Είναι ασφαλές να επισκεφθείτε τις Βερμούδες το 2023;

Το νησί των Βερμούδων στον Ατλαντικό είναι ένας δημοφιλής προορισμός για τους λάτρεις των όμορφων παραλιών και της όμορφης κολύμβησης. Κάθε χρόνο δέχεται σχεδόν 200.000 επισκέπτες , κάτι που είναι επίτευγμα για ένα νησί μόλις 63.000 κατοίκων.

Η ανακάλυψη της φυσικής ομορφιάς του νησιού είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να κάνετε στις Βερμούδες. Εξερευνήστε τα απόκοσμα υπόγεια τοπία των Σπηλαίων Crystal & Fantasy ή της κολυμβητικής τρύπας του Blue Hole Park.

Πάρτε μια γεύση από την πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό των Βερμούδων στην προστατευόμενη από την UNESCO πόλη St. George’s ή δειπνώντας στο κέντρο της πόλης Hamilton.

Φυσικά, κανένα ταξίδι στις Βερμούδες δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς ένα ταξίδι στην παραλία, είτε πηγαίνετε στη δημοφιλή παραλία Horseshoe Bay με τη ροζ άμμο, τον βραχώδη κόλπο Warwick Long, είτε δοκιμάσετε το μοναδικό άθλημα του υποβρύχιου περπατήματος με κράνος.

Υπάρχουν πολλά να κάνετε στις Βερμούδες για άτομα όλων των ηλικιών ή ενδιαφερόντων. Ωστόσο, πριν πάτε, είναι σημαντικό να ελέγξετε περισσότερες πρακτικές πληροφορίες, όπως η ασφάλεια.

Δεν θέλεις να στραβώσουν οι διακοπές σου γιατί δεν προετοιμάστηκες σωστά. Αλλά μην ανησυχείτε – οι ταξιδιωτικοί μας ειδικοί έφτιαξαν αυτόν τον λεπτομερή οδηγό ασφάλειας που μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε εάν οι Βερμούδες είναι ασφαλείς για επίσκεψη ή όχι. Αφήστε μας να γίνουμε ο οδηγός σας!

Κάρτα Revolut: Η καλύτερη λύση για τους ταξιδιώτες! Αποκτήστε την δωρεάν & κάντε συναλλαγές χωρίς προμήθειες! Κάντε εγγραφή εδώ

Είναι οι Βερμούδες ασφαλείς για επίσκεψη;

Ναί. Σε αντίθεση με πολλούς άλλους προορισμούς της Καραϊβικής, δεν υπάρχουν μεγάλα κοινωνικά προβλήματα εδώ, επομένως το αρχιπέλαγος είναι πολύ ασφαλές για επίσκεψη.

Ενώ η εγκληματικότητα υπάρχει και οι τουρίστες πρέπει να λαμβάνουν κάποιες προφυλάξεις, δεν χρειάζεται να είστε συνεχώς σε επιφυλακή. Μια γρήγορη ματιά στις ταξιδιωτικές συμβουλές που εκδίδονται από ξένες κυβερνήσεις μπορεί να σας δώσει ένα στιγμιότυπο της ασφάλειας του πιθανού προορισμού σας.

Για τις Βερμούδες, η συναίνεση είναι ότι αυτό είναι ένα αρκετά ασφαλές νησί. Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας δεν μπαίνει καν στον κόπο να εκδώσει μια συγκεκριμένη ταξιδιωτική οδηγία  για τις Βερμούδες, πόσο ασφαλές θεωρούν ότι είναι για τους πολίτες της Νέας Ζηλανδίας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι επίσης χαλαρές σχετικά με τις ταξιδιωτικές συμβουλές τους για τις Βερμούδες. Έχει το νησί υπό μια ταξιδιωτική οδηγία επιπέδου 1 ή απλώς κανονικές προφυλάξεις .

Αυτές είναι οι ίδιες προφυλάξεις που θα παίρνατε στο σπίτι ως μέτρο κοινής λογικής, χωρίς να χρειάζεται να είστε σε επιφυλακή.

Στην πραγματικότητα, για πολλούς επισκέπτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι Βερμούδες μπορεί να αισθάνονται πραγματικά πιο ασφαλείς από τις πόλεις τους. Φυσικά, κανένα μέρος στον πλανήτη δεν είναι τέλειο. Οι Βερμούδες έχουν τα προβλήματά τους, συμπεριλαμβανομένου κάποιου εγκλήματος.

Τα κοινά εγκληματικά περιστατικά περιλαμβάνουν:

  • Πορτοφολάδες
  • Αρπαγή τσάντας
  • Κλοπή από οχήματα
  • Διαρρήξεις καταλυμάτων
  • Ληστεία
  • Προσβολή

Ενώ τα περισσότερα περιστατικά εγκληματικότητας είναι μικρού χαρακτήρα, υπήρξαν βίαια εγκλήματα που επηρεάζουν τους τουρίστες στις Βερμούδες στο παρελθόν.

Αν και αυτά είναι συνήθως σπάνια, είναι καλή ιδέα να ερευνήσετε το ποσοστό εγκληματικότητας και να λάβετε βασικές προφυλάξεις για να προστατευθείτε. Οι Βερμούδες δεν βρίσκονται τεχνικά στην Καραϊβική. είναι λίγο βόρεια της Καραϊβικής στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Ωστόσο, εξακολουθεί να επηρεάζεται από την εποχή των τυφώνων. Οι τυφώνες πλήττουν τις Βερμούδες μία φορά κάθε δύο χρόνια και παρόλο που τείνουν να προκαλούν ελάχιστες ζημιές , το να βιώνεις μία είναι ακόμα δυσάρεστο.

Αν και οι Βερμούδες σπάνια χτυπιούνται απευθείας από τυφώνες, συχνά αντιμετωπίζουν τροπικές καταιγίδες ή τυφώνες καθώς εξασθενούν από την κατηγορία των τυφώνων. Η εποχή των τυφώνων είναι περίπου από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο, με κορύφωση τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Έγκλημα στις Βερμούδες

Ένα ζευγάρι ανδρών σε ένα ρυμουλκό στο λιμάνι του St. George's για ένα κομμάτι με τίτλο Is Bermuda Safe to Visit

ST.GEORGE’S, ΒΕΡΜΟΥΔΕΣ, 27 ΜΑΪΟΥ – Πολύχρωμη αρχιτεκτονική, τιρκουάζ νερά με βάρκα στις 27 Μαΐου 2016 στις γραφικές Βερμούδες του Αγίου Γεωργίου/Andrew F. Kazmierski/Shutterstock

Πριν προγραμματίσουν ταξίδια σε έναν νέο προορισμό, πολλοί άνθρωποι ανησυχούν για το έγκλημα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την Καραϊβική καθώς πολλά νησιά έχουν τη φήμη για τα υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας.

Οι Βερμούδες δεν είναι ένα μέρος όπου πρέπει να ανησυχείτε για πολλά εγκλήματα. Το μικρό νησί έχει χαμηλό έως μέτριο ποσοστό εγκληματικότητας.

Παρόλο που υπάρχει έγκλημα και πρέπει να είστε προσεκτικοί για κάποια άσχημα πράγματα, τα περισσότερα εγκλήματα που επηρεάζουν τους τουρίστες είναι παραδείγματα μικροκλοπών και εγκλημάτων στο δρόμο. Μια ματιά στα στατιστικά στοιχεία του εγκλήματος των Βερμούδων μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε.

Το 2019, η Αστυνομική Υπηρεσία των Βερμούδων κατέγραψε 3.347 εγκλήματα . Αυτή ήταν μια μείωση σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια (αν και δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για το πώς η πανδημία COVID-19 και τα lockdown επηρέασαν την εγκληματικότητα).

Το ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας στις Βερμούδες είναι χαμηλό. Το 2019 η αστυνομία κατέγραψε 0 φόνους. Μόνο 2 άνθρωποι πυροβολήθηκαν και τραυματίστηκαν.

Υπήρξε αύξηση σε άλλα εγκλήματα κατά του ατόμου, όπως η σοβαρή επίθεση με 42 περιστατικά, άλλα είδη επίθεσης με 532 περιστατικά, η σεξουαλική επίθεση με 50 περιστατικά και η απρέπεια (άλλοι τύποι επίθεσης περιλαμβάνουν και λεκτική επίθεση).

Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Σίδνεϊ το 2023;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Τα περισσότερα εγκλήματα που διαπράττονται στις Βερμούδες είναι εγκλήματα ιδιοκτησίας. Το 2019, τα εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας αποτελούσαν το 61,8% των συνολικών εγκλημάτων που διαπράχθηκαν. Οι πιο συνηθισμένοι τύποι εγκλημάτων ιδιοκτησίας είναι οι κλοπές και ακολουθούν οι κλοπές αυτοκινήτων.

Το πιο κοινό έγκλημα που επηρεάζει τους τουρίστες είναι η κλοπή. Η κλοπή μηχανοκίνητου οχήματος είναι απίθανο να σας επηρεάσει καθώς οι τουρίστες δεν επιτρέπεται να νοικιάζουν αυτοκίνητα στο νησί.

Αν δεν είστε πραγματικά άτυχοι και καταλήξετε στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή, το βίαιο έγκλημα είναι απίθανο να επηρεάσει και εσάς. Ωστόσο, από το 2019, η εγκληματικότητα στις Βερμούδες έχει αυξηθεί.

Αυτό περιλαμβάνει περιστατικά βίαιης εγκληματικότητας. Τα περισσότερα βίαια εγκλήματα οδηγούνται από βίαιες συμμορίες  στο νησί. Οι Βερμούδες είχαν μια ισχυρή κρίση συμμοριών που υποτάχθηκε το 2012 αλλά αναζωπυρώθηκε τα τελευταία χρόνια λόγω της αυξημένης ανεργίας και άλλων κοινωνικών παραγόντων.

Η βία των συμμοριών είναι απίθανο να επηρεάσει τους τουρίστες, καθώς συμβαίνει κυρίως σε κατοικημένες, φτωχότερες περιοχές των Βερμούδων, όπου οι τουρίστες σπάνια τολμούν.

Αυτό σημαίνει ότι τα περισσότερα βίαια εγκλήματα στις Βερμούδες σπάνια επηρεάζουν τους τουρίστες. Ωστόσο, είναι καλή ιδέα να γνωρίζετε τα κοινωνικά προβλήματα όπως αυτά όταν επισκέπτεστε ένα νέο μέρος και να γνωρίζετε να αποφεύγετε να επισκέπτεστε πρόχειρες γειτονιές.

Οι τουρίστες στις Βερμούδες σπάνια επηρεάζονται από βίαια εγκλήματα (αν και υπάρχουν εξαιρέσεις). Η οικονομία των Βερμούδων εξαρτάται από τον τουρισμό, ιδιαίτερα τον τουρισμό πολυτελείας από εύπορους παραθεριστές.

Ως εκ τούτου, το νησί πρέπει να διασφαλίζει την ασφάλεια των επισκεπτών για τη δική του οικονομική επιβίωση. Οι πιο δημοφιλείς τουριστικές περιοχές περιπολούνται από ειδική τουριστική αστυνομία και από ιδιωτική ασφάλεια.

Είναι η Νέα Ζηλανδία ασφαλής για επίσκεψη το 2023;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Μικροκλοπή

Η μικροκλοπή είναι το είδος του εγκλήματος που θα συναντήσετε σχεδόν παντού στον κόσμο. Είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο σε τουριστικούς προορισμούς, καθώς οι τουρίστες παρέχουν πολλές ευκαιρίες στους εγκληματίες (και οι τουρίστες τείνουν να είναι πιο πλούσιοι από τους ντόπιους).

Οι πιο κοινές μορφές μικροκλοπών στις Βερμούδες είναι πορτοφολάδες, αρπαγές τσαντών, κλοπές από αντικείμενα χωρίς επίβλεψη και κλοπή από οχήματα.

Η καναδική κυβέρνηση προειδοποιεί τους πολίτες της στην ταξιδιωτική της συμβουλή για το ενδεχόμενο πορτοφολάδων στις Βερμούδες. Πορτοφολάδες και αρπαγές τσάντας συμβαίνουν συχνά στα μέσα μαζικής μεταφοράς στις Βερμούδες.

Αν και το λεωφορείο είναι ένας εύκολος τρόπος για να μετακινηθείτε στο νησί, φροντίστε να κρατάτε σταθερά τα τιμαλφή σας όταν το κάνετε, όπως συμβουλεύει η ιρλανδική κυβέρνηση  τους πολίτες της.

Τα τουριστικά hotspots είναι επίσης δημοφιλείς τοποθεσίες για πορτοφολάδες και πορτοφολάδες, καθώς και για επισκέπτες που εντυπωσιάζονται από την ομορφιά των Βερμούδων.

Όταν επισκέπτεστε την προστατευόμενη από την UNESCO παλιά πόλη του St.

Οι περισσότερες κλοπές στις Βερμούδες συμβαίνουν λόγω αφύλακτων αντικειμένων. Οι άνθρωποι χαλαρώνουν τόσο πολύ από τις παρθένες παραλίες και τον χαλαρό τρόπο ζωής του νησιού που ξεχνούν τακτικές προφυλάξεις όπως αυτή.

Ανεξάρτητα από το πόσο χαλαρώνετε, φροντίστε να παρακολουθείτε στενά τα πράγματά σας, ακόμη και σε μέρη όπου μπορεί να αισθάνεστε ασφαλείς, όπως το λόμπι του ξενοδοχείου σας. Η κλοπή από αφύλακτες αποσκευές είναι ένα αρκετά κοινό πρόβλημα στις Βερμούδες.

Η κλοπή από την παραλία είναι επίσης ένα συχνό πρόβλημα που επηρεάζει τους τουρίστες. Αφήστε τα τιμαλφή στο χρηματοκιβώτιο του δωματίου σας ή ορίστε ένα άτομο που θα μείνει πίσω με τα πράγματά σας όσο η υπόλοιπη ομάδα κολυμπάει.

Η κλοπή από οχήματα είναι ένα αρκετά κοινό έγκλημα στις Βερμούδες, αλλά δεν επηρεάζει πολλούς τουρίστες, καθώς η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι παράνομη εάν δεν είστε κάτοικος. Εάν αποφασίσετε να νοικιάσετε ένα σκούτερ, φροντίστε να μην αφήνετε ποτέ τιμαλφή στο καλάθι χωρίς επίβλεψη.

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στη Ρώμη το 2023; | Ανησυχίες για την Ασφάλεια(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ληστεία

Ενώ τα περισσότερα εγκλήματα στις Βερμούδες είναι μικρού χαρακτήρα, ορισμένοι τουρίστες έχουν πέσει θύματα ένοπλων ληστειών ή κλοπών στο παρελθόν. Δεδομένου ότι η βία των συμμοριών αυξάνεται στις Βερμούδες, ο ρυθμός των ληστειών αυξάνεται επίσης ελαφρώς, επομένως είναι καλό να λάβετε κάποιες προφυλάξεις.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου απαριθμεί κοινά εγκλήματα κατά τουριστών στην ταξιδιωτική της συμβουλή για τις Βερμούδες. Αυτά τα εγκλήματα περιλαμβάνουν διάρρηξη, κλοπή, κλοπή αποσκευών και ληστείες.

Μια ελαφρά αύξηση της εγκληματικότητας που σημειώθηκε τα τελευταία δύο χρόνια τροφοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από τον αυξανόμενο ρόλο του εμπορίου ναρκωτικών. Οι περισσότερες κλοπές και ληστείες στις Βερμούδες γίνονται τη νύχτα.

Εάν αποφασίσετε να εξερευνήσετε πόλεις όπως το Σεντ Τζορτζ ή το Χάμιλτον μετά το σκοτάδι, επιμείνετε μόνο σε καλά φωτισμένους δρόμους με πολλούς άλλους ανθρώπους να περπατούν. Προσπαθήστε να περπατάτε με μια ομάδα αν είναι δυνατόν, ή τουλάχιστον ένα άλλο άτομο.

Η αστυνομία των Βερμούδων  προσφέρει μερικές συμβουλές ασφαλείας για τους επισκέπτες. Μεταξύ άλλων συμβουλών, παρακολουθείτε πάντα προσεκτικά τα ποτά σας όταν εξερευνάτε τη νυχτερινή ζωή των Βερμούδων. Οι εγκληματίες εκτοξεύουν ποτά και στη συνέχεια ληστεύουν ή ακόμα και επιτίθενται και επιτίθενται σεξουαλικά στα θύματά τους.

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στη Ζιμπάμπουε το 2023;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Αποφυγή κακών περιοχών

Μικρό δρομάκι που οδηγεί στον ωκεανό ανάμεσα σε δύο κτίρια από τούβλα για ένα κομμάτι με τίτλο Is Bermuda Safe to Visit

Jianwei Zhu/Shutterstock

Το μεγαλύτερο μέρος του νησιού των Βερμούδων είναι αρκετά ασφαλές. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά μέρη που μπορεί να έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για τους επισκέπτες. Στην πρωτεύουσα του Χάμιλτον, να είστε προσεκτικοί μεταξύ του Pitts Bay Road και του Hamilton Princess Hotel.

Οι ληστές δραστηριοποιούνται συχνά σε αυτήν την περιοχή, ειδικά μετά το σκοτάδι, και στοχεύουν τουρίστες. Επίσης στο Χάμιλτον, να είστε προσεκτικοί γύρω από το Back o’ Town και την Court Street λόγω των υψηλότερων ποσοστών δραστηριότητας που σχετίζεται με ναρκωτικά και συμμορίες.

Ασφάλεια ταξιδιού έχετε? Έναν όχι Κλικ εδω

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν μερικές επιπλέον συμβουλές ασφάλειας για να επισκεφθείτε τις Βερμούδες:

  • Προσοχή στα ζώα στο νερό. Εάν πατήσετε ένα κοράλλι, αναζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια. Αν παρατηρήσετε έναν Πορτογάλο άνδρα του πολέμου στο νερό, ασφαλίστε αμέσως καθώς τα τσιμπήματα του πονάνε πολύ. Ευτυχώς, σπάνια τσιμπούν ανθρώπους και δεν είναι θανατηφόρα, απλώς επώδυνα.
  • Αποθηκεύστε τιμαλφή σε χρηματοκιβώτιο ξενοδοχείου. Οι διαρρήξεις σε δωμάτια ξενοδοχείων αυξάνονται στις Βερμούδες. Δεν θέλετε να αφήσετε τα τιμαλφή σας ανοιχτά, καθώς αυτό προσελκύει την προσοχή των εγκληματιών.
  • Ακολουθήστε τους νόμους. Η αστυνομία στις Βερμούδες είναι πολύ αυστηρή και δεν αντιμετωπίζει ευγενικά την ανυπακοή. Άνθρωποι έχουν απελαθεί για αδικήματα τόσο μικρά όσο η μη εξουσιοδοτημένη κατασκήνωση. Σίγουρα μην παίρνετε ναρκωτικά ενώ βρίσκεστε στις Βερμούδες καθώς οι κυρώσεις για τα ναρκωτικά είναι αυστηρές.
  • Μην πάτε για κάμπινγκ. Μόνο οι κάτοικοι επιτρέπεται να κατασκηνώνουν. Οι τουρίστες που παραβίασαν αυτόν τον κανόνα έχουν απελαθεί στο παρελθόν.

Συχνές Ερωτήσεις

Πολύ προσεγμένη και απομονωμένη παραλία στη μέση δύο βράχων που δείχνουν ότι οι Βερμούδες είναι ασφαλής για επίσκεψη

Stephen Bonk/Shutterstock

Ακολουθούν μερικές άλλες ερωτήσεις στις οποίες μπορεί να θέλετε τις απαντήσεις πριν κατευθυνθείτε στις Βερμούδες:

Είναι ασφαλείς οι παραλίες στις Βερμούδες;

Ναι, οι παραλίες των Βερμούδων είναι γενικά ασφαλείς. Μερικές παραλίες έχουν ρύσεις, αλλά δεν είναι τόσο δυνατές που να μην τις διαχειριστείς. Όταν μπείτε στο νερό, προσέξτε τα κοράλλια και τον Πορτογάλο άνδρα του πολέμου.

Είναι οι Βερμούδες ασφαλείς για μια ανύπαντρη γυναίκα;

Οι Βερμούδες είναι ένα από τα πιο ασφαλή νησιά για τις ανύπαντρες γυναίκες. Ενώ υπήρξαν περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης στο παρελθόν, μπορείτε να αποφύγετε την περισσότερη αρνητική προσοχή αν δεν περπατάτε μόνοι σας τη νύχτα και μην καταναλώνετε υπερβολικά αλκοόλ.

Είναι οι Μαλδίβες ασφαλείς για επίσκεψη το 2023;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Είναι οι Βερμούδες ακριβό νησί;

Ναι, οι Βερμούδες είναι ένα πανάκριβο νησί. Είναι ένα από τα πιο εύπορα μέρη στον κόσμο με ένα από τα υψηλότερα κόστη διαβίωσης. Απευθύνεται κυρίως σε ταξιδιώτες πολυτελείας, επομένως οι επισκέπτες θα πρέπει να αναμένουν να ξοδέψουν πολλά χρήματα για διαμονή, μεταφορά, φαγητό και ανέσεις.

Είναι ασφαλές οι Βερμούδες να περπατάς τη νύχτα;

Υπάρχουν μέρη του Χάμιλτον, της πρωτεύουσας, που είναι πιο θορυβώδη και δεν πρέπει να περπατάτε μόνοι σας τη νύχτα σε δρόμους με κακή φωτισμό ή απομακρυσμένες περιοχές όπως παραλίες. Ωστόσο, οι υπόλοιπες Βερμούδες είναι ασφαλείς να περπατήσετε τη νύχτα.

Τι πρέπει να προσέχω στις Βερμούδες;

Στις Βερμούδες, να είστε προσεκτικοί με μικροεγκλήματα ιδιοκτησίας, όπως πορτοφολάδες, κλοπές από τσάντες χωρίς επίβλεψη και κλοπές από ενοικιαζόμενα σκούτερ. Πολλοί τουρίστες αφήνουν την επιφυλακή τους όταν επισκέπτονται τις Βερμούδες, και οι τοπικοί εγκληματίες (ή ακόμα και άλλοι επισκέπτες) το εκμεταλλεύονται.

Λοιπόν, πρέπει να κάνετε ένα ταξίδι στις Βερμούδες;

Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο οι Βερμούδες είναι τόσο δημοφιλείς στους πολυτελείς ταξιδιώτες και τις οικογένειες. Είναι ένα πολύ ασφαλές μέρος για να επισκεφθείτε! Αν και θα πρέπει να λάβετε κάποιες προφυλάξεις για να προστατεύσετε τα τιμαλφή σας, ως επί το πλείστον, το ταξίδι σας στις Βερμούδες θα πρέπει να είναι ξέγνοιαστο.

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε και μια πολύ ασφαλή ατμόσφαιρα, τι περιμένετε — κάντε κράτηση για το ταξίδι σας σήμερα και ζήστε μόνοι σας όλα όσα έχουν να προσφέρουν οι Βερμούδες. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

αεροπορικά εισιτήρια για όλους – TicketsWe Sky scanner

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια