Expedia επέστρεψε 755 αποτελέσματα που κυμαίνονται από 25 έως 970 $/διανυκτέρευση
 • Τα ξενοδοχεία της Booking.com στο Λας Βέγκας είχαν έως και 20.335+ κριτικές
 • Τα ξενοδοχεία Expedia Las Vegas είχαν έως και 23.080+ κριτικές

Αν και η Expedia δεν βρήκε τις χαμηλότερες τιμές ξενοδοχείων σε αυτήν τη δειγματοληπτική αναζήτηση, είχε περισσότερες κριτικές ταξιδιωτών για τα διαθέσιμα ξενοδοχεία (κάτι που είναι ωραίο αν είστε φανατικός αναγνώστης κριτικών). Ωστόσο, η τιμολόγηση στα ξενοδοχεία δεν ήταν πολύ διαφορετική μεταξύ των τοποθεσιών και τόσο η Booking.com όσο και η Expedia βρήκαν παρόμοιες προσφορές σε ξενοδοχεία του Βέγκας.

Πτήσεις

Καλλιτεχνική φωτογραφία ενός αεροπλάνου που πετά πάνω από τη χρωματιστή κοιλάδα του φθινοπώρου με τα σύννεφα στον ουρανό για έναν οδηγό που συγκρίνει την Booking.com και την Expedia

Denis Belitsky/Shutterstock

Οι πτήσεις αποτελούν μέρος του ψωμιού και βουτύρου της Booking.com και της Expedia — η συγκέντρωση τιμών και διαδρομών πτήσεων είναι ένας από τους αρχικούς σκοπούς και για τους δύο ιστότοπους. Πώς συγκρίνονται λοιπόν όσον αφορά τις αναζητήσεις πτήσεων και τις τιμές;

Οι αναζητήσεις πτήσεων της Booking.com σάς επιτρέπουν να βλέπετε τους ναύλους μετ’ επιστροφής, απλής μετάβασης και πολλών πόλεων ανά κατηγορία θέσης και ηλικία/αριθμό ταξιδιώτη, όταν επιλέγετε τις ημερομηνίες του ταξιδιού σας. Μπορείτε να προσθέσετε πολλές πόλεις και αεροδρόμια αναχώρησης και άφιξης στην αναζήτησή σας για να συγκρίνετε τις τιμές και τη διάρκεια των πτήσεων. 

Η σελίδα αποτελεσμάτων είναι εύκολη στην ανάγνωση με τις καλύτερες, φθηνότερες και ταχύτερες καρτέλες πτήσεων, ώστε να μπορείτε να βρείτε τι είναι καλύτερο για το ταξίδι σας. Φιλτράρετε για να δείτε μόνο πτήσεις με στάσεις ή απευθείας πτήσεις, προσθέστε/αφαιρέστε αεροπορικές εταιρείες, ορίστε τη μέγιστη διάρκεια και επιλέξτε ώρες πτήσης αναχώρησης/άφιξης. 

Μπορείτε να επιλέξετε ένα τυπικό εισιτήριο εάν είστε σίγουροι για την πτήση σας ή να επιλέξετε το ελαφρώς υψηλότερο ευέλικτο εισιτήριο για να σας δώσει την ελευθερία να αλλάξετε την πτήση σας έως και 24 ώρες πριν από την αναχώρηση. 

Οι αναζητήσεις πτήσεων της Expedia σάς επιτρέπουν να αναζητάτε ναύλους μετ’ επιστροφής, απλής μετάβασης και πολλών πόλεων με βάση την κατηγορία θέσης και την ηλικία/αριθμό επιβατών όταν επιλέγετε τις προτιμώμενες ημερομηνίες ταξιδιού σας. Μπόνους: Θα βλέπετε τα καθημερινά αεροπορικά εισιτήρια στην προβολή ημερολογίου όταν επιλέγετε τις ημερομηνίες σας, ώστε να μπορείτε να προσαρμόζεστε για καλύτερη τιμολόγηση. 

Η σελίδα αποτελεσμάτων Expedia είναι λίγο πιο πολυσύχναστη από ό,τι στην Booking.com, αλλά εξακολουθεί να σας παρέχει φίλτρα για να βλέπετε απευθείας ή πτήσεις ανταπόκρισης, να προσθέτετε/αφαιρείτε αεροπορικές εταιρείες, να εναλλάσσετε επιλογές αποσκευών και χρεώσεων, να επιλέγετε ώρες αναχώρησης/άφιξης και να επιλέξετε αεροδρόμια. Μια γραμμή στο επάνω μέρος σάς δείχνει τις τιμές πτήσεων για τις γύρω ημερομηνίες, ώστε να μπορείτε να προσαρμόσετε εάν χρειάζεται. 

Μπορείτε επίσης να ταξινομήσετε τα αποτελέσματα αναζήτησής σας κατά τιμή (χαμηλότερη ή υψηλότερη), διάρκεια (γρηγορότερη ή μεγαλύτερη), αναχώρηση (νωρίτερη ή πιο πρόσφατη) και άφιξη (πιο νωρίτερη ή πιο πρόσφατη) στο Expedia. Δεν υπάρχει χρέωση αλλαγής εάν τελικά χρειαστεί να αλλάξετε την πτήση σας πριν το ταξίδι σας.

Κάναμε ένα δείγμα αναζήτησης πτήσης μετ’ επιστροφής από το Νάσβιλ στο Λας Βέγκας στις αρχές Μαρτίου (1 ταξιδιώτης) και στις δύο τοποθεσίες. Δείτε πώς συγκρίνονται τα αποτελέσματα:

 • Η Booking.com επέστρεψε τη φθηνότερη πτήση στα 129,86 $ μέσω της Spirit Airlines με 1 στάση (απευθείας πτήση μετ’ επιστροφής)
 • Η Expedia επέστρεψε τη φθηνότερη πτήση στα 97 $ μέσω της Spirit Airlines με 1 στάση (απευθείας πτήση με επιστροφή)
 • Η φθηνότερη απευθείας πτήση στην Booking.com (135,70 $, Spirit) κοστίζει περισσότερο από ό,τι στην Expedia (105 $, Spirit)
 • Η ταχύτερη πτήση στην Booking.com (3h 30m, Spirit) ήταν ταχύτερη από την Expedia (3h 53m, Spirit)

Δεν μπορείτε να κάνετε μια υπόθεση για ολόκληρο τον ιστότοπο από ένα παράδειγμα, αλλά εδώ, είδαμε ότι η Expedia τείνει να έχει πρόσβαση σε ελαφρώς χαμηλότερες τιμές στις πτήσεις, ενώ η Booking.com είχε επιλογές για πιο γρήγορες πτήσεις που σας φτάνουν στον προορισμό σας νωρίτερα.

Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων

Σειρά από λευκά ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα σε ένα πάρκινγκ για να υποδείξει πώς η Booking.com και η Expedia χειρίζονται online κρατήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων

GolF2532/Shutterstock

Μπορείτε να περιηγηθείτε στις επιλογές και να κάνετε κράτηση για ενοικίαση αυτοκινήτου μέσω της Booking.com και της Expedia. Δεν βρήκαμε πολλές διαφορές μεταξύ των δύο τοποθεσιών εδώ. ουσιαστικά, θα εισαγάγετε μια τοποθεσία παραλαβής (πόλη, περιοχή ή αεροδρόμιο) και την ώρα μαζί με την τοποθεσία παράδοσης και την ώρα για να ξεκινήσετε την αναζήτησή σας. 

Συνολικά, οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων Expedia επέστρεψαν τις χαμηλότερες τιμές ενοικίασης αυτοκινήτων για εμάς στις δειγματοληπτικές μας αναζητήσεις. 

Τα φίλτρα ενοικιάσεων αυτοκινήτων της Booking.com  περιλαμβάνουν επιλογές όπως Pay at Pick-Up, δωρεάν ακυρώσεις και απεριόριστα χιλιόμετρα μαζί με ηλεκτρικό/υβριδικό, μέγιστες τιμές ανά ημέρα, κατηγορίες αυτοκινήτων, ποσά εγγύησης και άλλα. 

Η επιλογή με τη χαμηλότερη τιμή που βρήκαμε στη δειγματοληπτική μας αναζήτηση ήταν ένα οικονομικό αυτοκίνητο 68,79 $/ημέρα μέσω μιας τοποθεσίας αεροδρομίου Ενοικίασης αυτοκινήτου Dollar. Σε σύγκριση με την Expedia, αυτό ήταν πιο ακριβό με πολύ μικρότερη χωρητικότητα. 

Οι επιλογές φίλτρου της Expedia για ενοικιάσεις αυτοκινήτων  είναι περίπου οι ίδιες με τις επιλογές της Booking.com plus για φιλτράρισμα κατά αξιολογήσεις ταξιδιωτών και επιλογές παράβλεψης. Η αναζήτησή σας μπορεί να εμφανίσει Αποκλειστικές Προσφορές που είναι πολύ χαμηλότερες από τις άλλες τιμές της λίστας — τραβήξτε τις αν τις δείτε! 

Η επιλογή με τη χαμηλότερη τιμή που βρήκαμε στη δειγματοληπτική μας αναζήτηση ήταν ένα μεσαίου μεγέθους SUV 52 $/ημέρα μέσω μιας τοποθεσίας αεροδρομίου Ενοικίασης αυτοκινήτου Dollar. Αυτή ήταν μια πολύ πιο προσιτή επιλογή από ό,τι βρήκαμε με την Booking.com και προσέφερε μεγαλύτερη χωρητικότητα.

Κρουαζιέρες

Το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο που πλέει το ηλιοβασίλεμα με πολύχρωμο ουρανό από πάνω δείχνει την έννοια της κράτησης κρουαζιέρας μέσω της Booking.com εναντίον της Expedia σε έναν οδηγό σύγκρισης

NAN728/Shutterstock

Η Booking.com και η Expedia σάς προσφέρουν τη δυνατότητα να περιηγηθείτε και να κάνετε κράτηση σε κρουαζιέρες, αξιοθέατα και προσφορές (όπως πτήσεις + ξενοδοχεία). Η λειτουργικότητα ποικίλλει αρκετά με καθεμία από αυτές τις επιλογές, αλλά εδώ είναι μια γρήγορη ματιά στο τι μπορείτε να περιμένετε. 

Η Booking.com συνεργάζεται με 32+ γραμμές κρουαζιέρας, συμπεριλαμβανομένων των Royal Caribbean, Carnival, Norwegian, Disney και Princess για να σας προσφέρει πολλές επιλογές για οποιοδήποτε λιμάνι ή προορισμό. Ο ιστότοπος και η εφαρμογή εμφανίζουν αποκλειστικές προσφορές και εκπτώσεις της τελευταίας στιγμής που μπορείτε να κάνετε κράτηση σε προορισμούς σε όλο τον κόσμο. 

Η χαμηλότερη τιμή που βρήκαμε σε μια κρουαζιέρα μέσω της Booking.com ήταν 98 $ κρουαζιέρα 2 διανυκτερεύσεων στην Αυστραλία ακολουθούμενη από 109 $ για μια κρουαζιέρα 4 διανυκτερεύσεων στις Μπαχάμες από το Μαϊάμι, Φλόριντα. 

Η Expedia cruises συνεργάζεται με παρόμοιο αριθμό γραμμών κρουαζιέρας, συμπεριλαμβανομένων όλων των πιο δημοφιλών επιλογών για να διασφαλίσει ότι έχετε πολλές επιλογές όταν σχεδιάζετε μια κρουαζιέρα. 

Η χαμηλότερη τιμή που βρήκαμε σε μια κρουαζιέρα μέσω της Expedia περιλάμβανε μια κρουαζιέρα 4 διανυκτερεύσεων στις Μπαχάμες 109 $ από το Μαϊάμι, Φλόριντα και 129 $ για μια κρουαζιέρα στην Καραϊβική 3 διανυκτερεύσεων από το Μαϊάμι, Φλόριντα.

αξιοθέατα

Διώροφο κόκκινο λεωφορείο ταξιδεύει στο Λονδίνο με το Μπιγκ Μπεν στο φόντο για μια ενότητα που δείχνει πώς να κάνετε κράτηση για αξιοθέατα στην Expedia και την Booking.com

Sergii Figurnyi/Shutterstock

Χρησιμοποιήστε την Booking.com ή την Expedia για να βρείτε και να κλείσετε εισιτήρια για αξιοθέατα όπου κι αν κατευθυνθείτε. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να σχεδιάσετε το δρομολόγιο του ταξιδιού σας σε ένα μέρος χωρίς την ταλαιπωρία να κυνηγήσετε ιστότοπους, να παρακολουθείτε τους κωδικούς επιβεβαίωσης και να προσπαθείτε να ευθυγραμμίσετε τις προγραμματισμένες ώρες. 

Τα αξιοθέατα της Booking.com σάς επιτρέπουν να περιηγηθείτε σε περιηγήσεις, υπαίθριες δραστηριότητες, μουσεία και ιστορικούς χώρους, επιλογές ψυχαγωγίας, φαγητό και ποτά, μαθήματα και εργαστήρια και πολλά άλλα.

Μπορείτε επίσης να αγοράσετε CityPASS για ορισμένους προορισμούς μέσω του ιστότοπου ή της εφαρμογής για να λάβετε δωρεάν ή με έκπτωση είσοδο στα πιο δημοφιλή αξιοθέατα.

Τα αξιοθέατα της Expedia σάς βοηθούν να αναζητήσετε περιηγήσεις, ημερήσιες εκδρομές, ιστορικούς και πολιτιστικούς χώρους, ιδιωτικές περιηγήσεις, περιηγήσεις με σκάφος και ελικόπτερο, φαγητό και ποτό, υπαίθρια αναψυχή, συναυλίες και παραστάσεις, εποχιακές δραστηριότητες και πολλά άλλα. Το CityPASS μπορεί να είναι διαθέσιμο και για την πόλη που επισκέπτεστε.

Συνολικά, βρήκαμε πολύ παρόμοιες επιλογές και τιμές τόσο στην Booking.com όσο και στην Expedia για αξιοθέατα. Για παράδειγμα, ένα New York CityPASS ήταν $138 και στις δύο τοποθεσίες, ενώ το 9/11 Memorial Museum ήταν $27 στην Booking.com και $33 στην Expedia

Booking.com vs Λειτουργίες Expedia

Γνωρίζετε ήδη ότι μπορείτε να περιηγηθείτε, να συγκρίνετε και να κάνετε κράτηση σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα καταλύματα, πτήσεις, ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, κρουαζιέρες, αξιοθέατα και προσφορές πακέτων τόσο στην Booking.com όσο και στην Expedia. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές από τις πρόσθετες λειτουργίες που βρήκαμε και στους δύο ιστότοπους και πώς διαφέρουν για τον καθένα. 

Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή για κινητά

Κοντινό πλάνο της οθόνης λήψης εφαρμογής της Booking.com στο App Store που δείχνει την αξιολόγηση και λεπτομέρειες για έναν οδηγό σύγκρισης Booking.com εναντίον Expedia

Προβολή εφαρμογής της Booking.com στο κατάστημα Google Play σε οθόνη smartphone στο Ηνωμένο Βασίλειο, Αυγούστου ’22/mundissima/Shutterstock

Δεν κάθεστε πάντα μπροστά στον φορητό υπολογιστή σας για να κάνετε σκληρό σχεδιασμό διακοπών — μερικές φορές, θέλετε απλώς να κάνετε μια γρήγορη αναζήτηση ή να κάνετε κράτηση σε εξαιρετική τιμή χωρίς να περιμένετε. Η Booking.com και η Expedia προσφέρουν και οι δύο μια εφαρμογή για κινητά για να κάνουν δυνατό τον προγραμματισμό ταξιδιού από το smartphone ή το tablet σας. 

Ενώ και οι δύο εφαρμογές προσφέρουν παρόμοια λειτουργικότητα και κερδίζουν συνδυαστικά 4,7 στα 5 αστέρια από τους ταξιδιώτες, υπάρχουν ορισμένες βασικές διαφορές που θα μπορούσαν να κάνουν τη μία εφαρμογή καλύτερη από την άλλη για τους σκοπούς του προγραμματισμού του ταξιδιού σας.

Συνολικά, η εφαρμογή Expedia έχει περισσότερες λειτουργίες και δυνατότητες, αλλά η εφαρμογή Booking.com είναι πιο δημοφιλής. 

Λειτουργίες εφαρμογής Booking.com

 • Συνδυασμένη βαθμολογία 4,7/5 αστέρων
 • Πάνω από 4.711.960+ κριτικές
 • Εκπτώσεις μόνο για κινητά που ξεκινούν από 10%

Οι χρήστες χρησιμοποιούν την εφαρμογή για κινητά της Booking.com με υψηλή βαθμολογία για να περιηγηθούν, να συγκρίνουν και να κάνουν κράτηση σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα καταλύματα, πτήσεις, ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, αξιοθέατα, κρουαζιέρες και προσφορές πακέτων από smartphone ή tablet. Είναι η #2 ταξιδιωτική εφαρμογή στο Apple App Store και το Editor’s Choice στο Google Play store. Θα λάβετε ειδική έκπτωση 10% ή περισσότερο κάνοντας κράτηση μέσω της εφαρμογής.

Η εφαρμογή προσφέρει υποστήριξη πελατών 24/7 από την ομάδα της Booking.com και μπορείτε να συνομιλήσετε ζωντανά με τον διαχειριστή ιδιοκτησίας εντός της εφαρμογής εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις. Περιηγηθείτε σε δημοφιλείς προορισμούς και ιδέες ταξιδιών για έμπνευση, κάντε μια συγκεκριμένη αναζήτηση ανά προορισμό και ημερομηνίες ταξιδιού και χρησιμοποιήστε τα φόρουμ Travel Communities για να συνομιλήσετε με άλλους ταξιδιώτες για να λάβετε συμβουλές και υποδείξεις για ταξίδια. 

Όλα τα βασικά φίλτρα και οι επιλογές ταξινόμησης είναι διαθέσιμα μέσω της εφαρμογής, όπως τιμή, βαθμολογία κριτικής, χαρακτηριστικά ιδιοκτησίας, διαδρομές πτήσεων, κοντινά αξιοθέατα και πολλά άλλα. Ταξινομήστε για να δείτε τα αποτελέσματα που ταιριάζουν στις ανάγκες σας — φθηνότερα, πιο προτεινόμενα, καλύτερες κριτικές, συντομότερες πτήσεις και πολλά άλλα. 

Λειτουργίες εφαρμογής Expedia

 • Συνδυασμένη βαθμολογία 4,7/5 αστέρων
 • Πάνω από 4.111.860+ κριτικές
 • Εκπτώσεις μόνο για κινητά με έκπτωση 10-20%.

Η εφαρμογή Expedia βαθμολογείται υψηλά από τους ταξιδιώτες και έχει τη δυνατότητα να κάνει ό,τι μπορείτε στον ιστότοπο — να περιηγηθείτε, να συγκρίνετε και να κάνετε κράτηση σε ξενοδοχεία, πτήσεις, κρουαζιέρες, ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, εισιτήρια για αξιοθέατα και πολλά άλλα. Είναι η #2 δωρεάν εφαρμογή ταξιδιού στο Google Play store και η #4 ταξιδιωτική εφαρμογή στο Apple App Store. 

Μπορείτε να εξοικονομήσετε τουλάχιστον 10% (έως 20% ή περισσότερο με τις ανταμοιβές One Key) κάνοντας κράτηση για το ταξίδι σας μέσω της εφαρμογής Expedia με ειδικές εκπτώσεις μόνο για κινητά. Περιηγηθείτε σε ιδέες προορισμών, αναζητήστε συγκεκριμένες πόλεις και αξιοθέατα, κάντε κράτηση για κρουαζιέρες οπουδήποτε μπορείτε να φανταστείτε και ομαδοποιήστε πτήσεις, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα για να εξοικονομήσετε περισσότερα. 

Κάτι που προσφέρει η εφαρμογή Expedia που δεν βρήκαμε στην εφαρμογή Booking.com; Ειδοποιήσεις τιμής και ταξιδιού.

Μπορείτε να αποθηκεύσετε την αναζήτησή σας για να στείλετε ειδοποιήσεις εάν πέσει η τιμή για την αποθηκευμένη αναζήτηση πτήσης, ώστε να μπορείτε να κάνετε κράτηση και να την κάνετε κράτηση! Εάν το ταξίδι που έχετε κάνει κράτηση έχει κάποια αλλαγή (καθυστέρηση πτήσης, αλλαγή πύλης κ.λπ.), η εφαρμογή θα σας ειδοποιήσει. Οι δυνατότητες φίλτρου και αναζήτησης είναι εξαιρετικές στην εφαρμογή, ώστε να μπορείτε να προσαρμόσετε την αναζήτησή σας για να δείτε τα αποτελέσματα που θέλετε. 

Κερδίστε ανταμοιβές

Το πρόγραμμα αφοσίωσης της Booking.com Genius προσφέρει ένα σύστημα 3 επιπέδων που κερδίζει εκπτώσεις και ανταμοιβές από 10% έκπτωση σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα έως δωρεάν αναβαθμίσεις δωματίων και 20% έκπτωση στις τιμές ξενοδοχείων. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και πάνω από 390.000 ακίνητα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, ώστε να έχετε μέγιστη πρόσβαση σε εκπτώσεις όπου κι αν μείνετε.

 • Επίπεδο 1: Ξεκινάτε ως Επίπεδο 1 με τον δωρεάν λογαριασμό σας, κερδίζοντας 10% έκπτωση σε δωμάτια ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα σε συμμετέχοντα ακίνητα και εταιρείες για τις πρώτες 4 διαμονές σας. 
 • Επίπεδο 2: Η ολοκλήρωση 5 διαμονών μέσα σε 2 χρόνια σάς βάζει στο Επίπεδο 2 για να κερδίσετε έως και 15% έκπτωση σε ξενοδοχεία, 10% έκπτωση σε ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και δωρεάν αναβαθμίσεις δωματίων και πρωινό.
 • Επίπεδο 3: Εάν κάνετε κράτηση για 15 διαμονές σε 2 χρόνια, βρίσκεστε στο Επίπεδο 3 με έκπτωση έως και 20% σε ξενοδοχεία, 10% έκπτωση σε ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, δωρεάν πρωινό και αναβαθμίσεις δωματίων και υποστήριξη προτεραιότητας. 

Οι επιβραβεύσεις Expedia One Key™ είναι ένα σύστημα 4 επιπέδων (Μπλε, Ασημί, Χρυσό και Πλατινένιο) που λειτουργούν σε όλες τις επωνυμίες της Expedia, συμπεριλαμβανομένων των Hotels.com και VRBO. Θα κερδίσετε εκπτώσεις ξενοδοχείων από 10-30% με τις Τιμές Μέλους. Οι προσφορές πακέτων (ξενοδοχείο + πτήση) μπορούν να εξοικονομήσουν έως και 30% με το One Key. 

Κάθε στοιχείο ταξιδιού (ξενοδοχείο, πτήση, ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, εισιτήριο αξιοθέατου κ.λπ.) κερδίζει OneKeyCash που μπορεί να ενισχύσει το επίπεδο σας.

 • Μπλε: Ξεκινάτε από το Μπλε επίπεδο με 0-4 στοιχεία ταξιδιού που έχουν γίνει κράτηση μέσω του One Key και εξοικονομείτε άμεσα 10% σε 100.000 ακίνητα παγκοσμίως με δωρεάν πρόσβαση στην παρακολούθηση πτήσεων στην εφαρμογή.
 • Ασημί: Φτάνοντας 5-14 στοιχεία ταξιδιού που έχουν κρατηθεί σημαίνει ότι θα αρχίσετε να εξοικονομείτε 15% ή περισσότερο σε 10.000 ακίνητα παγκοσμίως, καθώς και να κερδίζετε 50% περισσότερα OneKeyCash σε VIP καταλύματα και να ξεκλειδώνετε μπόνους για φαγητό και ποτό σε ξενοδοχεία.
 • Χρυσός: Με κράτηση 15-29 στοιχείων ταξιδιού, θα εξοικονομήσετε 20% ή περισσότερο σε 10.000 ξενοδοχεία παγκοσμίως, διπλό OneKeyCash σε VIP καταλύματα, δωρεάν αναβαθμίσεις δωματίων και προστασία από πτώση τιμής.
 • Platinum: Αφού συγκεντρώσετε 30+ στοιχεία ταξιδιού, θα εξοικονομήσετε 20% ή περισσότερο σε 10.000 ξενοδοχεία και θα κερδίσετε 3 φορές OneKeyCash σε VIP καταλύματα με προστασία από πτώση τιμής πτήσης και άλλα ειδικά προνόμια, όπως αναβαθμίσεις δωματίων και δωρεάν γεύματα. 

Αποκτήστε έμπνευση ταξιδιού

Smartphone που δείχνει το λογότυπο της εφαρμογής Expedia δίπλα σε ένα μοντέλο αεροπλάνου σε έναν παγκόσμιο χάρτη για να υποδείξει την έννοια της έμπνευσης ταξιδιού χρησιμοποιώντας ταξιδιωτικές εφαρμογές

Οθόνη εφαρμογής Expedia σε παγκόσμιο χάρτη με μοντέλο αεροπλάνου στο Swansea, UK Ιουνίου ’21/salarko/Shutterstock

Δεν είστε σίγουροι πού θέλετε να πάτε; Τόσο η Booking.com όσο και η Expedia προσφέρουν άφθονη έμπνευση για επερχόμενα ταξίδια, όταν αφιερώνετε λίγο χρόνο για να περιηγηθείτε στον ιστότοπο ή την εφαρμογή.

Μπορείτε να επισκεφτείτε έναν ιστότοπο ή την εφαρμογή χωρίς προορισμό και να οργανώσετε ένα πλήρως προγραμματισμένο ταξίδι κάπου εντός του προϋπολογισμού σας μέσα σε λίγα λεπτά με αυτόν τον τρόπο. 

Η έμπνευση για τα ταξίδια της Booking.com είναι εύκολα διαθέσιμη από την αρχική σελίδα. Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να δείτε ανερχόμενους προορισμούς με βάση τις πρόσφατες αναζητήσεις σας, περιηγηθείτε στα κορυφαία μέρη για θεματικά ταξίδια (εκδρομές για σκι, πόλεις για vegan ταξιδιώτες κ.λπ.) και δείτε λίστες με τους αγαπημένους προορισμούς της Booking.com ανά περιοχή, πόλη ή αξιοθέατα.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα που βρήκαμε στην Booking.com:

 • Τάσεις προορισμοί όπως το Μαϊάμι, Φλόριντα
 • Σχεδιασμός ταξιδιών Turks and Caicos
 • 5 καλύτερες πόλεις σκι σε όλο τον κόσμο

Η έμπνευση ταξιδιού της Expedia είναι επίσης εύκολα προσβάσιμη με μια γρήγορη κύλιση από την αρχική σελίδα. Μπορείτε να δείτε μοντέρνους προορισμούς, προσφορές τελευταίας στιγμής για ξενοδοχεία για το Σαββατοκύριακο σε ειδικές τιμές και να περιηγηθείτε σε όποιο είδος ταξιδιού μπορείτε να φανταστείτε για έμπνευση, από διακοπές στην παραλία και all-inclusive μέχρι εκδρομές γκολφ και ιδέες για διακοπές σκι.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα που βρήκαμε στο Expedia:

 • Τάσεις προορισμοί όπως Κανκούν, Μεξικό
 • Προσφορές τελευταίας στιγμής για το Σαββατοκύριακο στο Ορλάντο
 • Πτήση απόδρασης Τζαμάικα + προσφορές ξενοδοχείων 

Prebook Μεταφορές από το αεροδρόμιο

Το να φτάσετε στο ξενοδοχείο σας από το αεροδρόμιο μόλις φτάσετε στον προορισμό σας δεν θα πρέπει να είναι ταλαιπωρία. Ευτυχώς, τόσο η Booking.com όσο και η Expedia καθιστούν δυνατή την προκράτηση των μεταφορών από το αεροδρόμιο (απλή διαδρομή ή μετ’ επιστροφής), ώστε να μπορείτε να χαλαρώσετε μόλις φτάσετε και να γνωρίζετε ότι ο οδηγός σας θα είναι έτοιμος να σας μεταφέρει εκεί που θέλετε. 

Βρήκαμε ότι η Booking.com διευκολύνει ελαφρώς την εύρεση και την κράτηση μεταφοράς από και προς το αεροδρόμιο (και όλα προσφέρουν δωρεάν ακύρωση), αλλά η Expedia είχε περισσότερες επιλογές για κράτηση με μια πλήρη γκάμα μεγεθών αυτοκινήτων και μέγιστων επιβατών.

Μπορείτε να κάνετε κράτηση για μεταφορά από/προς το αεροδρόμιο της Booking.com από οποιαδήποτε σελίδα του ιστότοπου. Επιλέξτε την καρτέλα “Ταξί αεροδρομίου” στο επάνω μέρος της οθόνης σας για να ξεκινήσετε την αναζήτηση για ταξί και ιδιωτικά αυτοκίνητα που μπορούν να σας παραλάβουν από το αεροδρόμιο την ώρα που έχετε ορίσει και να σας μεταφέρουν στο ξενοδοχείο σας ή να σας φέρουν στο αεροδρόμιο από το ξενοδοχείο σας στο το τέλος του ταξιδιού σας. 

Εισαγάγετε το αεροδρόμιο άφιξης και τον προορισμό του ξενοδοχείου σας για να περιηγηθείτε σε επιλογές ιδιωτικού αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένων των επιλογών απλής μετάβασης και μετ’ επιστροφής, στάνταρ, επιβατηγού οχήματος ή επιλογών αυτοκινήτου, προσθέστε λεπτομέρειες παρακολούθησης πτήσης για παρακολούθηση από τον οδηγό σας, δείτε τον μέγιστο αριθμό ατόμων και βαλίτσες για κάθε επιλογή αυτοκινήτου και συγκρίνετε τις τιμές. Προσφέρεται δωρεάν ακύρωση έως και 24 ώρες πριν από το ταξίδι σας. 

Οι μεταφορές από το αεροδρόμιο Expedia δεν είναι μια επιλογή με σαφή σήμανση από την αρχική σελίδα, αλλά επιλέγοντας «Μεταφορά αεροδρομίου» στην καρτέλα Αυτοκίνητα θα εμφανιστούν οι επιλογές παραλαβής από το αεροδρόμιο όταν εισάγετε το αεροδρόμιο άφιξης και τον προορισμό του ξενοδοχείου. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μια μεταφορά μετ’ επιστροφής από το αεροδρόμιο για να κανονίσετε το ταξίδι από το ξενοδοχείο σας στο αεροδρόμιο όταν έρθει η ώρα να φύγετε. 

Μπορείτε να περιηγηθείτε σε επιλογές ιδιωτικών αυτοκινήτων που κυμαίνονται από τυπικά σεντάν έως λιμουζίνες και SUV, να ταξινομήσετε ανά τιμή, να επιλέξετε απλή διαδρομή ή μετ’ επιστροφής και να δείτε επιλογές με δωρεάν ακυρώσεις. Θα μπορείτε να δείτε την τιμή και τον μέγιστο αριθμό ταξιδιωτών/βαλιτσών για κάθε τύπο αυτοκινήτου που προσφέρεται στα αποτελέσματα αναζήτησής σας.

Booking.com vs Expedia Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Δεδομένου ότι η Booking.com και η Expedia είναι και οι δύο συγκεντρωτές τιμών ταξιδιού, είναι εύκολο να υποθέσουμε ότι βασικά ταιριάζουν ομοιόμορφα ως προς τα χαρακτηριστικά, τα οφέλη και τα μειονεκτήματα. Υπάρχουν όμως κάποιες σημαντικές διαφορές που πρέπει να σημειωθούν! 

Ας ρίξουμε μια ματιά στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα για κάθε ιστότοπο/εφαρμογή για να δούμε γιατί ένας από αυτούς μπορεί να ταιριάζει καλύτερα στους στόχους προγραμματισμού του ταξιδιού σας. 

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της Booking.com

Smartphone με επιλεκτική εστίαση που δείχνει το πρόγραμμα επιβράβευσης Genius για το πρόγραμμα επιβράβευσης Booking.com vs Expedia

Εφαρμογή Booking.com Πρόγραμμα αφοσίωσης Genius σε smartphone στη Βιρτζίνια ’18/Ricky Of The World/Shutterstock

Ιδρύθηκε το 1996 ως ιστότοπος κρατήσεων ξενοδοχείων, η Booking.com έχει μετατραπεί σε ένα ενιαίο κατάστημα για όλα τα ταξίδια με μερικές από τις μεγαλύτερες εκπτώσεις στον κλάδο: ξενοδοχεία, εξοχικές κατοικίες, ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, κρουαζιέρες, εισιτήρια για αξιοθέατα, πακέτα προσφορών , κι αλλα. Ας ρίξουμε μια ματιά πού λάμπει και πού παραπαίει. 

Pros

 • Αποκτήστε πρόσβαση στις καλύτερες τιμές σε 28 εκατομμύρια+ ξενοδοχεία και ενοικιάσεις, αεροπορικές εταιρείες, ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, κρουαζιέρες και άλλα
 • Ταξινόμηση και φιλτράρισμα της αναζήτησής σας με βάση τα κριτήρια του ταξιδιού σας (τιμή, ημερομηνίες, ακύρωση, τοποθεσία κ.λπ.)
 • Βρήκαμε τις φθηνότερες τιμές ξενοδοχείων στις δοκιμές μας
 • Ευέλικτη κράτηση ξενοδοχείου εάν δεν έχετε ακριβείς ημερομηνίες ταξιδιού
 • Προσθέστε λεπτομέρειες παρακολούθησης πτήσης για την κράτηση ταξί αεροδρομίου για άμεση παραλαβή
 • Το πρόγραμμα πιστότητας Genis περιλαμβάνει σχεδόν 400.000 ακίνητα σε όλο τον κόσμο
 • Εφαρμογή υψηλής βαθμολογίας με καλή λειτουργικότητα για περιήγηση, κράτηση και παρακολούθηση

Η λίστα των επαγγελματιών για την Booking.com είναι μεγάλη: Λαμβάνετε πληροφορίες για τις τιμές και τις κρατήσεις από έναν τεράστιο αριθμό ακινήτων, αεροπορικών εταιρειών, εταιρειών κρουαζιέρας και εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων για να βρείτε την πιο ακριβή και καλύτερη διαθέσιμη τιμολόγηση. Στις δοκιμαστικές μας αναζητήσεις, η Booking.com βρήκε τις φθηνότερες τιμές ξενοδοχείων και μας άρεσε πολύ η δυνατότητα επιλογής ημερομηνιών αορίστου ταξιδιού για ταξίδια που δεν έχουν μπει ακόμα στο συγκεκριμένο στάδιο σχεδιασμού. 

Μας αρέσει ιδιαίτερα η δυνατότητα προσθήκης λεπτομερειών παρακολούθησης πτήσης κατά την τακτοποίηση ταξί αεροδρομίου, ώστε ο οδηγός να μπορεί να παρακολουθεί πότε έχετε αγγίξει και να είναι έτοιμος για άμεση παραλαβή. Το πρόγραμμα επιβράβευσης Genius είναι καλό ακόμη και για περιστασιακούς ταξιδιώτες, καθώς οι διαμονές αθροίζονται σε περίοδο 2 ετών. 

Μειονεκτήματα

 • Βρέθηκαν υψηλότερες τιμές πτήσεων από την Expedia στις δοκιμές μας
 • Πρέπει να αγοράσετε ένα ευέλικτο εισιτήριο (υψηλότερη τιμή) εάν μπορεί να χρειαστεί να αλλάξετε την πτήση σας
 • Η εφαρμογή είναι ελαφρώς λιγότερο λειτουργική από την Expedia (χωρίς ειδοποιήσεις τιμής ή ειδοποιήσεις ταξιδιού)

Τα μειονεκτήματα της χρήσης της Booking.com είναι ελάχιστα, αλλά ειλικρινά, ήταν ενοχλητικό να βλέπεις ότι οι δωρεάν ακυρώσεις δεν περιλαμβάνονται σε κάθε αεροπορικό εισιτήριο που αγοράζεται — θα πρέπει να πληρώσετε λίγο περισσότερο για να αποκτήσετε ένα ευέλικτο εισιτήριο για αυτό το όφελος. Οι τιμές των πτήσεων ήταν υψηλότερες εδώ από ό,τι στο Expedia, αλλά όχι πολύ (περίπου 30 $ στη δειγματική μας αναζήτηση). 

Συνολικά, η Booking.com είναι ένας εξαιρετικός ταξιδιωτικός ιστότοπος και εφαρμογή με άφθονη λειτουργικότητα για περιστασιακούς ταξιδιώτες που θέλουν τη μεγαλύτερη επιλογή ξενοδοχείων και πτήσεων. Είναι ιδανικό για όσους μπορεί να μην έχουν ακόμη καθοριστεί συγκεκριμένο προορισμό ή ημερομηνίες ταξιδιού. 

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της Expedia

Οθόνη φορητού υπολογιστή με μεγεθυντικό φακό πάνω από το λογότυπο της Expedia που δείχνει πτήσεις και ξενοδοχεία για έναν οδηγό σύγκρισης Booking.com εναντίον Expedia

Μεγεθυντικός φακός στο λογότυπο Expedia που εμφανίζεται σε φορητό υπολογιστή στο LA ’19/II.studio/Shutterstock

Η Expedia ιδρύθηκε το 1996 (όπως η Booking.com) από τη Microsoft ως ιστότοπος ταξιδιωτικών κρατήσεων. Σήμερα, ο Όμιλος Expedia περιλαμβάνει πάνω από 200 ιστότοπους και αντλεί ακριβείς, κορυφαίες στον κλάδο ταξιδιωτικές τιμές από όλους αυτούς για να σας προσφέρει τις καλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία, πτήσεις, ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και πολλά άλλα. Αυτό που βρήκαμε είναι εξαιρετικό για την Expedia και τι χρειάζεται δουλειά. 

Pros

 • Κλείστε κάθε μέρος του ταξιδιού σας, από εισιτήρια πτήσεων και ξενοδοχείων μέχρι εισιτήρια για αξιοθέατα
 • Αποκτά ακριβείς πληροφορίες τιμολόγησης και κρατήσεων από 200+ ιστότοπους
 • Βρήκαμε τις φθηνότερες τιμές πτήσεων στις δοκιμές μας
 • Φιλτράρισμα αποτελεσμάτων πτήσεων με βάση το όριο αποσκευών (όπως συμπεριλαμβανόμενης χειραποσκευής)
 • Δείτε τα αεροπορικά εισιτήρια για τις γύρω ημερομηνίες σε προβολή ημερολογίου για σύγκριση 
 • Χωρίς χρεώσεις αλλαγής σε όλες τις πτήσεις για ευελιξία ταξιδιού
 • Πατήστε για να συγκρίνετε πολλά δωμάτια ξενοδοχείων δίπλα-δίπλα
 • Εφαρμογή υψηλής βαθμολογίας με περισσότερες δυνατότητες (όπως ειδοποιήσεις τιμής και ταξιδιού)

Η λειτουργικότητα του Expedia all-in-one είναι ένα τεράστιο μέρος του γεγονότος που το κάνει τόσο χρήσιμο για τους ταξιδιώτες και οι πληροφορίες τιμολόγησης που βρίσκαμε εδώ ήταν πάντα ακριβείς και ταιριάζουν στενά με ό,τι βρίσκαμε σε άλλους ιστότοπους (μερικές φορές φθηνότερες, όπως στις αναζητήσεις πτήσεων) . Οι βελτιωμένες επιλογές φιλτραρίσματος διευκόλυναν την εκτέλεση πολύ συγκεκριμένων αναζητήσεων.

Μας άρεσε πολύ η προβολή ημερολογίου αεροπορικών εισιτηρίων — διευκολύνει την αλλαγή ημερομηνιών λίγο για να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα. Η δυνατότητα να κάνετε κλικ για να συγκρίνετε τα χαρακτηριστικά και τις τιμές των δωματίων ξενοδοχείου είναι εξαιρετική για απαιτητικούς ταξιδιώτες, ενώ οι ειδοποιήσεις τιμής και οι ειδοποιήσεις ταξιδιού σας κάνουν να παραμένετε στην κορυφή του ταξιδιού σας και να σχεδιάζετε μια χαρά. 

Μειονεκτήματα

 • Μόνο 3 εκατομμύρια ακίνητα σε όλο τον κόσμο είναι διαθέσιμα για κράτηση μέσω της Expedia
 • Η καλύτερη διαμονή για μπισκότα με περιορισμένα μέσα αναζήτησης μοναδικών ιδιοκτησιών
 • Δεν υπάρχει ευελιξία ημερομηνίας ταξιδιού για ξενοδοχεία
 • Βρήκαμε υψηλότερες τιμές ξενοδοχείων από την Booking.com στις δοκιμές μας
 • Οι ανταμοιβές One Key περιλαμβάνουν μόνο 10.000 (ασημί, χρυσό, πλατίνα) έως 100.000 (Μπλε) ξενοδοχεία παγκοσμίως

Δεν υπάρχουν πολλά μειονεκτήματα στη χρήση της Expedia για τον προγραμματισμό και την κράτηση ταξιδιών, αλλά υπάρχουν πολύ λιγότερα ακίνητα εδώ από ό,τι στην Booking.com (όπως, εκατομμύρια λιγότερα) και θα χάσετε την εύκολη περιήγηση σε μοναδικά καταλύματα, όπως γιουρτ και δεντρόσπιτα. Θα μπορείτε να κάνετε περιήγηση μόνο εάν έχετε καθοριστεί ημερομηνίες ταξιδιού, επομένως δεν είναι τόσο χρήσιμο στα πρώτα στάδια του προγραμματισμού. 

Συνολικά, η Expedia έχει λίγο περισσότερη λειτουργικότητα από την Booking.com και έτεινε να μας δείχνει τις φθηνότερες τιμές πτήσεων (αλλά υψηλότερες τιμές ξενοδοχείων) μεταξύ των δύο. Είναι ένας εξαιρετικός ιστότοπος και εφαρμογή all-in-one για προγραμματισμό ταξιδιού όταν είστε έτοιμοι να πραγματοποιήσετε τα σχέδιά σας.

Λοιπόν, είναι η Booking.com ή η Expedia καλύτερη για την κράτηση του ταξιδιού σας;

Λοιπόν, ποιος είναι ο γενικός νικητής μεταξύ Booking.com και Expedia; Είναι δύσκολο να πούμε, αλλά πιστεύουμε ότι το καθένα είναι κατάλληλο για διαφορετικές ταξιδιωτικές περιστάσεις. 

Ο ευέλικτος προγραμματιστής ταξιδιών και οι εκτενείς ιδέες ταξιδιωτικών προορισμών της Booking.com το καθιστούν ιδανικό για να ξεκινήσετε να σχεδιάζετε διακοπές όταν είστε ανοιχτοί σε ημερομηνίες, προορισμό, πράγματα που πρέπει να κάνετε και πού να μείνετε. Θα βρείτε τις καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων μέσω της Booking.com.

Η προβολή ημερολογίου της Expedia με την τιμολόγηση πτήσεων για τις γύρω ημερομηνίες την καθιστά ιδανική για προγραμματισμό προτού συμβιβαστείτε στις ημερομηνίες, αλλά για να κάνετε κράτηση σε ξενοδοχεία, θα χρειαστείτε καθορισμένες ημερομηνίες για να δείτε τις τιμές. Η Expedia βρήκε τις φθηνότερες πτήσεις στην αναζήτησή μας.

Έτοιμοι για κράτηση;

Προστατέψτε τον εαυτό σας από απροσδόκητες διακοπές.

Ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση όταν κάνετε κράτηση αφού κάνετε κλικ σε έναν από τους συνδέσμους μας.

Όσον αφορά τα μειονεκτήματα, δεν υπάρχουν πολλά για την Booking.com εκτός από το ότι η εφαρμογή της είναι λίγο πιο περιορισμένη όσον αφορά τις δυνατότητες και τη λειτουργικότητα. Η Expedia έχει μερικά περισσότερα στοιχεία στη λίστα μειονεκτημάτων από την Booking.com, αλλά ειλικρινά, κανένα από αυτά δεν είναι διαπραγματευτικό.

Μας αρέσει το Expedia το καλύτερο για τα πραγματικά συγκεκριμένα στάδια προγραμματισμού ενός ταξιδιού και για πρόσβαση στις φθηνότερες τιμές πτήσεων. Μας αρέσει η Booking.com η καλύτερη για τα πρώτα στάδια του προγραμματισμού ταξιδιού και για την πρόσβαση στις φθηνότερες τιμές ξενοδοχείων. Δεν μπορείς να κάνεις λάθος με κανένα από τα δύο! 

Διαβάστε επίσης:Οι καλύτεροι ταξιδιωτικοί ιστότοποι

Ο απόλυτος οδηγός για να βρείτε φθηνά ξενοδοχεία για τις επόμενες διακοπές σας

Aκολουθήστε μας στο facebook

Κάρτα Revolut: Η καλύτερη λύση για τους ταξιδιώτες!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Διαμονή

Ασφάλιση 

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια