Tirana

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στην Αλβανία ;

Η μυστηριώδης βαλκανική χώρα της Αλβανίας, κλειστή για τους ξένους εδώ και δεκαετίες, προσελκύει ολοένα και περισσότερους επισκέπτες. Το 2022, 7,5 εκατομμύρια ξένοι τουρίστες  ήρθαν στη χώρα.

Η όμορφη, προσιτή ακτογραμμή στο Ιόνιο και την Αδριατική Θάλασσα είναι το κύριο πλεονέκτημα της Αλβανίας. Οι τουρίστες συρρέουν σε πόλεις κατά μήκος της Αλβανικής Ριβιέρας όπως το Δερμί και οι Άγιοι Σαράντα.

Μην παραλείψετε να ελέγξετε τις πόλεις της Αλβανίας, όπως η πολυσύχναστη πρωτεύουσα Τίρανα ή το Αργυρόκαστρο που προστατεύεται από την UNESCO, το οποίο παρέχει μια εικόνα του μοναδικού πολιτισμού της Αλβανίας, εμπνευσμένου από την Οθωμανική κυριαρχία. Κατευθυνθείτε προς την ενδοχώρα και θα ανταμειφθείτε με την εκπληκτική θέα των Αλβανικών Άλπεων.

Δεδομένου ότι η Αλβανία προσγειώθηκε μόνο πρόσφατα στα ραντάρ πολλών ανθρώπων, δεν γνωρίζουν πολλοί άνθρωποι πολλά για αυτήν τη χώρα. Όταν ταξιδεύετε σε έναν νέο προορισμό, είναι πάντα καλή ιδέα να ερευνάτε περισσότερο τη χώρα, ειδικά πρακτικά θέματα όπως η ασφάλεια.

Αλλά μην ανησυχείτε – οι ταξιδιωτικοί μας εμπειρογνώμονες έχουν συγκεντρώσει όλα όσα χρειάζεστε για να αποφασίσετε εάν η Αλβανία είναι ασφαλής προορισμός ή όχι και να προετοιμαστείτε για τυχόν προφυλάξεις που μπορεί να χρειαστεί να λάβετε όταν βρίσκεστε εκεί. Αφήστε μας να είμαστε ο οδηγός σας!

Κλείστε μόνοι σας το ταξίδι

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber <<

Με αυτόν τον τρόπο, θα λαμβάνετε άμεση πρόσβαση στις τελευταίες ενημερώσεις και προσφορές μας μέσω του Viber! 👈✈️🌍
Διαβάστε επίσης:20 καλύτερα μέρη για επίσκεψη στην Αλβανία

3 Ημέρες στα Τίρανα: Το τέλειο δρομολόγιο στα Τίρανα
DISCLAIMER: Ας τονίσουμε κάπου εδώ ότι : Όσα γράφονται παρακάτω είναι μόνο η γνώμη μας ,δεν έχουμε κάποια ευθύνη για οποίες αστοχίες συναντήσετε στο ταξίδι σας. 

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στην Αλβανία το 2023;

Ως επί το πλείστον, η Αλβανία είναι ένα ασφαλές μέρος για επίσκεψη. Θα πρέπει να είστε σε επιφυλακή καθώς συμβαίνει το έγκλημα, ειδικά οι μικροκλοπές. Ωστόσο, πιο βίαια περιστατικά είναι σπάνια.

Ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε να ερευνάτε χώρες για τις οποίες δεν γνωρίζετε τίποτα, συμπεριλαμβανομένης της Αλβανίας, είναι οι ταξιδιωτικές συμβουλές για το εξωτερικό. Μπορείτε να δείτε τη συμβουλευτική που εξέδωσε η δική σας κυβέρνηση καθώς και άλλες κυβερνήσεις για να σας δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών έχει  θεσπίσει ταξιδιωτική συμβουλή επιπέδου 2 για την Αλβανία. Συμβουλεύει τους πολίτες της να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν επισκέπτονται την Αλβανία λόγω υψηλότερων επιπέδων εγκληματικότητας.

Αυτή η προειδοποίηση επαναλαμβάνεται από την κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας.  Η Νέα Ζηλανδία θέτει επίσης την Αλβανία σε ταξιδιωτικές συμβουλές Επιπέδου 2 και αναφέρει επίσης τον κίνδυνο εγκληματικότητας.

Τα κοινά εγκλήματα που βιώνουν οι άνθρωποι στην Αλβανία περιλαμβάνουν:

  • Πορτοφολάδες
  • Αρπαγή τσάντας
  • Απάτες
  • Ληστεία
  • Κλοπή από οχήματα
  • Οργανωμένο έγκλημα

Μπορεί να είναι δελεαστικό να διαγραφεί η Αλβανία ως προορισμός εγκληματίας, αλλά η αλήθεια είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο περίπλοκη. Για παράδειγμα, δεν συμφωνούν όλες οι κυβερνήσεις ότι πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν επισκέπτεστε την Αλβανία.

Η καναδική κυβέρνηση δίνει στους πολίτες της το πράσινο φως για να επισκεφθούν την Αλβανία, εξηγώντας ότι δεν χρειάζεστε τίποτα περισσότερο από βασικές προφυλάξεις.

Αν και στη χώρα συμβαίνουν βίαια εγκλήματα, σπάνια εμπλέκονται τουρίστες. Η ποπ κουλτούρα και τα στερεότυπα επηρεάζουν επίσης την αντίληψη πολλών ανθρώπων για την Αλβανία.

Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν για την αλβανική μαφία, ειδικά αν έχουν παρακολουθήσει την ταινία Taken, όπου η αλβανική μαφία είναι οι κύριοι κακοί . Αν και η Αλβανία έχει πρόβλημα με το οργανωμένο έγκλημα, οι μαφιόζικες ομάδες σπάνια ενδιαφέρονται για απλούς τουρίστες.

Σε αντίθεση με την ταινία, η μαφία ασχολείται περισσότερο με τοπικά εγκλήματα όπως η διακίνηση ναρκωτικών και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, όχι με την απαγωγή αλλοδαπών. Η εμφύλια αναταραχή δεν είναι συνηθισμένη στην Αλβανία, αλλά μπορεί να συμβεί.

Τον Ιούλιο του 2022, πραγματοποιήθηκαν μαζικές διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα Τίρανα κατά της διαφθοράς στην κυβέρνηση. Οι διαδηλώσεις μπορούν ακόμα να συμβούν καθώς δεν έχουν αλλάξει πολλά από τότε και ο κόσμος είναι δυσαρεστημένος με την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα.

Εάν παρατηρήσετε μια διαμαρτυρία να συμβαίνει, αποφύγετε τα πλήθη καθώς μερικές φορές γίνονται βίαια. Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι οι υποδομές στην Αλβανία μπορεί να μην είναι αυτές που έχετε συνηθίσει.

Η χώρα είναι πολύ φτωχότερη από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και σημαντικές υπηρεσίες όπως η επιβολή του νόμου, η υγειονομική περίθαλψη και τα δημόσια μέσα μεταφοράς είναι χαμηλότερης ποιότητας και μερικές φορές ανύπαρκτες σε απομακρυσμένες περιοχές. Βεβαιωθείτε ότι αγοράζετε καλή ταξιδιωτική ασφάλιση και προετοιμαστείτε καλά για το ταξίδι σας.

Δείτε και αυτό:Ταξιδιωτικός οδηγός, επίσκεψη στα Βαλκάνια

Έχεις βρει ξενοδοχείο – διαμέρισμα για το ταξίδι σου? Για δες στο booking.com

Tirana

Έγκλημα στην Αλβανία

Το έγκλημα είναι ένα από τα κύρια μέλημα των ανθρώπων που επισκέπτονται την Αλβανία. Το στερεότυπο της Αλβανίας είναι ότι είναι μια χώρα εγκληματική. Αυτό το στερεότυπο τροφοδοτείται από ειδήσεις για τις εκτεταμένες δραστηριότητες της αλβανικής μαφίας καθώς και την ποπ κουλτούρα, όπως η ταινία Taken.

Είναι αλήθεια ότι η Αλβανία παλεύει συχνά με το έγκλημα. Το 2021, οι τοπικές ειδήσεις υπολόγισαν ότι το έγκλημα σημειώθηκε σε ποσοστό 146 περιστατικών ανά 100.000 άτομα .

Τα ποσοστά εγκληματικότητας είναι υψηλότερα σε μεγάλες πόλεις όπως τα Τίρανα, η Τροπόγια, το Δυρράχιο και η Αυλώνα. Σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία της αλβανικής κυβέρνησης, τα ποσοστά εγκληματικότητας αυξάνονται αργά .

Μερικά από τα πιο κοινά εγκλήματα είναι οι τροχαίες παραβάσεις, που αποτελούν το 16% των συνολικών εγκληματικών περιστατικών, η κλοπή, που αποτελεί το 12,1% των συνολικών εγκλημάτων και τα εγκλήματα ναρκωτικών, που αποτελούν το 5,6% των συνολικών εγκλημάτων.

Τα καλά νέα είναι ότι παρόλο που οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται την Αλβανία ως μια βίαιη χώρα με εγκλήματα, το βίαιο έγκλημα αποτελεί ένα μικρό κλάσμα του συνολικού ποσοστού εγκληματικότητας.

Τα εγκλήματα ιδιοκτησίας, όπως μικροκλοπές ή μικροπαραβάσεις, όπως η υπερβολική ταχύτητα, είναι πολύ πιο συνηθισμένα, όπως συμβαίνει σχεδόν σε οποιοδήποτε άλλο μέρος στον κόσμο. Το ποσοστό ανθρωποκτονιών στην Αλβανία είναι στην πραγματικότητα αρκετά χαμηλό.

Σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, το ποσοστό ανθρωποκτονιών είναι μόνο 2 περιστατικά ανά 100.000 άτομα . Αυτό είναι χαμηλότερο από το ποσοστό ανθρωποκτονιών σε πολλές δυτικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Είναι αλήθεια ότι η Αλβανία έχει σοβαρό πρόβλημα με το οργανωμένο έγκλημα. Σύμφωνα με τον Δείκτη Οργανωμένου Εγκλήματος, η Αλβανία έχει το 9ο χειρότερο πρόβλημα οργανωμένου εγκλήματος στην Ευρώπη.

Η αλβανική μαφία εμπλέκεται σε μεγάλο βαθμό στη διακίνηση ανθρώπων, ηρωίνης και κοκαΐνης σε όλη την Ευρώπη. Οι ομάδες της μαφίας συνδέονται στενά με την κυβέρνηση και διεφθαρμένους αξιωματούχους.

Η αλβανική μαφία έχει μεγάλη παρουσία στη χώρα και σε όλη την Ευρώπη. Πολλά περιστατικά βίαιης εγκληματικότητας στην Αλβανία συνδέονται τελικά με περιστατικά της μαφίας.

Ωστόσο, η μαφία σπάνια ενδιαφέρεται να στοχεύσει αμάχους, ειδικά όχι ξένους πολίτες.

Από τη στιγμή που δεν σε πιάνουν τα πυρά, θα πρέπει να είσαι καλά. Πολλοί παράγοντες συμβάλλουν στο υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας στην Αλβανία. Η χώρα πέρασε από σοβαρές οικονομικές και κοινωνικές αναταραχές τη δεκαετία του 1990, από τις οποίες ακόμη δεν έχει ανακάμψει πλήρως.

Τα υψηλά ποσοστά διαφθοράς και τα υψηλά ποσοστά φτώχειας επηρεάζουν επίσης το ποσοστό εγκληματικότητας. Ωστόσο, αυτά τα κοινωνικά προβλήματα επηρεάζουν κυρίως τους ντόπιους και όχι τους τουρίστες. Εφόσον κρατάτε το μυαλό σας για εσάς, θα πρέπει να έχετε ένα ασφαλές ταξίδι στη χώρα.

Μικροκλοπή

Το πιο συνηθισμένο έγκλημα που θα συναντήσετε στην Αλβανία είναι η μικροκλοπή. Στην ταξιδιωτική της συμβουλή για την Αλβανία, η Αυστραλία αναφέρει τον κίνδυνο μικροεγκλημάτων.

Οι πορτοφολάδες είναι ιδιαίτερα συχνές σε όλη τη χώρα καθώς οι άνθρωποι εκμεταλλεύονται την αύξηση του πλήθους και του τουρισμού. Δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί, όπως αγορές, αεροδρόμια, λόμπι ξενοδοχείων και παραλίες είναι επίσης δημοφιλείς στόχοι.

Οι πορτοφολάδες είναι ιδιαίτερα συνηθισμένοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως τα κοινόχρηστα ταξί και τα δημόσια λεωφορεία. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει τα τιμαλφή σας σε μέρος όπου δεν μπορεί να φτάσει εύκολα ο πορτοφολέας, όπως μια ζώνη με χρήματα, μια τσάντα με φερμουάρ ή μια μπροστινή τσέπη του παντελονιού σας.

Η καναδική κυβέρνηση προσφέρει επίσης συμβουλές στις ταξιδιωτικές της συμβουλές για την Αλβανία σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης μικροκλοπών. Αποφύγετε να κάνετε τον εαυτό σας στόχο δείχνοντας σημάδια ευμάρειας – μην φοράτε ακριβά κοσμήματα ή λαμβάνετε πολλά μετρητά.

Προσέξτε το περιβάλλον σας και μην περιπλανηθείτε σε άγνωστες περιοχές τη νύχτα. Λάβετε προφυλάξεις για να βεβαιωθείτε ότι εάν συμβεί μια κλοπή, δεν θα είναι απολύτως καταστροφική.

Να έχετε μαζί σας μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας ως ταυτότητα αντί για το πραγματικό έγγραφο. Κρατήστε κάποια μετρητά και μια εφεδρική πιστωτική κάρτα σε ξεχωριστό μέρος, ώστε να έχετε πάντα έναν τρόπο να επιστρέψετε στο σπίτι εάν συμβεί κάτι.

Οι διαρρήξεις οχημάτων είναι επίσης μια κοινή μορφή μικροκλοπών στην Αλβανία. Η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι ο καλύτερος τρόπος για να δείτε πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, καθώς τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν είναι τα καλύτερα, αλλά τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα γίνονται συχνά στόχος κλεφτών.

Φροντίζετε πάντα να κλειδώνετε τις πόρτες σας και να τυλίγετε τα παράθυρά σας όταν παρκάρετε. Επιλέξτε προσεκτικά τις θέσεις στάθμευσης. Μην αφήνετε ποτέ τιμαλφή στο αυτοκίνητο χωρίς επίβλεψη και μην αφήνετε αντικείμενα ορατά στο αυτοκίνητο.

Οι απάτες είναι επίσης συχνές στην Αλβανία. Τα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα προσπαθούν να προσελκύσουν τους τουρίστες και μετά τους υπερχρεώνουν για ποτά. Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας και ζητήστε από τους ντόπιους να σας πουν ποια μπαρ να αποφύγετε.

Μερικά μάλιστα συνδέονται με πιο έντονα εγκλήματα όπως η πορνεία. Οι οδηγοί ταξί είναι επίσης κοινοί απατεώνες. Τείνουν να περιμένουν γύρω από σταθμούς λεωφορείων ή δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς για τουρίστες που μπορούν να υπερχρεώσουν.

Οι απατεώνες οδηγοί ισχυρίζονται μερικές φορές ότι ένα λεωφορείο ή κοινό ταξί δεν θα φτάσει μόνο και μόνο για να μπορέσουν να σας μεταφέρουν κάπου (με υψηλότερη χρέωση, φυσικά). Πάντα να ελέγχετε ξανά αυτού του είδους τις πληροφορίες. Πάρτε μόνο εξουσιοδοτημένα ταξί και καλέστε τα αντί να τα παίρνετε από το δρόμο.

Οργανωμένο Έγκλημα

Λόγω της επικράτησης της αλβανικής μαφίας στη λαϊκή συνείδηση, το οργανωμένο έγκλημα αποτελεί κοινή ανησυχία για τους περισσότερους ανθρώπους όταν έρχονται στην Αλβανία. Αυτή η ανησυχία επαναλαμβάνεται σε πολλές ταξιδιωτικές συμβουλές.

Για παράδειγμα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ αναφέρει ότι υπήρξε «στοχευμένη βία» λόγω του οργανωμένου εγκλήματος σε εθνικό επίπεδο. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου επεξεργάζεται αυτόν τον κίνδυνο με λίγο περισσότερες λεπτομέρειες.

Υπήρξαν περιπτώσεις πυροβολισμών και βομβών μικρών αυτοκινήτων στην Αλβανία στο παρελθόν. Ωστόσο, σχεδόν όλες οι περιπτώσεις βίας είναι στοχευμένες.

Ομάδες μαφίας θα διεξάγουν αυτές τις επιχειρήσεις για να εξοντώσουν ένα αντίπαλο κεφάλι ή να πολεμήσουν για εδάφη και συνήθως δεν ενδιαφέρονται για τους πολίτες. Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να πιαστείτε στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή, οπότε μείνετε σε εγρήγορση στο περιβάλλον σας.

Ρωτήστε τους ντόπιους φίλους για τυχόν περιοχές που πρέπει να αποφύγετε. Εμπιστευτείτε τα ένστικτά σας – αν ένα μέρος αισθάνεται πρόχειρο, τότε πιθανότατα είναι πρόχειρο.

Ωστόσο, ο κίνδυνος να έρθετε σε σύγκρουση με την αλβανική μαφία είναι πολύ χαμηλός, καθώς δεν έχουν κανένα λόγο να αλληλεπιδρούν με τους τουρίστες. Μην αφήσετε τον φόβο σας για το οργανωμένο έγκλημα να καταστρέψει το ταξίδι σας.

Tirana

Αποφυγή κακών περιοχών

Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ορισμένες περιοχές της Αλβανίας. Τα βόρεια σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο είναι εχει εγκληματικά συνδικάτα χρησιμοποιούν την περιοχή για εγκληματικές δραστηριότητες.

Επιπλέον, υπάρχουν δυνητικά ακόμη νάρκες ξηράς εκεί. Αποφύγετε να ταξιδεύετε στην παραμεθόρια περιοχή μόνοι ή μακριά από περιοχές με μεγάλη διακίνηση.

Να είστε προσεκτικοί στη νότια πόλη Lazarat. Αν και η κατάσταση έχει ηρεμήσει πολύ τα τελευταία χρόνια, αυτή η πόλη ήταν κάποτε εστία διακίνησης ναρκωτικών και εγκληματικών δραστηριοτήτων.

Οι περισσότερες αλβανικές πόλεις έχουν ορισμένες γειτονιές όπου θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Στα Τίρανα, προσπαθήστε να αποφύγετε τα Rruga Ura, Paskuqan και Babrru.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν μερικές πρόσθετες συμβουλές ασφάλειας για την επίσκεψη στην Αλβανία:

  • Προσοχή στις νάρκες ξηράς. Αν και η Αλβανία είναι επίσημα απαλλαγμένη από νάρκες ξηράς, τμήματα του βορρά κοντά στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο ενδέχεται να εξακολουθούν να έχουν ασήμαντες νάρκες ξηράς. Μην απομακρύνεστε από σηματοδοτημένα μονοπάτια.
  • Μην αγοράζετε ναρκωτικά. Οι νόμοι για τα ναρκωτικά είναι αυστηροί και οι ποινές αυστηρές (και δεν θέλετε να καταλήξετε σε αλβανική φυλακή). Επιπλέον, η αγορά ναρκωτικών υποστηρίζει τοπικές ομάδες μαφίας που βλάπτουν τη χώρα και θα σας βάλουν στο ραντάρ τους.
  • Έρευνα φυσικών καταστροφών. Η Αλβανία βρίσκεται σε ενεργό σεισμική ζώνη και μπορεί να υποστεί ισχυρούς σεισμούς. Το χειμώνα, οι πλημμύρες είναι συνηθισμένες. Εάν πρόκειται να κάνετε πεζοπορία, βεβαιωθείτε ότι κάποιος γνωρίζει πάντα πού βρίσκεστε και ερευνήστε τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
  • Η απάτη στα ΑΤΜ είναι συνηθισμένη. Χρησιμοποιείτε ΑΤΜ μόνο σε αξιόπιστες τοποθεσίες. Να καλύπτετε πάντα το PIN σας καθώς κάποιος θα μπορούσε να κοιτάζει τον ώμο σας.

Συχνές Ερωτήσεις

Ακολουθούν ορισμένες συνήθεις ερωτήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσετε κατά τον προγραμματισμό του ταξιδιού σας στην Αλβανία:

Είναι ασφαλές για τους τουρίστες στην Αλβανία;

Οι περισσότεροι τουρίστες στην Αλβανία έχουν επισκέψεις χωρίς προβλήματα. Ενώ μπορεί να αντιμετωπίσετε μικροεγκλήματα όπως πορτοφολάδες, τα βίαια εγκλήματα κατά τουριστών είναι πολύ σπάνια.

Γιατί η Αλβανία δεν είναι τουριστικός προορισμός;

Η κοινή αντίληψη για την Αλβανία μάλλον εμποδίζει τη χώρα να γίνει ακόμη μεγαλύτερος τουριστικός προορισμός. Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται την κατασταλτική κομμουνιστική περίοδο της Αλβανίας ή την ταραχώδη δεκαετία του 1990, με εμφύλιο πόλεμο, οικονομική ελεύθερη πτώση και υψηλά ποσοστά οργανωμένου εγκλήματος, όταν σκέφτονται τη χώρα. Ευτυχώς, η Αλβανία έχει αλλάξει πολύ από τότε.

Αξίζει τον κόπο να πάω στην Αλβανία;

Η Αλβανία αξίζει να επισκεφθείτε. Η χώρα μπορεί να υπερηφανεύεται για εκπληκτικά τοπία από τα βουνά μέχρι την ακτή, πλούσια ιστορία και όμορφες πόλεις και κωμοπόλεις.

Είναι τα Τίρανα ασφαλή για τους τουρίστες;

Ναι, τα Τίρανα είναι ασφαλή για τους τουρίστες. Η αστυνομία τείνει να προσέχει τους αλλοδαπούς και δεν υπάρχουν πολλά βίαια εγκλήματα. Απλά πρέπει να προσέχετε τους πορτοφολάδες, ειδικά στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η Αλβανία είναι προσιτή ή ακριβή;

Η Αλβανία είναι μια πολύ οικονομική χώρα για επίσκεψη. Η τιμή της διαμονής, των τροφίμων και άλλων ειδών είναι πολύ χαμηλή. Η οικονομική προσιτότητα είναι ένας μεγάλος λόγος για τον οποίο πολλοί νέοι επισκέπτονται την Αλβανία.

Λοιπόν, πρέπει να ταξιδέψετε στην Αλβανία;

Μόλις κοιτάξετε την πραγματικότητα του ταξιδιού στην Αλβανία, συνειδητοποιείτε ότι η χώρα είναι αρκετά ασφαλής για επίσκεψη. Εφόσον λαμβάνετε προφυλάξεις της κοινής λογικής κατά του πορτοφολάδες, θα πρέπει να έχετε μια ασφαλή εμπειρία. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Κλείστε μόνοι σας το ταξίδι

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber <<

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια