Είναι τα Κανάρια Νησιά ασφαλή

Είναι τα Κανάρια Νησιά ασφαλή για επίσκεψη

Τα Κανάρια Νησιά, μια ομάδα ηφαιστειακών νησιών στον Ατλαντικό Ωκεανό, είναι ένας από τους πιο μοναδικούς προορισμούς στην Ισπανία. Τα Κανάρια Νησιά είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ισπανίας, με πάνω από 12 εκατομμύρια διεθνείς επισκέπτες  ετησίως.

Οι περισσότεροι επισκέπτονται τα Κανάρια νησιά για να χαλαρώσουν στην παραλία. Οι δημοφιλείς παραλίες περιλαμβάνουν τις ήσυχες αμμώδεις παραλίες της La Graciosa ή τα δημοφιλή θέρετρα της Γκραν Κανάρια και της Τενερίφης.

Οι τουρίστες περιπέτειας συρρέουν στα απόκρημνα ηφαιστειακά τοπία, όπως οι εντυπωσιακές κορυφές του Εθνικού Πάρκου Teide. Τα Κανάρια Νησιά είναι επίσης μια εντυπωσιακή τοποθεσία για βιοποικιλότητα, την οποία μπορείτε να δείτε σε περιηγήσεις παρατήρησης δελφινιών ή στα πολλά εθνικά πάρκα και καταφύγια.

Με τόσους πολλούς όμορφους προορισμούς, τα Κανάρια Νησιά είναι σίγουρα κάπου που αξίζει να επισκεφτείτε. Ωστόσο, είναι καλή ιδέα να ελέγξετε πρακτικά ζητήματα όπως η ασφάλεια πριν ταξιδέψετε οπουδήποτε καινούργιο.

Αυτός ο λεπτομερής ταξιδιωτικός οδηγός μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε πώς να ταξιδέψετε στα Κανάρια Νησιά με ασφάλεια. Συνεχίστε να διαβάζετε για όλες τις συμβουλές που χρειάζεστε για να μεγιστοποιήσετε την απόλαυση των διακοπών σας!

Διαβάστε επίσης :Πού να μείνετε στα Κανάρια Νησιά

Είναι τα Κανάρια Νησιά ασφαλή για επίσκεψη το 2023;

Ηλιοβασίλεμα πάνω από το Los Gigantes στην Τενερίφη για έναν οδηγό για το εάν τα Κανάρια Νησιά είναι ασφαλή για επίσκεψη

Melinda Nagy/Shutterstock

Ναί. Οι Κανάριοι Νήσοι είναι πολύ ασφαλείς για επίσκεψη, και αυτό είναι μέρος του λόγου για τον οποίο εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται κάθε χρόνο!

Υπάρχει μικροέγκλημα, όπως ακριβώς υπάρχει μικροέγκλημα οπουδήποτε όπου δέχεται πολλούς τουρίστες, αλλά τα συνολικά ποσοστά εγκληματικότητας είναι χαμηλά.

Πρέπει να λάβετε ορισμένες προφυλάξεις κατά της φύσης, συμπεριλαμβανομένων των φυσικών καταστροφών, αλλά ακόμη και αυτές είναι σχετικά σπάνιες. Τα Κανάρια Νησιά είναι στην πραγματικότητα μια από τις πιο ασφαλείς περιοχές της Ισπανίας.

Πολλά από τα προβλήματα που αναφέρουν χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες στις ταξιδιωτικές τους συμβουλές για ολόκληρη τη χώρα της Ισπανίας, όπως η τρομοκρατία και οι πολιτικές αναταραχές, δεν υπάρχουν στα Κανάρια Νησιά.

Το αρχιπέλαγος είναι πολύ μακριά από την ηπειρωτική χώρα και απομακρύνεται από πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν άλλα μέρη της Ισπανίας. Ορισμένες κυβερνήσεις, όπως ο Καναδάς , εκδίδουν ξεχωριστές ταξιδιωτικές συμβουλές μόνο για τις Κανάριες Νήσους, μη συμπεριλαμβανομένης της ηπειρωτικής Ισπανίας.

Αυτές οι ταξιδιωτικές συμβουλές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι τα Κανάρια Νησιά είναι απολύτως ασφαλή για επίσκεψη. Φυσικά και τα Κανάρια Νησιά έχουν τα δικά τους προβλήματα. Ευτυχώς, τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες είναι μικρού χαρακτήρα.

Τα κοινά εγκλήματα περιλαμβάνουν:

  • Πορτοφολάδες
  • Αρπαγή τσάντας
  • Κλοπή αφύλακτων αντικειμένων
  • Κατάχρηση ναρκωτικών ουσιών
  • Ληστείες

Αν και τα μικροεγκλήματα συμβαίνουν στα Κανάρια Νησιά, τα ποσοστά είναι πολύ χαμηλότερα από ό,τι σε μέρη της ηπειρωτικής Ισπανίας όπως η Βαρκελώνη. Τα βίαια περιστατικά όπως οι ανθρωποκτονίες και οι επιθέσεις είναι αρκετά σπάνια.

Πρέπει να προσέχετε τις φυσικές καταστροφές όταν επισκέπτεστε τα Κανάρια Νησιά.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση  στην πραγματικότητα αναφέρει τον κίνδυνο σεισμικής δραστηριότητας στις Καναρίους Νήσους στη συνολική ταξιδιωτική της οδηγία για την Ισπανία, καθώς βρίσκονται σε μια σεισμικά και ηφαιστειακά ενεργή περιοχή του Ατλαντικού Ωκεανού.

Τα ηφαίστεια που σχημάτισαν τα Κανάρια Νησιά είναι ακόμα ενεργά. Η πιο πρόσφατη έκρηξη ήταν το 2021, όταν το ηφαίστειο Λα Πάλμα εξερράγη για αρκετούς μήνες.

Αν και κανείς δεν τραυματίστηκε ή δεν πέθανε κατά τη διάρκεια της έκρηξης, χιλιάδες κτίρια καταστράφηκαν και το μεγαλύτερο μέρος του νησιού Λα Πάλμα καταστράφηκε.

Αν και τα ηφαίστεια στα Κανάρια Νησιά είναι τεχνικά ακόμα ενεργά, δεν εκρήγνυνται συχνά. Μπορείτε να ελέγξετε τον ιστότοπο της περιφερειακής κυβέρνησης των Καναρίων Νήσων (στα Ισπανικά) για να δείτε εάν υπάρχουν ειδοποιήσεις.

Ειδικοί επιστήμονες και κυβερνητικοί αξιωματούχοι παρακολουθούν τη γη στα Κανάρια Νησιά για τυχόν αλλαγές και ενημερώνουν αμέσως το κοινό εάν υπάρχει κίνδυνος.

Εκτός από τις φυσικές καταστροφές, θα πρέπει να προσέχετε τους ίδιους κινδύνους που αντιμετωπίζετε κάθε φορά που αλληλεπιδράτε με τη φύση. Όταν κολυμπάτε, υπακούτε στους ναυαγοσώστες και παραμένετε σε εγρήγορση στις δημοσιευμένες προειδοποιήσεις σχετικά με τις συνθήκες κολύμβησης.

Τα Κανάρια Νησιά χρησιμοποιούν το δημοφιλές σύστημα έγχρωμων σημαιών για να σηματοδοτήσουν εάν μια παραλία είναι ασφαλής για κολύμπι, οπότε αν δείτε μια πράσινη σημαία, είστε έτοιμοι να πάτε (το κόκκινο σημαίνει κίνδυνος, το μωβ σημαίνει μέδουσες).

Εάν κάνετε πεζοπορία, φροντίστε να έχετε μαζί σας κατάλληλα παπούτσια και ρούχα.

Πάντα να λέτε σε κάποιον που δεν θα πάει μαζί σας για τη διαδρομή σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει ένα μονοπάτι που είναι κατάλληλο για το επίπεδο δεξιοτήτων σας και ερευνήστε έγκαιρα τις καιρικές συνθήκες και τους πιθανούς κινδύνους.

Έγκλημα στα Κανάρια Νησιά

Παράκτιος περίπατος κατά μήκος των Καναρίων Νήσων (για να δείξετε ότι είναι ασφαλής να τα επισκεφτείτε), απεικονίζεται στη Φουερτεβεντούρα

Pawel Kazmierczak/Shtutterstock

Το έγκλημα είναι μια κοινή ανησυχία που έχουν οι άνθρωποι όταν επισκέπτονται νέους προορισμούς, ειδικά εκείνους που είναι δημοφιλείς στους άλλους τουρίστες. Το έγκλημα είναι κοινό σε πολλά μέρη με πολύ κόσμο.

Τα Κανάρια Νησιά βιώνουν το έγκλημα, όπως και κάθε άλλο μέρος. Το μέσο ποσοστό εγκληματικότητας τα τελευταία χρόνια είναι 1087,3 περιστατικά ανά 100.000 άτομα .

Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος της εγκληματικότητας στο νησί είναι μικρού χαρακτήρα. Σύμφωνα με το Numbeo, το οποίο χρησιμοποιεί τη δημοφιλή γνώμη για να υπολογίσει έναν δείκτη εγκληματικότητας, το ποσοστό εγκληματικότητας στα Κανάρια Νησιά κατατάσσεται στο 41,67 στα 100 στον δείκτη εγκληματικότητας, μια μέτρια τιμή.

Οι άνθρωποι ανησυχούν περισσότερο για μικροεγκλήματα όπως ο βανδαλισμός, η μικροκλοπή και η κατάχρηση ναρκωτικών.

Ωστόσο, η Numbeo προειδοποιεί ότι δεν διαθέτει αρκετά δεδομένα για να παρουσιάσει μια ακριβή εικόνα της εγκληματικότητας στα Κανάρια Νησιά και οι απαντήσεις μερικών ανθρώπων μπορεί να παραμορφώσουν τον δείκτη.

Πολλοί άνθρωποι στα Κανάρια Νησιά ανησυχούν για την αύξηση των ποσοστών εγκληματικότητας στο νησί. Το 2022, η εγκληματικότητα αυξήθηκε κατά 20% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος . Σημειώθηκε μεγάλη αύξηση σχεδόν σε όλα τα είδη εγκληματικότητας.

Τα εγκλήματα που αυξήθηκαν περισσότερο ήταν οι ληστείες με βία, που αυξήθηκαν κατά 32,4%, τα αδικήματα που σχετίζονται με ναρκωτικά, που αυξήθηκαν κατά 41,8%, και οι κλοπές, που αυξήθηκαν κατά 46,7%.

Ωστόσο, αυτές οι αυξήσεις συνέβησαν σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, το 2021, το οποίο είχε ιστορικά χαμηλά επίπεδα εγκληματικότητας. Κατά τη διάρκεια του 2021, τα lockdown για τον COVID-19 εξακολουθούσαν να ισχύουν, επηρεάζοντας την κίνηση όλων, συμπεριλαμβανομένων των εγκληματιών.

Επιπλέον, πολλά από τα πιο κοινά εγκλήματα στα Κανάρια Νησιά συνδέονται με τον μαζικό τουρισμό, ο οποίος δεν είχε ακόμη ανακάμψει από τους περιορισμούς της πανδημίας το 2021.

Καθώς αυξήθηκαν οι αφίξεις επισκεπτών, είναι φυσιολογικό να αυξήθηκαν τα ποσοστά εγκληματικότητας. Η τοποθέτηση αυτών των στατιστικών στο πλαίσιο είναι σημαντική προτού ανησυχήσετε πολύ. Σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ισπανία, τα Κανάρια Νησιά έχουν μέσο ποσοστό εγκληματικότητας .

Άλλοι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί στην Ισπανία, όπως η Βαρκελώνη και οι Βαλεαρίδες Νήσοι, έχουν στην πραγματικότητα πολύ υψηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας. Τα Κανάρια Νησιά είναι μια από τις πιο ασφαλείς από τις δημοφιλείς τουριστικές περιοχές της Ισπανίας.

Αν και θα πρέπει να είστε σε επιφυλακή από εγκλήματα ιδιοκτησίας στα Κανάρια Νησιά, δεν χρειάζεται να ακυρώσετε τις διακοπές σας ή να περάσετε τα ταξίδια σας σε κατάσταση συναγερμού. Μερικές βασικές προφυλάξεις είναι αρκετές για να σας κρατήσουν ασφαλείς.

Μικροκλοπή

Το πιο συνηθισμένο έγκλημα που θα συναντήσετε στα Κανάρια Νησιά, όπως και σε πολλούς δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, είναι η μικροκλοπή. Είναι το κύριο έγκλημα που αναφέρει ο Καναδάς στην ταξιδιωτική του οδηγία για τις Κανάριες Νήσους .

Η μικροκλοπή στα Κανάρια Νησιά συνήθως έχει τη μορφή πορτοφολάδων, αρπαγής τσάντας, κλοπής αντικειμένων χωρίς επίβλεψη ή απάτης. Οι τουρίστες γίνονται συχνά στόχος κλοπής επειδή θεωρούνται εύκολοι, προσοδοφόροι στόχοι.

Η κλοπή είναι πιο συνηθισμένη όπου υπάρχουν μεγάλα πλήθη, ειδικά πλήθη τουριστών. Να είστε προσεκτικοί σε πόλεις ή περιοχές δημοφιλείς στους τουρίστες όπως η Τενερίφη.

Η κλοπή είναι πιο συχνή κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου, που είναι το καλοκαίρι, παρά κατά τη διάρκεια της εκτός εποχής. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιόδους που φτάνουν περισσότεροι άνθρωποι στα Κανάρια Νησιά, όπως τα Σαββατοκύριακα και τα φεστιβάλ.

Βεβαιωθείτε ότι κρατάτε στενά τα τιμαλφή σας ανά πάσα στιγμή στα Κανάρια Νησιά.

Όταν περπατάτε μέσα σε ένα πλήθος, τοποθετήστε τα τιμαλφή σας, όπως το τηλέφωνο ή το πορτοφόλι σας, σε ένα μέρος που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση οι πορτοφολάδες, όπως η μπροστινή σας τσέπη, μια ζώνη με χρήματα ή μια τσάντα με χιαστί.

Ποτέ, μα ποτέ μην αφήνετε τα πράγματά σας χωρίς επίβλεψη, ακόμη και σε μέρη όπου μπορεί να απογοητεύσετε την προσοχή σας, όπως καφετέριες, εστιατόρια και λόμπι ξενοδοχείων. Κλέφτες έχουν αρπάξει τσάντες από το πίσω μέρος των καρεκλών σε εστιατόρια και αίθρια στο παρελθόν.

Μην αφήνετε την τσάντα σας χωρίς επίβλεψη στην παραλία. Είτε ζητήστε από κάποιον από την ομάδα σας να παρακολουθήσει όλα τα πράγματα σας ή επενδύστε σε μια αδιάβροχη θήκη για τα τιμαλφή σας.

Οι απατεώνες συχνά στοχεύουν τουρίστες για να προσπαθήσουν να πάρουν τα χρήματά τους. Οι περισσότερες από τις κοινές απάτες είναι οι ίδιες που θα συναντούσατε σε άλλους τουριστικούς προορισμούς, όπως κάποιος να σας χύνει κάτι για να σας αποσπάσει την προσοχή για μια κλοπή.

Τα Κανάρια Νησιά έχουν επίσης ανθρώπους που παρουσιάζονται ως αστυνομικοί που ζητούν να δουν διαβατήρια και μετά τα κλέβουν. Πάντα να ζητάτε ταυτότητα εάν κάποιος παρουσιάζεται ως κυβερνητικός αξιωματούχος.

Ληστεία

Αν και είναι πιο σπάνιο από πορτοφολάδες, μερικές φορές συμβαίνουν ληστείες στα Κανάρια Νησιά. Μια κοινή τοποθεσία για ληστείες είναι ο δρόμος.

Οι ληστές μερικές φορές παρουσιάζονται ως άτομα με προβλήματα στο αυτοκίνητο και μετά κλέβουν το όχημα όποιου σταματά για να βοηθήσει. Εάν οδηγείτε μέσα από μια απομακρυσμένη περιοχή, σκεφτείτε δύο φορές πριν σταματήσετε για να βοηθήσετε κάποιον, όσο σκληρό κι αν φαίνεται να αφήνετε κάποιον σε αδιέξοδο.

Οι διαρρήξεις δεν είναι τόσο συνηθισμένες όσο τα προηγούμενα χρόνια, αλλά μπορούν ακόμα να συμβούν. Είναι σπάνια στα ξενοδοχεία, αλλά μερικές φορές συμβαίνουν σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα.

Βεβαιωθείτε ότι κλειδώνετε τις πόρτες σας και κλείνετε τα παράθυρά σας κάθε φορά που αφήνετε ένα ενοίκιο για διακοπές. Ρωτήστε τον οικοδεσπότη σας για την ασφάλεια της γειτονιάς πριν κάνετε κράτηση.

Οι ληστείες στο δρόμο και οι κλοπές συμβαίνουν μερικές φορές σε μεγαλύτερες πόλεις όπως η Φουερτεβεντούρα. Αυτά είναι πιο συνηθισμένα μετά το σκοτάδι.

Να είστε προσεκτικοί με τις κινήσεις σας τη νύχτα και να αποφεύγετε τους μη φωτισμένους παράδρομους. Μην βγάζετε χρήματα από ένα ΑΤΜ μετά το σκοτάδι, καθώς ένας ληστής μπορεί να σας προσδιορίσει ως πιθανό στόχο, εάν ξέρουν ότι μεταφέρετε μετρητά.

Αποφυγή κακών περιοχών

Το χωριό La Laguna απεικονίζεται στη βόρεια Τενερίφη, ένα από τα μέρη των Καναρίων Νήσων για να είστε προσεκτικοί

Carlos Castilla/Shutterstock

Δεδομένου ότι τα Κανάρια Νησιά είναι τόσο ασφαλή, δεν υπάρχουν περιοχές που πρέπει να αποφύγετε εντελώς.

Οι πιο πολυσύχναστες περιοχές όπως η Φουερτεβεντούρα, η Γκραν Κανάρια και η Τενερίφη έχουν υψηλότερο ποσοστό μικροκλοπών. Δεν χρειάζεται να αποφύγετε αυτές τις περιοχές, αλλά να είστε λίγο πιο προσεκτικοί στα τιμαλφή σας.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ακολουθούν μερικές ακόμη κοινές συμβουλές για να παραμείνετε ασφαλείς στα Κανάρια Νησιά:

  • Να είστε προετοιμασμένοι για όλα. Παρόλο που ο καιρός στα Κανάρια νησιά είναι ζεστός και ευχάριστος, μπορεί να κάνει ψυχρό ακόμα και τα βράδια του καλοκαιριού. Αν κάνετε πεζοπορία, οι θερμοκρασίες θα είναι δροσερές καθώς οι ορεινές περιοχές έχουν πιο δροσερό καιρό.
  • Μην πίνετε έξω. Οι Κανάριοι Νήσοι έχουν τη φήμη του ηδονισμού, αλλά οι τοπικοί νόμοι είναι απροσδόκητα αυστηροί όταν πρόκειται για πάρτι. Το ποτό έξω από καθορισμένους χώρους μπαρ είναι παράνομο και μπορεί να σας επιβληθεί πρόστιμο. Απαγορεύεται επίσης το κάπνισμα εκτός των χώρων καπνίσματος.
  • Προστατευτείτε από τον ήλιο. Ο ήλιος είναι αρκετά δυνατός στα Κανάρια Νησιά! Φοράτε αντηλιακό και επαναλαμβάνετε τακτικά. Μείνετε στη σκιά το πιο ζεστό μέρος της ημέρας το καλοκαίρι.
  • Να είστε προσεκτικοί γύρω από τον ωκεανό. Κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα, τα κύματα είναι πολύ δυνατά και έχουν παρασύρει ανθρώπους στο σερφ πριν.

Συχνές Ερωτήσεις

Προσεγμένη θέα στο ήσυχο νερό ανάμεσα στη βραχώδη ακτογραμμή στο Πουέρτο Μόγκαν, Γκραν Κανάρια

Valery Bareta/Shutterstock

Ακολουθούν ορισμένες συνήθεις ερωτήσεις που μπορεί να θέλετε να απαντήσετε πριν επισκεφτείτε τα Κανάρια Νησιά:

Πόσο ασφαλή είναι τα Κανάρια Νησιά για τους τουρίστες;

Τα Κανάρια Νησιά είναι πολύ ασφαλή για τους τουρίστες. Τα ποσοστά εγκληματικότητας είναι χαμηλά και άλλοι κίνδυνοι που μπορεί να επηρεάσουν τους τουρίστες, όπως οι πολιτικές αναταραχές, δεν είναι διαδεδομένοι.

Πόσο ασφαλής είναι η Τενερίφη για τους τουρίστες;

Το δημοφιλές νησί της Τενερίφης είναι ασφαλές για τους τουρίστες. Έχει υψηλότερο ποσοστό μικροεγκληματικότητας από ορισμένα από τα πιο ήσυχα Κανάρια Νησιά λόγω του πλήθους, αλλά οι βασικές προφυλάξεις μπορούν να σας κρατήσουν ασφαλείς.

Ποιο είναι το ποσοστό εγκληματικότητας στα Κανάρια Νησιά;

Το ποσοστό εγκληματικότητας στα Κανάρια Νησιά είναι περίπου το μέσο όρο για την Ισπανία. Συνήθως, το ποσοστό εγκληματικότητας είναι ελαφρώς πάνω από 1.000 περιστατικά ανά 100.000 κατοίκους.

Να πάμε στα Κανάρια Νησιά;

Τα Κανάρια Νησιά είναι ιδανικά για ζευγάρια, οικογένειες και παρέες φίλων που ταξιδεύουν μαζί. Το αρχιπέλαγος έχει κάτι για όλους, από αλήτες της παραλίας μέχρι λάτρεις της αδρεναλίνης, και είναι ασφαλές.

Είναι ασφαλές να ταξιδέψετε στα Κανάρια Νησιά μετά από ένα ηφαίστειο;

Η ηφαιστειακή έκρηξη του Λας Πάλμας το 2021 διέκοψε τον τουρισμό. Ωστόσο, η έκρηξη έληξε πριν από πολύ καιρό και έκτοτε δεν υπήρξε ηφαιστειακή δραστηριότητα. Τα νησιά είναι απολύτως ασφαλή για επίσκεψη.

Λοιπόν, πρέπει να ταξιδέψετε στα Κανάρια Νησιά;

Τα Κανάρια Νησιά είναι ένας τέλειος προορισμός διακοπών, επειδή είναι όμορφα και ασφαλή για επίσκεψη. Παρόλο που συμβαίνουν μικροεγκλήματα, οι βασικές προφυλάξεις μπορούν να σας κρατήσουν ασφαλείς.

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε, τι περιμένετε — κλείστε το ταξίδι σας για να ζήσετε μόνοι σας όλα όσα έχει να προσφέρει αυτός ο γραφικός προορισμός του νησιού. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Κάρτα Revolut: Η καλύτερη λύση για τους ταξιδιώτες!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Διαμονή

Ασφάλιση 

Διαβάστε επίσης : 

Είναι ασφαλές να επισκεφθείτε την Ισπανία το 2023;

Top 10 ταξιδιωτικές συμβουλές για μια αξέχαστη περιπέτεια

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια