Why Are Flights So Expensive in 2023?

Γιατί είναι τόσο ακριβές οι πτήσεις το 2023;

Τα αεροπορικά εισιτήρια αυξήθηκαν κατά 14-30% σε γενικές γραμμές φέτος, αλλά γιατί είναι τόσο ακριβές οι πτήσεις τώρα; Είναι ένας συνδυασμός 10 παραγόντων που συνεργάζονται για να συμβάλουν σε υψηλότερα αεροπορικά εισιτήρια παγκοσμίως. 

Θα μπορείτε να ανακαλύψετε φθηνότερες πτήσεις και να παρακάμψετε τα σημερινά πιο ακριβά δρομολόγια μαθαίνοντας αυτούς τους παράγοντες και κάνοντας μερικές αλλαγές στον τρόπο κράτησης της επόμενης πτήσης σας. 

Διαβάστε επίσης :Φθηνά αεροπορικά εισιτήρια

Γιατί είναι τόσο ακριβές οι πτήσεις; 10 λόγοι για τους οποίους είναι δαπανηρή η πτήση

Άνδρας που κρατά smartphone αγγίζει χρήματα στο γραφείο του με μοντέλο αεροπλάνου, γυαλιά και έγγραφα καθώς αναρωτιέται γιατί είναι τόσο ακριβές οι πτήσεις

Denys Kurbatov/Shutterstock

Αυτές τις μέρες, αν θέλετε να πετάξετε στον προορισμό σας, θα σας κοστίσει. Ο μέσος όρος των αεροπορικών εισιτηρίων εσωτερικού είναι αυξημένος κατά 14% (περίπου 378 $) και οι διεθνείς ναύλοι είναι πάνω από 30% (περίπου 1300 $).

Γιατί όμως οι πτήσεις είναι τόσο ακριβές;

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συμβάλλουν στη συνολική τιμή των πτήσεων σήμερα. Από τον πληθωρισμό έως τις πρόσθετες χρεώσεις και την ημέρα/ώρα που κάνετε κράτηση για την πτήση σας, ο λόγος που οι πτήσεις είναι τόσο ακριβές δεν είναι τόσο απλός όσο ο προσδιορισμός ενός μόνο παράγοντα. 

Αντίθετα, υπάρχουν 10 λόγοι για τους οποίους οι πτήσεις είναι τόσο ακριβές σήμερα. Ας ρίξουμε μια ματιά στους μεγαλύτερους παράγοντες στην τιμή που πληρώνετε για να πετάξετε – και μερικές χρήσιμες συμβουλές για να ξεκλειδώσετε φθηνότερους ναύλους! 

1. Πληθωρισμός

Ο πληθωρισμός πλήττει σκληρά κάθε τομέα και το πρόσθετο κόστος κυματίζει στον κλάδο των αεροπορικών εταιρειών. Θα το δείτε (και θα το νιώσετε) στις σχεδόν 30% υψηλότερες τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων σε όλο τον κόσμο – ωχ. 

Οι μέσοι ναύλοι των αεροπορικών εταιρειών αυξήθηκαν κατά 28,5% κατά μέσο όρο φέτος, σύμφωνα με το  Bureau of Labor Statistics . Σε αυτό το αυξημένο κόστος υπάρχουν πολλοί παράγοντες – το αυξανόμενο κόστος καυσίμων, το αυξημένο κόστος εργασίας και το πρόσθετο κόστος για την παροχή των συνηθισμένων αεροπορικών ανέσεων (σνακ, ποτά, κ.λπ.).

Είναι λογικό ότι αν πληρώνετε περισσότερα για τα πάντα, από παντοπωλεία και ενοίκιο μέχρι κούρεμα και ηλεκτρικό ρεύμα, θα δείτε και υψηλότερες τιμές αεροπορικών εισιτηρίων. 

2. Απόσταση και Κόστος Καυσίμου

Η απόσταση που πετάτε έχει να κάνει πολύ με το γιατί οι πτήσεις είναι τόσο ακριβές αυτές τις μέρες. Μεγαλύτερες πτήσεις σημαίνουν περισσότερη χρήση καυσίμου και με το κόστος των καυσίμων να αυξάνεται, θα καταλήξετε να πληρώνετε περισσότερα για τα εισιτήριά σας. 

Είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί μια διεθνής πτήση μεγάλων αποστάσεων κοστίζει περισσότερο από μια σύντομη πτήση εσωτερικού σε λίγες πολιτείες. Αλλά ακόμη και οι γρήγορες πτήσεις μικρής απόστασης αυξάνονται στην τιμή λόγω του αυξημένου κόστους των καυσίμων. 

Η τρέχουσα τιμή του πετρελαίου αυξάνεται καθώς η ζήτηση αυξάνεται και η προσφορά μειώνεται, με το κόστος ανά βαρέλι να κυμαίνεται κατά μέσο όρο σχεδόν στα 75 δολάρια. Το κόστος των καυσίμων αεροσκαφών είναι ακόμη υψηλότερο, κατά μέσο όρο περίπου 102 $/βαρέλι και αυξάνεται κάθε εβδομάδα. 

Εάν προσέχετε για φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια, προσέξτε την τιμή των καυσίμων ως δείκτη. Όταν πέσει, θα μπορείτε να βρείτε φθηνότερους ναύλους.

3. Απευθείας Πτήσεις εναντίον Διακοπών

Εάν επικεντρώνεστε στην εύρεση απευθείας πτήσεων έναντι πτήσεων με διακοπές, θα δείτε πιο ακριβά αεροπορικά εισιτήρια. Οι απευθείας πτήσεις χωρίς στάσεις είναι συνήθως πιο δαπανηρές. 

Οι απευθείας πτήσεις είναι αναμφισβήτητα πιο γρήγορες και πιο βολικές από τις πτήσεις με layover, αλλά πληρώνετε για αυτήν την ευκολία και την ευκολία με υψηλότερα αεροπορικά εισιτήρια. 

Εάν επιλέξετε πτήσεις με ενδιάμεση στάση (απλώς φροντίστε να αφήσετε αρκετό χρόνο για να προλάβετε την πτήση ανταπόκρισης) αντί για απευθείας πτήσεις, θα εξοικονομήσετε χρήματα για αεροπορικά ταξίδια. 

Δύο γυναίκες με αποσκευές περνούν από έναν τερματικό σταθμό αεροδρομίου στο δρόμο τους για να επιβιβαστούν σε μια πτήση για ένα άρθρο που απαντά γιατί είναι τόσο ακριβές οι πτήσεις

Shine Nucha/Shutterstock

4. Ημέρα και ώρα κράτησης

Γνωρίζατε ότι η ημέρα της εβδομάδας που κάνετε κράτηση πτήσης έχει να κάνει πολύ με το πόσο ακριβό είναι το εισιτήριο; Οι αεροπορικές εταιρείες χρησιμοποιούν προηγμένους αλγόριθμους για τον υπολογισμό των τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων ανά ημέρα και ώρα με βάση την τρέχουσα προσφορά και ζήτηση. 

Δεδομένου ότι οι αεροπορικές εταιρείες έχουν μια πανοραμική άποψη για το πόσες κενές/γεμάτες θέσεις θα έχουν σε μια δεδομένη πτήση, η ημέρα και η ώρα που κάνετε κράτηση της πτήσης σας μπορεί να μεταφραστεί σε πολύ ακριβότερα – ή πολύ φθηνότερα – αεροπορικά εισιτήρια. 

Η Κυριακή θεωρείται ευρέως η καλύτερη μέρα για κράτηση πτήσεων. Η Google Flights διαπίστωσε ότι τα αεροπορικά εισιτήρια είναι από 5% έως 20% φθηνότερα όταν τα εισιτήρια κρατούνται Κυριακή. 

Όσον αφορά την ώρα της ημέρας που κάνετε κράτηση, η Skyscanner έχει καθορίσει τις 5 π.μ. ως την καλύτερη ώρα της ημέρας για να κλείσετε μια φθηνότερη πτήση. Αν δεν κάνετε κράτηση για τις πτήσεις σας νωρίς το πρωί της Κυριακής, πιθανότατα θα εμφανιστούν πιο ακριβές πτήσεις.

5. Κράτηση μακριά εκ των προτέρων ή τελευταία στιγμή

Πόσο νωρίτερα πρέπει να κάνετε κράτηση πτήσης; Εάν κάνετε κράτηση πολύ νωρίτερα – ή πολύ την τελευταία στιγμή – θα δείτε πιο ακριβές πτήσεις. 

Το κλειδί είναι να φτάσετε στο γλυκό σημείο ανάμεσα στις κρατήσεις πολύ νωρίτερα ή πολύ κοντά στις προγραμματισμένες ημερομηνίες του ταξιδιού σας.

Για πτήσεις εσωτερικού, αυτό είναι μεταξύ 1-3 μήνες νωρίτερα. Για διεθνείς πτήσεις, η κράτηση 2-6 μηνών είναι η καλύτερη επιλογή για προσφορές αεροπορικών εισιτηρίων. 

Αν και μπορεί να υπάρχουν εξαιρέσεις στον κανόνα, δεν είναι σχεδόν ποτέ καλή ιδέα να κάνετε κράτηση πτήσεων την τελευταία στιγμή. Οι αεροπορικές εταιρείες συνήθως αυξάνουν τις τιμές των εισιτηρίων καθώς πλησιάζει η ημερομηνία αναχώρησης της πτήσης, αφήνοντας τους ταξιδιώτες της τελευταίας στιγμής να πληρώνουν πολύ περισσότερα για τα αεροπορικά εισιτήρια. 

6. Ημέρα και ώρα πτήσης

Δεν είναι μόνο η ημέρα και η ώρα κράτησης σημαντικός παράγοντας στο κόστος της πτήσης, αλλά και η πραγματική ημέρα και ώρα της πτήσης σας. Τα αεροπορικά εισιτήρια μπορεί να είναι περίπου 15% υψηλότερα όταν πετάτε συγκεκριμένες καθημερινές και ώρες, σύμφωνα με τις Πτήσεις Google

Εάν δεν γνωρίζετε ποιες είναι οι φθηνότερες ημέρες για να πετάξετε (Τρίτη-Τετάρτη για πτήσεις εσωτερικού, Τετάρτη-Πέμπτη για διεθνείς), μπορεί να καταλήξετε να πληρώσετε πολύ περισσότερα για αεροπορικά εισιτήρια, πετάγοντας τις πιο ακριβές ημέρες και ώρες. 

Οι πιο πολυσύχναστες ημέρες για να αναχωρήσετε ή να επιστρέψετε σε μια πτήση τείνουν να είναι η Κυριακή, η Δευτέρα και η Παρασκευή, όταν θα πληρώσετε 15% premium λόγω του αυξημένου αριθμού ατόμων που πετούν προς ή από τον προορισμό τους αυτές τις καθημερινές. 

Δεν είναι μόνο η ημέρα της εβδομάδας που μετράει στο συνολικό κόστος των αεροπορικών σας εισιτηρίων – είναι και η ώρα της ημέρας που είναι προγραμματισμένη η πτήση σας. Οι πτήσεις που προγραμματίζονται αργότερα μέσα στην ημέρα τείνουν να είναι πιο ακριβές από τις πρώιμες πτήσεις (5 π.μ. έως 8 π.μ.). 

Δώστε προσοχή στις διακοπές και τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω από τις προγραμματισμένες ημερομηνίες του ταξιδιού σας. Πετώντας γύρω από την Ημέρα των Ευχαριστιών, τα Χριστούγεννα κ.λπ. σημαίνει ότι θα πληρώσετε περισσότερα για να πετάξετε. 

7. Διαδρομές επαγγελματικών ταξιδιών

Οι επαγγελματίες ταξιδιώτες είναι το ψωμί και το βούτυρο μιας αεροπορικής εταιρείας – αντιπροσωπεύουν περίπου το 75% των κερδών μιας αεροπορικής εταιρείας  επειδή πετούν απευθείας, συχνά, σε θέσεις business-class ή πρώτης θέσης και τείνουν να κάνουν κράτηση πτήσεων της τελευταίας στιγμής.

Ως αποτέλεσμα, ορισμένες ταξιδιωτικές διαδρομές που χρησιμοποιούνται κυρίως από επαγγελματίες ταξιδιώτες καταλήγουν να είναι πολύ πιο ακριβές για να πετάξουν. Οι αεροπορικές εταιρείες γνωρίζουν ότι οι εταιρείες/εργαζόμενοι θα πληρώσουν την υψηλότερη τιμή αεροπορικού εισιτηρίου επειδή η πτήση απαιτείται για εργασία. 

Τα επαγγελματικά δρομολόγια είναι συνήθως από και προς μεγάλα μητροπολιτικά αεροδρόμια, όπως το JFK προς το O’Hare. Εάν πρέπει να πετάξετε μία από αυτές τις πολυσύχναστες επαγγελματικές διαδρομές, υπολογίστε την εξοικονόμηση κόστους της πτήσης σε ένα μικρότερο κοντινό αεροδρόμιο και της ενοικίασης ενός αυτοκινήτου για να οδηγήσετε στον προορισμό σας. 

Πτέρυγα αεροπλάνου πάνω από σύννεφα με τον ήλιο να λάμπει για να υποδείξει αεροπορικά ταξίδια για ένα άρθρο που καλύπτει γιατί είναι τόσο ακριβό να πετάς

BABAROGA/Shutterstock

8. Απαίτηση πτήσης

Η υψηλότερη ζήτηση πτήσεων κάνει πιο ακριβά αεροπορικά εισιτήρια. Δεδομένου ότι η προσφορά (άδειες θέσεις αεροπορικών εταιρειών) δεν αυξάνεται με την αυξημένη ζήτηση, οι θέσεις που είναι διαθέσιμες αυξάνονται στην τιμή. 

Αυτό σημαίνει ότι η πτήση κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής, σε δημοφιλείς προορισμούς ή πριν/μετά τις διακοπές και μεγάλες εκδηλώσεις (όπως τα Χριστούγεννα ή το Super Bowl) θα έχει ως αποτέλεσμα η πτήση σας να είναι πολύ πιο ακριβή από την πτήση κατά τη χαμηλή περίοδο ή σε λιγότερο δημοφιλείς προορισμούς. 

Η πτήση κατά τη διάρκεια της χαμηλής περιόδου για τον προορισμό σας (όπως η πτήση προς τη Χαβάη το φθινόπωρο) είναι το κλειδί για να έχετε καλύτερες προσφορές στα αεροπορικά εισιτήρια και να κάνετε τις πτήσεις λιγότερο δαπανηρές. 

Θα διαπιστώσετε επίσης ότι ορισμένες αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν εποχιακές εκπτώσεις σε πτήσεις, καθιστώντας τις τρελά χαμηλές τιμές (59 $ πτήση, κανείς;) προσβάσιμες κατά τις λιγότερο δημοφιλείς περιόδους του έτους για να πετάξουν.

Η Southwest, για παράδειγμα, προσφέρει φθινοπωρινούς ναύλους, αρκεί να κλείσετε την πτήση σας 30 ημέρες νωρίτερα εντός της περιόδου έκπτωσής τους (συνήθως περίπου έναν μήνα τον Ιούλιο). 

9. Αεροπορικός Διαγωνισμός

Όταν λιγότερες αεροπορικές εταιρείες έχουν δρομολόγια προς έναν προορισμό, θα δείτε πιο ακριβές τιμές πτήσεων. Όταν υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός αεροπορικών εταιρειών κατά μήκος μιας διαδρομής, θα επωφεληθείτε με χαμηλότερα αεροπορικά εισιτήρια σε όλα τα επίπεδα. 

Πολλές αεροπορικές εταιρείες που πετούν προς έναν προορισμό σημαίνει ότι όλες ανταγωνίζονται για την πώληση εισιτηρίων για αυτόν τον προορισμό. Ως αποτέλεσμα, οι τιμές πέφτουν, αλλά αν βρεθείτε να πετάτε σε έναν λιγότερο δημοφιλή προορισμό ή προορισμό εκτός διαδρομής, θα έχετε την αντίθετη εμπειρία. 

Πετώντας σε απομακρυσμένους προορισμούς που δεν έχουν πολλά αεροπορικά δρομολόγια σε τακτική βάση – AKA λιγότερος ανταγωνισμός αεροπορικών εταιρειών – σημαίνει ότι τα αεροπορικά εισιτήρια θα είναι πολύ πιο ακριβά. 

10. Η αμοιβή επιβατών

Το τέλος επιβατών, ή το τέλος ασφαλείας της 11ης Σεπτεμβρίου, είναι ένα άλλο (μικρό) κομμάτι του παζλ «γιατί οι πτήσεις είναι τόσο ακριβές». 

Σήμερα, η χρέωση είναι 5,60 $ ανά πτήση απλής μετάβασης. Το τέλος επιβατών επιβαρύνει το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων σας και χρησιμεύει για να βοηθήσει την TSA να καλύψει το επιπλέον κόστος της «ασφάλισης του συστήματος αεροπορικών μεταφορών της χώρας». 

Το 2022, το The Passenger Fee απέφερε έσοδα σχεδόν 4 εκατομμυρίων δολαρίων. Έτσι, ενώ μια επιπλέον χρέωση 11,20 $ σε μια πτήση μετ’ επιστροφής μπορεί να μην επηρεάσει πολύ το τελικό κόστος του αεροπορικού σας εισιτηρίου, σίγουρα αθροίζεται όταν την πληρώνει κάθε ταξιδιώτης στις ΗΠΑ. 

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Οικονομικά αεροπορικά εισιτήρια σε διαβατήριο με μοντέλο αεροπλάνου που στηρίζεται σε ξύλινο γραφείο για ένα τμήμα που απαντά γιατί είναι τόσο ακριβές οι πτήσεις

Africa Studio/Shutterstock

Ρωτώντας «Γιατί οι πτήσεις είναι τόσο ακριβές;» είναι ένας καλός τρόπος για να οδηγήσετε τον εαυτό σας στην τρύπα των κουνελιών για να ανακαλύψετε όλες τις συμβουλές και τα κόλπα για να αποκτήσετε φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια. 

Εάν επιθυμείτε φθηνότερες πτήσεις, έχετε υπόψη σας αυτές τις σκέψεις. 

  • Γεγονότα που συμβαίνουν κοντά στα αεροδρόμια αναχώρησης και επιστροφής σας.  Είναι καλή ιδέα να κάνετε την έρευνά σας και να γνωρίζετε τι συμβαίνει στην πόλη που φεύγετε ή πετάτε για να καταλάβετε εάν τα αεροπορικά εισιτήρια θα είναι υψηλότερα από το συνηθισμένο. Για παράδειγμα, ακόμα κι αν δεν είστε λάτρης του ποδοσφαίρου, το να πετάτε μέσα ή έξω από ένα αεροδρόμιο στην πόλη όπου διεξάγεται το Super Bowl στις αρχές Φεβρουαρίου σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσετε πολύ πιο ακριβά αεροπορικά εισιτήρια. 
  • Μάθετε πώς να ξεκλειδώνετε φθηνότερους ναύλους. Από την κράτηση κατά τη χαμηλή σεζόν έως την επιλογή μικρότερων (φθηνότερων) αεροδρομίων για να πετάξετε κοντά στον προορισμό σας, το να γνωρίζετε πώς να βρείτε φθηνές πτήσεις είναι ο καλύτερος τρόπος για να καταπολεμήσετε το συνεχώς αυξανόμενο κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων.
  • Βρείτε έναν εσωτερικό προορισμό. Δεδομένου ότι τα διεθνή αεροπορικά εισιτήρια έχουν αυξηθεί σε κόστος περισσότερο από τις πτήσεις εσωτερικού (πάνω από 30% αύξηση των διεθνών αεροπορικών εισιτηρίων έναντι 14% αύξηση εσωτερικού από το 2021-2022), μπορείτε πάντα να εξοικονομήσετε χρήματα στις πτήσεις επιλέγοντας έναν προορισμό εσωτερικού όταν είναι δυνατόν. Για να διπλασιάσετε τις οικονομίες σας, στοχεύστε στα φθηνότερα μέρη για να πετάξετε στις ΗΠΑ!
  • Ρύθμιση ειδοποιήσεων τιμών.  Μπορείτε να βρείτε φθηνές πτήσεις με το Expedia ή το Kayak, αλλά είναι ακόμα καλύτερο αν ρυθμίσετε ειδοποιήσεις τιμών για να αναζητήσετε τις καλύτερες προσφορές αεροπορικών εισιτηρίων στους προορισμούς που σας ενδιαφέρουν να πετάξετε. Όταν ρυθμίζετε ειδοποιήσεις τιμής, θα λαμβάνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα σας ειδοποιούν όταν πέφτει η τιμή της πτήσης για τον προορισμό σας και θα διασφαλίζετε ότι θα έχετε το χαμηλότερο δυνατό αεροπορικό εισιτήριο. 

Συχνές Ερωτήσεις

Έννοια του γιατί οι πτήσεις είναι τόσο ακριβές με ξύλινες πινακίδες δολαρίου σε μπλοκ στοιβαγμένες ώστε να μοιάζουν με γράφημα κόστους αεροπορικών εισιτηρίων καθώς ένα μοντέλο αεροπλάνου τοποθετείται από πάνω τους

HAKINMHAN/Shutterstock

Ας απαντήσουμε σε μερικές από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που έχουν οι ταξιδιώτες σχετικά με το γιατί οι πτήσεις είναι τόσο ακριβές αυτή τη στιγμή και ποια είναι η μελλοντική προοπτική για το κόστος των αεροπορικών ταξιδιών. 

Γιατί είναι τόσο ακριβό να πετάς αυτή τη στιγμή;

Ο πληθωρισμός, η ζήτηση ταξιδιών, το υψηλότερο κόστος καυσίμων, η αύξηση των διεθνών αεροπορικών ταξιδιών και οι διαφορές στις κρατήσεις είναι μερικοί από τους λόγους που είναι τόσο ακριβό να πετάς αυτήν τη στιγμή.

Τα υψηλότερα αεροπορικά εισιτήρια μπορούν να αναχθούν σε 10 βασικούς παράγοντες, αλλά ευτυχώς, υπάρχουν ακόμα τρόποι να παρακάμψετε αυτές τις υψηλότερες τιμές πτήσεων και να αποκτήσετε πρόσβαση σε πολύ προσιτές πτήσεις.

Γιατί είναι τόσο ακριβές οι πτήσεις το 2023;

Οι πτήσεις είναι τόσο ακριβές το 2023, εν μέρει λόγω της συνολικής αύξησης του κόστους (πληθωρισμός) για τις αεροπορικές εταιρείες – από τους μισθούς των πιλότων και του προσωπικού μέχρι τα καύσιμα αεροσκαφών και τις ανέσεις επιβατών.

Άλλοι λόγοι για πιο ακριβές πτήσεις το 2023 περιλαμβάνουν περισσότερες πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, διεθνείς πτήσεις, κρατήσεις απευθείας έναντι πτήσεων αναμονής, κρατήσεις πτήσεων ή πτήσεις τις πολυάσχολες καθημερινές και κρατήσεις πολύ μακριά εκ των προτέρων ή την τελευταία στιγμή.

Θα μειωθούν τα αεροπορικά εισιτήρια το 2024;

Είναι πολύ πιθανό τα αεροπορικά εισιτήρια να μειωθούν το 2024, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια ορισμένων μηνών. Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, οι οποίοι τείνουν να είναι λιγότερο απασχολημένοι για τις αεροπορικές εταιρείες, οι επιβάτες είναι έτοιμοι να δουν πολύ χαμηλότερα αεροπορικά εισιτήρια στις αρχές του 2024.

Θα γίνουν φθηνότερες οι πτήσεις το 2023;

Οι πτήσεις δεν γίνονται πολύ φθηνότερες το 2023, αλλά οι αεροπορικές εταιρείες εργάζονται σκληρά για να προσθέσουν περισσότερα αεροπλάνα και επιπλέον δρομολόγια πτήσεων για να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση αεροπορικών ταξιδιών.

Με την πάροδο του χρόνου, αυτές οι αυξήσεις και ο ανταγωνισμός από άλλες αεροπορικές εταιρείες θα μπορούσαν να συμβάλουν στη μείωση των αεροπορικών εισιτηρίων.

Ποιος είναι ο φθηνότερος μήνας για ταξίδι το 2023;

Οι φθηνότεροι μήνες για ταξίδια το 2023 είναι ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος (εσωτερικό), αλλά ο Αύγουστος είναι ο φθηνότερος μήνας του 2023 για ταξίδια σε διεθνές επίπεδο.

Ο προγραμματισμός ενός χειμερινού ταξιδιού μετά το νέο έτος είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε αεροπορικά εισιτήρια εσωτερικού, ενώ ένα φθινοπωρινό (άνοιξη, αν πρόκειται να πάτε στο νότιο ημισφαίριο) είναι ιδανικό για μια φθηνή διεθνή πτήση.

Λοιπόν, γιατί ακριβώς οι πτήσεις είναι τόσο ακριβές;

Μπορούμε να θρηνήσουμε για το αυξανόμενο κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων το μόνο που θέλουμε, αλλά στο τέλος, ρωτώντας «Γιατί είναι τόσο ακριβές οι πτήσεις;» απαιτεί μια συγκεκριμένη, εκ των προτέρων απάντηση. 

Οι πτήσεις είναι πιο δαπανηρές σήμερα λόγω του συνδυασμού του πληθωρισμού, της αυξανόμενης ζήτησης πτήσεων, της αύξησης των διεθνών ταξιδιών και των απευθείας πτήσεων, των κρατήσεων σε λάθος ημέρες/ωρών, των κρατήσεων πολύ νωρίτερα ή πολύ κοντά στις ημερομηνίες του ταξιδιού σας και πρόσθετων χρεώσεων. 

Ευτυχώς, υπάρχουν ακόμη πολλοί τρόποι για να πετύχετε φθηνότερες πτήσεις, ακόμη και αν ληφθούν υπόψη όλοι αυτοί οι παράγοντες. Η χρήση τοποθεσιών συγκέντρωσης πτήσεων για την αναζήτηση των καλύτερων τιμών πτήσεων είναι πάντα έξυπνη. 

Ορισμένοι παράγοντες είναι πέρα ​​από τον έλεγχό σας (όπως το κόστος των καυσίμων), αλλά η γνώση των καλύτερων ημερών, των ωρών και της απόστασης για να κλείσετε τις πτήσεις σας μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά και στο ποσό που πληρώνετε.

Οι πτήσεις μπορεί να είναι πιο ακριβές σήμερα, αλλά είναι ακόμα πολύ πιθανό να πετάξεις φθηνά. Απλώς χρειάζεται λίγη περισσότερη έρευνα και προγραμματισμός!

Διαβάστε επίσης :10 μυστικά για να κλείσετε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια

Προετοιμασία για μια πτήση στο εξωτερικό; Συμβουλές αεροπορικών ταξιδιών

Κορυφαίες συμβουλές για να βρείτε τις φθηνότερες πτήσεις

Βρείτε τις καλύτερες προσφορές αεροπορικών εισιτηρίων: Ο απόλυτος οδηγός σας

Αεροπορικά εισιτήρια για όλους TicketsWeAirtickets

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια