οικογενειακές διακοπές

Οι οικογενειακές διακοπές δεν χρειάζεται να είναι αγγαρεία

Πριν από μερικά χρόνια, το να πάτε διακοπές σήμαινε ότι θα εξοικονομούσατε κάθε εφεδρικό σεντ που είχατε για ένα χρόνο, θα ερευνούσατε τα επιτόκια, θα πληρώνατε καταθέσεις, θα ζητούσατε άδεια από την εργασία σας και μετά σταυρώνετε τα δάχτυλά σας ότι όλα πήγαν ομαλά.

Τώρα υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να βρείτε και να σχεδιάσετε έναν προορισμό οικογενειακών διακοπών (π.χ.: Διαδίκτυο, ταξιδιωτικός πράκτορας, από στόμα σε στόμα), μπορεί να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο ψάχνοντας και διαβάζοντας, απ’ ό,τι κάνετε πραγματικά στις διακοπές.

Ο προγραμματισμός είναι το κλειδί για ένα χαρούμενο ταξίδι(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν στις επόμενες οικογενειακές σας διακοπές:

Συμβουλή #1: Έρευνα, έρευνα και περισσότερη έρευνα

Όταν κοιτάζετε έναν προορισμό οικογενειακών διακοπών, δείτε αν έχει κατάλογο ή ιστότοπο. Τα περισσότερα μέρη έχουν πλέον ένα δωρεάν πακέτο πληροφοριών που θα σας στείλουν ταχυδρομικώς.

Δείτε τις ιδανικές ώρες ταξιδιού, κάποια μέρη διαφέρουν. Ορισμένες τοποθεσίες και αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν εκπτώσεις εάν ταξιδεύετε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ή εάν μένετε εκτός σεζόν.

Φροντίστε να ερευνήσετε διάφορες δραστηριότητες, ψώνια και μέρη για φαγητό. Δεν θέλετε να κλείσετε έναν προορισμό οικογενειακών διακοπών με τα παιδιά και διαπιστώνετε ότι οι περισσότερες από τις δραστηριότητες είναι μόνο για ενήλικες.

Συμβουλές για να ταξιδέψετε στον Καναδά(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Συμβουλή #2: Χαλαρώστε και γίνετε ευέλικτοι

Το να πάτε για οικογενειακές διακοπές μπορεί να είναι πολύ αγχωτικό και προκλητικό, ανεξάρτητα από το πόσο προγραμματισμό κάνετε. Υπάρχει η συνεχής ανησυχία να ξεχάσω κάτι, να καθυστερήσει ένα αεροπλάνο ή να μην εκπληρωθεί πλήρως ένα αίτημα.

Παράδειγμα: Το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο που παραδόθηκε δεν έχει το κάθισμα αυτοκινήτου που χρειάζεστε. Θυμηθείτε ότι βρίσκεστε σε μια οικογενειακή απόδραση και τα πράγματα θα συμβούν εδώ όπως συμβαίνει στο σπίτι.

Όταν συμβαίνουν αυτά, πάρε μια ανάσα και χαμογέλα. Σκεφτείτε πώς μπορεί να επιλυθεί γρήγορα, ώστε να μπορείτε να φτάσετε στη διασκέδαση. Δεν θέλετε τα παιδιά ή ακόμα και ο σύζυγός σας να μην περνούν καλά, επειδή καταπιείτε ένα μικρό λάθος. Απλά χαλαρώστε και χαμογελάστε.

Αεροπορικά εισιτήρια για Ουάσιγκτον, DC(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Συμβουλή # 3: Μην πηγαίνετε για σπασίματα

Το να ξοδεύετε πολλά χρήματα σε έναν προορισμό οικογενειακών διακοπών δεν εγγυάται μια καλή στιγμή. Πριν από μερικά χρόνια μπορεί να ήταν έτσι, αλλά αυτές οι μέρες έχουν φύγει. Πέρασαν και οι μέρες του να πας για χαλάρωση.

Υπάρχουν τώρα δεκάδες ιστότοποι μόνο στο Διαδίκτυο για να σας βοηθήσουν. Ιστότοποι όπως το GuestQuest.com σας βοηθούν με οικογενειακές διακοπές, ρομαντικές αποδράσεις ή ακόμα και μια ιδανική τοποθεσία για μια επαγγελματική εκδήλωση. Μπορείτε επίσης να λάβετε λεπτομέρειες για πόλεις, παραλίες και κρουαζιέρες.

Η μετάβαση σε αυτόν τον ιστότοπο καθώς και σε ιστότοπους όπως το www.ticketswe.com θα σας βοηθήσει με αεροπορικές εταιρείες, ξενοδοχεία και οτιδήποτε άλλο μπορείτε να σκεφτείτε.

Θα βρείτε ποιοτικές απολαυστικές διακοπές χωρίς να σπάσετε τα χρήματα. Τώρα είναι πάντα μια καλή ιδέα να ταξιδεύετε με επιπλέον χρήματα. Δεν πρέπει να νιώθετε ότι ξοδέψατε χιλιάδες, πήρατε εκατοντάδες μαζί σας και δεν νιώθετε ότι διασκεδάσατε.

Και τελευταίο, και πιο σημαντικό. . . .

Συμβουλή #4: ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΕ!!!

Όταν κάνετε την επόμενη οικογενειακή σας απόδραση με τα παιδιά, δείτε εκδηλώσεις και τοποθεσίες που θα απολαύσουν. Εάν είναι αρκετά μεγάλοι, βάλτε τους να κοιτάξουν μαζί σας και να κάνετε προτάσεις για το τι θα ήθελαν να κάνουν.

Ίσως εκπλαγείτε αν διαπιστώσετε ότι προτιμούν να πάνε σε ένα μέρος όπως το Kalahari Indoor Waterpark αντί για τις Μπαχάμες. Αφήστε τους να σας πουν ποιες είναι οι πιο καλές ιδέες τους και μετά αποφασίστε πού θα πάτε. Αν σχεδιάζετε μια ρομαντική απόδραση για διακοπές, κοιτάξτε πράγματα όπως τριαντάφυλλα και κρασί όταν φτάσετε, μασάζ του ή ακόμα και δείπνο δίπλα στη λίμνη.

Σχεδιάστε το χρόνο για να αναζωπυρώσετε τη φλόγα και να γνωριστείτε ξανά. Ό,τι κι αν κάνετε ή με όποιον κι αν πάτε, θυμηθείτε να διασκεδάσετε σχεδιάζοντας τον επόμενο προορισμό των οικογενειακών σας διακοπών.

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια