Ιστορία της Πέτρας:Αποκαλύπτοντας το αινιγματικό παρελθόν της Πέτρας

Στην καρδιά της Ιορδανίας βρίσκεται ένα ιστορικό διαμάντι που καλύπτεται από μυστήριο και θαύμα – η Πέτρα. Γνωστή ως η «Πόλη των Τριαντάφυλλων», η Πέτρα είναι ένας αρχαίος αρχαιολογικός χώρος με πλούσια και συναρπαστική ιστορία. Αυτό το άρθρο θα σας ταξιδέψει πίσω στο χρόνο για να εξερευνήσετε τη μαγευτική ιστορία της Πέτρας, να εξερευνήσετε την άνοδο και την πτώση της, τη σημασία της ως εμπορικό κέντρο και τα αρχιτεκτονικά θαύματα που την κάνουν έναν αξέχαστο προορισμό τόσο για ταξιδιώτες όσο και για λάτρεις της ιστορίας.

Η Rose City αναδύεται αποκαλύπτοντας την προέλευση

Η ιστορία της Πέτρας μπορεί να αναχθεί στον 4ο αιώνα π.Χ., όταν εγκαταστάθηκε από τους Nabateans, μια αραβική φυλή γνωστή για τις εμπορικές τους δεξιότητες. Φωλιασμένη μεταξύ της Ερυθράς Θάλασσας και της Νεκράς Θάλασσας, η στρατηγική θέση της Πέτρας της παρείχε απαράμιλλα πλεονεκτήματα για το εμπόριο και σύντομα άκμασε ως πολυσύχναστος εμπορικός κόμβος. Οι πολυμήχανοι Ναβαταίοι χάραξαν τις εμβληματικές τους κατασκευές στους βράχους από ψαμμίτη με ροζ κόκκινο χρώμα, δημιουργώντας μια πόλη που δεν προκαλούσε μόνο δέος αλλά και απόδειξη της αρχιτεκτονικής τους ανδρείας.

Οι Nabateans Masters of Trade and Architecture

Οι Ναβαταίοι ήταν κύριοι έμποροι, δημιουργώντας εμπορικούς δρόμους που συνέδεαν τη νότια Αραβία με την Αίγυπτο, τη Συρία και άλλα μέρη του αρχαίου κόσμου. Τα καραβάνια τους φορτωμένα με μπαχαρικά, θυμίαμα και άλλα πολύτιμα αγαθά διέσχιζαν τις άνυδρες ερήμους, ενισχύοντας τη φήμη της Πέτρας ως κρίσιμου εμπορικού κέντρου.

Οι Ροζ-Κόκκινες Προσόψεις: Αρχιτεκτονική που προκαλεί δέος

Η πιο εικονική κατασκευή στην Πέτρα είναι το Θησαυροφυλάκιο (Al-Khazneh), ένας υπέροχος τάφος λαξευμένος στον βράχο από ψαμμίτη. Η μεγάλη του πρόσοψη, με περίπλοκα σκαλίσματα και πανύψηλες κολώνες, αφήνει τους επισκέπτες μαγεμένους. Το Θησαυροφυλάκιο είναι μόνο ένα παράδειγμα των αξιοσημείωτων αρχιτεκτονικών επιτευγμάτων των Ναβαταίων, οι οποίοι στόλισαν την πόλη τους με ναούς, τάφους, θέατρα και κανάλια νερού που έδειχναν τις προηγμένες μηχανικές τους δεξιότητες.

Η Παρακμή της Πέτρας: Ξετυλίγοντας το Μυστήριο

Παρά την ακμή της, η παρακμή της Πέτρας ήταν αναπόφευκτη. Με τη μετατόπιση των εμπορικών οδών και την άνοδο του θαλάσσιου εμπορίου, η πόλη έχασε σταδιακά την οικονομική της σημασία. Τον 5ο αιώνα μ.Χ., οι μέρες δόξας της Πέτρας δεν ήταν παρά μια ανάμνηση και τελικά έσβησε στην αφάνεια, που ήταν γνωστή μόνο στους ντόπιους Βεδουίνους.

Βρέθηκε η εκ νέου ανακάλυψη της χαμένης πόλης της Πέτρας

Το 1812, ο Ελβετός εξερευνητής Johann Ludwig Burckhardt, αναζητώντας τη μυθική πόλη της Πέτρας, μεταμφιέστηκε σε Βεδουίνο για να αποκτήσει πρόσβαση στην απαγορευμένη πόλη. Η επιτυχημένη διείσδυσή του οδήγησε στην εκ νέου ανακάλυψη της Πέτρας από τον δυτικό κόσμο, προκαλώντας μεγάλο ενδιαφέρον μεταξύ αρχαιολόγων και ιστορικών.

Η Petra Today: Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

Το 1985, η Πέτρα χαρακτηρίστηκε ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, διατηρώντας την ιστορική και πολιτιστική της σημασία για τις μελλοντικές γενιές. Ο ιστότοπος έχει γίνει από τότε ένα από τα Νέα Επτά Θαύματα του Κόσμου, προσελκύοντας εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.

Εξερευνώντας την Πέτρα: Τοποθεσίες που πρέπει να επισκεφτείτε

 1. The Siq : Ένα στενό, ελικοειδή φαράγγι που χρησιμεύει ως η κύρια είσοδος στην Πέτρα, αφήνοντας τους επισκέπτες με δέος για το τεράστιο μέγεθος και τη φυσική ομορφιά του.
 2. The Monastery (Ad Deir) : Μια προκλητική αλλά ικανοποιητική πεζοπορία σας οδηγεί σε αυτό το μεγαλειώδες μνημείο με εκπληκτική θέα στο γύρω τοπίο.
 3. Οι Βασιλικοί Τάφοι : Μια συλλογή από εντυπωσιακούς τάφους λαξευμένους στα βράχια, συμπεριλαμβανομένου του Τάφου Urn και του Μεταξιού.
 4. The Great Temple : Ένα αρχαίο θρησκευτικό συγκρότημα που κάποτε βρισκόταν στην καρδιά της πόλης, επιδεικνύοντας τα μηχανικά θαύματα των Nabateans.

συμπέρασμα

Η ιστορία της Πέτρας είναι μια μαγευτική ιστορία μιας κάποτε ακμάζουσας πόλης που στάθηκε ως απόδειξη της ανθρώπινης ευρηματικότητας και της σημασίας του εμπορίου στους αρχαίους πολιτισμούς. Από την άνοδό της ως πολυσύχναστο εμπορικό κόμβο μέχρι την τελική παρακμή και την εκ νέου ανακάλυψή της, η Petra συνεχίζει να μαγεύει τον κόσμο με τα αρχιτεκτονικά της θαύματα και το αινιγματικό παρελθόν της.

Συχνές ερωτήσεις

 1. Μπορείτε να μπείτε στο Υπουργείο Οικονομικών στην Πέτρα; Ναι, οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν το Θησαυροφυλάκιο από κοντά και ακόμη και να τολμήσουν μέσα στους θαλάμους του.
 2. Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε την Πέτρα; Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Πέτρα είναι κατά τους πιο δροσερούς μήνες από τον Μάρτιο έως τον Μάιο και τον Οκτώβριο έως τον Νοέμβριο.
 3. Υπάρχουν διαθέσιμες ξεναγήσεις στην Πέτρα; Ναι, διατίθενται ξεναγήσεις με έμπειρους ξεναγούς, παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες για την ιστορία και τη σημασία της Petra.
 4. Είναι η Πέτρα προσβάσιμη σε άτομα με κινητικά προβλήματα; Ενώ ορισμένες περιοχές μπορεί να είναι δύσκολο να πλοηγηθείτε, ορισμένα μέρη της Πέτρας είναι προσβάσιμα σε άτομα με κινητικά προβλήματα.
 5. Μπορούν οι επισκέπτες να οδηγήσουν καμήλες στην Πέτρα; Ναι, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη γοητεία της καμήλας στον αρχαιολογικό χώρο της Πέτρας.
 6. Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

  αεροπορικα εισητηρια

  Ενοικίαση αυτοκινήτου

  Διαμονή

  Ασφάλιση

  Διαβάστε επίσης:ΙΟΡΔΑΝΙΑ – ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΑ: ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

  Aξιοθέατα στην Πέτρα

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια