Οι καλύτερες και οι χειρότερες στιγμές για να επισκεφθείτε την Αλβανία το 2023

Μάθετε την καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Αλβανία, μαζί με τη φθηνότερη, τη λιγότερο πολυάσχολη και γενικά τη χειρότερη στιγμή για να πάτε. Περιλαμβάνουμε συμβουλές για να απολαύσετε ακόμη περισσότερο τη διαμονή σας σε αυτόν τον οδηγό! 

Γιατί πρέπει να επισκεφτείτε την Αλβανία

Η Αλβανία πολύ συχνά ξεχνιέται όταν σχεδιάζει ένα ευρωπαϊκό ταξίδι. Αυτή η χώρα είναι γεμάτη ιστορία και αφουγκράζεται μια πιο απλή εποχή με τα εκπληκτικά ερείπια, τα κάστρα και τις παρθένες παραλίες και τοπία της. 

Εδώ είναι μερικοί λόγοι που οφείλετε στον εαυτό σας μια επίσκεψη στην Αλβανία! 

Παρθένες παραλίες

Αεροφωτογραφία της παραλίας Ksamil κατά την καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Αλβανία με μια ομάδα από αχυρένιες ομπρέλες παραλίας και καρέκλες στην άμμο

upslim/Shutterstock

Η Αλβανική Ριβιέρα φιλοξενεί μερικές απίστευτες, παρθένες παραλίες που θα χαρείτε να ανακαλύψετε. Από το Ksamil και το Dhermi μέχρι το Borsh και το Durres, οι μέρες στην παραλία είναι εξαιρετικές στην Αλβανία.

Θα βρείτε παραλίες με λευκή και χρυσαφένια άμμο στις ακτές της Αλβανίας με πολλά εστιατόρια και μπαρ σε κοντινή απόσταση για να σας συντηρούν τις κουρασμένες μέρες σας στην ακτή. 

Τα λεωφορεία μπορούν να σας φέρουν στη Ριβιέρα από την πόλη ή το χωριό σας – απλώς ελέγξτε προσωπικά για τα δρομολόγια, καθώς δεν θα τα βρείτε αναρτημένα στο διαδίκτυο. 

Αρχαία κάστρα και ερείπια

Αεροφωτογραφία του κάστρου της πόλης του Αργυροκάστρου και των ερειπίων στη νότια Αλβανία ως λόγος για να επισκεφτείτε την Αλβανία

Μια καθημερινή Οδύσσεια/Shutterstock

Η Αλβανία φιλοξενεί πολλά κάστρα και ερείπια που χρονολογούνται χιλιάδες χρόνια πριν, βυθίζοντας αυτή τη χώρα σε μια ευλαβική αίσθηση ιστορίας που εκπλήσσει τόσο τους ταξιδιώτες όσο και τους ντόπιους. 

Κάστρα, όπως ο Αλή Πασάς, το Κάστρο της Kruja, το Κάστρο Berat, το Kalaja e Lëkures, το Κάστρο του Αργυροκάστρου και το Κάστρο Ροζάφα, προσφέρουν απίστευτες ευκαιρίες για περιηγήσεις στα αξιοθέατα και μάθηση. 

Θα βρείτε μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO από τα ρωμαϊκά ερείπια του Βουθρωτού (πάνω από 2.000 ετών) μέχρι το Εθνικό Μουσείο Onufri στο Μπεράτ, γεμάτο με βυζαντινά έργα τέχνης και αγιογραφία. 

Πανέμορφα Τοπία

Οι Άλπεις Valbona στο χωριό Theth δείχνουν το όμορφο ορεινό τοπίο της χώρας ως αφορμή για επίσκεψη

Uwe Seidner/Shutterstock

Περίπου τα τρία τέταρτα της Αλβανίας καλύπτεται από βουνά και λόφους, καθιστώντας τη γεωγραφία της πραγματικά εκπληκτική καθώς υψώνεται και κυλάει στα όρια της χώρας. 

Οι παράκτιες και αλλουβιακές πεδιάδες ποταμών αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα τέταρτο των τοπίων της χώρας, όπου θα βρείτε τις όμορφες παραλίες και τις επίπεδες ζώνες όπου μπορείτε να δείτε για μίλια. 

Μην χάσετε το Blue Eye – Syri I kaltër στα αλβανικά – που είναι μια καταγάλανη φυσική πηγή που περιβάλλεται από δέντρα στη νότια Αλβανία που μοιάζει σαν παραμύθι. 

Διάσπαρτα με αγριολούλουδα, γραφικά εξοχικά σπίτια, ιστορικά κάστρα και ερείπια, καθώς και περιοχές με λιθόστρωτα δρομάκια κάνουν την Αλβανία πραγματικά υπέροχη. 

Προσιτός προορισμός

Παραδοσιακά αλβανικά χαλιά κρέμονται σε έναν πέτρινο τοίχο προς πώληση για να δείξουν πόσο προσιτή είναι η χώρα για να επισκεφθείτε και να ψωνίσετε

Nikilev/Shutterstock

Αυτή η χώρα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης είναι πολύ προσιτή για επίσκεψη, καθιστώντας την ένα ακόμα πιο ελκυστικό μέρος για να επισκεφτείτε. Τα πάντα στην Αλβανία – τα καταλύματα, το φαγητό, τα ποτά και τα αξιοθέατα – είναι σχετικά φθηνά

Οι ταξιδιώτες μπορούν εύκολα να βρουν καθαρά, πλήρως επιπλωμένα ιδιωτικά δωμάτια για περίπου $40-$1o0, ενώ η διαμονή σε έναν ξενώνα σε ένα κρεβάτι κοιτώνα μπορεί να κοστίσει έως και $15.

Ένα μπουκάλι κρασί με το δείπνο μπορεί να σας κοστίσει 8 $, ενώ το δείπνο σε ένα προσιτό εστιατόριο μπορεί να είναι περίπου $6! Οι ολοήμερες περιηγήσεις σε μουσεία, κάστρα και ερείπια μπορεί να κοστίζουν λιγότερο από 50 $. 

Δοκιμάστε να βρείτε τιμές όπως αυτές σε άλλα μέρη της Ευρώπης! Η Αλβανία ξεχωρίζει πραγματικά για την προσιτή τιμή της και επεκτείνει περαιτέρω τον ταξιδιωτικό σας προϋπολογισμό. 

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Αλβανία;

  • Συνολικά καλύτερη εποχή για επίσκεψη: Ιούνιος-Αύγουστος
  • Η φθηνότερη περίοδος επίσκεψης: Νοέμβριος-Φεβρουάριος
  • Λιγότερος χρόνος για επίσκεψη: Απρίλιος-Ιούνιος, Σεπτέμβριος-Οκτώβριος
  • Η χειρότερη περίοδος για επίσκεψη: Νοέμβριος-Δεκέμβριος

Πηγαίνοντας στην Αλβανία σημαίνει ότι σίγουρα θα δείτε κάποια φυσική ομορφιά, θα συναντήσετε φιλικούς ντόπιους, θα δοκιμάσετε νέα φαγητά και θα απολαύσετε την περιήγηση στα αρχαία κάστρα και τα ερείπια. 

Αλλά αν μπορείτε να προγραμματίσετε την επίσκεψή σας την καλύτερη εποχή του χρόνου, θα απολαύσετε τη διαμονή σας πολύ περισσότερο. 

Η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Αλβανία μπορεί πραγματικά να χωριστεί σε 3 κατηγορίες: Η συνολική καλύτερη, η φθηνότερη και η λιγότερο πολυάσχολη περίοδος για να πάτε. 

Και υπάρχει μια άλλη σημαντική περίοδος που πρέπει να εξετάσετε όταν αρχίσετε να σχεδιάζετε: Η χειρότερη στιγμή για να επισκεφτείτε την Αλβανία. 

Θα καλύψουμε καθεμία από τις ιδανικές και χειρότερες στιγμές για να πάτε στην Αλβανία παρακάτω και θα σας δείξουμε τι μπορείτε να περιμένετε όσον αφορά το γενικό κόστος, τον καιρό και τις δραστηριότητες.

Συνολικά, η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Αλβανία

Η παραλία Himare στην Αλβανική Ριβιέρα δείχνει την καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Αλβανία για υπέροχο καιρό και πράγματα που μπορείτε να κάνετε

lukaszimilena/Shutterstock

Η γενικά καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Αλβανία είναι ο Ιούνιος έως τον Αύγουστο, που είναι η περίοδος αιχμής στη δημοφιλή Αλβανική Ριβιέρα. 

Θα ανταμειφθείτε με τον τέλειο καιρό για τις ημέρες της παραλίας και τις βόλτες στους δρόμους της πόλης, περιηγήσεις σε ερείπια και κάστρα και για πικνίκ ή φαγητό στα καλύτερα εστιατόρια της Αλβανίας. 

Αναμένετε πολύ ζεστές θερμοκρασίες, από τη δεκαετία του ’80 έως τη δεκαετία του ’90, μια καλοκαιρινή μέρα στην Αλβανία. Αυτό είναι υπέροχο για κολύμπι και θαλάσσια σπορ! 

Οι τιμές είναι υψηλότερες κατά την περίοδο αιχμής, αλλά εξακολουθούν να είναι προσιτές συνολικά. Βρήκαμε φθηνά και μεσαίας κατηγορίας ξενοδοχεία που κυμαίνονται από $40-$110/διανυκτέρευση και πολυτελή καταλύματα από $200-$530/διανυκτέρευση. 

Είναι η ιδανική εποχή του χρόνου για να επισκεφθείτε την ψυχρή Μπλε Τρύπα, όπου μπορείτε να δροσιστείτε στο παγωμένο νερό για λίγο πριν χαλαρώσετε στην όχθη στον ήλιο. 

Η φθηνότερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Αλβανία

Άνθρωποι που διασχίζουν την Παλιά Γέφυρα στα ιαματικά λουτρά στην Αλβανία μπροστά από χιονισμένα βουνά κατά τη φθηνότερη περίοδο για να επισκεφθούν την Αλβανία

Παλιά γέφυρα (Ura e Kadiut) σε ιαματικά λουτρά στο Bênje 2-23-19/Robert Dobra/Shutterstock

Ο Νοέμβριος έως τον Φεβρουάριο είναι η φθηνότερη περίοδος για να επισκεφθείτε την Αλβανία, με τις τιμές των ξενοδοχείων να φτάνουν σε ετήσιο χαμηλό κατά τη διάρκεια αυτών των πιο δροσερών μηνών.  

Πόσο δροσερό γίνεται; Εξαρτάται από το πού θα αποφασίσετε να μείνετε. Οι ορεινές περιοχές μπορεί να φτάσουν σε χαμηλές θερμοκρασίες το χειμώνα, ενώ τα παράκτια πεδινά αιωρούνται στη χαμηλή δεκαετία του ’40. 

Βρήκαμε μια σειρά από ξενοδοχεία και διαμερίσματα που κυμαίνονται από $47-$90 ανά διανυκτέρευση κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου στην Αλβανία. 

Καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Ιορδανία(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Το εκπληκτικό με την επίσκεψη στην Αλβανία είναι ότι το κόστος δεν είναι ποτέ υψηλό, ακόμα κι αν μένετε στα ωραιότερα ξενοδοχεία και θέρετρα. 

Δεδομένου ότι η τιμή δεν είναι πολύ υψηλότερη κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής, μην διαλέξετε μια χειμερινή επίσκεψη για να εξοικονομήσετε λίγα δολάρια – θα απολαύσετε πολύ περισσότερο εάν μπορείτε να κατευθυνθείτε στη Ριβιέρα το καλοκαίρι. 

Ο λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε την Αλβανία

Η παλιά πόλη του Μπεράτ με τα κτίρια στην πλαγιά του λόφου δίπλα στο νερό δείχνει τον λιγότερο πολυάσχολο χρόνο για να επισκεφθείτε την Αλβανία

milosk50/Shutterstock

Η λιγότερο πολυάσχολη περίοδος για να επισκεφθείτε την Αλβανία είναι ο Απρίλιος έως τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο έως τον Οκτώβριο, ακριβώς πριν και μετά την περίοδο αιχμής του καλοκαιριού.

Για λιγότερα πλήθη, εξαιρετική σχέση ποιότητας τιμής και καλό καιρό, μπορείτε να το επισκεφτείτε σε οποιαδήποτε από τις εποχές του ώμου την άνοιξη ή το φθινόπωρο. 

Ακριβώς πριν και μετά την αιχμή της καλοκαιρινής περιόδου, λιγότεροι άνθρωποι ταξιδεύουν στην Αλβανία και αφήνουν άδεια πολλά δωμάτια ξενοδοχείων με χαμηλότερες τιμές για να δελεάσουν τους ανθρώπους να έρθουν. 

Ο Απρίλιος έως τον Ιούνιο είναι λίγο πιο δροσερός, με θερμοκρασίες περίπου 60F-75F. Σεπτέμβριος έως Οκτώβριος βιώστε υψηλές τιμές από 66F έως 74F, κάτι που μπορεί να είναι πολύ ευχάριστο. 

“Ανακαλύψτε τα κορυφαία κάστρα στην Αγγλία: Ταξίδι μέσα από την ιστορία και το μεγαλείο”(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Αν θέλετε να κατευθυνθείτε σε μια από τις όμορφες παραλίες της Αλβανικής Ριβιέρας, ο Ιούνιος και ο Σεπτέμβριος είναι οι καλύτεροι μήνες της σεζόν. Οι θερμοκρασίες του νερού είναι ακόμα αρκετά καλές για κολύμπι. 

Η χειρότερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Αλβανία

Οι άδειοι δρόμοι και οι τραπεζαρίες στο κέντρο της αλβανικής πόλης κατά τη διάρκεια του χειμώνα δείχνουν τη χειρότερη στιγμή για να επισκεφτείτε την Αλβανία

Στο κέντρο της Σκόδρας στην Αλβανία μια βροχερή μέρα το χειμώνα του 2019/A Daily Odyssey/Shutterstock

Η χειρότερη περίοδος για να επισκεφθείτε την Αλβανία είναι ο Νοέμβριος έως τον Δεκέμβριο, όταν η Αλβανία (ιδιαίτερα οι ορεινές περιοχές) είναι κρύα και βροχερή. 

Ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος είναι οι χειρότεροι μήνες για να επισκεφθείτε την Αλβανία συνολικά. Είναι εξαιρετικά βροχερό σε μέρη της Αλβανίας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου του χειμώνα με 10-13 βροχερές ημέρες κάθε μήνα. 

Ταξιδιωτικός οδηγός, επίσκεψη στα Βαλκάνια(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Εκτός από τις αυξημένες βροχοπτώσεις, ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος αφήνουν τους τουρίστες με λιγότερα πράγματα να κάνουν. Δεδομένου ότι είναι πιο δροσερό έξω, οι υψηλές υψηλές σπάνια ανεβαίνουν πάνω από τη δεκαετία του ’50 και είναι πολύ πιο κρύο στα βουνά. 

Ως αποτέλεσμα, υπάρχει μια γενική εξασθένιση της δραστηριότητας και της φασαρίας που συνοδεύει τις εποχές αιχμής και ώμου.

Αν μπορείς να το κουνάς, περίμενε μέχρι τον Απρίλιο, όταν ξεκινά η εποχή των ώμων και τα πράγματα αρχίζουν να ζεσταίνονται. 

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Παλιά γέφυρα Μες στο Σκόντερ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Αλβανία με σύννεφα και πράσινο

Andrew Mayovskyy/Shutterstock

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε για την επίσκεψη στην Αλβανία προτού ξεκινήσετε να προγραμματίζετε σοβαρά το ταξίδι σας; Εδώ είναι οι καλύτερες ταξιδιωτικές συμβουλές μας για αυτή τη γοητευτική ευρωπαϊκή χώρα. 

  • Ο προϋπολογισμός δεν είναι το κύριο μέλημα. Ακόμα κι αν θέλετε να ταξιδέψετε με περιορισμένο προϋπολογισμό, η επιλογή της καλύτερης στιγμής για να επισκεφθείτε την Αλβανία δεν περιστρέφεται πραγματικά γύρω από τον προϋπολογισμό όπως συμβαίνει σε πιο ακριβές τοποθεσίες. Η διαφορά τιμής μεταξύ της επίσκεψης κατά την περίοδο αιχμής και της χαμηλής περιόδου είναι ελάχιστη εδώ, επομένως επιλέξτε τις ημερομηνίες του ταξιδιού σας με βάση τον καιρό και τις δραστηριότητες αντί για τη διαφορά τιμής λίγων δολαρίων. 
  • Επιμείνετε στις τουριστικές περιοχές. Ενώ ορισμένες από τις απομακρυσμένες περιοχές της Αλβανίας είναι πανέμορφες, αυτές οι ζώνες είναι όπου τείνουν να συμβαίνουν πιο συχνά εγκλήματα που στοχεύουν τους τουρίστες . Αντίθετα, επιμείνετε στις κατοικημένες και πολυσύχναστες τουριστικές περιοχές κατά μήκος των ακτών και σε μεγαλύτερες πόλεις για να αποφύγετε το έγκλημα. 
  • Ναι σημαίνει όχι (κάπως). Στην Αλβανία, τα έθιμα του νεύματος είναι διαφορετικά. Το να κουνάς το κεφάλι σου από τη μια πλευρά στην άλλη σημαίνει «ναι», ενώ το να κουνάς το κεφάλι πάνω κάτω σημαίνει «όχι». Στις Ηνωμένες Πολιτείες συμβαίνει το αντίθετο, οπότε προσπαθήστε να το έχετε κατά νου όσο βρίσκεστε εκεί για να αποφύγετε παρεξηγήσεις! 
  • Φέρτε ευρώ για δαπάνες. Ενώ οι αλβανικές επιχειρήσεις δέχονται τις περισσότερες σημαντικές πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, ορισμένες επιχειρήσεις είναι μόνο μετρητά. Τα ευρώ είναι το προτιμώμενο νόμισμα εκτός από το αλβανικό Λεκ, το οποίο μπορείτε να ανταλλάξετε μόνο εντός της χώρας.
  • Φέρτε άνετα παπούτσια για περπάτημα. Η φυσική ομορφιά της Αλβανίας θα απαιτήσει πεζοπορία για να την δείτε πλήρως, και οι περιηγήσεις σε κάστρο και ερείπια απαιτούν συχνά λίγο περπάτημα. Φέρτε άνετα παπούτσια που έχουν ήδη σπάσει για να αποφύγετε τις φουσκάλες και τον πόνο στα πόδια κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

Συχνές Ερωτήσεις

Τα βουνά και οι λίμνες της Αλβανίας φαίνονται από εναέρια προοπτική κατά την καλύτερη περίοδο για να επισκεφθείτε την Αλβανία με ζεστό καιρό και νερό

Roman Khomlyak/Shutterstock

Έχετε περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με την καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Αλβανία, πόσο ασφαλής είναι και πόσο προσιτή είναι; Δείτε παρακάτω τις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με την επίσκεψη στην Αλβανία. 

Ποιος είναι ο καλύτερος μήνας για να επισκεφθείτε την Αλβανία;

Ο Ιούλιος μπορεί να είναι ο καλύτερος μήνας για να επισκεφθείτε την Αλβανία, χάρη στις ζεστές θερμοκρασίες του αέρα και του νερού, τις περισσότερες ώρες ηλιοφάνειας και την πολυσύχναστη δραστηριότητα στην Αλβανική Ριβιέρα.

Εάν προτιμάτε ένα ταξίδι με λιγότερο κόσμο, ο καλύτερος μήνας για να επισκεφθείτε την Αλβανία μπορεί να είναι ο Ιούνιος. Βλέπει ελάχιστες βροχοπτώσεις, ζεστό καιρό και άφθονη ηλιοφάνεια με λιγότερους τουρίστες από τον Ιούλιο.

Πόσες μέρες είναι αρκετές για την Αλβανία;

Σχεδιάστε να περάσετε τουλάχιστον 1 εβδομάδα στην Αλβανία, ώστε να έχετε χρόνο να περιηγηθείτε στα κάστρα και τα ερείπια, να ανεβείτε στα βουνά, να περάσετε μια ή δύο μέρες στην παραλία και να επισκεφθείτε διάφορα εστιατόρια και καταστήματα.

Αν θέλετε να κάνετε μια πιο εις βάθος επίσκεψη στη χώρα, 2 εβδομάδες θα σας δώσουν χρόνο για να εξερευνήσετε κάθε περιοχή χωρίς να βιαστείτε. Οι προσιτές τιμές σημαίνουν ότι δεν θα σπάσετε τα χρήματα για διαμονή 2 εβδομάδων!

Είναι φτηνό να επισκεφτείς την Αλβανία;

Ναί! Η Αλβανία είναι μια από τις φθηνότερες ευρωπαϊκές χώρες που μπορείτε να επισκεφτείτε. Βρήκαμε τιμές ξενοδοχείων τόσο χαμηλές όσο $40/διανυκτέρευση με κοινόχρηστα δωμάτια ξενώνων έως 15 $/διανυκτέρευση.

Τα καταλύματα δεν είναι το μόνο φθηνό πράγμα – τα τρόφιμα, τα ποτά και τα είδη λιανικής έχουν επίσης πολύ προσιτές τιμές στην Αλβανία. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να έρθετε για οικονομικές ευρωπαϊκές διακοπές!

Είναι η Αλβανία καλή για τους τουρίστες;

Η Αλβανία είναι γενικά μια ασφαλής χώρα για τους τουρίστες, με μικρή εγκληματικότητα που στοχεύει ταξιδιώτες και έναν πληθυσμό φιλικών ντόπιων που εκτιμούν τους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα τους.

Συνήθως μπορείτε να αισθάνεστε χαλαροί και άνετα στην Αλβανία, αν και είναι πάντα έξυπνο να παραμένετε σε εγρήγορση και να έχετε επίγνωση, ενώ διατηρείτε τα υπάρχοντά σας ασφαλή.

Είναι η Αλβανία ασφαλής για τους Αμερικανούς τουρίστες;

Οι Αμερικανοί θα πρέπει να επιδείξουν αυξημένη προσοχή στην Αλβανία αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με το Γραφείο Προξενικών Υποθέσεων των ΗΠΑ. Μπορεί να συμβεί έγκλημα που στοχεύει τουρίστες, μαζί με παράνομα δίκτυα ναρκωτικών που επηρεάζουν κυρίως απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Εάν περνάτε το χρόνο σας σε δημοφιλείς τουριστικές περιοχές, όπως η Αλβανική Ριβιέρα, θα είστε πολύ πιο ασφαλείς. Ωστόσο, να είστε προσεκτικοί όπως πάντα για να κρατάτε τον εαυτό σας και τα υπάρχοντά σας ασφαλή!

Λοιπόν, ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Αλβανία;

Συνολικά, η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Αλβανία είναι οποιαδήποτε στιγμή από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο, όταν η χώρα βιώνει καλοκαίρι και τουριστική περίοδο αιχμής.

Οι τιμές θα είναι ελαφρώς υψηλότερες, αλλά εξακολουθεί να είναι απίστευτα προσιτό αυτή την εποχή του χρόνου. Εάν έχετε ευελιξία με τις ημερομηνίες του ταξιδιού σας, τότε πρέπει να πάτε! 

Η φθηνότερη περίοδος για επίσκεψη είναι ο χειμώνας, από τον Νοέμβριο έως τον Φεβρουάριο. Δεν είναι τόσο ευχάριστο με πιο κρύο καιρό και λιγότερα πράγματα να κάνετε.

Οι τιμές δεν είναι πολύ χαμηλότερες κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν, επομένως συχνά αξίζει τον κόπο να περιμένετε να έρθει η άνοιξη ή το καλοκαίρι. 

Για να αποφύγετε τα μεγάλα πλήθη, ελάτε κατά τη διάρκεια των εποχών από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο ή τον Σεπτέμβριο έως τον Οκτώβριο. Η άνοιξη και το φθινόπωρο σημαίνουν ελαφρώς χαμηλότερες τιμές, μικρότερο πλήθος και εξακολουθούν να έχουν υπέροχο καιρό.

Προσπαθήστε να αποφύγετε να έρθετε στην Αλβανία τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο, όταν έχει το πιο κρύο και βροχερό. Θα περάσετε πολύ καλύτερα την άνοιξη, το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο! 

Όταν επισκέπτεστε την Αλβανία, αφιερώστε χρόνο για να δείτε όσο περισσότερο από αυτήν την όμορφη χώρα σας επιτρέπει το πρόγραμμά σας. Βγείτε έξω, περιηγηθείτε στα κάστρα και τα ερείπια, επισκεφθείτε την παραλία και δοκιμάστε νέα φαγητά. 

Μπορεί να σχεδιάζετε μόνοι σας το επόμενο ταξίδι σας στην Αλβανία αμέσως μετά – οι ταξιδιώτες συχνά δεν χορταίνουν τη φιλική, γραφική Αλβανία! 

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια