Ναμίμπια: Οι καλύτερες περιοχές και ξενοδοχεία

Ναμίμπια: Οι καλύτερες περιοχές και ξενοδοχεία

Δεν υπάρχουν πολλά μέρη στον κόσμο με τόσο ενδιαφέρουσα και μοναδική ιστορία όσο η Ναμίμπια. Μια τεράστια χώρα με χαμηλή πληθυσμιακή πυκνότητα, παρουσιάζει μερικά από τα πιο όμορφα φυσικά ορόσημα και εθνικά πάρκα στον κόσμο, σε συνδυασμό με την αυθεντική αρ νουβό γερμανική αρχιτεκτονική στις κύριες πόλεις της.

Εάν θέλετε να ακούσετε τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό, καθώς και να μάθετε πού να μείνετε στη Ναμίμπια, αυτός ο οδηγός είναι εδώ για να σας βοηθήσει.

Τα 4 καλύτερα μέρη της Ναμίμπια

Η Ναμίμπια μπορεί να μην είναι ένας διάσημος τουριστικός προορισμός όπως η Τανζανία, η Κένυα και η Νότια Αφρική, αλλά αυτή η γοητευτική χώρα εξακολουθεί να προσφέρει μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και ασφαλείς ιστορίες στην Αφρική.

Διαθέτει ανεπτυγμένη υποδομή, ανθεκτικά ιδρύματα και πολλές διαφορετικές επιλογές διαμονής. Υπάρχουν τουλάχιστον πέντε ή έξι πόλεις στη Ναμίμπια που είναι περισσότερο από έτοιμες να υποδεχθούν επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Οι τέσσερις πόλεις στον οδηγό μας είναι απλώς οι πιο ενδιαφέρουσες και ελκυστικές:

 1. Windhoek : Η πρωτεύουσα της Ναμίμπια είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή για τους επισκέπτες για πρώτη φορά, προσφέροντας ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική, πολλά ιστορικά ιδρύματα και ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα.
 2. Swakopmund : Αυτή η μικρή πόλη με γερμανική όψη στην ακτή του Ατλαντικού Ωκεανού είναι ίσως το πιο δροσερό μέρος της χώρας, με μια παράξενη και αρκετά μοναδική ατμόσφαιρα και αρχιτεκτονική.
 3. Εθνικό Πάρκο Etosha : Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της χώρας και περιβάλλεται από πολλές μικρές πόλεις, στρατόπεδα και χωριά, το πιο διάσημο εθνικό πάρκο στη Ναμίμπια είναι η καλύτερη επιλογή για «πράσινους» τουρίστες και φιλόζωους.
 4. Lüderitz : Μια άλλη πόλη με γερμανική εμφάνιση στην ακτή του Ατλαντικού Ωκεανού, προσφέρει μια αντισυμβατική και ενδιαφέρουσα ιστορική ιστορία και πολλά πολύ φθηνά ξενοδοχεία.

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στη Ναμίμπια το 2023;

Πού να μείνετε στη Ναμίμπια: Οι καλύτερες περιοχές και ξενοδοχεία

Δεν θα έχετε σημαντικά προβλήματα με την εύρεση επιλογών διαμονής στη Ναμίμπια. Μπορεί να μην είναι, όπως είπαμε προηγουμένως, ένας πρωταρχικός τουριστικός προορισμός, αλλά εξακολουθεί να έχει ανεπτυγμένη τουριστική υποδομή και πολλά πράγματα να προσφέρει.

Κάθε πόλη στον οδηγό μας είναι ιδανική για πιθανές διακοπές. Όλα προσφέρουν πολλά ξενοδοχεία και διαμερίσματα, ανεξάρτητα από το μέγεθος, την ποιότητα ή το εύρος τιμών. Ονομαστικά, το Lüderitz έχει τα φθηνότερα ξενοδοχεία, αλλά μπορείτε να βρείτε οικονομικά καταλύματα σε οποιοδήποτε μέρος της Ναμίμπια.

Τα περισσότερα από τα ξενοδοχεία της χώρας μπορούν να θεωρηθούν μεσαίας κατηγορίας και είναι αρκετά μέτρια σε τιμή.

Το μόνο μέρος όπου μπορεί να δυσκολευτείτε λίγο είναι η περιοχή γύρω από το Εθνικό Πάρκο Etosha, το οποίο, στην πραγματικότητα, είναι το πιο επισκέψιμο και ελκυστικό μέρος στη χώρα. Μαζί με το Windhoek, προσφέρει επίσης μερικά από τα καλύτερα και πιο μοναδικά ξενοδοχεία σε αυτό το μέρος της Αφρικής.

1. Γουίντχουκ

Το Windhoek είναι μια πόλη που γεννήθηκε δύο φορές: πρώτον, γύρω στο 1840, ιδρύθηκε από τον Jonker Afrikaner, τον ισχυρό ηγέτη του λαού Orlam. Η δεύτερη φορά ήταν το 1890 όταν το αποικιακό Windhoek επεκτάθηκε από τον Curt von François, έναν ταγματάρχη αυτοκρατορικού στρατού.

Μεταξύ αυτών των δύο ημερομηνιών, το Windhoek καταστράφηκε ως συνέπεια μιας σειράς διαφυλετικών συγκρούσεων, αλλά ξαναχτίστηκε ξανά από τους Γερμανούς αποικιστές.

Οι δύο γεννήσεις και το Windhoek συμβολίζουν τη διπλή κληρονομιά και τον πολιτισμό του – την αυθεντική και αυτόχθονη αφρικανική καταγωγή και τις αποικιακές και ευρωπαϊκογερμανικές επιρροές. Και τα δύο, συνδυασμένα με ενδιαφέροντα τρόπο, δίνουν στο Windhoek τη μοναδική αίσθηση του στυλ και της ταυτότητάς του.

Ως πρωτεύουσα της Ναμίμπια και η μεγαλύτερη πόλη της, το Windhoek έχει πληθυσμό περίπου 430.000 κατοίκων. Είναι το διοικητικό, πολιτικό, οικονομικό και καλλιτεχνικό κέντρο της χώρας και ίσως η καλύτερη επιλογή για τον πρώτο επισκέπτη στη Ναμίμπια.

Τα πιο ενδιαφέροντα και ελκυστικά μέρη για τους τουρίστες είναι η μοναδική, αποικιακή και γερμανικής έμπνευσης αρχιτεκτονική του, τα πολυάριθμα πολιτιστικά ιδρύματα και ο μεγάλος αριθμός από ενδιαφέροντα εστιατόρια και αξιόπιστα ξενοδοχεία.

Όταν το αποικιακό Windhoek ιδρύθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα, οι Γερμανοί διαχειριστές έχτισαν μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα κτίρια της πόλης.

Πρώτον, οι Γερμανοί κατασκεύασαν το Alte Feste (γνωστό και ως το παλιό φρούριο), το οποίο, σήμερα, είναι η έδρα του περίφημου Εθνικού Μουσείου της Ναμίμπια , ενός από τα πιο δημοφιλή ιδρύματα της πόλης.

Μετά το 1907, όταν το Windhoek άρχισε να αναπτύσσεται, ο αρχιτέκτονας Wilhelm Sander έχτισε τουλάχιστον τρία κάστρα: το Heinitzburg (τώρα εστιατόριο και ξενοδοχείο), το Sanderburg (το μικρότερο από τα τρία) και το Schwerinsburg (σήμερα η κατοικία του Ιταλού πρέσβη). .

Εκτός από την αρχιτεκτονική, η πρωτεύουσα της Ναμίμπια έχει πολλά στον τομέα της τέχνης και του πολιτισμού, που στέκεται δίπλα-δίπλα με πολλές παλαιότερες, πιο καθιερωμένες πόλεις στην ήπειρο. Για παράδειγμα, υπάρχει η εκκλησία Χριστού 100 ετών (ή Christuskirche), το Εθνικό Θέατρο , η Εθνική Πινακοθήκη Τέχνης , η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ναμίμπια και το Μουσείο Μνημείου της Ανεξαρτησίας .

Όλα αυτά αποτελούν εξαιρετικές επιλογές εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη συγκεκριμένη πολιτιστική ατμόσφαιρα αυτού του ενδιαφέροντος κράτους της νοτιοδυτικής Αφρικής.

Πραγματα να κανεις

 • Η Ναμίμπια μπορεί να υπερηφανεύεται για έναν από τους πιο ενδιαφέροντες και μοναδικούς πολιτισμούς χειροτεχνίας στην Αφρική. Ευτυχώς για εσάς, τα καλύτερα της χειροτεχνίας είναι στοιβαγμένα σε ένα μέρος, δηλαδή στο Namibia Craft Center , που βρίσκεται στο απόλυτο κέντρο της πόλης. Μπορείτε όχι μόνο να αγοράσετε μερικά από τα καλύτερα προϊόντα χειροτεχνίας στη χώρα, κατασκευασμένα από περισσότερους από 4.000 παραγωγούς, αλλά μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε μερικά νόστιμα παραδοσιακά πιάτα (περισσότερα σε λίγο).  
 • Αν θέλετε να γνωρίσετε την τραχιά φύση της Ναμίμπια όχι πολύ μακριά από την πρωτεύουσα, επισκεφθείτε το NamibRand Nature Reserve  στα νοτιοδυτικά μέρη της χώρας. Παρουσιάζει ένα οικολογικό και φυσικό θαύμα που αποτελείται από αμμόλοφους, βουνά και σαβάνες — όλα με τη χαρακτηριστική χλωρίδα και πανίδα τους. Το εθνικό απόθεμα ασκεί «ήπιο τουρισμό», επιτρέποντας μόνο έναν μικρό αριθμό επισκεπτών στην περιοχή.  
 • Αν αγαπάτε τη φύση αλλά δεν έχετε διάθεση να φύγετε από την πόλη και να κάνετε μια περιπέτεια στην έρημο της Ναμίμπια, η πρωτεύουσα της χώρας έχει μερικές ενδιαφέρουσες εγκαταστάσεις για εσάς. Πρώτον, υπάρχει το λεγόμενο Zoo Park που βρίσκεται στη Λεωφόρο Ανεξαρτησίας (το απόλυτο κέντρο της πόλης), το οποίο είναι το πιο όμορφο δημόσιο πάρκο της πόλης. Στη συνέχεια, υπάρχει ο Εθνικός Βοτανικός Κήπος της Ναμίμπια, επίσης αρκετά μοναδικός.
 • Τέλος, αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ταραχώδη αποικιακή και προαποικιακή ιστορία της Ναμίμπια, υπάρχει μόνο ένα μέρος για να πάτε: το Εθνικό Μουσείο της Ναμίμπια , που βρίσκεται στο Alte Feste. Είναι ιστορικό και ζωολογικό μουσείο και είναι το παλαιότερο και πιο διάσημο μουσείο στη Ναμίμπια.
 • Για κάτι πιο συγκεκριμένο, επισκεφτείτε το Trans-Namib Railroad Museum , όπου μπορείτε να δείτε παλιούς χάρτες και αντικείμενα που σχετίζονται με τις μεταφορές και τα ταξίδια.

Που να φάω

 • Το Stellenbosch Wine Bar and Bistro  είναι ένα διεθνές εστιατόριο και μπαρ κρασιού που βρίσκεται στα ανατολικά μέρη της πόλης, κοντά στο St. Paul College της Ναμίμπια. Με μια υπέροχη αυλή, είναι ένα τέλειο μέρος για να παραγγείλετε μια μπριζόλα για μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο με μερικά ποτήρια κρασί.
 • Το Joe’s Beerhouse  είναι ένας ενδιαφέρον συνδυασμός αφρικανικού και γερμανικού εστιατορίου (και μπυραρίας). Αναλογιζόμενος τις ενδιαφέρουσες και διαπολιτισμικές επιρροές στην κουζίνα της Ναμίμπια, το μέρος προσφέρει μερικές από τις καλύτερες μπίρες στην πρωτεύουσα και πολλές πολύ νόστιμες επιλογές κρέατος.
 • Το Heinitzburg Castle  είναι ένα πανέμορφο και αρκετά ενδιαφέρον εστιατόριο που βρίσκεται σε ένα σύγχρονο «κάστρο» μέσα στο διάσημο Hotel Heinitzburg. Η αποστολή τους είναι να συνδυάσουν τις παραδοσιακές γεύσεις της αυθεντικής αφρικανικής κουζίνας με τις σύγχρονες τάσεις και τη γαστρονομική τεχνογνωσία της Ευρώπης. Αυτό που παίρνετε είναι μια απίστευτη εμπειρία και μια κολασμένη λίστα κρασιών.

Οικονομικά ξενοδοχεία στο Windhoek

 • Το Freedom Plaza Windhoek  είναι ένα πολύ φθηνό αλλά αρκετά αξιοπρεπές ξενοδοχείο δύο αστέρων κοντά στο κέντρο της πόλης. Ορισμένες από τις μονάδες του καταλύματος διαθέτουν δορυφορική τηλεόραση, μικρή κουζίνα και ιδιωτικό μπάνιο με υδρομασάζ. Το ξενοδοχείο προσφέρει επίσης εστιατόριο στις εγκαταστάσεις και μικρό μπαρ.  
 • Το Holike’s Place  είναι ένα κατάλυμα τριών αστέρων που βρίσκεται πιο μακριά από το κέντρο της πόλης. Ιδιαίτερα κατάλληλο κατάλυμα για ζευγάρια, διαθέτει ωραίο μπαλκόνι με θέα, ιδιωτικό χώρο στάθμευσης, δωρεάν Wi-Fi και ιδιωτικό μπάνιο με πλυντήριο ρούχων. Είναι μια εξαιρετική επιλογή αν σκοπεύετε να μείνετε στο Windhoek για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας Windhoek

 • Το Hotel Thuringerhof  είναι ένα όμορφο αλλά αρκετά οικονομικό ξενοδοχείο τριών αστέρων που βρίσκεται στην καρδιά της επιχειρηματικής περιοχής του Windhoek. Μια τέλεια επιλογή είτε για ταξίδι δύο ατόμων είτε για επαγγελματίες ταξιδιώτες, το ξενοδοχείο προσφέρει εστιατόριο και μπαρ στις εγκαταστάσεις, αλλά και γρήγορη υπηρεσία δωματίου και δωρεάν υπηρεσία μεταφοράς από/προς το αεροδρόμιο.  
 • Το Safari Court Hotel Managed By Accor  είναι σίγουρα η καλύτερη και πιο όμορφη επιλογή μεσαίας κατηγορίας στην πόλη. Είναι ένα ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων με πισίνα που διατίθεται σε σχετικά προσιτή τιμή. Το Safari Court προσφέρει επίσης δύο εστιατόρια, ένα μπαρ και ένα σπα και κέντρο ευεξίας στις εγκαταστάσεις.

Πολυτελή ξενοδοχεία στο Windhoek

 • Το Hilton Windhoek  είναι ένα πανέμορφο και αρκετά ακριβό ξενοδοχείο πέντε αστέρων που βρίσκεται στο απόλυτο κέντρο της πόλης. Το ξενοδοχείο διαθέτει μια υπέροχη πισίνα στην ταράτσα, που παρουσιάζει όλο το Windhoek στην παλάμη του χεριού σας. Κάθε δωμάτιο είναι διακοσμημένο με κομψό τρόπο και διαθέτει τηλεόραση επίπεδης οθόνης, μίνι μπαρ και κλιματισμό.
 • Το Weinberg Windhoek  είναι ίσως το πιο ακριβό και πολυτελές ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα της Ναμίμπια, που βρίσκεται στα ανατολικά προάστια της πόλης. Τα δωμάτια του ξενοδοχείου είναι ειδικά επιπλωμένα για να έχουν «μια παλιά γοητεία» ενώ διαθέτουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Το εστιατόριο στις εγκαταστάσεις είναι πολύ διάσημο και σεβαστό.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στη Ναμίμπια

2. Swakopmund

Άποψη ενός παλιού κτιρίου όπου φαίνονται δύο άτομα να περπατούν δίπλα του.

Φωτογραφία-Kuhlmann/Shutterstock

Δεν υπάρχουν πολλά μέρη στην Αφρική που σας δίνουν την αίσθηση ότι είστε «περισσότερο Γερμανοί από τη Γερμανία» ή ότι έχετε την αίσθηση εξάρθρωσης ενός θέρετρου της Βαλτικής Θάλασσας στους τροπικούς.

Το Swakopmund είναι μια μικρή πόλη στην ακτή του Ατλαντικού Ωκεανού, περίπου 220 μίλια δυτικά του Windhoek. Είναι ένα μοναδικό και αρκετά συμβατικό θέρετρο, πολύ δημοφιλές σε τουρίστες από όλο τον κόσμο, κυρίως λόγω του κοντινού ωκεανού και των παράξενων γερμανικών αρχιτεκτονικών και πολιτιστικών επιρροών.

Δηλαδή, πολλοί κάτοικοι του Swakopmund μιλούν άπταιστα γερμανικά.

Καθώς το Swakopmund είναι μια σχετικά μικρή πόλη, με όχι περισσότερους από 45.000 ανθρώπους, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να περπατήσετε στους δρόμους της με το γερμανικό όνομα και να δείτε τη συναρπαστική αρχιτεκτονική που έμεινε από την εποχή των αποικιστών.

Κάθε σημαντικό ορόσημο της πόλης είναι κοντά το ένα στο άλλο και υπάρχουν πολλά καταστήματα, καφέδες και εστιατόρια στη διαδρομή.

Υπάρχουν μερικά σημαντικά σημεία που πρέπει απλώς να επισκεφτείτε:

 • Prinzessin Rupprecht, ένα πρώην στρατιωτικό νοσοκομείο, και σήμερα, ένα φανταχτερό B&B.
 • Το Woermannhaus, που χτίστηκε το 1894 και εξυπηρετούσε πολλούς σκοπούς, αλλά σήμερα, είναι ένα κέντρο τέχνης και μια βιβλιοθήκη.
 • Το Hohenzollernhaus ήταν ένα διάσημο μπαρόκ ξενοδοχείο που χτίστηκε το 1906, αλλά σήμερα, είναι μια συγκυριαρχία.

Καθώς περπατάτε σε όλη την πόλη, σίγουρα θα αρχίσετε να πλησιάζετε πιο κοντά στον ωκεανό και ίσως το πιο όμορφο μέρος της πόλης — την προβλήτα Swakopmund.

Τα ηλιοβασιλέματα στο Swakopmund είναι απλά μαγικά και οι βόλτες στην ακτή και την παραλία – αν και ο ωκεανός είναι πολύ κρύος και τα κύματα πολύ δυνατά για κολύμπι – αξέχαστες.

Τέλος, οι λάτρεις της φύσης δεν πρέπει να ξεχνούν ότι βρίσκονται ακόμα στην Αφρική και ότι περιτριγυρίζονται από μέρη που δεν μπορείτε να βρείτε πουθενά στον κόσμο. Η ίδια η πόλη μπορεί να υπερηφανεύεται για μια ενδιαφέρουσα φάρμα φιδιών και μια αντισυμβατική φάρμα καμηλών, αλλά το πιο σημαντικό, το Swakopmund βρίσκεται κοντά στο Εθνικό Πάρκο Namib-Naukluft.

Πραγματα να κανεις

 • Οι λάτρεις του γκολφ θα περάσουν τη ζωή τους στο Swakopmund, ή πιο συγκεκριμένα, στο κοντινό γήπεδο γκολφ Rossmund Desert . Βρίσκεται σε μια όαση κοντά στον ποταμό Swakop, στην παλαιότερη έρημο στον κόσμο, είναι ένα σπάνιο γήπεδο γκολφ στην έρημο με γρασίδι. Δίπλα στο γήπεδο του γκολφ, υπάρχει ένα φανταχτερό κατάλυμα για όσους αναζητούν λίγη πολυτέλεια και ένα φιλόξενο εστιατόριο, ιδανικό για ένα νόστιμο πρωινό ή μεσημεριανό γεύμα μετά από ένα ωραίο παιχνίδι γκολφ.
 • Οι λάτρεις της φύσης έχουν περισσότερα πράγματα να κάνουν στο Swakopmund από όσα μπορούν να διαχειριστούν. Προφανώς, η επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Namib-Naukluft, που διαθέτει τους μεγαλύτερους αμμόλοφους στον κόσμο, θα πρέπει να είναι η προτεραιότητά σας. Αλλά, εάν δεν έχετε περιπετειώδη διάθεση, θα πρέπει να ελέγξετε τις άλλες πολυάριθμες εναλλακτικές: τις πεδιάδες Welwitschia, το πάρκο φιδιών και το Swakopmund Camel Farm. Όλα είναι αρκετά ενδιαφέροντα και έχουν μακρά παράδοση να δέχονται τουρίστες και επισκέπτες.
 • Τέλος, μπορεί να θέλετε να κάνετε κάποια ψώνια ενώ μένετε στο Swakopmund. Οι δρόμοι είναι γεμάτοι με καταστήματα όλων των ειδών, αλλά μπορούμε να προτείνουμε μερικά από τα καλύτερα μέρη της πόλης. Η Platz Am Meer  είναι το καλύτερο και το πιο επισκέψιμο εμπορικό κέντρο της πόλης, που βρίσκεται κοντά στον ωκεανό, με όμορφη θέα από κάθε πλευρά. Το Peter’s Antiques , από το 1983, από την άλλη πλευρά, είναι το καλύτερο παλαιοπωλείο της πόλης.

Που να φάω

 • Το Brewer & Butcher  είναι ένα γερμανικό εστιατόριο και ζυθοποιείο στη μέση της Ναμίμπια — το μόνο μέρος στην Αφρική όπου μπορείτε να έχετε αυτόν τον συνδυασμό. Αν έχετε διάθεση για υπέροχη μπύρα και μεγάλες, κρεατικές μερίδες, αυτό είναι το μέρος για εσάς.
 • Το Ocean Cellar  είναι ένα μέρος με θαλασσινά και σούσι που βρίσκεται στις ακτές του Ατλαντικού Ωκεανού. Μια επιλογή ταξιδιωτών για το 2022, προτείνουμε κυρίως τα στρείδια, τις γαρίδες, τις γαρίδες και τη σαλάτα του Καίσαρα. Αλλά, αν έχετε διάθεση για κάτι διαφορετικό, ακόμα και το κρέας και τα ζυμαρικά είναι πραγματικά νόστιμα.
 • Το Farmhouse Deli  είναι απλά ένα από τα πιο δημοφιλή και πιο δημοφιλή εστιατόρια στο Swakopmund. Είναι μια άλλη επιλογή Travelers’ Choice του 2022 (τα εστιατόρια εδώ είναι καλύτερα από ό,τι στην πρωτεύουσα) που προσφέρει έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό γερμανικών, διεθνών και ευρωπαϊκών επιλογών. Η ατμόσφαιρα στην ακτή της πόλης είναι μαγευτική και η εξυπηρέτηση είναι ωραία και επαγγελματική.

Οικονομικά ξενοδοχεία Swakopmund

 • Το Residence at Villa Wiese  είναι ένα ελαφρώς πιο ακριβό ξενοδοχείο τριών αστέρων, το οποίο σίγουρα αξίζει κάθε δεκάρα. Προσφέρει όμορφα διακοσμημένους χώρους και έναν όμορφο καταπράσινο κήπο. Τα δωμάτια είναι επιπλωμένα με ιδιωτικό μπάνιο και ντουλάπα, ενώ υπάρχει δωρεάν Wi-Fi, δωρεάν χώρος στάθμευσης, δωρεάν υπηρεσία μεταφοράς από/προς το αεροδρόμιο και ένα ωραίο πρωινό το πρωί.  
 • Το Huisie Langs Die See  είναι ένα πολύ φθηνό συγκρότημα διαμερισμάτων που βρίσκεται πολύ κοντά στην παραλία της πόλης. Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα, αλλά εξακολουθείτε να θέλετε να μείνετε κοντά στον ωκεανό, αυτό είναι το κατάλληλο μέρος για εσάς. Κάθε διαμέρισμα στις εγκαταστάσεις διαθέτει βεράντα, καθιστικό, τηλεόραση και πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα.

Swakopmund ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας

 • Το Hotel Deutsches Haus Swakopmund  είναι ένα πανέμορφο ξενοδοχείο τριών αστέρων σε απόσταση πέντε λεπτών οδικώς από τη διάσημη παραλία Palm Beach. Με υπέροχα, ευρύχωρα δωμάτια με όλες τις ανέσεις, εστιατόριο και μπαρ στις εγκαταστάσεις, το ξενοδοχείο είναι ιδανικό για ζευγάρια που αναζητούν μια επιλογή διαμονής μεσαίας κατηγορίας.
 • Το Swakopmund Plaza Hotel  είναι ένα άλλο όμορφο ξενοδοχείο τριών αστέρων που βρίσκεται κοντά στην παραλία, το οποίο έχει επίσης πολύ χαμηλή τιμή. Κάθε δωμάτιο διαθέτει τηλεόραση επίπεδης οθόνης με δορυφορικά κανάλια και ιδιωτικό μπάνιο, ενώ μερικά από αυτά έχουν ακόμη και μεγάλο καθιστικό. Τέλος, υπάρχει ένα υπέροχο πρωινό το πρωί και ένα ωραίο μπαρ στις εγκαταστάσεις.

Πολυτελή ξενοδοχεία Swakopmund

 • Το Swakopmund Hotel & Entertainment Center  είναι ένα όμορφο ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων που βρίσκεται σε ένα παλιό γερμανικό κτήριο. Εκτός από τη μεγάλη εξωτερική πισίνα, το ξενοδοχείο διαθέτει κινηματογράφο, καζίνο, εστιατόριο και μπαρ στις εγκαταστάσεις. Το ξενοδοχείο παρέχει επίσης υπηρεσία μεταφοράς από/προς το αεροδρόμιο και επαγγελματική υπηρεσία δωματίου.
 • Το Beach Hotel Swakopmund  είναι ένα πανέμορφο και αρκετά ακριβό ξενοδοχείο τριών αστέρων που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την παραλία του Swakopmund. Είναι η τέλεια επιλογή για επισκέπτες που αναζητούν τυπικές διακοπές κοντά στον ωκεανό. Το ξενοδοχείο διαθέτει επίσης εξωτερική πισίνα, κλασικά επιπλωμένα δωμάτια, εστιατόριο και μπαρ στις εγκαταστάσεις.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στη Ναμίμπια

3. Εθνικό Πάρκο Etosha

Κοπάδι άγριας πανίδας που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους σε μια νεροτρύπα στην περιοχή της σαβάνας.

RM Nunes/Shutterstock

Το Εθνικό Πάρκο Etosha παρέχει έναν από τους ευκολότερους τρόπους για να εντοπίσετε μεγάλα θηράματα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εντοπίσετε μια από τις πολλές λεγόμενες «νεροτρύπες» – τον πρωταρχικό δότη ζωής της πανίδας στο πάρκο – και να περιμένετε να εμφανιστούν κάποια ζώα. Είναι τόσο εύκολο!

Ο λόγος για αυτό είναι αρκετά απλός αλλά και ενδιαφέρον. Ανέρχεται στο συγκεκριμένο κλίμα και χλωρίδα του πάρκου. Δηλαδή, σχεδόν το ένα τέταρτο του χώρου του καλύπτεται από το περίφημο Etosha Pan, μια ενδοραϊκή αλυκή που λάμπει στον ήλιο και μοιάζει με απέραντο ωκεανό.

Αν και μπορεί να καλυφθεί με ένα μικρό στρώμα νερού κατά τη διάρκεια της φυσικής πλημμύρας, τις περισσότερες φορές είναι εντελώς ξηρό και αλμυρό.

Εκεί παίζουν ρόλο οι τρύπες νερού: είναι η μόνη αξιόπιστη πηγή νερού για τα πολυάριθμα ζώα που κατοικούν στο χώρο του πάρκου.

Το δεύτερο μεγαλύτερο εθνικό πάρκο στη Ναμίμπια (μετά το Εθνικό Πάρκο Namib-Naukluft) έχει πλούσια ζωική ζωή. Είναι το σπίτι σε περισσότερα από 110 θηλαστικά – συμπεριλαμβανομένων λιονταριών, λεοπαρδάλεων, ελεφάντων και ρινόκερων – 340 πτηνών, 110 ερπετών και 16 τύπων αμφιβίων.

Δυστυχώς, τα βουβάλια εξαφανίστηκαν τη δεκαετία του 1950. Αν δεν ήταν αυτό, το Εθνικό Πάρκο Etosha θα ήταν ένα από εκείνα τα μέρη – όπως το Serengeti στην Κένυα – που θα μπορούσε να υπερηφανεύεται για το διάσημο Big Five.

Οι πραγματικές διασημότητες των Εθνικών Πάρκων Etosha είναι οι μαύροι ρινόκεροι. Κινδυνεύοντας σε όλη την ήπειρο, εδώ, ανάμεσα στις τρύπες του νερού και την αλυκή, βρήκαν ένα πραγματικό σπίτι και ο πληθυσμός τους αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο.

Είναι πολύ εύκολο να εντοπιστούν αφού η γνωστή νεροτρύπα Okaukuejo, για παράδειγμα, τους ελκύει σχεδόν κάθε βράδυ.

Η περιοχή γύρω (ακόμα και μέσα) του πάρκου είναι γεμάτη με πολυάριθμους καταυλισμούς, χωριά και επιλογές διαμονής. Εδώ, μπορείτε να βρείτε τα πάντα — από πολύ φθηνά ξενοδοχεία δύο αστέρων έως πολύ πολυτελή θέρετρα πέντε αστέρων με πολλές πισίνες.

Πραγματα να κανεις

 • Όπως αναφέραμε νωρίτερα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν επισκέπτεστε το Εθνικό Πάρκο Etosha είναι να επισκεφτείτε μια από τις πολυάριθμες τρύπες νερού. Είναι τα ανεπίσημα κέντρα της ζωής των ζώων στο πάρκο. Η πρώτη και προφανής επιλογή είναι η πιο διάσημη νεροτρύπα στην Etosha, δηλαδή η υδρότρυπα Okaukuejo, όπου μπορείτε να δείτε τον ισχυρό μαύρο ρινόκερο. Στο Moringa Waterhole, από την άλλη πλευρά, συχνάζουν ελέφαντες.
 • Υπάρχουν δύο τρόποι για να διασχίσετε την τεράστια περιοχή του πάρκου. Πρώτον, υπάρχει η επιλογή να οδηγείς: τα μονοπάτια είναι καλά σηματοδοτημένα και αρκετά ασφαλή, και το χαλίκι είναι πολύ ωραίο να οδηγείς. Εναλλακτικά, μπορείτε να συμμετάσχετε σε μία από τις πολυάριθμες περιηγήσεις  γύρω από το πάρκο και να χαλαρώσετε ως καθορισμένος οδηγός και ξεναγός που θα σας μεταφέρει σε μια ασφαλή και εκπαιδευτική περιπέτεια μέσω του Εθνικού Πάρκου Etosha.

Που να φάω

 • Το Namutoni  είναι ένα υπέροχο αφρικανικό εστιατόριο που βρίσκεται στο στρατόπεδο Namutoni, σχεδόν στο Εθνικό Πάρκο Etosha. Είναι ένα από τα σπάνια μέρη όπου μπορείτε να φάτε ποιοτικό φαγητό σε τόσο κοντινή απόσταση από το πάρκο. Προσφέρει ευέλικτο και αρκετά αξιοπρεπές πρωινό, καθώς και επιλογές για μεσημεριανό και βραδινό γεύμα, με υπέροχο παγωτό για επιδόρπιο.  
 • Το Moringa Restaurant  είναι ένα άλλο αφρικανικό εστιατόριο, αλλά αυτή τη φορά, βρίσκεται πιο μακριά από το Εθνικό Πάρκο Etosha, στο Tsumeb, κοντά στο αεροδρόμιο Tsumeb. Το μέρος δεν είναι ιδιαίτερα ιδιαίτερο, αλλά εξακολουθεί να προσφέρει ένα αξιοπρεπές πρωινό για να ξεκινήσετε τη μέρα ή ένα κρύο και δροσιστικό ποτό μετά από μια δύσκολη μέρα περιπάτου.
 • Το Sindano Court  είναι μια καλή και αξιόπιστη επιλογή που βρίσκεται στο Tsumeb, με αρκετά ποικίλο μενού, συμπεριλαμβανομένων αξιοπρεπών πίτσες και υπέροχο καφέ. Είναι ένα ωραίο και ήσυχο μέρος με υπέροχη, χαλαρωτική ατμόσφαιρα.

Οικονομικά ξενοδοχεία στο Εθνικό Πάρκο Etosha

 • Το Tarentaal Guest Farm  είναι ίσως το φθηνότερο κατάλυμα που θα βρείτε κοντά στο Εθνικό Πάρκο Etosha. Αυτό το ξενοδοχείο δύο αστέρων διαθέτει εξωτερική πισίνα, δωρεάν Wi-Fi και δωρεάν χώρο στάθμευσης. Τα δωμάτια είναι εξοπλισμένα με ιδιωτικό μπάνιο, ενώ στις εγκαταστάσεις υπάρχει και μπαρ. Το πρωινό είναι επίσης υπέροχο.
 • Το Minen Hotel  είναι ένα άλλο πολύ φθηνό αλλά αξιοπρεπές ξενοδοχείο δύο αστέρων που βρίσκεται στο Tsumeb, πολύ κοντά στο αεροδρόμιο Tsumeb. Το ξενοδοχείο μπορεί να είναι φθηνό, αλλά εξακολουθεί να έχει μια εξωτερική πισίνα, μια παιδική χαρά, ένα εστιατόριο και ένα μπαρ στις εγκαταστάσεις. Συνήθως συνιστάται για ζευγάρια ή οικογένειες με μικρά παιδιά.

Ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας Εθνικό Πάρκο Etosha

 • Το Etosha Village  είναι ένα υπέροχο ξενοδοχείο τριών αστέρων με δύο πισίνες στις εγκαταστάσεις του. Σε λιγότερο από ένα μίλι από μια από τις εισόδους του Εθνικού Πάρκου Etosha, το ξενοδοχείο προσφέρει έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό αυθεντικού αφρικανικού στιλ και διακόσμησης και σύγχρονων ανέσεων και ανέσεων. Το εστιατόριο, με το χαρακτηριστικό πρωινό του, είναι πολύ καλό.
 • Το Mondjila Safari Camp  είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν είστε περισσότερο άτομο σε ύπαιθρο που θέλει να έχει πολλές επιλογές πεζοπορίας και ποδηλασίας γύρω από το κατάλυμά σας. Αυτή η όμορφη κατασκήνωση σαφάρι στο Okaukuejo διαθέτει μια εξωτερική πισίνα και ένα ωραίο εστιατόριο στις εγκαταστάσεις. Προσφέρει όλες τις ανέσεις που συνήθως υπάρχουν σε ένα κατάλυμα μεσαίας κατηγορίας.

Πολυτελή ξενοδοχεία στο Εθνικό Πάρκο Etosha

 • Το Epacha Game Lodge & Spa  είναι ίσως το καλύτερο και πιο πολυτελές ξενοδοχείο πέντε αστέρων που διατίθεται στην περιοχή γύρω από το Εθνικό Πάρκο Etosha. Μια τέλεια επιλογή για ένα ζευγάρι σε ένα ρομαντικό ταξίδι στην Αφρική, το ξενοδοχείο διαθέτει εξωτερική πισίνα, όμορφα διακοσμημένα και εξοπλισμένα δωμάτια, εστιατόριο, κέντρο σπα και ευεξίας και μπαρ στις εγκαταστάσεις.
 • Το Gondwana Etosha Safari Lodge  είναι ένα πανέμορφο ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων που βρίσκεται στο Okaukuejo, περίπου 6 μίλια από την πύλη Anderson. Προσφέροντας εξαιρετική θέα στον θάμνο της αφρικανικής σαβάνας, το ξενοδοχείο προσφέρει επίσης πολυτέλεια υψηλού επιπέδου: πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια, τουλάχιστον τρεις πισίνες, ένα μπαρ και ένα εστιατόριο στις εγκαταστάσεις και ένα υπέροχο πρωινό το πρωί.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στη Ναμίμπια

4. Lüderitz

Μια βραχώδης παράκτια περιοχή κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος.

V_N/Shutterstock

Αυτή η μικρή πόλη στα νοτιοδυτικά μέρη της Ναμίμπια έχει μια πλούσια και ενδιαφέρουσα ιστορία. Αν και ιδρύθηκε το 1883 και πήρε το όνομά του από έναν διάσημο Γερμανό έμπορο ονόματι Franz Adolf Eduard Lüderitz, η αρχή του χρονολογείται από τον 15ο αιώνα, όταν ο Bartolomeu Dias έπλευσε στην περιοχή.

Είχε μια πολυτάραχη ιστορία ως σημαντική γερμανική αποικιακή πόλη, ιδιαίτερα χρήσιμη για την εξόρυξη διαμαντιών.

Σήμερα, το Lüderitz έχει πληθυσμό που δεν ξεπερνά τους 12.500 και είναι κυρίως διάσημο για τα αποικιακά γερμανικά κτίρια, τα ενδιαφέροντα ιστορικά ορόσημα, ένα μουσείο και μερικά από τα καλύτερα και πιο φρέσκα θαλασσινά (συμπεριλαμβανομένων των στρειδίων) στη Ναμίμπια.

Μπορεί να απέχει λίγο από την κύρια τουριστική διαδρομή που καλύπτει μέρη όπως η πρωτεύουσα Windhoek, το παράκτιο Swakopmund και το Εθνικό Πάρκο Etosha, αλλά σίγουρα αξίζει την παράκαμψη, κυρίως λόγω των χαμηλών τιμών των καταλυμάτων και των εστιατορίων.

Το Lüderitz είναι μια από εκείνες τις πόλεις της Ναμίμπια-Γερμανίας που φαίνονται πραγματικά μοναδικές — και μάλιστα παράξενες. Τα μικρά βαυαρικά ή παραμυθένια χωριά της Γερμανίας τηλεμεταφέρθηκαν κάπως στη μέση μιας αφρικανικής ερήμου.

Είναι γεμάτο με ενδιαφέροντα κτίρια που σίγουρα αξίζουν την προσοχή σας.

Μπορούμε να προτείνουμε μόνο μερικές, όπως η Deutsche Afrika Bank από το 1907, η Felsenkirche (ή η Εκκλησία του βράχου), που είναι μια από τις παλαιότερες λουθηρανικές εκκλησίες στη Ναμίμπια, και το κτίριο Glück Auf, που χτίστηκε από τις εταιρείες διαμαντιών που λειτουργούσαν στο Lüderitz.

Το Lüderitz εξακολουθεί να είναι μια παραθαλάσσια αφρικανική πόλη, πράγμα που σημαίνει ότι έχει μερικές παραλίες και πολλά φυσικά ορόσημα. Η παραλία Αχάτης, για παράδειγμα, είναι κοντά και είναι πολύ όμορφη. Απλά να έχετε κατά νου ότι το νερό είναι πολύ κρύο και δεν ταιριάζει στα γούστα του καθενός.

Αν νιώθετε πιο τολμηροί, συμμετάσχετε σε μία από τις πολλές εκδρομές εκτός δρόμου  που διοργανώνει η πόλη και ανακαλύψτε τη μοναδική φυσική ομορφιά αυτού του τμήματος της Αφρικής.

Πραγματα να κανεις

 • Μια από τις πιο επισκέψιμες τοποθεσίες για τους τουρίστες που επισκέπτονται το Lüderitz είναι η κοντινή πόλη φάντασμα Kolmanskop. Η πόλη χτίστηκε το 1908, όταν η επιχείρηση διαμαντιών ανθούσε. Μετά τη γερμανική απώλεια στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και την εξάντληση των ορυχείων διαμαντιών, ο πληθυσμός της πόλης άρχισε να μεταναστεύει. Το τελευταίο άτομο έφυγε από την πόλη το 1956. Σήμερα, είναι μια μόνιμη μαρτυρία της εφήμερης φύσης των ανθρώπινων προσπαθειών και είναι πολύ ωραίο και απόκοσμο να παρακολουθείς καθώς η έρημος αρχίζει να ανακτά τα κτίρια του ανθρώπου.
 • Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα που μπορείτε να κάνετε κατά τη διαμονή σας στο Lüderitz είναι να επισκεφθείτε το υπέροχο Εθνικό Πάρκο Sperrgebiet (γνωστό και ως Εθνικό Πάρκο Tsau//Khaeb). Είναι ένα δυναμικό μέρος, 40% καλυμμένο σε έρημο, 28% σε βράχο και 30% σε λιβάδια. Υπάρχουν επίσης πολλά πολύ ψηλά βουνά, καθώς και μια σειρά από σπάνια και ενδημικά ζώα, όπως η αφρικανική στρεδοπαγίδα, η καφέ ύαινα και ο πολύτιμος λίθος.
 • Το Μουσείο Λούντεριτς  είναι σίγουρα το πιο σημαντικό ιστορικό και πολιτιστικό ίδρυμα της πόλης. Εκεί θα μάθετε για την ιστορία αυτής της ενδιαφέρουσας πόλης μέσω σχολαστικά τεκμηριωμένων τεχνουργημάτων, εγγράφων και εικόνων, που αφηγούνται την ιστορία της ανόδου και της πτώσης της κατά τη διάρκεια του τρελαμένου από τα διαμάντια τέλη του 19ου αιώνα. Θα έχετε επίσης την ευκαιρία να μάθετε περισσότερα για τον αυθεντικό πολιτισμό των ιθαγενών που ζούσαν εδώ πολύ πριν από την άφιξη των Γερμανών αποίκων.
 • Τέλος, μπορείτε να επισκεφτείτε το Shark Island, που βρίσκεται στην καρδιά του Lüderitz. Δεν είναι νησί από μόνο του, όπως θα έλεγε το όνομα, αλλά ήταν όντως νησί κάποτε. Οι Γερμανοί συνέδεσαν το διάσπαρτο κομμάτι χώματος και πέτρας με την ηπειρωτική χώρα, και σήμερα, είναι μια χερσόνησος. Ωστόσο, μετά τους Πολέμους Χερέρο, οι αποικιστές δημιούργησαν ένα πολύ βάναυσο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο νησί, όπου περίπου 3.000 μαύροι βρήκαν τον θάνατο τους. Σήμερα, μπορείτε να επισκεφθείτε το μνημείο που μνημονεύει τη θλιβερή μοίρα αυτών των 3.000 ανθρώπων.

Που να φάω

 • Το Portuguese Fisherman  είναι ίσως το καλύτερο και πιο δημοφιλές εστιατόριο με θαλασσινά στο Lüderitz και δικαίως αξίζει την επιλογή Travelers’ Choice του 2022. Προσφέρει μεγάλη γκάμα επιλογών θαλασσινών, παρασκευασμένων με πολλούς τρόπους. Συνιστούμε κυρίως τον τόνο teriyaki, τις γαρίδες και τη σαλάτα με θαλασσινά.
 • Το Barrels – Restaurant and Bar είναι ένα πολύ κομψό και όμορφο διεθνές μπαρ και παμπ που βρίσκεται κοντά στην ακτή του Ατλαντικού Ωκεανού. Διαθέτει φιλική και χαλαρή ατμόσφαιρα, πολύ επαγγελματική και ζεστή εξυπηρέτηση και το καλύτερο φαγητό στην πόλη.
 • Το Diaz Coffee Shop – Oyster & Wine Bar – Beergarden  είναι ένα ακόμη υπέροχο εστιατόριο με θαλασσινά, ιδιαίτερα διάσημο και επισκέψιμο για τα στρείδια του. Τα στρείδια της Ναμίμπια είναι διάσημα σε όλο τον κόσμο και αυτό το εστιατόριο τα σερβίρει σε πολύ λογικές τιμές. Εκτός από αυτά, προσφέρει ένα σωρό άλλες σπεσιαλιτέ με θαλασσινά.

Οικονομικά ξενοδοχεία Lüderitz

 • Το Wildhorses B&B and Self Catering  είναι ένα πολύ φθηνό αλλά αξιοπρεπές συγκρότημα διαμερισμάτων τριών αστέρων που είναι μια εξαιρετική επιλογή για κάθε επισκέπτη της πόλης που θέλει να εξοικονομήσει όσο περισσότερα χρήματα μπορεί. Το B&B προσφέρει a la carte πρωινό το πρωί και δωμάτια με μπαλκόνι, θέα στη θάλασσα και πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα.
 • Το 2FiftySix on Second  είναι ένα άλλο πολύ φθηνό συγκρότημα διαμερισμάτων που βρίσκεται κοντά στην ακτογραμμή του Lüderitz. Το κατάλυμα προσφέρει δωρεάν υπηρεσία μεταφοράς από/προς το αεροδρόμιο, δωρεάν χώρο στάθμευσης και δωρεάν Wi-Fi, δωμάτια εξοπλισμένα με ιδιωτικό μπάνιο, βεράντα και πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα. Υπάρχουν επίσης εγκαταστάσεις μπάρμπεκιου και κήπος στις εγκαταστάσεις.

Ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας Lüderitz

 • Το Sea-View Zum Sperrgebiet είναι ένα ξενοδοχείο τριών αστέρων σε ιδανική τοποθεσία, που βρίσκεται ανάμεσα στο κέντρο της πόλης και την παραλία του Lüderitz. Η κορυφαία του ποιότητα είναι τα παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή που προσφέρουν υπέροχη θέα τόσο στον κήπο του ξενοδοχείου όσο και στον ωκεανό. Το εστιατόριο στις εγκαταστάσεις σερβίρει κρέας και ψάρι με κάθε είδους τρόπους.
 • Το Shark Island Airbnb  είναι ένα συγκρότημα διαμερισμάτων τριών αστέρων ιδιαίτερα κατάλληλο για ζευγάρια ή οικογένειες με παιδιά. Το κατάλυμα έχει τη δική του ιδιωτική παραλία και μεγάλα οικογενειακά δωμάτια με όλες τις ανέσεις, όπως ντουλάπα, τηλεόραση επίπεδης οθόνης και ιδιωτικό μπάνιο.  

Lüderitz Πολυτελή ξενοδοχεία

 • Το Lüderitz Nest Hotel  είναι σίγουρα το καλύτερο ξενοδοχείο σε αυτή τη μικρή παραθαλάσσια πόλη της Ναμίμπια. Βρίσκεται στην ακτή του Ατλαντικού Ωκεανού και έχει τη δική του παραλία και τη δική του προβλήτα. Εκτός από αυτό, προσφέρει μια υπέροχη εσωτερική πισίνα, πολυτελή δωμάτια με όλες τις ανέσεις και εξαιρετική θέα στον ωκεανό, και ένα υπέροχο μπαρ στις εγκαταστάσεις.
 • Το Alte Villa Gästehaus  είναι ένα άλλο υπέροχο κατάλυμα τεσσάρων αστέρων κοντά στην ακτή του Lüderitz και μια εξαιρετική επιλογή αν ψάχνετε για κάτι πιο πολυτελές και πολυτελές. Κάθε δωμάτιο στο ξενοδοχείο είναι ξεχωριστά διακοσμημένο και διαθέτει ιδιωτικό μπάνιο, επιφάνεια εργασίας και ντουλάπα. Υπάρχει επίσης δωρεάν Wi-Fi, δωρεάν χώρος στάθμευσης, εγκαταστάσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες, ακόμη και ένα μικρό μπαρ στις εγκαταστάσεις.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στη Ναμίμπια

Γιατί πρέπει να επισκεφτείτε τη Ναμίμπια το 2023

Ένας Όρυξ μπορεί να δει κανείς κοντά στους πρόποδες των αμμόλοφων της ερήμου.

έννοια/Shutterstock

Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα προσέξετε στη Ναμίμπια είναι ότι πολλά μέρη, δρόμοι και εγκαταστάσεις έχουν γερμανικά ονόματα και πολλά κτίρια με όψη Αλπικών ή Βαυαρών — αν όχι ολόκληρες πόλεις.

Δεν υπάρχει χώρος για σύγχυση: Η Ναμίμπια είναι πρώην γερμανική αποικία και παλαιότερα μέρος της Νότιας Αφρικής. Τελικά, το 1990 — μετά από μια τεράστια ένοπλη σύγκρουση — κέρδισε την ανεξαρτησία της και έγινε αυτόνομη χώρα.

Σχεδόν ένα εκατομμύριο τουρίστες επισκέπτονται τη Ναμίμπια κάθε χρόνο, οι περισσότεροι από αυτούς είτε από τη Νότια Αφρική είτε από την Ευρώπη (χώρες όπως η Γερμανία, η Αγγλία ή η Γαλλία).

Αρκεί να πούμε ότι ο τουρισμός είναι μια σημαντική επιχείρηση στη Ναμίμπια, παρά τα όσα ίσως νόμιζες αρχικά. Ένα γεγονός θα σας δώσει μια εικόνα: Η Ναμίμπια έχει περισσότερα από 10 εθνικά πάρκα που βρίσκονται σχεδόν σε κάθε μέρος της χώρας.

Οι περισσότεροι επισκέπτες έρχονται στη χώρα γενικά για δύο πράγματα: τη φανταστική φύση και τα όμορφα, μεγάλα εθνικά πάρκα. Το ενδιαφέρον μείγμα της αυθεντικής αφρικανικής κουλτούρας και των επιρροών (κυρίως αρχιτεκτονικών) των Γερμανών αποικιστών είναι μια πρόσθετη απόχρωση στην πολυπλοκότητα αυτής της δυναμικής χώρας.

Όσον αφορά την αστικότητά της, η Ναμίμπια προσφέρει έναν τέλειο συνδυασμό σχετικά μικρών αλλά ανεπτυγμένων πόλεων και φανταστικών φυσικών ορόσημων διάσπαρτων σε όλα τα μέρη της χώρας.

Μην εκπλαγείτε αν δείτε μερικούς από τους μεγαλύτερους αμμόλοφους που έχετε δει στη ζωή σας και μερικές ώρες αργότερα, δείτε μια πραγματική γερμανική γοτθική εκκλησία. Αυτά τα πράγματα πάνε μαζί στη Ναμίμπια. Μερικές από τις πόλεις, όπως το Swakopmund και το Lüderitz, είναι πραγματικές γερμανικές πόλεις στη μέση μιας αφρικανικής ερήμου.

Κάτι τελευταίο: Η Ναμίμπια είναι μια ειρηνική χώρα με σταθερή κοινοβουλευτική δημοκρατία και χωρίς ενεργούς πολέμους ή πολιτικές εξεγέρσεις. Είναι επίσης σχετικά ασφαλές να ταξιδεύεις: τα μόνα προβλήματα είναι οι περιστασιακές κλοπές, οι πορτοφολάδες και οι κλοπές.  

Λοιπόν, πού πρέπει να μείνετε στη Ναμίμπια;

Τώρα, καθώς πλησιάζουμε στο τέλος του ταξιδιού του οδηγού μας, ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε μόνοι σας. Πριν ξεκινήσετε για τη Ναμίμπια, ας κάνουμε μια γρήγορη ανακεφαλαίωση των τεσσάρων καλύτερων πόλεων στη Ναμίμπια:

🏆 Το καλύτερο για τους πρώτους χρόνουςΓουίντχουκ
😎 Το πιο όμορφο μέρος της χώραςSwakopmund
🌳 Το καλύτερο για τη φύσηΕθνικό Πάρκο Etosha
🏰 Τα πιο ιστορικάLüderitz

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε, τι περιμένετε — κάντε κράτηση για το ταξίδι σας σήμερα και ζήστε μόνοι σας όλα όσα έχει να προσφέρει η Ναμίμπια. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Aκολουθήστε μας στο facebook

Κάρτα Revolut: Η καλύτερη λύση για τους ταξιδιώτες!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Διαμονή

Ασφάλιση 

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια