Πότε να πάτε στη Νορβηγία

Πότε να πάτε στη Νορβηγία; Κλίμα και περίοδος – 2024

Γνωρίζοντας πότε πρέπει να πάμε στη Νορβηγία και την καλύτερη περίοδο, με βάση το κλίμα , τον καιρό και τις θερμοκρασίες , μας επιτρέπει να οργανώσουμε καλύτερα το ταξίδι σε αυτή την υπέροχη σκανδιναβική χώρα . Σε αυτόν τον οδηγό, θα μάθουμε για το κλίμα της Νορβηγίας κατά τις εποχές της, επιτρέποντάς μας να οργανώσουμε το ταξίδι σύμφωνα με τις ανάγκες μας και με βάση τις περιοχές που επιθυμούμε να επισκεφτούμε. Η όμορφη Νορβηγία είναι μια χώρα που χαρακτηρίζεται από ορεινό τοπίο, φιόρδ και παγετώνες. Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί την καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε τη χώρα, κάνοντας έτσι τέλειο το ταξίδι σας στη Νορβηγία!

Το κλίμα της Νορβηγίας

Για να οργανώσετε καλύτερα το ταξίδι σας στη Νορβηγία, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις θερμοκρασίες και το κλίμα με βάση κάθε εποχή και την περιοχή που θέλετε να επισκεφτείτε. Μάθετε λοιπόν ποια είναι η καλύτερη στιγμή για να πάτε στη Νορβηγία. Στην πραγματικότητα, το κλίμα μπορεί να επηρεάσει την ταξιδιωτική μας εμπειρία. Το νορβηγικό κλίμα είναι ωκεάνιο . Όχι κρύο αλλά βροχερό στη δυτική ακτή, όπως στο Μπέργκεν , ηπειρωτική προς το Όσλο και υποπολική ωκεάνια προς τα βόρεια, όπως στο Βόρειο Ακρωτήριο . Οι εσωτερικές περιοχές έχουν ήπια καλοκαίρια και σκληρούς χειμώνες. Στη δυτική ακτή, οι βροχοπτώσεις είναι πιο άφθονες, τόσο βροχή όσο και χιόνι, με μείωση προς τη Λαπωνία .

Η καλύτερη εποχή για να πάτε στη Νορβηγία, με βάση τις θερμοκρασίες, το κλίμα και τον καιρό, είναι αναμφίβολα το καλοκαίρι , από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο. Οι θερμοκρασίες μπορεί να είναι ακόμα δροσερές, αλλά ήπιες στην περιοχή του Όσλο. Ακόμη και το καλοκαίρι, ειδικά στη δυτική περιοχή, οι βροχές είναι συχνές και ο Ιούνιος είναι επίσης ένας καλός ηλιόλουστος μήνας, ιδανικός για να δείτε τον ήλιο του μεσονυχτίου στα βόρεια. Για όσους αναζητούν σπορ στο χιόνι, ωστόσο, ο καλύτερος μήνας είναι ο Μάρτιος και για το Βόρειο Σέλας οι μήνες από Νοέμβριο έως Ιανουάριο.

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά πότε να πάμε με βάση τον καιρό, το κλίμα και τη θερμοκρασία της Νορβηγίας, ανακαλύπτοντας την καλύτερη περίοδο.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ >>

>> Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe στο Viber <<

Διαβάστε επίσης : Είναι η Νορβηγία ασφαλής για επίσκεψη;

Πόσο κοστίζει ένα ταξίδι στη Νορβηγία | Μέσες Τιμές

Κλίμα Δυτικής Ακτής

Το κλίμα, ο καιρός και οι θερμοκρασίες στη Νορβηγία στη δυτική ακτή είναι αυτές που εκτίθενται περισσότερο στις θαλάσσιες επιρροές , καθώς είναι ωκεάνιου τύπου. Οι αναταραχές είναι συχνές, όπως άνεμος και βροχή όλο το χρόνο. Η νότια περιοχή είναι κρύα το χειμώνα, επίσης λόγω της υγρασίας και του ανέμου που κάνουν τις θερμοκρασίες να θεωρούνται χαμηλότερες από ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Ο μέσος όρος θερμοκρασίας του Μπέργκεν είναι περίπου 2°C τον Ιανουάριο, φθάνοντας τους 16°C το καλοκαίρι. Ο ήπιος αέρας που εισάγεται από τη θάλασσα το χειμώνα είναι αναζωογονητικός το καλοκαίρι, φέρνοντας τις θερμοκρασίες στο μέγιστο των 16°C, αυξάνοντας την ενδοχώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η θερμοκρασία της θάλασσας προς το Μπέργκεν είναι χαμηλή, μεταξύ 5 και 15°C μέγιστη τον Αύγουστο. Πηγαίνοντας βόρεια, οι θερμοκρασίες φτάνουν κάτω από το μηδέν και οι χιονοπτώσεις αυξάνονται επίσης στην παραλιακή έκταση. Όσο για τα φιόρδ της Νορβηγίας στη δυτική ακτή, αυτά έχουν διαφορετικό κλίμα και καιρό, ανάλογα με την έκθεση και το σχήμα τους, και γίνονται λιγότερο βροχερές όσο πιο μακριά απέχουν από τη θάλασσα. Για παράδειγμα, στο Τρόντχαϊμ , σε ένα μεγάλο και βαθύ φιόρδ, φθάνει στους -1° τον Ιανουάριο και γύρω στους 15°C τον Ιούλιο.

bergen από το όρος Fløyen - πότε να πάτε στη Νορβηγία - Νορβηγία πότε να πάτε - πότε να πάτε στη Νορβηγία - ποια είναι η καλύτερη στιγμή για να πάτε στη Νορβηγία - καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη Νορβηγία - καλύτερη στιγμή για να πάτε στη Νορβηγία
Bergen, dal Monte Fløyen

Παράκτιο κλίμα στα βόρεια

Ας μετακομίσουμε στη βόρεια ακτή της Νορβηγίας για να μάθουμε την καλύτερη στιγμή για να πάτε εδώ με βάση το κλίμα, τον καιρό και τις θερμοκρασίες της. Στη βόρεια ακτή της Νορβηγίας, οι θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες από τις δυτικές ακτές και το κλίμα είναι υποπολικό ωκεάνιο. Μόνο ένας κλάδος του Gulf Stream φτάνει εδώ, χωρίς να παγώνει η ανοιχτή θάλασσα σε αυτό το γεωγραφικό πλάτος, δημιουργώντας μια μοναδική περίπτωση. Το χειμώνα οι θερμοκρασίες εδώ στη Νορβηγία είναι κάτω από το μηδέν, φθάνοντας στους -5°C στα ανατολικά το χειμώνα.

Το Βόρειο Ακρωτήριο έχει παρόμοιες θερμοκρασίες και κλίμα με το Όσλο το χειμώνα, αν και αυτή η εποχή είναι μεγαλύτερη. Επιπλέον, η ακτή είναι κοντά στον Πόλο, εκθέτοντάς την στους βόρειους ανέμους , οι οποίοι είναι έξαλλοι ακόμη και την άνοιξη. Επίσης στο Βόρειο Ακρωτήριο από τον Μάιο έως τον Ιούλιο ο ήλιος δεν δύει ποτέ, δημιουργώντας έτσι λευκές νύχτες . Στα φιόρδ στα βόρεια, οι θερμοκρασίες πέφτουν ελαφρά το χειμώνα και η θάλασσα παγώνει επίσης. Στο Lakselv , σε ένα φιόρδ μήκους 120 χιλιομέτρων, οι μέσοι όροι του Φεβρουαρίου φτάνουν τους -8°C.

Nordkapp - Νορβηγία πότε πρέπει να πάτε την καλύτερη ώρα για να πάτε θερμοκρασία καιρού κλίματος
Βόρειο Ακρωτήριο

Κλίμα της νότιας ακτής

Στη νότια ακτή, που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά, βρίσκουμε το Skagerrak : το στενό που χωρίζει τη Δανία από τη Νορβηγία. Εδώ το νορβηγικό κλίμα επηρεάζεται λιγότερο από τον ωκεανό. Στην πραγματικότητα, σε σύγκριση με το Μπέργκεν είναι λιγότερο βροχερό και υγρό, ενώ πιο κρύο το χειμώνα, με μέσους όρους γύρω στο μηδέν και υψηλότερες θερμοκρασίες το καλοκαίρι. Εδώ στη Νορβηγία, μάλιστα, το καλοκαίρι οι μέγιστες θερμοκρασίες φτάνουν τους 21°C. Προς το Kristiansand ο μέσος όρος πηγαίνει από 0° τον Ιανουάριο φτάνοντας τους 16°C τον Ιούλιο, με άφθονες βροχοπτώσεις. Στο νότιο τμήμα της ακτής, οι Νορβηγοί κολυμπούν επίσης τον Αύγουστο και η θάλασσα φτάνει τους 17°C προς το Μαντάλ .

Μαντάλ - κλίμα της Νορβηγίας - Νορβηγία κλίμα - το κλίμα της Νορβηγίας - κλίμα στη Νορβηγία - το νορβηγικό κλίμα
Μαντάλ

Κλίμα εσωτερικές περιοχές και Λαπωνία

Για να μάθετε την καλύτερη στιγμή για να πάτε στις εσωτερικές περιοχές της Νορβηγίας, ας μάθουμε το κλίμα, τον καιρό και τις θερμοκρασίες της εδώ. Εδώ συναντάμε ένα ηπειρωτικό κλίμα , με χιονισμένους και παγωμένους χειμώνες, ενώ τα καλοκαίρια είναι ήπια. Η περιοχή χαρακτηρίζεται από ύψη και λόφους, επομένως η θερμοκρασία μειώνεται επίσης ανάλογα με το υψόμετρο, φτάνοντας στην υψηλότερη κορυφή του όρους Galdhøpiggen , στα 2.469 μέτρα. Τα πολυετή χιόνια στη χώρα ξεκινούν από τα 1.500 μ . Στα σύνορα με τη Σουηδία , προς το Hedmark και το Sør-Trøndelag, βρίσκουμε ένα έντονο ηπειρωτικό κλίμα, μακριά από τη θάλασσα. Με τις χειμερινές θερμοκρασίες να φτάνουν τους -40°C στην πιο κρύα περιοχή της Νορβηγίας, τη Λαπωνία , νότια του Finnmark.

Τα καλοκαίρια της Λαπωνίας είναι σύντομα και έντονα, με πολύ μεγάλες μέρες και θερμοκρασίες έως και 30°C . Αυτή είναι επίσης η καλύτερη περιοχή για να δείτε το Βόρειο Σέλας . Στην πόλη που θεωρείται η πρωτεύουσα της Λαπωνίας, το Karasjok , οι μέσοι όροι είναι – 15°C τον Ιανουάριο και 14°C τον Ιούλιο. Επιπλέον, εδώ στη Νορβηγία, ο καιρός προβλέπει λίγες βροχοπτώσεις και από τις 20 Μαΐου έως τις 25 Ιουλίου ο ήλιος δεν δύει.

περιοχή Montana Galdhøpiggen

Κλίμα νοτιοανατολική περιοχή

Στο νοτιοανατολικό τμήμα της Νορβηγίας, το κλίμα, ο καιρός και οι θερμοκρασίες είναι ηπειρωτική Βαλτική, παρόμοια με την περιοχή της Σουηδίας στη Βαλτική Θάλασσα . Η καλύτερη εποχή για να πάτε εδώ στη Νορβηγία είναι πάντα το καλοκαίρι, καθώς οι χειμώνες είναι κρύοι με θερμοκρασίες κάτω από το 0 και οι χιονοπτώσεις είναι συχνές . Επιπλέον, το χειμώνα ήπια ρεύματα μπορούν να φτάσουν και από τον Ατλαντικό , φέρνοντας βροχή και όχι χιόνι, ή ένα παγωμένο ρεύμα μπορεί να φτάσει από τη Ρωσία , φέρνοντας θερμοκρασίες ακόμη και κάτω από τους -25°C .

Ωστόσο , οι βροχοπτώσεις εδώ όλο το χρόνο παραμένουν μέτριες και καλά κατανεμημένες, ειδικά το καλοκαίρι και το φθινόπωρο. Το Όσλο έχει επίσης αυτό το κλίμα και βρίσκεται σε ένα φιόρδ 80 χιλιομέτρων . Η θάλασσα εδώ φτάνει ακόμα και τους 17°C τον Αύγουστο.

Όσλο - Νορβηγία καιρός - Νορβηγία καιρός - Νορβηγία καιρός - Νορβηγία καιρός - Νορβηγία θερμοκρασίες - Νορβηγία θερμοκρασίες - Νορβηγία θερμοκρασίες - θερμοκρασίες στη Νορβηγία - Νορβηγία θερμοκρασίες
Άσλο

Κλίμα των Σκανδιναβικών Νήσων

Τέλος, στη Νορβηγία βρίσκουμε επίσης το μικροκλίμα των Σκανδιναβικών Νήσων για να καταλάβετε για να καταλάβετε την καλύτερη στιγμή για να πάτε εδώ. Ανάμεσα στον Αρκτικό και τον Ατλαντικό Ωκεανό βρίσκουμε το νησί Jan Mayen , με υποαρκτικό κλίμα. Το νησί έχει μήκος περίπου 53 χιλιόμετρα και δεν κατοικείται μόνιμα. Βρίσκεται στην Αρκτική, 550 χλμ βορειοανατολικά της Ισλανδίας, αλλά με το ίδιο υψόμετρο με το Βόρειο Ακρωτήριο.

Οι μήνες που πνέουν λιγότερο εδώ είναι ο Ιούνιος και ο Ιούλιος. Προχωρώντας βορειότερα βρίσκουμε το Svalbard , τη βορειότερη περιοχή της χώρας και επίσης το πιο κρύο μέρος κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ένα αρχιπέλαγος που ανήκει στη Νορβηγία στα ανατολικά της Γροιλανδίας και το οποίο απέχει «μόνο» 1.100 χλμ. από τον Βόρειο Πόλο. Εδώ κατά τη διάρκεια του χειμώνα η ακτή προσεγγίζεται με πολικούς πάγους .

Σπίτια ανθρακωρύχων του Σβάλμπαρντ
Σπίτια ανθρακωρύχων στο Σβάλμπαρντ

Θερμοκρασίες Νορβηγίας, Πότε να πάτε;

Όπως είδαμε, με βάση τις περιοχές που θέλουμε να επισκεφτούμε, μπορούμε να βρούμε διαφορετικούς τύπους κλίματος , θερμοκρασίας και καιρού στη Νορβηγία . Σε γενικές γραμμές, οποιαδήποτε εποχή του χρόνου είναι ιδανική για ένα ταξίδι εδώ, αν και η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Νορβηγία είναι σίγουρα το καλοκαίρι. Αν και η άνοιξη, ο χειμώνας και το φθινόπωρο δεν ενδείκνυνται για ένα ταξίδι, αλλά πρέπει να λάβετε υπόψη τις θερμοκρασίες και τον καιρό στη Νορβηγία και τις βροχοπτώσεις.

Παρακάτω, θα αναλύσουμε κάθε σεζόν , παραθέτοντας επίσης τυχόν αργίες και εκδηλώσεις. Σας συμβουλεύουμε για ταξίδια και την καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη χώρα με βάση το κλίμα και τον καιρό στη Νορβηγία.

Χειμώνας στη Νορβηγία

Όπως αναμενόταν, αν σκέφτεστε πότε να πάτε στη Νορβηγία την καλύτερη περίοδο, ο χειμώνας δεν είναι μεταξύ αυτών. Για να αντιμετωπίσετε τον νορβηγικό χειμώνα, προτείνονται πολύ ζεστά, θερμικά και αδιάβροχα ρούχα , πουλόβερ, πουπουλένια μπουφάν και αντιανεμικό . Ωστόσο, το χειμώνα στη Νορβηγία είναι σίγουρα η καλύτερη εποχή για να διασκεδάσετε στο χιόνι , χάρη σε πολλές δραστηριότητες , ή να επισκεφτείτε μουσεία και να πάτε για κυνήγι για το Βόρειο Σέλας . Εάν δεν σας αρέσει το σκι, γιατί να μην διασχίσετε τα χιόνια με ένα έλκηθρο σκύλου ή να πάτε για ψάρεμα στον πάγο; Βιώνοντας έτσι την υπέροχη φύση της Νορβηγίας ακόμα και το χειμώνα, ίσως περνώντας εδώ μαγικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά! Για να ζεσταθείτε μετά από μια μέρα έξω, μην παραλείψετε μια τυπική σάουνα !

Άνοιξη στη Νορβηγία

Χάρη στον καιρό, τις θερμοκρασίες και το κλίμα της, η επίσκεψη στη Νορβηγία την άνοιξη θα μας επιτρέψει να βρούμε ένα εξαιρετικό κλίμα για το ταξίδι μας, ειδικά από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο . Με τον ερχομό της άνοιξης, τον Μάιο η Νορβηγία φωτίζεται με τα χρώματα της Φύσης, αλλάζοντας το πρόσωπό της. Οι μέρες μεγαλώνουν επίσης. Η καλύτερη εποχή για να βρείτε καθαρό ουρανό είναι από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο. επομένως και ιδανικό για να δείτε το Βόρειο Σέλας . Την εβδομάδα του Πάσχα στη χώρα οι πίστες του σκι γεμίζουν για να μπορείτε να κάνετε σκι σε ένα ευχάριστο κλίμα. Επιπλέον, οικογένειες πηγαίνουν στις ακτές του Hardangerfjord για να θαυμάσουν τα ανθισμένα δέντρα.

Καλοκαίρι στη Νορβηγία

Το καλοκαίρι στη Νορβηγία, χάρη στον καιρό, το κλίμα και τις θερμοκρασίες της, είναι σίγουρα μια από τις καλύτερες στιγμές για να πάτε εδώ! Ωστόσο, ας μην ξεχνάμε ότι το νορβηγικό καλοκαίρι είναι πάντα μια δροσερή εποχή , γι’ αυτό είναι απαραίτητο να έχετε αδιάβροχα και demi-season ρούχα. Το καλοκαίρι είναι στην πραγματικότητα η ιδανική εποχή για να επισκεφθείτε τα φιόρδ σε εκδρομές με σκάφος ή να συμμετάσχετε στις πολυάριθμες εκδηλώσεις και φεστιβάλ που πραγματοποιούνται στη χώρα, ειδικά στο Όσλο.

Επιπλέον, οι μέρες του καλοκαιριού γίνονται μεγαλύτερες, φτάνοντας τις λευκές νύχτες από τις 20 έως τις 25 Ιουλίου . Επιπλέον, ο αέρας του καλοκαιριού είναι ξηρός και το κλίμα μπορεί επίσης να είναι ζεστό, αλλά πάντα φυσάει και οι θερμοκρασίες ποικίλλουν από εκεί που βρισκόμαστε. Μάλιστα αλλάζουν πολύ από τις ακτές μέχρι την ενδοχώρα. Η αντηλιακή προστασία και τα κατάλληλα ρούχα για εκδρομές, που είναι πάντα αδιάβροχα, είναι πολύ σημαντικά αυτή την εποχή. Αυτή είναι επίσης η ιδανική στιγμή για την καλοκαιρινή ομαδική μας περιοδεία στα νορβηγικά φιόρδ.

Φθινόπωρο στη Νορβηγία

Τέλος, το φθινόπωρο, με το κλίμα και τη θερμοκρασία του στη Νορβηγία, δεν είναι από τις καλύτερες εποχές για να πάτε εδώ. Μάλιστα, στη Νορβηγία το φθινόπωρο υπάρχουν διαφορετικά κλίματα και θερμοκρασίες και ο Οκτώβριος μπορεί ήδη να θεωρηθεί η αρχή του χειμώνα, ενώ στα νότια νιώθεις ακόμα την καλοκαιρινή ατμόσφαιρα. Από τον Νοέμβριο στα ορεινά η βροχή γίνεται χιόνι , αλλά αυτή την περίοδο το φύλλωμα είναι υπέροχο σε πολλές περιοχές. Το νορβηγικό φθινόπωρο αντιπροσωπεύεται από το høst , δηλαδή τη συγκομιδή. Στα βόρεια, ωστόσο, το Βόρειο Σέλας επιστρέφει στον ουρανό.

Νορβηγία Κλίμα, Πότε να πάτε;

Αφού σας δείξαμε ποια είναι η καλύτερη εποχή για να πάτε στη Νορβηγία με βάση το κλίμα, είδαμε ότι η ιδανική εποχή για να επισκεφθείτε τη χώρα είναι το καλοκαίρι

Λοιπόν, πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να πάτε στη Νορβηγία ; Ας δούμε μαζί τον πίνακα με όλες τις λεπτομέρειες για να μάθουμε πότε θα πάμε στη Νορβηγία με βάση τους μήνες του χρόνου.

Συχνές ερωτήσεις, Νορβηγία Πότε να πάτε

Παρακάτω θα βρείτε συχνές ερωτήσεις από τους ταξιδιώτες μας για να δείτε μαζί ποια είναι η καλύτερη εποχή για να πάτε με βάση τον καιρό στη Νορβηγία, το κλίμα και τις θερμοκρασίες της.

Πότε είναι καλύτερο να πάτε στη Νορβηγία;

Το καλοκαίρι, από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο.

Πότε να μην πάτε στη Νορβηγία;

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες περίοδοι που να μην συνιστώνται για να πάτε στη Νορβηγία.

Πότε να πάτε στη Νορβηγία για να δείτε το Βόρειο Σέλας;

Η καλύτερη εποχή για να πάτε στη Νορβηγία για να αναζητήσετε το Βόρειο Σέλας είναι από τον Σεπτέμβριο έως τον Απρίλιο.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ >>

>> Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe στο Viber <<

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια