Είναι ασφαλές να επισκεφθείτε την Αρούμπα το 2023; | Ανησυχίες για την Ασφάλεια

Η Αρούμπα είναι ένας από τους πιο όμορφους προορισμούς στην Καραϊβική. Η παρθένα νησιωτική χώρα, η οποία είναι τεχνικά μέρος του Βασιλείου της Ολλανδίας, δέχεται δύο εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, αριθμός που είναι υψηλός για μια τόσο μικρή χώρα.

Στην πραγματικότητα δέχεται τον πέμπτο περισσότερους επισκέπτες κατά κεφαλήν στον κόσμο. Οι περισσότεροι άνθρωποι έρχονται στην Αρούμπα αναζητώντας όμορφες παραλίες, από την όμορφη άμμο της παγκοσμίου φήμης Eagle Beach μέχρι την πολυσύχναστη νυχτερινή ζωή του Palm Beach.

Πολλοί επισκέπτες εκπλήσσονται ευχάριστα από την πολυπολιτισμική, ζωντανή ατμόσφαιρα της πρωτεύουσας Oranjestad, της οποίας οι πολύχρωμες προσόψεις ταιριάζουν με τους πολύχρωμους χαρακτήρες που την αποκαλούν σπίτι. Η Αρούμπα έχει πραγματικά κάτι για όλους.

Πριν κλείσετε το ταξίδι σας, πιθανότατα χρειάζεται να κάνετε περισσότερα από το να κοιτάξετε απλώς όμορφες φωτογραφίες που σας εμπνέουν να ταξιδέψετε στην Αρούμπα. Είναι σημαντικό να εξετάσετε και πρακτικά ζητήματα, όπως η ασφάλεια, ειδικά επειδή ορισμένοι προορισμοί της Καραϊβικής έχουν τη φήμη ότι δεν είναι ασφαλείς.

Συγκεντρώσαμε αυτόν τον ταξιδιωτικό οδηγό για να σας βοηθήσουμε να ταξιδέψετε στην Αρούμπα χωρίς κανένα πρόβλημα. Συνεχίστε να διαβάζετε για λεπτομερείς συμβουλές ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένων των συμβουλών για το έγκλημα. Ας βουτήξουμε!

Είναι ασφαλές να επισκεφθείτε την Αρούμπα το 2023;

Ναί. Θα χαρείτε να μάθετε ότι η Αρούμπα είναι πολύ ασφαλής για να επισκεφθείτε! Στην πραγματικότητα, είναι ένας από τους ασφαλέστερους προορισμούς της Καραϊβικής. Έχει πολύ χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας και εκτός από μερικές προφυλάξεις κοινής λογικής, δεν θα χρειαστεί να είστε σε επιφυλακή όταν βρίσκεστε εκεί.

Οι ταξιδιωτικές συμβουλές από άλλες χώρες μπορούν να σας βοηθήσουν να επιβεβαιώσετε πόσο ασφαλής είναι η Αρούμπα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες απλώς λένε στους πολίτες τους να λαμβάνουν κανονικές προφυλάξεις κατά την επίσκεψή τους, θέτοντας την Αρούμπα υπό μια ταξιδιωτική οδηγία επιπέδου 1, τη χαμηλότερη δυνατή βαθμολογία.

Οι περισσότερες άλλες κυβερνήσεις συμφωνούν. Η Αρούμπα έχει τη φήμη ότι είναι ένα από τα ασφαλέστερα νησιά της Καραϊβικής.

Βοηθά το γεγονός ότι το νησί είναι σχετικά μικρό, με μικρό πληθυσμό, που σημαίνει ότι οι εγκληματίες δεν έχουν πού να κρυφτούν. Το ποσοστό εγκληματικότητας είναι πολύ χαμηλό και η εγκληματικότητα που συμβαίνει συνήθως επηρεάζει τους ντόπιους και όχι τους τουρίστες.

Ο επίσημος τουριστικός ιστότοπος της Αρούμπα παραθέτει άλλους παράγοντες για τους οποίους η Αρούμπα είναι τόσο ασφαλής, όπως η εύκολη μεταφορά, η καλή υποδομή και ο καλός καιρός. Εγκλήματα συμβαίνουν στην Αρούμπα γιατί παρόλο που μοιάζει με παράδεισο, εξακολουθεί να είναι ένα μέρος στη Γη.

Μερικά από τα πιο κοινά εγκλήματα στην Αρούμπα περιλαμβάνουν:

  • Πορτοφολάδες
  • Απάτες
  • Διαρρήξεις ξενοδοχείων
  • Διαρρήξεις οχημάτων
  • Κλοπή οχήματος
  • Εγκλήματα που σχετίζονται με συμμορίες

Αν και αυτά τα περιστατικά μπορεί να συμβούν, είναι πολύ σπάνια. Όσον αφορά την ασφάλεια, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη εκτός από το έγκλημα. Η Αρούμπα βρίσκεται έξω από τη ζώνη των τυφώνων της Καραϊβικής , που σημαίνει ότι είναι ασφαλές να ταξιδέψετε το καλοκαίρι.

Ωστόσο, θα πρέπει να ενυδατώνεστε και να βάζετε άφθονο αντηλιακό καθώς τα καλοκαίρια γίνονται πολύ ζεστά! Εάν βγαίνετε στη φύση, ειδικά αν δοκιμάζετε κάποια θαλάσσια σπορ, βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις διαδικασίες ασφαλείας καθώς το κάνετε.

Ορισμένες παραλίες του Αρούμπαν έχουν ισχυρά ρεύματα και βροχές, οπότε μην κολυμπήσετε πολύ μακριά από την ακτή.

Τα ρεύματα είναι ιδιαίτερα δυνατά γύρω από το βόρειο άκρο του νησιού, ενώ οι παραλίες στο νότο είναι πιο φιλικές προς τους αρχάριους. Εάν κάνετε κατάδυση, ακολουθήστε τις οδηγίες και μην ανεβείτε πολύ γρήγορα για να αποτρέψετε «τις στροφές».

Έγκλημα στην Αρούμπα

Το πιο κοινό πρόβλημα για το οποίο ανησυχούν οι άνθρωποι όταν πηγαίνουν στο εξωτερικό είναι το έγκλημα. Το έγκλημα προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στην Καραϊβική, όπου ορισμένες χώρες έχουν μερικά από τα υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας στον κόσμο.

Ευτυχώς, η Αρούμπα είναι ως επί το πλείστον απαλλαγμένη από αυτό το πρόβλημα. Έχει μερικά από τα χαμηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας στην Καραϊβική και στον κόσμο. Το βίαιο έγκλημα στην Αρούμπα είναι πρακτικά ανύπαρκτο.

Για παράδειγμα, το ποσοστό ανθρωποκτονιών σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας είναι μόλις 2 περιστατικά ανά 100.000 άτομα , που είναι πολύ κάτω από τον παγκόσμιο μέσο όρο. Τα ποσοστά άλλων βίαιων εγκλημάτων όπως η απαγωγή και ο βιασμός είναι επίσης χαμηλά.

Υπήρξαν μερικά περιστατικά υψηλού προφίλ, όπως η εξαφάνιση το 2005 της Αμερικανίδας τελειόφοιτης γυμνασίου Natalee Holloway , αλλά περιστατικά όπως αυτό είναι πολύ, πολύ σπάνια.

Η Αρούμπα έχει κάποια προβλήματα με το έγκλημα. Το πιο κοινό έγκλημα που θα συναντήσουν οι τουρίστες είναι το έγκλημα ιδιοκτησίας. Σύμφωνα με τον Numbeo , αν και η Αρούμπα έχει χαμηλή συνολική βαθμολογία στην κλίμακα εγκληματικότητας (21,38 στα 100), η πλειοψηφία των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η εγκληματικότητα αυξάνεται.

Ανησυχούν ιδιαίτερα για την κατάχρηση ναρκωτικών και άλλα μικροεγκλήματα. Ανέκδοτα στοιχεία, για παράδειγμα φόρουμ ταξιδιωτών, υποστηρίζουν την ιδέα ότι το έγκλημα ιδιοκτησίας, συμπεριλαμβανομένου του εγκλήματος κατά των τουριστών, αυξάνεται.

Η Αρούμπα παλεύει με πιο σοβαρό έγκλημα, από τοπικές εγκληματικές συμμορίες μέχρι διεθνή συνδικάτα οργανωμένου εγκλήματος που χρησιμοποιούν το νησί ως βάση. Η Αρούμπα εξακολουθεί να παίζει ισχυρό ρόλο στο διεθνές εμπόριο ναρκωτικών.

Αν και η κατάσταση δεν είναι τόσο κακή όσο ήταν στη δεκαετία του 1990, όταν η ιταλική μαφία προσπάθησε να καταστρώσει μια εχθρική κατάληψη της Αρούμπα, τα διεθνή εγκληματικά συνδικάτα εξακολουθούν να έχουν παρουσία στο νησί και να το χρησιμοποιούν για να μεταφέρουν ναρκωτικά σε άλλα μέρη της ο κόσμος.

Ωστόσο, έχετε κατά νου ότι αυτά τα εγκλήματα σπάνια επηρεάζουν τους τουρίστες, εκτός αν κάνετε πραγματικά κάτι δραστικό για να μπείτε στο ραντάρ διεθνών εγκληματιών.

Συνολικά, υπάρχει πολύ μικρή εγκληματικότητα στην Αρούμπα, και ιδιαίτερα πολύ μικρή εγκληματικότητα που θα επηρεάσει έναν τουρίστα. Εφόσον λαμβάνετε βασικές προφυλάξεις, θα πρέπει να αισθάνεστε απόλυτα ασφαλείς όταν βρίσκεστε εκεί.

Φυσικά, η Αρούμπα έχει τα προβλήματά της, όπως και οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, αλλά αυτά τα προβλήματα είναι απίθανο να επηρεάσουν τον περιστασιακό επισκέπτη.

Μικροκλοπή

Το πιο κοινό έγκλημα που επηρεάζει τους επισκέπτες στην Αρούμπα, και οπουδήποτε αλλού, είναι η μικροκλοπή. Η μικροκλοπή είναι ένα έγκλημα ευκαιριών, που σημαίνει ότι οι κλέφτες απλώς αναζητούν μια περιορισμένη πιθανότητα να πάρουν κάτι πολύτιμο από ένα αποσπασμένο άτομο αντί να χρειάζεται να πάρουν βίαια τα υπάρχοντα κάποιου.

Ενώ η μικροκλοπή μπορεί να είναι ενοχλητική και ενοχλητική, τουλάχιστον δεν έχει το τίμημα της ζωής σας. Οι πορτοφολάδες, η αρπαγή τσάντας και η κλοπή στην παραλία είναι οι πιο κοινές μορφές μικροκλοπής στην Αρούμπα.

Τα ποσοστά κλοπών στο νησί συνήθως αυξάνονται κατά τη διάρκεια της υψηλής τουριστικής περιόδου και φεστιβάλ όπως το Καρναβάλι, που διαρκεί από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο.

Όταν περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται στο νησί και πλήθη συνωστίζονται στους δρόμους του Oranjestad και άλλων πόλεων, οι κλέφτες εκμεταλλεύονται τη συλλογική απόσπαση της προσοχής για να πάρουν τα τιμαλφή των ανθρώπων.

Μερικές φορές, οι κλέφτες είναι άλλοι ταξιδιώτες που συνδυάζονται με τα πλήθη σε αντίθεση με τους ντόπιους! Ευτυχώς, η μικροκλοπή είναι αρκετά εύκολο να αποφευχθεί, ειδικά όταν σπάνια συνοδεύεται από βία, όπως συμβαίνει στην Αρούμπα.

Απλώς βεβαιωθείτε ότι οι εγκληματίες ευκαιριών δεν έχουν την ευκαιρία να σας πάρουν. Παρακολουθήστε στενά τα τιμαλφή σας, ακόμα και όταν διασκεδάζετε έξω. Βάλτε τα σε μια ασφαλή τσέπη ή τσάντα αντί για κάπου όπου κάποιος μπορεί να τα πάει χωρίς προειδοποίηση.

Αν και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την απομάκρυνση του τηλεφώνου ή της φωτογραφικής σας μηχανής όπως θα μπορούσατε σε άλλους προορισμούς της Καραϊβικής, καλό είναι να μην φοράτε φανταχτερά κοσμήματα ή ακριβά ρολόγια.

Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν πηγαίνετε στην παραλία. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου προειδοποιεί τους πολίτες της που ταξιδεύουν στην Αρούμπα να μην μεταφέρουν πολλά τιμαλφή στην παραλία.

Ποτέ δεν ξέρεις ποιος μπορεί να περνάει μέσα από την τσάντα σου ενώ χαζεύεις στο νερό. Δεν πρέπει να έχετε καν την ταυτότητά σας μαζί σας — ένα αντίγραφο του διαβατηρίου σας είναι ο καλύτερος τρόπος για να ικανοποιήσετε τις απαιτήσεις της αστυνομίας ενώ μένετε στην παραλία.

Διαρρήξεις

Ένα άλλο έγκλημα που στοχεύει συχνά τουρίστες στην Αρούμπα είναι οι διαρρήξεις, τόσο διαρρήξεις καταλυμάτων όσο και διαρρήξεις οχημάτων. Η καναδική κυβέρνηση  προειδοποιεί για την επικράτηση αυτού του είδους εγκλήματος.

Υπήρξαν περιστατικά κλεφτών που εισέβαλαν σε δωμάτια ξενοδοχείου και έκλεψαν πολύτιμα αντικείμενα όπως κοσμήματα, μετρητά και τεχνολογικό εξοπλισμό. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί αυτό είναι να τοποθετήσετε τα τιμαλφή σας σε ένα χρηματοκιβώτιο δωματίου ή στο χρηματοκιβώτιο του λόμπι του ξενοδοχείου όταν δεν τα χρησιμοποιείτε.

Κάθε φορά που φεύγετε από το δωμάτιο του ξενοδοχείου σας, κλειδώστε την πόρτα και βεβαιωθείτε ότι όλα τα παράθυρα είναι κλειστά. Πάντα να κάνετε έρευνα για την ασφάλεια του ξενοδοχείου σας και να φροντίζετε να μην λέτε σε νέους γνωστούς σας πολλές λεπτομέρειες σχετικά με το πού μένετε.

Διαρρήξεις οχημάτων συμβαίνουν επίσης στην Αρούμπα. Τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα γίνονται συχνά στόχος εγκληματιών για διαρρήξεις και κλοπές, επειδή γνωρίζουν ότι οι τουρίστες συχνά ξεχνούν να λάβουν βασικές προφυλάξεις.

Μην αφήνετε ποτέ αντικείμενα αξίας στο αυτοκίνητό σας, ειδικά μη ορατά. Τοποθετήστε τα υπάρχοντά σας κάτω από το κάθισμα, σε ντουλάπι συνοδηγού ή μπαούλο. Όταν νοικιάζετε αυτοκίνητο, βεβαιωθείτε ότι έχετε πλήρη ασφάλεια ενοικίασης που σας καλύπτει επίσης σε περίπτωση κλοπής.

Αποφυγή κακών περιοχών

Η αποφυγή σχηματικών περιοχών μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε ασφαλείς στην Αρούμπα. Είναι πολύ σπάνια στο νησί, αλλά υπάρχουν ακόμα μερικά σημεία που πρέπει να προσέξεις όταν επισκέπτεσαι.

Η πιο συνηθισμένη περιοχή που οι άνθρωποι θα σας πουν να αποφύγετε στην Αρούμπα είναι το San Nicolas. Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αρούμπα είναι ένας δημοφιλής προορισμός νυχτερινής διασκέδασης, αλλά έχει μερικές περίπλοκες περιοχές που λειτουργούν ως περιοχή με κόκκινα φώτα. Εάν είστε μόνοι, αποφύγετε να περπατάτε τη νύχτα.

Ορισμένες απομονωμένες παραλίες στην Αρούμπα φιλοξενούν επίσης εγκληματίες, συμπεριλαμβανομένων πιθανών ληστών, οι οποίοι εκμεταλλεύονται την απομόνωση, καθώς γνωρίζουν ότι τα θύματα δεν μπορούν εύκολα να καλέσουν βοήθεια. Πριν ελέγξετε μια νέα παραλία, ζητήστε συμβουλές από τους ντόπιους εάν είναι ασφαλής ή όχι.

Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Κουρασάο το 2023;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν μερικά πρόσθετα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επισκέπτεστε την Αρούμπα:

  • Η κυβέρνηση του Αρούμπαν  έχει έναν κώδικα συμπεριφοράς που ζητά από τους επισκέπτες να ακολουθήσουν εάν θέλουν να επισκεφθούν το νησί με σεβασμό. Φοράτε το μαγιό σας μόνο στην παραλία, όχι για να περπατάτε στην πόλη και μην κάνετε γυμνή ή τόπλες ηλιοθεραπεία, καθώς είναι παράνομο. Ακολουθήστε τις αναρτημένες πινακίδες σχετικά με την οδήγηση ή τη στάθμευση για να αποφύγετε την καταστροφή του τοπίου.
  • Οι Arubans παίρνουν το περιβάλλον τους στα σοβαρά, τόσο σοβαρά που οι πλαστικές σακούλες απαγορεύονται στην πραγματικότητα στο νησί. Ακολουθήστε το παράδειγμά τους μαζεύοντας όλα τα σκουπίδια, συμπεριλαμβανομένων των αποτσίγαρων, μην σκαρφαλώνοντας ή καταστρέφοντας τα εύθραυστα δέντρα Φωφωτή και μην ενοχλείτε την άγρια ​​ζωή ταΐζοντάς τα ή πηγαίνοντάς τα στο σπίτι για αναμνηστικά.
  • Τα περισσότερα καταστήματα δέχονται τόσο δολάρια ΗΠΑ όσο και τοπικές φλωρίνες, αλλά ορισμένα μέρη δέχονται μόνο φλωρίνες, επομένως βοηθάει να έχετε κάποια διαθέσιμα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάντα μετρητά γιατί δεν μπορείτε πάντα να πληρώνετε με κάρτα, για παράδειγμα για χρεώσεις δημόσιας τουαλέτας.
  • Τα δημόσια μέσα μεταφοράς είναι σπάνια και τα ταξί είναι ακριβά, έτσι πολλοί τουρίστες επιλέγουν να νοικιάσουν αυτοκίνητο για να μετακινηθούν στο νησί.

Οι καλύτερες και οι χειρότερες στιγμές για να επισκεφθείτε το Κουρασάο το 2023(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Συχνές Ερωτήσεις

Ακολουθούν μερικές συνήθεις ερωτήσεις στις οποίες θα θέλετε επίσης να μάθετε τις απαντήσεις πριν πάτε στην Αρούμπα.

Τι πρέπει να προσέχω στην Αρούμπα;

Να είστε προσεκτικοί στις εξόδους στην Αρούμπα, καθώς ορισμένες περιοχές γίνονται πρόχειρες τη νύχτα, ειδικά αν είστε μόνοι. Θα πρέπει επίσης να είστε προσεκτικοί όταν ταξιδεύετε σε απομονωμένες περιοχές και να βεβαιωθείτε ότι κάποιος άλλος γνωρίζει πάντα το δρομολόγιό σας.

Είναι η Αρούμπα ασφαλής για τους τουρίστες το 2023;

Ναι, η Αρούμπα είναι πολύ ασφαλής για τους τουρίστες το 2023. Το ποσοστό εγκληματικότητας είναι εξίσου χαμηλό όσο ποτέ και ο κίνδυνος φυσικών καταστροφών όπως οι τυφώνες είναι πολύ χαμηλός.

Είναι ασφαλές να περπατάς γύρω από την Αρούμπα τη νύχτα;

Στο μεγαλύτερο μέρος της Αρούμπα, είναι ασφαλές να περπατάτε τη νύχτα. Ωστόσο, να είστε προσεκτικοί όταν πηγαίνετε στην περιοχή με τα κόκκινα φανάρια του San Nicolas ή σε απομονωμένες περιοχές.

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στην Αγγλία το 2023; | Ανησυχίες για την Ασφάλεια(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ποιος είναι ο καλύτερος μήνας για να πάτε στην Αρούμπα;

Σε αντίθεση με τις περισσότερες συμβουλές για ταξίδια στην Καραϊβική, ο καλύτερος μήνας για να πάτε στην Αρούμπα είναι οποιοσδήποτε μήνας μεταξύ Απριλίου και Αυγούστου. Οι τιμές πέφτουν κατά τη διάρκεια αυτής της χαμηλής περιόδου, τα πλήθη λιγοστεύουν και δεν κινδυνεύετε από τυφώνες στην Αρούμπα.

Είναι ασφαλές να κολυμπάς στον ωκεανό στην Αρούμπα;

Ως επί το πλείστον, είναι ασφαλές να κολυμπήσετε στον ωκεανό στην Αρούμπα. Ωστόσο, ορισμένες παραλίες στο βόρειο σημείο του νησιού έχουν ισχυρά ρεύματα ή βροχές, γι’ αυτό ελέγξτε τις συνθήκες του νερού πριν πάτε για μπάνιο.

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στη Ρώμη το 2023; | Ανησυχίες για την Ασφάλεια(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Λοιπόν, είναι η Αρούμπα ασφαλής για επίσκεψη;

Αν ψάχνετε για ένα ασφαλές μέρος για επίσκεψη στην Καραϊβική, η Αρούμπα είναι ένας από τους καλύτερους προορισμούς που μπορείτε να επιλέξετε. Έχει πολύ χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας και οι περισσότεροι τουρίστες περνούν υπέροχα. Λοιπόν, τι περιμένετε – κλείστε το ταξίδι σας σήμερα!

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια