Οι καλύτερες και οι χειρότερες στιγμές για να επισκεφθείτε τη Λιβύη

 

Σκοπεύετε να επισκεφθείτε τη Λιβύη για να δείτε αρχαία ρωμαϊκά ερείπια, εκπληκτική αρχιτεκτονική, απέραντες ερήμους και μερικές από τις καλύτερες παραλίες στην Αφρική; Απλά πρέπει να γνωρίζετε την κατάλληλη εποχή του χρόνου για να προγραμματίσετε το ταξίδι σας. 

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Λιβύη εξαρτάται από τους στόχους σας για το ταξίδι. Μοιραζόμαστε συνολικά την καλύτερη, τη φθηνότερη, τη λιγότερο απασχολημένη και τη χειρότερη στιγμή για να επισκεφτείτε τη Λιβύη σε αυτόν τον οδηγό.

Γιατί πρέπει να επισκεφτείτε τη Λιβύη

Η Λιβύη είναι μια χώρα της Βόρειας Αφρικής που συνορεύει με τη Μεσόγειο Θάλασσα, την Αίγυπτο, το Σουδάν, το Τσαντ, τον Νίγηρα, την Αλγερία και την Τυνησία. Είναι ένας από τους πιο ενδιαφέροντες προορισμούς της ηπείρου. 

Οι λάτρεις της ιστορίας και οι εκτιμητές της αρχιτεκτονικής και της τέχνης δεν μπορούν να παραλείψουν μια επίσκεψη στη Λιβύη, η οποία φιλοξενεί 5 μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO

Μερικά από τα καλύτερα διατηρημένα αρχαία ρωμαϊκά ερείπια στον κόσμο βρίσκονται στο Leptis Magna στην ακτή. Τοιχογραφίες και μωσαϊκά ηλικίας άνω των 1.700 ετών μπορεί κανείς να δει σε αυτή την ιστορική πόλη.

Τα ερείπια της Κυρήνης, μιας αρχαίας ελληνικής πόλης, στέκονται ακόμα κοντά στο Shahhat και περιλαμβάνουν έναν εντυπωσιακό ναό αφιερωμένο στον Δία. Άλλοι αρχαίοι τοποθεσίες, όπως η Villa Silene και η Sabratha, είναι μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε όσο βρίσκεστε εδώ. 

Πίνακες ζωγραφικής σε σπήλαια ηλικίας άνω των 14.000 ετών κοντά στο Ghat είναι ένα άλλο μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς που αξίζει να δείτε εδώ, αν και πολλά έχουν καταστραφεί από βανδαλισμούς. Η άγρια ​​ζωή, τα φυτά και η καθημερινή ζωή απεικονίζονται στους αρχαίους πίνακες.  

Οι όμορφες παραλίες της Λιβύης προσελκύουν πολλούς επισκέπτες κάθε χρόνο. Με πάνω από 1.200 μίλια ακτογραμμής στη Μεσόγειο Θάλασσα, η ημίξηρη παράκτια Λιβύη είναι ένα απροσδόκητο hotspot για διακοπές στην παραλία. 

Το Zuwarah, το Bsees, το Farwa Island και το Ras Alteen διαθέτουν μαλακή, λευκή άμμο που σας βάζει σε μια τροπική κατάσταση. Η χρυσή και καφέ άμμος στο Ras Al-Hammamah και στο Neqezzah είναι κοντά σε ερείπια και αξιοθέατα για γεμάτες μαρμελάδες ημέρες διασκέδασης. 

Η πρωτεύουσα Τρίπολη είναι ο ασφαλέστερος και πιο δημοφιλής προορισμός για τους τουρίστες και δεν απογοητεύει με πολλά να δείτε και να κάνετε στην πόλη. 

Η Παλιά Πόλη προσφέρει μια ματιά στο παρελθόν με μνημεία και αρχιτεκτονική επηρεασμένες από ομάδες όπως οι Ρωμαίοι, οι Φοίνικες, οι Έλληνες, οι Τούρκοι και οι Ιταλοί. 

Η Τρίπολη διαθέτει επίσης εντυπωσιακά τζαμιά και ισλαμική τέχνη που χρονολογούνται από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Το παλιό Κόκκινο Κάστρο – τώρα μουσείο – αξίζει μια θέση στο δρομολόγιό σας. 

Σχεδόν το 90% της Λιβύης καλύπτεται από την έρημο Σαχάρα (αναφέρεται ως Λιβυκή Έρημος), με το υπόλοιπο 10% να είναι ευπρόσδεκτες οάσεις γεμάτες με καταπράσινο τοπίο. 

Μια τέτοια πόλη όασης, η Γκαντάμες, ονομάζεται «μαργαριτάρι της ερήμου» και βρίσκεται στη μέση της Σαχάρας, υψώνεται σαν αντικατοπτρισμός.

Νόστιμο φαγητό με αραβική και μεσογειακή επιρροή είναι ένας άλλος λόγος για να επισκεφτείτε τη Λιβύη, με αγαπημένα πιάτα όπως το κουσκούς, τα θαλασσινά και τα πιάτα με βάση την ντομάτα να δελεάζουν τον ουρανίσκο σας. 

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επισκεφθείτε, αλλά αξίζει να λάβετε υπόψη το επίπεδο ασφάλειας των διαφόρων περιοχών της Λιβύης πριν προγραμματίσετε το ταξίδι σας. Η Τρίπολη είναι το πιο ασφαλές μέρος για να πάτε στη Λιβύη, οπότε επικεντρώστε τα ταξίδια σας εκεί. 

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Λιβύη;

  • Συνολικά καλύτερη εποχή για επίσκεψη: Οκτώβριος-Μάρτιος
  • Η φθηνότερη περίοδος επίσκεψης: Νοέμβριος-Δεκέμβριος
  • Λιγότερος χρόνος για επίσκεψη: Απρίλιος-Μάιος και Ιούλιος
  • Χειρότερη εποχή για επίσκεψη: Απρίλιος και Ιούλιος-Αύγουστος

Είναι σαφές ότι η Λιβύη μπορεί να είναι ένα απίστευτο μέρος για επίσκεψη –ιστορικές τοποθεσίες, παραλίες, ποικίλα κλίματα και γεωγραφία και καταπληκτικό φαγητό – αλλά ποια είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη Λιβύη;

Συνολικά, η καλύτερη εποχή για να πάτε είναι μεταξύ Οκτωβρίου και Μαρτίου, η οποία προσφέρει μέτριο, πιο δροσερό καιρό και λίγη βροχόπτωση για να διατηρείτε τα πράγματα εύκρατα και ευχάριστα. 

Εάν σχεδιάζετε ένα ταξίδι με προϋπολογισμό, στοχεύστε να το επισκεφτείτε τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο. Και οι δύο μήνες παρουσιάζουν δραστικές πτώσεις στις τιμές των ξενοδοχείων σε σύγκριση με τον υπόλοιπο χρόνο, καθώς λιγότεροι άνθρωποι έρχονται στη Λιβύη σε αυτό το μέρος του χειμώνα. 

Για να αποφύγετε τα μεγάλα πλήθη τουριστών, η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Λιβύη είναι τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούλιο. Τα τουριστικά δεδομένα δείχνουν ότι αυτοί είναι οι πιο αργοί μήνες για αφίξεις και θα βρείτε εξαιρετική διαθεσιμότητα ξενοδοχείων μαζί με χαμηλότερες τιμές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου του χρόνου.

Ωστόσο, ο Απρίλιος, ο Ιούλιος και ο Αύγουστος μπορεί να είναι οι χειρότεροι μήνες για να επισκεφθείτε τη Λιβύη. Ο κίνδυνος αμμοθύελλας κορυφώνεται τον Απρίλιο και οι πιο καυτές θερμοκρασίες σημειώνονται τον Ιούλιο και τον Αύγουστο με μηδενικές βροχοπτώσεις για να δροσιστούν τα πράγματα. 

Αυτή είναι απλώς μια επισκόπηση της καλύτερης εποχής για να επισκεφθείτε τη Λιβύη. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε κάθε περίοδο ταξιδιού για να δούμε ποια θα είναι ιδανική για το ταξίδι σας! 

Συνολικά, η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Λιβύη

Ο Οκτώβριος έως τον Μάρτιο είναι γενικά η καλύτερη περίοδος για να επισκεφθείτε τη Λιβύη, με μέτριες, ζεστές θερμοκρασίες και αρκετή βροχή για να διατηρείτε τα πράγματα άνετα ενώ φτάνουν λιγότεροι τουρίστες.

Η παράκτια Λιβύη, όπου θα επισκέπτονται οι περισσότεροι τουρίστες για να δουν την Τρίπολη και τις κοντινές παραλίες, βρίσκεται στα καλύτερά της κατά την περίοδο Οκτωβρίου έως Μαρτίου. 

Αναμένετε ημερήσια υψηλά που κυμαίνονται από 65 F (Ιανουάριος) έως 82 F (Μάρτιος) κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου του χρόνου που περιλαμβάνει μέρος του φθινοπώρου, του χειμώνα και της άνοιξης. 

Όσον αφορά τις βροχοπτώσεις, η περίοδος Οκτωβρίου έως Μαρτίου είναι «βροχερή» σε σύγκριση με τον υπόλοιπο χρόνο στην ημίξηρη παράκτια Λιβύη. Η βροχή κάνει τις ζεστές θερμοκρασίες να αισθάνονται λίγο πιο δροσερές και βοηθά τις οάσεις να ευδοκιμήσουν. 

Ωστόσο, η Λιβύη δέχεται σχετικά λίγες βροχοπτώσεις συνολικά με τον πιο υγρό μήνα να είναι ο Δεκέμβριος με μέση βροχή 3,3″ (περίπου 8 βροχερές ημέρες). 

Δεδομένου ότι το καλοκαίρι είναι η περίοδος αιχμής του τουρισμού στη Λιβύη, θα έχετε το πλεονέκτημα να χάσετε τα τεράστια πλήθη και θα βρείτε καλύτερες τιμές, διαθεσιμότητα ξενοδοχείων και λιγότερο χρόνο αναμονής για αξιοθέατα αυτήν την εποχή του χρόνου.

Ο φθηνότερος χρόνος για να επισκεφθείτε τη Λιβύη

Ρωμαϊκά ερείπια Leptis Magna και αρχαιολογικός χώρος της UNESCO με γαλάζιο ουρανό τη φθηνότερη περίοδο για να επισκεφθείτε τη Λιβύη

Fotystory.pl/Shutterstock

Η φθηνότερη περίοδος για να επισκεφθείτε τη Λιβύη είναι τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, όταν οι τιμές των ξενοδοχείων μειώνονται δραστικά καθώς λιγότεροι τουρίστες έρχονται στη Λιβύη κατά τη χειμερινή περίοδο των βροχών. 

Ο καιρός είναι αποτρεπτικός για πολλούς επίδοξους Λίβυους τουρίστες αυτή την εποχή. Είναι πιο δροσερό από τον υπόλοιπο χρόνο και δέχεται περισσότερες βροχοπτώσεις από την άνοιξη, το καλοκαίρι και το φθινόπωρο. 

Αυτό λειτουργεί προς όφελός σας εάν ελπίζετε να σχεδιάσετε μια πιο οικονομική επίσκεψη στη Λιβύη! Δεδομένου ότι λιγότεροι άνθρωποι έρχονται στη χώρα τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, οι τιμές των ξενοδοχείων πέφτουν κατακόρυφα σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν περισσότερους επισκέπτες. 

Η Google αξιολογεί τον Δεκέμβριο ως τον απόλυτα φθηνότερο μήνα του έτους για να επισκεφθείτε τη Λιβύη, με τα περισσότερα ξενοδοχεία να χρεώνουν από 25 έως 66 $/διανυκτέρευση αυτόν τον μήνα. 

Οι τιμές αυξάνονται ελαφρώς τον Νοέμβριο, με τα ξενοδοχεία να κοστίζουν $70-$185/διανυκτέρευση όλο τον μήνα.

Συγκρίνετε το με την πιο ακριβή εποχή του χρόνου για επίσκεψη (έως 335 $/διανυκτέρευση) και μπορείτε να κερδίσετε πολλά αν το επισκεφτείτε τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. 

Οι καλύτερες και οι χειρότερες στιγμές για να επισκεφθείτε την Αλβανία το 2023(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε τη Λιβύη

Αψίδα του Μάρκου Αυρήλιου, Ρωμαίου αυτοκράτορα, με φοίνικες μια ωραία μέρα στη λιγότερο πολυάσχολη στιγμή για να επισκεφθείτε τη Λιβύη

Norman Krauss/Shutterstock

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Λιβύη με λιγότερα πλήθη είναι τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούλιο. Αυτοί είναι οι πιο αργοί τουριστικοί μήνες του έτους, αλλά εξακολουθούν να διαθέτουν υπέροχο καιρό με μέτριες θερμοκρασίες. 

Λιγότεροι άνθρωποι επισκέπτονται τη Λιβύη την άνοιξη και τον Ιούλιο, καθώς ο καιρός αρχίζει να ζεσταίνεται γρήγορα και η έλλειψη βροχοπτώσεων κάνει τις συνθήκες λίγο λιγότερο ευχάριστες. 

Ο Απρίλιος στη Λιβύη είναι ωραίος – μιλάμε για ημερήσια υψηλά περίπου 77 F, 0,4″ βροχής όλο τον μήνα και 13 ένδοξες ώρες ηλιοφάνειας κάθε μέρα. Οι αμμοθύελλες αυτή την εποχή του χρόνου μπορεί να είναι ανησυχητικές.

Ο Μάιος είναι λίγο πιο ζεστός, με ημερήσιες υψηλές θερμοκρασίες γύρω στους 83 F, ακόμη λιγότερη βροχή (0,1″) και 14 καθημερινές ώρες ηλιοφάνειας για μεγάλες μέρες περιήγησης στην πρωτεύουσα και παραμονής χρόνου στην παραλία. 

Τον Ιούλιο, τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται πολύ ζεστά με τις ημερήσιες υψηλές που φτάνουν τους 90 F και τις συνθήκες απολύτως ξηρές χωρίς βροχοπτώσεις. Ο ήλιος λάμπει για 14 ώρες, κάνοντας τις θερμοκρασίες 90F και την έλλειψη βροχής λίγο πιο δυσάρεστες. 

Ωστόσο, εάν επιθυμείτε ένα ταξίδι με λιγότερο κόσμο που δεν θα είναι γεμάτο με τουρίστες και υψηλότερες τιμές της περιόδου αιχμής, ο Απρίλιος, ο Μάιος και ο Ιούλιος – κατά προτίμηση Απρίλιος και Μάιος – μπορεί να είναι μια εξαιρετική στιγμή για να πάτε. 

Μπαχάμες – ταξιδιωτικές συμβουλές(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Η χειρότερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη Λιβύη

Αεροφωτογραφία της πόλης και του ορίζοντα της Τρίπολης κατά τη χειρότερη περίοδο για να επισκεφθείτε τη Λιβύη τον Απρίλιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο

TheRunoman/Shutterstock

Οι μήνες Απρίλιος, Ιούλιος και Αύγουστος είναι η χειρότερη περίοδος για να επισκεφθείτε τη Λιβύη. Οι αμμοθύελλες τον Απρίλιο και οι υψηλές θερμοκρασίες χωρίς βροχή για να ανακουφίσουν τη ζέστη κάνουν μια επίσκεψη δυσάρεστη αυτή την εποχή του χρόνου. 

Οι αμμοθύελλες είναι πιο συχνές την άνοιξη, ειδικά τον Απρίλιο . Μπορεί να είναι έντονες, συνήθως εμφανίζονται μετά από καταιγίδες όταν ισχυροί άνεμοι σηκώνουν το ανώτερο στρώμα της άμμου 10-50 πόδια στον αέρα και το φυσούν γύρω. 

Η άμμος βρίσκει το δρόμο της σε κάθε ρωγμή, χαραμάδα και σχισμή όταν συμβαίνουν αυτά τα μετεωρολογικά γεγονότα. Οι αμμοθύελλες μπορεί να είναι αρκετά βαριές για να κρύψουν τον ήλιο! Τα γυαλιά και ένα κασκόλ χρειάζονται για να βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια μιας αμμοθύελλας. 

Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος έχουν μικρότερο κίνδυνο αμμοθύελλας στη Λιβύη, αλλά μπορεί να είναι δυσάρεστες από μόνες τους. Τα ημερήσια υψηλά από 90F-92F χωρίς καμία απολύτως βροχόπτωση κάνουν τις θερμοκρασίες να αισθάνονται ακόμα πιο καυτές. 

Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι οι πιο ξηροί μήνες του έτους στη Λιβύη κατά μήκος της ακτής, με αποτέλεσμα να μοιάζει περισσότερο με την εσωτερική έρημο της Σαχάρας παρά με την όαση της παραλίας τον υπόλοιπο χρόνο. 

Γι’ αυτό ο Απρίλιος, ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι οι χειρότεροι μήνες για να επισκεφθείτε τη Λιβύη. Αλλά αν μπορείτε να διαχειριστείτε τη ζέστη και ξέρετε πώς να πλοηγηθείτε σε μια απροσδόκητη αμμοθύελλα, αυτοί οι μήνες μπορεί να είναι καλοί για μια επίσκεψη με λιγότερο κόσμο, φθηνότερη. 

Οι καλύτερες και οι χειρότερες στιγμές για να επισκεφθείτε τη Λευκορωσία το 2023(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Σχηματισμοί βράχων στην έρημο της Λιβύης Σαχάρα σε μια ζεστή, καθαρή μέρα κατά την καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη Λιβύη

MrLis/Shutterstock

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε να σχεδιάζετε ένα ταξίδι στη Λιβύη; Από τις ανησυχίες για την ασφάλεια στο νόμισμα και πολλά άλλα, ακολουθούν ορισμένες σκέψεις και συμβουλές που πρέπει να έχετε κατά νου. 

  • Λάβετε υπόψη τις τρέχουσες ταξιδιωτικές συμβουλές. Το Γραφείο Προξενικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει επί του παρόντος τη Λιβύη στο πλαίσιο μιας ταξιδιωτικής συμβουλής επιπέδου 4 – Μην ταξιδεύετε. Οι ανησυχίες σχετικά με τις απαγωγές, την τρομοκρατία, το έγκλημα, τις πολιτικές αναταραχές και τις ένοπλες συγκρούσεις καθιστούν τις περισσότερες περιοχές της Λιβύης επικίνδυνες για επίσκεψη αυτή τη στιγμή.
  • Κατανοήστε τα ισλαμικά έθιμα στη Λιβύη.  Ως ισλαμική χώρα με διαφορετικά έθιμα από τον δυτικό κόσμο , οι γυναίκες αναμένεται να ταξιδεύουν και να κάνουν καθημερινές δραστηριότητες με έναν συνοδό αρσενικό και να φορούν φούστες μήκους τριών τετάρτων και παντελόνια με μακριά μανίκια. Δεν απαιτείται μαντίλα. Τα μαγιό πρέπει να είναι μέτρια στις τουριστικές παραλίες, αλλά οι τοπικές παραλίες μπορεί να απαιτούν μαγιό εγκεκριμένα από το Ισλάμ. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τους κανόνες για τα μαγιό της παραλίας που επισκέπτεστε. 
  • Μερικοί άνθρωποι μιλούν αγγλικά. Η τυπική αραβική είναι η κύρια γλώσσα που ομιλείται στη Λιβύη, αλλά θα διαπιστώσετε ότι μερικοί άνθρωποι – ειδικά οι νεότεροι στη χώρα – μιλούν αγγλικά και γαλλικά . Δεν υπάρχουν αρκετοί αγγλόφωνοι στη Λιβύη για να βασίζεστε στα Αγγλικά ως τη μοναδική σας γλώσσα για να επικοινωνείτε, επομένως είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε μεταφραστικές εφαρμογές ή να μάθετε μερικές φράσεις-κλειδιά στα αραβικά πριν πάτε. 
  • Ανταλλάξτε το νόμισμά σας. Το μόνο νόμισμα που γίνεται αποδεκτό στη Λιβύη είναι το επίσημο λιβυκό δηνάριο. Δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δολάρια , ευρώ ή άλλο νόμισμα όσο βρίσκεστε εδώ. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να ανταλλάξετε το δικό σας νόμισμα με δηνάριο στο αεροδρόμιο ή σε τραπεζικά ιδρύματα κατά την άφιξη. 

Συχνές Ερωτήσεις

Ελληνικά ερείπια του ναού του Διός στην Κυρήνη στη σημερινή Λιβύη σε μια από τις καλύτερες στιγμές για επίσκεψη

Mahir Alawami/Shutterstock

Έχετε ακόμα μερικές ερωτήσεις ή ανησυχίες σχετικά με την καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη Λιβύη; Ρίξτε μια ματιά στις πιο συχνές ερωτήσεις για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την επίσκεψη σε αυτήν τη χώρα της Βόρειας Αφρικής. 

Καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Ιορδανία(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ποιος μήνας είναι καλύτερος για τη Λιβύη;

Ο καλύτερος μήνας για να επισκεφθείτε τη Λιβύη μπορεί να είναι ο Οκτώβριος, με ζεστές αλλά ευχάριστες θερμοκρασίες γύρω στους 82 F και αρκετή βροχή για να διατηρείται ο αέρας δροσερός.

Είναι επίσης ένας από τους μήνες εκτός εποχής για τουρισμό, που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε πολλά πλήθη ή υψηλές τιμές.

Ποιος είναι ο πιο ζεστός μήνας στη Λιβύη;

Ο Αύγουστος είναι ο πιο ζεστός μήνας στη Λιβύη, με θερμοκρασίες γύρω στους 92 F κατά μήκος των ακτών της Μεσογείου και ακόμη πιο καυτές θερμοκρασίες γύρω στους 100 F στην καρδιά της ερήμου Σαχάρα.

Ο Αύγουστος δεν δέχεται βροχοπτώσεις κατά μέσο όρο, με αποτέλεσμα οι ήδη θερμές θερμοκρασίες να φαίνονται πιο ζεστές από ό,τι είναι πραγματικά.

Είναι ασφαλές να πάω στη Λιβύη τώρα;

Το Γραφείο Προξενικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία επιπέδου 4 για τη Λιβύη δηλώνοντας «Μην ταξιδεύετε». Οι ανησυχίες για το έγκλημα, την τρομοκρατία, τις ένοπλες συγκρούσεις, τις εμφύλιες αναταραχές και τις απαγωγές καθιστούν τη Λιβύη επισφαλή για επίσκεψη αυτή τη στιγμή.

Ποιοι είναι οι πιο κρύοι μήνες στη Λιβύη;

Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι οι πιο κρύοι μήνες στη Λιβύη, αλλά είναι περισσότερο στην «δροσερή» παρά στην «κρύα» πλευρά. Αναμένετε ημερήσια υψηλά περίπου 65F-66F και νυχτερινά χαμηλά περίπου 44F-45F κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου του χειμώνα.

Τι είναι το ιδιαίτερο στη Λιβύη;

Τα ιστορικά ερείπια και η αρχιτεκτονική της Λιβύης είναι μερικά από τα πιο ιδιαίτερα πράγματα αυτής της χώρας. Αρχαία ρωμαϊκά, ελληνικά και τουρκικά κτίρια, όπως ναοί, τζαμιά και ολόκληρες πόλεις κάνουν τη Λιβύη ιδιαίτερα ξεχωριστή για επίσκεψη.

Οι παραλίες της Μεσογείου, τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, τα τεράστια έρημο και ημίξηρα τοπία και οι ακμάζουσες σύγχρονες και παλιές πόλεις είναι επίσης τα κυριότερα σημεία αυτής της χώρας.

Πότε να επισκεφτείτε στην Ινδία: οι καλύτερες ώρες και μέρες για εκπληκτικές εμπειρίες(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Λοιπόν, ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Λιβύη;

Εξετάσαμε τους λόγους που πρέπει να επισκεφτείτε αυτήν τη χώρα, την καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε τη Λιβύη, συμβουλές ασφάλειας και ταξιδιού και συχνές ερωτήσεις. Ας ανακεφαλαιώσουμε την καλύτερη στιγμή για επίσκεψη! 

Ο Οκτώβριος έως τον Μάρτιο είναι η καλύτερη συνολική περίοδος για να πάτε, με ιδανικές θερμοκρασίες και λίγες βροχοπτώσεις σε συνδυασμό με χαμηλό αριθμό τουριστών και μέτριες τιμές στα ξενοδοχεία. 

Ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος είναι οι φθηνότεροι μήνες, με τις καλύτερες τιμές ξενοδοχείων του έτους με πολύ μικρότερο πλήθος από ό,τι το καλοκαίρι. 

Ο Απρίλιος, ο Μάιος και ο Ιούλιος είναι όταν θα βρείτε τα μικρότερα πλήθη στη Λιβύη, καθιστώντας αυτούς τους μήνες ιδανικούς για μια χαλαρή επίσκεψη με λιγότερο κόσμο. 

Ο Απρίλιος, ο Ιούλιος και ο Αύγουστος μπορεί να είναι οι χειρότεροι μήνες για να επισκεφθείτε τη Λιβύη με επιπλέον κίνδυνο αμμοθύελλας και τις πιο καυτές θερμοκρασίες του έτους χωρίς βροχοπτώσεις για να ανακουφιστείτε από τη ζέστη. 

Λάβετε υπόψη τις συστάσεις ασφαλείας από την κυβέρνησή σας προτού προγραμματίσετε μια επίσκεψη στη Λιβύη. Γενικά, η πρωτεύουσα της Τρίπολης είναι το πιο ασφαλές μέρος για να επισκεφτούν οι τουρίστες. 

Με ιστορικά θαύματα και ερείπια, καταπληκτικό φαγητό, όμορφες παραλίες και πολλά να δείτε και να κάνετε, η Λιβύη θα μπορούσε να είναι ένας από τους πιο καθηλωτικούς προορισμούς που έχετε επισκεφτεί ποτέ. 

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια