κάνετε στο Acushnet

15 καλύτερα πράγματα να κάνετε στο Acushnet (MA)

Στην κορυφή του ομώνυμου ποταμού, το Acushnet είναι μια συμπαθητική αγροτική πόλη στα βόρεια του New Bedford. Αυτό είναι ένα μέρος με γραφική ύπαιθρο, περιβόλια, παλιούς πέτρινους τοίχους, κράνμπερι και συστάδες με πευκοδάση. Υπό αυτό το πνεύμα, η μεγάλη ετήσια εκδήλωση είναι το Φεστιβάλ Μήλου-Ροδάκινου τον Σεπτέμβριο, που πραγματοποιείται στο χώρο ενός σχολείου του 19ου αιώνα. Η βιομηχανία αναπτύχθηκε κατά μήκος του ποταμού τον 18ο αιώνα, και μία από τις μακροχρόνιες επιχειρήσεις είναι η Acushnet Company, η οποία λειτουργεί τη διάσημη μάρκα γκολφ Titleist.

Το Acushnet έχει επίσης ναυτική κληρονομιά χάρη στην εγγύτητά του με τον κόλπο Buzzards και το New Bedford. Τον 19ο αιώνα, η πόλη φιλοξενούσε αρκετούς καπετάνιους φαλαινοθηρικών, ενώ ο συγγραφέας του Moby-Dick, Herman Melville (1819-1891) έπλευσε σε ένα φαλαινοθηρικό που ονομαζόταν Acushnet πριν γράψει το διάσημο μυθιστόρημά του.

1. Το Πριονιστήριο

Το ΠριονιστήριοΠηγή: Τμήμα Προστασίας Περιβάλλοντος Μασαχουσέτης / Flickr | CC BY
Το Πριονιστήριο

Στη δεκαετία του 2010, η Buzzards Bay Coalition παρενέβη για να αποκαταστήσει αυτήν την τοποθεσία 20 στρεμμάτων στον ποταμό Acushnet, που προηγουμένως καταλάμβανε η Acushnet Saw Mills Company.

Το αποτέλεσμα είναι ένα εκπληκτικό δημόσιο πάρκο, με μονοπάτια που σας επιτρέπουν να ανακαλύψετε μια ταπισερί από ενδιαιτήματα και να απολαύσετε την υπέροχη θέα του ποταμού και του μύλου ανάντη.

Υπάρχουν λιβάδια, δάση και ένα αγροτεμάχιο από κόκκινο βάλτο σφενδάμου που μπορείτε να διασχίσετε κατά μήκος ενός πεζόδρομου. Θα έχετε πολλές ευκαιρίες να δείτε την άγρια ​​ζωή, συμπεριλαμβανομένων των υδρόβιων πτηνών που συρρέουν στη λίμνη και τις ακτές της.

2. White’s Factory

White's FactoryΠηγή: Joann Connolly / Facebook
White’s Factory

Από τον 18ο αιώνα ο ποταμός Acushnet ήταν πηγή ενέργειας για τη βιομηχανία στην πόλη. Όχι πολύ βόρεια του Πριονιστηρίου, μπορείτε να εξερευνήσετε ό,τι έχει απομείνει από ένα κλωστήριο βαμβακιού, ενώ έχουν απομείνει μόνο θραύσματα των εξωτερικών τοίχων.

Ο ποταμός κατασκευάστηκε για πρώτη φορά για να τροφοδοτήσει έναν μύλο εδώ το 1746, ενώ η πέτρινη κατασκευή χρονολογείται από το 1799.

Αυτός ο μύλος υπέστη σοβαρές ζημιές σε μια πυρκαγιά το 1830 και σύντομα ανακατασκευάστηκε πριν υποκύψει σε μια άλλη πυρκαγιά το 1854.

Για να ακολουθήσετε αυτά τα μυστηριώδη ερείπια, το White’s Factory είναι ένα υπέροχο μέρος για να εξερευνήσετε τις όχθες του ποταμού Acushnet.

Στην απέναντι όχθη βρίσκεται το Hamlin Crossing, με ένα μονοπάτι που οδηγεί στο δάσος και σε ένα λιβάδι με στίγματα με αγριολούλουδα την άνοιξη και το καλοκαίρι.

3. Σχολείο Long Plain (Μουσείο Long Plain)

Σχολείο Long PlainΠηγή: Χρήστης:Magicpiano / Wikimedia Commons | CC BY-SA 4.0
Σχολείο Long Plain

Ένα από τα πιο μοναδικά ιστορικά κτίρια του Acushnet είναι το Long Plain School στο 1203 Main Street, που κατασκευάστηκε το 1875 σε ιταλικό στιλ.

Ανάμεσα στις ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες είναι το μεγάλο αέτωμα με αέτωμα με οφθαλμό, καθώς και ο πυργίσκος Gothic Revival.

Αρχικά πλάτους τεσσάρων κόλπων, το κτίριο επεκτάθηκε σε έξι όρμους τη δεκαετία του 1920 και χρησιμοποιήθηκε ως σχολείο μέχρι τη δεκαετία του 1950.

Σήμερα το Long Plain School ανήκει στην Acushnet Historical Society, η οποία λειτουργεί εδώ ένα μουσείο.

Μπορείτε να το επισκεφτείτε τις Κυριακές, Μάιο έως Σεπτέμβριο για να βουτήξετε στην ιστορία της φαλαινοθηρίας του Acushnet, να δείτε πώς θα ήταν το σχολείο τη δεκαετία του 1870 και να αποκτήσετε μια αίσθηση της οικιακής ζωής στην πόλη τον 19ο αιώνα.

Οι χώροι του Long Plain School φιλοξενούν επίσης το Apple-Peach Festival τον Σεπτέμβριο.

4. Αγρόκτημα Stone Bridge

Cranberry BogΠηγή: Jana Shea / shutterstock
Cranberry Bog

Το Acushnet βρίσκεται στη χώρα των βακκίνιων της Μασαχουσέτης και έχει δεκάδες έλη, μερικά ενεργά και άλλα δεν καλλιεργούνται πλέον.

Αυτά ενισχύουν τα τοπία, με ροζ λουλούδια την άνοιξη και έντονα κόκκινα μούρα το φθινόπωρο που συμπληρώνουν το φύλλωμα.

Χρησιμοποιώντας βιώσιμες μεθόδους, η Stone Bridge Farm είναι μια ακμάζουσα εμπορική φάρμα με τρία στρέμματα τυρφώνων και ανοίγει τις πόρτες της στο κοινό κατά την περίοδο συγκομιδής το φθινόπωρο.

Αυτή τη στιγμή μπορείτε να κάνετε κράτηση για μια ξενάγηση για να μάθετε όλα όσα θα θέλατε να μάθετε για τα cranberries και τι χρειάζεται για να τα φυτέψετε, να μεγαλώσετε και να τα συγκομίσετε. Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης θα φορέσετε ακόμη και ένα ζευγάρι παρυδάτια και θα βγείτε στον βάλτο σαν αληθινός αγρότης.

5. Γήπεδο γκολφ Acushnet River Valley

Γήπεδο γκολφ Acushnet River ValleyΠηγή: Γραφείο Ταξιδιών & Τουρισμού Μασαχουσέτης / Flickr | CC BY-ND
Γήπεδο γκολφ Acushnet River Valley

Με βαθμολογία τεσσάρων αστέρων από το Golf Digest, το γήπεδο γκολφ Acushnet River Valley είναι ένα από τα καλύτερα προσβάσιμα από το κοινό γήπεδα στην περιοχή. Εκτός από το υψηλό επίπεδο συντήρησης, η διάταξη είναι ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας του μαθήματος.

Το μπροστινό εννέα διασχίζει πυκνούς, ώριμους πευκοδάσους, ενώ το πίσω εννέα ανοίγει ξαφνικά και έξι από τις τρύπες (12-17) έχουν σχέδιο σκωτσέζικου στιλ συνδέσμων, με κυματιστούς χόρτους και κυματισμούς.

Ίσως το πιο δύσκολο στοιχείο στην κοιλάδα του ποταμού Acushnet είναι οι κίνδυνοι που περιβάλλουν τα πράσινα, με απότομες αλλαγές υψομέτρου και αποθήκες που τιμωρούν τους δύστροπους πυροβολισμούς.

6. The Silverbrook Farm

Farm SilverbrookΠηγή: Γραφείο Ταξιδιών & Τουρισμού Μασαχουσέτης / Flickr | CC BY-ND
Farm Silverbrook

Στην ποιμενική ύπαιθρο του Acushnet, αυτή η οικογενειακή φάρμα ανοίγει στο κοινό για μια ποικιλία εποχιακών εκδηλώσεων το καλοκαίρι και το φθινόπωρο.

Στα 20 περίπου χρόνια λειτουργίας του, το Silverbrook Farm έχει κερδίσει τη φήμη για τις απολαυστικές σπιτικές πίτες του, που πωλούνται στο κατάστημα σε έναν όμορφο παλιό αχυρώνα.

Εκτός από την καλλιέργεια μιας ποικιλίας φρέσκων προϊόντων, η φάρμα διαθέτει επίσης ένα κοπάδι βοοειδών Chianina, για βόειο κρέας υψηλής ποιότητας που τρέφεται με χόρτο.

Τα πράγματα αυξάνονται το φθινόπωρο, όταν μπορείτε να το επισκεφτείτε για να διαλέξετε τη δική σας κολοκύθα, να περιηγηθείτε στον λαβύρινθο του καλαμποκιού και να πάτε για χαίριδες, ενώ τα παιδιά μπορούν να συναντήσουν φιλικά ζώα φυλής

7. Acushnet Creamery

ΠαγωτόΠηγή: THP Creative / shutterstock
Παγωτό

Άνοιξε το 2003, το Acushnet Creamery είναι ένα από τα αγαπημένα της πόλης, καθώς φτιάχνει όλα του τα παγωτά, τα παγωμένα γιαούρτια και τα σερμπέτια στο χέρι στις εγκαταστάσεις.

Το μενού του παγωτού έχει αυξηθεί σταθερά με τα χρόνια, και πλέον έχει περισσότερες από 50 γεύσεις. Μερικά από τα πιο δημοφιλή είναι η κρέμα λεμονιού, το καρύδι σφενδάμου, ο καφές, το Cranberry Harvest, η βανίλια και το μήλο-ροδάκινο κατάλληλο για Acushnet.

Όποια γεύση κι αν διαλέξετε, πρέπει να το πάρετε σε φρεσκοφτιαγμένο χωνάκι βάφλας και θα πιάσετε το ακαταμάχητο άρωμα αυτών να ψήνεται πολύ πριν φτάσετε στο παράθυρο.

Μακριά από το δρόμο, μπορείτε να απολαύσετε την παγωμένη λιχουδιά σας σε ένα από τα τραπέζια πικνίκ, με μια μικρή έκταση με γρασίδι και έναν πέτρινο τοίχο.

15 καλύτερα πράγματα να κάνετε στο Northborough (MA)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

8. Country Whip

Ρολό αστακούΠηγή: Brannon_Naito / shutterstock
Ρολό αστακού

Περιτριγυρισμένο από τα δικά σας περιβόλια κατά μήκος της Route 105, υπάρχει ένα πολύτιμο εποχικό παγωτατζίδικο/εστιατόριο, ανοιχτό από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο.

Το Country Whip βρίσκεται σε ένα γοητευτικό εξοχικό σπίτι με βεράντα και βρίσκεται στον χάρτη στο Acushnet για περισσότερα από 60 χρόνια.

Όπως σας λέει και το όνομα, η σπεσιαλιτέ εδώ είναι το σπιτικό παγωτό μαλακό σερβιρίσματος, το οποίο βγαίνει σε μερικές γεύσεις (ή ανατροπές), με το μαύρο βατόμουρο ένα από τα αστέρια. Εκτός από μια μεγάλη ποικιλία από παγωτό Richardson, υπάρχει ένα μεγάλο μενού με αλμυρά είδη.

Έχετε τοπικά, θαλασσινά σε στιλ Νέας Αγγλίας, συμπεριλαμβανομένων των δημοφιλών ρολλών αστακού, των κέικ με αχιβάδα και του σάουντερ, καθώς και χοτ ντογκ, μπιφτέκι, υποβρύχια, περιτυλίγματα και πολλά άλλα.

15 καλύτερα πράγματα να κάνετε στο East Longmeadow (MA)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

9. Μνημόσυνο 9/11

Acushnet 9 11 MemorialΠηγή: Kevin Gallagher / Facebook
Acushnet 9 11 Memorial

Υπάρχει ένας συγκινητικός φόρος τιμής στο Acushnet σε όσους έχασαν τη ζωή τους στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και σε όλους όσους συμμετείχαν στις προσπάθειες διάσωσης, ανάκτησης και ανοικοδόμησης.

Το Acushnet 9/11 Memorial στέκεται μπροστά από το Πυροσβεστικό Τμήμα στην Κεντρική οδό και προέκυψε μετά την απονομή στο τμήμα χαλύβδινων δοκών 2.700 λιβρών από το Ground Zero από τη Λιμενική Αρχή της Νέας Υόρκης.

Αυτό το τεχνούργημα μεταφέρθηκε στην πόλη το 2011 και τοποθετήθηκε υπό γωνία σε μια βάση από γρανίτη, για να αποκαλυφθεί για τη 10η επέτειο της αγανάκτησης. Το μνημείο βρίσκεται σε μια μικρή πλατεία, περιτριγυρισμένη από παρτέρια και συνοδεύεται από μια γυάλινη πλάκα.

Τα 15 καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Southborough (MA)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

10. Η φάρμα του Keith

Μαζεύοντας βατόμουραΠηγή: AstroStar / shutterstock
Μαζεύοντας βατόμουρα

Ακριβώς έξω από την Main Street και στηρίζεται στη δεξαμενή New Bedford, αυτό το αγρόκτημα προσφέρει κάτι διαφορετικό κάθε εποχή.

Το καλοκαίρι και το φθινόπωρο είναι όταν το Keith’s Farm βρίσκεται στην ακμή του, ανοίγοντας στο κοινό για φράουλες PYO τον Ιούνιο, βατόμουρα τον Ιούλιο, σμέουρα τον Αύγουστο και μετά το φθινόπωρο για συλλογή μήλων και κολοκύθας.

Το αγρόκτημα είναι γεμάτο με άλλα φρέσκα προϊόντα, από ντομάτες μέχρι καλαμπόκι, καθώς και καλούδια όπως ντόνατς μηλίτη μήλου και σπιτικές κονσέρβες. Τα πράγματα επανέρχονται ξανά σε ρυθμούς την περίοδο των γιορτών, όταν υπάρχει ένα αγρόκτημα δέντρων εδώ, ανοιχτό για τρία Σαββατοκύριακα μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών.

15 καλύτερα πράγματα να κάνετε στο Σουόνσι (ΜΑ)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

11. Flying Cloud Orchards

Flying Cloud OrchardsΠηγή: Flying Cloud Orchards / Facebook
Flying Cloud Orchards

Αυτό το αγρόκτημα 40 στρεμμάτων βρίσκεται σε ένα βουκολικό σημείο που συνορεύει στα δυτικά από τον ποταμό Acushnet. Το Flying Cloud Orchards διαθέτει ένα αγρόκτημα στο 540 Main Street, το οποίο αποτελεί ουσιαστική στάση κατά την περίοδο καλλιέργειας και συγκομιδής, μέχρι την Ημέρα των Ευχαριστιών.

Υπάρχει πληθώρα φρέσκων προϊόντων όλο το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, αλλά είναι οι σπιτικές σπεσιαλιτέ που προσελκύουν τα πλήθη.

Έχετε φρέσκα ψωμιά, ροδακινόπιτες, μηλόπιτες, μέλι, μήλα καραμέλας, μπισκότα, μηλίτη μήλου και μια ποικιλία από σπιτικές μαρμελάδες. Τη στιγμή της συγγραφής, το Flying Cloud Orchards διοικούνταν από ένα ζευγάρι που αγόρασε αυτή τη γη το 1977.

12. Εθνικό Ιστορικό Πάρκο New Bedford Whaling

Εθνικό ιστορικό πάρκο New Bedford WhalingΠηγή: Wangkun Jia / shutterstock
Εθνικό ιστορικό πάρκο New Bedford Whaling

Μπορείτε να ακολουθήσετε τα βήματα του Μέλβιλ επισκεπτόμενοι την παλιά καρδιά αυτού που κάποτε ήταν το κορυφαίο λιμάνι φαλαινοθηρίας στον κόσμο.

Αυτό το στενό πλέγμα των λιθόστρωτων δρόμων, το οποίο διαχειρίζεται η Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου, διαθέτει επαύλεις εφοπλιστών και μερικά αξιοθέατα σχετικά με το Μέλβιλ και τον Μόμπι-Ντικ.

Το ένα είναι το Μπέθελ ​​των Ναυτικών (1832), διατηρώντας το στασίδι στο οποίο κάθισε ο Μέλβιλ όταν επισκέφτηκε το 1840.

Το αστέρι έλξης είναι το New Bedford Whaling Museum, το οποίο είναι ο οριστικός θεσμός για την ιστορία της φαλαινοθηρίας. Στις τεράστιες συλλογές του, το μουσείο έχει πέντε άθικτους σκελετούς φαλαινών, 2.500 ημερολόγια από φαλαινοθηρικές αποστολές και 3.500 κομμάτια φαλαινοθηρίας.

13. Tripps Mill

Tripps MillΠηγή: Team Blauss / Facebook
Tripps Mill

Ακριβώς πέρα ​​από τη νοτιοανατολική γωνία του Acushnet υπάρχει ένα αναπτυσσόμενο σύστημα περισσότερων από 200 στρεμμάτων προστατευόμενων ακινήτων κατά μήκος του ποταμού Mattapoisett.

Ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε είναι το Tripps Mill, όπου θα ανακαλύψετε τα υπολείμματα ενός πριονιστηρίου κατά μήκος του Tripps Brook, όπου αποστραγγίζει το Tinkham Pond.

Από εδώ μπορείτε να κάνετε πεζοπορία για περισσότερα από τέσσερα μίλια μέσα από το δάσος και να περάσετε από πρώην βάλτους και υγροτόπους με βακκίνια κατά μήκος του ποταμού Mattapoisett.

Το Tinkham Pond είναι επίσης ένα καλό μέρος για να ψαρέψετε, με αλυσίδες, κίτρινη πέρκα και ηλιόψαρα που αλιεύονται τακτικά εδώ.

14. Περιοχή διατήρησης Nestles Lane

ΠεζοπορίαΠηγή: Song_about_summer / shutterstock
Πεζοπορία

Υπάρχει ένας φιλόξενος θύλακας της φύσης στο Acushnet ακριβώς ανατολικά της διαδρομής 18. Αυτό το κομμάτι προστατευόμενης γης που ανήκει στην πόλη είναι διάσπαρτο με μικρά ρυάκια που ρέουν προς τα ανατολικά, τροφοδοτώντας τελικά το New Bedford Reservoir.

Η ιδιοκτησία, που αποτελείται από ψηλά πεύκα και ένα δίκτυο από παλιούς πέτρινους τοίχους, είναι προσβάσιμη από βορρά και νότο, κατά μήκος της Nestles Lane.

Τα μονοπάτια κάνουν έναν σύντομο αλλά απολαυστικό περίπατο, μέσα από το αρωματικό πευκοδάσος σε σχετικά επίπεδο έδαφος που γίνεται λίγο πιο λοφώδες όσο πιο ανατολικά προχωράτε.

15. Φεστιβάλ Apple-Peach Acushnet

Ζωντανή μουσικήΠηγή: mRGB / shutterstock
Ζωντανή μουσική

Πραγματοποιήθηκε το πρώτο Σαββατοκύριακο μετά την Εργατική Πρωτομαγιά, αυτή η δημοφιλής εκδήλωση είναι βαθιά στην 5η δεκαετία της τώρα.

Το Acushnet Apple-Peach Festival βρίσκεται στους ειδυλλιακούς χώρους του Long Plain School, γιορτάζοντας την εποχή της συγκομιδής με μια γιορτή ζωντανής διασκέδασης, χειροτεχνίας, υπέροχου φαγητού και πολλών οικογενειακών διασκεδάσεων.

Από το πρωί μέχρι το βράδυ υπάρχει μια μεγάλη σειρά ζωντανής μουσικής και μπορείτε εύκολα να περάσετε μερικές ώρες περιηγώντας τους πωλητές, πουλώντας τα πάντα, από κεριά μέχρι χειροποίητα σαπούνια, κοσμήματα, αγγεία, πίνακες ζωγραφικής και πολλά άλλα.

Ό,τι κι αν κάνετε, πρέπει να δοκιμάσετε τον τσαγκάρη (ροδάκινο, μήλο και μήλο-ροδάκινο), φτιαγμένο στην κουζίνα του σχολείου από την Acushnet Historical Society.