The Best & Worst Times to Visit Poland in 2024 (Our Take)

Οι καλύτερες και οι χειρότερες στιγμές για να επισκεφθείτε την Πολωνία

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε την Πολωνία;

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Πολωνία είναι το καλοκαίρι, με ευχάριστο καιρό, ιδανικό για εξερεύνηση εθνικών πάρκων και παραλιών, καθώς και με πολλά φεστιβάλ, όπως το Φεστιβάλ Εβραϊκού Πολιτισμού της Κρακοβίας και τις καλοκαιρινές ημέρες τζαζ της Βαρσοβίας. Αυτή η σεζόν έχει τις πιο ζεστές θερμοκρασίες για υπαίθριες δραστηριότητες, αλλά προσελκύει επίσης μεγάλα πλήθη, καθιστώντας τον εκ των προτέρων προγραμματισμό απαραίτητο για τη διαμονή και την επίσκεψη σε δημοφιλή σημεία.

Η Πολωνία, που βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης, τα έχει όλα — υπέροχη φύση, ιστορικές πόλεις και μια καλή στιγμή για τους τουρίστες που το επισκέπτονται. Η Πολωνία έχει πολλές υπέροχες πόλεις για ένα διάλειμμα στην πόλη, όπως η μεσαιωνική Κρακοβία ή η πολυσύχναστη Βαρσοβία, η οποία έχει εξαιρετική νυχτερινή ζωή.

Λιγόι άνθρωποι γνωρίζουν για την όμορφη φύση στην Πολωνία, όπως η αμμώδης ακτή της Βαλτικής ή τα βουνά Τάτρα στα νότια.

Η γοητεία της Πολωνίας είναι ένα βήμα μακριά από την πεπατημένη όταν πρόκειται για μια παραδοσιακή περιήγηση στην Ευρώπη, αλλά αξίζει μια επίσκεψη. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε την καλύτερη στιγμή για να έρθετε σε αυτή την υπέροχη χώρα. ας γίνουμε ο οδηγός σας!

Ζήστε το ταξίδι σας όπως ακριβώς το ονειρεύεστε:
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber <<

Με αυτόν τον τρόπο, θα λαμβάνετε άμεση πρόσβαση στις τελευταίες ενημερώσεις και προσφορές μας μέσω του Viber! 👈✈️🌍
Διαβάστε επίσης : Είναι η Πολωνία ασφαλής για επίσκεψη;

Γκντανσκ Πολωνία • Οδηγός πόλης

Πολωνία

Συνολικά, η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Πολωνία

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Πολωνία είναι το καλοκαίρι (Ιούνιος-Αύγουστος). όταν ο καιρός είναι ο καλύτερος για να εξερευνήσετε τα πολλά εθνικά πάρκα και υπάρχουν τα περισσότερα φεστιβάλ στις πόλεις.

Η Πολωνία έχει ηπειρωτικό κλίμα με μεγάλες διαφορές μεταξύ καλοκαιρινών και χειμερινών θερμοκρασιών. Ενώ ο χειμώνας μπορεί να είναι πολύ κρύος, τα καλοκαίρια είναι γενικά ευχάριστα.

Στην Κρακοβία, οι μέσες υψηλές θερμοκρασίες τον Ιούλιο είναι περίπου 75 βαθμοί Φαρενάιτ, αν και μερικές μέρες μπορεί να είναι πολύ πιο ζεστές. Ενώ το καλοκαίρι στην Πολωνία μπορεί να είναι αρκετά βροχερό, υπάρχουν επίσης πολλές μέρες με ηλιοφάνεια.

Ο πιο ευχάριστος καιρός σημαίνει ότι αυτή είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου για να εξερευνήσετε μερικά από τα εθνικά πάρκα της Πολωνίας όπως π.χ Εθνικός Δρυμός Bialowiezaτο σπίτι του μόνου πληθυσμού άγριων βίσωνας στην Ευρώπη.

Τα περισσότερα εθνικά πάρκα έχουν τις μεγαλύτερες ώρες λειτουργίας το καλοκαίρι, κάτι που διευκολύνει την εξερεύνηση. Ο ζεστός καιρός σημαίνει ότι τα μονοπάτια θα είναι καθαρά από χιόνι και είναι δυνατές δραστηριότητες όπως πεζοπορία και κάμπινγκ.

Το καλοκαίρι είναι επίσης μια καλή στιγμή για να επισκεφθείτε τις ακτές της Πολωνίας. Η Πολωνία μπορεί να μην είναι δημοφιλής διεθνώς ως παραλιακός προορισμός, αλλά οι ντόπιοι γνωρίζουν ότι η ακτή της Βαλτικής είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να κάνετε μια βουτιά.

Οι θερμοκρασίες του νερού στα ανοικτά των ακτών του Σόποτ και άλλων δημοφιλών παραλιών πόλεων είναι πιο ζεστές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, περίπου 68 βαθμούς Φαρενάιτ. Όλες οι εποχικές επιχειρήσεις κατά μήκος της ακτής είναι επίσης ανοιχτές το καλοκαίρι, δημιουργώντας μια ζωντανή ατμόσφαιρα.

Εκτός από τον υπέροχο καιρό, το καλοκαίρι είναι μια καλή περίοδος για να επισκεφθείτε την Πολωνία επειδή αυτή είναι η περίοδος αιχμής των φεστιβάλ. Πολλές πόλεις διοργανώνουν υπαίθριες συναυλίες, προβολές ταινιών, εκθέσεις και φεστιβάλ.

Μερικές από τις καλύτερες εκδηλώσεις είναι:

Υπάρχει μια σημαντική προειδοποίηση πριν προτείνουμε την επίσκεψη στην Πολωνία το καλοκαίρι. Καθώς η χώρα γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στους τουρίστες, το καλοκαίρι γίνεται αρκετά γεμάτο.

Δημοφιλείς τοποθεσίες όπως το Άουσβιτς γεμίζουν τόσο πολύ που επηρεάζεται η σοβαρότητα της επίσκεψης και τα δωμάτια ξενοδοχείων σε δημοφιλή μέρη είναι πιο δύσκολο να βρεθούν. Εάν είστε πρόθυμοι να προγραμματίσετε εκ των προτέρων, ένα ταξίδι στην Πολωνία το καλοκαίρι μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστικό.

Ξενοδοχεία κοντά σε Άουσβιτς, Οσβιέτσιμ

Πολωνία

Η φθηνότερη ώρα για να επισκεφθείτε την Πολωνία

Η φθηνότερη περίοδος για να επισκεφθείτε την Πολωνία είναι ο χειμώνας και νωρίς την άνοιξη (Ιανουάριος-Απρίλιος), όταν υπάρχει λιγότερη τουριστική ζήτηση. Ο χειμώνας είναι η λιγότερο δαπανηρή περίοδος για ένα διάλειμμα στην πόλη στην Πολωνία.

Μετά το τέλος της περιόδου των Χριστουγέννων, δεν υπάρχουν σχεδόν τουρίστες τριγύρω και η ζήτηση για ξενοδοχεία και πτήσεις μειώνεται. Μπορείτε να βρείτε ξενοδοχεία για περίπου 30-40% λιγότερο από ό,τι θα πληρώνατε το καλοκαίρι, και μερικές φορές ακόμη και με μεγαλύτερη έκπτωση.

Το να φτάσετε στην Πολωνία κοστίζει επίσης το λιγότερο το χειμώνα. Πολλές αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων δημοφιλών αεροπορικών εταιρειών χαμηλού προϋπολογισμού όπως η Ryanair, προσφέρουν εκπτώσεις τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο. Οι τιμές των πτήσεων γενικά είναι χαμηλότερες μετά τις γιορτές αφού υπάρχει μικρότερη ζήτηση.

Η άνοιξη είναι μια εκπληκτική εποχή όταν πρόκειται για εξοικονόμηση χρημάτων σε ένα ταξίδι στην Πολωνία. Εκτός από το Σαββατοκύριακο του Πάσχα, δεν υπάρχουν τόσοι πολλοί επισκέπτες, γεγονός που κρατά τις τιμές χαμηλές.

Στην Κρακοβία, τα ξενοδοχεία στα τέλη Απριλίου μπορεί να έχουν έκπτωση έως και 50% σε σύγκριση με τις τιμές της περιόδου αιχμής. Οι τιμές των πτήσεων είναι επίσης χαμηλότερες από το καλοκαίρι. Η άνοιξη έχει πολύ καλύτερο καιρό από τον χειμώνα και εξακολουθεί να προσφέρει πιθανές εξοικονομήσεις.

Μέχρι τον Απρίλιο, η Πολωνία θερμαίνεται, με μέσες θερμοκρασίες στην Κρακοβία 57 βαθμοί Φαρενάιτ.

Τα εθνικά πάρκα ανοίγουν ξανά στους επισκέπτες και οι ντόπιοι Πολωνοί λατρεύουν να κάνουν πεζοπορίες ανάμεσα στα αγριολούλουδα προτού οι τουρίστες βουλώσουν τα μονοπάτια το καλοκαίρι.

Poland

Λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε την Πολωνία

Η Πολωνία δέχεται τους λιγότερους επισκέπτες το χειμώνα, αλλά για να κερδίσει τα πλήθη, Συνιστούμε να το επισκεφτείτε το φθινόπωρο (Σεπτέμβριος-Νοέμβριος) όταν ο καιρός είναι ακόμα αρκετά καλός για πεζοπορία.

Το φθινόπωρο είναι μια εξαιρετική εποχή για να βγείτε στη φύση στην Πολωνία. Ο καιρός σε ορεινές πόλεις όπως το Ζακοπάνε είναι δροσερός και τραγανός, με μέσες θερμοκρασίες γύρω 50 βαθμοί Φαρενάιτ κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η καλοκαιρινή υψηλή περίοδος τελείωσε, αλλά η σεζόν του σκι δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, κάνοντας το φθινόπωρο το γλυκό σημείο για να φτάσετε στα μονοπάτια χωρίς πολύ κόσμο. Η πεζοπορία στην Πολωνία το φθινόπωρο είναι μια όμορφη εμπειρία.

Τα φύλλα αλλάζουν στα βουνά, δημιουργώντας όμορφες όψεις μέχρι εκεί που βλέπει το μάτι. Ακόμη και ένα διάλειμμα στην πόλη το φθινόπωρο είναι καλύτερο.

Δημοφιλείς προορισμοί, όπως η Κρακοβία, κατακλύζονται από τουρίστες το καλοκαίρι, οπότε μόλις το φθινόπωρο κυλήσει, η πόλη αναπνέει έναν απτό αναστεναγμό ανακούφισης. Μπορείτε να απολαύσετε μουσεία της πόλης και δημοφιλή αξιοθέατα χωρίς να περιμένετε στην ουρά για ώρες.

Οι μεσαιωνικοί πυρήνες των μεγαλύτερων πόλεων της Πολωνίας είναι επίσης πολύ πιο ωραίοι χωρίς τα πλήθη να φράζουν τα στενά δρομάκια. Ένας άλλος λόγος για τον οποίο αυτή η σεζόν είναι μια εξαιρετική στιγμή για να επισκεφθείτε τις πόλεις της Πολωνίας είναι η έναρξη του πολιτιστικού ημερολογίου.

Μετά από ένα καλοκαιρινό διάλειμμα, τα θέατρα των πόλεων, οι ορχήστρες και άλλα πολιτιστικά ιδρύματα ξεκινούν τη χρονιά του προγραμματισμού τους, οπότε περιμένετε εγκαίνια και πρεμιέρες όπου κι αν πάτε.

Εκδηλώσεις όπως τα εγκαίνια του Εθνική Φιλαρμονική σεζόν, συνήθως στα τέλη Σεπτεμβρίου, δείχνουν ότι η Πολωνία είναι μια πολιτιστική δύναμη.

Poland

Η χειρότερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Πολωνία

Η χειρότερη περίοδος για να επισκεφθείτε την Πολωνία είναι ο χειμώνας, ο οποίος τείνει να είναι θλιβερός, κρύος και γκρίζος. Ωστόσο, μπορείτε να βρείτε κάτι να κάνετε ανεξάρτητα από την εποχή σε αυτή τη χώρα.

Οι χειμώνες της Πολωνίας τείνουν να είναι δυσάρεστοι. Οι μέσες θερμοκρασίες στη Βαρσοβία τον Ιανουάριο είναι περίπου 28 βαθμούς Φαρενάιτ. Η χώρα έχει πολύ χιόνι, έτσι οι πόλεις μπορεί να είναι μαγικές μερικές φορές. Ωστόσο, μόλις λιώσει το χιόνι, ο ήλιος συνήθως δεν βγαίνει.

Όπως οι περισσότερες άλλες χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, η Πολωνία καλύπτεται με μια σταθερή γκρίζα σύννεφα τον χειμώνα. Ο χειμώνας δεν είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε αν θέλετε να εξερευνήσετε την πολωνική ύπαιθρο.

Δεδομένου ότι υπάρχουν τόσο λίγοι επισκέπτες, πολλές επιχειρήσεις και δημοφιλή αξιοθέατα σε μικρότερες πόλεις κλείνουν λόγω εκτός εποχής. Τα εθνικά πάρκα είναι ανοιχτά μόνο για ένα μέρος της εβδομάδας και πολλά μονοπάτια καλύπτονται από χιόνι.

Ωστόσο, αν σας αρέσουν τα χειμερινά σπορ, τότε ο χειμώνας είναι η καλύτερη εποχή για να το επισκεφτείτε! Η Πολωνία διαθέτει μια σειρά από χιονοδρομικά κέντρα, με πιο διάσημη την πόλη Ζακοπάνε. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, Πολωνοί και ξένοι συρρέουν στις πλαγιές των Καρπαθίων και των βουνών Tatras.

Οι διαδρομές για σκι είναι υπέροχες και πολύ πιο προσιτές από ό,τι στην Ελβετία. Ο χειμώνας είναι επίσης μια καλή περίοδος για να επισκεφθείτε εάν θέλετε να πάτε σε ένα διάλειμμα στην πόλη στο Γκντανσκ ή σε μια από τις πολλές άλλες πόλεις.

Τα περισσότερα αξιοθέατα όπως μουσεία, εστιατόρια και καταστήματα βρίσκονται ούτως ή άλλως σε εσωτερικούς χώρους, οπότε ο καιρός δεν θα επηρεάσει τόσο το ταξίδι σας. Μπορείτε να παρηγορηθείτε με ένα ζεστό ποτό ζεστού κρασιού — και τη γνώση ότι εξοικονομήσατε πολλά χρήματα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σας.

Συχνές Ερωτήσεις

Θέλετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψη στην Πολωνία; Ακολουθούν ορισμένες άλλες ερωτήσεις που έχουν κάνει οι άνθρωποι όταν σχεδιάζουν τα ταξίδια τους:

Ποιοι είναι οι καλύτεροι μήνες για να επισκεφθείτε την Πολωνία;

Οι καλύτεροι μήνες για να επισκεφθείτε την Πολωνία για καλό καιρό είναι ο Ιούνιος, ο Ιούλιος και ο Αύγουστος. Αν θέλετε καλό καιρό και λιγότερα πλήθη, επισκεφθείτε τον Μάιο ή τον Σεπτέμβριο.

Ποιοι μήνες είναι οι καλύτεροι για να πάτε στην Κρακοβία;

Οι καλύτεροι μήνες για να πάτε στην Κρακοβία είναι Μάρτιος-Μάιος και Σεπτέμβριος-Οκτώβριος. Το καλοκαίρι είναι ωραίο, αλλά και πολύ κόσμο.

Πόσες μέρες στην Πολωνία είναι αρκετές;

Θα πρέπει να περάσετε τουλάχιστον δέκα ημέρες στην Πολωνία εάν θέλετε να δείτε ολόκληρη τη χώρα. Οι περιοχές είναι μεγάλες και ποικίλες, επομένως δεν θα μπορείτε να δείτε πολλά μέρη της χώρας.

Η Πολωνία είναι καλύτερη το καλοκαίρι ή το χειμώνα;

Η Πολωνία είναι πολύ πιο ωραία το καλοκαίρι. Ο καιρός είναι πιο ήπιος (αν και τα τελευταία καλοκαίρια ήταν πολύ ζεστά) και οι μικρές πόλεις είναι ανοιχτές για επιχειρήσεις, ειδικά κατά μήκος της ακτής, όπου πολλές κλείνουν για το χειμώνα.

Ποιος μήνας είναι ο φθηνότερος για να πάτε στην Πολωνία;

Για ένα οικονομικό διάλειμμα στην πόλη, ο καλύτερος μήνας είναι ο Ιανουάριος. Οι πτήσεις και τα ξενοδοχεία τείνουν να γίνονται με έκπτωση μετά το τέλος των Χριστουγέννων.

Λοιπόν, ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Πολωνία;

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Πολωνία είναι το καλοκαίρι, η οποία έχει τον καλύτερο καιρό. Τα καλοκαίρια μπορεί να είναι γεμάτα κόσμο, γι’ αυτό προσπαθήστε να επισκεφτείτε τις πιο δημοφιλείς πόλεις το φθινόπωρο ή την άνοιξη, όταν τα επίπεδα του πλήθους πέφτουν.

Ο χειμώνας είναι η πιο προσιτή και λιγότερο πολυσύχναστη περίοδος για επίσκεψη, αλλά να είστε έτοιμοι να συγκεντρώσετε και να πλοηγηθείτε σε περιορισμένες ώρες λειτουργίας σε μικρότερες πόλεις.

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να επισκεφτείτε και πολλές καταπληκτικές στιγμές για να επισκεφτείτε, τι περιμένετε — κάντε κράτηση για το ταξίδι σας σήμερα και ζήστε μόνοι σας όλα όσα έχει να προσφέρει η Πολωνία.

Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber <<

Διαβάστε επίσης Οι καλύτερες πόλεις της Ευρώπης για επίσκεψη

17 καλύτερα πράγματα να κάνετε στο Βρότσλαβ, Πολωνία

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια