Είναι ασφαλής η επίσκεψη στη Χαβάη;

Είναι ασφαλές να επισκεφθείτε τη Χαβάη;

Η Χαβάη είναι γενικά ασφαλής για τους επισκέπτες, με ποσοστά εγκληματικότητας χαμηλότερα από το μέσο όρο, αλλά οι τουρίστες θα πρέπει να γνωρίζουν μικροεγκλήματα όπως διαρρήξεις οχημάτων και φυσικές καταστροφές όπως τυφώνες και σεισμοί. Παρά την ασφάλειά του, περιοχές όπως η Lahaina έχουν αντιμετωπίσει προκλήσεις, όπως πυρκαγιές, επηρεάζοντας τις τοπικές υποδομές και τις κοινότητες.

Όταν πολλοί άνθρωποι σκέφτονται τον παράδεισο, φαντάζονται τη Χαβάη. Η πανέμορφη νησιωτική πολιτεία είναι ένας ονειρεμένος προορισμός για πολλούς νεόνυμφους και λάτρεις της παραλίας. Αν θέλετε να περάσετε τις μέρες σας στην παραλία, δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να πάτε από τη Χαβάη, από το Waikiki μέχρι τους κρυφούς όρμους στο Kauai.

Η πολιτεία έχει ένα τοπίο που δεν μοιάζει με κανένα άλλο στις Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο μπορείτε να εξερευνήσετε σε πολλά εθνικά πάρκα όπως το Εθνικό Πάρκο Ηφαιστείων.

Υπάρχουν επίσης πολλές ανέσεις για τα πλάσματα, από ψώνια στο Maui μέχρι πολυτελή θέρετρα. Η επίσκεψη στη Χαβάη είναι μια εξαιρετική ιδέα, αλλά όπως συμβαίνει με κάθε νέο μέρος, μπορεί να αναρωτιέστε αν είναι ασφαλές. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε.

Έχεις βρει αεροπορικά εισιτηρια; Δες και στο TicketsWe

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Είναι ασφαλές για επίσκεψη στη Χαβάη;

Ναί. Η Χαβάη είναι πολύ ασφαλής για επίσκεψη. Ωστόσο, όπως και σε οποιοδήποτε μέρος, θα πρέπει να λάβετε βασικές προφυλάξεις για να παραμείνετε ασφαλείς όσο βρίσκεστε έξω. Μικρά εγκλήματα, όπως διαρρήξεις οχημάτων, μπορεί να συμβούν, αλλά τα πιο βίαια περιστατικά είναι αρκετά σπάνια.

Ορισμένες περιοχές της Χαβάης είναι επίσης ευάλωτες σε φυσικές καταστροφές. Η Χαβάη είναι γενικά μια ασφαλής πολιτεία όσον αφορά το έγκλημα. Σύμφωνα με τοποθεσίες που παρακολουθούν εγκληματικότητα σε εθνικό επίπεδο, οι κάτοικοι της Χαβάης απολαμβάνουν συνολικά ποσοστά εγκληματικότητας χαμηλότερα από το μέσο όρο, καθώς και χαμηλότερα από τα μέσα ποσοστά βίαιης εγκληματικότητας.

Οι τουρίστες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν εγκλήματα όταν βρίσκονται στην πόλη, όπως:

  • Πορτοφολάδες
  • Αρπαγή τσάντας
  • Απάτες
  • Διαρρήξεις οχημάτων
  • Διαρρήξεις

Αυτά είναι τα μικροεγκλήματα που είναι κοινά σε τουριστικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο στη Χαβάη. Η Χαβάη είναι επιρρεπής σε φυσικές καταστροφές, οι οποίες σίγουρα μπορούν να επηρεάσουν την ασφάλεια του ταξιδιού σας.

Ο Καναδός ταξιδιωτικές συμβουλές για τις Ηνωμένες Πολιτείες αναφέρει τον κίνδυνο αρκετών φυσικών καταστροφών στην πολιτεία, όπως:

  • Τυφώνες
  • Σεισμοί
  • Πλημμύρα
  • Τσουνάμι
  • Φωτιές

Πριν επισκεφτείτε τη Χαβάη, δώστε προσοχή στις ειδοποιήσεις για τυχόν προβλεπόμενες καταιγίδες ή καταστροφές. Εάν συμβεί καταστροφή ενώ βρίσκεστε στην πόλη, βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις κυβερνητικές συμβουλές. Ελέγξτε το Ιστοσελίδα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για να δείτε εάν υπάρχουν ενεργές ειδοποιήσεις για τη Χαβάη πριν προγραμματίσετε το ταξίδι σας.

Η επίσκεψη στα ηφαίστεια της Χαβάης είναι ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο και αυτά τα ισχυρά βουνά είναι ως επί το πλείστον ασφαλή. Ωστόσο, τα ηφαίστεια εξακολουθούν να είναι επικίνδυνα, ανεξάρτητα από το πόση τουριστική υποδομή είναι γεμάτη κατά μήκος των πλαγιών τους.

ο πολιτεία της Χαβάης έχει έναν ιστότοπο με τακτικές ενημερώσεις για τις ηφαιστειακές συνθήκες που πρέπει να ελέγχετε. Τον Αύγουστο του 2023, το δημοφιλές θέρετρο Lahaina στο Μάουι υπέστη καταστροφικές πυρκαγιές που σκότωσαν σχεδόν 100 άτομα.

Αν και οι πυρκαγιές έχουν κατασβεστεί, οι υποδομές δεν έχουν πλησιάσει ακόμη στην ανάκαμψη και οι διασώστες εξακολουθούν να καθαρίζουν τη στάχτη και τα συντρίμμια. ο Αρχή Τουρισμού της Χαβάης εξακολουθεί να συμβουλεύει τους επισκέπτες να αποφεύγουν τη Lahaina από σεβασμό στους ντόπιους που ξαναφτιάχνουν τη ζωή τους.

Έγκλημα στη Χαβάη

Το έγκλημα δεν είναι τόσο σημαντικό πρόβλημα που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν οι επισκέπτες όταν επισκέπτονται τη Χαβάη. Το ποσοστό εγκληματικότητας δεν είναι τόσο υψηλό, ειδικά σε σύγκριση με άλλα μέρη των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αν και ο κίνδυνος των φυσικών καταστροφών αποτελεί μεγαλύτερη πηγή ανησυχίας για τους επισκέπτες, καλό είναι να γνωρίζετε τον κίνδυνο εγκληματικότητας. Σύμφωνα με την Ενιαία Έκθεση Εγκλήματος 2019η Χαβάη έχει ένα μέτρια χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας.

Το συνολικό ποσοστό εγκληματικότητας είναι 3.130 περιστατικά ανά 100.000 άτομα, χαμηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο. Τα περισσότερα εγκλήματα που συμβαίνουν στη Χαβάη είναι εγκλήματα ιδιοκτησίας. Το 91,4% των εγκλημάτων που διαπράττονται στο κράτος είναι εγκλήματα ιδιοκτησίας.

Αυτό σημαίνει ότι μόνο το 8,6% των συνολικών εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στη Χαβάη είναι βίαια εγκλήματα, που είναι και πάλι πολύ κάτω από τον εθνικό μέσο όρο. Η Χαβάη είναι τόσο ασφαλής που σε ορισμένες μικρότερες πόλεις, οι κάτοικοι δεν μπαίνουν καν στον κόπο να κλειδώσουν τις πόρτες τους επειδή γνωρίζουν ότι υπάρχει μικρός κίνδυνος να συμβεί οτιδήποτε κακό.

Το πιο κοινό γενικό έγκλημα στη Χαβάη είναι η κλοπή-κλοπή, η οποία αποτελεί περίπου το 67% των συνολικών εγκλημάτων που διαπράττονται στη Χαβάη. Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει τις περισσότερες μικροκλοπές όπως πορτοφολάδες, αρπαγές τσαντών και κλοπές από οχήματα.

Η μόνη ανησυχητική σημείωση είναι ότι τα αναφερόμενα ποσοστά για ορισμένα αδικήματα αυξήθηκαν το 2019, ιδίως οι ληστείες (13,7%) και οι κλοπές-κλοπές (κατά 1,2%). Ωστόσο, αυτές οι διακυμάνσεις στα επίπεδα εγκληματικότητας συμβαίνουν οπουδήποτε στον κόσμο και δεν είναι μοναδικές στη Χαβάη.

Κλοπή από Οχήματα

Ένα από τα πιο συνηθισμένα εγκλήματα που πλήττουν τους τουρίστες ενώ βρίσκονται στη Χαβάη είναι η κλοπή από οχήματα. Αυτό είναι μέρος μιας ευρύτερης κατηγορίας μικροκλοπών, που συχνά στοχεύει επισκέπτες.

Οι κλέφτες συχνά λειτουργούν σε μέρη όπου γνωρίζουν ότι οι επισκέπτες τείνουν να λειτουργούν, όπως σε δημοφιλή σημεία επιφυλακής, σε χώρους στάθμευσης δημοφιλών εθνικών πάρκων όπως το Εθνικό Πάρκο Volcano και στους δρόμους της Χονολουλού και άλλων δημοφιλών τουριστικών πόλεων.

Αυτοκίνητα με αυτοκόλλητα ενοικίασης συχνά στοχοποιούνται επειδή οι κλέφτες υποθέτουν ότι οι τουρίστες είναι πιο πιθανό να έχουν μαζί τους τιμαλφή. Ακόμα κι αν οδηγείτε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, μπορείτε να ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές για να γίνετε λιγότερο ελκυστικός για πιθανούς κλέφτες.

Ποτέ μα ποτέ μην αφήνετε τις βαλίτσες ή τις τσάντες σας στο αυτοκίνητό σας. Αφήστε τα πράγματά σας στο ξενοδοχείο σας και, στη συνέχεια, επισκεφθείτε τα αξιοθέατα.

Μην αφήνετε ποτέ πορτοφόλια ή πορτοφόλια στο αυτοκίνητο, ακόμα κι αν βγαίνετε μόνο για να πάρετε βενζίνη. Εάν αφήσετε οτιδήποτε στο αυτοκίνητο, όπως μια εφεδρική τσάντα ή μια χαλαρή αλλαγή, βεβαιωθείτε ότι δεν είναι ορατό από έξω.

Πορτοφολάδες

Οι πορτοφολάδες και άλλες μορφές μικροκλοπών είναι μερικά από τα πιο κοινά εγκλήματα στη Χαβάη και μερικά από τα πιο κοινά εγκλήματα που επηρεάζουν τους τουρίστες. Οι πορτοφολάδες και οι κλέφτες τείνουν να λειτουργούν γύρω από δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα, όπως η παραλία Waikiki.

Στοχεύουν τουρίστες γιατί τείνουν να είναι πιο αποσπασμένοι. Ορισμένοι στοχεύουν τουρίστες λόγω της απογοήτευσης και για τον υπερτουρισμό. Οι βασικές προφυλάξεις της κοινής λογικής είναι αρκετές για να αποτρέψουν τους πορτοφολάδες.

Μην περπατάτε με το τηλέφωνό σας κρεμασμένο από την τσέπη σας και μην αφήνετε την τσάντα σας στο τραπέζι στο υπαίθριο καφέ. Η βασική επίγνωση γύρω σας και το να κρατάτε τα τιμαλφή σας είναι αρκετά για να σας προστατεύσουν. Στο παρελθόν έχουν γίνει κλοπές στην παραλία, αλλά είναι εύκολο να αποφευχθούν επίσης.

Όταν βγαίνετε για μια μέρα στην παραλία, απλώς πάρτε όσα μετρητά χρειάζεστε για την ημέρα και αφήστε τα υπόλοιπα στο χρηματοκιβώτιο του ξενοδοχείου σας. Καλύψτε την τσάντα σας με μια πετσέτα θαλάσσης για να αποτρέψετε την κλοπή.

Αποφυγή κακών περιοχών

Η Χαβάη δεν έχει πολλές περιοχές που είναι τόσο επικίνδυνες που πρέπει να τις αποφύγετε. Θα πρέπει να αποφεύγετε πάρκα και άλλες ερημικές περιοχές τη νύχτα, όπως θα κάνατε οπουδήποτε αλλού επισκέπτεστε. Οι μικρότερες, φτωχότερες πόλεις στη Χαβάη τείνουν να έχουν υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας.

Τέτοια μέρη περιλαμβάνουν τα Wahiawa, Makaha και Pahoa, αλλά αυτά είναι μέρη που οι τουρίστες δεν έχουν την τάση να τολμήσουν. Μην επισκεφτείτε τη Lahaina μέχρι να δώσει το ΟΚ η Τουριστική Αρχή της Χαβάης. Αυτή η περιοχή δεν είναι κακή, αλλά είναι κατεστραμμένη και χρειάζεται χρόνο για να ανακάμψει.

Συχνές Ερωτήσεις

Ακολουθούν μερικές κοινές ερωτήσεις που έχουν κάνει οι άνθρωποι σχετικά με την επίσκεψη στη Χαβάη:

Είναι ασφαλές να ταξιδέψετε στη Χαβάη τώρα;

Ναι, η Χαβάη είναι ασφαλές να ταξιδέψετε τώρα. Απλώς φροντίστε να ελέγξετε τις ειδοποιήσεις για ακραία καιρικά φαινόμενα και άλλες καταστροφές πριν πάτε.

Είναι η Χαβάη ασφαλής για τους αλλοδαπούς;

Ναι, η Χαβάη είναι πολύ ασφαλής για τους ξένους. Ωστόσο, μερικοί κάτοικοι της Χαβάης αγανακτούν με όλους τους μη νησιώτες λόγω υπερτουρισμού, οπότε κάντε ό,τι μπορείτε για να είστε σεβαστές.

Ποιο νησί της Χαβάης είναι το πιο ασφαλές;

Το Καουάι είναι το πιο ασφαλές νησί της Χαβάης. Έχει το χαμηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας, πιθανώς επειδή είναι και το λιγότερο πυκνοκατοικημένο νησί.

Είναι οι κάτοικοι της Χαβάης φιλικοί προς τους τουρίστες;

Οι περισσότεροι κάτοικοι της Χαβάης είναι φιλικοί προς τους τουρίστες, αλλά κάποιοι απογοητεύονται με τις επιπτώσεις που έχει ο τουρισμός στο σπίτι τους. Ταιριάξτε την τοπική φιλικότητα με σεβασμό, προσπαθήστε να αναζητήσετε τοπικές επιχειρήσεις και όχι απλά θέρετρα και δείξτε ενδιαφέρον να μάθετε πραγματικά για τη Χαβάη και θα δείτε πόσο ανοιχτοί μπορούν να είναι οι άνθρωποι.

Είναι η Χαβάη ασφαλής από τα τσουνάμι;

Η Χαβάη δεν είναι απολύτως ασφαλής από τα τσουνάμι. Βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό και μέρος του Δακτυλίου της Φωτιάς, όπου μπορεί να συμβούν τσουνάμι μετά από σεισμούς. Ωστόσο, δεν συμβαίνουν πολύ συχνά και συνήθως υπάρχει αρκετή προειδοποίηση για να αναζητήσετε καταφύγιο.

Λοιπόν, είναι ασφαλής η επίσκεψη στη Χαβάη;

Η Χαβάη είναι ασφαλής για επίσκεψη. Όσον αφορά την εγκληματικότητα, δεν έχετε να ανησυχείτε για λίγα στην πολιτεία, επειδή το ποσοστό εγκληματικότητας, ειδικά το ποσοστό εγκληματικότητας βίαιων, είναι πολύ χαμηλό. Ωστόσο, η Χαβάη υποφέρει από συχνές φυσικές καταστροφές για τις οποίες κάθε επισκέπτης πρέπει να προετοιμαστεί.

Αναζητήστε τυχόν ειδοποιήσεις πριν από την επίσκεψή σας, καθώς και κυβερνητικές συμβουλές σχετικά με τον τρόπο προετοιμασίας για καταστροφές. Αποφύγετε να επισκέπτεστε περιοχές που έχουν καταστραφεί πρόσφατα, όπως η Lahaina.

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια