Πόσο κοστίζει ένα ταξίδι στην Ανταρκτική το 2023 | Μέσες Τιμές

Πόσο κοστίζει ένα ταξίδι στην Ανταρκτική | Η Ανταρκτική είναι μακράν η λιγότερο επισκέψιμη ήπειρος και επίσης μια από τις πιο περιζήτητες από τους ταξιδιώτες του κόσμου. Φυσικά, υπάρχει ένας λόγος που δεν ταξιδεύουν όλοι εδώ και δεν είναι μόνο λόγω του συχνά αφιλόξενου κλίματος.

Το κόστος από μόνο του μπορεί να είναι αρκετό για να αποτρέψει τους ανθρώπους στο ταξίδι, γι’ αυτό είναι σημαντικό να χαρτογραφήσετε τον προϋπολογισμό σας πολύ πριν ξεκινήσετε. Αν και υπάρχει κάποιο βαθμό απόκλισης με αυτό το ταξίδι, όσον αφορά το κόστος, τα περιθώρια είναι πολύ μικρότερα.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν μπορείτε ακριβώς να ξεφύγετε από τον ύπνο σε ένα παγκάκι στο πάρκο για να εξοικονομήσετε κόστος όσο βρίσκεστε εκεί.

Για να σας διευκολύνουμε, περιγράψαμε μερικά από τα βασικά κόστη που πρέπει να γνωρίζετε, όπως διαμονή, μεταφορά και φαγητό. Είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα μείνετε με αυτοκόλλητο σοκ κατά την κράτηση του ταξιδιού μας.

Αφήστε μας να είμαστε ο οδηγός σας!

Διαβάστε επίσης :Τι κοστίζει ένα ταξίδι στις Μπαχάμες το 2023 | Μέσες Τιμές

Μέσο κόστος ταξιδιού στην Ανταρκτική το 2023

Το μέσο κόστος ενός ταξιδιού μιας εβδομάδας στην Ανταρκτική μπορεί να κοστίσει έως και 8.000 δολάρια.

  • Μέσο κόστος διαμονής: 750 $ ανά διανυκτέρευση
  • Μέσο κόστος πτήσης: 1.250 $
  • Φαγητό, ποτό και δραστηριότητες: 1.000 $
  • Μεταφορικά: $500
  • Συνολικό κόστος: $8.000

Συνήθως, οι επισκέπτες δεν θα μείνουν στην Ανταρκτική. Δεν υπάρχουν πραγματικά ξενοδοχεία ή εστιατόρια γιατί δεν υπάρχει μόνιμος πληθυσμός στην ήπειρο. Όσοι «ζουν» εκεί μένουν μόνο για ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα, που συνήθως υπαγορεύεται από μια ερευνητική υποτροφία.

Αντίθετα, η συντριπτική πλειονότητα των επισκεπτών παίρνει κρουαζιερόπλοια από διάφορα μέρη του κόσμου και στη συνέχεια απολαμβάνει εκδρομές με το κρουαζιερόπλοιο, όπου θα απολαύσουν την άγρια ​​ζωή και το τοπίο πριν επιστρέψουν σε πολυτελή καταλύματα στο νερό.

Κόστος ταξιδιού στην Ανταρκτική: Μέσος όρος ανά είδος

Σταθμός προόδου, Ανταρκτική, 10 Ιανουαρίου 2016: Ο αυτοκράτορας πιγκουίνος γκόμενος και ο άνθρωπος με το κόκκινο κοστούμι/Polarman/Shutterstock

Έξοδα διαμονής

Υπάρχει ένα κέντρο διαμονής στην Ανταρκτική: Λευκή Έρημος. Είναι 62.500 $ για ενοικίαση για μόλις 5 ημέρες. (Είναι επίσης αδύνατο να νοικιάσετε τη νύχτα.) Υπάρχει επίσης το Union Glacier Camp, το οποίο είναι προσβάσιμο μόνο αεροπορικώς.

Αυτό το στρατόπεδο δεν είναι τίποτα άλλο από σκηνές, αλλά το κόστος του είναι πακέτο. Για περίπου 30.000 $ για 5 ημέρες, περιλαμβάνονται οι δραστηριότητες, τα γεύματα και η μεταφορά σας.

Αν ψάχνετε για πιο μέτρια καταλύματα, όπως σκηνές ή λοβούς, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτά είναι σχεδόν διαθέσιμα μόνο στους επαγγελματίες που φτιάχνουν το σπίτι τους εδώ.

Εάν δεν έχετε αρκετά χρήματα για τα μεγάλα ξενοδοχεία, είναι προτιμότερο να κάνετε μια κρουαζιέρα είτε από την Ushuaia της Αργεντινής είτε από την Punta Arenas της Χιλής.

Αν θέλετε να περάσετε τον περισσότερο χρόνο στην ήπειρο, προτείνουμε την Ushuaia γιατί είναι πιο κοντά. Οι κρουαζιέρες προσφέρουν μια ποικιλία προνομίων εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα στο ταξίδι σας στην Ανταρκτική.

Όχι μόνο υπάρχει ανταγωνισμός στην αγορά, με εταιρείες όπως οι G Adventures, Intrepid Travel και Oceanwide Expeditions να ανταγωνίζονται για την επιχείρησή σας, αλλά λύνει επίσης το ερώτημα τι θα φάτε και πώς θα μετακινηθείτε.

Μειώστε το κόστος επιλέγοντας μια πιο σύντομη κρουαζιέρα ή αναζητήστε εκπτώσεις όλο το χρόνο.

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα αυτής της μορφής καταλύματος είναι αναμφίβολα το τραχύ νερό. Το Drake Passage χρειάζεται τέσσερις ολόκληρες μέρες για να πλεύσει και μπορεί να χτυπηθεί από απρόβλεπτα κύματα.

Κόστος πτήσης

Δεν είναι δυνατό να πετάξετε στην Ανταρκτική εκτός εάν έχετε ιδιωτικό αεροπλάνο τσάρτερ. Αυτό μπορεί να σας κοστίσει οπουδήποτε 30.000 $ έως 195.000 $κάτι που θα έθεσε τους περισσότερους ανθρώπους εκτός συμμετοχής.

Εάν θέλετε να πετάξετε, ίσως είναι καλύτερο να κάνετε κράτηση για ένα all-inclusive σε μια κατασκήνωση που μπορεί να μειώσει το κόστος στέλνοντάς σας μαζί με αρκετούς άλλους επιβάτες.

Αν θέλετε να πετάξετε προς Ουσουάια, οι πιο ακριβοί μήνες είναι ο Ιανουάριος, ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος, ενώ ο φθηνότερος μήνας είναι ο Σεπτέμβριος. Φυσικά, η καλύτερη εποχή για να πετάξεις στην Ανταρκτική είναι μεταξύ Νοεμβρίου και Μαρτίου.

Μπορείτε να περιμένετε να πληρώσετε περίπου 900 $ μετ’ επιστροφής κατά τη χαμηλή σεζόν και έως και 1.600 $ κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου. Αν πετάτε για Punta Arenas, Η υψηλή περίοδος είναι μεταξύ Μαΐου και Ιουλίου, και η χαμηλή περίοδος είναι μεταξύ Νοεμβρίου και Μαρτίου.

Με αυτόν τον τρόπο, ίσως είναι καλύτερο να επιλέξετε τη Χιλή ως το σημείο εκκίνησης, εάν θέλετε να περάσετε μέρος του χρόνου σας στη χώρα και να εξοικονομήσετε λίγα χρήματα από το κόστος της πτήσης.

Οι τιμές κυμαίνονται από περίπου 1.000 $ για πτήση κατά τη χαμηλή περίοδο έως περίπου 1.200 $ για πτήση κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου. Το κόστος της πτήσης σας θα εξαρτηθεί από τα πάντα, από την αεροπορική εταιρεία από την οποία πετάτε μέχρι τη θέση που θα επιλέξετε.

Εάν έχετε περισσότερο χρόνο παρά χρήματα, μπορεί να μην σας πειράζει το μεγαλύτερο ταξίδι από τη Χιλή, ανάλογα με την κρουαζιέρα που θα κάνετε, εάν προτιμάτε να μειώσετε το κόστος της πτήσης σας όσο το δυνατόν περισσότερο.

Κόστος φαγητού, ποτού και δραστηριότητας

Είναι κάπως δύσκολο να εξοικονομήσετε χρήματα για φαγητό και ποτό, επειδή η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων στην Ανταρκτική θα είναι εκεί σε ένα πακέτο περιήγησης.

Ο καλύτερος τρόπος για να μειώσετε το κόστος από αυτή την άποψη είναι να βρείτε τη φθηνότερη διαθέσιμη κρουαζιέρα για τις ημερομηνίες του ταξιδιού σας. Το να πετάξετε στην Αργεντινή και μετά να μεταβείτε αμέσως στην κρουαζιέρα θα σας εξοικονομήσει τουλάχιστον το κόστος του ξενοδοχείου στην Ουσουάια.

Από εκεί, το φαγητό και τα ποτά σας θα συμπεριληφθούν στην κρουαζιέρα και μπορείτε να επιλέξετε τις εκδρομές που ταιριάζουν στις ταξιδιωτικές σας ανάγκες. Όσον αφορά το κόστος για κρουαζιέρες, υπάρχουν μερικές που κοστίζουν λιγότερο από 6.000 $ για αναχωρήσεις 10 ημερών.

Για αυτήν την τιμή, έχετε μια τυπική καμπίνα και μια αποστολή στην ήπειρο. Δείτε τους πιγκουίνους, τις φώκιες και τις φάλαινες και μάθετε περισσότερα για τα μυστικά του με τη βοήθεια των επί του σκάφους ομιλητών και ειδικών οδηγών.

Για ακόμα καλύτερες προσφορές, θα πρέπει να ταξιδέψετε κατά τη διάρκεια των γνωστών μηνών του ώμου, δηλαδή τον Νοέμβριο ή τον Μάρτιο (επειδή δεν είναι ο ιδανικότερος καιρός).

Παρά το γεγονός ότι αυτά τα πλοία είναι σχετικά μικρά, οι εταιρείες θα προσφέρουν εκπτώσεις της τελευταίας στιγμής ή προσφορές έγκαιρης κράτησης. Λάβετε υπόψη ότι το δρομολόγιό σας υπόκειται πάντα σε αλλαγές ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Μπορεί να μην είναι δυνατή η επίσκεψη σε συγκεκριμένες περιοχές, αν και μπορείτε να περιμένετε από τη γραμμή κρουαζιέρας να παρέχει εναλλακτικά αξιοθέατα, τοποθεσίες και δραστηριότητες όταν συμβεί αυτό. Λάβετε υπόψη ότι κάθε γραμμή κρουαζιέρας θα ακολουθήσει διαφορετικές προσεγγίσεις για να σας δείξει τα αξιοθέατα.

Ορισμένα μπορεί να περιλαμβάνουν ελικόπτερα για να βοηθήσουν στην αναζήτηση άγριας ζωής. Άλλοι μπορεί να έχουν επιβάτες πεζοπορία ή καγιάκ.

Αν και η εξοικονόμηση κόστους είναι σημαντική σε αυτό το ταξίδι, σκεφτείτε τι είδους δραστηριότητες θα θέλετε να κάνετε ενώ βρίσκεστε στην ήπειρο. Συνήθως αυτό είναι ένα ταξίδι που γίνεται μια φορά στη ζωή, οπότε μερικές φορές είναι λογικό να φλυαρείτε.

ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Ο καλύτερος τρόπος για να μετακινηθείτε στην ήπειρο θα είναι μέσω ενός ξεναγού, και αυτό ισχύει ανεξάρτητα από το αν θα πάρετε μια κρουαζιέρα ή ένα αεροπλάνο για την Ανταρκτική.

Δεν υπάρχουν διαθέσιμα μέσα μαζικής μεταφοράς ή εγκαταστάσεις ενοικίασης αυτοκινήτων. Όχι μόνο ένας επαγγελματίας θα είναι σε θέση να επισημάνει τις πιο επικίνδυνες περιοχές, αλλά μπορεί επίσης να σας δείξει μερικά από τα αξιοθέατα που μπορεί να μην είναι τόσο εύκολα προσβάσιμα.

Εάν θέλετε να κάνετε καγιάκ ή καταδύσεις ως τρόπο να δείτε τα αξιοθέατα, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πλήρως πώς λειτουργούν αυτές οι εκδρομές μέσω της εταιρείας κρουαζιέρας.

Επιπλέον, μάθετε τι θα κάνετε αν τα νερά είναι πολύ τραχιά για να κάνετε κωπηλασία ή να βουτήξετε. Εάν πρόκειται να δείτε τη θαλάσσια ζωή από κοντά σε μια κατάδυση, θα θέλετε να είστε προετοιμασμένοι για το τι θα συμβεί εάν ο καιρός δεν σας πάει.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να κάνετε πεζοπορία, χιονοπέδιλα ή ορειβασία, αν προτιμάτε να μείνετε στη στεριά. Δεν χρειάζεστε απαραίτητα καμία εμπειρία, αν και θα χρειαστεί να είστε σε καλή φυσική κατάσταση.

Το κόστος της εκδρομής θα ποικίλλει ανάλογα με την εταιρεία κρουαζιέρας. Μπορείτε να ξοδέψετε οπουδήποτε από $650 – $760 ανά άτομο, ανά ημέρα, αν και ορισμένες εταιρείες θα κάνουν πακέτα all inclusive.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Evenfh/Shutterstock

Ακολουθούν μερικές ακόμη συμβουλές όταν σχεδιάζετε το ταξίδι σας:

  • Η Ανταρκτική μπορεί να είναι κρύα, αλλά δεν είναι πάντα παγωμένος. (Μάλιστα το 1982 χτύπησε σχεδόν 70° F.) Είναι απρόβλεπτο, γι’ αυτό τοποθετήστε το στρώμα ώστε να έχετε αρκετό για να σας κρατήσει ζεστό χωρίς υπερθέρμανση.
  • Δεν είναι πάντα ομαλή πλεύση. Οι γραμμές κρουαζιέρας δεν θα σας το πουν αυτό, αλλά οι θάλασσες είναι κάτι παραπάνω από λίγο ανώμαλη. Τα φάρμακα για την ασθένεια της θάλασσας μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν.
  • Οι μπαταρίες της κάμεράς σας θα πεθαίνουν πιο γρήγορα στο κρύο, Επομένως, εάν σκοπεύετε να πάρετε μια επαγγελματική φωτογραφική μηχανή, φροντίστε να έχετε μαζί σας επιπλέον.
  • Είναι δυνατό να βρείτε προσφορές της τελευταίας στιγμής, αλλά γενικά, καλύτερα να κάνετε κράτηση νωρίς. Τα κρουαζιερόπλοια, ιδιαίτερα τα πιο προσιτά, έχουν την τάση να κάνουν κράτηση γρήγορα.

Συχνές Ερωτήσεις

Ανταρκτική. 12.05.05. Ερευνητικός σταθμός Almirante Brown στον κόλπο Paradise στη χερσόνησο της Ανταρκτικής στην Ανταρκτική. Είναι μία από τις 13 ερευνητικές βάσεις στην Ανταρκτική που διαχειρίζονται οι Αργεντινή/Στίβεν Άλεν/Σάτερστοκ

Πώς είναι η Ανταρκτική;

Η Ανταρκτική είναι σαν ένα πολύ κρύο επιδόρπιο. Δεν βρέχει ούτε χιόνι, και το χιόνι πέφτει έχει μετατραπεί σε παγετώνες και παγόβουνα. Δεν υπάρχουν δέντρα, μόνο πράγματα όπως βρύα και φύκια γιατί μπορεί να διαχειριστεί το κρύο.

Τι είδη άγριας ζωής μπορώ να δω στην Ανταρκτική;

Η πιο κοινή άγρια ​​ζωή είναι οι πιγκουίνοι, οι οποίοι μπορούν να προβληθούν σε κοπάδια έως και 500.000. Εάν θέλετε να δείτε ένα συγκεκριμένο είδος, όπως ένα μακαρόνι ή ένα Rockhopper, θα εξαρτηθεί από το πότε θα το επισκεφτείτε και τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε. Μπορεί επίσης να δείτε όρκες, μπλε φάλαινες, σπερματοφάλαινες ή φώκιες λεοπάρδαλης.

Πού είναι το καλύτερο μέρος για να μείνετε στην Ανταρκτική;

Το στρατόπεδο White Desert βρίσκεται τόσο κοντά σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στην Ανταρκτική. Οι περισσότεροι άνθρωποι θα επισκεφθούν την ήπειρο μέσω κρουαζιερόπλοιου και στη συνέχεια θα επιστρέψουν στις άνετες καμπίνες και τις ανέσεις τους στο πλοίο αφού τα έχουν εξερευνήσει όλα.

Ποια είναι τα πιο γνωστά αξιοθέατα στην Ανταρκτική;

Το Drake Passage, η Antarctic Peninsula, το Elephant Island, ο Paradise Bay και το Lemaire Channel είναι μερικά μόνο από τα γνωστά αξιοθέατα. Επειδή κάθε ομάδα περιηγήσεων θα προσφέρει το δικό της δρομολόγιο, είναι σημαντικό να ελέγξετε πού θα πάτε και τι θα δείτε όταν φτάσετε εκεί πριν επιλέξετε την καλύτερη εταιρεία.

Πόσοι άνθρωποι ζουν στην Ανταρκτική;

Δεν υπάρχει τρόπος να ζεις μόνιμα στην Ανταρκτική. Ωστόσο, ανά πάσα στιγμή, μπορεί να υπάρχουν έως και 10.000 άτομα που ζουν στην ήπειρο, ανάλογα με τον αριθμό των ερευνητικών ομάδων που έχουν λάβει άδεια για προσωρινή διαμονή.

Υπάρχουν καταστήματα στην Ανταρκτική;

Υπάρχουν μερικά καταστήματα με σουβενίρ γύρω από την Ανταρκτική, που έχουν δημιουργηθεί σε μεγάλο βαθμό για τους ερευνητές που ζουν εκεί. Ανάλογα με την εποχή του χρόνου που ταξιδεύετε και την τοποθεσία στην οποία βρίσκεστε, ίσως μπορείτε να βρείτε μερικά δώρα για την οικογένεια και τους φίλους σας.

Λοιπόν, ποιο είναι το μέσο κόστος για ένα ταξίδι στην Ανταρκτική;

🛎️ Μέσο Κόστος Διαμονής$750 ανά διανυκτέρευση
✈️ Μέσο κόστος πτήσης$1.250
🍽️ Φαγητό, Ποτό & Δραστηριότητες1.000 $
🚕 Μεταφορές$500
💲 Συνολικό κόστος$8.000

Το μέσο κόστος για ένα ταξίδι στην Ανταρκτική πιθανότατα θα ξεπεράσει τα 6.000 $ ανά άτομο, αν και αυτό θα περιλαμβάνει τις πτήσεις σας από και προς την Αργεντινή ή τη Χιλή.

Ο καλύτερος τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα είναι να αναζητήσετε προσφορές για κρουαζιερόπλοια και προσφορές πτήσεων, ώστε να μπορείτε να φτάσετε εκεί χωρίς να ξοδέψετε τα χρήματα. Λοιπόν, τι περιμένετε — κάντε κράτηση για αυτό το ταξίδι που θα σας αρέσει σήμερα!

Διαβάστε επίσης :Τι κοστίζει ένα ταξίδι στο Μπαλί το 2023 | Μέσες Τιμές

Τι κοστίζει ένα ταξίδι στην Αίγυπτο το 2023 | Μέσες Τιμές

Πόσο κοστίζει ένα ταξίδι στην Ευρώπη το 2023;

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Διαμονή

Ασφάλιση 

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια