Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Μάλι το 2023

 

Σκέφτεστε να πάτε στο Μάλι μια μέρα; Η σεζόν που θα πας κάνει μεγάλη διαφορά! Δείτε την καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Μάλι (μαζί με τις φθηνότερες, λιγότερο πολυάσχολες και χειρότερες ώρες) στον οδηγό μας για τον προγραμματισμό ταξιδιού. 

Γιατί πρέπει να επισκεφτείτε το Μάλι

Το στεριανό Μάλι στη Δυτική Αφρική είναι ένα κρυμμένο στολίδι για ταξιδιώτες που αναζητούν μοναδική αρχιτεκτονική, ιστορικές τοποθεσίες, απέραντα τοπία ερήμων και δέλτα ποταμών και μια ακμάζουσα τοπική κουλτούρα. 

Κατευθυνθείτε στην πρωτεύουσα του Μάλι, Μπαμάκο, για να επισκεφθείτε τον Εθνικό Ζωολογικό Κήπο du Mali, το Εθνικό Πάρκο του Μάλι και το Εθνικό Μουσείο του Μάλι. Θα δείτε εντυπωσιακά τζαμιά και καθεδρικούς ναούς και θα δείτε πανύψηλα μνημεία στη διαδρομή!

Σύγχρονα και παραδοσιακά καταστήματα βρίσκονται σε κάθε γωνιά – ειδικά στο Mopti, όπου οι ταξιδιώτες το επισκέπτονται συχνά – με τοπικά εστιατόρια που σερβίρουν νόστιμο φαγητό και αγαπημένα από το Μάλι, όπως θαλασσινά, αρνί κάρυ και ρύζι με κρέας και λαχανικά. 

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες αναζητούν τις υπενθυμίσεις του μακροχρόνιου και ιστορικού παρελθόντος του Μάλι, πηγαίνοντας στα 4 Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO στη χώρα. 

Στη Χώρα των Ντόγκον, ο βράχος του Μπαντιαγάρα είναι ένα καταπληκτικό Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO με αρχιτεκτονική – χωμάτινα σπίτια, σιταποθήκες, ιερά και πολλά άλλα – που χρονολογείται από αιώνες. 

Το Μάλι φιλοξενεί επίσης το Τιμπουκτού, ένα άλλο μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς με πλούσια ισλαμική ιστορία, όπου θα βρείτε 3 εκπληκτικά ιστορικά τζαμιά από τον 15ο και τον 16ο αιώνα. 

Ο τάφος της Askia  στο Γκάο, με ύψος πάνω από 55 πόδια και χτισμένος το 1495 από έναν αυτοκράτορα, διαθέτει έναν πλίθινο τάφο σε σχήμα πυραμίδας και περιβάλλοντα συγκρότημα με μικρότερα τζαμιά και ένα νεκροταφείο. 

Το μεγαλύτερο πλίθινο κτίριο στον κόσμο βρίσκεται σε ύψος πάνω από 65 πόδια στο Djenné του Μάλι, που εύστοχα ονομάζεται Μεγάλο Τζαμί του Djenné. Ολόκληρο το τζαμί είναι φτιαγμένο από τούβλα λάσπης που ψήνονται στον ήλιο του Μάλι από το 1907. 

Οι λάτρεις της φύσης θα εκτιμήσουν τους καταρράκτες Gouina του Μάλι στην περιοχή Kayes, ρίχνοντας τον πανίσχυρο ποταμό Σενεγάλης πλάτους 1.640 ποδιών κάτω από 52 πόδια πάνω από την άκρη σε μια καταρρακτώδη πτώση. 

Η μεγάλη άμμος της ερήμου Σαχάρα καλύπτει περίπου το 41% ​​του Μάλι, σχηματίζοντας τεράστιους αμμόλοφους που γίνονται από μόνοι τους τουριστικό αξιοθέατο. Το La Dune Rosa στο Γκάο είναι αγαπημένο για επίσκεψη καθώς γίνεται ροζ την αυγή και το σούρουπο! 

Με τόσους πολλούς λόγους για να επισκεφθείτε το Μάλι, απλά πρέπει να γνωρίζετε την καλύτερη ώρα για να πάτε για να απολαύσετε τη διαμονή σας. Θα το καλύψουμε στη συνέχεια! 

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Μάλι;

  • Συνολικά καλύτερη εποχή για επίσκεψη: Απρίλιος-Ιούνιος
  • Η φθηνότερη περίοδος επίσκεψης: Οκτώβριος-Νοέμβριος
  • Λιγότερος χρόνος για επίσκεψη: Αύγουστος-Οκτώβριος
  • Χειρότερη εποχή για επίσκεψη: Φεβρουάριος-Μάρτιος, Αύγουστος

Η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Μάλι θα εξαρτηθεί πραγματικά από τη φύση και τους στόχους του ταξιδιού σας. Κάθε εποχή φέρνει κάτι διαφορετικό! 

Εάν ελπίζετε να ζήσετε τον καλύτερο καιρό, φεστιβάλ και ευκαιρίες για περιηγήσεις στα αξιοθέατα, η “καλύτερη στιγμή για επίσκεψη” θα είναι διαφορετική από ό,τι αν αναζητάτε τη φθηνότερη ή λιγότερο πολυάσχολη εποχή του χρόνου.

Συνολικά, η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Μάλι σε όλες τις κατηγορίες είναι ο Απρίλιος έως τον Ιούνιο. Αυτή η περίοδος προσφέρει ζεστό καιρό με λίγη βροχή, αλλά πολλά φεστιβάλ και εξαιρετικές ευκαιρίες για περιηγήσεις στα αξιοθέατα γύρω από τις ιστορικές τοποθεσίες και την αρχιτεκτονική του Μάλι. 

Η φθηνότερη περίοδος για να επισκεφθείτε το Μάλι είναι συνήθως κατά τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο, όταν οι τιμές των ξενοδοχείων πέφτουν δραματικά και οι θερμοκρασίες αυξάνονται περίπου στους 94 F μετά από μια σύντομη πτώση από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο. 

Ο Αύγουστος έως τον Οκτώβριο είναι συνήθως η λιγότερο πολυάσχολη περίοδος για να έρθετε στο Μάλι, με πολύ λίγους τουρίστες που φτάνουν και χαμηλότερες από τις κανονικές τιμές ξενοδοχείων ως μπόνους. 

Προσπαθήστε να αποφύγετε την επίσκεψη στο Μάλι τον Φεβρουάριο, τον Μάρτιο και τον Αύγουστο. Αυτοί είναι οι πιο ακριβοί (Φεβρουάριος) και πολυσύχναστοι (Μάρτιος, Αύγουστος) μήνες για επίσκεψη.

Θα ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε κάθε περίοδο ταξιδιού για το Μάλι την επόμενη. 

Συνολικά, η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Μάλι

Παραδοσιακές καλύβες στο χωριό Dogon κάτω από τον γκρεμό Bandiagara για να δείξετε τη συνολική καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε το Μάλι

Claudia Veh/Shutterstock

Ο Απρίλιος έως τον Ιούνιο είναι γενικά η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Μάλι, αλλά είναι ζεστό με μέσες θερμοκρασίες από 85 F έως 91 F. Η βροχόπτωση είναι μέτρια μέχρι τον Ιούνιο, η οποία είναι ιδανική για περιηγήσεις στα αξιοθέατα.

Αν και βρέχει λίγο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου – 0,4″ τον Απρίλιο, 1,8″ τον Μάιο και 4,6″ τον Ιούνιο – είναι στην πραγματικότητα μέρος της ξηρής περιόδου του Μάλι. Με λιγότερες βροχοπτώσεις καθημερινά, θα έχετε περισσότερες ευκαιρίες να βγείτε έξω και να εξερευνήσετε τη χώρα.

Οι καταρρακτώδεις βροχές (8″-10″ το μήνα) δεν θα έρθουν στο Μάλι μέχρι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Αυτός είναι ένας λόγος που η πιο ξηρή περίοδος Απριλίου έως Ιουνίου είναι το καλύτερο μέρος του έτους για να επισκεφθείτε συνολικά. 

Ο καιρός είναι ένα μεγάλο μέρος του γιατί αυτή η εποχή είναι εξαιρετική για επίσκεψη, αλλά έχει επίσης λίγο λιγότερο κόσμο αυτή την εποχή από ό,τι τους πιο πολυσύχναστους μήνες του χρόνου (Φεβρουάριο, Μάρτιο και Αύγουστο). 

Με λιγότερα πλήθη να γεμίζουν τα ξενοδοχεία (ειδικά γύρω από την πρωτεύουσα, Μπαμάκο), οι τιμές πέφτουν και μπορείτε να πετύχετε καλύτερες προσφορές για καταλύματα. 

Αλλά δεδομένου ότι αυτή η περίοδος καλύπτει μέρος της άνοιξης (την περίοδο αιχμής), υπάρχουν πολλά που συμβαίνουν στο Μάλι αυτήν την εποχή του χρόνου, συμπεριλαμβανομένων των φεστιβάλ .

Δείτε το Dogon Mask Festival τον Απρίλιο, το Plastering the Great Mosque στα τέλη Απριλίου και τον Μάιο και το International Rail Festival τον Μάιο ή τον Ιούνιο. 

Οι καλύτερες και οι χειρότερες στιγμές για να επισκεφθείτε τη Λιβύη το 2023(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Η φθηνότερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Μάλι

Οι νομάδες που ιππεύουν καμήλες στην έρημο Σαχάρα στο εσωτερικό του Μάλι δείχνουν τη φθηνότερη περίοδο για να επισκεφθείτε το Μάλι τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο

Πάμπλο Ιωανιδόπουλος/Shutterstock

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Μάλι με προϋπολογισμό είναι από τον Οκτώβριο έως τον Νοέμβριο, κατά τη διάρκεια της πιο αργής περιόδου του φθινοπώρου, όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν και οι τιμές ακολουθούν το παράδειγμά τους. 

Κατά τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο, μπορείτε να βρείτε τις καλύτερες προσφορές του χρόνου σε ξενοδοχεία στο Μάλι, ειδικά στην πρωτεύουσα όπου μένουν οι περισσότεροι τουρίστες. 

Ο Οκτώβριος έχει μέσες τιμές ξενοδοχείων από περίπου $50 έως $131/διανυκτέρευση. Οι νυχτερινές τιμές Νοεμβρίου κυμαίνονται από 51 έως 134 $, γεγονός που το καθιστά ελαφρώς πιο ακριβό. 

Συγκρίνετε αυτές τις νυχτερινές τιμές με αυτές που βρέθηκαν κατά την περίοδο αιχμής, οι οποίες μπορεί να φτάσουν τα 154 $/διανυκτέρευση και είναι σαφές ότι η επίσκεψη τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο είναι η φθηνότερη περίοδος για να πάτε στο Μάλι! 

Οι θερμοκρασίες είναι περίπου 94 F αυτή την εποχή του χρόνου, η υγρασία κυμαίνεται από 40% έως 60%, και η βροχή είναι πολύ ελάχιστη με 0,2″ τον Νοέμβριο και 1,6″ τον Οκτώβριο.

Είναι ένα ωραίο μπόνους ότι τα πλήθη είναι πολύ λίγα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου του χρόνου, επίσης.

Γενικά θα βρείτε άφθονη διαθεσιμότητα σε ξενοδοχεία της πρωτεύουσας και λιγότερα πλήθη στην πόλη, σε αξιοθέατα και σε ιστορικές τοποθεσίες. 

Οι καλύτερες και οι χειρότερες στιγμές για να επισκεφθείτε τη Λευκορωσία το 2023(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε το Μάλι

Το Τζαμί Djenne φαίνεται από μια γωνία σε μια μέρα του γαλάζιου ουρανού κατά τη διάρκεια της λιγότερο πολυάσχολης περιόδου για να επισκεφθείτε το Μάλι

Claudiovidri/Shutterstock

Ο Σεπτέμβριος έως τον Νοέμβριο είναι η λιγότερο πολυάσχολη περίοδος για να επισκεφθείτε το Μάλι, καθώς ο αριθμός των επισκεπτών έφτασε στο ετήσιο χαμηλό επίπεδο και λιγότερα φεστιβάλ και εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στη χώρα. 

Αν ψάχνετε για μια εποχή για να επισκεφθείτε το Μάλι χωρίς πλήθη τουριστών, ο Σεπτέμβριος έως τον Νοέμβριο είναι η ιδανική εποχή για να πάτε. Θα εξοικονομήσετε ακόμη και μερικά δολάρια αν το επισκεφτείτε αυτήν την εποχή του χρόνου. 

Θα βρείτε ξενοδοχεία με μεγάλη διαθεσιμότητα, ειδικά τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο. Ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος είναι επίσης οι φθηνότεροι μήνες του χρόνου για να επισκεφθείτε το Μάλι! 

Η εποχή του Χάρματταν λαμβάνει χώρα αυτή την εποχή του χρόνου, καθώς ξηροί, σκονισμένοι άνεμοι από την έρημο Σαχάρα πνέουν στο Μάλι, παίρνοντας μαζί της και την εποχή των βροχών. 

Ο Σεπτέμβριος έχει περίπου 6,4″ βροχή, αλλά ο Οκτώβριος δέχεται 1,6″ και ο Νοέμβριος μόλις 0,2″. Αν σκοπεύετε να επισκεφτείτε αξιοθέατα και να κάνετε πράγματα σε εξωτερικούς χώρους, ο προγραμματισμός για τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο θα είναι καλύτερος. 

Με όλο και λιγότερες βροχοπτώσεις κάθε μέρα, καθώς αυτή η εποχή μπαίνει, οι άνεμοι είναι ευπρόσδεκτοι καθώς οι θερμοκρασίες εξακολουθούν να κυμαίνονται στην περιοχή 89F-94F. Είναι ζεστό, αλλά διαχειρίσιμο με σταθερά μειωμένη υγρασία. 

Καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Ιορδανία(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Η χειρότερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Μάλι

Σπίτια στα βράχια Dogon και ταφικοί θάλαμοι στους βράχους του γκρεμού Bandiagara κατά τη διάρκεια της χειρότερης περιόδου για να επισκεφθείτε το Μάλι

Torsten Pursche/Shutterstock

Ο Φεβρουάριος, ο Μάρτιος και ο Αύγουστος είναι η χειρότερη περίοδος για να επισκεφθείτε το Μάλι λόγω των υψηλότερων τιμών (Φεβρουάριος) και των μηνών αιχμής για τον τουρισμό (Μάρτιος και Αύγουστος) που δημιουργούν συνθήκες πιο συνωστισμού. 

Ο Φεβρουάριος έως τον Μάρτιο είναι μέρος της πιο ξηρής περιόδου στο Μάλι, με λίγες έως καθόλου βροχοπτώσεις αυτούς τους ανοιξιάτικους μήνες. Οι θερμοκρασίες είναι ζεστές, με μέσες ημερήσιες θερμοκρασίες περίπου 82F έως 88F.

Ο Αύγουστος είναι το εντελώς αντίθετο – είναι πιο δροσερός, περίπου 79 F, και ο πιο υγρός μήνας του χρόνου. Το Μπαμάκο, στο Μάλι δέχεται περίπου 10,1″ βροχής κατά μέσο όρο όλο τον μήνα. Περίπου 27 μέρες του μήνα είναι βροχερές! 

Εκτός από τον καιρό, γιατί αυτοί οι μήνες είναι οι χειρότεροι χρόνοι για μια επίσκεψη στο Μάλι; Τον Φεβρουάριο, οι τιμές ξενοδοχείων είναι οι υψηλότερες ολόκληρου του έτους (58-154 $/διανυκτέρευση). 

Τον Μάρτιο και τον Αύγουστο, το Μάλι δέχεται περισσότερους επισκέπτες από τον υπόλοιπο χρόνο, με αποτέλεσμα οι τιμές να αυξάνονται ελαφρώς και να συνωστίζονται ξενοδοχεία, αξιοθέατα, εστιατόρια, καταστήματα και ιστορικές τοποθεσίες. 

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Οι καταρράκτες Gouina στην περιοχή Kayes στον ποταμό Σενεγάλη δείχνουν την καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Μάλι συνολικά

Παρακολουθήστε το The World/Shutterstock

Πριν ξεκινήσετε να σχεδιάζετε μια επίσκεψη στο Μάλι, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για να διατηρήσετε τον εαυτό σας ασφαλή και να βεβαιωθείτε ότι είστε προετοιμασμένοι για τα έθιμα και τον πολιτισμό εδώ. 

  • Ελέγξτε για ταξιδιωτικές συμβουλές πριν πάτε. Αυτήν τη στιγμή, το Μάλι δεν είναι ασφαλές για επίσκεψη λόγω του αυξημένου κινδύνου βίαιων εγκλημάτων, απαγωγών και τρομοκρατίας που στοχεύουν ντόπιους και ξένους. Αυτήν τη στιγμή υπάρχει μια ταξιδιωτική συμβουλή επιπέδου 4 από το Γραφείο Προξενικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ που αναφέρει «Μην ταξιδεύετε». Αυτές οι προειδοποιήσεις μπορεί να αλλάξουν, επομένως φροντίστε να ελέγξετε τις συμβουλές της κυβέρνησής σας πριν προγραμματίσετε ένα ταξίδι στο Μάλι. 
  • Προετοιμαστείτε για τη ζέστη και τον ήλιο. Το Μάλι είναι αρκετά ζεστό, με υψηλές θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 100 F κατά τη διάρκεια ορισμένων μερών του έτους. Με τεράστιες εκτάσεις ερήμου, μπορεί να αισθάνεται ακόμα πιο ζεστό! Φροντίστε να προετοιμάζεστε για τη ζέστη και τον ήλιο με άφθονο νερό κάθε μέρα καθώς ξεκινάτε, τακτικά διαλείμματα στη σκιά και εφαρμόζοντας τακτικά αντηλιακό για να προστατεύσετε το δέρμα σας από το κάψιμο. 
  • Ανταλλάξτε το νόμισμά σας κατά την άφιξη. Το Μάλι χρησιμοποιεί το φράγκο CFA της Δυτικής Αφρικής, όπως πολλές από τις γειτονικές χώρες. Δολάρια ΗΠΑ και ευρώ δεν γίνονται δεκτά εδώ, αλλά είναι εύκολο να ανταλλάξετε αυτά τα νομίσματα με φράγκα CFA μόλις φτάσετε στο αεροδρόμιο ή σε μεγάλες πόλεις όπως η Μπαμάκο, η πρωτεύουσα. 
  • Να περιμένετε ένα γλωσσικό εμπόδιο. Στο Μάλι, οι ντόπιοι μιλούν κυρίως Μπαμπάρα ή, λιγότερο συχνά, γαλλικά. Τα Αγγλικά δεν ομιλούνται ευρέως, επομένως θα χρειαστεί να μάθετε τα Bambara, τα γαλλικά ή να βασιστείτε σε μια εφαρμογή μετάφρασης για να σας βοηθήσει να επικοινωνείτε με το προσωπικό όπου κι αν πάτε. 
  • Προσέξτε την τοπική εθιμοτυπία. Η εθιμοτυπία λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη στο Μάλι, οπότε φροντίστε να ακολουθήσετε τα τοπικά έθιμα. Δείξτε με ολόκληρο το χέρι σας, ούτε ένα δάχτυλο. Μην πίνετε αλκοόλ, αν το βρείτε στο μενού, το οποίο είναι απογοητευτικό στην ισλαμική κουλτούρα εδώ. Μην τραβάτε φωτογραφίες ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων κυβερνητικών αξιωματούχων και στρατιωτικών μελών. 

Tαξιδιωτικοί προορισμοί για το 2022 σε άνοδο(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Συχνές Ερωτήσεις

Εναέρια άποψη του Μπαμάκο, Μάλι μια ηλιόλουστη μέρα κοντά στο σούρουπο κατά μήκος του ποταμού για μια ενότητα συχνών ερωτήσεων σχετικά με την καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Μάλι

Thomas Brissiaud/Shutterstock

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε για την καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε το Μάλι; Ρίξτε μια ματιά στις πιο συχνές ερωτήσεις για να μάθετε περισσότερα. 

Είναι το Μάλι καλό για τους τουρίστες;

Το Μάλι είναι συνήθως ένα καλό μέρος για τουρίστες, αλλά οι τρέχουσες ταξιδιωτικές συμβουλές προειδοποιούν ότι δεν είναι ασφαλές να το επισκεφτείτε αυτήν τη στιγμή λόγω του κινδύνου βίαιου εγκλήματος, απαγωγών και τρομοκρατίας.

Ποια είναι η εποχή των βροχών του Μάλι;

Η περίοδος των βροχών του Μάλι διαρκεί από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, με αυτούς τους μήνες να δέχονται 4,6 ίντσες (Ιούνιος) έως 10,1 ίντσες (Αύγουστος) βροχής κατά μέσο όρο. Ο Αύγουστος έχει έως και 27 βροχερές ημέρες όλο τον μήνα!

Τι πρέπει να γνωρίζω πριν πάω στο Μάλι;

Το Μάλι δεν είναι προς το παρόν ασφαλές για τους τουρίστες και ενδέχεται να αντιμετωπίζετε αυξημένο κίνδυνο να γίνετε στόχος βίαιων εγκλημάτων (όπως ένοπλη ληστεία ή επίθεση), απαγωγές ή τρομοκρατικές ενέργειες σε περιοχές που συχνάζουν οι τουρίστες.

Είναι πολύ σημαντικό να διατηρείτε το διαβατήριό σας με ασφάλεια και ασφάλεια, μαζί με προσωπικά έγγραφα, μετρητά (μην φέρετε πολλά) ή τιμαλφή.

Μπορείτε να φορέσετε σορτς στο Μάλι;

Οι ντόπιοι συνοφρυώνονται με τις γυναίκες που κρατούν τα γόνατά τους ή φορούν παντελόνια, επομένως είναι καλύτερο να κολλάτε σε μακριές φούστες που καλύπτουν τα γόνατα ή να φοράτε σαρόνγκ ή περιτύλιγμα που μπορεί να δεθεί γύρω από τη μέση σας για να καλύψει τα γόνατα όταν μπαίνετε σε δημόσιους χώρους.

Είναι το Μάλι φιλικό προς τις ΗΠΑ;

Οι ΗΠΑ και το Μάλι συνεχίζουν να συνεργάζονται προς όφελος του λαού του Μάλι μέσω ανθρωπιστικών προσπαθειών, οικοδόμησης ειρήνης και μακροπρόθεσμων στρατηγικών που στοχεύουν στην προώθηση της υγείας και της ευημερίας των πολιτών του Μάλι μέσω της Στρατηγικής Αναπτυξιακής Συνεργασίας Χώρας της USAID για την περίοδο 2022-2026.

Λοιπόν, ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Μάλι;

Εξετάσαμε τους λόγους που μπορεί να θέλετε να επισκεφτείτε και την καλύτερη στιγμή για να πάτε για διαφορετικούς στόχους ταξιδιού. Έχοντας κατά νου τις ταξιδιωτικές συμβουλές και τις συχνές ερωτήσεις, ας ανακεφαλαιώσουμε την καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε το Μάλι. 

Συνολικά, προγραμματίστε να επισκεφθείτε μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου – θερμοκρασίες 85 F έως 91 F, λίγη βροχή, εξαιρετικά αξιοθέατα και πολλά φεστιβάλ την καθιστούν την καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Μάλι. 

Σε προϋπολογισμό? Ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος προσφέρουν τις χαμηλότερες τιμές στα ξενοδοχεία στο Μάλι, με τα περισσότερα να συγκεντρώνονται στην πρωτεύουσα Μπαμάκο. 

Ο Σεπτέμβριος έως τον Νοέμβριο είναι οι μήνες με τη μικρότερη κίνηση, με λιγότερα πλήθη και προσιτές τιμές και στα ξενοδοχεία. Αναμένετε θερμοκρασίες στα μέσα της δεκαετίας του ’90 αυτή την εποχή. 

Προσπαθήστε να αποφύγετε τις επισκέψεις τον Φεβρουάριο, τον Μάρτιο ή τον Αύγουστο, που είναι οι χειρότεροι μήνες. Οι υψηλότερες τιμές και το μεγαλύτερο πλήθος κάνουν το Μάλι λιγότερο ευχάριστο αυτές τις περιόδους του χρόνου. 

Η ασφάλεια και η ασφάλεια πρέπει να είναι η κορυφαία προτεραιότητά σας, επομένως λάβετε υπόψη τυχόν τρέχουσες ταξιδιωτικές συμβουλές και μην επισκεφτείτε το Μάλι έως ότου θεωρηθεί ασφαλές με χαμηλότερα επίπεδα εγκληματικότητας που στοχεύουν στους τουρίστες. 

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στη Σενεγάλη το 2023;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Μόλις μπορέσετε να προγραμματίσετε μια ασφαλή επίσκεψη στο Μάλι, σας περιμένουν πολλά ιστορικά αξιοθέατα και φυσικά θαύματα!

Από την ακμάζουσα τοπική κουλτούρα και φαγητό μέχρι τα μαγευτικά πλίθινα τζαμιά και πολλά άλλα, θα αφήσετε το Μάλι νιώθοντας έκπληκτος με την ιστορία αυτού του διαμάντι της ερήμου.

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια