Είναι ασφαλές για επίσκεψη στην Ανγκουίλα

Η Ανγκουίλα είναι ένα όμορφο νησί στην Καραϊβική Θάλασσα που είναι μέρος των Υπερπόντιων Εδαφών της Βρετανίας, όχι μια ανεξάρτητη χώρα. Είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός, ειδικά για τους Βρετανούς πολίτες — σε περιόδους αιχμής τουρισμού, μπορεί να δέχεται πάνω από 30.000 επισκέπτες το μήνα !

Οι περισσότεροι επισκέπτες έρχονται σε αυτόν τον τροπικό παράδεισο έχοντας κατά νου τα τρία S: ήλιο, άμμο και σερφ.

Οι όμορφες αμμώδεις παραλίες όπως το Shoal Bay East, το Rendezvous Bay Beach και το Meads Bay Beach είναι το κύριο αξιοθέατο για τους επισκέπτες της Ανγκουίλα.

Μην παραλείψετε να δείτε τους αργούς ρυθμούς της νησιωτικής ζωής στο όμορφο ψαροχώρι του Island Harbor ή στο Sandy Ground Village. Οι ταξιδιώτες περιπέτειας μπορούν να ελέγξουν τα ερημωμένα νησιά στα ανοικτά των ακτών του κύριου νησιού της Ανγκουίλα.

Κάρτα Revolut: Η καλύτερη λύση για τους ταξιδιώτες!

Υπάρχουν τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε που μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να κλείσετε τις πτήσεις σας εκεί αμέσως, ειδικά αφού δείτε φωτογραφίες από αυτές τις όμορφες παραλίες.

Ωστόσο, πριν πάτε σε οποιονδήποτε νέο προορισμό, είναι σημαντικό να ερευνήσετε πρακτικά ζητήματα όπως η ασφάλεια. Εξάλλου, πολλοί προορισμοί στην Καραϊβική κρύβουν στατιστικά επικίνδυνης εγκληματικότητας κάτω από την παρθένα εμφάνισή τους.

Αλλά μην ανησυχείτε — οι ταξιδιωτικοί μας ειδικοί έφτιαξαν αυτόν τον λεπτομερή οδηγό ασφάλειας που μπορεί να σας βοηθήσει να αξιολογήσετε εάν ένα ταξίδι στην Ανγκουίλα είναι ασφαλές ή όχι. Αφήστε μας να γίνουμε ο οδηγός σας!

Είναι οι Μαλδίβες ασφαλείς για επίσκεψη το 2023;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Είναι η Ανγκουίλα ασφαλής για επίσκεψη;

Ναί. Η Ανγκουίλα είναι ένας από τους ασφαλέστερους προορισμούς στην Καραϊβική. Έχει πολύ χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας, αν και θα πρέπει να λάβετε κάποιες προφυλάξεις για να προστατέψετε τα τιμαλφή σας.

Οι φυσικές καταστροφές όπως οι τυφώνες αποτελούν μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλειά σας από το έγκλημα, οπότε φροντίστε να χρονομετρήσετε τα ταξίδια σας για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα.

Ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε την έρευνα για την ασφάλεια της Ανγκουίλα ή οποιουδήποτε άλλου προορισμού διακοπών είναι να δείτε ταξιδιωτικές συμβουλές, είτε από τη δική σας κυβέρνηση είτε από άλλες κυβερνήσεις που είναι γνωστές για την έκδοση λεπτομερών συμβουλών.

Οι περισσότερες χώρες συμφωνούν ότι η Ανγκουίλα είναι ένα πολύ ασφαλές μέρος για επίσκεψη.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν την Ανγκουίλα στο πλαίσιο μιας ταξιδιωτικής συμβουλής επιπέδου 1 . Συνιστάται στους πολίτες να λαμβάνουν κανονικές προφυλάξεις μόνο όταν επισκέπτονται το νησί, τις ίδιες προφυλάξεις που παίρνουν πιθανότατα στις διακοπές τους σε άλλα μέρη και στο σπίτι.

Ασφάλεια ταξιδιού έχετε? Έναν όχι Κλικ εδω

Άλλες κυβερνήσεις συμφωνούν με την εκτίμηση ότι η Ανγκουίλα είναι μια ασφαλής χώρα για επίσκεψη. Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας δεν μπαίνει καν στον κόπο να εκδώσει ειδική ταξιδιωτική οδηγία για την Ανγκουίλα.

Όταν οι κυβερνήσεις αναφέρουν πιθανά προβλήματα στην Ανγκουίλα στις ταξιδιωτικές τους συμβουλές, είναι ως επί το πλείστον μικροπρεπή.

Μπορεί να συναντήσετε:

  • Πορτοφολάδες
  • Κλοπή στην παραλία
  • Αρπαγή τσάντας
  • Κλοπή από όχημα
  • Κλοπή από δωμάτιο ξενοδοχείου
  • Ληστείες

Αυτά τα εγκλήματα είναι ως επί το πλείστον μικρού χαρακτήρα. Το βίαιο έγκλημα κατά των τουριστών είναι πρακτικά ανήκουστο στην Ανγκουίλα. Θα πρέπει να λάβετε κάποιες βασικές προφυλάξεις για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τα τιμαλφή σας.

Ακριβώς επειδή είστε σε διακοπές δεν σημαίνει ότι μπορείτε να εγκαταλείψετε την κοινή λογική. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να είστε τόσο επιφυλακτικοί για να μην απολαύσετε τις διακοπές σας. Στην Ανγκουίλα, πρέπει να προσέχετε τις φυσικές καταστροφές, δηλαδή τους τυφώνες.

Εξάλλου, είναι ένα από τα νησιά της Καραϊβικής που πλήττεται τακτικά από τυφώνες και συχνά χτυπιέται από ισχυρές καταιγίδες. Για παράδειγμα, το 2017, ο τυφώνας Ίρμα κατέστρεψε το 90%  των κυβερνητικών κτιρίων και των ζωτικών υποδομών.

Η εποχή των τυφώνων στην Ανγκουίλα διαρκεί από τα μέσα Μαΐου έως τον Νοέμβριο. Οποιαδήποτε καταιγίδα έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί σε τυφώνα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και δεν υπάρχει πουθενά να κρυφτεί κανείς πραγματικά από τη δύναμη των καταιγίδων.

Η καλύτερη συμβουλή ασφαλείας είναι να αποφύγετε τα ταξίδια στην Ανγκουίλα κατά τη διάρκεια της εποχής των τυφώνων. Αν όντως πιαστείτε στην Ανγκουίλα κατά τη διάρκεια μιας τροπικής καταιγίδας ή τυφώνα, η αυστραλιανή κυβέρνηση έχει καλές συμβουλές για ταξιδιώτες που παγιδεύονται σε κακές καιρικές συνθήκες στο εξωτερικό.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τις συμβουλές των ντόπιων. Ακούστε όλες τις συμβουλές από τοπικούς κυβερνητικούς αξιωματούχους και ακολουθήστε τις συμβουλές από ντόπιους που συναντάτε, όπως οικοδεσπότες ξενώνων και διευθυντές ξενοδοχείων.

Έγκλημα στην Ανγκουίλα

Όταν επισκέπτονται προορισμούς της Καραϊβικής, οι περισσότεροι επισκέπτες ανησυχούν για το έγκλημα, και αυτό δικαιολογείται. Μερικά νησιά της Καραϊβικής είναι πολύ δύσκολα μέρη για να ζεις και να τα επισκεφτείς παρά την ομορφιά τους.

Για παράδειγμα, η Τζαμάικα έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά δολοφονιών στον κόσμο. Η Ανγκουίλα είναι πολύ διαφορετική από αυτή την αντίληψη για την Καραϊβική. Η Ανγκουίλα είναι ένα νησί με πολύ χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας.

Είναι ένας από τους πιο ασφαλείς προορισμούς στην Καραϊβική, γι’ αυτό και είναι δημοφιλής προορισμός διακοπών για οικογένειες. Σύμφωνα με το Numbeo, το ποσοστό εγκληματικότητας στην Ανγκουίλα είναι πολύ χαμηλό. Η βρετανική υπερπόντια επικράτεια βαθμολογείται με 12,50 στα 100 στον δείκτη εγκληματικότητας, μια πολύ χαμηλή τιμή.

Το έγκλημα που απασχολεί περισσότερο τους ανθρώπους είναι η κατάχρηση ναρκωτικών. Εκτός αυτού, υπάρχουν λίγα αξιοσημείωτα εγκληματικά περιστατικά στην Ανγκουίλα. Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους το ποσοστό εγκληματικότητας στην Ανγκουίλα είναι τόσο χαμηλό.

Βοηθάει ότι το νησί είναι πολύ μικρό. Ο πληθυσμός είναι μόνο 15.585 άτομα . Οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν σε μικρά χωριά που είναι δεμένες, θρησκευτικές κοινότητες.

Είναι πολύ δύσκολο να ξεφύγεις από ένα έγκλημα στην Ανγκουίλα, επειδή η πιθανότητα κάποιος να αναγνωρίσει τον εγκληματία είναι πολύ υψηλή – ένας ισχυρός αποτρεπτικός παράγοντας. Θα υπάρχουν πάντα άνθρωποι που δοκιμάζουν την τύχη τους με εγκλήματα ευκαιρίας, αλλά ακόμη και αυτά τα μικροεγκλήματα είναι συνήθως σπάνια.

Τα βίαια εγκλήματα είναι πρακτικά ανήκουστα στο νησί χάρη στο αίσθημα της μικρής κοινότητας. Η Ανγκουίλα αντιμετωπίζει επίσης λιγότερους κοινωνικούς παράγοντες που συμβάλλουν στην εγκληματικότητα σε άλλα νησιά της Καραϊβικής, όπως η φτώχεια και η έλλειψη ευκαιριών.

Οι κάτοικοι των νησιών απολαμβάνουν μεγάλο προσδόκιμο ζωής , σταθερό νόμισμα και σταθερές κοινωνικές συνθήκες, ωθώντας λίγους ανθρώπους προς το έγκλημα. Ωστόσο, δεν είναι όλα τέλεια στην Ανγκουίλα.

Πολλοί ντόπιοι αναφέρουν ανησυχίες για αυξημένη χρήση ναρκωτικών και προβλήματα κατάχρησης ουσιών στο νησί. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης  διαμαρτύρονται για την επικράτηση της κατάχρησης ναρκωτικών μεταξύ των νέων την τελευταία δεκαετία.

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι που κάνουν χρήση ναρκωτικών χρησιμοποιούν μόνο ήπιες ουσίες όπως η μαριχουάνα, υπάρχουν σκληρότερα ναρκωτικά. Οι διεθνείς εγκληματίες χρησιμοποιούν επίσης μικρά νησιά όπως η Ανγκουίλα ως μέρος των διεθνών διαδρομών διακίνησης ναρκωτικών.

Το εμπόριο ναρκωτικών βρίσκεται πίσω από τα περισσότερα βίαια εγκλήματα που συμβαίνουν στην Ανγκουίλα.

Ενώ το νησί έχει τα προβλήματά του όπως τα περισσότερα μέρη στη Γη, είναι γενικά ένα πολύ ασφαλές μέρος για να επισκεφθείτε. Εφόσον χρησιμοποιείτε κάποια κοινή λογική, θα πρέπει να είστε εντάξει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στην Ανγκουίλα.

Μικροκλοπή

Το πιο συνηθισμένο έγκλημα που θα συναντήσετε στην Ανγκουίλα είναι η μικροκλοπή. Εγκλήματα ευκαιριών όπως αυτό συμβαίνουν στα περισσότερα μέρη όπου ο τουρισμός είναι η κύρια βιομηχανία.

Τα περιστατικά μικροκλοπών δεν είναι βίαια, αλλά είναι ενοχλητικά στην εμπειρία. Η καναδική κυβέρνηση προειδοποιεί τους ταξιδιώτες στη συμβουλή της για την Ανγκουίλα ότι όντως συμβαίνουν μικροκλοπές.

Απαριθμεί τους τύπους μικροκλοπών που μπορεί να συναντήσετε, όπως πορτοφολάδες, αρπαγές τσαντών και έγκλημα που σχετίζεται με ναρκωτικά. Ευτυχώς, οι μικροκλοπές είναι αρκετά εύκολο να αποτραπούν με τις σωστές προφυλάξεις.

Φυλάξτε τα τιμαλφή σας σε όσο το δυνατόν ασφαλέστερο μέρος. Τα περισσότερα ξενοδοχεία και πολυτελή θέρετρα διαθέτουν χρηματοκιβώτια δωματίων. Τοποθετήστε τα περισσότερα μετρητά, τις πιστωτικές κάρτες και το διαβατήριό σας στο χρηματοκιβώτιο του ξενοδοχείου και μεταφέρετε μόνο ό,τι χρειάζεστε για την ημέρα, συμπεριλαμβανομένης μιας φωτοτυπίας της ταυτότητάς σας.

Αφήστε ακριβά, κειμήλια κοσμήματα στο σπίτι όσο είστε σε διακοπές. Οι περισσότεροι άνθρωποι που έρχονται στην Ανγκουίλα είναι τουρίστες στην παραλία που θέλουν να χαλαρώσουν. Οι περισσότεροι άνθρωποι, ντόπιοι και ξένοι, ντύνονται χαλαρά όταν κυκλοφορούν στο νησί.

Εάν φοράτε ακριβά ρούχα επώνυμων σχεδιαστών, βαριά κοσμήματα ή έχετε πολλά μετρητά, θα ξεχωρίσετε τον εαυτό σας ως πιθανό στόχο. Η ιρλανδική κυβέρνηση  συμβουλεύει τους πολίτες της να μην είναι φανταχτεροί όταν ταξιδεύουν στην Ανγκουίλα.

Αν και δεν χρειάζεται να επενδύσετε σε ζώνη χρημάτων ή άλλη αντικλεπτική τσάντα, είναι καλή ιδέα να παρακολουθείτε στενά τα τιμαλφή σας και να μην τα αφήνετε ποτέ χωρίς επίβλεψη. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν πηγαίνετε στην παραλία.

Πολλοί ταξιδιώτες ληστεύονται στην παραλία επειδή αφήνουν τα πράγματά τους στην ακτή ενώ πηγαίνουν για μπάνιο. Όταν πηγαίνετε στην παραλία, ακόμα κι αν πηγαίνετε σε μια ιδιωτική παραλία θέρετρο, λάβετε προφυλάξεις για να προστατέψετε τα τιμαλφή σας.

Προσπαθήστε να αφήσετε τα περισσότερα αντικείμενα στο χρηματοκιβώτιο του ξενοδοχείου σας. Εάν έχετε μαζί σας πράγματα που δεν θέλετε να σας κλέψουν, ορίστε ένα άτομο να καθίσει στην ακτή με τα πράγματά σας από την ομάδα ή επενδύστε σε μια αδιάβροχη τσέπη για το τηλέφωνο και την ταυτότητά σας.

Ληστεία

Ενώ το βίαιο έγκλημα είναι αρκετά σπάνιο στην Ανγκουίλα, οι κλοπές και οι ένοπλες ληστείες εξακολουθούν να συμβαίνουν μερικές φορές. Αυτό το πρόβλημα τροφοδοτείται συχνά από τα ναρκωτικά στο νησί.

Σε απάντηση, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου περιλαμβάνει προειδοποιήσεις για ληστείες στην ταξιδιωτική της οδηγία για την Ανγκουίλα. Ωστόσο, οι περισσότερες ληστείες μπορούν να αποφευχθούν με μερικές προφυλάξεις.

Τα περισσότερα περιστατικά κλοπής συμβαίνουν τη νύχτα, επομένως να είστε προσεκτικοί με τις κινήσεις σας μετά το σκοτάδι. Αποφύγετε να περπατάτε σε απομονωμένες περιοχές όπως παραλίες, μικρούς δρόμους ή σοκάκια καθώς μπορεί να πέσετε θύμα εγκλήματος.

Εάν αποφασίσετε να δείτε τη νυχτερινή ζωή, πάρτε ένα ταξί πίσω στο ξενοδοχείο σας αντί να περπατήσετε, ειδικά αν επιστρέφετε μόνοι σας. Μην κάνετε ανάληψη χρημάτων από τα ΑΤΜ τη νύχτα.

Αποφύγετε άλλα πράγματα που μπορεί να σας κάνουν στόχο, όπως να φοράτε πολύτιμα κοσμήματα, να λαμβάνετε πολλά μετρητά ή να αφήνετε τις πόρτες και τα παράθυρα του καταλύματός σας ξεκλείδωτα.

Αν σας ληστέψουν, δώστε το πορτοφόλι σας γιατί δεν θέλετε να θυμώσετε τον ληστή. Εστιάστε στο να απομακρυνθείτε με ασφάλεια και να αναφέρετε το έγκλημα. Η αστυνομία στην Ανγκουίλα είναι αρκετά αποτελεσματική.

Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Κουρασάο το 2023;

Αποφυγή κακών περιοχών

DiegoMariottini/Shutterstock

Δεν υπάρχουν μέρη στην Ανγκουίλα που να είναι απαραίτητα επικίνδυνα ή που πρέπει να αποφύγετε. Αποφύγετε όλες τις απομονωμένες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των παραλιών, τη νύχτα.

Η κοιλάδα, η πρωτεύουσα της Ανγκουίλα, έχει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού και αυτό σημαίνει το μεγαλύτερο ποσοστό εγκληματικότητας. Να το έχετε κατά νου όταν επισκέπτεστε.

Μπέλα Βράκα: Μία από τις καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα που θυμίζει Καραϊβική

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν μερικές άλλες συμβουλές ασφαλείας για να επισκεφθείτε την Ανγκουίλα:

  • Μην χρησιμοποιείτε ναρκωτικά. Οι κυρώσεις για τα ναρκωτικά είναι πολύ αυστηρές. Δεν θέλετε να διακινδυνεύσετε να πιαστείτε, καθώς οι αρχές δεν έχουν την τάση να κοιτάζουν ευγενικά τους επισκέπτες που επιδεικνύουν τους τοπικούς νόμους.
  • Η Ανγκουίλα είναι ένα συντηρητικό νησί. Μην εμπιστεύεστε τα στερεότυπα της χαλαρής ηδονιστικής Καραϊβικής όταν βρίσκεστε εδώ, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι είναι συντηρητικοί, θρησκευόμενοι χριστιανοί. Σεβαστείτε τους τοπικούς κανόνες ντύνοντας πιο σεμνά όταν δεν βρίσκεστε στην παραλία. Τα μαγιό πρέπει να φοριούνται μόνο στην παραλία και σε θέρετρα. Έξω, οι άνδρες πρέπει να φορούν πουκάμισα και οι γυναίκες δεν πρέπει να φορούν πολύ κοντές φούστες.
  • Η Ανγκουίλα δεν έχει ασθένειες που μεταδίδονται από τα κουνούπια. Ωστόσο, έχει κουνούπια και τα περιβόητα no-see-ums, των οποίων τα τσιμπήματα είναι πολύ ενοχλητικά! Προστατέψτε τον εαυτό σας από τσιμπήματα με σπρέι για σφάλματα.
  • Στους περισσότερους δρόμους υπάρχουν κατσίκες ελεύθερης περιαγωγής. Αυτό μπορείτε να περιμένετε από ένα αγροτικό νησί! Εάν νοικιάσετε αυτοκίνητο, προσέξτε όταν οδηγείτε να μην πηδήξει μια κατσίκα μπροστά από το αυτοκίνητό σας.

Είναι η Νορβηγία ασφαλής για επίσκεψη το 2023;

Συχνές Ερωτήσεις

Maackel/Shutterstock

Ακολουθούν μερικές κοινές ερωτήσεις που έχουν οι άνθρωποι σχετικά με την Ανγκουίλα:

Ποια είναι τα προβλήματα στην Ανγκουίλα;

Το πρωταρχικό ζήτημα που επηρεάζει την Ανγκουίλα είναι η κλιματική αλλαγή. Η κλιματική αλλαγή εντείνει τις τροπικές καταιγίδες και τους τυφώνες που πλήττουν τακτικά την Ανγκουίλα, οι οποίοι πλέον καταστρέφουν τις υποδομές και την οικονομία του νησιού.

Είναι ακριβή η επίσκεψη στην Ανγκουίλα;

Για τους περισσότερους ανθρώπους, η επίσκεψη στην Ανγκουίλα είναι ακριβή. Το νησί δημιούργησε μια θέση για τον εαυτό του ως προορισμός πολυτελείας ταξιδιού, έτσι τα περισσότερα καταλύματα αποτελούνται από θέρετρα υψηλής ποιότητας. Είναι δυνατό να επισκεφθείτε την Ανγκουίλα με χαμηλό προϋπολογισμό, εάν γίνετε δημιουργικοί και αναζητήσετε πιο οικονομικά καταλύματα.

Πόσες μέρες χρειάζομαι στην Ανγκουίλα;

Η απάντηση εξαρτάται από το στυλ των διακοπών σας, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι περνούν 7-10 ημέρες στην Ανγκουίλα. Λάβετε υπόψη ότι δεν υπάρχουν τόσα πολλά να κάνετε στο νησί εκτός από το κολύμπι και τα θαλάσσια σπορ.

θα ταξιδέψετε στη Σουηδία; εδώ ειναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Γιατί οι άνθρωποι πηγαίνουν στην Ανγκουίλα;

Οι άνθρωποι πηγαίνουν στην Ανγκουίλα κυρίως λόγω της όμορφης φύσης. Είτε θέλετε να ξαπλώσετε στις όμορφες αμμώδεις παραλίες, να κολυμπήσετε με την άγρια ​​ζωή ή να εξερευνήσετε τη βραχώδη ενδοχώρα, η φύση είναι το κύριο ενδιαφέρον.

Μπορείς να κολυμπήσεις στην Ανγκουίλα;

Φυσικά, μπορείτε να κολυμπήσετε στην Ανγκουίλα! Η κολύμβηση είναι η κύρια έλξη στην Ανγκουίλα χάρη στις όμορφες αμμώδεις ακτές και τις ζεστές θερμοκρασίες του νερού. Ωστόσο, εάν το επισκεφτείτε κατά τη διάρκεια της εποχής των τυφώνων, να έχετε κατά νου ότι το νερό γίνεται πιο τραχύ τότε.

Λοιπόν, πρέπει να επισκεφτείτε την Ανγκουίλα;

Η Ανγκουίλα είναι ο τέλειος ασφαλής προορισμός για την Καραϊβική (αρκεί να μην έρθετε κατά την περίοδο των τυφώνων). Το ποσοστό εγκληματικότητας είναι πολύ χαμηλό, επομένως πρέπει απλώς να λάβετε βασικές προφυλάξεις. Τι περιμένετε λοιπόν — κλείστε το ταξίδι σας σε αυτόν τον τροπικό παράδεισο σήμερα!

αεροπορικά εισιτήρια για όλους – TicketsWe Skyscanner

Το TicketsWe υποστηρίζεται από αναγνώστες και μπορεί να κερδίσει προμήθεια από αγορές που πραγματοποιούνται μέσω συνδέσμων σε αυτό το άρθρο (χωρίς καμία επιβάρυνση για εσάς)`

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια