Είναι το Cabo ασφαλές για επίσκεψη το 2023;

Το Cabo, ένα δημοφιλές παρατσούκλι για την παραλιακή πόλη Cabo San Lucas, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς θερέτρου του Μεξικού. Μαζί με τη γειτονική του πόλη San Jose del Cabo, αποτελεί το Los Cabos.

Αυτές οι δημοφιλείς τουριστικές πόλεις λαμβάνουν περίπου 3 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως. Το κύριο αξιοθέατο όταν επισκέπτεστε το Κάμπο είναι η χαλάρωση στην παραλία και αυτή η περιοχή του Μεξικού έχει πολλές όμορφες παραλίες, όπως οι ακτές του κόλπου Santa Maria ή της παραλίας Medano.

Το Cabo βρίσκεται στη χερσόνησο Baja, η οποία έχει εντυπωσιακά τοπία και όμορφη φύση, συμπεριλαμβανομένων των μεταναστευτικών φαλαινών. Η πόλη Cabo San Lucas είναι επίσης δημοφιλής σε όσους αγαπούν τη νυχτερινή ζωή χάρη στα πολλά κλαμπ της.

Αν και το Κάμπο είναι ένας δημοφιλής παραλιακός προορισμός εδώ και δεκαετίες, πολλοί άνθρωποι είναι επιφυλακτικοί να το επισκεφτούν τώρα, επειδή η φήμη των μεξικανικών παραλιών έχει κερδίσει τη φήμη της επικινδυνότητας.

Αξίζει και ο Κάμπο αυτή τη φήμη ή κακοποιείται άδικα λόγω των κινδύνων που συμβαίνουν αλλού στο Μεξικό; Εδώ είναι η γνώμη των ειδικών μας.

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Μπάχα Καλιφόρνια

Είναι το Cabo ασφαλές για επίσκεψη το 2023;

Γραφική θέα της παραλίας στο Cabo San Lucas με έναν μεγάλο βράχο και παραλίες με λευκή άμμο με γαλαζοπράσινο νερό δίπλα του

eskystudio/Shutterstock

Ναι, το Cabo είναι ασφαλές για επίσκεψη. Στην πραγματικότητα, βρίσκεται σε μια από τις πιο ασφαλείς πολιτείες του Μεξικού, την Baja California Sur. Ωστόσο, εξακολουθεί να έχει προβλήματα όπως το εμπόριο ναρκωτικών, το βίαιο έγκλημα και οι μικροκλοπές (που είναι το πρόβλημα που είναι πιο πιθανό να επηρεάσει τους τουρίστες).

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι αν και υπάρχουν πολλές ειδήσεις σχετικά με το πώς το Μεξικό γίνεται όλο και πιο επικίνδυνο, το Μεξικό είναι στην πραγματικότητα μια πολύ μεγάλη χώρα.

Υπάρχει λόγος για τον οποίο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των Ηνωμένων Πολιτειών καταρρίπτει την ταξιδιωτική του συμβουλή στο Μεξικό ανά μεμονωμένη πολιτεία. Η πολιτεία στην οποία βρίσκεται το Κάμπο, η Μπάχα Καλιφόρνια Σουρ, είναι μια από τις πιο ασφαλείς πολιτείες του Μεξικού.

ο συμβουλεύει η αμερικανική κυβέρνηση Οι πολίτες της να είναι πιο προσεκτικοί στη Μπάχα Καλιφόρνια Σουρ, συμπεριλαμβανομένου του Κάμπο, λόγω του αυξημένου ποσοστού εγκληματικότητας, αλλά οι άνθρωποι εξακολουθούν να μπορούν να ταξιδεύουν εκεί. Υπάγεται σε ταξιδιωτική συμβουλή επιπέδου 2 (μόνο δύο πολιτείες στο Μεξικό, το Campeche και το Yucatan, έχουν χαμηλότερες ταξιδιωτικές συμβουλές).

ο αυστραλιανή κυβέρνηση απηχεί αυτό το επίπεδο προσοχής. Η Μπάχα Καλιφόρνια Σουρ, συμπεριλαμβανομένου του Κάμπο Σαν Λούκας, υπόκειται στη δεύτερη χαμηλότερη ταξιδιωτική οδηγία και οι τουρίστες μπορούν ακόμα να το επισκεφτούν αρκεί να λάβουν τις σωστές προφυλάξεις.

Ωστόσο, προειδοποιεί ότι το κράτος έχει δει μεγάλη αύξηση της εγκληματικότητας, συμπεριλαμβανομένων των ανθρωποκτονιών. Το έγκλημα είναι κίνδυνος στο Κάμπο, όπως και αλλού στο Μεξικό. Ωστόσο, δεν είναι τόσο κίνδυνος να ακυρώσετε τις διακοπές σας. Απλώς βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε τις σωστές προφυλάξεις.

Από ορισμένες άλλες απόψεις, το Κάμπο είναι πιο ασφαλές από τους παραλιακούς προορισμούς του Μεξικού στις ακτές της Καραϊβικής Θάλασσας. Αν και οι τυφώνες και οι τροπικές καταιγίδες, όπως π.χ Ο τυφώνας Νόρμα, επηρεάζει το Cabo San Lucas, η εποχή των τυφώνων είναι πολύ λιγότερο έντονη στην ακτή του Ειρηνικού. Διαρκεί από τον Μάιο έως τον Νοέμβριο, αλλά οι πιο έντονες καταιγίδες συμβαίνουν τον Σεπτέμβριο.

Έγκλημα στο Κάμπο

Η εικόνα ενός οπλισμένου φρουρού για ένα κομμάτι είναι το Cabo San Lucas Safe

CactusPilot/Shutterstock

Δεδομένου ότι το έγκλημα είναι το πιο κοινό πρόβλημα που επηρεάζει τους επισκέπτες στο Κάμπο, είναι λογικό να προσφέρουμε μια ανάλυση των στατιστικών στοιχείων εγκλήματος. Η κατάσταση της Baja California Sur προσφέρει μια λεπτομερή ανάλυση του εγκλήματος στο Los Cabos.

Τα πιο συνηθισμένα εγκλήματα είναι τα βίαια περιστατικά/επιθέσεις, με 64 περιστατικά τον Σεπτέμβριο του 2023 και η ενδοοικογενειακή βία, με 135 περιστατικά τον Σεπτέμβριο του 2023. Άλλα εγκλήματα με υψηλά ποσοστά άνω του μέσου όρου περιλαμβάνουν αδικήματα που σχετίζονται με ναρκωτικά, ληστείες καταστημάτων, ληστείες οχημάτων, βιασμό, και γυναικοκτονία.

Το Los Cabos έχει το υψηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας σε ολόκληρη την πολιτεία Baja California Sur, αλλά έναν τοπικό ιστότοπο ειδήσεων βάλτε το στο πλαίσιο για τους ανησυχημένους επισκέπτες. Το Los Cabos θα έχει σίγουρα το υψηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας στην πολιτεία, επειδή είναι η μεγαλύτερη πόλη στην πολιτεία.

Τα περισσότερα από τα εγκλήματα, όπως η ενδοοικογενειακή βία και η ληστεία και ο εκβιασμός επιχειρήσεων, δεν επηρεάζουν τους τουρίστες. Είναι επίσης χρήσιμο να εξετάσετε το ποσοστό εγκληματικότητας για την πολιτεία Baja California Sur συνολικά για να σας βοηθήσει να καταλάβετε πόσο ασφαλές μπορεί να είναι το ταξίδι στο Los Cabos.

Το κράτος έχει ένα από τα τα χαμηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας στο Μεξικό όταν πρόκειται για ανθρωποκτονίες, απαγωγές και βίαιες ληστείες αυτοκινήτων, πράγμα που σημαίνει επίσης ότι αυτά τα βίαια εγκλήματα είναι πιο σπάνια στο Κάμπο από ό,τι σε άλλα μέρη του Μεξικού.

Είναι αλήθεια ότι η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί στη Baja California Sur τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του Cabo. ο αυστραλιανή κυβέρνηση αναφέρει μια αύξηση της βίας που σχετίζεται με τα ναρκωτικά σε δημοφιλείς παράκτιες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Baja California Sur. Κατά κάποιο τρόπο, η Cabo έχει γίνει θύμα της δικής της επιτυχίας.

Η δημοτικότητα του τουριστικού προορισμού αύξησε τη ζήτηση για ναρκωτικά, η οποία προσέλκυσε περισσότερα καρτέλ. Αν και η ασφάλεια του Κάμπο έχει μειωθεί λόγω αυτής της αλλαγής, πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να το επισκέπτονται και οι περισσότεροι ντόπιοι εξακολουθούν να κάνουν την καθημερινότητά τους κανονικά.

Αδικήματα που σχετίζονται με τα ναρκωτικά

Η κύρια αιτία της αυξανόμενης εγκληματικότητας στο Κάμπο είναι η αύξηση των αδικημάτων που σχετίζονται με τα ναρκωτικά. Αυτό ακολουθεί ένα μοτίβο που δυστυχώς είναι κοινό στους τουριστικούς προορισμούς του Μεξικού, όπως το Ακαπούλκο και η Μάγια Ριβιέρα.

Η διάσπαση των καρτέλ σε εθνικό επίπεδο σημαίνει ότι τα μικρότερα καρτέλ παλεύουν τώρα για κυριαρχία όταν πρόκειται για σημαντικές αγορές ναρκωτικών, όπως πόλεις με έντονη νυχτερινή ζωή, όπως το Κάβο Σαν Λούκας, και σημαντικές διαδρομές ναρκωτικών.

Το ποσοστό ανθρωποκτονιών στη Baja California Sur έχει αυξηθεί κατά πολύ ένα επιβλητικό 342% φέτος λόγω της βίας των καρτέλ. Υπήρξαν περιπτώσεις όπου αθώοι περαστικοί συνελήφθησαν σε πυροβολισμούς μεταξύ αντίπαλων συμμοριών.

Αλλά οι περισσότερες περιπτώσεις βίας καρτέλ στο Κάμπο απευθύνονται σε μέλη αντίπαλων καρτέλ ή σε άτομα που αναγκάζονται να εργαστούν για αυτά. Οι τουρίστες είναι σπάνιοι στόχοι γιατί θα προσέλκυαν την ανεπιθύμητη προσοχή των αρχών επιβολής του νόμου.

Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να προστατευθείτε από τη βία των καρτέλ είναι να αποφύγετε να τραβήξετε την προσοχή τους. Μην αγοράζετε ναρκωτικά ενώ βρίσκεστε στο Κάμπο, αν και η άγρια ​​νυχτερινή ζωή μπορεί να σας ενθαρρύνει να το κάνετε.

Τα ναρκωτικά είναι παράνομα και η αγορά ελέγχεται από καρτέλ, επομένως η αγορά ναρκωτικών βάζει άμεσα χρήματα στις τσέπες που σκοτώνουν τους Μεξικανούς. Μερικές φορές, πυρομαχίες ξεσπούν δημόσια, επηρεάζοντας αθώους περαστικούς. Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας – εάν μια κατάσταση αισθάνεστε τεταμένη, φύγετε.

Προσβολή

Το πιο συνηθισμένο βίαιο έγκλημα που επηρεάζει τους τουρίστες στο Κάμπο είναι η επίθεση. Είναι ένα από τα εγκλήματα για τα οποία προειδοποιεί η πολιτεία Baja California Sur το σύστημα φωτεινών σηματοδοτών του εγκλήματος. Οι περισσότερες περιπτώσεις επίθεσης σε τουρίστες συμβαίνουν τη νύχτα, μερικές φορές ως αποτέλεσμα μιας ληστείας που πήγε στραβά.

Να είστε προσεκτικοί με τις κινήσεις σας μετά το σκοτάδι. Αποφύγετε να περπατάτε μόνοι σας και πάρτε ένα ταξί πίσω από τα κλαμπ και τα μπαρ στο ξενοδοχείο σας (βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα αξιόπιστο). Άλλα κοινά περιστατικά επίθεσης σχετίζονται με ναρκωτικά ή αλκοόλ.

Είναι σύνηθες φαινόμενο οι μεθυσμένοι τουρίστες να τσακώνονται σε μπαρ και κλαμπ, μερικές φορές με άσχημες συνέπειες. Αν και η νυχτερινή ζωή στο Κάμπο Σαν Λούκας είναι διασκεδαστική, αποφύγετε τις υπερβολές και φύγετε ή επικοινωνήστε με έναν ψεύτικο αν παρατηρήσετε ότι κάποιος κλιμακώνει μια κατάσταση.

Αποφυγή κακών περιοχών

Η φωτογραφία του μπροστινού μέρους των El Squid Roe και Senor Frogs για να σας βοηθήσει να απαντήσετε είναι Cabo San Lucas Safe

Ruth Peterkin/Shutterstock

Το Cabo San Lucas είναι μέρος του Δήμου Los Cabos στο Μεξικό. Ο δήμος δεν έχει την καλύτερη φήμη όσον αφορά τα επίπεδα εγκληματικότητας τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους επισκέπτες.

Ευτυχώς, οι καλύτερες παραλίες, τα αξιοθέατα, τα ξενοδοχεία και οι εγκαταστάσεις διαμονής για τους τουρίστες βρίσκονται σε κεντρική τοποθεσία όπου η εγκληματικότητα έχει εξημερωθεί. Ωστόσο, μια λάθος στροφή μπορεί να σας οδηγήσει σε μη ασφαλείς περιοχές όπου είναι πιθανό να σας κλέψουν, να σας απαγάγουν, να σας επιτεθούν ή να σκοτωθείτε.

Ο δήμος παλεύει με τη βία των καρτέλ, όπου οι τουρίστες δεν είναι ο στόχος, αλλά θα μπορούσαν να παγιδευτούν στα διασταυρούμενα πυρά εάν ένα αθώο άτομο βρεθεί στο λάθος μέρος και χρόνο.

Οι περιοχές στο Κάμπο που πρέπει να αποφύγετε περιλαμβάνουν:

Κέντρο της πόλης

Το κέντρο της πόλης του Κάμπο προσελκύει τα πλήθη, καθιστώντας την τέλεια παιδική χαρά για πορτοφολάδες και κλοπές. Υπάρχουν τουλάχιστον είκοσι περιστατικά εγκληματικότητας που αναφέρονται καθημερινά από το κέντρο της πόλης. Αποφύγετε τις κυκλοφοριακές περιοχές του κέντρου της πόλης για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο να χάσετε τα υπάρχοντά σας λόγω κλοπής.

Σας προειδοποιούν να παρακολουθείτε τα υπάρχοντά σας και να προσέχετε τους ανθρώπους να σας πλησιάζουν άσκοπα. Όποιος κρατά μια τσάντα, εμφανίζεται βιαστικά και σας ακολουθεί για αρκετή απόσταση θα μπορούσε να είναι πορτοφολάς.

Κατά την επίσκεψή σας στο Κάμπο, σκεφτείτε να μείνετε στο ξενοδοχείο σας για εγγυημένη ασφάλεια. Τα περισσότερα θέρετρα διαθέτουν περιπολίες ασφαλείας που σαρώνουν την περιοχή μέρα και νύχτα. Αυτά τα θέρετρα έχουν μεγάλες προκυμαίες που είναι διασκεδαστικές και ασφαλείς για τους τουρίστες.

Santa Rosa στο San Jose del Cabo

Η Σάντα Ρόζα είναι μια ακόμη γειτονιά που αποτελεί καυτό σημείο για ληστείες οχημάτων, εγκλήματα επίθεσης και ένοπλες ληστείες. Τα περισσότερα τουριστικά αξιοθέατα και καταλύματα βρίσκονται πολύ μακριά από αυτή τη γειτονιά.

Ωστόσο, μπορείτε να πέσετε θύμα κατά τη διαμετακόμιση στον αυτοκινητόδρομο Trans-peninsula από τη Santa Rosa στο San Jose del Cabo, όπου υπάρχουν όμορφες παραλίες και ξενοδοχεία. Έτσι, κρατήστε τις πόρτες του αυτοκινήτου σας κλειδωμένες και τα παράθυρα κλειστά στο δρόμο.

Αποφύγετε να σταματάτε για βενζίνη ή όταν σας επισημαίνουν ξένοι σε αυτόν τον αυτοκινητόδρομο γιατί μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Περιμένετε μέχρι να πλησιάσετε πιο κοντά στην ακτογραμμή του San Jose del Cabo για να πάρετε ό,τι χρειάζεστε.

Σημειώστε ότι πολλά αναφερόμενα εγκλήματα συμβαίνουν μακριά από τουριστικές περιοχές. Όλες οι γειτονιές βόρεια του αεροδρομίου είναι αγροτικές και λιγότερο ανεπτυγμένες και συχνά θεωρούνται επικίνδυνες.

Λος Κανγκρέχος και Λας Πάλμας

Αυτές οι δύο γειτονιές είναι η μια δίπλα στην άλλη και μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες για την ασφάλεια. Το Los Cangrejos και το Las Palmas είναι οι πιο επικίνδυνες γειτονιές του Cabo λόγω των αυξημένων περιπτώσεων σοβαρών εγκλημάτων όπως κλοπή αυτοκινήτου και επίθεση.

Αυτές οι περιοχές βρίσκονται κοντά στο αεροδρόμιο και πολλοί τουρίστες εξερευνούν κατά λάθος τις γειτονιές, νομίζοντας ότι είναι ασφαλές, δεν είναι. Καρτέλ ναρκωτικών δραστηριοποιούνται σε πολλές περιοχές του Μεξικού, συμπεριλαμβανομένων των Los Cangrejos και Las Palmas.

Εάν περιορίσετε τον εαυτό σας από την εξερεύνηση έξω από τον «τουριστικό διάδρομο», η ασφάλειά σας είναι λιγότερο εξασφαλισμένη. Η περιοχή που θεωρείται ασφαλής για τους τουρίστες είναι μια έκταση 20 μιλίων από το Cabo San Lucas έως το San Jose Del Cabo. Αυτή η περιοχή έχει έντονη αστυνομική παρουσία και είναι καλά φωτισμένη ακόμα και τη νύχτα.

Συχνές Ερωτήσεις

Μαρίνα στο Κάμπο με πολλά πολύχρωμα σκάφη που πλαισιώνουν το λιμάνι για έναν οδηγό με τίτλο Is Cabo Safe to Visit

SCStock/Shutterstock

Ακολουθούν μερικές κοινές ερωτήσεις που κάνουν οι άνθρωποι για τον Κάμπο:

Πόσο ασφαλές είναι το Cabo για τους τουρίστες;

Οι τουρίστες είναι αρκετά ασφαλείς στο Κάμπο. Τα περισσότερα από τα πιο κοινά εγκλήματα αφορούν κυρίως τους ντόπιους και όχι τους τουρίστες.

Τι πρέπει να προσέχω στο Κάμπο;

Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με πορτοφολάδες και άλλες μορφές μικροκλοπής, όπως σε πολλά μέρη του Μεξικού. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε την αυξανόμενη βία των καρτέλ που επηρεάζει την περιοχή.

Τι είναι πιο ασφαλές: Κανκούν ή Κάμπο;

Τόσο το Κανκούν όσο και το Κάμπο είναι ασφαλή (και έχουν τα ίδια προβλήματα όσον αφορά το έγκλημα που σχετίζεται με τα ναρκωτικά λόγω του τουρισμού). Το Cabo μπορεί να είναι ελαφρώς πιο ασφαλές μόνο και μόνο επειδή είναι μικρότερο.

Είναι ασφαλή τα Ubers στο Κάμπο;

Η Uber και άλλες εφαρμογές κοινής χρήσης διαδρομής είναι ασφαλείς στο Cabo, αλλά δεν είναι νόμιμες, επομένως οι οδηγοί μπορεί να ανησυχούν μήπως σταματήσουν και να σας ζητήσουν να καθίσετε μπροστά. Ρωτήστε έναν ντόπιο για εταιρείες ταξί που προτείνουν.

Είναι ασφαλές το Cabo αυτή τη στιγμή το 2023;

Αυτή τη στιγμή, το Cabo είναι ασφαλές για επίσκεψη! Παρόλο που γνώρισε ένα αυξανόμενο ποσοστό εγκληματικότητας τους τελευταίους μήνες, οι περισσότεροι τουρίστες εξακολουθούν να έχουν έναν απόλυτα ασφαλή χρόνο κατά την επίσκεψή τους.

Λοιπόν, είναι το Cabo ασφαλές για επίσκεψη;

📈 Ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας138,26 ανά 100 χιλιάδες (2021)
👮‍♂️ Το πιο συνηθισμένο έγκλημαΜικροκλοπή
🏠 Η χειρότερη γειτονιάΚέντρο της πόλης
❓ Συμβουλή ασφαλείαςΜείνετε στο θέρετρό σας

Όπως τα περισσότερα άλλα μέρη στο Μεξικό (και για το θέμα αυτό, στον κόσμο), το Κάμπο έχει τα προβλήματά του όπως ληστείες, επιθέσεις και εγκλήματα που σχετίζονται με ναρκωτικά. Ωστόσο, το ποσοστό εγκληματικότητας είναι πολύ χαμηλότερο από ό,τι σε πολλούς άλλους προορισμούς του Μεξικού και το βίαιο έγκλημα σπάνια επηρεάζει τους επισκέπτες.

Εφόσον λαμβάνετε προφυλάξεις κοινής λογικής, όπως η αποφυγή επισφαλών γειτονιών, μπορείτε να έχετε ένα ασφαλές ταξίδι στο Κάμπο. Τι περιμένετε λοιπόν — κλείστε το ταξίδι σας στο Κάμπο σήμερα!

Διαβάστε επίσης:Τα καλύτερα πολυτελή θέρετρα στο Κάμπο

Τα 7 καλύτερα θέρετρα all-inclusive για οικογένειες στο Cabo

Πού να μείνετε στο Κάμπο

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια