βρείτε τις φθηνότερες πτήσεις

Κορυφαίες συμβουλές για να βρείτε τις φθηνότερες πτήσεις

Όσο κι αν μας αρέσει να ταξιδεύουμε, ένα από τα πιο σημαντικά εμπόδια μπορεί να είναι το κόστος, ειδικά για τις πτήσεις.

Ωστόσο, η εύρεση των φθηνότερων πτήσεων μπορεί να είναι ευκολότερη από όσο νομίζετε. Με κάποια προσεκτική έρευνα και έξυπνες στρατηγικές, θα μπορούσατε να εξοικονομήσετε εκατοντάδες δολάρια στο επόμενο ταξίδι σας. Ακολουθούν μερικές κορυφαίες συμβουλές για να βρείτε τις φθηνότερες δυνατές πτήσεις.

1. Χρησιμοποιήστε μηχανές αναζήτησης πτήσεων.

Οι μηχανές αναζήτησης πτήσεων όπως το Google Flights, το Skyscanner και το Kayak είναι εξαιρετικοί πόροι για την εύρεση φθηνών πτήσεων. Αυτοί οι ιστότοποι σάς επιτρέπουν να συγκρίνετε τιμές πτήσεων από διαφορετικές αεροπορικές εταιρείες και ημερομηνίες ταξιδιού, διευκολύνοντας την εύρεση της σωστής πτήσης στη σωστή τιμή. Πολλές μηχανές αναζήτησης προσφέρουν επίσης ειδοποιήσεις τιμών που σας ειδοποιούν όταν πέφτουν οι τιμές στις πτήσεις προς τον επιθυμητό προορισμό σας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το ticketswe για να βρείτε φτηνές πτήσεις(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

2. Να είστε ευέλικτοι με τις ημερομηνίες ταξιδιού.

Η ευελιξία με τις ημερομηνίες του ταξιδιού σας μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την τιμή της πτήσης σας. Οι αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν συχνά μειωμένες τιμές για πτήσεις που αναχωρούν ορισμένες ημέρες της εβδομάδας ή σε λιγότερο δημοφιλείς περιόδους ταξιδιού. Εξετάστε το ενδεχόμενο να προσαρμόσετε τις ημερομηνίες του ταξιδιού σας κατά μερικές ημέρες ή ακόμα και μια εβδομάδα για να επωφεληθείτε από αυτές τις προσφορές.

Αεροπορικά εισιτήρια(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

3. Κάντε κράτηση νωρίς ή την τελευταία στιγμή.

Η κράτηση της πτήσης σας νωρίς ή την τελευταία στιγμή μπορεί μερικές φορές να προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση πόρων. Εάν γνωρίζετε καλά τις ημερομηνίες του ταξιδιού σας εκ των προτέρων, σκεφτείτε να κάνετε κράτηση για την πτήση σας αρκετούς μήνες νωρίτερα για να εξασφαλίσετε χαμηλότερη τιμή. Από την άλλη πλευρά, οι αεροπορικές εταιρείες μπορεί να προσφέρουν προσφορές της τελευταίας στιγμής για να καλύψουν κενές θέσεις στις πτήσεις. Παρακολουθήστε τις τιμές των πτήσεων τις ημέρες πριν από το ταξίδι σας και ετοιμαστείτε να κάνετε κράτηση γρήγορα εάν βρείτε πολλά.

φθηνές πτήσεις εξωτερικού από Ελλάδα(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

4. Συγκρίνετε αεροπορικές εταιρείες.

Μην περιορίζεστε σε μία αεροπορική εταιρεία. Ελέγξτε πολλές αεροπορικές εταιρείες για να συγκρίνετε τις τιμές και να δείτε ποια είναι η πιο προσιτή. Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες προϋπολογισμού μπορεί να προσφέρουν χαμηλότερους ναύλους από τις παραδοσιακές αεροπορικές εταιρείες, αλλά να έχετε υπόψη σας τις πρόσθετες χρεώσεις για τις αποσκευές ή την επιλογή θέσης. Ερευνήστε τυχόν κρυφά κόστη για να βεβαιωθείτε ότι έχετε την καλύτερη προσφορά.

5. Χρησιμοποιήστε προγράμματα επιβράβευσης.

Εάν ταξιδεύετε συχνά, σκεφτείτε να εγγραφείτε σε προγράμματα επιβράβευσης αεροπορικών εταιρειών. Αυτά τα προγράμματα σάς επιτρέπουν να συγκεντρώσετε πόντους ή μίλια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μελλοντικές πτήσεις, παρέχοντας σημαντική εξοικονόμηση πόρων. Ορισμένες πιστωτικές κάρτες προσφέρουν επίσης προγράμματα επιβράβευσης που σας επιτρέπουν να κερδίζετε πόντους ή μίλια με κάθε αγορά, τα οποία στη συνέχεια μπορούν να εξαργυρωθούν για έξοδα ταξιδιού.

6. Πετάξτε έμμεσα.

Οι απευθείας πτήσεις είναι συχνά πιο ακριβές από τις πτήσεις με ενδιάμεση στάση ή συνδέσεις. Σκεφτείτε να πετάξετε έμμεσα για να εξοικονομήσετε χρήματα στην πτήση σας. Ωστόσο, φροντίστε να ελέγξετε τη διάρκεια της αναμονής και την τοποθεσία του αεροδρομίου πριν την κράτηση. Επίσης, λάβετε υπόψη ότι η έμμεση πτήση μπορεί να αυξήσει τον συνολικό χρόνο ταξιδιού σας.

7. Ταξιδέψτε εκτός περιόδου αιχμής.

Τα ταξίδια εκτός περιόδου αιχμής μπορούν να προσφέρουν σημαντικές εξοικονομήσεις στις πτήσεις. Οι δημοφιλείς προορισμοί μπορεί να έχουν υψηλότερες τιμές κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου, που είναι συνήθως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ή τις διακοπές. Εξετάστε το ενδεχόμενο να επισκεφτείτε τον επιθυμητό προορισμό σας κατά τη διάρκεια της περιόδου ώμου, η οποία είναι λίγο πριν ή μετά την περίοδο αιχμής. Ίσως εξακολουθείτε να μπορείτε να απολαύσετε καλό καιρό και λιγότερα πλήθη, ενώ πληρώνετε λιγότερα για πτήσεις και καταλύματα.

8. Ελέγξτε για κωδικούς προσφοράς.

Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν κωδικούς προσφοράς που παρέχουν εκπτώσεις στις πτήσεις. Ελέγξτε τον ιστότοπο της αεροπορικής εταιρείας ή τους ιστότοπους τρίτων για να βρείτε κωδικούς προσφοράς που μπορούν να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα στην πτήση σας. Ορισμένοι κωδικοί προσφοράς ενδέχεται να ισχύουν μόνο για συγκεκριμένες πτήσεις ή προορισμούς, επομένως διαβάστε προσεκτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις πριν κάνετε κράτηση.

9. Παρακολουθήστε τακτικά τις τιμές των πτήσεων.

Οι τιμές των πτήσεων μπορεί να κυμαίνονται σημαντικά με την πάροδο του χρόνου, επομένως παρακολουθείτε τις τιμές τακτικά για να λαμβάνετε τυχόν προσφορές ή μειώσεις τιμών. Ρυθμίστε ειδοποιήσεις τιμών στις μηχανές αναζήτησης πτήσεων ή ακολουθήστε αεροπορικές εταιρείες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να είστε ενημερωμένοι για τυχόν προσφορές ή εκπτώσεις.

10. Αποφύγετε κρυφές χρεώσεις.

Λάβετε υπόψη τυχόν κρυφές χρεώσεις πριν κάνετε κράτηση για την πτήση σας. Οι οικονομικές αεροπορικές εταιρείες ενδέχεται να χρεώνουν πρόσθετες χρεώσεις για παραδοτέες αποσκευές, επιλογή θέσεων ή ακόμα και κάρτες επιβίβασης. Φροντίστε να διαβάσετε προσεκτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις της αεροπορικής εταιρείας και να λάβετε υπόψη τυχόν πρόσθετο κόστος πριν ολοκληρώσετε την κράτησή σας.

Η εύρεση των φθηνότερων πτήσεων απαιτεί κάποια έρευνα, ευελιξία και έξυπνες στρατηγικές. Χρησιμοποιήστε μηχανές αναζήτησης πτήσεων, να είστε ευέλικτοι με τις ημερομηνίες ταξιδιού, να συγκρίνετε αεροπορικές εταιρείες, να χρησιμοποιείτε προγράμματα επιβράβευσης, να πετάτε έμμεσα, να ταξιδεύετε εκτός περιόδου αιχμής, να ελέγχετε για κωδικούς προσφοράς, να παρακολουθείτε τακτικά τις τιμές των πτήσεων και να αποφύγετε κρυφές χρεώσεις. Αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα στις πτήσεις, ώστε να εξερευνήσετε τον κόσμο με λιγότερα χρήματα.

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια