Τόκιο Τι να δείτε και να κάνετε – Οδηγός 2024

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να δείτε στο Τόκιο και να κάνετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στην υπέροχη πρωτεύουσα της Ιαπωνίας . Μια πολυπληθής μητρόπολη, συνδυάζει την ιαπωνική παράδοση και τον πολιτισμό με φουτουριστικά στοιχεία . Ανάμεσα στους αρχαίους ναούς στέκουν οι ουρανοξύστες που χαρακτηρίζουν τον ορίζοντα της. Περπατήστε στα πάρκα του κατά την περίοδο της άνθησης της κερασιάς , επισκεφθείτε το Αυτοκρατορικό Παλάτι και τους κήπους του , καθώς και τα ιερά . Αν θέλετε να ανακαλύψετε την τέχνη και τον πολιτισμό, ωστόσο, τα πολυάριθμα μουσεία θα καλύψουν όλες τις ανάγκες σας. Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε μαζί τι να επισκεφτείτε στο Τόκιο και τι να κάνετε σε αυτή τη μητρόπολη κατά τη διάρκεια του υπέροχου ταξιδιού σας στην Ιαπωνία!

Διαβάστε επίσης: 

Πού είναι το Τόκιο, γιατί να το επισκεφτείτε

Το Τόκιο βρίσκεται στην Ιαπωνία και προσφέρει πολλά πράγματα που μπορείτε να δείτε και να κάνετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας. Η πανέμορφη πρωτεύουσα βρίσκεται στην περιοχή Κάντο , στο νησί Χόσου . Εδώ, στη γειτονιά Chiyoda , βρίσκουμε την έδρα της κυβέρνησης και του κοινοβουλίου , καθώς και το αυτοκρατορικό παλάτι. Χάρη στην κληρονομιά και την ιστορία της Ιαπωνίας, στα μουσεία της μπορούμε να ανακαλύψουμε το παρελθόν της, μέσα από τα τεχνουργήματα και τα πολυάριθμα έργα τέχνης που διατηρούνται. Αρχικά, το Τόκιο ήταν ένα ψαροχώρι που ονομαζόταν Έντο . Έγινε μια πολιτικά σημαντική πόλη κατά τη διάρκεια του σογκούν Tokugawa Ieyasu , και έγινε η βάση του το 1603 . Το 1868 , ο αυτοκράτορας Meiji μετέφερε την αυτοκρατορική έδρα εδώ, αποκαλώντας την Τόκιο , δηλαδή ανατολική πρωτεύουσα , σε σύγκριση με το προηγούμενο Κιότο .

Εσφαλμένα γνωστή ως πόλη, είναι μια πραγματική αστική περιοχή με 23 δήμους εντός της και είναι μια από τις πιο κατοικημένες πόλεις στον κόσμο . Μεταξύ φουτουριστικών στοιχείων και παράδοσης , υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να επισκεφτείτε και να κάνετε στο Τόκιο, συμπεριλαμβανομένων αρχαίων ιστορικών ναών και ουρανοξυστών. Ανάμεσα στα πιο δημοφιλή ιερά στην Ιαπωνία, μην παραλείψετε το Meiji Shinto Shrine . Επισκεφθείτε το Αυτοκρατορικό Παλάτι και τους δημόσιους κήπους του και τα υπέροχα μουσεία που εκθέτουν έργα κλασικής ιαπωνικής τέχνης , όπως το Εθνικό Μουσείο . Στο Μουσείο Έντο-Τόκιο , όπου ανακατασκευάζονται τα θέατρα καμπούκι .

Μέσα από τις πιο εμβληματικές γειτονιές του , ας δούμε μαζί τι να επισκεφτείτε και τι να κάνετε στο Τόκιο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας! 

Σχεδιάστε το ταξίδι μονοί σας

10 Πράγματα που πρέπει να δείτε στο Τόκιο

Πάμε λοιπόν να ανακαλύψουμε την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας και να δούμε μαζί ποια είναι τα 10 πράγματα που πρέπει να δείτε στο Τόκιο .

1. Santuario Meiji

Στην καρδιά του Τόκιο, από τα πρώτα πράγματα που σας προτείνουμε να επισκεφτείτε στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, βρίσκουμε το υπέροχο ναό Meiji. Μεταξύ των κύριων ιστορικών τοποθεσιών που πρέπει να δείτε εδώ, το ιερό του Σιντοϊσμού περιβάλλεται επίσης από ένα όμορφο δάσος αφιερωμένο στον αυτοκράτορα Meiji και την αυτοκράτειρα Σόκεν : αυτοί ήταν που μετέφεραν την πρωτεύουσα στο Τόκιο. Το Meiji-jingu βρίσκεται κοντά στους σταθμούς Meiji-jingumae και Harajuku, καθιστώντας εύκολη την πρόσβαση με το μετρό. Χτίστηκε το 1920 , για τους εορτασμούς του αυτοκράτορα και της αυτοκράτειρας, αφού είχε δημιουργήσει σχέσεις με τις μεγάλες παγκόσμιες δυνάμεις.

Όπως πολλά άλλα κτίρια στην πόλη, μέρος του ιερού καταστράφηκε στον Β ‘ Παγκόσμιο Πόλεμο και αργότερα ξαναχτίστηκε με δημόσιους πόρους. Στο κέντρο ενός αστικού δάσους με πολλά δέντρα, βρίσκουμε το συγκρότημα Meiji Jingu , ένα από τα πράγματα που πρέπει να δείτε στο Τόκιο. Εδώ μπορούμε να ανακαλύψουμε τελετουργίες του Σιντοϊσμού , να αφήσουμε προσφορές και να επισκεφτούμε το ιερό, να γράψουμε τις ευχές μας σε ταμπλέτες ema ή να αγοράζουμε γούρια ως αναμνηστικά . Στην περιοχή νότια του ιερού συναντάμε τον εσωτερικό κήπο , έναν από τους αγαπημένους της αυτοκράτειρας και γεμάτο ίριδες . Εδώ υπάρχει επίσης ένα παραδοσιακό τεϊοποτείο και το πηγάδι Kiyomasa : ένα μέρος που επισκέπτεται κανείς πολύ θετική ενέργεια .

2. Asakusa

Για να αναπνεύσετε τις αρχαίες ατμόσφαιρες του Τόκιο Ιαπωνίας, ανάμεσα στα πράγματα που μπορείτε να δείτε εδώ, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την περιοχή Asakusa. Σε αυτό το μέρος, μάλιστα, μπορούμε να βρούμε υπέροχα τοπικά καταστήματα χειροτεχνίας και παραδοσιακά εστιατόρια, όπως στην οδό Nakamise , κοντά στον ναό Sensō-ji . Σε αυτή τη γειτονιά του Τόκιο που αξίζει να επισκεφτείτε, βρίσκουμε επίσης την παιδική χαρά Hanayashiki , που χτίστηκε τον 19ο αιώνα και, με θέα στον ποταμό, το πάρκο Kuritsu Sumida όπου μπορούμε να παρατηρήσουμε εκθέσεις πυροτεχνημάτων και όπου διοργανώνονται μερικά φεστιβάλ. Ανάμεσα στα συμβολικά μέρη της συνοικίας Asakusa στο Τόκιο, ανάμεσα στα πράγματα που πρέπει να δείτε, βρίσκουμε την πύλη red thunder . Από εδώ ξεκινά η λεωφόρος Nakamise-dori , η οποία μας οδηγεί στον ναό Sensoji.

Για να ζήσετε τις παραδόσεις και να παρακολουθήσετε ένα έργο, ωστόσο, πηγαίνετε στο θέατρο Asakusa Engei Hall , όπου οι ιστορίες του rakugo μεταφέρονται στη σκηνή . Κατά μήκος του ποταμού Sumida , στον οποίο ο Asakusa έχει θέα, μπορούμε να παρατηρήσουμε μερικά σημαντικά κτίρια, όπως τη γέφυρα Azuma-bashi , όπου μπορείτε να δείτε το Tokyo Skytree : ο ψηλότερος πύργος στον κόσμο με τα 634 μέτρα του και το δεύτερο ψηλότερο τεχνητό κτήριο, μετά το Burj Khalifa , στο Ντουμπάι. Επιπλέον, μεταξύ των πραγμάτων που μπορείτε να κάνετε στο Τόκιο Ιαπωνία, μην παραλείψετε μια εκδρομή στον ποταμό με ένα Hotaluna : φέρι μποτ που γεννήθηκαν από τη φαντασία του σκιτσογράφου Ματσουμότο , πατέρα του καπετάνιου Χάρλοκ . Τέλος, στο Rokku Broadway μην παραλείψετε το σούσι σε στυλ Edo!

3. Αυτοκρατορικό Παλάτι του Τόκιο

Ανάμεσα στα πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε στο Τόκιο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, μην παραλείψετε το Αυτοκρατορικό Παλάτι. Αυτή είναι η κύρια κατοικία του Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας και βρίσκεται στην περιοχή Chiyoda , κοντά στο σταθμό της πόλης σε ένα υπέροχο πάρκο . Μέσα στο ανακτορικό συγκρότημα περίπου 1,15 km² μπορούμε να δούμε και άλλες κατασκευές, όπως το παλάτι Kyuden , την ιδιωτική κατοικία της αυτοκρατορικής αυλής και διάφορα ιερά . Ανάμεσα στους κύριους ναούς που μπορούμε να παρατηρήσουμε μέσα στο παλάτι, είναι το παλάτι Fukiage Ōmiya , πρώην κατοικία της αείμνηστης αυτοκράτειρας Kōjun και αυτή του Παλατιού . Οι υπέροχοι κήποι που μπορείτε να δείτε εδώ στο Τόκιο ανάμεσα στα πράγματα που μπορείτε να κάνετε, και οι μόνοι ανοιχτοί για τους επισκέπτες , είναι το πάρκο Kitanomaru και οι ανατολίτικοι . Επιπλέον, η τελετή ενθρόνισης του αυτοκράτορα Ναρουχίτο έγινε εδώ το 1990 .

Για να επισκεφθείτε το συγκρότημα μέχρι το Kyuden , πρέπει να περιμένετε δύο εκδηλώσεις το χρόνο, η πρώτη είναι η παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όταν η βασιλική οικογένεια κοιτάζει έξω από το μπαλκόνι και η δεύτερη είναι τα γενέθλια του αυτοκράτορα . Κατά τη διάρκεια του σογκουνάτου το παλάτι ήταν γνωστό ως Κάστρο Έντο . Το 1873 μια πυρκαγιά κατέστρεψε το παλιό παλάτι Nishinomaru, ξεκινώντας έτσι την κατασκευή του σημερινού, που ολοκληρώθηκε το 1888 . Λόγω των πολυάριθμων σεισμών και πυρκαγιών που σημειώθηκαν την περίοδο Meiji , το παλάτι άλλαξε την όψη του αρκετές φορές και πρόσθεσε σημαντικές κατασκευές από σκυρόδεμα . Επιπλέον, το 1945 το παλάτι καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς από βομβαρδισμούς και ξαναχτίστηκε. Για να επισκεφθείτε το παλάτι με τον καλύτερο τρόπο, πρέπει να κάνετε κράτηση για μια ξενάγηση .

Η γέφυρα Seimon Ishibashi, που οδηγεί στο Αυτοκρατορικό Παλάτι

4. Σιντζούκου

Από τις παραδόσεις του αυτοκρατορικού παλατιού, προχωράμε στη ζωντάνια της συνοικίας Shinjuku, της πολυσύχναστης και ξέφρενης καρδιάς του Τόκιο. Ένα μέρος γεμάτο αντιφάσεις , όπως είναι μόνο η Ιαπωνία. Στην περιοχή Nishi-Shinjuku μπορούμε να παρατηρήσουμε τους απίστευτους ουρανοξύστες , όπως το Tokyo Metropolitan Building και εδώ βρίσκονται διάσημα ξενοδοχεία . Στα ανατολικά της γειτονιάς, ανάμεσα στα πράγματα που πρέπει να δείτε στο Τόκιο για να ανακαλύψετε μια διαφορετική πλευρά της, βρίσκουμε τη νυχτερινή ζωή . Φτάνοντας από τον σταθμό του , θα βρούμε πολλά πηγαινοέρχοντα, όντας τα πιο πολυσύχναστα στον κόσμο . Ένας απέραντος υπόγειος λαβύρινθος ανάμεσα σε μαγαζιά, εμπορικά κέντρα ακόμα και ξενοδοχείο! Βγαίνοντας από την πλευρά της East Gate , θα βρείτε το εμπορικό κέντρο Studio Alta , αφιερωμένο στη γυναικεία μόδα. Δίπλα του στέκεται η γιγαντιαία οθόνη και η εμβληματική τρισδιάστατη γάτα .

Το Kabukicho είναι η περιοχή με τα κόκκινα φώτα . Σε αντίθεση με άλλα στον κόσμο, αυτό είναι ένα πολύ τουριστικό μέρος και υπάρχουν πολλά εστιατόρια. Επίσης, μεταξύ των πραγμάτων που μπορείτε να δείτε εδώ είναι το κεφάλι Godzilla μήκους 12 μέτρων στο παλάτι Toho. Η αυθεντική ψυχή του Shinjuku και ένα κρυμμένο στολίδι είναι το Golden Gai . Ένα μέρος που εξακολουθεί να διατηρεί την αυθεντικότητα και ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1950 , αντιστάθηκε στον εκσυγχρονισμό του Τόκιο. Ανάμεσα σε μικρά κλαμπ και μικροσκοπικά μπαρ στο λαβύρινθο των σοκακιών, σταματήστε σε ένα izakaya για να δοκιμάσετε ιαπωνικές σπεσιαλιτέ. Τέλος, ανάμεσα στα πράγματα που πρέπει να επισκεφτείτε σε αυτή τη γειτονιά του Τόκιο, βρίσκουμε το Omoide Yokocho , τον δρόμο των αναμνήσεων, και το Shinjuku Gyoen , ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα της πρωτεύουσας, όπου μπορείτε να θαυμάσετε τις ανθισμένες κερασιές την άνοιξη .

Il Golden Gai, ένα Shinjuku

5. Σιμπούγια

Ιδιαίτερη γειτονιά του Τόκιο, ανάμεσα στα πράγματα που μπορείτε να κάνετε εδώ δεν μπορείτε να παραλείψετε μια επίσκεψη σε ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα μέρη της πρωτεύουσας. Η τομή της , στην πραγματικότητα, είναι η μεταφορά της χαοτικής τάξης της πόλης, μεταξύ τέχνης και μόδας. Εκτός από τη ζωντάνια της, αυτή η γειτονιά έχει και καλλιτεχνική ψυχή . Στην πραγματικότητα, ανάμεσα στους δρόμους μπορούμε να παρατηρήσουμε τη μόδα των νέων και όλα τα στυλ που υπάρχουν εδώ, ψωνίζοντας στο Shibuya109 ή αγοράζοντας τα αυθεντικά μας αναμνηστικά στο απέραντο Don Quijote . Κατευθυνθείτε στο πάρκο Miyashita για να απολαύσετε παραδοσιακά πιάτα ή στο Shibuya Yokocho που προσφέρει πολλά εστιατόρια, όπως yakitori, ramen και σούσι, καραόκε μπαρ και παλαιστές σούμο .

Πάνω από τον συνοικιακό σταθμό και ανάμεσα στα πράγματα που πρέπει να επισκεφτείτε στο Τόκιο, βρίσκουμε την πλατεία Shibuya Scramble με τον ουρανό Shibuya : μια πλατφόρμα στα 230 μέτρα που προσφέρει εκπληκτική θέα 360°. Ανάμεσα στα κύρια αξιοθέατα της Shibuya, ωστόσο, στον σταθμό της βρίσκουμε το άγαλμα του σκύλου Hachiko , το οποίο επίσης ενέπνευσε μια υπέροχη ταινία χάρη στη συγκινητική ιστορία του. Τέλος, περπατήστε στον πεζόδρομο Supeinzaka , που σημαίνει ισπανικός λόφος , μέχρι το εμπορικό κέντρο Parco, που θυμίζει ισπανικό δρόμο, για τους Ιάπωνες.

Το εμβληματικό πέρασμα Shibuya

6. Γκίνζα

Με μια πλούσια ιστορία, που έχει τις ρίζες του στην περίοδο Έντο , είναι πλέον σύμβολο κομψότητας που μπορεί κανείς να δει στο Τόκιο. Παλαιότερα εδώ χτιζόταν το νομισματοκοπείο , σήμερα συναντάμε τον μεγάλο εμπορικό δρόμο με τις ιστορικές αποθήκες της πρωτεύουσας και τις μοδάτες μπουτίκ . Όχι μόνο ένα μέρος για επίσκεψη στο Τόκιο, όπου μπορείτε να βρείτε επώνυμες μάρκες , αλλά και εστιατόρια με αστέρια για να δοκιμάσετε την καλύτερη τυπική κουζίνα ή εστιατόρια kabuki για να παρακολουθήσετε παραδοσιακές παραστάσεις. Επιπλέον, εδώ βρίσκουμε επίσης τον βουδιστικό ναό Tsukiji Hongan-ji και την ψαραγορά Tsukiji . Επιπλέον, από εδώ μπορείτε επίσης να φτάσετε εύκολα στο Αυτοκρατορικό Παλάτι .

Ένα άλλο συμβολικό κτίριο της Ginza είναι το Διεθνές Φόρουμ του Τόκιο , ένα τεράστιο συνεδριακό κέντρο κατασκευασμένο από χάλυβα και γυαλί, όπου πραγματοποιούνται συναυλίες, παραστάσεις και εκθέσεις. Οι διάδρομοί του που αιωρούνται στο κενό θα σας αφήσουν άφωνους, για να δείτε ένα παράδειγμα μοντέρνας αρχιτεκτονικής στο Τόκιο. Για να τραβήξετε μια μοναδική φωτογραφία, πηγαίνετε στον λαβύρινθο με τα σοκάκια του Yurakucho Yokocho , που φωτίζεται μόνο από το φως των φαναριών ανάμεσα σε μικρά παραδοσιακά εστιατόρια όπου μπορείτε να απολαύσετε yakitori . Επιπλέον, η συνοικία Ginza είναι επίσης ένα μοναδικό μέρος στο Τόκιο για να θαυμάσετε τη σύγχρονη αρχιτεκτονική , όπως το κτίριο Hermes από γυαλί και σκυρόδεμα που σχεδιάστηκε από τον Renzo Piano .

Το πολυτελές εμπορικό κέντρο Ginza Six

7. Λόφοι Ροπονγκίου

Ανάμεσα στα μεγάλα αστικά συγκροτήματα σε όλη την Ιαπωνία, στην περιοχή Minato , ανάμεσα στα πράγματα που μπορείτε να δείτε στο Τόκιο, βρίσκουμε τους λόφους Roppongi. Ανάμεσα στα πράγματα που μπορείτε να κάνετε εδώ στο Τόκιο, η επίσκεψη σε αυτό το μέρος είναι μια μοναδική στιγμή ανάμεσα σε απίστευτη αρχιτεκτονική, όπως ο Πύργος Μόρι , που θα σας αφήσει άφωνους. Αυτή η πόλη εντός της πόλης καλύπτει 11 εκτάρια και η κατασκευή της ξεκίνησε το 1986, εγκαινιάζοντάς την το 2003 . Δημιουργημένος από τον επιχειρηματία Minoru Mori , η ιδέα του ήταν να εγγυηθεί στους κατοίκους του όλες τις απαραίτητες κοντινές υπηρεσίες, έχοντας έτσι περισσότερο ελεύθερο χρόνο . Ένα πολύ εξωπραγματικό όραμα της σύγχρονης Ιαπωνίας με γρήγορο ρυθμό. Πάνω από το συγκρότημα βλέπουμε το κτίριο Mori Tower, με 54 ορόφους , όπου βρίσκονται κυρίως γραφεία και ξενοδοχεία, αλλά και το Μουσείο Τέχνης Mori . ιδανικό για τους λάτρεις της σύγχρονης τέχνης.

Στο Tokyo City View, χάρη στον ανελκυστήρα του , με κόστος 1500 γιεν, μπορείτε να θαυμάσετε τη θέα σε ολόκληρη την πόλη. Μια ιδιαίτερη κατασκευή στους πρόποδες του Πύργου Mori είναι το Maman , ένα τεράστιο γλυπτό από χάλυβα και μπρούτζο σε σχήμα αράχνης που δημιουργήθηκε από τη Γαλλοαμερικανίδα Louise Bourgeois . Τώρα ένας διάσημος τουριστικός προορισμός, το Roppongi Hills είναι ένα από τα πιο μοντέρνα μέρη στο Τόκιο και μεταξύ των πραγμάτων που μπορείτε να κάνετε εδώ περιλαμβάνουν το πανοραμικό του παρατηρητήριο και τα κεντρικά γραφεία του Asahi TV . Από αυτό το κανάλι γεννήθηκαν διάσημες σειρές σε όλο τον κόσμο, όπως το Doraemon , και ο πρώτος όροφος είναι επισκέψιμος.

Άγαλμα Maman και Πύργος Μόρι

8. Ουένο

Μια από τις πιο συναρπαστικές γειτονιές για να δείτε στο Τόκιο και γεμάτη πράγματα να κάνετε, το Ueno θα σας εκπλήξει. Ένα ήσυχο μέρος που συνδυάζει πολιτισμό και φύση , περιστρέφεται γύρω από το Ueno Park , τον πράσινο πνεύμονα της πρωτεύουσας, όπου βρίσκονται τα περισσότερα αξιοθέατα. Μια μέρα στο Ueno είναι μια στιγμή χαλάρωσης μακριά από τη φρενίτιδα και τον μαζικό τουρισμό. Το τεράστιο πάρκο του βρίσκεται κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό και αρχικά ήταν μέρος του ιερού συγκροτήματος του ναού Kaneiji , μετατρέποντάς το σε δημόσιο πάρκο το 1800 . Περπατώντας μέσα, μπορούμε ακόμα να θαυμάσουμε τα ερείπια του ναού σήμερα, ανάμεσα σε δάση, απαλούς λόφους, μονοπάτια ανάμεσα στις ανθισμένες κερασιές την άνοιξη και λίμνες.

Επιπλέον, αυτό το μέρος είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη για χανάμι την άνοιξη : η παράδοση να απολαμβάνεις την ομορφιά των ανθισμένων δέντρων κάνοντας ένα πικνίκ. Ανάμεσα στα πράγματα που μπορείτε να κάνετε σε αυτό το πάρκο του Τόκιο, πηγαίνετε στη λίμνη Shinobazu για να χαλαρώσετε σε μια ρομαντική ατμόσφαιρα ανάμεσα στο πράσινο, ενώ οι ουρανοξύστες ξεχωρίζουν στο βάθος ή κάντε μια βόλτα με ένα θαλάσσιο ποδήλατο . Στο κέντρο της λίμνης βρίσκεται ο ναός Bentendo της θεάς Benzaiten, που χρονολογείται από το 1600 . Μέσα στο πάρκο βρίσκουμε επίσης πολλά μουσεία , όπως το Εθνικό, το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης, τη Δυτική Τέχνη και την Επιστήμη. Έξω από το πάρκο, ωστόσο, βρίσκουμε την αγορά Ameyoko και τον ζωολογικό κήπο Ueno , ένα από τα κύρια πράγματα που πρέπει να επισκεφτείτε στο Τόκιο και να κάνετε με παιδιά. Τέλος, επισκεφθείτε το ιερό Toshogu , αφιερωμένο στον Tokugawa shogun Ieyasu , με έναν υπέροχο κήπο παιώνιας.

Η λίμνη Shinobazu-no-ike στο πάρκο Ueno

9. Akihabara

Ένας προορισμός που αγαπούν οι λάτρεις της ιαπωνικής ποπ κουλτούρας , η γειτονιά Akihabara δεν μπορεί να λείπει από τη λίστα με τα πράγματα που πρέπει να δείτε στο Τόκιο. Μια περιοχή που δημιουργήθηκε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ως έδρα της μαύρης αγοράς ηλεκτρονικών , σήμερα βρίσκονται εδώ τα κύρια καταστήματα προηγμένης τεχνολογίας της πρωτεύουσας . Επιπλέον, σήμερα, είναι η Μέκκα των otaku : σπασίκλες παθιασμένοι με κόμικς, βιντεοπαιχνίδια, manga και σχετικά προϊόντα. Cosplayers και τοπικά ποπ είδωλα κάνουν βόλτα στους δρόμους του . Ανάμεσα στις φωτεινές επιγραφές και στα καταστήματα αφορολογήτων ειδών, οι λάτρεις των manga και των anime θα βρουν ό,τι επιθυμούν. όπως στη Ζώνη Πολιτισμού Akiba .

Στο Gigo , τις εμβληματικές στοές της γειτονιάς, παίκτες από όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται σε ένα πολυώροφο κτίριο ή κάνουν στάση για ένα ποτό σε ένα καφέ με θέμα τα manga . Πολλά ιαπωνικά ποπ συγκροτήματα γεννήθηκαν στο AKB48 Theatre και πολλά καταστήματα νοικιάζουν κοστούμια cosplay για να μπορείτε να περπατήσετε στους δρόμους του με μοναδικό τρόπο. Μια πολύπλευρη γειτονιά για επίσκεψη στο Τόκιο, ανάμεσα στην πιο σύγχρονη ψυχή της και στους αρχαίους τόπους λατρείας στην κατοικημένη περιοχή της .

10. Toyosu

Τέλος, από τα πράγματα που πρέπει να δείτε στο Τόκιο δεν θα μπορούσε να λείπει το τεχνητό νησί Toyosu . Χτισμένη τη δεκαετία του 1930 , βρίσκεται εδώ η μεγαλύτερη ψαραγορά στον κόσμο , διπλάσια από την προκάτοχό της, την αγορά Tsukiji . Επιπλέον, εδώ υπάρχει το LaLaport Toyosu , ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο με θέα στον ωκεανό, και το Toyosu Park , που αγαπούν πολύ οι οικογένειες και με απέραντες χώρους πρασίνου. Επιπλέον, αποτελεί σημείο συνάντησης χάρη στα γήπεδά του που είναι εξοπλισμένα με μπάρμπεκιου . Μεταξύ των πραγμάτων που πρέπει να επισκεφτείτε εδώ στο Τόκιο, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την ψαραγορά της, η οποία προσελκύει πολλούς ταξιδιώτες καθημερινά, καθώς και εργαζόμενους στη βιομηχανία και τους καλύτερους σεφ της χώρας.

Φτάνοντας το πρωί , μπορείτε να απολαύσετε ένα νόστιμο πρωινό με φρέσκο ​​σούσι και να θαυμάσετε τη ζωντάνια του τόπου. Άνοιξε το 2018 για να αντικαταστήσει την αγορά Tsukiji, ψαρόβαρκες από όλο τον κόσμο φτάνουν εδώ το πρωί στις 5 π.μ. και είναι ανοιχτό για το κοινό μέχρι τις 3 μ.μ. Αντίθετα, είναι κλειστό τις επίσημες αργίες. Αυτή η ψαραγορά έχει γίνει πραγματικός πόλος έλξης χάρη στις δημοπρασίες τόνου , έχοντας επίσης περίπτερα για να τις παρατηρήσετε. Τέλος, πηγαίνετε κοντά στο σταθμό του νησιού , όπου έδεσαν τα πλοία στο παρελθόν, για να περπατήσετε κατά μήκος της θάλασσας ανάμεσα σε καταστήματα και εστιατόρια. Στη συνέχεια σταματήστε για να θαυμάσετε το ηλιοβασίλεμα από τη Γέφυρα του Ουράνιου Τόξου .

Τόκιο τι να δείτε, FAQ

Τι να δείτε στο Τόκιο σε 1 μέρα;

Με μία μόνο μέρα στο Τόκιο επισκεφθείτε τον ναό Senso-Ji, τον Πύργο του Τόκιο και τη Σιμπούγια

Τόκιο σε 2 μέρες, τι να επισκεφτείτε;

Στο 2 giorni επισκεφθείτε τα Ueno, Asakusa e Chiyoda, Shibuya e Shinjuku.

Τι να δείτε στο Τόκιο σε 3 ημέρες;

Σε 3 ημέρες επισκεφθείτε τη συνοικία Asakusa, το Ueno, την Akihabara, την Ginza, το Αυτοκρατορικό Παλάτι, τη Shibuya και τον ναό Sensoji.

Τόκιο σε 4 ημέρες, τι να δείτε;

Με 4 ημέρες επισκεφθείτε τις συνοικίες Shinjuku, Asakusa, Tsukiji και Roppongi και τα κύρια αξιοθέατα τους

Τι να δείτε στο Τόκιο σε 5 ημέρες;

Οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν το Τόκιο στο Shinjuku, την Asakusa, το Tsukiji, το Roppongi, το Monte Takao και το Nakano Broadway.

Τόκιο σε 7 ημέρες, τι να δείτε;

Μια εβδομάδα στη διάθεσή σας είναι αρκετή για να επισκεφθείτε τα κυριότερα αξιοθέατα του Τόκιο και να προσθέσετε μια εκδρομή στο Nikko, για να επισκεφτείτε τα ιερά του ή στην Kamakura.

Τι να δείτε σίγουρα στο Τόκιο;

Μεταξύ των πραγμάτων που πρέπει να επισκεφθείτε στο Τόκιο, μην χάσετε αυτά που αναφέρονται στον οδηγό μας.

Ταξιδιωτικές συμβουλές για να επισκεφθείτε το Τόκιο

Τώρα που είδαμε μαζί ποια αξιοθέατα δεν πρέπει να χάσετε στο Τόκιο, σκεφτήκαμε να προτείνουμε μια σειρά από ξεναγήσεις που σας επιτρέπουν να επισκεφτείτε αυτή την υπέροχη πόλη.

Συμβουλές ταξιδιού για το Τόκιο και την Ιαπωνία

Για να ανακαλύψετε τη χώρα από το Τόκιο στο Κιότο, προτείνουμε την ομαδική μας περιήγηση: Μαγεμένη Ιαπωνία. Ένα εξαιρετικό ταξίδι που σας επιτρέπει να ζήσετε τη ζωή της Ιαπωνίας στις 360°, με ταξίδι με τρένο με σφαίρα και διανυκτέρευση σε ρυόκαν.

Ομαδική περιήγηση: Μαγεμένη Ιαπωνία

Εν ολίγοις: 10ήμερο κλασικό ταξίδι στην Ιαπωνία από το Τόκιο στο Κιότο.
Διαδρομή: Τόκιο, Shirakawa, Kanazawa, Hiroshima, Nara, Kyoto.
Διάρκεια: 12 ημέρες – 9 νύχτες
Επιβεβαιωμένες αναχωρήσεις
Κωδικός: JPARCH1201

Με μόνο μια εβδομάδα στη διάθεσή σας, αυτή για εσάς είναι το Mini Tour Japan: από το Τόκιο στο Κιότο. 7 ημέρες με επισκέψεις για να ανακαλύψετε τη χώρα από το Τόκιο στο Κιότο, ταξιδεύοντας με το τρένο Shinkansen.

Mini Tour Japan: από το Τόκιο στο Κιότο

Εν ολίγοις: 7ήμερη ημιατομική εκδρομή στην Ιαπωνία από το Τόκιο στο Κιότο με μεταφορά με shinkansen.
Δρομολόγιο: Τόκιο, Κιότο, Νάρα, Φουσίμι, Οσάκα.
Διάρκεια: 9 ημέρες – 6 νύχτες
Επιβεβαιωμένες Αναχωρήσεις
Κωδικός: JPARCH0901

Αντίθετα, για ένα ημι-ατομικό ταξίδι για να ανακαλύψετε τα νησιά Χονσού, Σικόκου και Κιουσού, επιλέξτε την περιήγησή μας στην Ιαπωνία: Τα μυστικά των νότιων νησιών. Την περιήγηση που συνδυάζει την παράδοση και τον νεωτερισμό, προσφέροντας ένα πλήρες όραμα της χώρας των σαμουράι.

Ιαπωνία: Τα μυστικά των νότιων νησιών

Εν ολίγοις: 12ήμερη περιήγηση στην Ιαπωνία για να ανακαλύψετε τα νότια νησιά
Δρομολόγιο: Τόκιο, Οσάκα, Ντόγκο Όνσεν, Χιροσίμα, Φουκουόκα, Κιότο.
Διάρκεια: 13 ημέρες – 10 νύχτες
Επιβεβαιωμένες αναχωρήσεις
Κωδικός: JPARCH1301

Πώς να επισκεφτείτε το Τόκιο και την Ιαπωνία

Τώρα που είδαμε τι να δείτε στο Τόκιο και ποιες περιηγήσεις και εκδρομές προτείνονται για το ταξίδι σας, είστε έτοιμοι να πάτε !

Σας υπενθυμίζουμε πάντα να ενημερώνεστε για τα απαραίτητα έγγραφα για την είσοδό σας στην Ιαπωνία. Από αυτή την άποψη, σας συμβουλεύουμε να συμβουλευτείτε την ενότητα μας για Ασφαλή Ταξίδια στην Ιαπωνία για να οργανώσετε καλύτερα το ταξίδι σας. Τέλος, αν ψάχνετε για κάποιες συμβουλές για το επόμενο ταξίδι σας στην Ιαπωνία, μεταβείτε στο Ιαπωνικό Blog μας!

Αν και είναι δυνατό να οργανώσετε το ταξίδι σας στο Τόκιο και την Ιαπωνία εντελώς ανεξάρτητα, εμείς στο ticketswe συνιστούμε πάντα να βασίζεστε σε έναν εξειδικευμένο τουριστικό πράκτορα για την οργάνωση του ομαδικού σας ταξιδιού. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε σίγουρα μια  ταξιδιωτική εμπειρία στην Ιαπωνία με απόλυτη  ασφάλεια και αξιοπιστία, ανακαλύπτοντας τι να δείτε στο Τόκιο.

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια