Καλύτερη εποχή για το Άμστερνταμ

Καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Άμστερνταμ: Οδηγός μήνα προς μήνα (+Φωτογραφίες)

Φημισμένη για τα αμέτρητα κανάλια, τα γοητευτικά ιστορικά κτίρια και τη ζωντανή πολιτιστική σκηνή, η πρωτεύουσα της Ολλανδίας, το Άμστερνταμ, είναι ένας πολύ δημοφιλής προορισμός. Αν και μπορείτε να εκτιμήσετε την αρχιτεκτονική και την ατμόσφαιρά του ανά πάσα στιγμή, υπάρχουν καλύτεροι μήνες από άλλους για να επισκεφθείτε ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Η άνοιξη έως το φθινόπωρο είναι όταν οι περισσότεροι άνθρωποι το επισκέπτονται καθώς η πόλη είναι πιο ζεστή και ο ήλιος είναι έξω. Τεράστιοι εορτασμοί όπως η Ημέρα του Βασιλιά και το Pride προσελκύουν επίσης τεράστιους αριθμούς, όπως και οι χριστουγεννιάτικες αγορές και οι πολύχρωμες τουλίπες του Keukenhof.

Εδώ θα αναλύουμε κάθε μήνα τι να περιμένουμε από το Άμστερνταμ όσον αφορά το κλίμα, την πολυκοσμία και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις. Αυτό θα σας δώσει μια καλύτερη ιδέα για το πότε να προγραμματίσετε το ταξίδι σας στη «Βενετία του Βορρά».

Έχεις βρει αεροπορικά εισιτηρια; Δες και στο TicketsWe

Διαβάστε επίσης:Τι κοστίζει ένα ταξίδι στο Άμστερνταμ

Πώς είναι ο καιρός στο Άμστερνταμ;

Υγρό, γκρίζο και ψυχρό για μεγάλο μέρος του έτους, το Άμστερνταμ έχει ένα ωκεάνιο κλίμα που επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από την κοντινή Βόρεια Θάλασσα. Ενώ οι καλοκαιρινοί μήνες είναι οι πιο ζεστοί, αξίζει να το βάλετε σε στρώσεις, καθώς ο καιρός της πρωτεύουσας είναι εμφανώς απρόβλεπτος.

Καθώς βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, βροχή, ομίχλη και ομίχλη εμφανίζονται συχνά με τα πολυάριθμα κανάλια της πόλης να δημιουργούν κρύο καθώς ο άνεμος φυσά από την επιφάνειά τους. Ωστόσο, οι νυχτερινές θερμοκρασίες σπάνια πέφτουν κάτω από το μηδέν, ακόμη και το χειμώνα, καθώς περιβάλλεται από τρία μεγάλα σώματα νερού.

Μπορούν να αναμένονται μέσες θερμοκρασίες 21°C (70°F) το καλοκαίρι, με αυτές να πέφτουν σε περίπου 5 ή 6°C (41 έως 44°F) το χειμώνα. Καθώς κάθε μήνας περιλαμβάνει περίπου 13 έως 20 ημέρες με τουλάχιστον λίγη βροχή, είναι καλή ιδέα να ετοιμάζετε μια ομπρέλα όποτε το επισκέπτεστε!

Οι καλύτεροι μήνες για να επισκεφθείτε το Άμστερνταμ

Άμστερνταμ

Μπορείτε να απολαύσετε τέχνη, ιστορία και νυχτερινή ζωή ανά πάσα στιγμή εδώ και οι άνθρωποι πηγαίνουν στο Άμστερνταμ όλο το χρόνο, ανεξάρτητα από τον καιρό. Οι μόνοι πιο ήσυχοι (και φθηνότεροι) μήνες είναι ο Ιανουάριος έως τον Μάρτιο, όταν οι θλιβερές μέρες και οι ψυχρότερες θερμοκρασίες αποτρέπουν τους επισκέπτες.

Η άνοιξη βλέπει τους αριθμούς να αυξάνονται καθώς τα ανθισμένα λουλούδια κάνουν τόσο το Keukenhof όσο και τις αγορές λουλουδιών του τόσο πολύχρωμες για εξερεύνηση. Με συναρπαστικές εκδηλώσεις όπως η Ημέρα του Βασιλιά και το Holland Festival, οι γραφικοί δρόμοι παραμένουν γεμάτοι μέχρι το καλοκαίρι – την απόλυτη περίοδο αιχμής της πόλης.

Καθώς υπάρχουν ελαφρώς μικρότερα πλήθη και οι θερμοκρασίες είναι ακόμα ήπιες, ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος είναι ιδανικοί χρόνοι για επίσκεψη. Ο Δεκέμβριος προσελκύει επίσης τόνους επισκεπτών, παρά τις κρύες, σκοτεινές μέρες, χάρη στις μαγικές χριστουγεννιάτικες αγορές και τους μαζικούς εορτασμούς της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

Άμστερνταμ τον Ιανουάριο

Χειμώνας του Άμστερνταμ

Αφού τελειώσουν οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, οι περισσότεροι άνθρωποι μένουν μακριά, καθώς η πόλη είναι συνήθως πολύ κρύα, θλιβερή και υγρή τον Ιανουάριο. Το Φεστιβάλ Φωτός του Άμστερνταμ φωτίζει τις σύντομες, σκοτεινές μέρες του, όπως και η Εθνική Ημέρα της Τουλίπας.

Ενώ οι τιμές είναι φθηνότερες και δεν υπάρχουν ουρές στα μουσεία, οι χαμηλές θερμοκρασίες κάνουν το περπάτημα και το ποδήλατο λιγότερο ευχάριστο. Καθώς ο καθαρός ουρανός και η ηλιοφάνεια εμφανίζονται σπάνια, θα χρειαστεί να τυλίξετε ζεστά. Το χιόνι πέφτει μερικές φορές αλλά όχι τακτικά και δεν μένει για πολύ.

Άμστερνταμ τον Φεβρουάριο

Άμστερνταμ Πατινάζ στον πάγο

Ο Φεβρουάριος είναι επίσης η χαμηλή περίοδος, καθώς οι θερμοκρασίες παραμένουν γύρω στους 5°C (41°F) και δεν υπάρχουν σημαντικά γεγονότα που να προσελκύουν τους επισκέπτες στην πόλη. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές ακόμη ώρες φωτός της ημέρας και πέφτει πολύ λιγότερη βροχή. Οι τιμές των ξενοδοχείων είναι φθηνότερες, επομένως μπορεί να είναι η κατάλληλη στιγμή για να αγοράσετε προσφορές.

Εκτός από τον εορτασμό της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς στην περιοχή της Chinatown, μπορεί να μπορείτε να κάνετε πατινάζ στα κανάλια της αν παγώσουν. Κάποτε ήταν συνηθισμένο φαινόμενο, οι συνθήκες είναι πλέον αρκετά κρύες κάθε λίγα χρόνια.

Άμστερνταμ τον Μάρτιο

Μουσείο του Άμστερνταμ

Ενώ ο Μάρτιος είναι μόνο λίγοι βαθμούς πιο ζεστός, οι τουρίστες αρχίζουν να επιστρέφουν μόλις ανοίξουν ξανά οι παγκοσμίου φήμης κήποι Keukenhof. Μέχρι τα μέσα του μήνα όμως, οι τιμές παραμένουν χαμηλές και η πόλη είναι πιο ήσυχη.

Αν και υπάρχει λίγος περισσότερος ήλιος και μερικές ακόμη ώρες φωτός της ημέρας, θα χρειαστεί να ετοιμάσετε μια ομπρέλα καθώς βρέχει τουλάχιστον λίγο για 18 ημέρες κατά μέσο όρο. Η περιπλάνηση στα όμορφα χωράφια του με τουλίπες τον Μάρτιο είναι μια απόλαυση, καθώς δεν υπάρχουν ακόμη πάρα πολλοί άνθρωποι τριγύρω. Ταυτόχρονα, το Φεστιβάλ τουλιπών σημαίνει ότι υπάρχουν πολλές υπέροχες εκθέσεις διάσπαρτες σε όλη την πόλη.

Άμστερνταμ τον Απρίλιο

Ημέρα Βασιλέων

Καθώς τα ανθισμένα λουλούδια του Keukenhof φαίνονται ακόμη πιο όμορφα τον Απρίλιο, ο αριθμός των τουριστών αυξάνεται μαζί με τις τιμές των ξενοδοχείων. Οι πολύχρωμοι εορτασμοί της Ημέρας του Βασιλιά – το μεγαλύτερο πάρτι της χώρας – προσελκύουν επίσης εκατομμύρια στην πρωτεύουσα. Αν και όλα είναι πολύ πιο ακριβά αυτή την εποχή, οι αμέτρητες συναυλίες και τα ατελείωτα πλήθη με πορτοκαλί επικάλυψη είναι πραγματικά αξέχαστες!

Οι μέσες θερμοκρασίες 12°C (53°F) σε συνδυασμό με 14 ώρες φωτός της ημέρας σημαίνουν επίσης ότι μπορείτε να μείνετε σε εξωτερικούς χώρους για περισσότερο χρόνο. Η ενοικίαση ενός ποδηλάτου είναι μια καλή ιδέα καθώς τόσο οι ανθισμένες κερασιές όσο και τα καταπράσινα χόρτα της γύρω εξοχής φαίνονται υπέροχα. Ο καιρός είναι επίσης πιο ξηρός, επομένως δεν πρέπει να βρέχεστε τόσο συχνά. Πολλοί άνθρωποι κάνουν επίσης κρουαζιέρες κατά μήκος των καναλιών του.

Άμστερνταμ τον Μάιο

Τουλίπες του Άμστερνταμ

Μόλις μια εβδομάδα μετά την Ημέρα του Βασιλιά είναι ένα ακόμη μεγάλο γεγονός στο Άμστερνταμ και την Ολλανδία: Ημέρα Απελευθέρωσης. Ο πιο ζεστός και ηλιόλουστος καιρός σημαίνει ότι πολλές μουσικές συναυλίες και φεστιβάλ πραγματοποιούνται σε όλη την πόλη. Τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια της πόλης παραμένουν αρκετά γεμάτα με αποτέλεσμα οι τιμές να είναι υψηλότερες.

Μέχρι τα μέσα του μήνα, μπορείτε ακόμα να επισκεφτείτε το Keukenhof για να δείτε τις υπέροχες τουλίπες. Ο σχετικά ξηρός καιρός και οι μέσες θερμοκρασίες 16°C (61°F) είναι επίσης ιδανικές για βόλτες στο κέντρο ή για ποδηλασία και βαρκάδα κατά μήκος των καναλιών της. Μαζί με τον Απρίλιο, θεωρείται ένας από τους καλύτερους –αλλά πιο πολυσύχναστους– μήνες για να επισκεφθείτε το Άμστερνταμ.

Άμστερνταμ τον Ιούνιο

Άμστερνταμ Περπάτημα

Το γεμάτο πρόγραμμα εκδηλώσεων της πόλης δεν εγκαταλείπει τον Ιούνιο καθώς αυτή είναι η περίοδος που λαμβάνει χώρα το Φεστιβάλ Holland που διαρκεί ένα μήνα. Εκτός από την απόλαυση όλων των συναυλιών, θεατρικών παραστάσεων και χορευτικών παραστάσεων, υπάρχουν πολλά άλλα ενδιαφέροντα γεγονότα που μπορείτε να δείτε στο Vondelpark.

Με τόσα πολλά που συμβαίνουν, μπορείτε πραγματικά να γεμίσετε τις μεγάλες, ηλιόλουστες μέρες με διασκεδαστικά πράγματα να κάνετε. Η πρωτεύουσα έχει μια υπέροχη, ζωντανή αίσθηση, αλλά δεν είναι τόσο ανεβασμένη όσο τους μήνες πριν και μετά. Καθώς οι μέσες θερμοκρασίες είναι 19°C (66°F), πολλοί άνθρωποι κάνουν πικνίκ στα πάρκα ή επισκέπτονται τους υπέροχους κήπους των σπιτιών στα κανάλια κατά τη διάρκεια των Open Garden Days.

Άμστερνταμ τον Ιούλιο

Φεστιβάλ υπερηφάνειας

Καθώς οι άνθρωποι κάνουν καλοκαιρινές διακοπές, ο ήλιος λάμπει και ο καιρός είναι πιο ζεστός, ο Ιούλιος είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς μήνες για να εξερευνήσετε το Άμστερνταμ. Αν και υπάρχει ελαφρώς λιγότερο φως της ημέρας και ηλιοφάνεια από ό,τι τον Ιούνιο, οι μέσες θερμοκρασίες 21°C (70°F) είναι ιδανικές για να περάσετε πολύ χρόνο έξω.

Εκτός από την ηλιοθεραπεία στα πάρκα και τις κρουαζιέρες στα αξιοθέατα κατά μήκος των καναλιών, οι επισκέπτες μπορούν να το κάνουν πάρτι στο φεστιβάλ Pride που διαρκεί μια εβδομάδα. Λόγω της πολυκοσμίας, οι τιμές αυξάνονται με μεγάλες ουρές να σχηματίζονται σε όλα τα κύρια αξιοθέατα και μουσεία.

Άμστερνταμ τον Αύγουστο

Καλοκαίρι του Άμστερνταμ

Ο Αύγουστος είναι η περίοδος αιχμής στο Άμστερνταμ, όταν τα εστιατόρια και τα μπαρ είναι γεμάτα και οι τιμές των καταλυμάτων είναι στα υψηλότερα επίπεδα. Αμέτρητες τεράστιες εκδηλώσεις όπως το Pride, το De Parade και το Grachtenfestival προσελκύουν ακόμα περισσότερους ανθρώπους στην πόλη. Εξαιτίας αυτού, θα πρέπει να κλείσετε τα ξενοδοχεία και τα εισιτήριά σας για το Σπίτι της Άννας Φρανκ εκ των προτέρων.

Αν και είναι ένας από τους καλύτερους μήνες για να επισκεφθείτε λόγω του καιρού, η συνεχής πολυκοσμία στους δρόμους, τις πλατείες και τα τουριστικά αξιοθέατα μπορεί να σας κουράσει λίγο. Τα τελευταία χρόνια, τα τακτικά κύματα καύσωνα έχουν επίσης κάνει το περπάτημα πιο επιβαρυντικό καθώς οι θερμοκρασίες άνω των 30°C (86°F) είναι πιο συνηθισμένες. Βρέχει ακόμα περίπου 14 ημέρες αν και κατά μέσο όρο!

Άμστερνταμ τον Σεπτέμβριο

βεράντα του Άμστερνταμ

Αν και ο καιρός είναι λίγο πιο απρόβλεπτος, ο Σεπτέμβριος εξακολουθεί να είναι ένας δημοφιλής μήνας για να επισκεφθείτε το Άμστερνταμ. Ενώ βρέχει περισσότερο, υπάρχει μια αξιοπρεπής ποσότητα ηλιοφάνειας και το φως της ημέρας με τις θερμοκρασίες να παραμένουν σχετικά ζεστές στους περίπου 18°C ​​(64°F).

Μόλις τα παιδιά επιστρέψουν στο σχολείο, οι τιμές πέφτουν και υπάρχει λιγότερος κόσμος σε όλα τα αξιοθέατα. Ως εκ τούτου, αυτή είναι η ιδανική στιγμή για να επισκεφθείτε τις αγορές τυριών Alkmaar και Gouda με λιγότερο κόσμο. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε κορυφαία εστιατόρια στο πλαίσιο της National Restaurant Week ή να απολαύσετε συναρπαστικές παραστάσεις τόσο στα διασκεδαστικά φεστιβάλ Jordaan όσο και στα Fringe.

Άμστερνταμ τον Οκτώβριο

Φθινόπωρο του Άμστερνταμ

Πιο σκοτεινός, πιο υγρός και πιο κρύος, ο Οκτώβριος είναι όταν μπαίνει πραγματικά το φθινόπωρο! Ενώ θα χρειαστεί να στρώσετε και να πάρετε μια ομπρέλα τριγύρω, τα αστραφτερά χρυσά χρώματα των δέντρων του δημιουργούν μερικές υπέροχες ευκαιρίες φωτογραφίας δίπλα στα κανάλια. Εάν δεν σας πειράζει η μέση θερμοκρασία των 14°C (57°F), η ποδηλασία στην ύπαιθρο μπορεί επίσης να είναι πολύ ωραία λόγω όλου του ελκυστικού φθινοπωρινού φυλλώματος.

Καθώς οι ουρανοί είναι ως επί το πλείστον γκρίζοι και υπάρχουν λιγότερα πλήθη, το να περνάτε χρόνο σε εσωτερικούς χώρους σε φιλόξενα καφέ ή στα πολλά μουσεία, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να περάσετε τη μέρα σας. Εκτός από τον μαραθώνιο, υπάρχει και το τεράστιο Amsterdam Dance Event για να παρευρεθείτε.

Άμστερνταμ τον Νοέμβριο

Βροχή του Άμστερνταμ

Με 20 ημέρες βροχής κατά μέσο όρο και μόλις μερικές ώρες αδύναμου ήλιου, ο Νοέμβριος είναι ένας από τους λιγότερο δημοφιλείς μήνες για να επισκεφθείτε το Άμστερνταμ. Καθώς η πόλη είναι αρκετά σκοτεινή και θλιβερή, η περιπλάνηση είναι σίγουρα πολύ λιγότερο ευχάριστη. Θα θέλετε να περάσετε τον περισσότερο χρόνο σας σε εσωτερικούς χώρους και να ζεσταθείτε όταν βρίσκεστε έξω.

Ωστόσο, οι τιμές των ξενοδοχείων είναι πολύ φθηνότερες και δεν υπάρχουν ουρές στα κύρια αξιοθέατα και τα μουσεία του. Ωστόσο, το Sinterklaas επισκέπτεται την πόλη και τα χριστουγεννιάτικα φώτα του δημιουργούν μια ακόμα πιο μαγική ατμόσφαιρα στους ήδη γραφικούς δρόμους και τα κανάλια του.

Άμστερνταμ τον Δεκέμβριο

Χριστούγεννα του Άμστερνταμ

Ο Δεκέμβριος βλέπει ξανά τα πλήθη να επιστρέφουν στο Άμστερνταμ για το εκπληκτικό Φεστιβάλ Φωτός, τις χριστουγεννιάτικες αγορές και τους εορτασμούς της παραμονής της Πρωτοχρονιάς. Οι τιμές αυξάνονται με όλα τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια να γεμίζουν. Οι μέρες είναι πολύ μικρότερες με περίπου 8 ώρες φωτός της ημέρας καθώς οι θερμοκρασίες πέφτουν σε μόλις 6°C (43°F).

Παρόλα αυτά, υπάρχει μια πολύ εορταστική αίσθηση για την πόλη, καθώς οι ντόπιοι διακοσμούν τα μπροστινά τους παράθυρα και τα φώτα φωτίζουν όλες τις πλατείες της. Υπάρχουν επίσης πίστες παγοδρομίας για να φωτογραφηθείτε και άφθονο gluhwein και oliebollen για να απολαύσετε στις χριστουγεννιάτικες αγορές. Αν και πέφτει σπάνια, το χιόνι κάνει έναν πολύ αξέχαστο χειμώνα στο Άμστερνταμ.

Aκολουθήστε μας στο facebook

Διαβάστε επίσης:Ταξιδιωτικός οδηγός Άμστερνταμ

 

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

Αεροπορικά εισιτηρια

ξενοδοχεία

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια