Ο απόλυτος οδηγός για τον προγραμματισμό ενός σαφάρι στην Ουγκάντα

Περιεχόμενα

Σκέφτεστε λοιπόν να κάνετε ένα σαφάρι στην Ουγκάντα; Αυτό είναι υπέροχο! Η Ουγκάντα ​​έχει μερικά απαράμιλλα φυσικά τοπία, όπως αυτό της λίμνης Victoria, της δεύτερης μεγαλύτερης λίμνης στον κόσμο και της μεγαλύτερης τροπικής λίμνης! Αυτή η χώρα της Ανατολικής Αφρικής φιλοξενεί επίσης περισσότερα από 1.000 είδη πουλιών και 10 εθνικά πάρκα που παρέχουν ένα τέλειο περιβάλλον για ορεινούς γορίλες, ελέφαντες, καμηλοπαρδάλεις, κροκόδειλους και πολλά άλλα ζώα. Είναι ασφαλές να πούμε ότι η Ουγκάντα ​​είναι μια από τις καλύτερες αφρικανικές χώρες για να δείτε φυσικά αφρικανικά τοπία και πολλά ζώα σε ένα σαφάρι.

Ενώ η Ουγκάντα ​​είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες χώρες στην Αφρική, εξακολουθεί να είναι μια αναπτυσσόμενη χώρα, γεγονός που κάνει ορισμένους ταξιδιώτες να ανησυχούν για τον προγραμματισμό μιας περιοδείας σαφάρι στην Ουγκάντα. Λοιπόν, εδώ μπαίνουμε εμείς εδώ στο Road Affair! Δημιουργήσαμε προσεκτικά αυτόν τον απόλυτο οδηγό για τον προγραμματισμό ενός σαφάρι στην Ουγκάντα, ώστε να μπορείτε να αφήσετε στην άκρη όλες τις ανησυχίες σας και να προγραμματίσετε τις τέλειες διακοπές. Θα καλύψουμε τις απαιτήσεις βίζας και υγείας, τι να ετοιμάσετε, τις καλύτερες ώρες για να κλείσετε το ταξίδι σας και ακόμη και τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη στο σαφάρι σας. Είτε θέλετε να κάνετε ένα οικονομικό είτε ένα πολυτελές σαφάρι στην Ουγκάντα, θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε για να προγραμματίσετε το ταξίδι σας παρακάτω!

10 καλύτερες ημερήσιες εκδρομές από το Ντουμπάι, ΗΑΕ(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Τι κάνει ένα σαφάρι της Ουγκάντα ​​μοναδικό

Η Ουγκάντα ​​έχει το παρατσούκλι «το μαργαριτάρι της Αφρικής» για τη φυσική ομορφιά και την άφθονη άγρια ​​ζωή της. Όχι μόνο προσφέρει αμέτρητα όμορφα τοπία, αλλά φιλοξενεί επίσης τον μεγαλύτερο αριθμό πρωτευόντων θηλαστικών από οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο. Αν θέλετε να περάσετε τη στιγμή της Jane Goodall γνωρίζοντας από κοντά τους γορίλες του βουνού, η Ουγκάντα ​​είναι το μέρος που πρέπει να πάτε, καθώς είναι μία από τις μόλις 10 χώρες στον κόσμο όπου μπορείτε να δείτε εύκολα αυτά τα πρωτεύοντα θηλαστικά.

Πολλά άλλα μεγάλα θηράματα αποκαλούν την Ουγκάντα ​​πατρίδα, συμπεριλαμβανομένων των αφρικανικών θαμνών ελεφάντων, των βουβάλων του ακρωτηρίου και των αφρικανικών λιονταριών. Η Ουγκάντα ​​διαθέτει επίσης περισσότερο γλυκό νερό από οποιαδήποτε άλλη αφρικανική χώρα. Στην πραγματικότητα, το 26% της χώρας καλύπτεται από λίμνες και ποτάμια, κάνοντας εξαιρετικά σαφάρι με σκάφος!

Κάρτα Revolut: Η καλύτερη λύση για τους ταξιδιώτες!Αποκτήστε την δωρεάν & κάντε συναλλαγές χωρίς προμήθειες! Κάντε εγγραφή εδώ

Απαιτήσεις βίζας για ταξίδι στην Ουγκάντα

Οι απαιτήσεις βίζας για την Ουγκάντα ​​εξαρτώνται από την εθνικότητα του διαβατηρίου που έχετε, αλλά όποιος επιθυμεί να εισέλθει για τουριστικούς σκοπούς πρέπει να αποκτήσει τουριστική βίζα. Μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα στην επίσημη ιστοσελίδα εδώ .

Θα πρέπει να ελέγξετε προσωπικά τις απαιτήσεις για το διαβατήριό σας στον επίσημο ιστότοπο μετανάστευσης , καθώς οι απαιτήσεις εισόδου στην Ουγκάντα ​​αλλάζουν συνεχώς. Ανεξάρτητα από τη χώρα για την οποία έχετε διαβατήριο, το διαβατήριο πρέπει να εξακολουθεί να ισχύει για τουλάχιστον έξι μήνες μετά την ημερομηνία άφιξής σας. Από το 2023, τα απαιτούμενα συνημμένα για τουριστική βίζα μίας εισόδου στην Ουγκάντα ​​είναι ένα έγκυρο διαβατήριο, μια φωτογραφία μεγέθους διαβατηρίου, ένα ταξιδιωτικό δρομολόγιο και κρατήσεις καταλυμάτων, σχέδια περιηγήσεων και πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κίτρινου πυρετού.

Απαιτήσεις εμβολιασμού για την Ουγκάντα

Για να μπείτε στην Ουγκάντα, θα πρέπει να εμβολιαστείτε κατά ορισμένων ασθενειών (εδώ είναι η Αφρική, τελικά). Αν και θα χρειαστεί να επιδείξετε απόδειξη εμβολιασμού κατά του κίτρινου πυρετού για να λάβετε την τουριστική σας βίζα, το CDC και ο ΠΟΥ συνιστούν να εμβολιαστείτε για πολλές άλλες ασθένειες πριν επισκεφτείτε την Ουγκάντα, όπως τύφο, ηπατίτιδα Α και Β, λύσσα και μηνιγγίτιδα (όπως έχει η Ουγκάντα ορισμένες περιοχές με εστίες μηνιγγίτιδας κατά την ξηρή περίοδο).

Θα πρέπει επίσης να πάρετε χάπια ελονοσίας από το γιατρό σας. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε το γιατρό σας πριν πετάξετε στην Ουγκάντα! Μπορούν να σας συμβουλεύσουν σχετικά με τους εμβολιασμούς που πρέπει να κάνετε και τα φάρμακα που πρέπει να πάρετε μαζί σας.

Αν και η ταξιδιωτική ασφάλιση δεν είναι υποχρεωτική για την είσοδο, τόσο η κυβέρνηση της Ουγκάντα ​​όσο και εμείς εδώ στο Road Affair το συνιστούμε ανεπιφύλακτα. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα μπορούσε να συμβεί σε ένα αφρικανικό σαφάρι και πιθανότατα θα βρίσκεσαι μίλια μακριά από το πλησιέστερο νοσοκομείο. Είναι καλύτερο να γλιτώσετε τον εαυτό σας από το άγχος (και ενδεχομένως χιλιάδες δολάρια σε ιατρικούς λογαριασμούς) και να αγοράσετε ταξιδιωτική ασφάλιση εκ των προτέρων. Συνιστούμε το SafetyWing, το οποίο προσφέρει κάλυψη για μόλις 10 $ την εβδομάδα. Μπορείτε να λάβετε μια γρήγορη, μη δεσμευτική προσφορά παρακάτω.

Ασφάλεια ταξιδιού έχετε? Έναν όχι Κλικ εδω

Τι να συσκευάσετε για ένα σαφάρι στην Ουγκάντα

Όταν ετοιμάζετε βαλίτσες για την περιήγησή σας στο σαφάρι στην Ουγκάντα, θα πρέπει να προετοιμαστείτε προσεκτικά για το ταξίδι σε μια απομακρυσμένη περιοχή και να τα ετοιμάσετε όλα με μινιμαλιστικό τρόπο. Ναι, αυτό ακούγεται λίγο αντιφατικό, αλλά είναι εφικτό αν πακετάρεις έξυπνα. Αυτά είναι τα πέντε κορυφαία πράγματα που προτείνουμε να ετοιμάσετε για ένα ταξίδι σαφάρι στην Ουγκάντα:

  1. Ένα ανθεκτικό σακίδιο πλάτης. Εύκολα η Νο. 1 αγορά που πρέπει να κάνετε όταν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στην Ουγκάντα ​​είναι ένα ανθεκτικό και άνετο πακέτο που μπορεί να χωρέσει όλα όσα χρειάζεστε! Μπορείτε να δείτε τη λίστα μας με τα καλύτερα σακίδια ταξιδιού εδώ. 
  2. Διόπτρες. Συνιστούμε να πακετάρετε το δικό σας σετ κιάλια για να μην χάσετε κανένα από τα ζώα στο σαφάρι. Δείτε τις συστάσεις μας για τα καλύτερα συμπαγή κιάλια ταξιδιού εδώ.
  3. Κουτί πρώτων βοηθειών. Ένα καλό κιτ πρώτων βοηθειών είναι απαραίτητο όταν ταξιδεύετε οπουδήποτε. Τουλάχιστον, το κιτ σας θα πρέπει να περιλαμβάνει ιβουπροφαίνη (και οποιαδήποτε άλλα φάρμακα παίρνετε), επίδεσμους, αντιβακτηριακές αλοιφές, αντισηπτικό καθαριστικό πληγών, γάζα, κρέμα ή τζελ για τσιμπήματα εντόμων, ιατρική ταινία και επιθέματα αλκοόλης.
  4. Ένα μπουκάλι καθαριστικού νερού. Δεν θα έχετε γρήγορη πρόσβαση σε πόσιμο νερό στο σαφάρι, επομένως είναι καλή ιδέα να φέρετε ένα μπουκάλι νερό που φιλτράρει τα βακτήρια και τους ιούς. Αυτό είναι ιδιαίτερα βολικό αν χαθείτε στη ζούγκλα ή αποχωριστείτε από την ομάδα σας. Δείτε τη λίστα μας με τους κορυφαίους καθαριστές νερού για backpacking εδώ. 
  5. Ζεστά ρούχα. Ενώ η Αφρική είναι γνωστή για το ότι είναι ζεστή, τα πρωινά μπορεί να είναι αρκετά δροσερό. Είναι καλύτερο να ετοιμάσετε ένα ελαφρύ σακάκι, μακρύ παντελόνι και ζεστές κάλτσες για αυτές τις πρωινές περιπέτειες!

Προσέξτε επίσης το χρώμα των ρούχων που φέρνετε. Το κόκκινο και το κίτρινο συνδέονται με πολιτικά κόμματα στην περιοχή, επομένως θα μπορούσατε να στοχεύσετε να φορέσετε αυτά τα χρώματα.

Προβλήματα ασφάλειας στην Ουγκάντα

Ενώ η Ουγκάντα ​​είναι μια όμορφη χώρα γεμάτη με φιλικούς ντόπιους, θα πρέπει να γνωρίζετε ορισμένες ταξιδιωτικές συμβουλές. Πρώτα απ ‘όλα, η Ουγκάντα ​​μοιράζεται σύνορα με πολλές άλλες αφρικανικές χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Νοτίου Σουδάν. Υπάρχει επί του παρόντος ένα υψηλό επίπεδο κινδύνου σε απόσταση 50 χιλιομέτρων (περίπου 31 μίλια) από τα σύνορα του Νοτίου Σουδάν λόγω της τρομοκρατίας από ομάδες ανταρτών. Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ συμβουλεύει τους ταξιδιώτες να αποφεύγουν αυτήν την περιοχή, εκτός εάν πηγαίνετε σε ένα εθνικό πάρκο με έναν αξιόπιστο ξεναγό. Οι ίδιες ταξιδιωτικές συμβουλές ισχύουν εντός 50 χιλιομέτρων από τα σύνορα με τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν ότι η Ουγκάντα ​​ψήφισε ένα νομοσχέδιο «κατά της ομοφυλοφιλίας» το 2023, καθιστώντας παράνομη τη σεξουαλική πράξη με άτομο του ίδιου φύλου. Ενώ το νομοσχέδιο είναι ακόμη υπό συζήτηση, τα μέλη της LGBTQ+ κοινότητας θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν επισκέπτονται.

Η καλύτερη στιγμή για να κλείσετε ένα σαφάρι στην Ουγκάντα

Η Ουγκάντα ​​έχει τροπικό κλίμα, που σημαίνει ότι υπάρχουν δύο ξηρές και δύο υγρές εποχές. Η καλύτερη εποχή για να πάτε είναι μια από τις ξηρές περιόδους – Δεκέμβριος έως Φεβρουάριος και Ιούνιος έως Αύγουστος. Τότε θα είναι ο καλύτερος καιρός και θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να δείτε ορεινούς γορίλες και άλλα μεγάλα θηράματα, καθώς τα ζώα θα συγκεντρωθούν γύρω από τις τρύπες ποτίσματος. Τα ζώα θα είναι επίσης πιο εύκολο να εντοπιστούν, καθώς τα μονοπάτια πεζοπορίας δεν θα ξεβραστούν από τη βροχή.

Ωστόσο, εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα στην περιήγησή σας στο σαφάρι στην Ουγκάντα, σκεφτείτε να κάνετε κράτηση κατά τη χαμηλή περίοδο του Οκτωβρίου. Θα βρείτε εξαιρετικές προσφορές για διαμονή και εκδρομές, αλλά το μειονέκτημα είναι ότι θα βρέχει.

Πού να πάτε σε ένα σαφάρι στην Ουγκάντα

Υπάρχουν 10 εθνικά πάρκα στην Ουγκάντα, καθένα από τα οποία προσφέρει κάτι μοναδικό. Είτε σας ενδιαφέρουν περισσότερο οι πυκνές ζούγκλες, τα βουνά ή οι καταρράκτες, αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας για το πού να κάνετε σαφάρι στην Ουγκάντα.

Κάντε ένα σαφάρι πεζοπορίας Gorilla στο αδιαπέραστο δάσος Bwindi

Ένα από τα καλύτερα πάρκα για πεζοπορία με γορίλες στην Ουγκάντα ​​είναι το αδιαπέραστο δάσος Bwindi, το οποίο φιλοξενεί σχεδόν το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού των ορεινών γορίλων. Αυτό το εθνικό πάρκο βρίσκεται στη δυτική πλευρά της χώρας, κατά μήκος των συνόρων με τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Το να φτάσετε εκεί είναι ένα σημαντικό ταξίδι από μόνο του, καθώς απέχει περίπου 12 ώρες οδικώς από την πρωτεύουσα της Καμπάλα.

Ένα σαφάρι με οδηγό σε αυτή τη ζούγκλα είναι μια αξέχαστη εμπειρία, με το πυκνό δάσος και την ποικιλία της άγριας ζωής που προσφέρουν εκπληκτική θέα. Ωστόσο, ένα ταξίδι στη ζούγκλα δεν είναι εύκολο, ειδικά όταν προσπαθείτε να βρείτε ορεινούς γορίλες. Οι γορίλες του Bwindi δεν έχουν ετικέτες GPS, επομένως οι οδηγοί πρέπει να βασίζονται στις ικανότητές τους παρακολούθησης. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστούν ώρες για να τα βρείτε – αλλά θα αξίζει το ταξίδι όταν το κάνετε!

Θα χρειαστεί να αγοράσετε μια άδεια για να δείτε τους γορίλες εκ των προτέρων για περίπου $700. Αν και αυτό ακούγεται σαν βαρύ κόστος, είναι στην πραγματικότητα φθηνότερο από ό,τι επιτρέπει ο γορίλας της γειτονικής Ρουάντα και περιλαμβάνει τα τέλη για είσοδο στο πάρκο, στάθμευση, φύλακες, προηγμένους ιχνηλάτες και παρακολούθηση γορίλων. Περίπου το 75% του κόστους του εισιτηρίου πηγαίνει για την προστασία των γορίλων του πάρκου.

Τα σαφάρι με οδηγό στο πάρκο διαρκούν συνήθως δύο ή τρεις ημέρες, δίνοντάς σας άφθονο χρόνο για να δείτε μερικούς γορίλες του βουνού. Μια άλλη δημοφιλής επιλογή είναι μια συνδυασμένη περιήγηση που θα σας οδηγήσει στο Εθνικό Πάρκο της Βασίλισσας Ελισάβετ στη συνέχεια, καθώς απέχει μόλις τέσσερις ώρες οδικώς από το Bwindi.

Αν θέλετε να δείτε τους γορίλες στο Bwindi, σκεφτείτε αυτό το τριήμερο πεζοπορικό σαφάρι . Η κράτηση για αυτήν την περιοδεία πέντε αστέρων καλύπτει όλη τη μεταφορά, τη διαμονή, το φαγητό και την άδεια πεζοπορίας γορίλα!

Τα καλύτερα καταλύματα κοντά στο αδιαπέραστο δάσος Bwindi

Για υπέροχη διαμονή κοντά στο Bwindi, σκεφτείτε να μείνετε στο Karungi Camp . Αυτό το φιλόξενο ξενοδοχείο και το κάμπινγκ προσφέρει υπηρεσία μεταφοράς από/προς το αεροδρόμιο, μπαρ και εστιατόριο στις εγκαταστάσεις και δωρεάν Wi-Fi.

Αναζητήστε λιοντάρια που αναρριχούνται σε δέντρα στο εθνικό πάρκο Queen Elizabeth

Το Εθνικό Πάρκο της Βασίλισσας Ελισάβετ, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, είναι εύκολα ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη για να κάνετε σαφάρι στην Ουγκάντα. Αυτό είναι ένα από τα δύο μόνο μέρη στον κόσμο όπου μπορείτε να βρείτε λιοντάρια που αναρριχούνται σε δέντρα και είναι επίσης το σπίτι για χιμπατζήδες, ιπποπόταμους, ελέφαντες και ζέβρες. Το πάρκο έχει πολλά φανταστικά καταλύματα και οι δρόμοι του είναι καλά συντηρημένοι.

Η πιο δημοφιλής περιήγηση στο πάρκο είναι το τριήμερο σαφάρι στη σαβάνα και στο ποτάμι, το οποίο περιλαμβάνει βόλτα με βάρκα για να εντοπίσετε ιπποπόταμους, παρακολούθηση χιμπατζήδων και οδήγηση με παιχνίδια για να δείτε ελέφαντες και βουβάλια. Υπάρχουν μερικοί μοναδικοί τρόποι για να δείτε και το πάρκο, όπως ένα σαφάρι με αερόστατο που θα σας επιπλέει ψηλά πάνω από τις αφρικανικές πεδιάδες! Για μια μοναδική εμπειρία, μπορείτε ακόμη και να μείνετε με τοπικές φυλές στο πάρκο, οι οποίες μαζεύουν αλάτι από την κοντινή λίμνη Katwe και συχνά συμμετέχουν σε ενεργητικούς χορούς και παραστάσεις.

Αυτό το διήμερο σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Queen Elizabeth είναι μια ιδανική περιήγηση για να γνωρίσετε το πάρκο. Το κόστος καλύπτει τη μεταφορά, τα γεύματα, τη διαμονή και όλα τα τέλη στάθμευσης.

Τα καλύτερα καταλύματα κοντά στο Εθνικό Πάρκο Queen Elizabeth

Αν σκοπεύετε να μείνετε μερικές νύχτες στο πάρκο, δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με το Queen Elizabeth Bush Lodge . Αυτό το φανταστικό ξενοδοχείο είναι το ιδανικό καταφύγιο για σαφάρι, προσφέροντας δωρεάν πρωινό και την ευκαιρία να δείτε ελέφαντες ακριβώς έξω από το δωμάτιό σας!

Παρακολουθήστε τους χιμπατζήδες στο εθνικό πάρκο Kibale Forest

Ένα από τα πιο δημοφιλή σαφάρι στην Αφρική είναι το ταξίδι με χιμπατζήδες στο Εθνικό Πάρκο Kibale Forest, το οποίο διαθέτει τον υψηλότερο πληθυσμό πρωτευόντων στην ήπειρο. Το πάρκο απέχει περίπου πέντε ώρες οδικώς από την Καμπάλα και λίγες ώρες από το Εθνικό Πάρκο της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Θα βρείτε πολλούς παιχνιδιάρικους πιθήκους στις ζούγκλες του Kibale, των οποίων τα 13 είδη πρωτευόντων περιλαμβάνουν τους πιθήκους L’Hoest, τους μπλε πίθηκους, τους πιθήκους με κόκκινη ουρά και τον μεγαλύτερο πληθυσμό κόκκινων κολοβών της Αφρικής. Μπορείτε επίσης να δείτε περισσότερα από 325 είδη πουλιών καθώς πεζοπορείτε τα πολλά μονοπάτια πεζοπορίας και τα πολιτιστικά μονοπάτια πεζοπορίας.

Ενώ το πάρκο είναι προφανώς απίστευτο για πεζοπορία με μαϊμού, δεν θα κυνηγάτε ελέφαντες και ιπποπόταμους εδώ. Το Kibale δεν φιλοξενεί πολλά μεγάλα θηράματα, επομένως είναι σύνηθες να συνδυάζετε αυτό το σαφάρι με μια περιήγηση στο Εθνικό Πάρκο της Βασίλισσας Ελισάβετ για να δείτε τα σπάνια λιοντάρια που αναρριχούνται και άλλα μεγάλα άγρια ​​ζώα. Ένα άλλο εκπληκτικό φυσικό αξιοθέατο κοντά στο Kibale είναι οι λίμνες κρατήρα στη γειτονική πόλη Fort Portal.

Καλύτερα καταλύματα κοντά στο Εθνικό Πάρκο Kibale Forest

Το Isunga Lodge είναι εύκολα το καλύτερο μέρος για να μείνετε κοντά στο Kibale. Το ξενοδοχείο προσφέρει φανταστικές ανέσεις, όπως εξωτερική πισίνα, εστιατόριο στις εγκαταστάσεις και ενοικιάσεις ποδηλάτων. Βρίσκεται επίσης σε ιδανική τοποθεσία – μόλις 20 λεπτά οδικώς από το Κέντρο Επισκεπτών Kanyanchu του Kibale.

Δείτε το Mountain Gorillas στο Εθνικό Πάρκο Γορίλων Mgahinga

Το εθνικό πάρκο Mgahinga Gorilla είναι ένα από τα δύο απίστευτα εθνικά πάρκα όπου μπορείτε να δείτε τους ορεινούς γορίλες της Ουγκάντα. Η τοποθεσία του στο νοτιοδυτικό άκρο της χώρας, κατά μήκος των συνόρων με τη Ρουάντα και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, το καθιστά λιγότερο δημοφιλές από το Bwindi και άλλα πάρκα, αλλά σίγουρα είναι ένα από αυτά που πρέπει να προσθέσετε στη λίστα αν θέλετε να δείτε ορεινούς γορίλες κοντά.

Το τοπίο του πάρκου περιλαμβάνει τρία σβησμένα ηφαίστεια, καθώς και ορεινά δασικά και δασικά οικοσυστήματα, τα οποία φιλοξενούν δασικούς ελέφαντες, θαμνώδεις χοίρους, βουβάλια και διάφορα είδη πουλιών. Η Mgahinga είναι επίσης γνωστή για τον πληθυσμό των χρυσών πιθήκων της και προσφέρει πεζοπορικές εκδρομές για να βρείτε αυτά τα αστεία, ζωηρά πρωτεύοντα. Η άδεια παρακολούθησης γορίλων του βουνού εδώ κοστίζει το ίδιο με την Bwindi (700 $), αλλά η άδεια πεζοπορίας για τους χρυσούς πιθήκους είναι σημαντικά λιγότερο ακριβή – περίπου 60 $ ανά άτομο.

Ένα ταξίδι με γορίλες στο Mgahinga μπορεί να διαρκέσει δύο έως οκτώ ώρες, ανάλογα με το πού βρίσκονται οι γορίλες εκείνη την ημέρα. Αυτά τα ταξίδια μπορεί επίσης να είναι αρκετά επικίνδυνα για τα παιδιά, επομένως είναι ανοιχτά μόνο για ηλικίες 15 ετών και άνω.

Τα καλύτερα καταλύματα κοντά στο Εθνικό Πάρκο Γορίλα Mgahinga

Αν σκοπεύετε να περάσετε μερικές μέρες στο νοτιότερο πάρκο της Ουγκάντα, σκεφτείτε να κάνετε κράτηση στο Ntebeko Homestay για να μείνετε με ντόπιους στη γειτονική πόλη Kisoro. Το κατάλυμα περιλαμβάνει πρωινό (αγγλικού και ιρλανδικού στιλ) και έναν υπέροχο κήπο.

Chase Waterfalls and Hippos στο Εθνικό Πάρκο Murchison Falls

Δεν μπορείτε να παραλείψετε το Εθνικό Πάρκο Murchison Falls ενώ βρίσκεστε στην Ουγκάντα. Χρειάζεται οπουδήποτε από τρεις έως έξι ώρες για να φτάσετε από την Καμπάλα, αλλά αξίζει τον κόπο. Αυτό το διάσημο εθνικό πάρκο είναι όπου θα βρείτε τον πιο ισχυρό καταρράκτη στον κόσμο, ο οποίος διοχετεύει νερό αξίας 200 μπανιέρων μέσα από το φαράγγι πλάτους 7 μέτρων κάθε δευτερόλεπτο! Θα έχετε επίσης την ευκαιρία να δείτε ιπποπόταμους, χιμπατζήδες, ρινόκερους, τσιτάχ, καμηλοπαρδάλεις του Ρότσιλντ και σπάνιους πελαργούς.

Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες για κράτηση στο πάρκο, όπως σαφάρι με αερόστατο, εκδρομές εκτόξευσης για να δείτε ιπποπόταμους και κροκόδειλους, πολιτιστικές περιηγήσεις, πεζοπορίες με χιμπατζήδες και εκδρομές παρατήρησης πουλιών. Μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε πολλά μονοπάτια πεζοπορίας για να δείτε πρωτεύοντα και τροπικά πουλιά. Αν θέλετε να πάτε ειδικά για παρατήρηση πουλιών, η υγρή περίοδος είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τους καταρράκτες Murchison.

Αν αυτό ακούγεται σαν το δικό σας μέρος, σκεφτείτε να κάνετε κράτηση για αυτό το διήμερο σαφάρι του Εθνικού Πάρκου Murchison Falls και του Ziwa Rhino Sanctuary . Η ξενάγηση περιλαμβάνει όλα τα μέσα μεταφοράς, είσοδο στο πάρκο, διαμονή, γεύματα, νερό και ξεναγό.

Τα καλύτερα καταλύματα κοντά στο Εθνικό Πάρκο Murchison Falls

Το Kikonko Lodge είναι το καλύτερο μέρος για να μείνετε κατά τη διάρκεια της στάσης σας στο σαφάρι στο Murchison. Το ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων προσφέρει μια ωραία επιλογή πρωινού (a la carte και μαγειρεμένο κατά παραγγελία), εξωτερική πισίνα και ενοικιάσεις ποδηλάτων.

Πηγαίνετε παρατήρηση πουλιών στο Εθνικό Πάρκο Lake Mburo

Μια άλλη εξαιρετική στάση για το ταξίδι σαφάρι στην Ουγκάντα ​​είναι το Εθνικό Πάρκο Lake Mburo. Αν και είναι το μικρότερο εθνικό πάρκο της χώρας, αυτό το καταφύγιο υγροτόπων είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για ένα σαφάρι παρατήρησης πουλιών στην Ουγκάντα. Φιλοξενεί πάνω από 350 είδη πουλιών, μαζί με ύαινες, βουβάλους, λεοπαρδάλεις, ιπποπόταμους και ζέβρες. Μπορείτε να εξερευνήσετε το πάρκο με αυτοκίνητο ή βάρκα – ή με τα πόδια, χωρίς λιοντάρια ή ελέφαντες εδώ για να ανησυχείτε!

Εκτός από την παρατήρηση πουλιών, μπορείτε να ξεκινήσετε πολλές περιπέτειες στη λίμνη Mburo, όπως ένα νυχτερινό σαφάρι για να δείτε τις λεοπαρδάλεις, ένα σαφάρι με βάρκα για να δείτε ιπποπόταμους και κροκόδειλους, περιηγήσεις με άλογα και περιπάτους στο χωριό για να συναντήσετε ντόπιους. Το πάρκο βρίσκεται στη νότια περιοχή της χώρας, περίπου πέντε ώρες από την Καμπάλα, οπότε μπορείτε επίσης να το συνδυάσετε άνετα με το Bwindi ή το Mgahinga για να δείτε τους γορίλες του βουνού.

Αν θέλετε ένα γεμάτο δρομολόγιο για ένα μονοήμερο σαφάρι στην Ουγκάντα, κάντε κράτηση για αυτήν την ολοήμερη περιήγηση σαφάρι στη λίμνη Mburo . Η ξενάγηση περιλαμβάνει ένα ταξίδι στον ισημερινό και μια κρουαζιέρα με σκάφος στο πάρκο για να εντοπίσετε ιπποπόταμους και κροκόδειλους.

Καλύτερα καταλύματα κοντά στο Εθνικό Πάρκο Lake Mburo

Το Hyena Hill Lodge είναι ένα μέρος που πρέπει να μείνετε ακριβώς έξω από τη λίμνη Mburo. Προσφέρει μια όμορφη επιλογή από κλασικές εξοχικές κατοικίες, ένα μπαρ και εστιατόριο στις εγκαταστάσεις και εκπληκτική θέα στο βουνό.

Μια περιήγηση σαφάρι στην Ουγκάντα ​​είναι μια περιπέτεια που γίνεται μια φορά στη ζωή και τώρα ξέρετε όλα όσα χρειάζεστε για να κλείσετε τις απόλυτες διακοπές σας στην Ουγκάντα. Πριν το καταλάβετε, θα είστε μέχρι τα γόνατα στην αφρικανική ζούγκλα, λίγα μέτρα μακριά από τους γορίλες του βουνού και άλλα όμορφα ζώα. Μπορούμε να πούμε πόσο θα ζηλέψουμε;

Το TicketsWe υποστηρίζεται από αναγνώστες και μπορεί να κερδίσει προμήθεια από αγορές που πραγματοποιούνται μέσω συνδέσμων σε αυτό το άρθρο χωρίς κόστος για εσάς, επομένως κάντε κλικ εάν το θέλει η καρδιά σας) Έτσι στηρίζετε το site και για αυτό σας ευχαριστούμε`

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.