Οι καλύτερες και οι χειρότερες στιγμές για να επισκεφθείτε τη Λευκορωσία

Μάθετε την καλύτερη ώρα για να επισκεφθείτε τη Λευκορωσία για εκπληκτικό καιρό και δραστηριότητες, οικονομικά ταξίδια και λιγότερο πολυσύχναστες επισκέψεις. Θα μοιραστούμε επίσης τη χειρότερη στιγμή για να πάτε και συμβουλές για τη διαμονή σας!

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Λευκορωσία;

  • Συνολικά καλύτερη εποχή για επίσκεψη: Ιούνιος-Αύγουστος
  • Η φθηνότερη περίοδος επίσκεψης: Σεπτέμβριος-Νοέμβριος
  • Λιγότερος χρόνος για επίσκεψη: Μάρτιος-Μάιος
  • Χειρότερη εποχή για επίσκεψη: Δεκέμβριος-Φεβρουάριος

Εάν σκέφτεστε να προγραμματίσετε ένα ταξίδι στη Λευκορωσία, η εποχή του χρόνου που θα επιλέξετε θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τις δραστηριότητες και τον καιρό κατά τη διάρκεια της διαμονής σας.

Η εκμάθηση της καλύτερης εποχής για να επισκεφτείτε τη Λευκορωσία θα σας βοηθήσει να σχεδιάσετε την τέλεια εποχή του χρόνου, ανεξάρτητα από τους στόχους σας για το ταξίδι. 

Το καλοκαίρι, από τα τέλη Ιουνίου έως τον Αύγουστο, είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Λευκορωσία συνολικά. Το φθινόπωρο, από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο, προσφέρει φθηνότερες τιμές και η άνοιξη (Μάρτιος έως Μάιος) είναι η εποχή με τον λιγότερο κόσμο. 

Ο χειμώνας, από τον Δεκέμβριο έως τον Φεβρουάριο, δεν είναι ιδανικός για τουρίστες στη Λευκορωσία λόγω του κρύου, χιονισμένου καιρού που κάνει τις υπαίθριες δραστηριότητες λιγότερο ελκυστικές.

Θα καλύψουμε κάθε σεζόν με περισσότερες λεπτομέρειες παρακάτω. Αλλά πρώτα, ας μιλήσουμε για το γιατί μπορεί να θέλετε να επισκεφθείτε τη Λευκορωσία για αρχή!

Γιατί πρέπει να επισκεφτείτε τη Λευκορωσία

Ελάτε για τους εκπληκτικούς καθεδρικούς ναούς και τις εκκλησίες, τα πέτρινα κάστρα με τον καιρό και την πανέμορφη ύπαιθρο που αποτελείται από επίπεδες, δασώδεις πεδιάδες που διακόπτονται από κυματιστούς λόφους, έλη και λίμνες. 

Μπορείτε ακόμη να επισκεφθείτε το Γεωγραφικό Κέντρο της Ευρώπης που βρίσκεται στη μικρή πόλη Polotsk στη βόρεια Λευκορωσία!

Η εκπληκτική αρχιτεκτονική του Mir Castle το καθιστά εντυπωσιακό αγαπημένο των επισκεπτών, μαζί με το πολυτελές Κάστρο Niasvizh, το Παλιό Κάστρο με τα βιτρό του και το κάστρο της Λήδας από κόκκινα τούβλα. 

Οι επισκέπτες απολαμβάνουν να επισκέπτονται την Εθνική Βιβλιοθήκη της Λευκορωσίας στο αρχιτεκτονικό της θαύμα, το Εθνικό Ακαδημαϊκό Θέατρο Όπερας και Μπαλέτου Μπολσόι και το Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας. 

Το Museum Strana Mini είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να σταματήσετε και να μάθετε για όλη τη Λευκορωσία σε μια μέρα, από τα κάστρα σε όλη τη χώρα μέχρι τα ιστορικά μνημεία που θα βρείτε εδώ. 

Στους Λευκορώσους αρέσει να περνούν χρόνο σε εξωτερικούς χώρους εξερευνώντας και απολαμβάνοντας την ύπαιθρο. Η αναζήτηση τροφής είναι μια αγαπημένη δραστηριότητα εδώ, με ντόπιους και επισκέπτες να μαζεύουν μούρα, μανιτάρια, φουντούκια, βρύα και πολλά άλλα. 

Δεδομένου ότι περίπου το 40% της χώρας καλύπτεται από πυκνά δάση από παραμύθι, σχεδιάστε να πάρετε ένα καλάθι και να ψάξετε μόνοι σας (μόνο εάν μπορείτε να ταυτοποιήσετε σωστά, φυσικά!) όσο είστε εδώ.

Είναι ασφαλές να επισκεφθείτε τη Λευκορωσία αυτήν τη στιγμή;

Η Λευκορωσία συνορεύει με τη Ρωσία στην ανατολική και βορειοανατολική πλευρά, με την Πολωνία στα δυτικά, με την Ουκρανία στα νότια και με τη Λετονία και τη Λιθουανία στα βορειοδυτικά. 

Με τις τρέχουσες συγκρούσεις να συμβαίνουν στην άμεση περιοχή, το Γραφείο Προξενικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέδωσε μια ταξιδιωτική οδηγία επιπέδου 4 : Μην ταξιδεύετε.

Ο κίνδυνος κράτησης, η γειτονική σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας και ο αυξανόμενος αριθμός ρωσικών δυνάμεων κατά μήκος των συνόρων αναφέρονται στην τρέχουσα ταξιδιωτική οδηγία.

Αυτές οι ταξιδιωτικές συμβουλές μπορούν να ενημερωθούν ανά πάσα στιγμή, επομένως παρακολουθείτε τις συμβουλές της χώρας σας για να βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλές να ταξιδέψετε στη Λευκορωσία πριν προγραμματίσετε την επίσκεψή σας. 

Συνολικά, η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη Λευκορωσία

Η καλοκαιρινή περίοδος από τα τέλη Ιουνίου έως τον Αύγουστο είναι γενικά η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Λευκορωσία με ζεστό καιρό ιδανικό για εξερεύνηση στην ύπαιθρο και μεγαλύτερες μέρες.

Ο Ιούλιος είναι ο πιο ζεστός μήνας του έτους στη Λευκορωσία, φτάνοντας τα μέσα υψηλά γύρω στους 74 F. Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι οι πιο ξηροί μήνες του καλοκαιριού, καθιστώντας τους ιδιαίτερα ιδανικούς για επίσκεψη. 

Ο Ιούνιος, από την άλλη πλευρά, είναι ο πιο υγρός μήνας του χρόνου εδώ και η χώρα έχει περίπου 10 βροχερές ημέρες σε όλο τον μήνα.

Ενώ οι θερμοκρασίες είναι ευχάριστα ζεστές τον Ιούνιο και η περίοδος αιχμής αρχίζει, είναι καλύτερα να περιμένετε μέχρι το τέλος του μήνα για να φτάσει καθώς οι βροχές αρχίζουν να υποχωρούν.

Ο ζεστός, όχι πολύ υγρός καιρός είναι ιδανικός για περιηγήσεις σε όλη τη χώρα και μεγάλες πόλεις, για επίσκεψη σε κάστρα, μουσεία, μνημεία, μνημεία και πολλά άλλα. 

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για την αναζήτηση τροφής για μανιτάρια chanterelle, άγριες φράουλες (Ιούνιος-Ιούλιος), blueberries (Ιούλιος-Αύγουστος), cowberries (Αύγουστος-Σεπτέμβριος) και τα βραβευμένα cranberries (Αύγουστος-Οκτώβριος). 

Μπορείτε να περιμένετε να πληρώσετε κάπου μεταξύ 40-150 $/διανυκτέρευση τον Ιούλιο, την κορύφωση της υψηλής περιόδου. Τα περισσότερα ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας κοστίζουν περίπου $75-$100/διανυκτέρευση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. 

Ο φθηνότερος χρόνος για να επισκεφθείτε τη Λευκορωσία

Ο Σεπτέμβριος έως τον Νοέμβριο είναι η φθηνότερη περίοδος για να επισκεφθείτε τη Λευκορωσία, καθώς λιγότεροι τουρίστες φτάνουν το φθινόπωρο. Αυτό οδηγεί σε χαμηλότερες τιμές σε ξενοδοχεία και δραστηριότητες.

Από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο, τα σύνολα μηνιαίων βροχοπτώσεων στη Λευκορωσία αρχίζουν να μειώνονται και ο καιρός είναι πιο δροσερός. Ο αριθμός των τουριστών μειώνεται, οδηγώντας σε χαμηλότερες τιμές που μπορεί να κάνουν το ταξίδι σας πιο οικονομικό.

Ο Σεπτέμβριος εξακολουθεί να είναι σχετικά ζεστός και ευχάριστος, αλλά οι θερμοκρασίες του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου πέφτουν απότομα και αγγίζουν τα υψηλά περίπου 40F-50F

Βρήκαμε δωμάτια που κυμαίνονται από $31 έως $150 ανά διανυκτέρευση κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, με περισσότερες επιλογές γύρω στα $50/διανυκτέρευση από ό,τι το καλοκαίρι ή την άνοιξη.

Το φθινόπωρο είναι μια εξαιρετική εποχή για αναζήτηση τροφής στη Λευκορωσία. Αναζητήστε cowberries και cranberries μαζί με μανιτάρια russula, kozlyaki και zelenushki.

Εάν σκοπεύετε να το επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, ο Σεπτέμβριος έχει ελαφρώς υψηλότερες τιμές, αλλά σας ανταμείβει με θερμότερο καιρό και περισσότερες ευκαιρίες να περάσετε χρόνο σε εξωτερικούς χώρους. 

Λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε τη Λευκορωσία

Ο Μάρτιος έως τον Μάιο είναι η λιγότερο πολυάσχολη περίοδος για να επισκεφθείτε τη Λευκορωσία και εξακολουθεί να προσφέρει καλό καιρό, λίγες βροχοπτώσεις και όμορφη θέα στην ανοιξιάτικη ύπαιθρο. 

Μπορεί τεχνικά να φτάνουν λιγότεροι επισκέπτες κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αλλά η άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή για επίσκεψη με λιγότερα πλήθη που οδηγούν σε μικρότερες ουρές σε αξιοθέατα και μουσεία και καλύτερη διαθεσιμότητα ξενοδοχείων.

Θα επωφεληθείτε ακόμη και με χαμηλότερες τιμές σε τοπικά ξενοδοχεία την άνοιξη. Βρήκαμε ξενοδοχεία που προσφέρουν δωμάτια από $28 έως $102/διανυκτέρευση την άνοιξη, με τα περισσότερα δωμάτια να κοστίζουν $40-$70/διανυκτέρευση αυτή την εποχή του χρόνου.

Είναι φθηνότερο από την υψηλή περίοδο, αλλά όχι τόσο φθηνό όσο το χαμηλό φθινόπωρο και το χειμώνα. 

Ο Μάρτιος είναι ο πιο ξηρός μήνας του χρόνου στη Λευκορωσία, επομένως είναι ένας υπέροχος (αλλά ψυχρός) ανοιξιάτικος μήνας για να επισκεφτείτε αν σκοπεύετε να εξερευνήσετε την όμορφη ύπαιθρο της Λευκορωσίας ή να απολαύσετε υπαίθριες δραστηριότητες. 

Αναμένετε υψηλές περίπου 40 F τον Μάρτιο, 53 F τον Απρίλιο και ευχάριστες 65 F τον Μάιο ενώ βρίσκεστε στη Λευκορωσία. Τα πράγματα ζεσταίνονται γρήγορα, αλλά η άνοδος της θερμοκρασίας σημαίνει επίσης περισσότερες βροχοπτώσεις.

Εάν η προτεραιότητά σας είναι να περνάτε χρόνο σε εξωτερικούς χώρους, ίσως αξίζει να περιμένετε μέχρι τον Μάιο για τον πιο ζεστό καιρό, αν και είναι πιο βροχερός από τον Μάρτιο και τον Απρίλιο με περίπου 2″ βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια του μήνα.

Η χειρότερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη Λευκορωσία

Ο Δεκέμβριος έως τον Φεβρουάριο μπορεί να είναι η χειρότερη περίοδος για να επισκεφθείτε τη Λευκορωσία με τις χαμηλές θερμοκρασίες και το χιόνι να μειώνουν τις πιθανότητές σας να απολαύσετε υπαίθριες δραστηριότητες εδώ. 

Ταξιδέψτε στη Μάλτα τον Αύγουστο(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Οι μέσες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι 23 F (Ιανουάριος) έως 27 F (Δεκέμβριος) στη Λευκορωσία. Ο καιρός κάτω από το μηδέν κάνει την περιήγηση στα αξιοθέατα πρόκληση και εντελώς δυσάρεστη. 

Ο Ιανουάριος είναι ο πιο χιονισμένος μήνας του έτους στη Λευκορωσία, με τη χώρα να δέχεται έως και 6,4″ χιονιού κατά μέσο όρο κατά τη διάρκεια του μήνα.

Ο Δεκέμβριος και ο Φεβρουάριος βλέπουν το μερίδιό τους σε χιονοπτώσεις με μηνιαία σύνολα στα 4,9″ και 5,6″, αντίστοιχα.

Δεν είναι τεράστιο το χιόνι, αλλά είναι αρκετό για να κάνει την περιπλάνηση στην εξοχή ή τη βόλτα στις πόλεις πολύ λιγότερο ευχάριστη. 

Καλύτερα να περιμένετε μέχρι τον Μάρτιο, τον Απρίλιο ή τον Μάιο για να το επισκεφτείτε όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, το τοπίο γίνεται πράσινο και οι περιηγήσεις στα αξιοθέατα είναι καλύτερες. 

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Πριν ξεκινήσετε να σχεδιάζετε μια επίσκεψη για να δείτε τα αρχιτεκτονικά και φυσικά θαύματα της Λευκορωσίας, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε υπόψη σας για την καλύτερη δυνατή διαμονή. 

Εδώ είναι τι πρέπει να λάβετε υπόψη πριν πάτε!

  • Δώστε προσοχή στις ταξιδιωτικές συμβουλές. Αυτήν τη στιγμή, πολλές χώρες έχουν εκδώσει ταξιδιωτικές συμβουλές που προειδοποιούν κατά του ταξιδιού στη Λευκορωσία λόγω της κοντινής στρατιωτικής σύγκρουσης Ρωσίας-Ουκρανίας. Λάβετε υπόψη αυτές τις προειδοποιήσεις και ελέγχετε πάντα τις ταξιδιωτικές συμβουλές προτού προγραμματίσετε επίσημα μια επίσκεψη σε μια ξένη χώρα.
  • Επισκεφθείτε τα καλύτερα σημεία συλλογής μανιταριών. Το μεγάλο δάσος Khatyn κοντά στο Μινσκ, το Logoyshchina, το Molodi και το Aleshniki είναι εξαιρετικά μέρη για τη συλλογή μανιταριών στη Λευκορωσία και σας δίνουν τις καλύτερες πιθανότητες να βρείτε τα πιο δημοφιλή είδη.
  • Να είστε προσεκτικοί με την αναζήτηση τροφής. Η αναζήτηση τροφής από μούρα, μανιτάρια, ξηρούς καρπούς και φυτά στη Λευκορωσία είναι μια κοινή δραστηριότητα, αλλά θα πρέπει να γίνεται με πολλή προσοχή, καθώς οι δηλητηριώδεις ποικιλίες συχνά αναπτύσσονται στα ίδια μέρη με τις περιζήτητες. Ποτέ μην μαζεύετε ή τρώτε ένα μανιτάρι ή ένα μούρο που δεν μπορείτε να αναγνωρίσετε με βεβαιότητα, καθώς η ασθένεια ή ο θάνατος μπορεί να είναι αποτέλεσμα λανθασμένης αναγνώρισης!
  • Προσέξτε το γλωσσικό εμπόδιο. Οι πολίτες της Λευκορωσίας μιλούν συνήθως ρωσικά ή λευκορωσικά , αλλά πολύ λίγοι άνθρωποι μιλούν αγγλικά εδώ. Θα χρειαστεί να μάθετε μερικές φράσεις κλειδιά στα ρωσικά ή στα λευκορωσικά πριν ταξιδέψετε για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να επικοινωνείτε αποτελεσματικά με τους ανθρώπους.
  • Κατευθυνθείτε προς την πρωτεύουσα, το Μινσκ. Το Μινσκ είναι η πρωτεύουσα της Λευκορωσίας και προσφέρει πολλές ευκαιρίες για περιηγήσεις στα αξιοθέατα, αναζήτηση τροφής, φαγητό, καταλύματα και πολλά άλλα. Εάν δεν είστε σίγουροι πού να κατευθυνθείτε, πραγματικά δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με το Μινσκ γιατί προσφέρει σχεδόν όλα όσα φημίζεται η Λευκορωσία. 

Συχνές Ερωτήσεις

Έχετε ακόμα μερικές ερωτήσεις σχετικά με την καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη Λευκορωσία και πώς μπορείτε να ξεκινήσετε να σχεδιάζετε ένα υπέροχο ταξίδι; Δείτε τις πιο συχνές ερωτήσεις για να μάθετε περισσότερα. 

Είναι η Λευκορωσία καλή για τους τουρίστες;

Η Λευκορωσία είναι συνήθως ένα ωραίο μέρος για τους τουρίστες λόγω του τοπίου των επίπεδων πεδιάδων και των κυματιστών λόφων, των ιστορικών κάστρων και των καθεδρικών ναών και των πυκνών δασών, ιδανικών για αναζήτηση τροφής και πεζοπορία.

Η Λευκορωσία δεν είναι καλό μέρος για τους τουρίστες αυτή τη στιγμή λόγω της στενής γειτνίασής της με τη Ρωσία και την Ουκρανία, που πλαισιώνουν τη χώρα.

Πόσες μέρες χρειάζεστε στη Λευκορωσία;

Σχεδιάστε να περάσετε τουλάχιστον 4-5 ημέρες στη Λευκορωσία, κάτι που σας δίνει αρκετό χρόνο για να εξερευνήσετε την πρωτεύουσα, το Μινσκ, καθώς και τη γύρω ύπαιθρο και τα δάση.

Για μια βαθύτερη εξερεύνηση της χώρας ή αν σκοπεύετε να επισκεφτείτε περιοχές εκτός της πρωτεύουσας, θα θελήσετε να περάσετε 7-10 ημέρες στη Λευκορωσία.

Είναι η Λευκορωσία μια φθηνή χώρα για επίσκεψη;

Η Λευκορωσία είναι μια σχετικά φθηνή χώρα για επίσκεψη, με χαμηλό κόστος διαβίωσης και προσιτές τιμές σε ξενοδοχεία, προϊόντα λιανικής και τρόφιμα στη χώρα.

Μπορείτε να αναμένετε να ξοδέψετε οπουδήποτε από 28 $ έως 150 $ + ανά διανυκτέρευση σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου εδώ, κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε περαιτέρω τον προϋπολογισμό του ταξιδιού σας.

Είναι η Λευκορωσία ασφαλής για διακοπές;

Η Λευκορωσία δεν θεωρείται ασφαλής για επίσκεψη για διακοπές αυτή τη στιγμή λόγω των εντάσεων και των συγκρούσεων μεταξύ των γύρω χωρών της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Πρέπει οι Αμερικανοί να πάνε στη Λευκορωσία;

Το Γραφείο Προξενικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ συμβουλεύει τους Αμερικανούς να μην ταξιδέψουν στη Λευκορωσία αυτή τη στιγμή υπό το φως της σύγκρουσης Ρωσίας-Ουκρανίας. Επί του παρόντος, η χώρα υπόκειται σε ταξιδιωτική οδηγία επιπέδου 4.

Λοιπόν, ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Λευκορωσία;

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Λευκορωσία είναι το καλοκαίρι, ειδικά από τα τέλη Ιουνίου έως τον Αύγουστο. Ο καιρός είναι ζεστός, η γη είναι καταπράσινη και καταπράσινη και δραστηριότητες όπως η περιήγηση στα αξιοθέατα είναι στα καλύτερά τους. 

Για να εξοικονομήσετε χρήματα, στοχεύστε να επισκεφθείτε το φθινόπωρο από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο. Τον Σεπτέμβριο, είναι ακόμα ευχάριστα ζεστό και η αναζήτηση τροφής είναι στα καλύτερά της. 

Αποφύγετε τα μεγάλα πλήθη της περιόδου αιχμής επισκεπτόμενοι τη Λευκορωσία την άνοιξη από τον Μάρτιο έως τον Μάιο. Είναι ακόμα κρύο τον Μάρτιο, αλλά είναι πολύ ξηρό και θερμαίνεται γρήγορα γύρω στους 65 F τον Μάιο. 

Η χειρότερη περίοδος για να πάτε είναι κατά τη διάρκεια του χειμώνα, από τον Δεκέμβριο έως τον Φεβρουάριο. Στη Λευκορωσία κάνει πολύ κρύο και χιόνι και οι περιηγήσεις στα αξιοθέατα και οι υπαίθριες δραστηριότητες είναι δυσάρεστες. 

Πάνω από όλα, λάβετε υπόψη τις τρέχουσες συστάσεις ασφάλειας και ακολουθήστε τις συμβουλές της κυβέρνησης της χώρας σας για να προσδιορίσετε εάν η επίσκεψη στη Λευκορωσία θα είναι ασφαλής για εσάς. 

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια