Ενοικίαση αυτοκινήτου – Κορυφαίες δέκα συμβουλές για ταξίδια στην Ευρώπη

Για τους περισσότερους από εμάς, η βάση μιας ενοικίασης αυτοκινήτου στην Ευρώπη είναι το ταξίδι και όχι ο προορισμός. Ξοδεύουμε εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες δολάρια, ώστε να μπορούμε να δούμε όλα όσα θέλουμε στον ελάχιστο διαθέσιμο χρόνο.

Για αυτό είναι τέλειο ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, για ποιο σκοπό είναι κατασκευασμένο και για ποιο σκοπό πρέπει να το χρησιμοποιείτε. Αν και δεν είμαι αντίθετος με το τρένο από το ένα μέρος στο άλλο (ειδικά μετά από μια μεγάλη διαδρομή), βρίσκομαι συνεχώς να κοιτάζω έξω από το παράθυρο και αναρωτιέμαι “Γεια, τι υπάρχει εκεί;”

Φυσικά, ο προορισμός είναι ένας παράγοντας κατά την επιλογή του δρομολογίου μας.

Το να ταξιδέψετε στην Ελλάδα δεν χρειάζεται να είναι μια ηρακλειακή εργασία με τις κορυφαίες συμβουλές μας(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Εξίσου σημαντικό είναι το σημείο εκκίνησης. Όχι μόνο η αρχή και το τέλος της ενοικίασης του αυτοκινήτου σας μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα, αλλά και η κακή επιλογή, μπορεί να είναι και η αρχή και το τέλος των διακοπών σας.

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Πρώτα και κύρια, αν είναι δυνατόν, προσπαθήστε να παραλάβετε το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητό σας στην πόλη. Σε ορισμένες χώρες, αυτή μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ πενήντα έως πεντακοσίων δολαρίων ή περισσότερο.

Σε ορισμένα μέρη, απλά δεν αξίζει τον κόπο, καθώς το αεροδρόμιο μπορεί να απέχει 20 χιλιόμετρα ή περισσότερο από το κέντρο της πόλης με ελάχιστα έως καθόλου δημόσια μέσα μεταφοράς. Σε άλλα μέρη, όπως το αεροδρόμιο Fiumicino (ή Leonardo da Vinci) της Ρώμης, υπάρχει ένα τρένο ανάμεσα στο αεροδρόμιο και τον κεντρικό σταθμό της πόλης.

12 Κορυφαία Τουριστικά Αξιοθέατα Στο Μόναχο(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Και σε ορισμένα σημεία το αεροδρόμιο είναι σχεδόν στην πόλη. Τα κοινά μέρη όπου θα βρείτε ένα πάγιο τέλος για παραλαβές από το αεροδρόμιο είναι η Γαλλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Δανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Στη Γερμανία, την Ιταλία, το Βέλγιο, την Ελβετία και την Αυστρία είναι συνήθως ένα ποσοστό, από 10% έως 17%. Στην Ολλανδία, τη Σκανδιναβία και την Ανατολική Ευρώπη μπορεί να πάει με κάθε τρόπο.

Λάβετε υπόψη ότι αυτό είναι για τους μεγάλους προμηθευτές ενοικίασης αυτοκινήτων και δεν καλύπτει όλους. Φροντίστε πάντα να ρωτάτε αν περιλαμβάνεται η επιπλέον χρέωση αεροδρομίου και αν είναι ποσοστό ή πάγια χρέωση και αν παραλείπεται εάν παραλάβετε από την πόλη.

Επίσης, καλό είναι να σημειώσετε ότι αν παραλάβετε από την πόλη για να αποφύγετε την επιβάρυνση, συνήθως μπορείτε ακόμα να αποχωρήσετε σε ένα αεροδρόμιο χωρίς να χρειαστεί να πληρώσετε την επιπλέον χρέωση.

Πώς να ταξιδέψετε στην Ιορδανία με αυτοκίνητο, λεωφορείο και με τα πόδια(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Η παραλαβή στο κέντρο της πόλης δεν θα σας γλιτώσει πάντα από ένα τέλος, αν και συνήθως το μειώνει αν μη τι άλλο.

Οι σιδηροδρομικοί σταθμοί έχουν μερικές φορές επιπλέον χρέωση (Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο) και αν παραλάβετε σε “Premium Location” όπως η Russel Square στο Λονδίνο ή το Haddington Way στο Δουβλίνο, θα πρέπει επίσης να πληρώσετε ένα τέλος.

Επίσης, ορισμένα λιμενικά γραφεία απαιτούν επίσης πληρωμή, είτε ως μεμονωμένα είτε για μια κατάσταση “συναντώ και χαιρετίζω”, όπου το γραφείο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια, οπότε οι πράκτορες σας περιμένουν στην προβλήτα. Για άλλη μια φορά, φροντίστε να ρωτήσετε εάν υπάρχει χρέωση εάν παραλαμβάνετε σε σταθμό οποιουδήποτε είδους.

Εκτός από την εξοικονόμηση χρημάτων, η ευκολία είναι πάντα ένα σημείο κόλλησης όταν αποφασίζετε πού να παραλάβετε το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητό σας. Εάν διστάζετε να οδηγήσετε σε μια μεγάλη πόλη, αλλά θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα, τότε έχετε μερικές επιλογές.

Πρώτον, μπορείτε πάντα να παραλάβετε έξω από μια πολυσύχναστη περιοχή αλλά εξακολουθεί να είναι “στο κέντρο της πόλης”, αλλά αυτή η εναλλακτική έρχεται με το κόστος να φτάσετε εκεί, κάτι που είναι εντάξει εάν έχετε ήδη το ξενοδοχείο σας κοντά.

Πώς να φτιάξετε το τέλειο κιτ αυτοκινήτου έκτακτης ανάγκης(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Μπορείτε επίσης να βρείτε μια τοποθεσία ενοικίασης που βρίσκεται κοντά σε μια ράμπα αυτοκινητόδρομου, η οποία είναι ιδιαίτερα καλή εάν χρειάζεστε το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο όχι για την πόλη στην οποία θα βρίσκεστε, αλλά για αυτήν στην οποία πρέπει να πάτε. Ένα πρόγραμμα χαρτογράφησης που χρησιμοποιεί το διαδίκτυο είναι φυσικά ανεκτίμητο σε αυτήν την αναζήτηση. Λάβετε τις διευθύνσεις για το ξενοδοχείο σας και τις διαθέσιμες τοποθεσίες παραλαβής και επιλέξτε αυτή που σας βολεύει περισσότερο.

Τέλος, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποιες τοποθεσίες είναι διαθέσιμες κατά τη διαδρομή προς τον προορισμό σας.

Εάν πρέπει να προσθέσετε έναν επιπλέον οδηγό στη μέση του ταξιδιού σας ή πρέπει να αλλάξετε το αυτοκίνητό σας για οποιονδήποτε λόγο, τότε η γνώση από πού μπορείτε να επιλέξετε θα σας βοηθήσει να βελτιστοποιήσετε το χρόνο και τα χρήματά σας.

Δεν έχει νόημα να γυρίσεις πίσω αν μπορείς να κάνεις το ίδιο προχωρώντας σωστά; Είναι καλή ιδέα να έχετε τους αριθμούς τηλεφώνου στις τοποθεσίες με τις οποίες θα συναλλάσσεστε, καθώς και έναν αριθμό έδρας για πρόσθετες ερωτήσεις.

Ενοικίαση αυτοκινήτου(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

 

Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία που έχει 24ωρη υποστήριξη. Οι τοποθεσίες μπορεί να μην είναι πάντα ανοιχτές, αλλά τουλάχιστον μπορείτε να επικοινωνήσετε με κάποιον που μπορεί να σας ενημερώσει για τις επιλογές σας. Α, και προσπαθήστε να μην ασχοληθείτε με μια τοποθεσία ενοικίασης που είναι μέρος ενός βενζινάδικου, εστιατορίου, κουρείου ή οποιασδήποτε άλλης επιχείρησης εμπορικού κέντρου που δεν είναι ενοικίαση αυτοκινήτου.

Αν και πολλοί από τους μεγάλους προμηθευτές έχουν τοποθεσίες όπως αυτή με το όνομά τους, είναι κάτοχοι άδειας, ανεξάρτητες θυγατρικές και θα βρείτε τους πιο σκιερούς υπαλλήλους και τη χειρότερη εξυπηρέτηση εδώ. Αυτό είναι πραγματικά απλώς κοινή λογική όμως.

Συμπερασματικά, όλοι γνωρίζουμε ότι το να φτάσεις εκεί είναι η μισή διασκέδαση. Αλλά το άλλο 50% εξαρτάται από την εκκίνηση και τον τερματισμό. Εάν ξέρετε πού είναι πριν προσπαθήσετε να προχωρήσετε, θα φτάσετε εκεί μια χαρά.

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια