Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Grand Cayman το 2023;

 πολύ δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Αυτό το νησί στη Βρετανική Υπερπόντια Επικράτεια είναι μια δημοφιλής τοποθεσία για ταξιδιώτες πολυτελείας καθώς και για οικογένειες που κάνουν διακοπές.

Το Grand Cayman φιλοξενεί την Τζορτζ Τάουν, την πρωτεύουσα των Νήσων Κέιμαν και μια γραφική πόλη όπου μπορείτε να εξερευνήσετε την τοπική ιστορία επισκεπτόμενοι το Εθνικό Μουσείο Κέιμαν και την πολύχρωμη προκυμαία.

Η φύση στο Grand Cayman είναι όμορφη, είτε κατευθυνθείτε προς την ενδοχώρα για να κάνετε πεζοπορία στο μονοπάτι της Μαστίχας είτε να κολυμπήσετε με χελώνες στην παραλία Spotts.

Το Grand Cayman είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέρος για ηδονισμό, είτε πίνετε κοκτέιλ στο Rum Point είτε επισκεφτείτε το συγκρότημα ψυχαγωγίας του Camana Bay. Υπάρχουν τόσα πολλά να κάνετε στο Grand Cayman, δεν είναι περίεργο που αυτό το νησί είναι ένας δημοφιλής προορισμός διακοπών.

Ακούγεται τόσο όμορφο, που ίσως αναρωτιέστε αν δεν είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό, αν δεν κρύβεται ένα πιο σκοτεινό μυστικό κάτω από τις όμορφες φωτογραφίες. Αλλά μην ανησυχείτε – οι ταξιδιωτικοί μας ειδικοί έχουν κάνει τη σκληρή δουλειά για εσάς.

Συγκεντρώσαμε αυτόν τον ταξιδιωτικό οδηγό για να σας βοηθήσουμε να μάθετε εάν το Grand Cayman είναι ασφαλές για επίσκεψη ή όχι. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε για τυχόν προφυλάξεις που πρέπει να λάβετε ενώ βρίσκεστε στην περιοχή. Αφήστε μας να γίνουμε ο οδηγός σας!

Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Grand Cayman το 2023;

GRAND CAYMAN, CAYMAN ISLANDS – 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012: Διάσημο νησί με μικρά πολύχρωμα κτίρια και διάφορα καταστήματα που προσελκύουν χιλιάδες τουρίστες κάθε μέρα/Yevgen Belich/Shutterstock

Ναί. Το Grand Cayman είναι ένα πολύ ασφαλές μέρος για να επισκεφθείτε, οπότε προχωρήστε και προγραμματίστε τις διακοπές σας με απόλυτη ηρεμία!

Υπάρχει κάποιο έγκλημα, ειδικά γύρω από το George Town, αλλά ως επί το πλείστον, το Grand Cayman είναι ένα πολύ ασφαλές μέρος. Όπως οπουδήποτε αλλού στην Καραϊβική, θα πρέπει να προσέχετε την εποχή των τυφώνων.

Για να πάρετε μια ιδέα για την ασφάλεια του Grand Cayman, είναι καλή ιδέα να δείτε τις ταξιδιωτικές συμβουλές για τα νησιά Κέιμαν στο σύνολό τους. Εάν ολόκληρη η περιοχή θεωρείται ασφαλής για επίσκεψη από ξένες κυβερνήσεις, τότε είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι το Grand Cayman είναι επίσης ασφαλές.

Επιπλέον, ορισμένες χώρες εκδίδουν συγκεκριμένες περιφερειακές προειδοποιήσεις στις ταξιδιωτικές τους συμβουλές για χώρες και περιοχές. Όλες οι ξένες κυβερνήσεις είναι ενιαίες στην εκτίμησή τους ότι τα νησιά Κέιμαν είναι ένας ασφαλής προορισμός.

Αυτό περιλαμβάνει το Grand Cayman.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θέτουν τα Νησιά Κέιμαν σε ταξιδιωτική συμβουλή επιπέδου 1 , τη χαμηλότερη δυνατή ταξιδιωτική οδηγία. Οι επισκέπτες πρέπει μόνο να ασκούν κανονικές προφυλάξεις ενώ βρίσκονται στο Grand Cayman, όπως και στο σπίτι.

Στην πραγματικότητα, πολλοί επισκέπτες θα αισθάνονται πιο ασφαλείς στο Γκραντ Κέιμαν από ό,τι στις πόλεις τους, καθώς το ποσοστό εγκληματικότητας είναι πολύ υψηλότερο στις περισσότερες πόλεις και κωμοπόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η εξέταση του ταξιδιωτικού προφίλ των επισκεπτών στο Grand Cayman είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να ελέγξετε την ασφάλεια του προορισμού. Το Grand Cayman είναι ένας δημοφιλής προορισμός για πολυτελή ταξίδια χάρη στις παραλίες και τα all-inclusive high-end θέρετρα του.

Είναι επίσης δημοφιλής προορισμός για επαγγελματικά ταξίδια. Τα άτομα που ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες ταξιδιωτών σπάνια πηγαίνουν σε προορισμούς όπου φοβούνται ότι μπορεί να τους κλέψουν.

Τούτου λεχθέντος, το Grand Cayman είναι ελαφρώς πιο επικίνδυνο από άλλα νησιά στα νησιά Κέιμαν. Έχει υψηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας στο δρόμο.

Αυτό συμβαίνει επειδή στο Grand Cayman βρίσκεται η Τζορτζ Τάουν , η μεγαλύτερη πόλη στα νησιά Κέιμαν και ένα δημοφιλές λιμάνι κρουαζιερόπλοιων. Υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες για έγκλημα στο Grand Cayman, προσελκύοντας καιροσκόπους κλέφτες.

Μερικά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε στο Grand Cayman περιλαμβάνουν:

  • Μικροκλοπή
  • Πορτοφολάδες
  • Αρπαγή τσάντας
  • Διαρρήξεις
  • Τουριστικές απάτες
  • Λεκτική παρενόχληση

Τα περισσότερα από αυτά τα προβλήματα είναι ασήμαντης φύσης και απλώς θα προκαλέσουν έναν ενοχλητικό πονοκέφαλο στους ταξιδιώτες αντί να απειλήσουν τη ζωή ή τη σωματική σας ασφάλεια.

Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι καλή ιδέα να λαμβάνετε βασικές προφυλάξεις για να αποφύγετε τον πονοκέφαλο κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σας. Όταν επισκέπτεστε το Grand Cayman, όπως συμβαίνει με κάθε προορισμό της Καραϊβικής, θα πρέπει να προσέχετε τις προειδοποιήσεις για τυφώνα.

Η περίοδος των τυφώνων στην Καραϊβική διαρκεί από τις αρχές Ιουνίου έως τον Νοέμβριο, ενώ εντείνεται τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Αυτές οι καταιγίδες είναι μερικές φορές θανατηφόρες και καταστροφικές για ζωτικής σημασίας υποδομές.

Το Grand Cayman δεν επηρεάζεται συχνά άμεσα από τους τυφώνες. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των Νήσων Κέιμαν έχει μια λίστα με προηγούμενες άμεσες καταιγίδες και οι περισσότερες καταιγίδες που πλησιάζουν απευθείας το Γκραντ Κέιμαν δεν είναι πλέον τυφώνες αλλά τροπικές καταιγίδες όταν φτάσουν στην ξηρά.

Συνήθως, το Grand Cayman δέχεται μόνο έναν τυφώνα κάθε λίγα χρόνια, αλλά έχουν γίνει πιο συχνοί λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Εάν αποφασίσετε να επισκεφθείτε το Grand Cayman κατά τη διάρκεια της περιόδου τυφώνων, όταν το νησί είναι πιο προσιτό, παρακολουθήστε την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των Νήσων Κέιμαν  για ειδοποιήσεις σχετικά με επερχόμενες καταιγίδες και προβλέψεις για την ένταση της επερχόμενης εποχής τυφώνων.

Έγκλημα στο Grand Cayman

GRAND CAYMAN, CAYMAN ISANDS – ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 2017: Εμπορικό κέντρο γεμάτο με τουριστικά καταστήματα απέναντι από το λιμάνι/Angela N Perryman/Shutterstock

Υπάρχει κάποιο έγκλημα στο Grand Cayman. Τα πλήθη που ελλιμενίζονται στο λιμάνι όταν φτάνουν τα κρουαζιερόπλοια δημιουργούν το τέλειο κάλυμμα για τους εγκληματίες και η μεγαλύτερη πόλη στην επικράτεια, η Τζορτζ Τάουν, περιέχει μερικές σχηματικές περιοχές.

Ωστόσο, το Grand Cayman εξακολουθεί να έχει πολύ χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας, ειδικά σε σύγκριση με την υπόλοιπη Καραϊβική. Η Αστυνομική Υπηρεσία των Βασιλικών Νήσων Κέιμαν προσφέρει μια λεπτομερή ανάλυση της εγκληματικότητας σε όλα τα νησιά Κέιμαν, συμπεριλαμβανομένου του Γκραντ Κέιμαν.

Στην αρχή τα στατιστικά φαίνονται ανησυχητικά – το Grand Cayman βιώνει το μεγαλύτερο έγκλημα από οποιοδήποτε άλλο μέρος των νησιών Κέιμαν. Το Grand Cayman έχει το 96,8% των συνολικών βίαιων εγκλημάτων που συμβαίνουν στα νησιά Κέιμαν.

Το πιο συνηθισμένο βίαιο έγκλημα είναι η επίθεση. Το Grand Cayman βιώνει επίσης το 94,8% των συνολικών εγκλημάτων ιδιοκτησίας που συμβαίνουν στα νησιά Κέιμαν.

Τα πιο συνηθισμένα εγκλήματα ιδιοκτησίας είναι διάφορες μορφές κλοπής, όπως πορτοφολάδες, αρπαγές τσαντών και κλοπές από οχήματα, ακολουθούμενες από διαρρήξεις. Ωστόσο, αυτά τα στατιστικά στοιχεία δεν είναι τόσο τρομακτικά όταν τα βάζετε στο πλαίσιο.

Σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας, υπήρξαν μόνο 760 συνολικά βίαια εγκλήματα που διαπράχθηκαν σε όλα τα νησιά Κέιμαν σε ολόκληρο το έτος 2022. Υπήρχαν ελαφρώς περισσότερα εγκλήματα ιδιοκτησίας, στα 1227 περιστατικά.

Μόνο το 11% των περιστατικών στα οποία απαντά η αστυνομία είναι εγκληματικά.

Το ποσοστό εγκληματικότητας μπορεί να είναι υψηλότερο στο Γκραντ Κέιμαν σε σύγκριση με άλλα νησιά των Νήσων Κέιμαν, αλλά είναι πολύ χαμηλότερο από ό,τι στα περισσότερα μέρη του κόσμου και ειδικά σε σύγκριση με την υπόλοιπη Καραϊβική.

Ένας μεγάλος λόγος για τον οποίο το Grand Cayman περιέχει τα περισσότερα περιστατικά εγκληματικότητας στα νησιά Κέιμαν είναι ότι περιλαμβάνει επίσης το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του ΟΗΕ, το Grand Cayman περιέχει περίπου το 97% του συνολικού πληθυσμού των νησιών Κέιμαν. Είναι λογικό ότι τα περισσότερα εγκλήματα θα συμβαίνουν εκεί.

Ορισμένες περιοχές του Grand Cayman περιέχουν περισσότερη εγκληματικότητα από άλλες. Τα περισσότερα εγκλήματα συμβαίνουν στην Τζορτζ Τάουν, ακολουθούμενη από το Γουέστ Μπέι και το Μπόντεν Τάουν. Το North Side και το East End, που είναι πιο αραιοκατοικημένα, έχουν πολύ μικρή εγκληματικότητα.

Μικροκλοπή

Το έγκλημα που είναι πιο πιθανό να συναντήσετε στο Grand Cayman είναι η μικροκλοπή. Όπου στον κόσμο υπάρχουν μεγάλοι πληθυσμοί τουριστών, υπάρχουν και άνθρωποι που περιμένουν να εκμεταλλευτούν τους αποσπασμένους τουρίστες στην παραλία.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρει τον κίνδυνο κλοπής στην κυβερνητική ταξιδιωτική οδηγία για τα νησιά Κέιμαν, συμπεριλαμβανομένου του Γκραντ Κέιμαν.

Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τη μεταφορά του διαβατηρίου σας, καθώς η αντικατάστασή του στα νησιά Κέιμαν είναι πολύ δύσκολη. Έχετε μαζί σας μια φωτοτυπία ενώ αφήνετε την πραγματική προσφορά στο χρηματοκιβώτιο του ξενοδοχείου σας.

Οι Βρετανοί πολίτες μπορούν να λάβουν διαβατήριο έκτακτης ανάγκης στο Γραφείο Διαβατηρίων των Νήσων Κέιμαν, που βρίσκεται στο Γκραντ Κέιμαν. Οι περισσότερες κλοπές στο Grand Cayman συμβαίνουν λόγω απροσεξίας.

Οι βασικές προφυλάξεις, όπως το να μην αφήνετε τα τιμαλφή σας χωρίς επίβλεψη, συμβάλλουν πολύ στην πρόληψη του εγκλήματος. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην παραλία καθώς οι κλέφτες συχνά ψαχουλεύουν τις τσάντες των ανθρώπων ενώ αυτοί κολυμπούν.

Αφήστε τα τιμαλφή στο χρηματοκιβώτιο του ξενοδοχείου σας ενώ πηγαίνετε για κολύμπι ή κολύμβηση με αναπνευστήρα. Στο Grand Cayman, μερικές φορές συμβαίνουν πιο βίαιες κλοπές, όπως κλοπές. Αποφύγετε να περπατάτε σε ερημικές περιοχές του George Town ή του West Bay τη νύχτα.

Μην χρησιμοποιείτε το ΑΤΜ μετά το σκοτάδι και μην κάνετε άλλα πράγματα που μπορεί να τραβήξουν την ανεπιθύμητη προσοχή. Αν πηγαίνετε για εξερεύνηση τη νύχτα, παραμείνετε σε καλά φωτισμένους δρόμους με πολλούς άλλους ανθρώπους να απολαμβάνουν τα βράδια τους.

Σεξουαλική παρενόχληση και επίθεση

Όπως και στα περισσότερα άλλα μέρη στον κόσμο, οι γυναίκες αντιμετωπίζουν πρόσθετες προκλήσεις όταν ταξιδεύουν στο Grand Cayman. Υπάρχει κίνδυνος σεξουαλικής παρενόχλησης που μερικές φορές κλιμακώνεται σε επίθεση.

Μια τοπική εφημερίδα δημοσίευσε μια έρευνα για τη σεξουαλική παρενόχληση στο νησί και διαπίστωσε ότι ήταν ένα σοβαρό πρόβλημα. Τα περισσότερα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης είναι λεκτική παρενόχληση, όπως το να φωνάζεις στο δρόμο.

Ενώ οι περισσότερες γυναίκες περνούν υπέροχα ταξιδεύοντας στο Γκραντ Κέιμαν, ορισμένες γυναίκες ταξιδιώτες έχουν βιώσει στο παρελθόν ανεπιθύμητη προσοχή. Οι γυναίκες πρέπει επίσης να είναι προσεκτικές όταν επισκέπτονται τη νυχτερινή ζωή στο Grand Cayman.

Να είστε προσεκτικοί όταν επισκέπτεστε περιοχές με νυχτερινή ζωή, όπως τα μπαρ κατά μήκος της West Bay Road. Η καναδική κυβέρνηση προειδοποιεί τους πολίτες της ότι οι γυναίκες έχουν πέσει θύματα αιχμής ποτών στο παρελθόν.

Οι εγκληματίες θα εμπλουτίσουν τα ποτά των γυναικών με ναρκωτικά βιασμού ραντεβού ή υπερβολικό αλκοόλ και στη συνέχεια θα τις ληστέψουν ή θα τις επιτεθούν όταν είναι ανίκανες. Όταν αποφασίζετε να βγείτε σε μπαρ ή κλαμπ, προσέχετε πάντα τα ποτά σας.

Χρησιμοποιήστε τις ίδιες προφυλάξεις που θα χρησιμοποιούσατε στο σπίτι, όπως να μην δέχεστε ποτά, τσιγάρα, τσίχλες ή φαγητό από υπερβολικά φιλικούς αγνώστους.

Βγείτε μόνο το βράδυ με μια παρέα και πάρτε ταξί για το σπίτι αντί να περπατήσετε σε ερημικές περιοχές, καθώς ορισμένοι δρόμοι στο George Town ή στο West Bay είναι πρόχειροι μετά το σκοτάδι.

Αποφυγή κακών περιοχών

ΝΗΣΙΑ ΚΑΪΜΑΝ – 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014: Σημάδι του οχυρού Τζορτζ στο μονοπάτι Maritime Heritage Trail στο κέντρο της Τζορτζ Τάουν, Γκραντ Κέιμαν, Νησιά Κέιμαν/Γουάνγκκουν Τζια/Σάτερστοκ

Το Grand Cayman δεν έχει κακές περιοχές καθαυτές, γειτονιές που είναι πλήρεις απαγορευμένες ζώνες. Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί δρόμοι στο Grand Cayman που δεν είναι οι καλύτεροι για περιπλάνηση, ειδικά μετά το σκοτάδι.

Το Downtown George Town έχει υψηλότερο ποσοστό πορτοφολάδων, ειδικά γύρω από την περιοχή του λιμανιού, κοντά σε δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα και σε σταθμούς λεωφορείων. Παρακολουθήστε πιο προσεκτικά τα τιμαλφή σας.

Το West Bay αντιμετωπίζει επίσης υψηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας. Να είστε προσεκτικοί σε ορισμένους δρόμους που είναι γνωστοί για δραστηριότητα συμμοριών, όπως ο Birch Tree Hill Road και ο Sand Hole Road. Μερικές φορές οι συμμορίες στοχεύουν τουρίστες για ένοπλες ληστείες, επομένως μην ταξιδεύετε σε άγνωστες περιοχές μετά το σκοτάδι.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν ταξιδεύετε στο Grand Cayman:

  • Ακολουθήστε τις τοπικές συμβουλές. Το 2022, το Grand Cayman βίωσε ένα κύμα εγκληματικότητας που άλλαξε το πώς νιώθουν πολλοί ντόπιοι στο νησί. Πολλές περιοχές που ήταν ασφαλείς αντιμετώπισαν βίαια περιστατικά, αλλά οι περισσότεροι τουριστικοί οδηγοί δεν είχαν ακόμη την ευκαιρία να ενημερώσουν αυτές τις πληροφορίες.
  • Μην χρησιμοποιείτε ναρκωτικά. Μερικοί τουρίστες παγιδεύονται στον ηδονισμό του Grand Cayman και κάνουν χρήση ουσιών, ειδικά στα πάρτι. Οι νόμοι για τα ναρκωτικά είναι πολύ αυστηροί στα νησιά Κέιμαν και θα μπορούσατε να πληρώσετε ένα βαρύ πρόστιμο ή ακόμα και να καταλήξετε στη φυλακή.
  • Κάντε κράτηση σε ξενοδοχείο με χρηματοκιβώτιο δωματίου. Η τοποθέτηση των τιμαλφών σας στο χρηματοκιβώτιο του δωματίου σας είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να τα κρατήσετε μακριά από τους κλέφτες. Δεδομένου ότι οι κλοπές από τα δωμάτια του ξενοδοχείου αυξάνονται, δεν θέλετε να δελεάζετε τους κλέφτες αν είναι δυνατόν. Ένα χρηματοκιβώτιο δωματίου ξενοδοχείου που είναι βιδωμένο στο πάτωμα είναι η καλύτερη επιλογή.
  • Προσοχή στην τοπική άγρια ​​ζωή. Όταν κάνετε πεζοπορία στο Grand Cayman, προσέξτε τα τσιμπήματα σκορπιού και αράχνης. Οι κροκόδειλοι έδωσαν το όνομά του στο νησί αλλά πλέον είναι σπάνιοι. Όταν κολυμπάτε, να προσέχετε τα λεοντόψαρα και τις μέδουσες.

 

Διαβάστε επίσης : Ταξίδι στην Αμερική τι να δείτε -Τα πιο όμορφα μέρη

Συχνές Ερωτήσεις

GRAND CAYMAN -27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019- Θέα στην παραλία Seven Mile, μια ορόσημο αμμώδη παραλία στο νησί Grand Cayman/EQRoy/Shutterstock

Ακολουθούν μερικές συνήθεις ερωτήσεις στις οποίες μπορεί να θέλετε να απαντήσετε πριν επισκεφτείτε το Grand Cayman:

Πόσο ασφαλές είναι το Grand Cayman για τους τουρίστες;

Το Grand Cayman είναι πολύ ασφαλές για τους τουρίστες. Παρά την πρόσφατη αύξηση της εγκληματικότητας, το νησί εξακολουθεί να είναι πολύ ασφαλές και έχει χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας σε σύγκριση με άλλα νησιά της Καραϊβικής.

Είναι ασφαλές να περπατάς στο Grand Cayman;

Είναι ως επί το πλείστον ασφαλές να περπατάς στο Grand Cayman. Ωστόσο, ορισμένες περιοχές της Τζορτζ Τάουν και του Γουέστ Μπέι είναι περίπλοκες, γι’ αυτό εμπιστευτείτε το ένστικτό σας και ζητήστε συμβουλές από ντόπιους, όπως ο ρεσεψιονίστ του ξενοδοχείου σας.

Διαβάστε επίσης : Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ το 2023

Είναι τα νησιά Κέιμαν πιο ασφαλή από τις Μπαχάμες;

Τα νησιά Κέιμαν, συμπεριλαμβανομένου του Γκραντ Κέιμαν, είναι πολύ πιο ασφαλή από τις Μπαχάμες. Το ποσοστό εγκληματικότητας είναι πολύ χαμηλότερο και το ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας στο Grand Cayman είναι πρακτικά ανύπαρκτο σε σύγκριση με τις Μπαχάμες.

Είναι το Grand Cayman ασφαλές να ταξιδεύεις μόνος;

Ναι, το Grand Cayman είναι ασφαλές για επίσκεψη ακόμα κι αν είστε μόνοι. Απλώς λάβετε κάποιες προφυλάξεις εάν είστε μεμονωμένη γυναίκα ταξιδιώτης, ειδικά τη νύχτα.

Είναι ασφαλές το Grand Cayman το 2023;

Το Grand Cayman είναι ασφαλές ακόμα και το 2023. Αν και το νησί γνώρισε κύμα εγκληματικότητας το 2022, εξακολουθεί να είναι ένας πολύ ασφαλής προορισμός.

Λοιπόν, πρέπει να επισκεφτείτε το Grand Cayman;

Το Grand Cayman είναι ο τέλειος προορισμός για ασφαλείς διακοπές! Εφόσον λαμβάνετε βασικές προφυλάξεις για να προστατεύσετε τα τιμαλφή σας, θα πρέπει να περάσετε υπέροχα. Τι περιμένετε λοιπόν – κλείστε το ταξίδι σας σήμερα!

αεροπορικά εισιτήρια για όλους – TicketsWe Skyscanner

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια