3 ημέρες στη Βαρκελώνη: Το τέλειο δρομολόγιο στη Βαρκελώνη

Η Μπαρτσελόνα δεν χρειάζεται συστάσεις. Για πολλούς, είναι το πρώτο μέρος που έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτονται την Ισπανία. Υπάρχει ένας καλός λόγος για αυτό – η Βαρκελώνη είναι ένας απίστευτα άρτιος τουριστικός προορισμός και αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο σε κάθε δρομολόγιο στην Ισπανία, προσφέροντας όμορφα αξιοθέατα, ενδιαφέρουσα ιστορία, πλούσιο πολιτισμό, εκπληκτικές παραλίες και νόστιμο φαγητό.

Αλλά πώς μπορείτε να χωρέσετε μια τόσο μεγάλη και ενδιαφέρουσα πόλη σε λίγες μόνο μέρες περιήγησης στα αξιοθέατα; Εξάλλου, ακόμη και τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Βαρκελώνη χρειάζεται πολύ χρόνο για να δείτε. Το κόλπο είναι να ακολουθήσετε ένα καλά ανεπτυγμένο σχέδιο που αξιοποιεί στο έπακρο τον χρόνο σας εκεί. Εκεί έρχεται το δρομολόγιό μας στη Βαρκελώνη! Θα σας δείξουμε ακριβώς τι να κάνετε στη Βαρκελώνη σε τρεις ημέρες για την καλύτερη εμπειρία.

Διαβάστε επίσης:10 καλύτερα εστιατόρια στη Βαρκελώνη, Ισπανία

Καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Βαρκελώνη

Καθώς η Βαρκελώνη είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης, πιθανότατα θα θελήσετε να το επισκεφτείτε μια συγκεκριμένη ώρα για να αποφύγετε τα πλήθη και τις διογκωμένες τιμές. Η Βαρκελώνη έχει γίνει πρωτοσέλιδο με τα πρόσφατα προβλήματα υπερτουρισμού της, επομένως η επίσκεψη εκτός της υψηλής περιόδου όχι μόνο θα βελτιώσει την επίσκεψή σας, αλλά θα βοηθήσει και την πόλη.

Όπως πολλοί προορισμοί, η Βαρκελώνη προσελκύει τους περισσότερους τουρίστες το καλοκαίρι (Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο), όταν ο καιρός είναι ζεστός και υγρός. Αν θέλετε να αποφύγετε τα χειρότερα πλήθη και τη ζέστη, η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Βαρκελώνη είναι ο Μάιος ή ο Σεπτέμβριος, αν και αρχές Ιουνίου και αρχές Οκτωβρίου είναι επίσης καλές επιλογές. Με λιγότερους τουρίστες και καλό καιρό, η επίσκεψη στη Βαρκελώνη αυτές τις στιγμές σημαίνει πιο ευχάριστες περιηγήσεις στα αξιοθέατα. Θα πρέπει επίσης να είναι ευκολότερο να βρείτε καταλύματα σε λογικές τιμές για αυτούς τους μήνες.

Ωστόσο, ο χειμώνας είναι η φθηνότερη περίοδος για να επισκεφθείτε τη Βαρκελώνη. Από τον Νοέμβριο έως τον Φεβρουάριο, μπορεί να μην θέλετε να περάσετε πολύ χρόνο στην παραλία, αλλά πιθανότατα θα βρείτε μεγάλη οικονομία σε ξενοδοχεία και πτήσεις. Εξάλλου, ακόμη και κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η Βαρκελώνη δεν είναι τόσο κρύα όσο κάποια άλλα μέρη της Ευρώπης.

Pichaya Pureesrisak/shutterstock.com

Πώς να Περιηγηθείτε στη Βαρκελώνη

Θα μετακινηθείτε αρκετά για να φτάσετε σε όλα τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη στη Βαρκελώνη. Αυτή δεν είναι μια μικρή πόλη και θα καλύψετε αρκετό έδαφος μόνο για να δείτε τα κυριότερα σημεία.

Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να περπατάτε παντού στη Βαρκελώνη. Για να περάσετε λιγότερο χρόνο στα πόδια σας, επωφεληθείτε από το εκτεταμένο δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών της Βαρκελώνης, το οποίο περιλαμβάνει σύστημα μετρό, αστικά τρένα, λεωφορεία και δύο γραμμές τραμ. Το μετρό καλύπτει τα περισσότερα από τα κύρια σημεία με τις οκτώ γραμμές του, επομένως είναι συνήθως η πιο απλή επιλογή.

Συνολικά, τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Βαρκελώνης καθιστούν δύσκολη τη μετακίνηση στην πόλη, ειδικά καθώς το δίκτυο μοιράζεται ένα ολοκληρωμένο σύστημα εισιτηρίων. Οι τιμές ξεκινούν από 2,20 € (περίπου 2,37 $) για ένα εισιτήριο διάρκειας 75 λεπτών, το οποίο επιτρέπει τη δωρεάν μεταφορά μεταξύ των διαφορετικών τρόπων λειτουργίας.

Σύσταση: Για να εξοικονομήσετε χρήματα και χρόνο, αγοράστε ένα τριήμερο εισιτήριο δημόσιας συγκοινωνίας . Αυτό το εισιτήριο σάς δίνει απεριόριστη πρόσβαση στο συγκοινωνιακό δίκτυο της Βαρκελώνης και των προαστίων της κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Εάν πετάξετε στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης, έχετε μερικές επιλογές για να φτάσετε στο κέντρο της πόλης. Το ένα είναι το συχνό Aerobus, που σας μεταφέρει στην Plaça de Catalunya, διαρκεί περίπου 35 λεπτά και κοστίζει 5,90 €. Μια φθηνότερη εναλλακτική είναι η γραμμή του μετρό από το αεροδρόμιο, αλλά θα χρειαστεί να αλλάξετε σταθμούς στη διαδρομή για να φτάσετε σε στάσεις στο κέντρο της πόλης. Το τρένο Renfe είναι ακόμα πιο γρήγορο και φθηνότερο, αν και είναι ελαφρώς λιγότερο συχνό, αναχωρώντας για το κέντρο της πόλης κάθε 30 λεπτά.

Victor Maschek / shutterstock.com

Πού να μείνετε στη Βαρκελώνη

Το μεγαλύτερο ερώτημα που προκύπτει καθώς σχεδιάζετε την επίσκεψή σας είναι πιθανώς πού να μείνετε στη Βαρκελώνη για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το ταξίδι σας. Η σωστή διαμονή στο σωστό μέρος της πόλης θα ενισχύσει σημαντικά την απόλαυσή σας στη Βαρκελώνη.

Τελικά, τα καλύτερα μέρη για να μείνετε στη Βαρκελώνη είναι εκείνα που βάζουν τα αξιοθέατα, τα εστιατόρια και τις επιλογές μεταφοράς ακριβώς στο κατώφλι σας. Οι πιο βολικές γειτονιές για αυτό είναι το Eixample , η Γοτθική Συνοικία και το El Born . Η Γοτθική Συνοικία και το El Born είναι και οι δύο ιστορικές περιοχές, γεμάτες χαρακτήρα και επιλογές για φαγητό. Το Eixample είναι μια νεότερη περιοχή στο κέντρο της πόλης, που προσφέρει πολλές σύγχρονες ανέσεις. Άλλα μέρη της πόλης έχουν ωραία αξιοθέατα και φαγητό, φυσικά, αλλά μπορεί να απαιτούν περισσότερη προσπάθεια για να μετακινηθείτε.

For a truly pampered stay in Barcelona, the luxurious El Palace Barcelona is the way to go. This five-star hotel lives up to its name with classic decor fit for a palace and attentive staff, all while putting you squarely in the Eixample district.

Mixing comfort and affordability, Motel One Barcelona-Ciutadella is an ideal midrange place to stay in the city. This three-star hotel has all the essentials, plenty of space in its rooms, and even a rooftop terrace.

Barcelona knows how to look after budget travelers, particularly with lodgings like Yeah Barcelona Hostel. With its boutique look, friendly staff, and breakfast and dinner options, you’ll be happy to come back to this hostel after sightseeing. You can find more budget options in our dedicated Barcelona hostel guide.

Another great place to find affordable accommodation is Airbnb. This is a particularly good option if you want to rent a private apartment. For recommendations, check out our list of the best Airbnbs in Barcelona.

For more accommodation options in Barcelona, check out Booking.com. This site consistently offers the best rates, and its customer service is on point.

The Perfect 3-Day Barcelona Itinerary

Η Βαρκελώνη είναι ένας τόσο τεράστιος τουριστικός προορισμός γεμάτος αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσετε που η ιδέα να τη δείτε σε τρεις ημέρες μπορεί να είναι συντριπτική. Αλλά είναι σίγουρα δυνατό να περάσετε μόνο 72 ώρες στη Βαρκελώνη χωρίς να χάσετε τίποτα σημαντικό. Το ταξιδιωτικό μας δρομολόγιο θα σας δείξει ακριβώς πού πρέπει να πάτε για να δείτε τα καλύτερα της Βαρκελώνης σε τρεις ημέρες.

Θα εξερευνήσετε μεγάλο μέρος της πόλης αυτή τη στιγμή, ξεκινώντας από τις κεντρικές γειτονιές του Eixample και τη Γοτθική Συνοικία. Από εκεί, θα προχωρήσετε στην παραλία, μέχρι την Gràcia και απέναντι στο Montjuïc. Στη συνέχεια, ήρθε η ώρα να φύγετε εντελώς από την πόλη και να δείτε μερικά από τα άλλα θαύματα της περιοχής της Καταλονίας.

Ωστόσο, πριν φτάσουμε στο δρομολόγιό μας στη Βαρκελώνη, θέλαμε απλώς να σας υπενθυμίσουμε να αγοράσετε ταξιδιωτική ασφάλιση. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί και, πιστέψτε μας, δεν θέλετε να κολλήσετε με χιλιάδες δολάρια σε ιατρικούς λογαριασμούς. Όπως είπε κάποτε ένας σοφός άνθρωπος, «Αν δεν μπορείς να αντέχεις την ταξιδιωτική ασφάλιση, δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα να ταξιδέψεις». Μην φεύγετε λοιπόν από το σπίτι χωρίς αυτό.

Η SafetyWing προσφέρει ταξιδιωτική ασφάλιση μόνο για περίπου 10 $ την εβδομάδα, καθιστώντας την αδιανόητη. Μπορείτε να λάβετε μια γρήγορη, μη δεσμευτική προσφορά παρακάτω:

Το SafetyWing, φυσικά, δεν είναι η μόνη διαθέσιμη επιλογή. Δύο άλλες δημοφιλείς εναλλακτικές είναι το World Nomads και το Heymondo.

Τώρα που είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για το ταξίδι σας, ας μεταβούμε σε όλα τα καλούδια αυτού του ταξιδιωτικού δρομολογίου στη Βαρκελώνη. Θα σας μεταφέρουμε ακριβώς τι να δείτε στη Βαρκελώνη σε τρεις ημέρες για μια πλήρη εμπειρία της πόλης.

Διαδρομή Βαρκελώνης: Ημέρα 1

Θα ξεκινήσουμε την επίσκεψή μας παίρνοντας μια αίσθηση για μερικές γειτονιές στο κέντρο της πόλης, κάνοντας στάση σε μερικά από τα καλύτερα αξιοθέατα που έχει να προσφέρει η Βαρκελώνη.

Casa Batlló και Casa Milà

Παρόλο που θα δείτε πολλά από τα υπέροχα κτίριά του κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας, δεν βλάπτει να ξεκινήσετε τις περιηγήσεις σας στα αξιοθέατα με κάποια ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του Antoni Gaudí. Αυτός ο τοπικός αρχιτέκτονας σχεδίασε πολλά από τα πιο ενδιαφέροντα και εμβληματικά κτίρια της Βαρκελώνης, συμπεριλαμβανομένων των Casa Batlló και Casa Milà (γνωστά και ως La Pedrera). Αυτά τα δύο ορόσημα, που βρίσκονται λίγα τετράγωνα μεταξύ τους στο Eixample, μοιάζουν περισσότερο με έργα τέχνης παρά με κτίρια. Μπορείτε να πάτε και στα δύο, ενώ το Casa Milà προσφέρει επίσης υπέροχη θέα στην πόλη. Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια εισόδου για το Casa Milà εδώ .

Pexels / pixabay.com

Plaza de Catalunya

Κάνοντας το δρόμο σας στους δρόμους της περιοχής του κέντρου της πόλης, σίγουρα θα συναντήσετε την Plaça de Catalunya, η οποία συχνά θεωρείται η καρδιά της πόλης. Σας βάζει ακριβώς στο κέντρο της Βαρκελώνης, ακριβώς ανάμεσα στο κέντρο της πόλης και τις ιστορικές συνοικίες, και είναι ένα δημοφιλές σημείο συνάντησης για τους ντόπιους. Τα διάφορα γλυπτά και τα σιντριβάνια ζωντανεύουν πραγματικά αυτή την πλατεία.

Alberto Masnovo / shutterstock.com

Λα Ράμπλα

Γεμάτη με φυλλώδη δέντρα, η La Rambla είναι η λεωφόρος που διασχίζει μεγάλο μέρος της Βαρκελώνης, από το κέντρο της πόλης μέχρι την προκυμαία. Όχι μόνο διέρχεται από πολλά διαφορετικά σημεία της πόλης, αλλά λειτουργεί και ως το όριο μεταξύ γειτονιών όπως η Γοτθική Συνοικία και το El Raval.

Κάντε μια βόλτα σε αυτόν τον μακρύ παραλιακό δρόμο, όπου θα περάσετε από αμέτρητα καφέ και περίπτερα με σουβενίρ. Το περπάτημα στη La Rambla στο δρόμο για περισσότερα αξιοθέατα είναι μια ιεροτελεστία για οποιονδήποτε επισκέπτεται για πρώτη φορά στη Βαρκελώνη.

Lerner Vadim / shutterstock.com

Γοτθική Συνοικία

Η καρδιά της παλιάς πόλης της Βαρκελώνης είναι η δημοφιλής Γοτθική Συνοικία. Αυτός ο λαβύρινθος από μικρούς δρόμους και κρυφές πλατείες είναι ένας θησαυρός από εκπληκτικά ιστορικά ορόσημα. Ενώ τα περισσότερα από τα κτίριά του είναι του 19ου ή του 20ου αιώνα, θα βρείτε μερικά που χρονολογούνται από τους αρχαίους Ρωμαίους.

Η Γοτθική Συνοικία δεν σας λείπουν τα αξιοθέατα για να επισκεφτείτε. Φυσικά, θα θελήσετε να δείτε τον καθεδρικό ναό της Βαρκελώνης , με την περίτεχνη πρόσοψη και το εντυπωσιακό εσωτερικό του. Ένα άλλο πανέμορφο ορόσημο είναι η Γέφυρα των Στεναγμών που αιωρείται πάνω από τους δρόμους. Καθώς περιπλανηθείτε, ελέγξτε επίσης την εβραϊκή συνοικία El Call και εντοπίστε τα αρχαία ερείπια του ρωμαϊκού ναού του Αυγούστου .

ansharphoto/shutterstock.com

Αγορά Boqueria

Το φαγητό είναι ένα μεγάλο μέρος της ελκυστικότητας της Βαρκελώνης και δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να εξερευνήσετε αυτήν την πλευρά της πόλης από τη La Boquería. Σε αυτή την αγαπημένη αγορά που χρονολογείται από το 1217, θα βρείτε όλα τα φρέσκα προϊόντα, τα κρέατα και τα τυριά που θα θέλατε ποτέ. Ακόμα κι αν δεν πεινάτε, η αγορά θα ταΐσει τις άλλες σας αισθήσεις με τα πολλά χρώματα και τις μυρωδιές της. Αν πεινάτε , αφεθείτε σε τάπας και άλλα τοπικά πιάτα σε ένα από τα πολλά μικρά εστιατόρια.

Tupungato / shutterstock.com

Παλάτι Γκουέλ

Δεν έχουμε τελειώσει ακόμη με τον Γκαουντί για την ημέρα, καθώς το μνημειώδες παλάτι Güell είναι κοντά στο El Raval. Σχεδιασμένο από τον Γκαουντί για την πλούσια οικογένεια Güell, το παλάτι φαίνεται λίγο πιο συγκρατημένο εξωτερικά παρά μέσα. Υπάρχουν μερικές φανταστικές πινελιές στην πρόσοψη, αλλά πάτησε το πόδι σου στο λόμπι για να δεις την πραγματική εικόνα. Με μεγάλες καμάρες, χοντρές κολώνες και μια τεράστια κύρια αίθουσα, το εσωτερικό είναι εύκολο να μπερδευτείτε με εκκλησία και όχι σπίτι για την πλούσια ελίτ.

Pit Stock / shutterstock.com

Μπαρτσελονέτα

Ένας εκπληκτικός τρόπος για να ολοκληρώσετε την πρώτη σας μέρα στη Βαρκελώνη είναι με μια επίσκεψη στις αγαπημένες παραλίες της La Barceloneta. Είτε θέλετε να παρακολουθήσετε το ηλιοβασίλεμα, είτε να πιείτε ένα ποτό είτε απλά να νιώσετε την άμμο ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών σας, η παραλία είναι ένας ωραίος τρόπος για να χαλαρώσετε μετά από μια κουραστική μέρα στα αξιοθέατα. Ως μπόνους, θα βρείτε μια τεράστια ποικιλία από εστιατόρια και τάπας μπαρ σε κοντινή απόσταση. Εναλλακτικά, αν θέλετε να ξεφύγετε από τα πλήθη, κατευθυνθείτε προς την ακτή προς τις παραλίες στο El Poblenou .

Santiago Cornejo / shutterstock.com

Διαδρομή Βαρκελώνης: Ημέρα 2

Ακόμη και με μια ολόκληρη μέρα στη Βαρκελώνη υπό τη ζώνη σας, δεν υπάρχει επιβράδυνση καθώς περνάτε μέσα από τα καλύτερα αξιοθέατα και αξιοθέατα της πόλης.

Η Αγία Οικογένεια

Το αποκορύφωμα της Βαρκελώνης για πολλούς επισκέπτες είναι η εμβληματική La Sagrada Familia. Η περίφημη ημιτελής εκκλησία είναι ένα άλλο ορόσημο που σχεδιάστηκε από τον Γκαουντί, παρόλο που εξακολουθεί να χτίζεται σχεδόν 100 χρόνια μετά το θάνατό του. Η κατασκευή του ναού ξεκίνησε το 1882 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. 

Δεν θα κοιτάτε απλώς ένα χάος από σκαλωσιές, ωστόσο, με μεγάλο μέρος του εξωτερικού φινιρίσματος και το εσωτερικό ένα θέαμα που πρέπει να δείτε. Κοιτάζοντας τριγύρω, θα δυσκολευτείτε να πιστέψετε καθόλου ότι βρίσκεστε μέσα σε μια εκκλησία. Μπορείτε ακόμη και να ανεβείτε στον πύργο για να δείτε μερικές συγκλονιστικές απόψεις της Βαρκελώνης.

Φυσικά, η πρόκληση με τη La Sagrada Familia είναι πόσο δημοφιλής είναι. Φροντίστε να κλείσετε τα εισιτήριά σας εκ των προτέρων για να παραλείψετε τις μεγάλες ουρές. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες συμβουλές στον οδηγό μας για το πώς να αγοράσετε εισιτήρια για τη La Sagrada Familia.

Mapics / shutterstock.com

Park Güell

Το δεύτερο αξιοθέατο του Γκαουντί της ημέρας είναι το Park Güell στο Carmel Hill. Αυτό το πάρκο, που ο Γκαουντί και ο επιχειρηματίας Eusebi Güell σχεδίασαν μαζί, είναι μια απίθανη συλλογή από αξιοθέατα που γεννήθηκαν από την επιθυμία να χτιστεί ένα συγκρότημα κατοικιών εδώ. Μόνο δύο σπίτια χτίστηκαν στην πραγματικότητα εδώ, ένα από τα οποία ο Γκαουντί έζησε στην πραγματικότητα για 20 χρόνια. Αυτό είναι τώρα το μουσείο Gaudí House , όπου μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τις δημιουργίες του αρχιτέκτονα.

Θα δείτε πολλά άλλα ενδιαφέροντα φωτιστικά σε όλο το πάρκο, όπως το Gaudí’s Dragon Stairway και το Ελληνικό Θέατρο , το οποίο διαθέτει μια υπέροχη βεράντα με θέα. Εάν θέλετε να αποφύγετε τις μεγάλες ουρές στο εκδοτήριο εισιτηρίων, αγοράστε το εισιτήριο εισόδου στο Park Güell εκ των προτέρων εδώ .

Park Guell από τον αρχιτέκτονα Gaudi σε μια καλοκαιρινή μέρα στη Βαρκελώνη, Ισπανία.
SF / shutterstock.com

χάρη

Για να δείτε μια άλλη πλευρά της Βαρκελώνης, κατευθυνθείτε στην Gràcia όταν τελειώσετε στο Park Güell. Αυτή η ήσυχη γειτονιά αισθάνεται κόσμο μακριά από το κέντρο της πόλης – κάτι που είναι λογικό, καθώς ήταν ο δικός της δήμος μέχρι τον 20ο αιώνα. Η ατμόσφαιρά του αντικατοπτρίζει τις παραδοσιακές πόλεις σε άλλα μέρη της Καταλονίας, αλλά διαθέτει επίσης εξαιρετική μοντερνιστική αρχιτεκτονική, συμπεριλαμβανομένης μιας άλλης δημιουργίας του Γκαουντί, του Casa Vicens .

Iakov Filimonov / shutterstock.com

αψίδα του θριάμβου

Ένα άλλο ορόσημο που είναι δύσκολο να χάσετε καθώς εξερευνάτε τη Βαρκελώνη είναι η Αψίδα του Θριάμβου. Με ύψος σχεδόν 30 μέτρα, αυτή η όμορφη καμάρα χτίστηκε ως η κύρια είσοδος για την Παγκόσμια Έκθεση της Βαρκελώνης το 1888. Και οι δύο πλευρές της αψίδας διαθέτουν κομψές ζωφόρους και η ανάμειξή της από πέτρα και τούβλο την κάνει πραγματικά να ξεχωρίζει οπτικά από τα άλλα ορόσημα της πόλης.

του / shutterstock.com

Πάρκο Ciutadella

Περνώντας από την Αψίδα του Θριάμβου, θα μπείτε στο πάρκο Ciutadella, έναν τεράστιο χώρο πρασίνου με όλα τα είδη των αξιοθέατων. Μια βόλτα εδώ είναι μια υπέροχη ιδέα, είτε θέλετε απλώς να ξεφύγετε από τους πολυσύχναστους δρόμους για λίγο είτε είστε περίεργοι για το τι έχει το πάρκο.

Θα βρείτε όχι μόνο ωραίο πράσινο και όμορφα σιντριβάνια, αλλά και σημαντικά ορόσημα όπως το Παλάτι του Κοινοβουλίου της Καταλονίας και τον ζωολογικό κήπο της Βαρκελώνης . Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι το Κάστρο των Τριών Δράκων , ένα εκθεσιακό κέντρο και μουσείο φυσικής ιστορίας που χτίστηκε για την Παγκόσμια Έκθεση της Βαρκελώνης το 1888.

Fotokon/shutterstock.com

Μουσείο Πικάσο

Όπως δεν υπάρχει πουθενά αλλού σαν τη Βαρκελώνη, δεν υπάρχει άλλος καλλιτέχνης σαν τον Πάμπλο Πικάσο. Ο καταξιωμένος Ισπανός καλλιτέχνης είναι γνωστός για τους κυβιστικούς πίνακές του και μπορείτε να δείτε μια από τις μεγαλύτερες συλλογές έργων του στο Μουσείο Πικάσο στη Βαρκελώνη.

Αυτή η τοποθεσία είναι αρκετά κατάλληλη για το μουσείο, καθώς η Βαρκελώνη είναι όπου ο Πικάσο κατέκτησε την τέχνη του αφού η οικογένειά του μετακόμισε στην πόλη. Το μουσείο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εξέλιξη του καλλιτέχνη ως νέος, παρουσιάζοντας έργα που ζωγράφισε όταν ήταν 15 ή 16 ετών. Αν είχατε ποτέ περιέργεια για την τέχνη του Πικάσο, αυτό είναι το μέρος για να το εκτιμήσετε.

μικρό κλουβί / shutterstock.com

Μουσείο Ιστορίας Πόλης

Για να μάθετε περισσότερα για την πόλη που έχετε εξερευνήσει, κατευθυνθείτε στο Μουσείο Αστικής Ιστορίας της Βαρκελώνης. Αντί να σας αφηγείται απλώς την ιστορία της πόλης, το μουσείο σας μεταφέρει μέσα από αυτό στρώμα-στρώμα με τα υπόγεια εκθέματά του κάτω από την Plaça del Rei στη Γοτθική Συνοικία. Θα δείτε ακόμη και ανασκαμμένα ερείπια αρχαίων ρωμαϊκών ορόσημων και εκθεμάτων μεσαιωνικών χρόνων μέσα στο Palau Reial Major (Μεγάλο Βασιλικό Παλάτι). Αυτό το μουσείο θα σας δώσει περισσότερο πλαίσιο για τα διάφορα αξιοθέατα που έχετε δει μέχρι τώρα.

ansharphoto/shutterstock.com

Λόφος Montjuïc

Έχετε βιώσει μερικές απόψεις στο κέντρο της πόλης μέχρι τώρα, αλλά για να δείτε όλη τη Βαρκελώνη ταυτόχρονα, κατευθυνθείτε νοτιοδυτικά του κέντρου προς το Montjuïc. Αυτός ο λόφος έχει θέα στο λιμάνι και φιλοξενεί πολλά όμορφα αξιοθέατα – συμπεριλαμβανομένου του εντυπωσιακού Κάστρου Montjuïc , όπου θα βρείτε αυτή την κλασική θέα, καθώς και πολιτιστικές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις αναψυχής. Αν έχετε χρόνο, ρίξτε μια ματιά στο Fundació Joan Miró , ένα μουσείο γεμάτο μοντέρνα τέχνη. 

Το να ανεβείτε στο λόφο είναι η μισή διασκέδαση, είτε παίρνετε τελεφερίκ είτε το τελεφερίκ. Μπορείτε να αγοράσετε ένα εισιτήριο μετ’ επιστροφής για το τελεφερίκ εδώ .

peresanz / shutterstock.com

Διαδρομή Βαρκελώνης: Ημέρα 3

Για την τελευταία σας μέρα στη Βαρκελώνη, βάλτε το βλέμμα σας στους άλλους θησαυρούς που έχει να προσφέρει η Καταλονία. Αν και θα μπορούσατε εύκολα να περάσετε περισσότερο χρόνο εξερευνώντας την ίδια την πόλη, είναι καλύτερο να δείτε περισσότερα από την Ισπανία σε ένα από αυτά τα ημερήσια ταξίδια από τη Βαρκελώνη.

SF / shutterstock.com

Επιλογή #1: Χιρόνα

Μία από τις άλλες εξέχουσες πόλεις της Καταλονίας είναι η Χιρόνα, η οποία βρίσκεται βορειοανατολικά της Βαρκελώνης στις όχθες του Onyar. Αν και δεν είναι τόσο ευρέως γνωστή όσο η Βαρκελώνη, η Girona είναι εξίσου γεμάτη πολιτισμό και αξιοθέατα που την καθιστούν ένα φανταστικό μέρος για εξερεύνηση. Η πόλη είναι περισσότερο γνωστή για τα παραδοσιακά της σπίτια που πλαισιώνουν την όχθη του ποταμού με εντυπωσιακά χρώματα.

Πέρα από αυτή την υπέροχη σκηνή, η Girona είναι ένας παράδεισος ιστορίας και αρχιτεκτονικής, τα οποία εκτιμώνται καλύτερα με τα πόδια. Περπατώντας στην Παλιά Πόλη, θα δείτε κτίρια και ορόσημα από πολλές διαφορετικές περιόδους της ιστορίας της πόλης. Αυτά περιλαμβάνουν αρχαία ρωμαϊκά οχυρά, εβραϊκές συνοικίες, μπαρόκ αρχιτεκτονική και το μεσαιωνικό Τείχος της Χιρόνα , στο οποίο μπορείτε να ανεβείτε για να απολαύσετε πανοραμική θέα από τους πύργους σκοπιάς. Πίσω στο επίπεδο του δρόμου, θα βρείτε επίσης πρώην τοποθεσίες γυρισμάτων για το Game of Thrones , όπως τις σκάλες για τον όμορφο καθεδρικό ναό της Girona .

Κάντε κράτηση για περιήγηση στη Χιρόνα

A_Mikhail / shutterstock.com

Επιλογή #2: Μονσεράτ

Στην ενδοχώρα από τη Βαρκελώνη υπάρχουν διάφορα τοπία για εξερεύνηση, συμπεριλαμβανομένης της οροσειράς του Μονσεράτ. Με τις πολλαπλές κορυφές του, το Μονσεράτ θα ήταν ένα ενδιαφέρον μέρος για εξερεύνηση ακόμα κι αν η φύση ήταν το μόνο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του. Αλλά φιλοξενεί επίσης το αβαείο της Αγίας Μαρίας του Μονσεράτ του 11ου αιώνα , όπου κατοικούν μέχρι σήμερα μοναχοί Βενεδικτίνων. Αυτός ο σημαντικός ιερός χώρος φιλοξενεί επίσης ένα λατρεμένο σκάλισμα της Παναγίας του 12ου αιώνα.

Το Μονσεράτ έχει επίσης πολλά να προσφέρει σε όσους δεν ενδιαφέρονται για τη θρησκευτική σημασία της περιοχής. Για αρχή, υπάρχει το γραφικό ταξίδι μέχρι τα βουνά, το οποίο μπορείτε να κάνετε με τα πόδια, με τελεφερίκ ή μέσω οδοντωτού σιδηρόδρομου.

Θα μπορούσατε εύκολα να περάσετε τη μέρα σας κάνοντας πεζοπορία σε πολλές διαδρομές για να δείτε περισσότερα από τα βουνά. Ωστόσο, θα έχετε ήδη πολλά περπάτημα να κάνετε, με αξιοθέατα όπως το παρεκκλήσι Santa Cova και ο Σταυρός του Sant Miquel να περιμένουν στα άκρα διαφορετικών μονοπατιών.

Κάντε κράτηση για περιήγηση στο Μονσεράτ

Alberto Zamorano / shutterstock.com

Επιλογή #3: Sitges

Η Βαρκελώνη δεν είναι το μόνο μέρος με παραλίες σε αυτή τη γωνιά της Ισπανίας. Στην πραγματικότητα, θα βρείτε πολλά μέρη πάνω και κάτω στην ακτή όπου μπορείτε να απολαύσετε λίγο ήλιο και να σερφάρετε. Ένα από τα καλύτερα που μπορείτε να επισκεφθείτε άνετα σε μια ημερήσια εκδρομή από τη Βαρκελώνη είναι η παραλιακή πόλη Sitges. Με τα 4 χιλιόμετρα του ωκεανού που χωρίζεται σε 17 παραλίες, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί το Sitges έχει γίνει ένας τόσο δημοφιλής προορισμός θερέτρου.

Αλλά το Sitges δεν είναι μόνο παραλίες. έχει επίσης μια ισχυρή αίσθηση της τοπικής κουλτούρας και ιστορίας. Απομακρυνθείτε από τον παραλιακό χώρο περιπάτου ( Passeig Maritim ) και στο γαλήνιο ιστορικό κέντρο του για να δοκιμάσετε πώς είναι η ζωή σε αυτή την παραθαλάσσια πόλη. Κατευθυνθείτε στο Μουσείο Cau Ferrat για να δείτε τη συλλογή έργων τέχνης του Ισπανού ζωγράφου Santiago Rusiñol, που κάποτε ζούσε στην πόλη, ή το Μουσείο Maricel για την τέχνη του που εκτείνεται σε αιώνες. Πριν φύγετε, επισκεφτείτε το Casa Bacardí για να μάθετε για το ρούμι Bacardí και τον ιδρυτή της εταιρείας Facundo Bacardí Massó, ο οποίος γεννήθηκε στο Sitges.

Αυτό ολοκληρώνει το ταξίδι μας στη μαγική πόλη της Βαρκελώνης! Οι τρεις μέρες σας στη Βαρκελώνη είναι βέβαιο ότι θα πετάξουν, αλλά με αυτό το δρομολόγιο, μπορείτε να πείτε με ασφάλεια ότι έχετε δει τα κυριότερα σημεία.

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

Ενοικίαση αυτοκινήτου

 

Διαβάστε επίσης:12 καλύτερες περιηγήσεις στη Βαρκελώνη

15 καλύτερα Airbnbs στη Βαρκελώνη

10 ημέρες στην Ισπανία: Καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Ισπανία

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.