Είναι ασφαλές για επίσκεψη στη Χονολουλού το 2023;

Η Χονολουλού, η πρωτεύουσα της Χαβάης, είναι επίσης ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της πολιτείας. Οι περισσότεροι από τους περίπου 500.000 μηνιαίους επισκέπτες του Oahu  περνούν από την πόλη.

Η Χονολουλού έχει πολλά να δείτε και να κάνετε για τους επισκέπτες. Η πόλη φιλοξενεί τη διάσημη παραλία Waikiki και τη διασκεδαστική γειτονιά που την περιβάλλει, με εστιατόρια, καταστήματα και άφθονη διασκέδαση.

Αν θέλετε να κάνετε ένα διάλειμμα από τον ηδονισμό, ρίξτε μια ματιά στην ιστορία στο Περλ Χάρμπορ και το USS Arizona Memorial ή στο Παλάτι Iolani.

Αν και είναι μια μεγάλη πόλη, η Χονολουλού περιβάλλεται επίσης από μια όμορφη φύση, την οποία μπορείτε να κάνετε πεζοπορία με το Diamond Head ή οποιοδήποτε από τα άλλα κοντινά μονοπάτια. Η Χονολουλού είναι μια όμορφη πόλη, αλλά εξακολουθεί να είναι μια μεγάλη πόλη όπως κάθε άλλη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτό σημαίνει ότι έχει πολλά προβλήματα που μπορεί να συναντήσετε σε άλλες πόλεις, όπως το έγκλημα. Αλλά μην ανησυχείτε — οι ταξιδιωτικοί μας ειδικοί έχουν συγκεντρώσει όλες τις σημαντικές πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε.

Αν θέλετε να ταξιδέψετε στη Χονολουλού, βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε τις σωστές προφυλάξεις που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε ασφαλείς. Παρακάτω, θα βρείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να σας βοηθήσουν να παραμείνετε ασφαλείς στη Χονολουλού. Αφήστε μας να είμαστε ο οδηγός σας!

Διαβάστε επίσης:Οι καλύτερες και οι χειρότερες στιγμές για να επισκεφθείτε τη Χονολουλού το 2023

Είναι ασφαλές για επίσκεψη στη Χονολουλού το 2023;

Η Χονολουλού μπορεί να είναι μια μεγάλη πόλη, αλλά είναι πολύ ασφαλές να επισκεφθείτε. Το ποσοστό εγκληματικότητας είναι χαμηλό και αν οι επισκέπτες βιώσουν ποτέ έγκλημα, είναι συνήθως ασήμαντο.

Ενώ το βίαιο έγκλημα συμβαίνει στη Χονολουλού, συνήθως τα περιστατικά βίας εγκλήματος περιορίζονται σε ορισμένες γειτονιές που θα πρέπει να είναι εύκολο να αποφευχθούν ως τουρίστας. Η Χονολουλού είναι στην πραγματικότητα μια από τις ασφαλέστερες πόλεις του μεγέθους της στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με το US News & World Report, η Χονολουλού έχει ποσοστό εγκληματικότητας 246,9 περιστατικών ανά 100.000 άτομα . Αυτό το ποσοστό εγκληματικότητας είναι χαμηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο για πόλεις του μεγέθους της Χονολουλού.

Σε ακόμη πιο παρήγορες ειδήσεις, το ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας στη Χονολουλού ήταν πάντα πολύ κάτω από τον εθνικό μέσο όρο. Το ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας, ήδη χαμηλό, μειώνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Neighborhood Scout, το ποσοστό εγκληματικότητας ιδιοκτησίας στη Χονολουλού είναι πάνω από τον εθνικό διάμεσο. Το ποσοστό εγκληματικότητας κατά ιδιοκτησίας στη Χονολουλού είναι 31,9 περιστατικά ανά 1.000 κατοίκους , ενώ ο εθνικός διάμεσος είναι 19 περιστατικά ανά 1.000 κατοίκους.

Τα κοινά εγκλήματα που μπορεί να συναντήσετε στη Χονολουλού περιλαμβάνουν:

  • Πορτοφολάδες
  • Αρπαγή τσάντας
  • Τουριστικές απάτες
  • Διαρρήξεις οχημάτων
  • Διαρρήξεις κατοικιών
  • Λεκτική παρενόχληση

Όπως μπορείτε να δείτε, τα περισσότερα από τα πιο κοινά εγκλήματα που μπορείτε να συναντήσετε στη Χονολουλού είναι εγκλήματα μικροπεριουσίας. Ενώ οι τουρίστες έχουν πέσει θύματα βίαιων εγκλημάτων στο παρελθόν, αυτά τα περιστατικά είναι πολύ σπάνια.

Η Χονολουλού βιώνει βίαια εγκλήματα, όπως κάθε πόλη, αλλά τα περισσότερα από αυτά περιορίζονται σε γειτονιές όπου οι τουρίστες δεν πηγαίνουν πραγματικά. Όσον αφορά τις φυσικές καταστροφές, η Χονολουλού είναι μια αρκετά ασφαλής τοποθεσία στη Χαβάη.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση της πόλης , οι πιο συνηθισμένοι κίνδυνοι στη Χονολουλού είναι τα τσουνάμι, οι τυφώνες και οι πλημμύρες, κάτι που είναι λογικό για μια τροπική πόλη κοντά στον ωκεανό.

Ακολουθήστε προσεκτικά τα δελτία καιρού και υπακούστε σε τυχόν κρατικές ειδοποιήσεις που εκδίδονται ενώ βρίσκεστε στην πόλη. Πολλοί επισκέπτες στη Χονολουλού ανησυχούν για τα ηφαίστεια καθώς η Χαβάη είναι η πιο ενεργή ηφαιστειακά πολιτεία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ωστόσο, τα περισσότερα από τα ηφαίστεια της Χαβάης βρίσκονται στο Μεγάλο Νησί της Χαβάης και όχι στο Oahu (το νησί που περιέχει τη Χονολουλού).

Η Χονολουλού μπορεί να αντιμετωπίσει μικρούς σεισμούς και σύννεφα ηφαιστειακού υλικού όταν υπάρχει έκρηξη σε γειτονικά νησιά, αλλά δεν κινδυνεύετε άμεσα από ηφαιστειακές εκρήξεις.

Έγκλημα στη Χονολουλού

Προσεγμένη θέα στο κέντρο της Χονολουλού τη νύχτα, όπως φαίνεται από ένα παράθυρο δέκατου ορόφου με αυτοκίνητα που συρρέουν από κάτω για ένα κομμάτι με τίτλο είναι η Χονολουλού ασφαλής για επίσκεψη

Jeffcortez/Shutterstock

Το έγκλημα είναι το κύριο μέλημα για τους περισσότερους ανθρώπους που πηγαίνουν σε νέα μέρη, συμπεριλαμβανομένης της Χονολουλού. Μια ματιά στα στατιστικά στοιχεία του εγκλήματος της Χονολουλού μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε.

Το αστυνομικό τμήμα της Χονολουλού δημοσίευσε μια ανάλυση των εγκλημάτων που κατέγραψαν στην πόλη τους για το έτος 2022 σε ετήσια έκθεση. Καταγράφηκαν 26.451 συνολικά εγκλήματα στη Χονολουλού το 2022.

Το 91,2% αυτών ήταν εγκλήματα ιδιοκτησίας, ενώ μόνο το 8,1% ήταν βίαια εγκλήματα. Τα βίαια εγκλήματα αποτελούσαν μόνο ένα μικρό κλάσμα των συνολικών εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στη Χονολουλού το 2022.

Το πιο συνηθισμένο βίαιο έγκλημα είναι η επιθετική επίθεση, η οποία αποτελεί το 54,2% των συνολικών βίαιων εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στη Χονολουλού. Η ληστεία είναι το επόμενο πιο συχνό βίαιο έγκλημα, με ποσοστό 33,5%.

Τα σύνολα εγκλημάτων ιδιοκτησίας για τη Χονολουλού είναι πολύ υψηλότερα και αποτελούν τα περισσότερα από τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στην πόλη. Με διαφορά η πιο κοινή μορφή εγκλήματος ιδιοκτησίας είναι η κλοπή-κλοπή, η οποία αποτελεί περίπου το 73% των συνολικών εγκλημάτων ιδιοκτησίας.

Η Χονολουλού βιώνει χιλιάδες διαρρήξεις και κλοπές αυτοκινήτων κάθε χρόνο. Το αστυνομικό τμήμα της Χονολουλού προσφέρει επίσης μια ανάλυση των τύπων κλοπής κλοπής, η οποία είναι μια πολύ ευρεία κατηγορία εγκλήματος.

Το πιο συνηθισμένο είδος κλοπής είναι η κλοπή από μηχανοκίνητα οχήματα, εκ των οποίων η αστυνομία κατέγραψε 5.152 περιστατικά. Η κλοπή αξεσουάρ μηχανοκίνητων οχημάτων είναι επίσης συνηθισμένο έγκλημα, όπως και η κλοπή καταστημάτων.

Το ποσοστό εγκληματικότητας στην ιδιοκτησία της Χονολουλού είναι πολύ υψηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο. Στην πραγματικότητα, το ποσοστό εγκληματικότητας κατά ιδιοκτησίας σε όλη τη Χαβάη είναι υψηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο και ήταν από τότε που το FBI άρχισε να συλλέγει αυτά τα στατιστικά στοιχεία.

Σύμφωνα με έρευνα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, η ιδιότητα της Χονολουλού ως τουριστικού προορισμού έχει μεγάλη σχέση με αυτήν την απόκλιση.

Οι τουρίστες γίνονται συχνά στόχος εγκλημάτων ιδιοκτησίας, καθώς θεωρούνται επικερδείς, εύκολοι στόχοι. Δεδομένου ότι η Χονολουλού δέχεται πολλούς τουρίστες, τα εγκλήματα κατά των τουριστών αυξάνουν το συνολικό ποσοστό εγκληματικότητας.

Αυτό σημαίνει για εσάς ως επισκέπτη ότι θα πρέπει να προσέχετε τα υπάρχοντά σας όταν επισκέπτεστε την πρωτεύουσα της Χαβάης. Πορτοφολάδες και άλλες μορφές μικροκλοπής είναι πιθανές, ακόμη και σε γειτονιές που μπορεί να αισθάνονται «ασφαλείς».

Ωστόσο, τα βίαια εγκλήματα είναι σπάνια ένα πρόβλημα για το οποίο θα πρέπει να ανησυχείτε στη Χονολουλού, εκτός εάν ρίξετε πραγματικά όλες τις προφυλάξεις στον άνεμο.

Μικροκλοπή

Οι μικροκλοπές και τα εγκλήματα στο δρόμο είναι μερικά από τα πιο συνηθισμένα περιστατικά που θα συναντήσετε στη Χονολουλού. Περιστατικά όπως πορτοφολάδες και αρπαγές τσάντας δεν συμβαίνουν συνεχώς, αλλά συμβαίνουν με αρκετή συχνότητα που θα πρέπει να είστε σε εγρήγορση στο περιβάλλον σας.

Οι τουρίστες γίνονται συχνά στόχος μικροκλοπών, επομένως καλό είναι να είστε σε εγρήγορση καθώς μετακινείστε. Μην προσπαθήσετε να συναναστραφείτε με τους ντόπιους καθώς πιθανότατα θα ξεχωρίσετε περισσότερο.

Αντίθετα, εστιάστε στο να διατηρείτε τον έλεγχο των τιμαλφών σας, ειδικά σε τουριστικές περιοχές όπως το Waikiki. Το αστυνομικό τμήμα της Χονολουλού προσφέρει χρήσιμες συμβουλές ασφάλειας για την αποφυγή του εγκλήματος στον ιστότοπό του.

Οι βασικές προφυλάξεις αποτρέπουν τους περισσότερους πορτοφολάδες και κλέφτες τσαντών. Προσπαθήστε να έχετε την τσάντα σας κοντά σας καθώς περπατάτε, αντί να την αφήνετε να κουνιέται ελεύθερα. Βάλτε πορτοφόλια στις μπροστινές τσέπες ή τσάντες αντί για τις πίσω τσέπες του παντελονιού.

Ένα συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι τουρίστες είναι να αφήνουν αντικείμενα χωρίς επίβλεψη. Μην αφήνετε ποτέ την τσάντα σας να κρέμεται από την πλάτη μιας καρέκλας σε εστιατόριο ή καφέ, ειδικά σε υπαίθρια βεράντα ή όταν κάθεστε κοντά στην πόρτα.

Μην αφήνετε ποτέ τα πράγματά σας στην παραλία, συμπεριλαμβανομένης της παραλίας Waikiki, ενώ πηγαίνετε για μπάνιο. Μερικές φορές οι κλέφτες περιμένουν και περνούν μέσα από σακούλες χωρίς επίβλεψη. Ορίστε ένα άτομο στην ομάδα σας για να παρακολουθεί τα πράγματά σας ενώ άλλοι κολυμπούν.

Τα περιστατικά κλοπής αυξάνονται μετά το σκοτάδι και μερικές φορές μπορεί να κλιμακωθούν σε πιο βίαιες κλοπές ή ληστείες. Ορισμένα μέρη της Χονολουλού όπου μπορεί να περιπλανηθείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας, όπως η Chinatown, είναι λιγότερο ασφαλή μετά το σκοτάδι.

Εάν αποφασίσετε να δείτε τη νυχτερινή ζωή της Χονολουλού, προσπαθήστε να μετακινηθείτε με μια ομάδα, ώστε να προστατεύσετε ο ένας τον άλλον από πιθανούς κλέφτες στα μπαρ και στα νυχτερινά κέντρα.

Διαρρήξεις οχημάτων

Η κλοπή από οχήματα είναι στην πραγματικότητα ο πιο συνηθισμένος τύπος κλοπής-κλοπής που καταγράφεται από το αστυνομικό τμήμα της Χονολουλού.

Ενώ οι περισσότεροι τουρίστες δεν χρειάζεται να ανησυχούν για αυτή τη μορφή κλοπής, καθώς δεν μπορείτε να φέρετε αυτοκίνητο στη Χαβάη, εάν αποφασίσετε να νοικιάσετε αυτοκίνητο για να εξερευνήσετε το Oahu, θα πρέπει να γνωρίζετε τους κινδύνους.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα καθώς οι εγκληματίες συχνά στοχεύουν ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα που γνωρίζουν ότι ανήκουν σε τουρίστες. Το αστυνομικό τμήμα της Χονολουλού προσφέρει επίσης συμβουλές για το πώς να αντιμετωπίσετε την κλοπή από οχήματα.

Η νούμερο ένα προφύλαξη που πρέπει να λάβετε είναι να μην αφήνετε τιμαλφή στο αυτοκίνητό σας. Με αυτόν τον τρόπο, ακόμα κι αν κάποιος εισβάλει, δεν παίρνει στην πραγματικότητα κάτι που έχει σημασία.

Ακόμα κι αν δεν έχετε τιμαλφή στο αυτοκίνητό σας, δεν μπορείτε ποτέ να φανταστείτε τι μπορεί να είναι ελκυστικό για έναν κλέφτη. Προσέξτε να μην αφήνετε τίποτα στο ύπαιθρο στο αυτοκίνητό σας και βάλτε όλα τα αντικείμενα όπως χαλαρά ρούχα σε ντουλάπι συνοδηγού ή στο πορτμπαγκάζ.

Εάν αποφασίσετε να πάτε για ψώνια, προσπαθήστε να επιστρέψετε κατευθείαν στο κατάλυμά σας με τις βαλίτσες σας. Εάν πρέπει να αφήσετε τα αντικείμενά σας στο αυτοκίνητό σας, βάλτε τα στο πορτμπαγκάζ και βεβαιωθείτε ότι δεν φαίνονται από έξω. Όταν αφήνετε τα αντικείμενά σας, βεβαιωθείτε ότι κανείς δεν σας παρακολουθεί.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε κλειδώσει τις πόρτες του αυτοκινήτου σας και τυλίγετε τα παράθυρα για να είναι πιο δύσκολο για κάποιον να μπει στο αυτοκίνητό σας.

Ένας αποφασισμένος κλέφτης μπορεί ακόμα να σπάσει ένα παράθυρο, αλλά αυτό είναι πιο δύσκολο να το κάνεις και πιο δύσκολο να ξεφύγεις αν είσαι σταθμευμένος σε μια πολυσύχναστη τοποθεσία. Φυσικά, αν δεν νοικιάσετε αυτοκίνητο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε καθόλου για αυτό το έγκλημα.

Αποφυγή κακών περιοχών

Δυτική πλευρά του Oahu στη Χονολουλού, μια από τις επισφαλείς περιοχές

Digidreamgrafix/Shutterstock

Όπως κάθε μεγάλη πόλη, η Χονολουλού έχει κάποιες περιοχές που είναι λίγο τραχιές γύρω από τις άκρες. Ορισμένες γειτονιές είναι ασφαλείς για επίσκεψη κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά όχι τόσο ασφαλείς τη νύχτα. Το κέντρο της Χονολουλού και η Chinatown δυσχεραίνουν τις άκρες τη νύχτα, οπότε πηγαίνετε με μια ομάδα ή αποφύγετε τους.

Η περιοχή γύρω από το αεροδρόμιο Daniel K. Inouye έχει υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας. Να είστε προσεκτικοί όταν φτάσετε ή αναχωρείτε καθώς κλέφτες και ληστές συχνά στοχεύουν τουρίστες στο αεροδρόμιο. Πάρτε μόνο ένα αξιόπιστο ταξί από επίσημη εταιρεία ταξί.

Ορισμένες γειτονιές της Χονολουλού με υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας περιλαμβάνουν το Waianae, το Kuhio Park Terrace, το Kalihi και το Waimanalo. Αυτά είναι πολύ μακριά από τις παραλίες και τα περισσότερα τουριστικά αξιοθέατα ούτως ή άλλως.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν μερικές πρόσθετες συμβουλές ασφάλειας για τη Χονολουλού:

  • Να σέβεστε τους ντόπιους. Η Χονολουλού είναι ένας προορισμός διακοπών για πολλούς, αλλά φιλοξενεί επίσης χιλιάδες ανθρώπους. Να θυμάστε ότι συνυπάρχετε με ντόπιους. Μην τραβάτε φωτογραφίες χωρίς άδεια ή μη σέβεστε την πόλη ρίχνοντας σκουπίδια. Μερικοί κάτοικοι της Χαβάης είναι κατά του τουρισμού, οπότε να το έχετε κατά νου εάν συναντήσετε κάποιες εχθρικές συμπεριφορές.
  • Να είστε προετοιμασμένοι για τη ζέστη. Ο καιρός στη Χαβάη δεν είναι αστείο. Βεβαιωθείτε ότι παραμένετε ενυδατωμένοι και χρησιμοποιείτε άφθονο (ασφαλές για τους υφάλους) αντηλιακό.
  • Μερικές φορές συμβαίνουν διαρρήξεις στα δωμάτια του ξενοδοχείου. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κλειδώσει τις πόρτες σας και τα παράθυρα και τα μπαλκόνια πριν φύγετε από το δωμάτιο του ξενοδοχείου σας.
  • Οι γυναίκες μερικές φορές χρειάζεται να λαμβάνουν επιπλέον προφυλάξεις. Μην αφήνετε ποτέ το ποτό σας χωρίς επίβλεψη σε τοπικά μπαρ και νυχτερινά κέντρα.

Συχνές Ερωτήσεις

Σανίδες σερφ στοιβαγμένες κάθετα κάτω από φοίνικες στην παραλία Waikiki

ΧΟΝΟΛΟΥΛΟΥ, ΗΠΑ – 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Κατάστημα ενοικίασης σερφ στην παραλία Waikiki στις 2 Αυγούστου 2016 στη Χονολουλού, ΗΠΑ. Η παραλία Waikiki είναι γειτονιά της Χονολουλού, πιο γνωστή για τη λευκή άμμο και το σέρφινγκ/Jeff Whyte/Shutterstock

Ακολουθούν ορισμένες συνήθεις ερωτήσεις που μπορεί να θέλουν να απαντήσουν οι τουρίστες στη Χονολουλού:

Είναι ασφαλές να περπατάς τη νύχτα στη Χονολουλού;

Η απάντηση εξαρτάται από τα μέρη της Χονολουλού που εξερευνάτε. Μερικές γειτονιές όπως το Waikiki είναι ασφαλείς ακόμα και τη νύχτα. Άλλα, όπως το Downtown, η Chinatown, ακόμη και τμήματα της Ala Moana, είναι πιο σκιαγραφικά μετά το σκοτάδι. Ζητήστε συμβουλές από έναν ντόπιο και εμπιστευτείτε το ένστικτό σας – μείνετε σε καλά φωτισμένες περιοχές με πολλούς άλλους τουρίστες.

Είναι ασφαλές να περπατάς μόνος σου στη Χονολουλού;

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι ασφαλές να περπατάτε μόνοι σας στη Χονολουλού. Ωστόσο, επιμείνετε σε μια ομάδα ή τουλάχιστον ένα άλλο άτομο μετά το σκοτάδι, εκτός εάν βρίσκεστε σε περιοχές με εξαιρετικά μεγάλη εμπορία, ασφαλείς.

Πόσο ασφαλής είναι η Χαβάη για τους τουρίστες;

Όλη η Χαβάη είναι πολύ ασφαλής για τους τουρίστες. Η Χονολουλού ως πρωτεύουσα του κράτους δεν διαφέρει.

Είναι ασφαλές να κολυμπήσεις στο Waikiki;

Το κολύμπι στην παραλία Waikiki είναι μια δημοφιλής δραστηριότητα για τους τουρίστες, και κυρίως ασφαλής, καθώς περιπολείται καλά από ναυαγοσώστες. Ωστόσο, ο ωκεανός εξακολουθεί να έχει ισχυρά κύματα, οπότε λάβετε προφυλάξεις όπως να μην γυρίζετε ποτέ την πλάτη σας στον ωκεανό!

Ποιο είναι το πιο ασφαλές μέρος της Χονολουλού;

Το Waikiki είναι ένα από τα πιο ασφαλή μέρη της Χονολουλού, καθώς έχει πολλούς αστυνομικούς και υπάρχει πάντα κόσμος τριγύρω. Ορισμένες κατοικημένες γειτονιές όπως το Hawaii Kai είναι ακόμα πιο ασφαλείς.

Λοιπόν, πρέπει να κάνετε ένα ταξίδι στη Χονολουλού;

Η Χονολουλού είναι μια από τις πιο ασφαλείς μεγάλες πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το βίαιο έγκλημα είναι σπάνιο, αν και θα πρέπει να προσέχετε τα τιμαλφή σας καθώς η μικροκλοπή είναι αρκετά συνηθισμένη.

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε και μια γενικά ασφαλή ατμόσφαιρα, τι περιμένετε — κλείστε το ταξίδι σας στη Χονολουλού και ζήστε μόνοι σας όλα όσα έχει να προσφέρει αυτός ο τροπικός παράδεισος!

Διαβάστε επίσης:Είναι ασφαλές για επίσκεψη στο Oahu το 2023;

Ταξιδιωτικός οδηγός Χαβάης

Βαλτιμόρη:τι να δείτε και να κάνετε.

Είναι το Kona ασφαλές για επίσκεψη το 2023;

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια