Egypt

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε την Αίγυπτο

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε την Αίγυπτο;

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Αίγυπτο είναι τις εποχές Οκτωβρίου-Νοεμβρίου και Φεβρουαρίου-Απριλίου, προσφέροντας πιο δροσερό καιρό και λιγότερα πλήθη από την περίοδο αιχμής του χειμώνα. Αυτοί οι μήνες παρέχουν άνετες θερμοκρασίες για υπαίθριες δραστηριότητες και διακοπές στην παραλία, με ημερήσιες θερμοκρασίες κατά μέσο όρο στη δεκαετία του ’80.

Επιπλέον, η άνοιξη και το τέλος του φθινοπώρου στην Αίγυπτο είναι ιδανικά για καταδύσεις στην Ερυθρά Θάλασσα, για τοπικά φεστιβάλ όπως το Πάσχα των Κοπτών και το Sham el-Nessim και για εξερεύνηση της ερήμου χωρίς την υπερβολική ζέστη ή τους ανέμους χαμσίν.

Η Αίγυπτος είναι το σπίτι ενός από τους αρχαιότερους πολιτισμούς του κόσμου και ένας προορισμός που πρέπει να επισκεφτείτε για τους λάτρεις της ιστορίας.

Ακόμα κι αν δεν περνάτε τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο σας με τη μύτη σας σε ένα βιβλίο αρχαιολογίας, οι πανύψηλες τοποθεσίες των Μεγάλων Πυραμίδων και της Σφίγγας στη Γκίζα, η Κοιλάδα των Βασιλέων και άλλα αρχαία αιγυπτιακά μνημεία θα σας κόψουν την ανάσα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η Αίγυπτος δεν έχει πιο σύγχρονα αξιοθέατα. Η πρωτεύουσα του Καΐρου έχει χιλιάδες χρόνια ιστορίας στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο, από μεγάλα ισλαμικά τζαμιά μέχρι αρχαίες κοπτικές εκκλησίες μέχρι μεσαιωνικά σουκ.

Τα σύγχρονα θέρετρα της Χουργκάντα ​​στην Ερυθρά Θάλασσα προσφέρουν όλες τις ανέσεις που μπορεί να θέλουν οι επισκέπτες να περιποιηθούν τον εαυτό τους, κατά μήκος μιας όμορφης ακτής.

Η επίσκεψη στην Αίγυπτο απαιτεί καλό συγχρονισμό για να αποφύγετε τη χειρότερη ζέστη της ερήμου και τα πλήθη. Αλλά μην ανησυχείτε – θα σας δείξουμε πότε ακριβώς να πάτε παρακάτω. Αφήστε μας να είμαστε ο οδηγός σας!

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ >>

Χρειάζεσαι έμπνευση για το επόμενο σου ταξίδι; >> Ελα στο Viper

Αποσαφήνιση: Οι πληροφορίες που ακολουθούν είναι προσωπικές απόψεις και δεν φέρουμε ευθύνη για οποιεσδήποτε δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

Διαβάστε επίσης : Είναι ασφαλής η επίσκεψη στην Αίγυπτο;

25 διασκεδαστικά και ενδιαφέροντα γεγονότα για την Αίγυπτο

Aκολουθήστε μας στο facebook

Egypt

Συνολικά, η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Αίγυπτο

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Αίγυπτο είναι κατά τις εποχές του ώμου Οκτωβρίου-Νοεμβρίου και Φεβρουαρίου-Απριλίου, όταν ο καιρός είναι δροσερός, αλλά μπορείτε να αποφύγετε τα χειρότερα πλήθη κατά την υψηλή περίοδο.

Η Αίγυπτος είναι μια έρημη χώρα — περίπου 96% της χώρας καλύπτεται από την έρημο. Αυτό σημαίνει ότι το κλίμα του είναι κυρίως οι ακραίες θερμοκρασίες που θα περίμενε κανείς από μια έρημη περιοχή.

Τα καλοκαίρια σε όλα τα μέρη της Αιγύπτου είναι καταπιεστικά ζεστά. Στο Κάιρο, οι μέσες θερμοκρασίες κοντά 100 βαθμοί Φαρενάιτ τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, και είναι το ίδιο σε όλη τη χώρα.

Ο ζεστός, ξηρός αέρας καθιστά δύσκολο να περάσετε πολύ χρόνο σε εξωτερικούς χώρους και τα περισσότερα από τα καλύτερα αξιοθέατα της χώρας βρίσκονται έξω. Οι θερμοκρασίες εκτός καλοκαιριού είναι ακόμα ζεστές, ιδανικές για διακοπές στην παραλία, αλλά είναι πολύ πιο ευχάριστες.

Τον Μάρτιο-Απρίλιο και τον Οκτώβριο-Νοέμβριο αναμένονται ημερήσιες θερμοκρασίες στους χαμηλούς 80s. Ακόμη και οι χειμερινές θερμοκρασίες στην Αίγυπτο τείνουν να είναι ευχάριστες, σπάνια πέφτουν κάτω από 70 βαθμούς Φαρενάιτ κατά τη διάρκεια της ημέρας, αν και οι νυχτερινές θερμοκρασίες είναι πολύ πιο χαμηλές.

Ένας άλλος παράγοντας όταν σχεδιάζετε το ταξίδι σας στην Αίγυπτο είναι η πολυκοσμία. Δημοφιλείς τοποθεσίες όπως οι Μεγάλες Πυραμίδες τείνουν να έχουν πολύ κόσμο κατά τη χειμερινή υψηλή περίοδο, ειδικά από τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο βλέπουν τους περισσότερους επισκέπτες στα δημοφιλή θέρετρα της Ερυθράς Θάλασσας από την κρύα Βόρεια Ευρώπη.

Η πρόταση μας ώστε να σας μείνει αξέχαστο αυτό το ταξίδι (κλικ στην εικόνα )

Ο Οκτώβριος έχει επίσης πολλές αφίξεις τουριστών, ειδικά σε κρουαζιερόπλοια και οργανωμένες εκδρομές (το θαλάσσιο λιμάνι της Αλεξάνδρειας έχει τις περισσότερες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων προγραμματισμένο για τον Οκτώβριο).

Για να νικήσετε τα πλήθη και την καταιγιστική ζέστη του καλοκαιριού, επισκεφθείτε το αργά το φθινόπωρο ή την άνοιξη. Η Αίγυπτος είναι επίσης δημοφιλής προορισμός για καταδύσεις, καθώς η ακτή της Ερυθράς Θάλασσας έχει εντυπωσιακούς κοραλλιογενείς υφάλους και θαλάσσια ζωή.

Σύμφωνα με την Επαγγελματική Ένωση Εκπαιδευτών Καταδύσεων, Μάρτιος έως Νοέμβριος είναι καλές στιγμές για καταδύσεις, ειδικά τον Μάιο-Σεπτέμβριο, όταν μπορείτε να εντοπίσετε φαλαινοκαρχαρίες και σφυροκέφαλους καρχαρίες. Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τον διάσημο ύφαλο Dahab είναι η άνοιξη ή το φθινόπωρο, όταν μπορείτε επίσης να δείτε πολλά δελφίνια.

“Κλείστε Τώρα Ξενοδοχείο και Πληρώστε Λιγότερα!

Επωφεληθείτε εδώ

Η άνοιξη είναι μια καλή στιγμή για να επισκεφθείτε την Αίγυπτο, εάν θέλετε να δείτε μερικά τοπικά φεστιβάλ και παραδοσιακές πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Την άνοιξη είναι το Κοπτικό Πάσχα (η ακριβής ημερομηνία αλλάζει κάθε χρόνο), ακολουθούμενο από το παραδοσιακό ανοιξιάτικο φεστιβάλ του Σαμ ελ-Νεσίμόταν οι Αιγύπτιοι γιορτάζουν την αλλαγή της εποχής κάνοντας πικ νικ κατά μήκος του Νείλου και επισκεπτόμενοι εκθεσιακούς χώρους.

Αυτό το φεστιβάλ χρονολογείται από την αρχαία αιγυπτιακή εποχή και γιορτάζεται από όλες τις θρησκείες. Εάν θέλετε να περάσετε πολύ χρόνο στην έρημο, τότε η καλύτερη εποχή για να το επισκεφτείτε είναι κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής περιόδου.

Οι θερμοκρασίες είναι πιο ήπιες και αποφεύγεις τις άγριες άνεμοι της ερήμου khamsin της άνοιξης που μπορεί να διαταράξει τα ταξιδιωτικά σχέδια. Νωρίς το φθινόπωρο είναι η εποχή συγκομιδής της ημερομηνίας σε οάσεις σε όλη τη Δυτική Έρημο, ώστε να μπορείτε να δοκιμάσετε αυτό το φρούτο φρέσκο ​​από το δέντρο.

Οι προτάσεις μας ώστε να σας μείνει αξέχαστο αυτό το ταξίδι (κλικ στην εικόνα )

καιρο

Η φθηνότερη ώρα για να επισκεφθείτε την Αίγυπτο

Η φθηνότερη περίοδος για να επισκεφθείτε την Αίγυπτο είναι στα τέλη της άνοιξης, όταν μπορείτε να βρείτε καλές προσφορές πακέτων, και σε ορισμένες περιοχές, το καλοκαίρι.

Το καλοκαίρι είναι η χαμηλή περίοδος της Αιγύπτου, καθώς πολλοί διεθνείς επισκέπτες τείνουν να μείνουν μακριά λόγω της καταιγιστικής ζέστης. Εάν βρίσκεστε στο Κάιρο ή σε μία από τις άλλες πόλεις του εσωτερικού, μπορείτε συχνά να βρείτε καλές προσφορές για διαμονή.

Ωστόσο, η υψηλή ζέστη καθιστά σχεδόν αδύνατη την ουσιαστική εξερεύνηση οτιδήποτε, εκτός εάν είστε διατεθειμένοι να εξερευνήσετε πριν από την αυγή, καθιστώντας αμφίβολο εάν τα λιγότερο ακριβά ξενοδοχεία αξίζουν τον κόπο. Επίσης, δεν πρέπει να περιμένετε να βρείτε καλές προσφορές κατά μήκος της ακτής το καλοκαίρι.

Χάρη στις σχολικές διακοπές και τον ζεστό καιρό στις πόλεις, οι πιο εύπορες αιγυπτιακές οικογένειες τείνουν να συρρέουν στις ακτές της Μεσογείου ή της Ερυθράς Θάλασσας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και η ζήτηση προκαλεί αύξηση της τιμής.

Η καλύτερη εποχή για να λάβετε προσφορές όπου κι αν πάτε στην Αίγυπτο είναι τα τέλη της άνοιξης. Τον Μάιο, οι υψηλότερες θερμοκρασίες σημαίνουν το τέλος της υψηλής περιόδου για τους διεθνείς επισκέπτες, αλλά η καλοκαιρινή βιασύνη δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.

Πολλά δημοφιλή θέρετρα κατά μήκος της ακτής της Ερυθράς Θάλασσας προσφέρουν εκπτώσεις για ταξιδιώτες που κάνουν κράτηση για πακέτα προσφορές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Κατά τη διάρκεια της άνοιξης, οι πτήσεις τείνουν επίσης να είναι λιγότερο ακριβές προς την Αίγυπτο. Εάν είστε ευέλικτοι με το πότε μπορείτε να πάτε, φροντίστε να συγκρίνετε τις τιμές των πτήσεων πριν κάνετε κράτηση.

Egypt

Λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε την Αίγυπτο

Η λιγότερο πολυάσχολη περίοδος για να επισκεφθείτε το μεγαλύτερο μέρος της Αιγύπτου είναι το καλοκαίρι, όταν η καταιγιστική ζέστη κρατά πολλούς τουρίστες μακριά. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, πολλοί διεθνείς επισκέπτες αποφεύγουν την Αίγυπτο επειδή οι θερμοκρασίες μπορεί να αυξηθούν άβολα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Εάν δεν είστε ευαίσθητοι στη ζέστη, αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να το επισκεφτείτε για να ξεπεράσετε τα πλήθη. Θα βρείτε λίγα άλλα άτομα στη σειρά σε δημοφιλείς τοποθεσίες όπως το Λούξορ ή οι Μεγάλες Πυραμίδες.

Η εξαίρεση είναι η ακτή, επειδή πολλοί Αιγύπτιοι και διεθνείς επισκέπτες συρρέουν στις ακτές της Μεσογείου και της Ερυθράς Θάλασσας για να ανακουφιστούν από τη ζέστη.

Αν θέλετε να ξεπεράσετε τα πλήθη στα δημοφιλή παραλιακά θέρετρα, επισκεφθείτε το στα τέλη της άνοιξης ή στις αρχές του φθινοπώρου, όταν το σχολείο είναι σε λειτουργία και ο καιρός δεν είναι αρκετά δροσερός για να προσελκύσει ακόμη διεθνείς επισκέπτες.

Οι προτάσεις μας ώστε να σας μείνει αξέχαστο αυτό το ταξίδι (κλικ στην εικόνα )

Η χειρότερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Αίγυπτο

Το καλοκαίρι είναι η χειρότερη περίοδος για να επισκεφθείτε την Αίγυπτο, επειδή η θερμοκρασία απλώς καθιστά αδύνατη την επίσκεψη σε εξέχουσες τοποθεσίες.

Μην υποτιμάτε τη ζέστη της Αιγύπτου – ακόμα κι αν συνήθως είστε καλά με τις υψηλές θερμοκρασίες, το να στέκεστε έξω από τις Μεγάλες Πυραμίδες στη μέση της ερήμου στους 100 βαθμούς, χωρίς σκιά και χωρίς αεράκι, μπορεί να σας κάνει να αναθεωρήσετε το ταξίδι σας.

Δεν αξίζει να το επισκεφτείτε το καλοκαίρι μόνο και μόνο για να πάρετε κάποια έκπτωση σε ξενοδοχεία ή να αποφύγετε κάποια από τα πλήθη. Επιπλέον, επειδή τα παιδιά της Αιγύπτου είναι εκτός σχολείου αυτό το καλοκαίρι, υπάρχουν πολλά ταξίδια στο εσωτερικό, επομένως η ζήτηση τείνει να ανεβάζει τις τιμές.

Είναι ακόμα δυνατό να επισκεφθείτε την Αίγυπτο το καλοκαίρι. Μείνετε σε μέρη με πιο ήπιο κλίμα, όπως οι ακτές. Κάντε τις περισσότερες από τις περιηγήσεις σας στα αξιοθέατα πολύ νωρίς την ημέρα (όπως στις 6 π.μ.) προτού οι θερμοκρασίες γίνουν πραγματικά αφόρητες.

“Κλείστε Τώρα Ξενοδοχείο και Πληρώστε Λιγότερα!

Επωφεληθείτε εδώ

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν μερικές πρόσθετες συμβουλές για να επιλέξετε την καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Αίγυπτο:

  • Το Ραμαζάνι τείνει να διαταράξει τα ταξίδια. Οι περισσότεροι Αιγύπτιοι είναι μουσουλμάνοι και πολλά εστιατόρια κλείνουν αυτόν τον μήνα της νηστείας και πολλοί άνθρωποι ταξιδεύουν για να επισκεφτούν τις οικογένειές τους. Η ημερομηνία αλλάζει κάθε χρόνο, γι’ αυτό ελέγξτε πριν κάνετε κράτηση για το ταξίδι σας.
  • Τέλη Δεκεμβρίου και αρχές Ιανουαρίου είναι πολύ απασχολημένοι. Τα Χριστούγεννα των Κοπτών είναι στις 7 Ιανουαρίου και πολλοί άνθρωποι ταξιδεύουν για να δουν τις οικογένειές τους κατά τη διάρκεια αυτών των διακοπών και της Πρωτοχρονιάς. Άλλοι επισκέπτονται για να δουν τη μοναδική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων στην Αίγυπτο.
  • Κατευθυνθείτε νωρίς σε δημοφιλείς ναούς για να κερδίσετε τα πλήθη. Μπορείτε να αποφύγετε τα πλήθη ακόμη και κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου, επισκεπτόμενοι τις Μεγάλες Πυραμίδες πολύ νωρίς ή πολύ αργά.

Συχνές Ερωτήσεις

Εδώ είναι μερικές από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που έχουν κάνει οι άνθρωποι σχετικά με την επίσκεψη στην Αίγυπτο:

Ποιος είναι ο καλύτερος μήνας για να πάτε στην Αίγυπτο;

Ο Οκτώβριος έχει μερικές από τις καλύτερες καιρικές συνθήκες στην Αίγυπτο. Ο Νοέμβριος έχει επίσης καλό καιρό, ζεστό αλλά όχι πολύ ζεστό και λιγότερα πλήθη από τον Οκτώβριο.

Ποιος μήνας είναι ο φθηνότερος για να πάτε στην Αίγυπτο;

Ο Μάιος είναι ο φθηνότερος μήνας για να πάτε στην Αίγυπτο. Σηματοδοτεί την αρχή της χαμηλής σεζόν, και αυτό πριν οι σχολικές διακοπές ανεβάσουν τις τιμές σε δημοφιλή παραθαλάσσια θέρετρα.

Ποιοι είναι οι πιο ζεστοί μήνες στην Αίγυπτο;

Οι πιο ζεστοί μήνες στην Αίγυπτο είναι ο Ιούνιος, ο Ιούλιος και ο Αύγουστος. Οι θερμοκρασίες γίνονται αφόρητες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αυτή την περίοδο.

Υπάρχει περίοδος βροχών στην Αίγυπτο;

Η Αίγυπτος δεν έχει πραγματική περίοδο βροχών και δεν βρέχει καθόλου, καθώς είναι μια χώρα που καλύπτεται κυρίως από έρημο. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, υπάρχει κάποια βροχή κατά μήκος της ακτής και του Νείλου.

Είναι η Αίγυπτος προσιτή ή ακριβή;

Η Αίγυπτος είναι ως επί το πλείστον ένα οικονομικό μέρος για να επισκεφθείτε. Μερικά από τα παράκτια θέρετρα all-inclusive είναι πολυτελή και πιο ακριβά, αλλά είναι δυνατό να βρείτε προσφορές εάν ψωνίζετε και συγκρίνετε τις τιμές ανάλογα με το χρόνο του ταξιδιού σας.

Λοιπόν, Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Αίγυπτο;

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Αίγυπτο είναι κατά τους μήνες Φεβρουάριο-Απρίλιο και Οκτώβριο-Νοέμβριο, όταν τόσο οι θερμοκρασίες όσο και τα πλήθη τείνουν να μειώνονται. Για καλές προσφορές, επισκεφθείτε το στις αρχές του καλοκαιριού (Μάιος), πριν οι θερμοκρασίες γίνουν πραγματικά αφόρητες.

Διαβάστε επίσης:Συμβουλές για την εκδρομή διακοπών στην Αίγυπτο

Τι κοστίζει ένα ταξίδι στην Αίγυπτο

25 διασκεδαστικά και ενδιαφέροντα γεγονότα για την Αίγυπτο

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ >>

Χρειάζεσαι έμπνευση για το επόμενο σου ταξίδι; >> Ελα στο Viper

 

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια