Πόσοι άνθρωποι ζουν στη Χαβάη το 2023;

Τα νησιά της Χαβάης είναι ένας δημοφιλής προορισμός διακοπών, αλλά πόσοι άνθρωποι ζουν στη Χαβάη όλο το χρόνο; Θα δείτε τον συνολικό πληθυσμό της Χαβάης και πόσοι άνθρωποι ζουν σε κάθε νησί σε αυτόν τον οδηγό. 

Από το πολυσύχναστο Oahu μέχρι το ζωντανό Lanai, οι κάτοικοι της Χαβάης είναι διάσπαρτοι στα νησιά. Ξέρετε ποιο νησί έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό από όλα;

Θα ρίξουμε μια ματιά στο πόσοι άνθρωποι ζουν στη Χαβάη στη συνέχεια! 

Διαβάστε επίσης:ενδιαφέροντα γεγονότα για τη Χαβάη

Πόσοι άνθρωποι ζουν στη Χαβάη;

Αν έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσοι άνθρωποι ζουν στη Χαβάη, μπορεί να εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι ο πληθυσμός της Χαβάης είναι περίπου 1.440.000 — παρόμοια με τις πόλεις του Σαν Ντιέγκο ή του Σαν Αντόνιο. 

Δεδομένου ότι η Χαβάη είναι μια πολιτεία και αποτελείται από πολλά νησιά με πόλεις και κωμοπόλεις σε κάθε ένα, ο συνολικός πληθυσμός περίπου 1,4 εκατομμυρίων είναι στην πραγματικότητα αρκετά χαμηλός. 

Η Χαβάη έχει 7 κατοικημένα νησιά που το καθένα συνεισφέρει το δικό του μέρος του συνολικού πληθυσμού:

 1. Οάχου
 2. Χαβάη
 3. Μάουι
 4. Καουάι
 5. Μολοκάι
 6. Lanai
 7. Ni’ihau

Από αυτά τα νησιά, μόνο 6 έχουν πληθυσμό πάνω από 100 άτομα (το Ni’ihau φιλοξενεί περίπου 84 άτομα). 

Η μεγαλύτερη και πολυπληθέστερη πόλη στη Χαβάη είναι η πρωτεύουσα, η Χονολουλού. Βρίσκεται στη νότια ακτή του Oahu και έχει πληθυσμό περίπου 345.500. 

Το Oahu είναι επίσης το μέρος όπου συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Χαβάης, ακολουθούμενο από μακριά από τη Hawai’i (Το Μεγάλο Νησί), το Maui, το Kauai, το Molokai και το Lanai.

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο πόσοι άνθρωποι ζουν στη Χαβάη, ελέγχοντας τον πληθυσμό στα πιο κατοικημένα νησιά της.

Θυμηθείτε, αυτοί οι αριθμοί υποδεικνύουν τους κατοίκους όλο το χρόνο – η Χαβάη προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες για διακοπές, αλλά δεν υπολογίζονται στα συνολικά σύνολα πληθυσμού! 

Πόσοι άνθρωποι ζουν στο Oahu;

 • Μεγαλύτερη πόλη: Χονολουλού
 • Συνολικός πληθυσμός: 1.016.508+
 • Πυκνότητα πληθυσμού: 1.703,5/τετρ. μι.

Ως το πιο πυκνοκατοικημένο νησί της Χαβάης, το Oahu (Το Τόπος Συγκέντρωσης) είναι το μέρος όπου βρίσκονται οι περισσότεροι άνθρωποι που ζουν στο αρχιπέλαγος.

Η πρωτεύουσα της Χαβάης, η Χονολουλού, βρίσκεται εδώ στη νότια ακτή. Η κομητεία της Χονολουλού φιλοξενεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού του νησιού (περίπου 1 εκατομμύριο). 

Με λίγο περισσότερο από ένα εκατομμύριο ανθρώπους στο Oahu και μια σχετικά μικρή περιοχή (περίπου 600 τετραγωνικά μίλια), η πυκνότητα πληθυσμού στο Oahu είναι σχετικά υψηλή με πάνω από 1.700 άτομα ανά τετραγωνικό μίλι. 

Αυτό μπορεί να κάνει το Oahu να φαίνεται λίγο πιο γεμάτο και ζωντανό από τα άλλα νησιά, αλλά θα το παρατηρήσετε περισσότερο στις παραλίες και τα θέρετρα που είναι δημοφιλή στους τουρίστες. 

Το νησί φαίνεται πιο γεμάτο κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής στο Oahu, η οποία εκτείνεται από τον Δεκέμβριο έως τον Φεβρουάριο.

Το να απομακρυνθείτε από τις πιο δημοφιλείς περιοχές – την παραλία Waikiki και τη Χονολουλού – μπορεί να σας δείξει την πιο ήσυχη πλευρά του νησιού. 

καλύτερα Airbnbs στο Oahu

Πόσοι άνθρωποι ζουν στη Χαβάη;

Εναέρια άποψη ενός τμήματος του Big Island στο Maunalani Beach Club με όμορφο ωκεανό που περιβάλλει τις καταπράσινες άκρες και τις παραλίες για έναν οδηγό που δείχνει πόσοι άνθρωποι ζουν στη Χαβάη, το Μεγάλο Νησί

MGambil/Shutterstock

 • Μεγαλύτερη πόλη: Hilo
 • Συνολικός πληθυσμός: 200.629+
 • Πυκνότητα πληθυσμού: 49,8/τετρ. μι.

Η Χαβάη, επίσης γνωστή ως The Big Island, είναι το δεύτερο πιο πυκνοκατοικημένο νησί της Χαβάης. Αλλά παίρνει μια μακρινή δεύτερη θέση σε σύγκριση με τον πληθυσμό του Oahu που ξεπερνά τα εκατομμύρια.  

Με περίπου 200.630 άτομα που ζουν στο νησί, ο πληθυσμός του είναι περίπου ο ίδιος με το Σολτ Λέικ Σίτι της Γιούτα (199.723) ή το Λιτλ Ροκ του Αρκάνσας (202.591). 

Το Oahu φαίνεται θετικά μικρό σε σύγκριση με την περιοχή της Χαβάης που έχει έκταση περίπου 4.028 τετραγωνικά μίλια. Αυτό αντιστοιχεί περίπου στο 62% της συνολικής έκτασης στα νησιά της Χαβάης! 

Αν και αυτός δεν είναι ένας τρελά χαμηλός πληθυσμός, το νησί της Χαβάης είναι μεγάλο – δείτε το παρατσούκλι – και αυτό σημαίνει ότι ο πληθυσμός είναι σε μεγάλο βαθμό απλωμένος.

 Αυτό αντικατοπτρίζεται στη χαμηλή πυκνότητα πληθυσμού περίπου 50 ατόμων ανά τετραγωνικό μίλι εδώ.

Το νησί μπορεί να φαίνεται πιο πολυσύχναστο και γεμάτο από ό,τι θα έδειχνε ο πληθυσμός όταν βρίσκεστε στις πιο ζωντανές περιοχές: Hilo και Kailua-Kona. 

Πόσοι άνθρωποι ζουν στο Μάουι;

Πανοραμική άποψη της ακτής του ξενοδοχείου Maui με τουρίστες στις χρυσές αμμουδιές παρακάτω για ένα άρθρο που περιγράφει πόσοι άνθρωποι ζουν στο Maui, στη Χαβάη και στην πολιτεία συνολικά

tomtomdotcom/Shutterstock

 • Μεγαλύτερη πόλη: Kahului
 • Συνολικός πληθυσμός: 164.221+
 • Πυκνότητα πληθυσμού: 225,8/τετρ. μι.

Τοποθετώντας τον πληθυσμό ακριβώς πίσω από το νησί της Χαβάης, το νησί Maui φιλοξενεί πάνω από 164.200 άτομα. Τα περισσότερα από αυτά συγκεντρώνονται γύρω από το Kahului. 

Παρόλο που είναι το 3ο πιο πυκνοκατοικημένο νησί στη Χαβάη, το Maui (το νησί της κοιλάδας) είναι στην πραγματικότητα το 2ο νησί με τις περισσότερες επισκέψεις στο αρχιπέλαγος.

Τόνοι ανθρώπων έρχονται στο Maui για διακοπές κάθε χρόνο. 

Ωστόσο, οι καταστροφικές πυρκαγιές στη Λαχάινα του Μάουι του 2023 εκτόπισαν χιλιάδες κατοίκους – ο τελευταίος αριθμός αναφέρεται σε περίπου 6.000 – οδηγώντας σε χαμηλότερο πληθυσμό συνολικά. 

Ο πληθυσμός του Μάουι κατανέμεται γύρω από τη σχετικά μικρή περιοχή των 727 τετραγωνικών μιλίων του νησιού. Αυτό δημιουργεί μια μέση πυκνότητα πληθυσμού περίπου 226 ατόμων ανά τετραγωνικό μίλι. 

Η μεγαλύτερη πόλη, το Kahului, φιλοξενεί περίπου 30.000 από τους 164.000+ πληθυσμούς του Maui. 

Το Maui είναι συνήθως πολυσύχναστο κατά μήκος των βορειοανατολικών, νότιων και δυτικών ακτών, όπου βρίσκονται πολλά από τα μέρη για διαμονή στο Maui. 

Πόσοι άνθρωποι ζουν στο Kauai;

Μια ιδέα για το πόσοι άνθρωποι ζουν στη Χαβάη (Kauai) με μια εναέρια θέα της απόκρημνης ερημιάς και των βουνών κατά μήκος της ακτής ενός από τα λιγότερο κατοικημένα νησιά της αλυσίδας

MNStudio/Shutterstock

 • Μεγαλύτερη πόλη: Kapaa
 • Συνολικός πληθυσμός: 73.298+
 • Πυκνότητα πληθυσμού: 132,7/τετρ. μι.

Υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα μεταξύ του συνολικού πληθυσμού του Μάουι και του επόμενου πολυπληθέστερου νησιού στη Χαβάη, του Καουάι (The Garden Isle). 

Με περίπου 73.300 ανθρώπους που ζουν στο νησί, είναι αραιοκατοικημένο σε σύγκριση με το Oahu, τη Hawai’i και το Maui. Έχει όμως και πολύ μικρότερη έκταση. 

Με 552,3 τετραγωνικά μίλια γης, το Kauai είναι μικρότερο από το Oahu (το οποίο είναι περίπου 600 τετραγωνικά μίλια).

Το μικρό του μέγεθος σημαίνει ότι ακόμη και μόλις 73.000+ άτομα δημιουργούν μια μεσαία πυκνότητα πληθυσμού όχι πολύ μικρότερη από αυτή του Maui με περίπου 133 άτομα ανά τετραγωνικό μίλι εδώ. 

Το Kauai είναι ως επί το πλείστον μη ανεπτυγμένο και η GoHawaii εκτιμά ότι μόνο το 10% περίπου του νησιού είναι ανεπτυγμένο με θέρετρα, ξενοδοχεία, εστιατόρια και καταστήματα. 

Θα συναντήσετε περισσότερους ανθρώπους γύρω από την Kapaa, τη μεγαλύτερη πόλη του νησιού που φιλοξενεί περίπου 12.000 άτομα.

Οι παραλίες του Kauai μπορεί να έχουν πολύ κόσμο κατά την περίοδο αιχμής τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, αλλά δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με τα νησιά Oahu, Maui και Hawai’i. 

Πόσοι άνθρωποι ζουν στο Molokai;

Αεροφωτογραφία της ακτογραμμής του Molokai με τα τραχιά βουνά και την άμμο δίπλα σε αναβαθμισμένες, ξεπερασμένες κορυφογραμμές δίπλα στον ωκεανό για έναν οδηγό που δείχνει πόσοι άνθρωποι ζουν στο Molokai της Χαβάης και σε άλλα νησιά

Ευγένιος Καλένκοβιτς/Shutterstock

 • Μεγαλύτερη πόλη: Kaunakaikai
 • Συνολικός πληθυσμός: 7.345+
 • Πυκνότητα πληθυσμού: 28,3/τετρ. μι.

Λιγότεροι από 10.000 άνθρωποι ζουν στο νησί Molokai (Το Φιλικό Νησί), καθιστώντας το το 5ο πιο πυκνοκατοικημένο νησί στη Χαβάη. 

Με περίπου 7.350 ανθρώπους που ζουν στο Molokai, είναι συγκρίσιμο με μια πολύ αγροτική μικρή πόλη στις συνεχόμενες ΗΠΑ — μόνο με πανέμορφες παραλίες, ηφαιστειακά βουνά και μαγευτικές πράσινες κοιλάδες. 

Με έκταση μόλις 260 τετραγωνικά μίλια, το Molokai είναι μικρό σε σύγκριση με τα άλλα νησιά της Χαβάης και δέχεται λιγότερους επισκέπτες κάθε χρόνο. 

Μια μικρή περιοχή και ο χαμηλός πληθυσμός δημιουργούν μια χαμηλή πυκνότητα πληθυσμού στο Molokai με περίπου 28 άτομα ανά τετραγωνικό μίλι εδώ.

Ακόμη και το τεράστιο, απλωμένο νησί της Χαβάης έχει υψηλότερη πυκνότητα πληθυσμού περίπου 50 ατόμων ανά τετραγωνικό μίλι. 

Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους στο Molokai είναι συγκεντρωμένοι γύρω από το Kaunakaikai στη νότια ακτή. Αυτό είναι το κέντρο του νησιού και το λιμάνι του, τα καταστήματα, τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία. 

Πόσοι άνθρωποι ζουν στο Lanai;

Θέα από το Flat Rock στο Lanai με θέα βουνά και παραλίες και μαύρα σύννεφα πάνω για ένα κομμάτι που συζητά πόσοι άνθρωποι ζουν στη Χαβάη συνολικά και σε κάθε νησί

MH Anderson Photography/Shutterstock

 • Μεγαλύτερη πόλη: Lanai City
 • Συνολικός πληθυσμός: 3.367+
 • Πυκνότητα πληθυσμού: 24/τετρ. μι.

Αν νομίζατε ότι ο πληθυσμός των Molokai ήταν χαμηλός, ο πληθυσμός του Lanai είναι ακόμη μικρότερος. Το Lanai (The Pineapple Isle) φιλοξενεί περίπου λιγότερους από 4.000 ανθρώπους!

Η μόνη ανεπτυγμένη πόλη του Lanai είναι η εύστοχη πόλη Lanai, όπου περίπου 3.332 άνθρωποι ζουν σε αυτό το αραιοκατοικημένο νησί. 

Η συνολική έκταση του Lanai είναι περίπου 140 τετραγωνικά μίλια και στο ευρύτερο σημείο του, το νησί έχει διάμετρο μόλις 18 μίλια.

Με λιγότερους από 4.000 ανθρώπους να ζουν σε αυτό το μικρό νησί, η πυκνότητα πληθυσμού εξακολουθεί να είναι μόλις 24 άτομα ανά τετραγωνικό μίλι. 

Το Lanai δεν είναι συνήθως ο κύριος προορισμός για τους τουρίστες, αλλά ήταν ένα δημοφιλές σημείο για επίσκεψη από το κοντινό Maui όταν ταξιδεύετε μεταξύ των νησιών της Χαβάης. 

Αυξάνεται ο πληθυσμός της Χαβάης;

The Stairway to Heaven στο Oahu της Χαβάης με θέα που κατηφορίζει τα σκαλιά σε καταπράσινα βουνά και κοιλάδες για έναν οδηγό που απαντά πόσοι άνθρωποι ζουν στη Χαβάη

VII αισθητική/Shutterstock

Ο πληθυσμός της Χαβάης δεν αυξάνεται, αλλά μειώνεται. Η Χαβάη βλέπει περίπου 20 άτομα να εγκαταλείπουν το νησί για άλλες πολιτείες, ειδικά την Καλιφόρνια, το Τέξας και τη Νεβάδα

Κάθε χρόνο από το 2015 παρατηρείται περαιτέρω μείωση του πληθυσμού της Χαβάης με περίπου 15.000 άτομα να εγκαταλείπουν τα νησιά μόνο το 2022. 

Το υψηλό κόστος ζωής ( 84% υψηλότερο από το μέσο όρο στις ΗΠΑ) φαίνεται να είναι η κύρια κινητήρια δύναμη πίσω από τους ανθρώπους που εγκαταλείπουν τη Χαβάη σωρηδόν.

Ιδιαίτερα τα έξοδα στέγασης κατονομάζονται από πολλούς πρώην κατοίκους και ντόπιους που από τότε έχουν μετακομίσει σε άλλες πολιτείες των ΗΠΑ.

Με το κόστος στέγασης περίπου 214% υψηλότερο από τις υπόλοιπες ΗΠΑ σύμφωνα με το PayScale, είναι εύκολο να δούμε πώς οι κάτοικοι μπορούν να δουν το γρασίδι να είναι πιο πράσινο σε πολιτείες με χαμηλότερο κόστος διαβίωσης και επιλογές για στέγαση. 

Οι περιορισμένες οικονομικές ευκαιρίες και οι υψηλοί φόροι είναι επίσης παράγοντες για τους ανθρώπους που επιλέγουν να εγκαταλείψουν τον παράδεισο της Χαβάης για τις πολιτείες των ΗΠΑ που μπορεί να προσφέρουν περισσότερες ευκαιρίες εργασίας και αποταμίευσης. 

Παρόλο που ο πληθυσμός της Χαβάης μειώνεται, δεν χάνει τόσους κατοίκους όσο πολιτείες όπως η Καλιφόρνια ( 800.000 κάτοικοι έχασαν μεταξύ 2020 και 2023). 

Καθώς το κόστος συνεχίζει να αυξάνεται στις ΗΠΑ και στον κόσμο, όλο και περισσότεροι άνθρωποι που ζουν στη Χαβάη «εκτιμώνται» από τη ζωή του νησιού. 

Αλλά πολλοί πρώην κάτοικοι και ντόπιοι ορκίζονται ότι εάν το κόστος ζωής γίνει πιο προσιτό στη Χαβάη, δεν θα δίσταζαν να επιστρέψουν. 

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Θέα στην παραλία Tunnels με καθαρό ουρανό στο Καουάι της Χαβάης για έναν οδηγό που συζητά τον συνολικό πληθυσμό της Χαβάης

Galyna Andrushko/Shutterstock

Για να καταλάβετε πραγματικά πόσοι άνθρωποι ζουν στη Χαβάη, θα πρέπει να έχετε υπόψη σας αυτές τις σκέψεις. 

 • Το σύνολο του πληθυσμού είναι από την απογραφή του 2020. Οι αριθμοί πληθυσμού που αναφέρονται σε αυτόν τον οδηγό προέρχονται από την πιο πρόσφατη απογραφή που ολοκληρώθηκε το 2020. Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότεροι αριθμοί θα είναι ελαφρώς διαφορετικοί σήμερα, αλλά αυτοί οι αριθμοί εξακολουθούν να αποτελούν εξαιρετική ένδειξη του γενικού πληθυσμού και της πυκνότητας στα νησιά της Χαβάης. 
 • Ο πληθυσμός μπορεί να παρουσιάζει διακυμάνσεις ανά εποχή. Η Χαβάη ήταν πάντα ένα δημοφιλές μέρος για τα χιονοπούλια, ειδικά από τον Καναδά , που αναζητούν πιο ζεστό καιρό και μια ευκαιρία να ξεφύγουν από τον θλιβερό, κρύο καιρό του χειμώνα πίσω στο σπίτι. Αυτό σημαίνει ότι οι αριθμοί μπορεί να αυξηθούν κατά τους τυπικούς χειμερινούς μήνες και να πέφτουν ξανά την άνοιξη και το καλοκαίρι. 
 • Οι ντόπιοι απομακρύνονται από τη Χαβάη. Πρόσφατα στοιχεία διαπίστωσαν ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότεροι ντόπιοι Χαβάης που ζουν στις συνεχόμενες Ηνωμένες Πολιτείες παρά στην πολιτεία της Χαβάης. Αυτό είναι το πρώτο και δείχνει πώς ένα αυξανόμενο κόστος ζωής με ένα άλμα στο κόστος στέγασης οδηγεί τους ιθαγενείς της Χαβάης έξω από την πολιτεία. 
 • Επισκεφθείτε τη σωστή εποχή του χρόνου. Εάν εξετάζετε πόσοι άνθρωποι ζουν στη Χαβάη για να καθορίσετε ποια νησιά θα έχουν το λιγότερο ή τον περισσότερο κόσμο, μπορείτε επίσης να δείτε πληροφορίες σχετικά με την καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη Χαβάη για να πάρετε μια ιδέα για τις ώρες αιχμής, χαμηλές και φθηνότερες του χρόνου για να επισκεφθείτε κάθε νησί. 

Συχνές Ερωτήσεις

Το Φεστιβάλ Φαναριών της Χονολουλού φαίνεται στο σκοτάδι με φώτα να ανάβουν στην επιφάνεια του νερού για μια ενότητα συχνών ερωτήσεων σχετικά με τον αριθμό των ανθρώπων που ζουν στη Χαβάη συνολικά

Noble Blood/Shutterstock

Τώρα που έχετε μια ιδέα για το πόσοι άνθρωποι ζουν στη Χαβάη, μπορεί να έχετε μερικές επίμονες ερωτήσεις σχετικά με τον πληθυσμό και τα δημογραφικά στοιχεία αυτής της πολιτείας. 

Ρίξτε μια ματιά στις Συχνές ερωτήσεις παρακάτω για να μάθετε περισσότερα! 

Ποια είναι η πλειοψηφική φυλή στη Χαβάη;

Η Ασιατική είναι η πλειοψηφική φυλή στη Χαβάη, αποτελώντας το 37,1% του συνολικού πληθυσμού. Μόνο το λευκό είναι 25,2%, 2 ή περισσότερες φυλές είναι το 24,7%, οι μη ισπανόφωνοι ή οι λατίνοι αντιπροσωπεύουν το 21,3% και οι ισπανόφωνοι/λατίνοι αντιπροσωπεύουν το 11,1% του πληθυσμού της Χαβάης.

Είναι ακριβό να ζεις στη Χαβάη;

Ναι, είναι ακριβό να ζεις στη Χαβάη. Το κράτος έχει 84% υψηλότερο κόστος ζωής από τον εθνικό μέσο όρο. Το κόστος στέγασης στη Χαβάη είναι περίπου 214% υψηλότερο από τις υπόλοιπες Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με στοιχεία της Payscale.

Ποιος είναι ο σημερινός πληθυσμός της Χαβάης 2022;

Ο σημερινός πληθυσμός της Χαβάης είναι 1.440.200+ άτομα, αλλά αυτός ο αριθμός βασίζεται σε στοιχεία από την απογραφή του 2020 στις ΗΠΑ και μπορεί να είναι ελαφρώς χαμηλότερος σήμερα. Η Χαβάη χάνει περίπου 15.000 ανθρώπους κάθε χρόνο από το 2022.

Ποιος είναι ο πληθυσμός του Μεγάλου Νησιού;

Το Μεγάλο Νησί της Χαβάης, η Χαβάη, έχει συνολικό πληθυσμό 200.629 κατοίκους από το 2020. Είναι το νησί με το δεύτερο μεγαλύτερο πληθυσμό στη Χαβάη (αλλά είναι πολύ πίσω από τους 1.016.500+ ανθρώπους του Οάχου).

Αυτό είναι ένα μεγάλο νησί και ο σχετικά μικρός πληθυσμός είναι διάσπαρτος τριγύρω, δημιουργώντας μια χαμηλή πυκνότητα πληθυσμού περίπου 50 άτομα ανά τετραγωνικό μίλι.
Σε ποιον ανήκει το μεγαλύτερο μέρος του Big Island;

Ποιο είναι το μέσο οικογενειακό εισόδημα στη Χαβάη;

Το μέσο οικογενειακό εισόδημα της Χαβάης είναι περίπου 113.300 $ ετησίως με πολλά άτομα στο νοικοκυριό να συνεισφέρουν περίπου 39.045 $ ανά άτομο στο μέσο εισόδημα του νοικοκυριού.

Το μεσαίο εισόδημα των νοικοκυριών στη Χαβάη είναι περίπου 88.000 $ (Απογραφή ΗΠΑ 2020), που σημαίνει ότι αν μετρήσετε το εισόδημα κάθε ατόμου στην πολιτεία, περίπου το μισό είναι πάνω από 88.000 $ και το μισό είναι κάτω από αυτό το ποσό.

Λοιπόν, πόσοι άνθρωποι ζουν στη Χαβάη συνολικά;

Συνολικά, υπάρχουν περίπου 1.440.200 άνθρωποι που ζουν στη Χαβάη. Αυτές οι πληροφορίες προέρχονται από τα πιο πρόσφατα στοιχεία του Γραφείου Απογραφής των ΗΠΑ για το 2020

Αλλά ο πληθυσμός δεν είναι ομοιόμορφα διασκορπισμένος στα νησιά της Χαβάης. Υπάρχει μια τεράστια ανισορροπία ανθρώπων στο Oahu, για παράδειγμα, σε σύγκριση με το Molokai. 

Το πιο πυκνοκατοικημένο νησί της Χαβάης, το Oahu, φιλοξενεί περίπου 1.016.000 ανθρώπους, συμβάλλοντας στο μεγαλύτερο μέρος του συνολικού πληθυσμού σε όλα τα νησιά. 

Το Big Island, το Maui, το Kauai, το Molokai και το Lanai συνεισφέρουν στον υπόλοιπο πληθυσμό. Μερικά από αυτά τα νησιά έχουν λιγότερους από 4.000 ανθρώπους που ζουν σε αυτά!

Ενώ ο πληθυσμός της Χαβάης βρίσκεται σε σταθερή μείωση, είναι σαφές ότι αυτά τα συναρπαστικά, ζωντανά νησιά κατέχουν μια ιδιαίτερη θέση στις καρδιές των κατοίκων τους. 

Εάν το κόστος ζωής αρχίσει να μειώνεται ή οι πρώην κάτοικοι καταφέρουν να βρουν πιο προσιτές επιλογές στέγασης στο νησί, μπορεί να δούμε αυτή την τάση να αντιστρέφεται και να δούμε τον πληθυσμό της Χαβάης να εκτοξεύεται ξανά στα ύψη! 

Ακολουθήστε μας στο facebook

Κάρτα Revolut: Η καλύτερη λύση για τους ταξιδιώτες!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Διαμονή

Ασφάλιση 

Διαβάστε επίσης:Ταξιδιωτικός οδηγός Χαβάης

Ένας οδηγός για ταξίδια μεταξύ νησιών στη Χαβάη

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια