Τι κοστίζει ένα ταξίδι στο Μπαλί το 2023 | Μέσες Τιμές

Πόσο κοστίζει ένα ταξίδι στο Μπαλί το 2023 | Μέσες Τιμές

Πόσο κοστίζει ένα ταξίδι στο Μπαλί | Βρίσκεται στη δυτική πλευρά των Νήσων Μικρά Σούντα στην Ινδονησία, το Μπαλί είναι η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της χώρας. Αν θέλετε να επισκεφτείτε αυτόν τον θρυλικό τουριστικό προορισμό, είναι σημαντικό να σκεφτείτε πόσα θα ξοδέψετε στην πορεία.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει αρκετός ανταγωνισμός και υπηρεσίες στο νησί, γεγονός που καθιστά σχετικά εύκολο να μειώσετε το κόστος εάν έχετε περιορισμένο προϋπολογισμό.

Ο ανταγωνισμός διευκολύνει επίσης την αναβάθμιση χωρίς να υπερβείτε τον προϋπολογισμό σας. Εάν είστε λίγο νευρικοί σχετικά με όλες τις τιμές στα νησιά, μπορείτε να χαλαρώσετε. κάναμε τη σκληρή δουλειά για εσάς.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε για το μέσο κόστος των διακοπών στο Μπαλί, ποιοι παράγοντες επηρεάζουν τη συνολική τιμή που θα πληρώσετε, τις επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας και πολλά άλλα. Αφήστε μας να είμαστε ο οδηγός σας!

Αεροπορικά εισιτήρια για Μπαλί

Μέσο κόστος ταξιδιού στο Μπαλί το 2023

Για ένα ταξίδι μιας εβδομάδας στο Μπαλί, μπορείτε να περιμένετε να δαπανήσετε τα εξής:

 • Μέσο κόστος διαμονής: $100 ανά διανυκτέρευση
 • Μέσο κόστος πτήσης: 1.120 $ ανά άτομο
 • Φαγητό, ποτό και δραστηριότητες: 80 $ την ημέρα
 • Μεταφορικά: $105 συνολικά
 • Συνολικό κόστος: 2.485 $

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι τιμές είναι απλώς μέσες τιμές. Μπορείτε να μειώσετε τα χρήματα που ξοδεύετε σε τρόφιμα, μεταφορές και καταλύματα με τις πολλές ευκαιρίες που βρίσκονται σε όλη την πόλη.

Εάν δεν έχετε χρήματα, έχετε κατά νου ότι το Μπαλί είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ταξιδέψετε με μια ομάδα φίλων. Ο επιμερισμός του κόστους του ξενοδοχείου και της μεταφοράς σας μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τους λογαριασμούς σας, ώστε να έχετε περισσότερα να ξοδέψετε σε αναμνηστικά ή ένα φανταχτερό δείπνο.

Φυσικά, υπάρχουν συμβιβασμούς αν πρόκειται να διαλέξετε τις φθηνότερες επιλογές στο νησί. Για παράδειγμα, η πόλη διαθέτει ένα αξιοπρεπές σύστημα δημόσιας συγκοινωνίας, το οποίο μπορεί να μειώσει το κόστος της μετακίνησης σε πένες.

Το μειονέκτημα είναι ότι αυτά τα οχήματα μπορεί να είναι παλαιότερα και τα ανοιχτά τείνουν να είναι ζεστά και σκονισμένα.

Κόστος ταξιδιού στο Μπαλί: Μέσος όρος ανά είδος

Έξοδα διαμονής

Ως επί το πλείστον, το κόστος του τα ξενοδοχεία στο Μπαλί είναι λογικά. Τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία θα σας εξυπηρετούν μεταξύ 400 και 500 $ ανά διανυκτέρευση, αλλά μπορείτε να βρείτε boutique και οικονομικά διαμερίσματα και ξενοδοχεία με μόλις $4 – $30 ανά διανυκτέρευση.

Αυτή είναι μια τάση που θα δείτε καθώς κάνετε αναζήτηση. Γιατί μια βίλα είναι $100 ανά διανυκτέρευση ενώ μια άλλη είναι $5.000 ανά διανυκτέρευση; Αναλύεται σε αυτό που θα πάρετε για τα χρήματα.

Στο κάτω άκρο, μπορεί να μην κάνετε ντους, αλλά μόνο έναν κουβά νερό για να λουστείτε.

Μπορεί να μην έχετε μια τυπική τουαλέτα, αλλά απλώς μια τρύπα στο έδαφος. Αν ανοίξετε για λίγο, θα έχετε ένα δυτικό μπάνιο με τυπική τουαλέτα, νεροχύτη κ.λπ. και ένα ντους με κρύο νερό (που μπορεί να αισθάνεστε υπέροχα μετά την άνοδο της θερμοκρασίας).

Εάν θέλετε πραγματικά να εξοικονομήσετε χρήματα ενώ ζείτε σαν ντόπιος, σκεφτείτε ένα κατάλυμα σε οικογενειακή κατοικία. Αυτά τα καταλύματα είναι συχνά μπανγκαλόου, ξενοδοχεία ή βίλες, αλλά μένετε στην ίδια ιδιοκτησία με την οικογένεια που τα έχει.

Δεν θα προσφέρουν όλες αυτές οι κατοικίες σε πολυτελείς ανέσεις σε οικονομικές τιμές, αλλά μερικές από τις καλύτερες θα διατηρηθούν άψογα και θα προσφέρουν τυπικά προνόμια ξενοδοχείων για περίπου 50 $ ανά διανυκτέρευση.

Κόστος πτήσης

ο κόστος πτήσεων προς το Μπαλί είναι μακράν το μεγάλο είδος εισιτηρίου, που κυμαίνεται από περίπου 1.000 $ έως 1.200 $ ανά άτομο. Ο κύριος λόγος για τον οποίο αυτές οι τιμές έχουν εκτοξευθεί οφείλεται στην έλλειψη ανταγωνισμού στην αγορά.

Όσο λιγότερες αεροπορικές εταιρείες, τόσο περισσότερα μπορούν να χρεώνουν. Η υψηλή περίοδος είναι το καλοκαίρι, όπου θα πληρώσετε τα περισσότερα για πτήσεις. Η περίοδος των βροχών διαρκεί από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο, με τον Φεβρουάριο να είναι συνήθως η φθηνότερη περίοδος για πτήση.

Η κύρια προειδοποίηση είναι ότι οι τιμές των πτήσεων ενδέχεται να αλλάξουν μόνο μερικές εκατοντάδες δολάρια μεταξύ της υψηλής και της χαμηλής περιόδου.

Τα καλά νέα είναι ότι οι τιμές των πτήσεων, ιδιαίτερα σε αυτήν την περιοχή του κόσμου, μπορούν να προσαρμοστούν σε μια δεκάρα. Μερικές φορές χρειάζεται μόνο ένας μεταφορέας για να αλλάξει τα δρομολόγιά του ή να μπει στο διάστημα πριν αρχίσετε να βλέπετε μεγάλες διακυμάνσεις.

Το τι θα ξοδέψετε θα εξαρτηθεί από τα πάντα, από τις θέσεις που θα επιλέξετε μέχρι την κατηγορία καμπίνας μέχρι την πόλη καταγωγής σας. Εάν μπορείτε να βρείτε φθηνά εισιτήρια για μεγάλους κόμβους, όπως το JFK ή το LAX, ίσως μπορέσετε να εξοικονομήσετε περισσότερα χρήματα πετώντας από εκεί.

Κόστος φαγητού, ποτού και δραστηριότητας

Γενικά, να είστε έτοιμοι να ξοδεύετε περίπου 70 $ την ημέρα για όλα τα ποτά, το φαγητό και τις δραστηριότητές σας. Αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα σε φαγητό και ποτό, καλύτερα να ψωνίσετε από τις μικρότερες αγορές και τα καταστήματα σε όλο το νησί.

Είτε το ξενοδοχείο σας διαθέτει εγκαταστάσεις μαγειρικής είτε όχι, μπορείτε να βρείτε τοπικά υλικά για να τα σερβίρετε ως οτιδήποτε, από σνακ μέχρι πλήρη γεύματα, εάν μπορείτε να είστε αρκετά δημιουργικοί.

Τούτου λεχθέντος, αξίζει να σημειωθεί ότι τα street food και τα stand μπορεί να μην είναι πολύ περισσότερα από αυτά που θα βρείτε στις αγορές. Το Μπαλί μπορεί να είναι τουριστικός προορισμός, αλλά υπάρχουν 4,3 εκατομμύρια ντόπιοι που ζουν και εδώ.

Σε αυτή τη χώρα, το παν είναι να βγεις έξω και να εξερευνήσεις τον κόσμο σου. Εάν θέλετε να σας μεταφέρουν σε όλα τα μέρη που δεν είναι παράξενα, σκεφτείτε να προσλάβετε έναν ξεναγό. Μπορεί να κοστίζουν περισσότερο εκ των προτέρων, αλλά μπορούν να σας εξοικονομήσουν χρήματα μακροπρόθεσμα.

Εάν μπορούν να σας μεταφέρουν στα πιο προσιτά μέρη χωρίς να θυσιάσετε την ποιότητα, καταλήγετε να έχετε μια πιο αξέχαστη και αυθεντική εμπειρία.

Για παράδειγμα, μπορεί να γνωρίζουν τους τουριστικούς πράκτορες που κάνουν ημερήσιες εκδρομές, τους πωλητές τροφίμων που πωλούν το καλύτερο (φθηνότερο) θηλάζον χοιρίδιο και τους πιο έντιμους οδηγούς ταξί στο νησί.

ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να μετακινηθείτε στο Μπαλί:

 • ΟΔΗΓΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ: Αυτή η επιλογή είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να δώσετε στον εαυτό σας κάποια ελευθερία. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την πλοήγηση στην ενίοτε τρελή κίνηση στο νησί, ούτε πρέπει να αναρωτιέστε αν ακολουθείτε τους σωστούς δρόμους. Το κόστος μπορεί να κυμανθεί από $35 – $100 ανά ημέρα και περιλαμβάνουν τα γεύματα και τα ποτά του οδηγού.
 • Ποδήλατα: Αυτά κοστίζουν από $5 έως $24 την ημέρα και είναι ένας δημοφιλής τρόπος μεταφοράς. Το κύριο μειονέκτημα είναι ότι οι δρόμοι μπορεί να έχουν υπερβολική συμφόρηση και οι τοπικοί οδηγοί δεν είναι πάντα προβλέψιμοι.
 • Ενοικιάσεις αυτοκινήτων: Οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων είναι εύκολες και προσιτές, με πολλά γραφεία ενοικίασης διάσπαρτα σε όλο το νησί. Ωστόσο, η σήμανση και οι απρόβλεπτοι οδηγοί μπορούν να δημιουργήσουν έναν χαοτικό τρόπο ταξιδιού.
 • Ταξί: Με τους ναύλους που ξεκινούν από 0,50 $, τα ταξί συνήθως δεν είναι ακριβός τρόπος να μετακινηθείτε. Το μειονέκτημα των ταξί είναι ότι δεν είναι κάθε οδηγός ειλικρινής. Κάποιοι θα κάνουν ό,τι μπορούν για να αυξήσουν τον ναύλο, ο οποίος μπορεί να αθροιστεί κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας.
 • Δημόσιες συγκοινωνίες: Τα ιδιωτικά και δημόσια λεωφορεία είναι και τα δύο οικονομικά στο Μπαλί, ενώ μερικά είναι ακόμη εξοπλισμένα με σύγχρονες ανέσεις. Ακόμη και η πιο πρόσφατη δημόσια υπηρεσία μεταφοράς διαθέτει wi-fi, κλιματισμό και σχάρες αποσκευών και μπορείτε να το μεταβείτε για οπουδήποτε μεταξύ $1,50 και $5,50. Το κύριο μειονέκτημα είναι ότι τα δρομολόγια των λεωφορείων είναι περιορισμένα τόσο ως προς την τοποθεσία όσο και ως προς τα δρομολόγια.

Υπάρχουν πολλά που πρέπει να έχετε κατά νου όσον αφορά τη μεταφορά σε όλο το νησί, αλλά όλα εξαρτώνται από τις περιστάσεις που ταξιδεύετε.

Εάν νοικιάζετε με ένα μεγάλη ομάδα ανθρώπων (π.χ., 15 – 17), μπορείτε να πάρετε ένα ιδιωτικό μίνι λεωφορείο για λιγότερο από 100 $ την ημέρα. Αυτό αναλύεται σε λίγα δολάρια ανά άτομο για το δικό σας καλά εξοπλισμένο.

Σε γενικές γραμμές, όμως, αν δεν θέλετε να ρισκάρετε τη ζωή σας με ένα ποδήλατο ή να παζαρεύετε ατελείωτα με οδηγούς ταξί, καλύτερα να νοικιάσετε αυτοκίνητο και οδηγό για την ώρα που βρίσκεστε εκεί.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Τρελή κίνηση των σκούτερ στο Ουμπούντ, όπως φαίνεται το πρωί με ηλεκτροφόρα καλώδια από πάνω

Ουμπούντ, Ινδονησία – 24 Αυγούστου 2019: Αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες οδηγούν πρωί πρωί κατά μήκος της οδού Monkey Forest στην καρδιά του Ubud στο Μπαλί, Ινδονησία/AsiaTravel/Shutterstock

Πριν κάνετε τις τελικές ρυθμίσεις σας, έχετε υπόψη σας τα εξής:

 • Η κίνηση στο Μπαλί δεν είναι απλώς βαριά, είναι εντελώς επικίνδυνη. Με λίγες πινακίδες και πολλούς ανθρώπους στο δρόμο, οι κανόνες είναι κάπως φτιαγμένοι για να παραβιάζονται εδώ.
 • Μην πίνετε το νερό. Αυτό σημαίνει να αποφεύγετε τον πάγο στα ποτά σας ή τα τρόφιμα που έχουν πλυθεί με νερό βρύσης, εκτός από το βούρτσισμα των δοντιών σας (κάντε το με φιλτραρισμένο νερό) και το ντους (απλώς αποφύγετε να ανοίξετε το στόμα σας).
 • Δεν χρειάζεται να φοβάστε πολύ την τροφική δηλητηρίαση, αν και εξακολουθεί να είναι ανησυχητικό. Αν είστε νευρικοί όταν παίρνετε street food, αναζητήστε γραμμές με πολλά παιδιά ή ηλικιωμένους μέσα τους. Αυτός ο πληθυσμός έχει μικρότερη ανοχή σε μικρόβια ή παράσιτα που μπορεί να έχουν εισχωρήσει στο φαγητό σας.
 • Εκεί αναμένονται παζάρια. Είναι σύνηθες οι κάτοικοι του Μπαλί να σας χρεώνουν περισσότερο επειδή είστε ξένος και αναμένεται να διαπραγματευτείτε. Για όσους δεν θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτήν την πρακτική, ίσως θελήσετε να διαπραγματευτείτε με έναν ξεναγό για το ταξίδι, ο οποίος στη συνέχεια θα κάνει τις υπόλοιπες διαπραγματεύσεις για εσάς.
 • Το νόμισμα στο Μπαλί είναι η ρουπία (περίπου 300 ρουπίες ισούται με 1 $). Γενικά, οι περισσότεροι πωλητές δεν θα πάρουν δολάρια ΗΠΑ, επομένως φροντίστε να μετατρέψετε τα μετρητά σας.

Συχνές Ερωτήσεις

Πύλες σε έναν από τους πιο όμορφους ναούς στο Μπαλί για έναν οδηγό για το μέσο κόστος ενός ταξιδιού στην περιοχή

Pav-Pro Photography Ltd/Shutterstock

Είναι το Μπαλί τόσο φθηνό όσο λένε οι άνθρωποι;

Ναι και ΟΧΙ. Οι πτήσεις είναι απίθανο να είναι φθηνές, αλλά είναι δυνατό να κάνετε το Μπαλί για πένες ανά ημέρα. Για να επιτύχετε πραγματικά τις καλύτερες προσφορές, θα χρειαστεί πολλή έρευνα και πιθανότατα θα σημαίνει να εγκαταλείψετε ορισμένες ανέσεις πλάσματος (π.χ. κλιματισμό, δυτικές τουαλέτες κ.λπ.) εάν θέλετε πραγματικά να ζήσετε μόνο για λίγα δολάρια την ημέρα .

Πόσο μακριά φτάνουν τα 100 $ στο Μπαλί;

Τα 100 $ μπορούν να πάνε αρκετά μακριά στο Μπαλί, ειδικά αν είστε έτοιμοι να διαπραγματευτείτε και να ερευνήσετε. Υπάρχουν πολλές προσφορές σε αυτό το νησί, αν και δεν είναι πάντα τόσο προφανείς όσο θα θέλατε να είναι.

Πόσο κοστίζει ένα γεύμα στο Μπαλί;

Το μέσο κόστος ενός γεύματος στο Μπαλί μειώνεται σε περίπου 8 $ το καθένα. Εάν θέλετε να έχετε την καλύτερη αξία, είναι καλύτερα να χορτάσετε πρωινό, καθώς αυτά είναι συνήθως λίγο φθηνότερα από τα μεσημεριανά γεύματα ή τα δείπνα.

Πόσο καιρό μπορεί να μείνει ένας Αμερικανός τουρίστας στο Μπαλί;

Η βίζα σας θα είναι καλή για 30 ημέρες. Λάβετε αυτό υπόψη, ειδικά αν τραυματιστείτε ή αρρωστήσετε στο ταξίδι σας και πρέπει να παρατείνετε τον χρόνο σας εκεί.

Πόσες μέρες είναι ιδανικές για το Μπαλί;

Το Μπαλί είναι μια όμορφη χώρα με πολλά να δείτε και να κάνετε. Συνιστούμε να μείνετε οπουδήποτε από μία έως δύο εβδομάδες για να απορροφήσετε όλα όσα έχει να προσφέρει η χώρα.

Λοιπόν, ποιο είναι το μέσο κόστος για ένα ταξίδι στο Μπαλί;

🛎️ Μέσο Κόστος Διαμονής$100 ανά διανυκτέρευση
✈️ Μέσο κόστος πτήσης1.120 $ μετ’ επιστροφής
🍽️ Φαγητό, Ποτό & Δραστηριότητες$80 την ημέρα
🚕 Μεταφορές$105 συνολικά
💲 Συνολικό κόστος2.485 $

Ένα ταξίδι στο Μπαλί μπορεί να κοστίσει από $2.000 έως $2.500 κατά μέσο όρο, ανάλογα με το από πού πετάτε, πού μένετε και ποιες δραστηριότητες επιλέγετε να κάνετε.

Χρησιμοποιήστε τον οδηγό μας ως τυπικούς μέσους όρους και, στη συνέχεια, μπορείτε να προσφέρετε λίγο λιγότερα. Όσο πιο προετοιμασμένοι είστε, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε να αποταμιεύσετε σε αυτή τη χώρα. Τι περιμένετε λοιπόν — κλείστε το ταξίδι σας στο Μπαλί σήμερα!

Διαβάστε επίσης :Πόσο κοστίζει ένα ταξίδι στην Ευρώπη το 2023;

Τι κοστίζει ένα ταξίδι στην Αίγυπτο το 2023 | Μέσες Τιμές

Τι κοστίζει ένα ταξίδι στις Μπαχάμες το 2023 | Μέσες Τιμές

Τι κοστίζει ένα ταξίδι στον κόσμο της Disney το 2023 | Μέσες Τιμές

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια